The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzysiu
Junior Member

Od: 05.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2016, 08:21
Jestem fanem Fiorentiny i koleś który ma często dobre info na temat Fiorentiny powiedział,że słyszał o takiej kwocie z kilku źródeł - na ile to pewne nie wiem , tylko podaje do informacji
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.05.2016, 08:37
Czyli jestes co najmniej "3 uchem" w łańcuszku... gluchy telefon to fajna zabawa dla dzieci, mozna sie posmiac.
Odpowiedz cytując
krzysiu
Junior Member

Stary 27.05.2016, 10:02
Trudno , może to prawda akurat skoro Wisła nie zapłaciłą 500 tys. a teraz chce jakąś kwotę nieznaną dla prasy rozłożyć niby na raty. Tylko nie wiem czy szefowie z Krakowa za dużo nie uzależniają od Wolaka
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.05.2016, 10:48
kto to jest Wolak?

Chłopie za zamieszczenie ploty na temat piłkarza, którego nawet nazwiska nie znasz z miejsca powinieneś zostać zbanowany na tym forum. Chyba rozmawiałeś z "kumplem" o Wolaku na zasadzie "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu" skoro Fiorentina nie ma takiego piłkarza?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.05.2016, 12:16
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
kto to jest Wolak?

Chłopie za zamieszczenie ploty na temat piłkarza, którego nawet nazwiska nie znasz z miejsca powinieneś zostać zbanowany na tym forum. Chyba rozmawiałeś z "kumplem" o Wolaku na zasadzie "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu" skoro Fiorentina nie ma takiego piłkarza?
chill out mate. Kazdy wie o kogo chodzi, a w klubie nie ma takich piłkarzy jak Broziu, Bogus, Mały itd...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2016, 13:36
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
kto to jest Wolak?

Haha to ksywa piłkarza Twojego klubu, kibicu Rozumiem, że "Mały", "Boguś" i "Głowa" też nie mówisz?
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.05.2016, 17:11
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Haha to ksywa piłkarza Twojego klubu, kibicu Rozumiem, że "Mały", "Boguś" i "Głowa" też nie mówisz?
Porównaj sobie okres czasu w jakim przebywają w klubie w/w i Wolski i sama sobie odpowiedz na to pytanie kibicko. Mało tego, że nie znam jego ksywki, to również wzrostu, wagi... czy nr buta.
W....ia mnie po prostu wypisywanie bzdur na forum zasłyszanych gdzieś tam z dziesiątej ręki.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.05.2016, 17:37
JEDREK76 na wojnie z gimbazą

Zmartwię Cię - nie wygrasz tej wojny. Więc nie ma się o co denerwować. Wrzuć na luz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Od: 02.2011

Stary 27.05.2016, 18:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
JEDREK76 na wojnie z gimbazą

Zmartwię Cię - nie wygrasz tej wojny. Więc nie ma się o co denerwować. Wrzuć na luz.

O i mądry post . Ciekawe ilu wie skąd pochodzi zdjęcie w awatarze JĘDREK76
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.05.2016, 18:59
BW.WISŁA napisał(a):Wyświetl post
O i mądry post . Ciekawe ilu wie skąd pochodzi zdjęcie w awatarze JĘDREK76
ja wiem (ale co z tego - po prostu stary dziad ze mnie )
gdzieś przeczytałem że za tego Mójtę musielibyśmy zapłacić bo mu się automatycznie przedłużył kontrakt z PBB. Jeśli tak to pytanie ile (pewnie nie 10 tys. zł), ale i tak to mi się nie podoba.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.05.2016, 22:31
Jakiej znowu wojnie? Gość napisał naszego piłkarza z ksywki co jest w jakiś sposób normalne, a tutaj zamiast po prostu napisać ,,Ano tak nie wiedziałem, że ma taką ksywę" to już jakieś podjazdy o o tym czego się nie zna, gimbazie, pochodzeniu avatora (wiem skąd pochodzi - jakby ktoś zaraz zapytał) i Bóg wie jeszcze o czym. Ehhh.......
Odpowiedz cytując
krzysiu
Junior Member

