Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [34 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 30 kwietnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9617)

WISŁAZWE 28.04.2016 19:42

[34 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 30 kwietnia, godz. 20:30

Niestety z pewnych powodów, nie udało mi się zrobić meczowego tematu.
Mimo wszystko zapraszam do dyskusji i może ktoś ma pod ręką jakieś statystki, niech wrzuci.

arti 28.04.2016 20:04

pożartowaliśmy w poniedziałek, dość tego i teraz jest następny klient do obicia.
szkoda że nie będzie Małego, ale może Donald da radę.
Popovica mi nie żal. Są Mąka, Brlek...

mitmichael 28.04.2016 20:15

Przeczuwam bramkowy remis, przyjezdnym ciezko gra sie w Kielcach a i Korona woli remisowac niz wygrywac

St Yabol 29.04.2016 01:03

Barziej wydaje mi się, że od pierwszej minuty wybiegnie Brlek, Mąka na pewno nie jest gotowy na cały mecz. No ale zobaczymy co tam Wdowczyk wymysli.

Fugiel 29.04.2016 03:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1438611)
Barziej wydaje mi się, że od pierwszej minuty wybiegnie Brlek, Mąka na pewno nie jest gotowy na cały mecz. No ale zobaczymy co tam Wdowczyk wymysli.

Mnie osobiście Brelok nie przekonuje narazie. W meczach za Broniszewskiego gubił piłki. W meczu z Termaliką podawał do tyłu ... nie wiem czy już nie wolę Alana ... :/

Prezydentowa 29.04.2016 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1438612)
Mnie osobiście Brelok nie przekonuje narazie. W meczach za Broniszewskiego gubił piłki. W meczu z Termaliką podawał do tyłu ... nie wiem czy już nie wolę Alana ... :/

On gra, jakby się bał. Straszny brak pewności siebie od niego bije. Może mi sie wydaje, ale to nie jest kwestia umiejątności, ale jakiegoś strachu w głowie. Liczę na to, że gość potrzebuje czasu.

Bartuk1906 29.04.2016 08:06

Szczerze powiedziawszy paradoksalnie cieszę z absencji naszych 2 podstawowych graczy.

Wdowczyk teraz musi dać szanse innym, na pokazanie swoich umiejętności i przydatności pod kątem przyszłego sezonu. Gramy tak naprawdę już o pietruchę a powiew świeżości w wyjściowej 11 powinien wpłynąć również na zaangażowanie. Kiedy jak nie teraz dać szanse zmiennikom? Kiedy jak nie teraz dać szanse wychowankom?

silver03 29.04.2016 08:18

Cabrera pewnie nam załaduje 1 bramkę, dlatego liczę, że nasza ofensywa sprosta "wyzwaniu" i strzeli 2-3 bramki.

kalafior1993 29.04.2016 08:19

Wiadomo o której jest konferencja? Niema co ukrywać że oczekiwania względem Brleka były większe tym bardziej za taką cene. Pamietam jak wszyscy się cieszyli (ja też ) gdy było oficjalne info że przychodzi, ale jest bardzo mało widoczny wręcz skryty póki co. Mam nadzieje że jeszcze się pokaże. Co do kadry to wreszcie fajnie wygląda bo jest w kim wybierać. Na przyszły sezon pozbyć się Cywki, Crivelaro i Sarkiego bo obciążają budżet a mieli wiele okazji pokazania się i zawsze zawodzili (Sarki wiecznie kontuzjowany)

Bartuk1906 29.04.2016 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1438619)
Wiadomo o której jest konferencja? Niema co ukrywać że oczekiwania względem Brleka były większe tym bardziej za taką cene. Pamietam jak wszyscy się cieszyli (ja też ) gdy było oficjalne info że przychodzi, ale jest bardzo mało widoczny wręcz skryty póki co. Mam nadzieje że jeszcze się pokaże. Co do kadry to wreszcie fajnie wygląda bo jest w kim wybierać. Na przyszły sezon pozbyć się Cywki, Crivelaro i Sarkiego bo obciążają budżet a mieli wiele okazji pokazania się i zawsze zawodzili (Sarki wiecznie kontuzjowany)

Co do Brelka to żeby nie skończyło drugim Tomasem Jirsakiem...

