The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2016, 11:17
jak się chce grać dwoma napastnikami to trzech napastników w kadrze to trochę za mało.
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 21.01.2016, 12:00
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Krótki wywiad z Pawłowskim
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...su_765312.html
ale on ewidentnie pompuje balonik :/ gdzie nie słyszysz wypowiedzi Tediego to on mówi jak to cacy będzie na wiosnę, ponadto daje gwarancie 9-10 goli od Brożka i Ondraska (każdy indywidualnie!!!), Drzazgę nazywa nowym Dudą (w obecnej formie to i Jankowski przypominał Dude), bajka że Pietrzaka nie nazwał polskim Marcelo

ja mu życzę jak najlepiej i mam nadzieje że jego słowa będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości, co prawda to artykuł z SE które ma tendencję do pisania bzdur, no ale zobaczymy jak to będzie, ja patrzę realistycznie, bez żadnych odlotów w chmury, miejsce w tabeli odzwierciedla naszą gre i z tego będziemy rozliczani
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.01.2016, 12:09
Krótki wywiad z Pawłowskim
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...su_765312.html
Ondrasek na tym zdjęciu musial nogi uginać, żeby calej trójki z tą sztanga nie podnieść
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.01.2016, 17:47
ferrekin napisał(a):Wyświetl post
ale on ewidentnie pompuje balonik :/ gdzie nie słyszysz wypowiedzi Tediego to on mówi jak to cacy będzie na wiosnę, ponadto daje gwarancie 9-10 goli od Brożka i Ondraska (każdy indywidualnie!!!), Drzazgę nazywa nowym Dudą (w obecnej formie to i Jankowski przypominał Dude)i bajka że Pietrzaka nie nazwał polskim Marcelo
Przecież napisał, "zachowując odpowiednie proporcje", więc nie przeginajcie pały w drugą stronę.

A według mnie dobrze, że Pawłowski tworzy wokół Wisły pozytywną atmosferę, bo jesienią nawet po dobrych meczach była smuta na całego. Wcześniej czasy Bednarza i wieczne wizje katastrofy.

Prawda jest taka, że faktycznie jeśli dojdą do nas 2 dobrzy piłkarze to możemy śmiało walczyć o puchary, bo o co mamy walczyć, o 10 pozycje?
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 21.01.2016, 19:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przecież napisał, "zachowując odpowiednie proporcje", więc nie przeginajcie pały w drugą stronę.
wytłumacz mi co to jest "zachowując odpowiednie proporcje"?
wzrost i waga się zgadzają? czy kolor włosów?
skoro przytoczyłeś fragment jego wypowiedzi oczekuję rozwinięcia, bo to kompletnie nic mi nie mówi
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.01.2016, 19:32
ferrekin napisał(a):Wyświetl post
ale on ewidentnie pompuje balonik :/ gdzie nie słyszysz wypowiedzi Tediego to on mówi jak to cacy będzie na wiosnę, ponadto daje gwarancie 9-10 goli od Brożka i Ondraska (każdy indywidualnie!!!), Drzazgę nazywa nowym Dudą (w obecnej formie to i Jankowski przypominał Dude), bajka że Pietrzaka nie nazwał polskim Marcelo

ja mu życzę jak najlepiej i mam nadzieje że jego słowa będą miały odzwierciedlenie w rzeczywistości, co prawda to artykuł z SE które ma tendencję do pisania bzdur, no ale zobaczymy jak to będzie, ja patrzę realistycznie, bez żadnych odlotów w chmury, miejsce w tabeli odzwierciedla naszą gre i z tego będziemy rozliczani
9-10 goli w SEZONIE nie rundzie.
Z 13 miejsca do LE to byłoby jak w 1998 po wejściu TF.
Bez nowego Kałużnego, Czerwca (kluczowe i zdecydowanie kulejące u nas pozycje) to może być bardzo trudne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.01.2016, 19:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Prawda jest taka, że faktycznie jeśli dojdą do nas 2 dobrzy piłkarze to możemy śmiało walczyć o puchary, bo o co mamy walczyć, o 10 pozycje?
Ciekawe na ilu forach klubow w Polsce pojawia sie podobny post
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.01.2016, 20:35
Wywiad z Pawłowskim (bardziej wypowiedz) i wypowiedz Pietrzaka
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ia,nId,2022655
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2016, 22:35
Tadeusz Pawłowski "a czemu nie wygrać wszystkich meczów do końca rundy"?