Stary 27.05.2016, 23:02
Nie jestem gimbusem , mam ponad 20 lat - dostałem informację od kolesia co dużo wie o Fiorentinie że dostał taką informację to ją przekazałem .Nie mówię,żę to najpewniejsze info,żę tak będzie itd. Nie trzeba jej brać do Siebie , chyba można tu podawać różne plotki? Przecież nie piszę,że do Wisły idzie jakaś gwiazda - spokojnie
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2016, 00:45
Wg PSu Fiora ma dać znać co z oferta do końca maja.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.05.2016, 05:26
krzysiu napisał(a):Wyświetl post
. Nie trzeba jej brać do Siebie , chyba można tu podawać różne plotki? Przecież nie piszę,że do Wisły idzie jakaś gwiazda - spokojnie
Nie można.

Jak już musisz pisać plotki to tu jest od tego temat :
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4404

W tym temacie (przynajmniej w zamyśle) komentujemy konkretne decyzje transferowe Wisły.

Czyli informacje oficjalne, ew doniesienia prasowe (nie z blogów, Facebookow czy twitterow).

Moderatorzy śpią widzę, zamiast takie posty wy...ac a ich autorom dać odpoczynek od forum do końca okienka...
Ddf
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.05.2016, 06:45
Może zakończymy te przepychanki i wrócimy do sedna sprawy.

To już dawno zrobiło się nudne.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.05.2016, 17:59
Po co nam ten Mójta. Gość ma 30 i niczym się nie wyróżnia. Lepiej już znaleść kogoś młodszego lub z większym doświadczeniem meczowym
http://weszlo.com/2016/05/27/wszyscy...-czy-slusznie/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2016, 18:12
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Po co nam ten Mójta. Gość ma 30 i niczym się nie wyróżnia. Lepiej już znaleść kogoś młodszego lub z większym doświadczeniem meczowym
http://weszlo.com/2016/05/27/wszyscy...-czy-slusznie/
tja, powołuj się na portal weszlo, ten sam który wysyłał Małeckiego do Wigier Suwałki
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.05.2016, 18:32
Nie mówię, że na weszło mają rację. Bardziej nie podoba mi się zachowanie samego zawodnika, który jasno chwali się swoimi ofertami z takich klubów jak Cracovia, czy Pogoń. Takie zachowanie jest niepotrzebne, szczególnie gdy odchodzi się z spadkowicza.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.05.2016, 18:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
tja, powołuj się na portal weszlo, ten sam który wysyłał Małeckiego do Wigier Suwałki
Akurat o to ciężko się przyczepić. Mały od dłuższego czasu był słabiutki i nic nie zapowiadało, że nagle przestanie się kopać w czoło. By przewidzieć, że on jeszcze kiedyś będzie grał na przyzwoitym poziomie, potrzebny był nie ekspert piłkarski tylko wróżka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2016, 18:38
jova napisał(a):Wyświetl post
Mały od dłuższego czasu był słabiutki i nic nie zapowiadało, że nagle przestanie się kopać w czoło. By przewidzieć, że on jeszcze kiedyś będzie grał na przyzwoitym poziomie, potrzebny był nie ekspert piłkarski tylko wróżka.
Małecki aż tak nie kopał się po czole jak to się pisało.
Poza to nie wróżki o tym zadecydowały, ale zarząd Wisły.