Wydawało się, że będzie z niego pociecha a tu lipa...

Ogryzek 29.04.2016 08:28

Brlek to inny typ piłkarza niż Jirsak. Ja tam o Brleka jestem spokojny. Jedyne pytanie to czy pokaże jeszcze coś w tym sezonie czy dopiero odpali w przyszłym sezonie. Także trochę spokoju, na razie gość musi się oswoić z naszą grą jak Popović.

19sebawro06 29.04.2016 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1438622)
Brlek to inny typ piłkarza niż Jirsak. Ja tam o Brleka jestem spokojny. Jedyne pytanie to czy pokaże jeszcze coś w tym sezonie czy dopiero odpali w przyszłym sezonie. Także trochę spokoju, na razie gość musi się oswoić z naszą grą jak Popović.

ja bym się bardziej zastanowił czy odpali w ogóle? na razie jest tak jak przypuszczałem gra tak jak jego statystyki z Chorwacji czyli słabo (albo wcale)

brylant17 29.04.2016 09:56

Za jego sprowadzanie odpowiada Tadzio ? bo to chyba on był zwolennikiem jego zatrudnienia ?

inspektor erektor 29.04.2016 10:15

Cytat:

Za jego sprowadzanie odpowiada Tadzio ? bo to chyba on był zwolennikiem jego zatrudnienia ?
W większym stopniu chyba Broniszewski, bo to on publicznie nazywał go "zajebistym zawodnikiem". Ja na razie jestem spokojny, do końca tego sezonu można mu dać czas na aklimatyzację, niech pokaże co potrafi na jesieni 2016. Największymi pozorantami w tej drużynie i tak są flagowe transfery Moskala, Cywka i Crivellaro.

Co do samego meczu - gramy już tylko o kasę z C+ za 9. miejsce, więc powinno być zwycięstwo bez spiny i matematyczne zapewnienie sobie utrzymania.

Bartuk1906 29.04.2016 12:00

Cytat:

Nie chodziło mi o typ zawodnika tylko o całą sytuację:
Transfer młodego perspektywicznego zagranicznego zawodnika za spore pieniądze jak na naszą ligę.

Natomiast oczywiście go nie przekreślam, mam nadzieję, że jesień będzie należeć do niego jak i Całej Wisły.

arti 29.04.2016 17:54

jak patrzę na mecz żaboli ze śląskiem (piszę w przerwie) to zaczyna mi jutro pachnieć remisem
obyśmy jednak wygrali... z pewnością mamy dużo większy potencjał od kk

Dariook 30.04.2016 03:05

Cytat:

A co oni z sa z jakims porażeniem mózgowym, zeby sie specjalnie z druzyna oswajać ?

A Popovic dalej gra piach i nie prezentuje tego co prezentowal w 1 lidze. No chyba ze zostal zatrudniony do biegania w kólku i podawania wszystkim do okola, by tylko nie miec pilki przy nodze - ok.

Ogryzek 30.04.2016 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1438734)
A co oni z sa z jakims porażeniem mózgowym, zeby sie specjalnie z druzyna oswajać ?

A Popovic dalej gra piach i nie prezentuje tego co prezentowal w 1 lidze. No chyba ze zostal zatrudniony do biegania w kólku i podawania wszystkim do okola, by tylko nie miec pilki przy nodze - ok.

Cóż widać wielu piłkarzy na świecie ma albo miało porażenie mózgowe bo upłynęło trochę czasu zanim zaczęli grać dobrze w nowym zespole. Ot choćby taki Suarez w Barcelonie. Ale po jakimś czasie cudownie ozdrowiał i strzela bramkę za bramką. A początki miał bardzo słabiutkie.

