|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy? | |||
| TAK |
|
92 | 22,44% |
| NIE |
|
318 | 77,56% |
| Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
popieram, Bałaszow również mi się nie podobał. Co innego dwa pozostałe transfery, czyli Pietrzak i Ondrasek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
P.S. To nie tak, że powstała na forum opcje antyrafałowa, to po prostu reaktywne odpowiedzi na posty wychwalające pod niebiosa jego grę po każdym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Obawiam się ze w następnym okienku może być już za późno, bo nie wiem czy jakiś dobry playmaker przyjdzie do 1 ligi, zresztą widać ze takiego piłkarza nam potrzeba, co mnie rzuciło się w oczy podczas meczu to ogromne dziury między linia obrony i ataku /pomocy, wszyscy do przodu i piłki rozgrywal głowa, bez łącznika między tymi strefami będziemy zdani na ślepy los a to trochę za mało żeby zagwarantować sobie utrzymanie, do czego to doszło, 14 miejsce na koniec sezonu będziemy traktować jak sukces... Ludzie którzy obdarli z blasku Biała Gwiazdę i zrobili z niej druga Koronę czy Podbeskidzie zasługują na pogardę...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pietrzak miał chyba najwiecej strat i złych podan sposrod wszystkich wislakow ale jego moze tłumaczyc pozycja na ktorej grał. Balaszow raz zle zagrał ale dwa razy dobrze podał m.in gdy swietna okazje do gola mial Ondrasek, nadrabiał szybkoscia ale pilkarze zwłaszcza Boguski maja problemy gdy akcja szybko sie rozgrywa. Jak dla mnie z tych nowych zawodnikow patrzac na wystep to 1. Ondrasek, 2. Balaszow, 3. Pietrzak. Szkoda, ze trener Pawłowski trzeciej zmiany nie zrobił. Jak dla mnie Drzazga moze miec jeszcze lepsze wejscie w lige.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Lepsze jedno dobre zagranie niż zero (jak np. u Guerriera) Poza tym przy tej poprzeczce i spalonym po prostu zabrakło szczęścia, ale uznanie tych akcji za partactwo to skrajny debilizm. Spartaczył to właśnie Baszałow bo podał do bramkarza w 100% sytuacji praktycznie przez nikogo nie naciskany! Rafał jest jaki jest, nie jest wirtuozem, ale co sezon w porównaniu z resztą naszych pomocników notuje conajmniej przyzwoite liczby i w tym meczu był naszym wyróżniającym się zawodnikiem. Tylko tyle, aż tyle. Trzeba być strasznym hipokrytą i nienawidzieć Rafała aby po nim jechać po tym meczu. W każdym innym klubie gość, które tyle lat grał dla swojej drużyny byłby szanowany. Nawet jakby był średni. Tylko nie u nas niestety.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.02.2016 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Boguski jest sam w sobie fenomenem. Od lat gra tutaj, przeżył już tylu trenerów, przez Wisłę przewinęło się tylu piłkarzy, a mimo to - Boguś zawsze w podstawowym składzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cóż czasy się zmieniają, a Pan Boguski ciągle w składzie Wisły... bezapelacyjnie do samego końca jego lub jej.