Gdy trzeba to ich krytykujmy, ale i pochwalić czasem trzeba.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.05.2016, 18:44
Poza to nie wróżki o tym zadecydowały, ale zarząd Wisły.
Zakładasz, że spodziewano się, że się odbuduje? Moim zdaniem, wzięliśmy go był był tani i nie było ryzyka, że się nie zaaklimatyzuje. To, ze zaczął grać przyzwoicie, to miła niespodzianka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2016, 18:56
Mały nie grał przyzwoicie, Mały grał świetnie i był jedną z wiodących postaci na wiosnę. Mały miał zawsze problem z emocjami, a nie z grą. To go niszczyło. Od kiedy (podobno) zaczął korzystać z pomocy specjalisty zaczął grać świetnie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2016, 20:39
Zakładasz, że spodziewano się, że się odbuduje?
Nie, ściągano go po to by odcinał kupony i powiększył długi klubu.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.05.2016, 22:53
Nie, ściągano go po to by odcinał kupony i powiększył długi klubu.
Niepotrzebny sarkazm. Mój punkt widzenia jest po środku. Ani nie wierzono jakoś szczególnie mocno, że się odbuduje, ani nie sądzono, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Miał być tanim zawodnikiem poszerzającym kadrę. Niby czemu ktoś miałby zakładać, że się odbuduje, skoro nawet przed odejściem z Wisły nie potrafił ustabilizować formy na solidnym poziomie? Praktycznie nikt nie wierzył, że będzie grał lepiej niż przed odejściem, bo nie było ku temu podstaw.
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mały grał świetnie
w skali klubu? OK, masz rację. W skali ligi? A w życiu. Dla mnie grałby świetnie, gdyby ocierał się o reprezentację.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2016, 23:00

w skali klubu? OK, masz rację. W skali ligi? A w życiu. Dla mnie grałby świetnie, gdyby ocierał się o reprezentację.
Co za bzdura...
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.05.2016, 23:19
Jova zamienił byś Małego na Peszke? Bzdura totalna .
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 29.05.2016, 00:17
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Jova zamienił byś Małego na Peszke? Bzdura totalna .
Peszko gra w reprezentacji za zasługi. Gdyby nie wcześniejszy staż w kadrze, nikt nawet by na niego nie spojrzał. Nie ma w tej chwili w lidze skrzydłowego, który grałby na reprezentacyjnym poziomie. Świetnymi skrzydłowymi to byli Kosowski i Zieńczuk w sezonie 07/08. W nie tak odległej przeszłości, świetny momentami był Donald, może Pawłowski z Lecha.
Ostatnio edytowane przez jova : 29.05.2016 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2016, 00:28
Peszko gra w reprezentacji za zasługi. Gdyby nie wcześniejszy staż w kadrze, nikt nawet by na niego nie spojrzał. Nie ma w tej chwili w lidze skrzydłowego, który grałby na reprezentacyjnym poziomie. Świetnymi skrzydłowymi to byli Kosowski i Zieńczuk w sezonie 07/08. W nie tak odległej przeszłości, świetny momentami był Donald, może Pawłowski z Lecha.

+Kalu Uche

Ale takim pierwszym skrzydlowym który mi przychodzi na myśl z automatu to Kosa.

Bieg, dokładna centra ,bieg dokładna centra i tak caly mecz.I jak tu nie wspominac tych czasów...eh.

Kto byl choćby na meczu z gwiazdami widział,niby taki Kosa czy Zuraw,czy Olo,nie grają ,bez formy ale po samych ruchach ,wychodzeniu do pilki widać było ze to byli pilkarze przez duze P.Brakuje dzis takich,i to nie tylko na Wisle ale wogóle.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 29.05.2016, 00:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
+Kalu Uche
Oczywiście, to moim zdaniem najlepszy obcokrajowiec jakiego pamiętam w tej lidze. Jako ten absolutny szczyt chciałem wskazać nowsze nazwiska. Stąd nie wybrałem Uche, Gorawskiego czy Błaszczykowskiego, tylko postawiłem na Kosę i Zieńczuka. Można by jeszcze wskazać kilku np. Grosickiego i Mierzejewskiego, których umieściłbym gdzieś ponad tymi sporadycznymi przebłyskami Donalda, ale pod Kosą. Jak na ligę, w swoim czasie też byli wybitni.
Mały to raczej poziom Kirma. Inny styl, ale podobna efektywność.
Edit, bo pewnie ktoś się do tego przypier**li: pisząc "nowsze nazwiska" miałem na myśli sezony gry w lidze, a nie wiek. Stąd Kosa jest nowszy od Uche, bo ostatni sezon w lidze zagrał raptem parę lat temu.
Ostatnio edytowane przez jova : 29.05.2016 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2016, 12:56
Mały w formie z minionej wiosny to poziom Kirma? Proszę Cię, zdejmij klapki...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów