The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2016, 11:14
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Balaszow najlepszy? bez jaj, pod jakim względem ( ja go po tym meczu zapamiętam z jakiś prób biegania, podania nie w tempo, głupiego dryblingu i niewykorzystanych 2 setek)
popieram, Bałaszow również mi się nie podobał. Co innego dwa pozostałe transfery, czyli Pietrzak i Ondrasek.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.02.2016, 11:35
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Boguski?

Fakt, jedno podanie, wlasnie do Balaszowa. Caly mecz gra jak patalach, ale raz-dwa razy w meczu potrafi zapodac taka pilke jak wlasnie ta z 40 minuty, przez ktorych niewykorzystanie zamazuje sie calkowity obraz jego wystepow (podobnie jak w derbach u siebie)
Nic dodać, nic ująć. Proponuje zwolennikom talentu Rafała obejrzeć jeszcze raz mecz, a przynajmniej jego fragmenty. Boguski jest słaby nawet na tle całej reszty. W obecnej formie i na tym etapie kariery, "prawdziwy" Boguś, to ten z pierwszej minuty meczu i z 93-ej. Nie wiem jak można robić z niego herosa murawy, bo notuje JEDNO dobre zagranie.

P.S. To nie tak, że powstała na forum opcje antyrafałowa, to po prostu reaktywne odpowiedzi na posty wychwalające pod niebiosa jego grę po każdym meczu.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.02.2016, 11:56
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Wyjscie jest jedno - dac szanse Crivellaro. Jak nie skorzysta znaczy, ze w nast. okienku musowo do sciagniecia playmaker (w zasadzie to juz na wczoraj).
Obawiam się ze w następnym okienku może być już za późno, bo nie wiem czy jakiś dobry playmaker przyjdzie do 1 ligi, zresztą widać ze takiego piłkarza nam potrzeba, co mnie rzuciło się w oczy podczas meczu to ogromne dziury między linia obrony i ataku /pomocy, wszyscy do przodu i piłki rozgrywal głowa, bez łącznika między tymi strefami będziemy zdani na ślepy los a to trochę za mało żeby zagwarantować sobie utrzymanie, do czego to doszło, 14 miejsce na koniec sezonu będziemy traktować jak sukces... Ludzie którzy obdarli z blasku Biała Gwiazdę i zrobili z niej druga Koronę czy Podbeskidzie zasługują na pogardę...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.02.2016, 12:34
wolfu napisał(a):Wyświetl post
popieram, Bałaszow również mi się nie podobał. Co innego dwa pozostałe transfery, czyli Pietrzak i Ondrasek.
Pietrzak miał chyba najwiecej strat i złych podan sposrod wszystkich wislakow ale jego moze tłumaczyc pozycja na ktorej grał. Balaszow raz zle zagrał ale dwa razy dobrze podał m.in gdy swietna okazje do gola mial Ondrasek, nadrabiał szybkoscia ale pilkarze zwłaszcza Boguski maja problemy gdy akcja szybko sie rozgrywa. Jak dla mnie z tych nowych zawodnikow patrzac na wystep to 1. Ondrasek, 2. Balaszow, 3. Pietrzak. Szkoda, ze trener Pawłowski trzeciej zmiany nie zrobił. Jak dla mnie Drzazga moze miec jeszcze lepsze wejscie w lige.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.02.2016, 13:09
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nic dodać, nic ująć. Proponuje zwolennikom talentu Rafała obejrzeć jeszcze raz mecz, a przynajmniej jego fragmenty. Boguski jest słaby nawet na tle całej reszty. W obecnej formie i na tym etapie kariery, "prawdziwy" Boguś, to ten z pierwszej minuty meczu i z 93-ej. Nie wiem jak można robić z niego herosa murawy, bo notuje JEDNO dobre zagranie.

P.S. To nie tak, że powstała na forum opcje antyrafałowa, to po prostu reaktywne odpowiedzi na posty wychwalające pod niebiosa jego grę po każdym meczu.
Ale przecież z tego się rozlicza piłkarzy, co z tego, że potrafi 30 razy podać piłkę bez presji do tyłu? Jeśli to by było takie super ważne to Uryga jest naszym najlepszym piłkarzem. W piłce chodzi właśnie o te kluczowe podania, asysty i gole.