Popovic wg mnie gra dobrze. Nie bardzo dobrze ale dobrze. Nowa pozycja mu służy.

Prezydentowa 30.04.2016 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1438734)

Wyjedź za granicę, do Chorwacji, do nowej pracy, nowej firmy, sam. Na pewno od pierwszego dnia będziesz się prezentował bombowo. Przecież jesteś profesjonalistą w swojej branży.

tommiyacht 30.04.2016 09:23

Ok ale Popović przyszedł z Grudziądza a nie z Chorwacji.

chimba 30.04.2016 09:37

Popovic jest z slaby na Wisle no chyba ze na lawke sie nadaje na koncowki meczow.

fialo 30.04.2016 10:17

Popović gra piach?

Proponuje czasem mecz na trzeźwo obejrzeć.

Karherop 30.04.2016 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1438752)

Her Dariook pisał o Brleku,

Tak jak pisał przedmówce i słusznie. Brlek na pewno jeszcze coś konkretnego pokaże, ale na jesieni. W dzisiejszym meczu raczej na '6' zagra Mąka. Minuty na boisku są mu potrzebne jak rybie woda. A jak będzie się prezentował fatalnie to sądzę, że i tak Wdowiec szybko go zmieni właśnie za Brleka.

Fajnie byłoby zobaczyć Bałaszowa w dłuższym występie. Facet wydaje się być w gazie, tylko szkoda, że nie wykorzystujemy jego potencjału.
Jak na to, że w Kielcach mamy najczęściej do czynienia z typowymi meczami walki to obstawiam, że wygramy 1-3 po dobrej grze.

Prezydentowa 30.04.2016 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1438752)

Ale Brlek przyszedł z Chorwacji i to o nim głównie była mowa w kontekscie aklimatyzacji.

Paweł 30.04.2016 12:34

Była gdzieś podawana kadra meczowa, a konkretnie czy znalazł się w niej Bałaszow?

Prezydentowa 30.04.2016 18:08

Oficjalna podała skład:

Miśkiewicz
Sadlok-Guzmics-Głowacki-Jovic
Brlek-Mączyński
Wolski
Guerrier- Bałaszow
Ondraszek

Fugiel 30.04.2016 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1438798)
Oficjalna podała skład:

Miśkiewicz
Sadlok-Guzmics-Głowacki-Jovic
Brlek-Mączyński
Wolski
Guerrier- Bałaszow
Ondraszek

O :) Jestem bardzo ciekawe Bałaszowa. Ciekawy skład, cieszy rotacja.

wiesniak842 30.04.2016 21:14

Pozwole sobie zacytowac samego siebie sprzed meczu z Leczna:D Do tego meczu z Jaga doliczylbym mecz z Leczna ale to tylko dlatego ze Leczna nie chciala grac w ogole w pilke.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1437674)
Jak dla mnie to wcale dobrze nie gramy za Dariusza W. Wszystkie mecze, oprocz tego z Jaga (83 minuty w przewadze) to takie typowe chybil-trafil. Stwarzamy sobie duzo sytuacji ale przeciwnicy tez ich duzo stwarzaja, ewentualnie im w tym pomagamy vide Gumis wczoraj. Wyniki mowia jednak same za siebie. Szczerze to nie wiem czym to jest spowodowane - szczescie, karma wraca, Darek dzwoni albo poprostu potrafil dotrzec do kopaczy w przeciwienstwie do sympatycznego Tadka? Nie wiem.

Kamson 30.04.2016 21:26

Miśkiewicz + cała linia obrony = dno i 100 metrów mułu.

A sędzia to stara kvrwa :)

gypsy 30.04.2016 21:28

Pozytyw? Wejście Pawła Brożka. Bardzo się cieszę, że Brozio strzelił te dwie bramki.

A reszta? Ech, zasłużona porażka. Widać, że jak nie ma Małeckiego, który jeździ na dupie, to nikomu się nie chce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl