|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Daj spokój, w tej sytuacji kolejny "bojkot" nam nie potrzebny. Nie kibicujesz trenerowi tylko piłkarzom...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Bojkotem nazywasz wyrażenie własnego zdania? No to czekajmy, może po tym osobniku na Reymonta zawita Stawowy w marynarce z herbem sąsiadki a my dalej będziemy udawać, że nic się nie dzieje. Po raz kolejny przekonuję się, że jestem z innej ''szkoły'' kibicowskiej i wyznaję trochę inne zasady niż większość się tu wypowiadająca ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Ostatnio trybuny wyraziły swoje zdanie na temat Smudy, tego samego oczekuję teraz. Nic więcej, do głowy mi nie przyszło namawianie do bojkotu spotkań.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ja na kolejnym meczu domowym chętnie przez pełne 90 minut będę wyrażał dobitnie moje zdanie na temat Wdowczyka, jeszcze bardziej niż na Piaście i pocisku po Smudzie. Rozlicznych powodów dlaczego jesteśmy "na nie" - jest mnóstwo, można się będzie wykazać dużą fantazją w dopingu. Będzie ciekawie.
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Sportowo nas utrzyma, pewnie nawet z niezłym wynikiem. do meritum Czy u nas trenerem nie był 3x F.S ? czy nie grał u nas Łobodziński i Garguła ? czy to nie u nas był słynny pan B. ? Nie wspominając kilku dawnych piłkarzy. Leżałeś wtedy Rejtanem ? zresztą, w lidze do dziś pracuję wielu ludzi, którzy coś na sumieniu z tamtych czasów mają. Nie usprawiedliwiam tego, ale stało się. Jest trenerem, dajmy mu popracować. Kiedy jak nie dziś najbardziej jest potrzebne wsparcie kibiców ? Nie dla trenera. dla Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
zaraz zabraknie czasu na ratowanie ekstraklasy... wy tu bedziecie krzyczec jebac wdowczyka i ....y z zarzadu a cupial widzac niezadowolenie trybun nawet decydujac sie na wyjebanie go musialby miec
a) trenera w rezerwie ktory bylby chetny na juz b) trafilby ze swoja mysla i generalnie wszystkim na ostatnie 7 kolejek w grupie spadkowej (zalezy kiedy poleci wdowczyk) wiec teraz to juz nie kwestia ogarniecia sie i punktowania tylko cudu.. bardzo malo czasu, waska kadra i badzmy szczerzy cisnienie olbrzymie a tu brozek zablokowany a to glowa bez formy... czarne chmury ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przypomnijmy sobie to i owo:
Cytat:
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...sz-bilski.html Co mamy teraz powiedzieć? Poświęcamy swój czas, rodziny, wydajemy ostatnie grosze aby być ze swoją ukochaną drużyną na dobre i złe. Kochamy klub który dla większości z nas jest nieodłącznym elementem życia, elementem bez którego nie widzimy swojej przyszłości. I co? I pluje się nam w twarz kandydaturą na trenera naszej Wisły kogoś kto popełnił z pełną świadomością największe sportowe przestępstwo. Ba! Zbrodnie, która powinna dyskwalifikować na wieki takiego osobnika. Pozostaje tylko "podziękować" odpowiedzialnym za to osobą. Szkoda życia na nasze rozprawy czy tn czy tamten byłby lepszy. Granica została przekroczona. ![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Myślę jednak, że Cupiała najbardziej interesuje forma przetrwalnikowa, tak na granicy pierwszej i drugiej ósemki. Nie jestem zwolennikiem Wdowczyka, ale jestem kibicem Wisły. Spokojnie, on sobie kiedyś pójdzie, może nawet nie zajmie wielu kartek w naszej kronice. Mamy chyba bardziej doraźne problemy. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To może taka nauczka żeby nie wciskać nosa w nie swoje sprawy czyli zarządzanie klubem, a zając się kibicowaniem bo nasz doping ostatnio już jest pierwszoligowy.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 13.03.2016 o godz. 19:30.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
||
No spoko, bez komentarza.. Wdowczyk nie jest idealny, ale zrozummy k..wa Wisła ma nóż na gardle!! Ma gość charakter to widać naprzykład jak zrugał Małeckiego który jak dziecko wtedy sie zachował, niestety nasz Mały czasem tak ma.. 0:55 całe zdarzenie, też Michniewicz z nim tak miał oczywiście już nie tak ostro.. https://www.youtube.com/watch?v=ulEvw5ZMJSM Otóż to..
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 13.03.2016 o godz. 19:54.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
W sensie moralnym między Dyzmą a Wdowczykiem różnica jest taka, że Wdowczyk został złapany, przyznał się i swoje odpokutował. Jako jeden z nielicznych. Za to chyba nikt nie ma wątpliwości, że pod względem warsztatu Wdowczyk bije Dyzme na głowę. Żeby była jasność nie usprawiedliwiam zarządu. Ale gdybym miał zrobić wybór między Smudą a Wdowczykiem wybieram Wdowczyka. A co do wyrażania zadania przez kibiców to akurat Wdowczyk jest tu najmniej winny. W przeciwieństwie do "Niezatapialnego" ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Witam,
Widzę, że niektórzy kibice nie do końca zrozumieli wyraźny przekaz właściciela klubu." Zajmuję się rudną sytuacją w Telefonice, coś tam skapnąłem Wiśle, a Wy mi będziecie jeszcze dyktować...., . W....iajcie mnie dalej , to zostawię was na dokładnie tej samej pozycji, na której zastałem klub, i droga wolna. Tylko pamiętajcie o moim długu. " Taki jest nasz właściciel i tyle. Takie propozycje bojkotu, bluzgów itp. muszą go nieźle bawić. I tyle w tym temacie. Moim zdaniem Wdowczyk jako trener nie jest " na dzień dzisiejszy" opcja złą. Wszystkie te wywody na temat jego etyczności itp.- kupa śmiechu ! To jest trener piłkarski , a nie kandydat do seminarium. Reszta trenerów, zawodników i działaczy się wywinęła i tyle.Nie wspomnę o kilku naszych pracownikach : byłych lub obecnych. Nie trawię Smudy, który nie umie się wysłowić, mam nadzieje, że Wdowczyk fachowo i dosadnie objaśni Urydze, Boguskiemu i Brożkowi , dlaczego " na dzień dzisiejszy " będą grzali ławę, a Patryk jeszcze raz spuści głowę w dół to do nich dołączy. Chciałem Moskala, ale nowemu trenerowi życzę powodzenia, bo zaczyna trenować mój ukochany klub i interesuje mnie jedynie efekt jego pracy !! Oby rozpoczął z przytupem bo działacze stracili kupę czasu na negocjacje z jakimś nie do końca poważnym Chorwatem. Też bym chciał fajnego zagranicznego trenera, ale nie mam złudzeń co do realnej sytuacji finansowej naszego klubu . Panie Dariuszu powodzenia !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Aha czyli Cupial na pohybel kibolom zatrudnil Wdowczyka
![]() Moze jednak na pohybel piknikom bez zasad, ktorych i tutaj jak widac jest duzo po wpisach, nie zatrudnil Jugola. Na zlosc wam pojeby ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Życie bywa jednak przewrotne. Ciekawe co bym pisał, gdyby Legię przed spadkiem miał ratować trener Petrescu... Chyba że fantastyka piętro wyżej. A tu widać, że w 10 lat wszystko możliwe. Swoją drogą Wdowiec niby nie ma nic do stracenia, ale też porwał się z motyką na słońce. Może przejść do historii jako ten który zgasił światło w wielkim polskim klubie.
Tytułem wyjaśnienia: Wdowyczk w Legii grał. Smuda był.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.03.2016 o godz. 20:10.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Oczywiście, że pamiętam takie osoby. Przypomnę jednak, że wcześniej Wisła zachowywała się dość stanowczo do takich osób: - Wojciech Łobodziński - rozwiązany kontrakt a wcześniej zawieszenie w prawach zawodnika. - Grzegorz Kurdziel - zdecydowana reakcja klubu, brak przedłużenia umowy. Sprawa podaj wyszła w czerwcu. -Andrzej Blacha - sam podał się do dymisji.
Gdyby Wisła była mi obojętna, miałbym w dupie kto będzie zasiadł na ławce trenerskiej, czy kto będzie reprezentował jej barwy. Jednak jako osoba, aktywnie uczestnicząca w życiu tego klubu, mam chyba prawo nie zgadzać się z pewnymi decyzjami, które podejmuje właściciel czy zarząd. Tak się składa jednak, że nie jest mi to obojętne, jako kibicowi/fanatykowi kto będzie prowadził jego ukochaną drużynę. Sami strzelamy sobie samobója, zatrudniając taką osobę. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Potępiam to co zrobił zarząd, ale gość odpokutował i jest u Nas, czasu nie cofniemy. Dajmy wsparcie drużynie. Każdemu z Nas przecież zależy na Wiśle, ja nie widzę sensu życia bez futbolu, bez piłki, bez Wisły. Stało się, niestety nie mamy na to wpływu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak czy siak Wdowczyk to wg mnie jeden z najlepszych polskich trenerów (chociaż oczywiście wybór jeest tu wyjątkowo mizerny). Chyba tylko Skorżę postawiłbym wyżej. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wolałbym pewnie wielu wielu innych trenerów, ale teraz każdy powinien trzymać kciuki żeby Wdowczykowi się udało. Każdy wie jaki casus pascudeus przytrafił się Wdowczykowi. Ale On jako jeden z niewielu przekupnych sędziów i trenerów dostał wyrok i karę odpokutował. Więc nie ma co patrzeć na historię.
Mnie nurtuje coś innego - czy trener który od października? 2014 nie trenował żadnego klubu utrzyma Naszą Wisłę? To jest pytanie, a nie dyskusja o przeszłość Wdowczyka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Pewnie się to nie spodoba dużej liczbie formułowiczów, ale ja się nie łapie na usprawiedliwianie zwykłej ulicznej bandyterki, dyskusyjnymi wartościami reprezentowanymi przez w/w żołnierzy.![]() ![]() ![]() Tylko przypominam,że na stadionie jest miejsce dla wszystkich kibiców. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak czytam WISŁAZWE z którym często się nie zgadzałem i widzę że tym razem mamy podobne odczucia.
Wisłę Zawszę ceniłem za ostre traktowanie .. przekrętów i przekrętasów. Już pierwszym lekkim wyłomem był Garguła ale Wdowczyk to przesada. Każdy ma prawo do błędów ale nie każdy może być trenerem Wisły. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Czasmi takie przerwy niektórym wychodza na dobre,a przez te póltora toku też nie wiadomo co w sytemie szkolenia sie nie zmieniło... Bardziej obawiam sie ,ze zostanie zajechany przez trybuny i to moze odbic sie na Jego pracy. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciekawe pytanie, zastanawiam sie czy zadawał je sobie dziś kapka wertując ksiązke kontaktow w telefonie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Muszę sobie wyrobić renomę na stadionie ![]() ![]() Chociaż ostatnio rzadko mogę na nim gościć A teraz idzie petarda- jestem szczęśliwy w życiu, dla niektórych ludzi, tych dla których warto, coś znaczę. I mam szczęście kibicować najlepszemu klubowi w Polsce !!! A kolega niech się spina dalej ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zaraz się popłaczę...
A o "wyklętych" trochę poczytaj i nie rób bezsensownych porównań. |
|
|