![]()
Ostatnio edytowane przez silver03 : 14.02.2016 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja tam nie wyżywałbym się na Pawłowskim... jeszcze. Dajmy czas. Jedyne co mnie martwi po obejrzeniu tych paru meczów po wznowieniu rozgrywek - wygląda na to, że każdy zespół jako tako się wzmocnił i polepszył swoją grę. Może poza Podbeskidziem i Górnikiem. Ruch zagrał dobry mecz z Zagłębiem, które super trafiło ze Starzyńskim. Lechia, wiadomo, miliard transferów, ale widać poprawę w grze i jakiś pomysł, w porównaniu z poprzednią rundą. Śląsk zrobił mało transferów, ale gra już była OK, Zieliński wymiata. Piast może i spuścił z tonu, ale to wciąż Piast, mają przewagę, mogą pozwolić sobie na straty. My za to gramy cały czas to samo :( Może i wypali parę nowych, ale jeszcze tego nie widać, nie ma zgrania (co najbardziej widać było po grze Bałaszowa, mnóstwo niedokładnych podań). Pawłowski przed wznowieniem rozgrywek powiedział, że musimy wypalić z formą już w pierwszym meczu... Nie wiem czy będziemy grali lepiej, ale wiem, że mają ponad tydzień na poprawienie gry. Następne 2 mecze u nas, musimy je wygrać oba, a jak wyglądają u nas serie wygranych ostatnio dobrze wiemy :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będzie ciężko wygrać 2 najbliższe mecze u siebie biorąc pod uwagę fakt, że ostatni mecz u siebie wygraliśmy w sierpniu a ostatni raz 2 mecze z rzędu w lidze wygralismy w październiku, 2014.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja bym powiedział ze są inne gorsze przesłanki niż statystyka że będzie ciężko i jest to: Tu wpisz dowolne nazwisko pomocnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Chyba nikt nie był zadowolony ze zmiany jakościowej Moskal na Pawłowskiego. Mysle jednak, że Tadeusz będzie miał lepszą średnią niż 1,25 pkt na mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a jak mial w Slasku tak z ciekawosci ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
80 meczy 1,53
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Kurcze...Teraz to sobie dopiero uzmysłowiłem. Mimo to nie patrzy się na takie rzeczy i kupuje karnet na kolejną rundę. Trenerze Pawłowski. Olbrzymia presja na Tobie. Każdy inny wynik niż zwycięstwo w dwóch kolejnych meczach nie wchodzi w rachubę. Za początek rundy w głównej mierze odpowiada trener. Czas od objęcia stanowiska do poniedziałku 22.02 jest wystarczający, żeby zagrać swoje i sięgnąć po 3 punkty. Inaczej tego nie widzę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli nie wygramy tych 2 spotkań w szczególności jeśli przegramy z PBB to zlecimy z ligi, no chyba ze uda się nam jak parchom w 2011 kiedy nie spadli i tylko dlatego ze jezcze większą padline od nich grała arka i polonia Bytom...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jak się ogląda grę Wisły to niema większej różnicy , czy to wizyta u stomatologa czy gra pod wodza obecnego trenera . Ja nazwie go STOMATOLOG .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Niemniej jednak nam jej nie życzę. Choć fakt faktem, 6 pkt w dwóch najbliższych meczach to nawet nie jest minimum przyzwoitości. To coś więcej niż obowiązek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Lepiej zeby Pawlowski zaczal szybko ogarniać temat "taktyka WIsly" ,bo na razie to wyglada makabrycznie,i jakbysmy zasluzyli sobie na 14 miejsce w tabeli.A gdyby Zabrze i Bielsko wygraly swoje mecze bylisbysmy ostatni.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Miałem nadzieje że Pawłowski pozytywnie nas zaskoczy i ustawi Wisłę tak jak nikt inny czyli tak jak kiedyś Wielka Wisła grała czyli ofensywny futbol i powadzenie gdy. Tym czasem wychodzimy i znowu mamy Urygę w składzie no do ch... z całym szacunkiem dla tego chłopaka ale on nie ma prawa grać w pierwszym składzie. Jedźmy dalej Boguski. Ja nie wiem nawet nie chce mi się sprawdzać ale pewnie z 5 trenerów przeżył w Wiśle a może nawet więcej i co? i zawsze w pierwszym składzie, gość który nie prezentuje nic w ofensywie a gadanie niektórych że walczy... walczyć to ja tam moge za 2 tyś zł miesięcznie a gość który pewnie nie ma mniej niż 20 ma POTRAFIĆ GRAĆ W PIŁKĘ !!! Potem zmiany Krzywejajo i Cywka nosz kur... serio
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oto kilka faktów, które mogą mieć związek z tym tematem:
1) Tediego winił bym najmniej. Wyslając CV do klubu, sam nie wierzył w pozytywne zakończenie. Przyklepany przez zarząd ze względu na umiejętności konsolidacji szatni i w celu rozpromienienia smutnej atmosfery. 2) Tediemu rozum mówił, żeby strzelic Sląskowi gola...jednak serce odmówiło posłuszeństwa! 3) Skład był inny, jednak taktyka przygotowana przez Tediego pechowo się zawieruszyła. Druzynę zestawił Arek, z głowy. 4) Oficjalnie, na taktyke zabrakło już czasu. Tedi na odprawie pojawil się z kremówkami, plakatami WKS-u i albumem zdjęć. Nostalgicznie wszyscy oglądali fotki i słuchali wspomnien Tediego o druzynie Sląska z lat 70s. Tak pięknie opowiadał...az sędzia zagwizdał na mecz... 5) Żeby być tak witanym, trzeba sobie zasłużć bardzo dobrą grą i wspaniałą pracą trenerską! Zrobilem tam co do mnie należało...Odeszłem, gdyż pora zapisac nową historie w krakowie. 6) Zagłębie lubinki - .....i! Odre Opole - .......e! ONLY WKS!!!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2016 o godz. 04:50.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z tego http://weszlo.com/2015/12/22/kibice-...-to-skarpetki/ podaje ze spadala z rundy na rundę
Kolejno punktujesz tak (punkty na mecz): pierwsza runda – 1,92 druga runda – 1,84 trzecia runda – 1,27 czwarta runda – 0,88 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie krótko.
