|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kirm z sezonu 10/11. Tak, dla mnie to zbliżony poziom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wielu ludzi nie oceni Małeckiego obiektywnie, wiadomo dlaczego...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przepraszam, ze sie wtrace. Jak podpisywano Maleckiego to wiekszosc oponentow tego dzialania wymieniala tutaj wlasnie aspekty pozapilkarskie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Faktycznie ciężko powiedzieć, że Kirm kiedyś ciągnął zespół. Był po prostu jednym z kluczowych piłkarzy w sezonie zakończonym mistrzostwem. Dlatego wcześniej wspomniałem o innych stylach tych zawodników. Swoją drogą należy pamiętać, że Mały większość spotkań grał z dołem tabeli i to raczej na ich tle błyszczał.
Ostatnio edytowane przez jova : 29.05.2016 o godz. 15:36.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jova tak lubi od czasu do czasu cos chlapnac a pozniej tego bronic.
Aspekty tylko pikarskie sa dla Maleckiego. Andraz nigdy gry Wisly nie ciagnal, nawet ze slabymi druzynami, byl pomylka transferowa. Malecki mial kilka rund w Wisle o ktorych Kirm moglby pomazyc. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ok, oczekiwania zwiazane z jego przejsciem moze i byly wieksze ale bez przesady Jak to jest pomylka transferowa, to jak poprosze o wiecej takich pomylek ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Zaszalejmy... Mały jest lepszy niż Kosa 10 lat temu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Sory ale Kirm zawsze cos zepsuł,zawsze jak byla walka o pilke to przeciwnik ją wygrywał. Dla mnie to tez moze nie niewypał,ale jego okres wspominam bardzo bardzo średnio. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo ich nadal dupa boli?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie inaczej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można różnie oceniać Małeckiego, ale trudno mi znaleźć innego piłkarza który w wieku 27 lat zrobiłby taki postęp w grze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z ciekawości przejrzałem co też pisałem o Małeckim w przeszłości. Może rzeczywiście jestem do niego uprzedzony i aspekty pozasportowe przysłaniają mi jego klasę czysto piłkarską? Pod koniec jego pobytu w Wiśle napisałem coś takiego (link): "Moim zdaniem w tej chwili brakuje mu dynamiki. To był jego duży atut. Na małej przestrzeni potrafił się przepchnąć i łatwo odskoczyć. Teraz gdy próbuje tego samego wyraźnie mu to nie wychodzi. Dałbym mu jeszcze trochę czasu na odbudowanie się, ale faktycznie, w obecnej formie nie powinno się o nim myśleć jako o zawodniku, którego koniecznie trzeba zatrzymać." Jak widać kluczowa dla mnie Jeśli ktoś chciałby zarzucić mi jakieś uprzedzenie do Patryka, to bardzo proszę o jakiś cytacik. Nie pisałem wiele w ostatnich latach i nie powinno być trudno to wszystko przejrzeć. Powodzenia! Nie zgadzacie się ze mną? Sądzicie, że zaniżam ocenę Małego? OK, nie zgadzajcie się, ale nie insynuujcie jakichś urojonych uprzedzeń.
Ostatnio edytowane przez jova : 30.05.2016 o godz. 02:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przegląd pola, dokładne centry i znacznie chłodniejsza głowa - to jest Małecki 2.0 z obecnej rundy. Jest to o tyle ważne, że lepsze wyniki nie opierają się o szczęście (jak kopnie tak wpadnie) ani o świetną dyspozycję motoryczną, tylko - dojrzałość piłkarską i boiskową inteligencję. Kirm nigdy nie zbliżył się do tego poziomu gry. Jemu po prostu czasem "żarło", ale pomysłu za wiele nie było w jego akcjach. I jest to w sumie jedyny znany mi przypadek kiedy facet po kontuzji i grzaniu ławy zanotował taki progres. Widać że dużo indywidualnie nad sobą pracował w kwestiach które zawsze były jego bolączką. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Co do Kirma, to jego problemem była przede wszystkim psychika, a raczej zupełny brak chęci do aklimatyzacji w Polsce. W statystykach skrzydłowych to za czasów Cupiała ustępował tylko Kosie, Uche, Małeckiemu, Guerrierowi i Zieńczukowi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
rowniez mnie irytowal swoim podejsciem, szczegolnie, ze widzialem jak gral w kilku meczach swojej reprezentacji Przyczepilem sie do nazywania go pomylka transferowa, gdzie zdazyl dac druzynie zdecydowanie wiecej niz Lobo, Cwielong, Paljic, Rios, Boukhari, Iliev i kto tam jeszcze byl probowany w tamtych czasach na skrzydle ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mąka jedzie na EURO, Guzmic chyba też - za kasę od UEFA powinno być na pierwszą ratę za Wolskiego
![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kupimy sobie drugiego Brleka, mistrzostwo Polski murowane !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Albo ją przeżremy.
Za dwóch piłkarzy powinniśmy dostać ok 300 - 400 tys. ojro. (może i Boban się zalapie).
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 30.05.2016 o godz. 21:38.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Boban sie raczej nie zalapie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
O k.... Faktycznie. Mea culpa.
Nie interesuje się zbytnio euro . Bardziej myślę nad przyszłym sezonem w wykonaniu Wisełki.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 30.05.2016 o godz. 21:54.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do dzisiaj zachodzę w głowę, że Iliev przychodził do nas jako król strzelców z Serbii... W sumie ciężko mi pojąć, dlaczego nie wypalił.
Czy nie odjechaliśmy dość porządnie od polityki transferowej? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Właśnie sugerowałbym przeniesienie postów o byłych piłkarzach do właściwego tematu.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|