Lepsze jedno dobre zagranie niż zero (jak np. u Guerriera)

Poza tym przy tej poprzeczce i spalonym po prostu zabrakło szczęścia, ale uznanie tych akcji za partactwo to skrajny debilizm. Spartaczył to właśnie Baszałow bo podał do bramkarza w 100% sytuacji praktycznie przez nikogo nie naciskany!

Rafał jest jaki jest, nie jest wirtuozem, ale co sezon w porównaniu z resztą naszych pomocników notuje conajmniej przyzwoite liczby i w tym meczu był naszym wyróżniającym się zawodnikiem. Tylko tyle, aż tyle. Trzeba być strasznym hipokrytą i nienawidzieć Rafała aby po nim jechać po tym meczu.

W każdym innym klubie gość, które tyle lat grał dla swojej drużyny byłby szanowany. Nawet jakby był średni. Tylko nie u nas niestety.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.02.2016 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.02.2016, 13:14
Boguski jest sam w sobie fenomenem. Od lat gra tutaj, przeżył już tylu trenerów, przez Wisłę przewinęło się tylu piłkarzy, a mimo to - Boguś zawsze w podstawowym składzie
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.02.2016, 14:01
Cóż czasy się zmieniają, a Pan Boguski ciągle w składzie Wisły... bezapelacyjnie do samego końca jego lub jej.

Ostatnio edytowane przez silver03 : 14.02.2016 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.02.2016, 16:00
Ja tam nie wyżywałbym się na Pawłowskim... jeszcze. Dajmy czas. Jedyne co mnie martwi po obejrzeniu tych paru meczów po wznowieniu rozgrywek - wygląda na to, że każdy zespół jako tako się wzmocnił i polepszył swoją grę. Może poza Podbeskidziem i Górnikiem. Ruch zagrał dobry mecz z Zagłębiem, które super trafiło ze Starzyńskim. Lechia, wiadomo, miliard transferów, ale widać poprawę w grze i jakiś pomysł, w porównaniu z poprzednią rundą. Śląsk zrobił mało transferów, ale gra już była OK, Zieliński wymiata. Piast może i spuścił z tonu, ale to wciąż Piast, mają przewagę, mogą pozwolić sobie na straty. My za to gramy cały czas to samo :( Może i wypali parę nowych, ale jeszcze tego nie widać, nie ma zgrania (co najbardziej widać było po grze Bałaszowa, mnóstwo niedokładnych podań). Pawłowski przed wznowieniem rozgrywek powiedział, że musimy wypalić z formą już w pierwszym meczu... Nie wiem czy będziemy grali lepiej, ale wiem, że mają ponad tydzień na poprawienie gry. Następne 2 mecze u nas, musimy je wygrać oba, a jak wyglądają u nas serie wygranych ostatnio dobrze wiemy :/
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 14.02.2016, 16:21
Będzie ciężko wygrać 2 najbliższe mecze u siebie biorąc pod uwagę fakt, że ostatni mecz u siebie wygraliśmy w sierpniu a ostatni raz 2 mecze z rzędu w lidze wygralismy w październiku, 2014.........
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 14.02.2016, 16:40
Ja bym powiedział ze są inne gorsze przesłanki niż statystyka że będzie ciężko i jest to: Tu wpisz dowolne nazwisko pomocnika.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.02.2016, 18:56
Chyba nikt nie był zadowolony ze zmiany jakościowej Moskal na Pawłowskiego. Mysle jednak, że Tadeusz będzie miał lepszą średnią niż 1,25 pkt na mecz.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.02.2016, 19:31
a jak mial w Slasku tak z ciekawosci ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.02.2016, 20:11
80 meczy 1,53
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.02.2016, 20:19
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Będzie ciężko wygrać 2 najbliższe mecze u siebie biorąc pod uwagę fakt, że ostatni mecz u siebie wygraliśmy w sierpniu a ostatni raz 2 mecze z rzędu w lidze wygralismy w październiku, 2014.........
Kurcze...Teraz to sobie dopiero uzmysłowiłem. Mimo to nie patrzy się na takie rzeczy i kupuje karnet na kolejną rundę. Trenerze Pawłowski. Olbrzymia presja na Tobie. Każdy inny wynik niż zwycięstwo w dwóch kolejnych meczach nie wchodzi w rachubę. Za początek rundy w głównej mierze odpowiada trener. Czas od objęcia stanowiska do poniedziałku 22.02 jest wystarczający, żeby zagrać swoje i sięgnąć po 3 punkty. Inaczej tego nie widzę.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 14.02.2016, 22:33
Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli nie wygramy tych 2 spotkań w szczególności jeśli przegramy z PBB to zlecimy z ligi, no chyba ze uda się nam jak parchom w 2011 kiedy nie spadli i tylko dlatego ze jezcze większą padline od nich grała arka i polonia Bytom...
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.02.2016, 22:51
Jak się ogląda grę Wisły to niema większej różnicy , czy to wizyta u stomatologa czy gra pod wodza obecnego trenera . Ja nazwie go STOMATOLOG .
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.02.2016, 22:55
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli nie wygramy tych 2 spotkań w szczególności jeśli przegramy z PBB to zlecimy z ligi, no chyba ze uda się nam jak parchom w 2011 kiedy nie spadli i tylko dlatego ze jezcze większą padline od nich grała arka i polonia Bytom...
można mówić, że nasze szanse na awans do grupy mistrzowskiej się drastycznie zmniejszą, ale od razu mowa o spadku? Pawłowski już wygrał grupę spadkową ze Śląskiem... a co do parchów to o dziwo również na nich dobrze podziałała w zeszłym sezonie.

Niemniej jednak nam jej nie życzę.

Choć fakt faktem, 6 pkt w dwóch najbliższych meczach to nawet nie jest minimum przyzwoitości. To coś więcej niż obowiązek.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.02.2016, 01:08
Lepiej zeby Pawlowski zaczal szybko ogarniać temat "taktyka WIsly" ,bo na razie to wyglada makabrycznie,i jakbysmy zasluzyli sobie na 14 miejsce w tabeli.A gdyby Zabrze i Bielsko wygraly swoje mecze bylisbysmy ostatni.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 15.02.2016, 03:01
Miałem nadzieje że Pawłowski pozytywnie nas zaskoczy i ustawi Wisłę tak jak nikt inny czyli tak jak kiedyś Wielka Wisła grała czyli ofensywny futbol i powadzenie gdy. Tym czasem wychodzimy i znowu mamy Urygę w składzie no do ch... z całym szacunkiem dla tego chłopaka ale on nie ma prawa grać w pierwszym składzie. Jedźmy dalej Boguski. Ja nie wiem nawet nie chce mi się sprawdzać ale pewnie z 5 trenerów przeżył w Wiśle a może nawet więcej i co? i zawsze w pierwszym składzie, gość który nie prezentuje nic w ofensywie a gadanie niektórych że walczy... walczyć to ja tam moge za 2 tyś zł miesięcznie a gość który pewnie nie ma mniej niż 20 ma POTRAFIĆ GRAĆ W PIŁKĘ !!! Potem zmiany Krzywejajo i Cywka nosz kur... serio? Zamiast wpuścić Drzazgę który pokazał w sparingach że potrafi strzelić i przy asystować to dajemy starych i słabych zmienników którzy nigdy nic do gry nie wnieśli. Już bym wolał Małeckiego bo oprócz tzw. walki którą ponoć ma Boguski( szczerze nigdy jej nie widziałem ale spoko ) ma jeszcze jakieś umiejętności. Straciłem nadzieje Panowie albo lecimy w tym roku ale jakimś szcześciem spowodowanym raczej słabością innych niż własną wyższością utrzymamy się na 14, 13 może 12 miejscu. Dopóki tu nie będzie trenera z zagranicy i z jajami to nie będzie nic. Dziękuje dobranoc
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.02.2016, 04:47
Oto kilka faktów, które mogą mieć związek z tym tematem:

1) Tediego winił bym najmniej. Wyslając CV do klubu, sam nie wierzył w pozytywne zakończenie. Przyklepany przez zarząd ze względu na umiejętności konsolidacji szatni i w celu rozpromienienia smutnej atmosfery.

2) Tediemu rozum mówił, żeby strzelic Sląskowi gola...jednak serce odmówiło posłuszeństwa!

3) Skład był inny, jednak taktyka przygotowana przez Tediego pechowo się zawieruszyła. Druzynę zestawił Arek, z głowy.

4) Oficjalnie, na taktyke zabrakło już czasu. Tedi na odprawie pojawil się z kremówkami, plakatami WKS-u i albumem zdjęć. Nostalgicznie wszyscy oglądali fotki i słuchali wspomnien Tediego o druzynie Sląska z lat 70s. Tak pięknie opowiadał...az sędzia zagwizdał na mecz...

5) Żeby być tak witanym, trzeba sobie zasłużć bardzo dobrą grą i wspaniałą pracą trenerską! Zrobilem tam co do mnie należało...Odeszłem, gdyż pora zapisac nową historie w krakowie.

6) Zagłębie lubinki - .....i! Odre Opole - .......e! ONLY WKS!!!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2016 o godz. 04:50.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.02.2016, 08:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a jak mial w Slasku tak z ciekawosci ?
Z tego http://weszlo.com/2015/12/22/kibice-...-to-skarpetki/ podaje ze spadala z rundy na rundę
Kolejno punktujesz tak (punkty na mecz):
pierwsza runda – 1,92
druga runda – 1,84
trzecia runda – 1,27
czwarta runda – 0,88
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.02.2016, 09:01
Dla mnie krótko.
Dajcie spokój z tym trenerem.O ile mozna powiedziec ,ze Wisla bardziej sie wzmocniła pod wzgledem kadrowym(nawet nie chodzi o jakośc ,ale i kadra jest szersza i w razie kontuzji jest zastepstwo) to osłabiła w postaci takiego trenera.
Mysle,ze jak Kazik by poszedł trenowac Ślask ,to miałby podobne przyjecie na Wisle ,ale to wyraz sympatii,a nie chwały dla kunsztu trenerskiego.
W ostanich 10 latach (moze Werener tu sie nie łapie) ,to taki wybór " z du*y" trenera.Albo byli młodzi i już obiecujacy jak Maskant,Probierz,Petrescu,Skorża albo z doswiadzceniem i jakimis sukcesami jak Kasperczak,Smuda,Okuka lub przynajmniej związnymi z klubem Nawałka,Moskal,Kulawik.
A tu to nie wiem kto sie czym kierował i macie racje ,ze po pierwszym meczu cięzko oceniac,ale jak dla mnie Wisła pozkazała nie wiele (patrząc na nasza konkurencję po przerwie zimowej),a sposób przeprowadzenia zmian tylko utwierdza mnie w moim zdaniu na temat trenera.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2016, 10:09
Ja po pierwszym meczu jestem PRZERAŻONY. Jeżeli ktoś twierdzi, ze w tym meczu mieliśmy sternika na ławce to ja to widziałem inaczej.
Trochę chaosu z którego zrodziło się kilka sytuacji. Kopanina i kompletnie niezrozumiałe zmiany.