Ano, panie Pawłowski, że do tego, oprócz piłkarzy potrzebny jest trener a nie POZORANT
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2016, 22:39
No to może jak już wszystkich nie wygramy, to może wszystkie przegramy? Zawsze jakiś rekord.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.02.2016, 22:44
Grunt to dobry humor, a tego trenerowi po meczu nie brakowało. Brak słów kurva mac
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.02.2016, 22:46
Jak już spadać z ligi to chociaż z uśmiechem
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.02.2016, 22:50
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:

Ddf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2016, 00:55
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Grunt to dobry humor, a tego trenerowi po meczu nie brakowało. Brak słów kurva mac

Bo to trener z takim usposobieniem.Poprostu.Nie da sie go zresztą nie lubic

Pozatym wrocił dziś do siebie,takie przyjecie kibicow ..itd...wiec na humor mozna troche oko przymknać.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2016, 08:20
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:
W kazdym watku bedziesz to pisal?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.02.2016, 08:27
I bardzo dobrze ze pisze powinien wklejac ta tabele po kazdej kolejce tak dla wiekszego bolu d.upy zwolennikow zwolnienia Moskala
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.02.2016, 08:56

ty ku.rwa manipulancie

Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2016, 09:06
Na oceny Pawłowskiego jest jeszcze za wcześnie. Pierwszy mecz drużyny po znaczącej przebudowie -- czego się można było spodziewać? Chaosu i przypadkowego wyniku - no i tak było, przy odrobinie szczęścia byśmy ten mecz wygrali, a mieliśmy trochę pecha i polegliśmy. Zobaczymy co będzie dalej.
Szczerze mówiąc niezbyt mi się podobało zestawienie drużyny, a wprowadzenia Cywki zupełnie nie rozumiem. Sądzę, że warto było wpuścić Drzazgę na końcówkę, przegrywaliśmy a trener nie wykorzystał wszystkich możliwych zmian... No ale pierwsze koty za płoty, trener też musi zobaczyć jak ta drużyna działa w prawdziwym meczu i błędy są nieuniknione. Pytanie czy się czegoś na nich nauczy.
Krótko mówiąc może być dobrze, a może być i tak, że przygoda Pawłowskiego w Wiśle skończy się na 9 meczach.
A jeśli chodzi o Moskala to nadal nie widzę celu tej zmiany jego na Pawłowskiego
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.02.2016, 09:16
Az zal cos pisać bo każdy widział co widział...
Zespol wychodzi na mecz całkowicie bez pomysłu na gre, bez jakiegokolwiek schematu rozegrania akcji, bez pomysłu na to co w danej chwili można zagrac...

Zostaje całkowicie dziwacznie dobrany srodek pomocy który tak naprawdę nie istatnial no bo jak istnieć miał...

Katastrofalny tok myslenia trenera tez dal nam o sobie znac...mamy 60 minute a na boisku pojawia się .....Cywka ultraofensywny zawodnik...
Tak dla przypomienia na lawce caly czas sa bardziej ofensywni Crivellaro,małecki czy Drzazga...

Brak odpowiedniej reakcji trenera na to co szie dzieje na boisku...
Po prostu Wisła nie zagrała nic a nic...

Przegrywamy z naprawdę beznadziehjnie slabym zespolem bedac jeszcze słabszym...

Niestety od pierwszego dnia nie byłem i nie będę nigdy zwolennikiem trenera Pawlowskiego którego ciężko nazwac trenerem z powodu słabego warsztatu...

Zal,zal,zal....
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2016, 09:17
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
ty ku.rwa manipulancie

W Polsce nie gra się system wiosna-jesień, tylko jesień-wiosna.
W kazdym watku bedziesz to pisal?
Tak.

Co do trenera Pawłowskiego to oczywiście nie ma co siać paniki.

Ale niech mi ktoś wytłumaczy zmiany?

Po .... te transfery skoro nie robimy trzech zmian? Przecież teraz sięgnęliśmy dna, w ostatnich minutach trzeba było obowiązkowo ściągnąć obrońce i wpuścić Drzazge.
Ddf
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.02.2016, 09:46
Po .... te transfery skoro nie robimy trzech zmian? Przecież teraz sięgnęliśmy dna, w ostatnich minutach trzeba było obowiązkowo ściągnąć obrońce i wpuścić Drzazge.
Może trener Pawłowski w myslach ciągle kontemplował oprawę ze swoim wizerunkiem i zapomniał o zmianach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.02.2016, 09:56
W Polsce nie gra się system wiosna-jesień, tylko jesień-wiosna.
co ty chłopie pier.dolisz za farmazony, wrzuciłeś fartowną tabelę z minimalnymi przewagami, że w jedną kolejkę można było z 3 na 8 polecieć, a ja wrzuciłem całość pracy Moskala i było to dno, 1,25pkt/mecz