Dajcie spokój z tym trenerem.O ile mozna powiedziec ,ze Wisla bardziej sie wzmocniła pod wzgledem kadrowym(nawet nie chodzi o jakośc ,ale i kadra jest szersza i w razie kontuzji jest zastepstwo) to osłabiła w postaci takiego trenera. Mysle,ze jak Kazik by poszedł trenowac Ślask ,to miałby podobne przyjecie na Wisle ,ale to wyraz sympatii,a nie chwały dla kunsztu trenerskiego. W ostanich 10 latach (moze Werener tu sie nie łapie) ,to taki wybór " z du*y" trenera.Albo byli młodzi i już obiecujacy jak Maskant,Probierz,Petrescu,Skorża albo z doswiadzceniem i jakimis sukcesami jak Kasperczak,Smuda,Okuka lub przynajmniej związnymi z klubem Nawałka,Moskal,Kulawik. A tu to nie wiem kto sie czym kierował i macie racje ,ze po pierwszym meczu cięzko oceniac,ale jak dla mnie Wisła pozkazała nie wiele (patrząc na nasza konkurencję po przerwie zimowej),a sposób przeprowadzenia zmian tylko utwierdza mnie w moim zdaniu na temat trenera. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja po pierwszym meczu jestem PRZERAŻONY. Jeżeli ktoś twierdzi, ze w tym meczu mieliśmy sternika na ławce to ja to widziałem inaczej.
Trochę chaosu z którego zrodziło się kilka sytuacji. Kopanina i kompletnie niezrozumiałe zmiany. Ciemno to widzę, ciemno. Dobrze że trafiliśmy na tak słaby Śląsk bo nawet Termalica patrząc po tym co pokazała z Lechem by nas w piątek rozjechała trójeczke ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Po jednym meczu przekreslacie trenera hahahah smieszni jestescie... to tak jakby idziecie do pracy handlowca np. Macie doswiadczenie w handlu ale zmieniacie firme i sprzedajecie inne produkty i ktos od was wymaga zrobcie wynik miesieczny jak inni pracownicy, nowy teren nowi wspolpracownicy wszystko nowe... jeden miesiac i wywalic bo nie zrobil wyniku... chore... dsjcie czas trenerowi!!!! Na litosc boska wiem ze wszyscy pragna zwycienst ale nie uda sie jak trener nie bedzie mial spokoju ludzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Do tonącej firmy, w której 2 miesiące będą decydować o "być albo nie być" wsadziłbyś niepewnego handlowca? I jeszcze byłbyś spokojny jakby po pierwszym miesiącu jedyne co sprzedał to pare uśmieszków i żartów do klientów? Ja po prostu nie widzę powodów do optymizmu: a)po działaniach coacha ustalając skład i wprowadzając takie zmiany b)po wypowiedzi pomeczowej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt tu nie przekresla Tadeusza ale optymistycznie to nie wyglada- niestety.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zostało 8 kolejek do końca rundy, a jesteśmy w punktowej dupie. Mamy ledwo 5 zwycięstw w 22 spotkaniach. Teraz przed nami 2 zajebiście ważne spotkania, oba u siebie. Ale jak tu być spokojnym jak ostatnie zwycięstwo u siebie odnieśliśmy 28 SIERPNIA 2015, a w kolejnych 6 spotkaniach na 18 możliwych punktów zdobyliśmy 3 Jeżeli to kogoś nie rusza i twierdzi, że trzeba czasu i spokoju to życzę powodzenia. Tu trzeba zapie.rdalać, zapie.rdalać i jeszcze raz zapie.rdalać. Do omdlenia na treningach, a nie uśmiechy i haha hihi może w kolejnym meczu to już na pewno się nam uda. A jak nie wygramy w poniedziałek (odpukać) i usłyszę znowu "Wisełko nic się nie stało" to chyba puszczę pawia. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie koniec pierdo... i czekania na zgranie odpalanie i h.. wie co jeszcze nastepne 2 mecze maja wygrac i nie obchodzi mnie jak to zrobia .
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|