Ciemno to widzę, ciemno. Dobrze że trafiliśmy na tak słaby Śląsk bo nawet Termalica patrząc po tym co pokazała z Lechem by nas w piątek rozjechała trójeczke ...
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.02.2016, 10:36. Przerazacie mnie Wislacy
Po jednym meczu przekreslacie trenera hahahah smieszni jestescie... to tak jakby idziecie do pracy handlowca np. Macie doswiadczenie w handlu ale zmieniacie firme i sprzedajecie inne produkty i ktos od was wymaga zrobcie wynik miesieczny jak inni pracownicy, nowy teren nowi wspolpracownicy wszystko nowe... jeden miesiac i wywalic bo nie zrobil wyniku... chore... dsjcie czas trenerowi!!!! Na litosc boska wiem ze wszyscy pragna zwycienst ale nie uda sie jak trener nie bedzie mial spokoju ludzie
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2016, 11:12
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Po jednym meczu przekreslacie trenera hahahah smieszni jestescie... to tak jakby idziecie do pracy handlowca np. Macie doswiadczenie w handlu ale zmieniacie firme i sprzedajecie inne produkty i ktos od was wymaga zrobcie wynik miesieczny jak inni pracownicy, nowy teren nowi wspolpracownicy wszystko nowe... jeden miesiac i wywalic bo nie zrobil wyniku... chore... dsjcie czas trenerowi!!!! Na litosc boska wiem ze wszyscy pragna zwycienst ale nie uda sie jak trener nie bedzie mial spokoju ludzie
Kolego używając Twojego porównania:

Do tonącej firmy, w której 2 miesiące będą decydować o "być albo nie być" wsadziłbyś niepewnego handlowca?
I jeszcze byłbyś spokojny jakby po pierwszym miesiącu jedyne co sprzedał to pare uśmieszków i żartów do klientów?

Ja po prostu nie widzę powodów do optymizmu:
a)po działaniach coacha ustalając skład i wprowadzając takie zmiany
b)po wypowiedzi pomeczowej
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 15.02.2016, 11:20
Nikt tu nie przekresla Tadeusza ale optymistycznie to nie wyglada- niestety.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.02.2016, 11:21
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Tylko tutaj ku.rwa już nie ma czasu i nie ma spokoju.

Zostało 8 kolejek do końca rundy, a jesteśmy w punktowej dupie.
Mamy ledwo 5 zwycięstw w 22 spotkaniach.

Teraz przed nami 2 zajebiście ważne spotkania, oba u siebie. Ale jak tu być spokojnym jak ostatnie zwycięstwo u siebie odnieśliśmy 28 SIERPNIA 2015, a w kolejnych 6 spotkaniach na 18 możliwych punktów zdobyliśmy 3

Jeżeli to kogoś nie rusza i twierdzi, że trzeba czasu i spokoju to życzę powodzenia. Tu trzeba zapie.rdalać, zapie.rdalać i jeszcze raz zapie.rdalać. Do omdlenia na treningach, a nie uśmiechy i haha hihi może w kolejnym meczu to już na pewno się nam uda.

A jak nie wygramy w poniedziałek (odpukać) i usłyszę znowu "Wisełko nic się nie stało" to chyba puszczę pawia.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2016, 13:06
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Tylko tutaj ku.rwa już nie ma czasu i nie ma spokoju.

Zostało 8 kolejek do końca rundy, a jesteśmy w punktowej dupie.
Mamy ledwo 5 zwycięstw w 22 spotkaniach.

Teraz przed nami 2 zajebiście ważne spotkania, oba u siebie. Ale jak tu być spokojnym jak ostatnie zwycięstwo u siebie odnieśliśmy 28 SIERPNIA 2015, a w kolejnych 6 spotkaniach na 18 możliwych punktów zdobyliśmy 3

Jeżeli to kogoś nie rusza i twierdzi, że trzeba czasu i spokoju to życzę powodzenia. Tu trzeba zapie.rdalać, zapie.rdalać i jeszcze raz zapie.rdalać. Do omdlenia na treningach, a nie uśmiechy i haha hihi może w kolejnym meczu to już na pewno się nam uda.

A jak nie wygramy w poniedziałek (odpukać) i usłyszę znowu "Wisełko nic się nie stało" to chyba puszczę pawia.
Amen. 10 znaków.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 15.02.2016, 13:13
Dokladnie koniec pierdo... i czekania na zgranie odpalanie i h.. wie co jeszcze nastepne 2 mecze maja wygrac i nie obchodzi mnie jak to zrobia .

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.02.2016, 14:24
http://www.slasknet.com/?nr=20431
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź