|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do Bałaszova to obawiam się, że jest on gorszą wersją DG77
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Balashov przepracował większość okresu przygotowawczego z Wisłą, Brlek przez uraz i chorobę praktycznie go nie przepracował, dołączył do Nas tuż przed zamknięciem okna transferowego. Balashov dostaje już kolejna szansę i jej nie wykorzystuje, nie chodzi mi nawet o bramki, czy asysty ale o to że nie walczy, nie było go wczoraj ani w obronie ani w ataku. Nie rozumie taktyki o czym mówił trener, więc uważam że należy go odstrzelić, chyba że nie chcemy liczyć się w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale co Ty widzisz w tym Brleku? On był w obronie lub w ataku? Co zrobił przy dośrodkowaniu przy drugiej bramce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Owszem teraz jego gra jest bardzo przeciętna, boi się wziąć odpowiedzialności na swoje barki.
Może to jest śmieszne dla wielu co napiszę. On wg mnie bardzo dobrze porusza się bez piłki, zobacz co dzieje się kiedy piłkę rozgrywa Głowa lub Guzmics, Brlek stara się pokazywać do gry, gdy Głowa wchodzi do środka on cofa się asekurując go, wczoraj miał już przebłyski, 2 lub 3 razy fajnie uwolnił się spod opieki przeciwnika, raz był wówczas ostro faulowany, a przeciwnik otrzymał żółtą kartę.. Owszem często zagrywa piłkę do tyłu ale to wynika jeszcze z braku pewności, boi się stracić piłkę. Przy drugiej bramce zawalił, ale jeszcze bardziej zawalił Głowa/Jović którzy dopuścili do dobitki. Zresztą ok. Zostawmy też Balashova ale zobaczycie że Chorwat w lecie będzie grał znacznie lepiej, a Bala ?! No nie widzę go, zwyczajnie. On na Ukrainie grał w klubie który nastawiał się na kontrę tylko i wyłącznie, on nie potrafi grać atakiem pozycyjnym. Dlatego nie sądzę, że nagle zrozumie naszą koncepcję i zacznie grać tak solidnie jak Patryk Małecki. Zresztą dla jasności DG77 także jest niewiele lepszy niż Bala. Obecnie mamy jednego dobrego skrzydłowego jakim jest Patryk i jednego pół skrzydłowego, którego bronią statystyki, czyli Boguskiego. Sarki, Bala i DG77 nie sprawdzają się, niestety.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 01.05.2016 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Mamy jednego skrzydłowego Małeckiego o ile to co grał to będzie jakaś norma i tyle. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgadzam sie z krzaq12. Czasem piłkarz nic nie gra, ale widzisz po nim, po tym jak sie rusza, przyjmuje piłkę, podaje, dynamice, ze ma papaiery ba grę. W tym sie akurat zawsze ze Smuda zgadzałem, ze dobrego zawodnika można odrazu wypatrzeć po kilku kontaktach z piłka. To samo można powiedzieć np o Wolskim. Nawet jak zagra jakiś słaby mecz to odrazu widzisz jaka gość ma technikę, jak panuje nad piłka i wiesz ze bedzie bardzo dużym wzmocnieniem jak solidnie przepracuje przygotowania i zgra sie z drużyna.
Na drugim końcu skali masz np Uryge. Dla mnie jest jasne ze on na pewien poziom gry nie wejdzie nigdy bo takie ma uwarunkowania genetyczne- fizyczność, dynamikę itp. Techniki w tym wieku tez juz nie poprawi. Boguski podobnie. Po prostu wiesz jak on bedzie grał zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zbyt duża ilość wymuszonych zmian w pomocy + brak zaangażowania na 100% i stało się jak się stało.
Ta drużna wymaga wzmocnień w każdej formacji. Miśkiewicz swoja grą przypomina mi Radka Majdana. Szczególnie tego z Aten. PS. Fajna ta nowa odsłona TWSD. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nigdy trenerem bramkarzy nie byłem, ale tak w kontekście Miśkiewicza - naprawdę nie da się na treningach popracować nad jego grą na przedpolu? Wrzucać piłki i niech łapie do znudzenia, aż złapie 9 na 10.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co do Brleka, środek pomocy to specyficzna pozycja, dlatego ja dałbym mu czas.
Widać, że coś potrafi. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale to jest wypisz wymaluj drugi Jirsak. widac ze cos potrafi ale efekty jego talentu widac raz na 8 spotkan. Jak przyszedl Melikson to juz w meczu z Arka bylo widac ze to najlepszy obcokrajowiec w historii ekstraklasy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale co on według was potrafi? Strzelić z dystansu? Kiwnąć rywala? Dośrodkować? Strzelić z wolnego? Drybling?
Czy tylko ruszać się bez piłki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Wg mnie to musimy naszą grę poukładać w środku, inaczej nic z tego nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Grając na środku na 8 nie wystarczy raz na mecz posłać ładną piłkę do napastnika. Trzeba się rozumieć z drużyną, wiedzieć, jak komu zagrać, na jakie pozycje będzie kto wychodził itp. Potrzebne są automatyzmy, które np. Popović przyswoił po nieco ponad pół roku i dwóch okresach przygotowawczych.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Bramki niestety zawalił nam Miśkiewicz, robiąc kilka kroków do przodu nie powinien wracać do bramki... Co do Głowy, niestety swoje lata już ma, czasami źle się ustawi albo spóźni. Na nowy sezon koniecznie potrzebujemy nowego klasowego bramkarza bo z Miśkiem co najwyżej 8 miejsce i ze dwóch solidnych obrońców plus dobrego skrzydłowego , bo na razie tylko Mały daje rade. Boguskiego bronią statystyki i często jest niewidoczny ale za to walczy często dla zespołu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szkoda tylko,ze nie ma podgladu do aktualnych tematów(które zostały poruszone) na forum jak było to w poprzedniej.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Co do samej strony to dla mnie starsza była czytelniejsza ale to już kwestia gustu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
^^ Przyzwyczajenie też ma tutaj znaczenie
![]() Ale zmieniać przecież trzeba... Prawdą jest, że stojąc w miejscu to się cofasz (do tyłu ) ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|