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.02.2016, 10:43
Z całym szacunkiem jaki zespół taki trener. Niech nikt nie ma złudzeń, że będzie lepiej. Pisałem w innym wątku np. odnośnie Ondraska, że bez wsparcia ze skrzydeł i środka bramek nie będzie. Gość zgrywał piłki tyle, że do nikogo. Co zaś do Ukraińca, dużo wiatru ale bez przełożenia na efekt do tego dochodzi brak ewidentny zgrania (co oni robili w okresie przygotowawczym?) a teraz trzeba punktować w pozostałych kolejkach regularnie. Jak Wisła nie zdobędzie kompletu punktów w najbliższych dwóch kolejkach to będzie kolejna zmiana na stanowisku trenera. Bez Mączyńskiego w środku ta gra wygląda tragicznie i jeżeli Wisła myśli o tym, żeby po pierwsze utrzymać się, po drugie awansować do pierwszej 8-ki to przynajmniej 3 transfery do końca okienka muszą być, bez jaj skrzydłowi kaleczą, środek pola jak wyżej, atak to atrapa.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 13.02.2016, 12:47
Uważam, że dopóki w środku pola będzie grał Uryga, tak długo Wisła nie będzie dobrym zespołem.

Ustawianie na tej pozycji przecinaka bez zrywu, techniki, zwinności i bystrości jest efektywnie paraliżem konstruowania akcji od obrony i dominowania środka pola.

Jedyny ratunek dla Alana do przesunięcie go wreszcie na środek obrony.

Na pozycji Urygi musi absolutnie grać człowiek, który umie piłkę przytrzymać, przyjąć, rozrzucić, do tego umie szybko się przemieszczać. Taki był Stjepanović, Wilk w formie, Jirsak, Sobolewski. Teraz Mączyński.

Inaczej NIC się w tej drużynie nie zmieni. NIC. Do końca świata będziemy oglądać bezmyślne wykopy Głowackiego i Guzmicsa.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 13.02.2016 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.02.2016, 12:50
Nigdy nie należałem do entuzjastów zatrudnienia Pawłowskiego. Nie mam mimo wszystko zamiaru "zwalniać" go po pierwszym meczu, ale jednak należy wytknąć błędy, które są jego wyłączną winą:

1. Wystawienie Guerriera na prawym skrzydle, na którym kompletnie on sobie nie radzi, oraz brak reakcji (zmiana dopiero w 60. minucie).
2. Wpuszczenie ofensywnego pomocnika (Crivellaro) dopiero w 83. minucie.
3. Po wejściu Cywki przesunięcie Pietrzaka na prawe skrzydło. Co najmniej dziwny pomysł.
4. Niewykorzystanie limitu zmian, mimo możliwości wpuszczenia Małeckiego, Popovicia lub Drzazgi (oczywiście nie ma żadnej pewności, że to by coś zmieniło, ale jednak próbować trzeba było).

Panie trenerze, egzamin oblany.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.02.2016, 01:37
Jeżeli chodzi o kwestię zmian w trakcie meczu pomimo kolejnego trenera zmian nie ma. W 60 min prosili się aby wpuścić popovicia który mogl uporządkować środek pola. Dziki na prawej i Balaszow ma lewej myślałem ze po 20 min. Zmienią się pozycjami. Ogólnie wygladalo tak jakby Ted kazał im grać bez krzywdzenia Slaska. Szansa na wpisanie się do historii polskiej myśli tremerskiej spora - prowadzić w sezonie 2,drużyny które spadną dosyć spora
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 14.02.2016, 08:48
Chcialbym jeszcze zauwazyc, ze Ted poszedl niepotrzebnie na wymiane ciosow. Do pewnego momentu to my w niej bylismy strona przewazajaca, pozniej 50-50 i w koncu paleczke przejal Slask. Coraz wiecej nieudanych podan - straty - grozne kontry WKSu.

Cieszy mnie natomiast pomysł na grę kontratakami, bo pozycyjnego to zadna polska ekipa nie umie.

Tak jak pisalem - nie ma playmakera. Jak kolega wyzej wspomnial ofensywny pomocnik, ktory nomen omen byl jednym z lepszych zawodnikow w sparingach wchodzi dopiero w 83 minucie.

Sadlok - juz nie moge patrzec na jego niby-gre, peleryna niewidka caly mecz i nagle gol dla druzyny przeciwnej, po meczu oczywiscie zadowolony, pozniej mu mina nieco zrzedla bo myslal, ze mecz w Krakowie to sobie szybko do bonarki poleci, a tak to dopiero jutro rano poo przejechaniu 300km.

Miskiewicz - interwencja nogami z ostatnich minut - najlepsza klamra spinajaca caly mecz.

Boguski - nie Twoja wina, ze Ted ustawil Cie na pozycji ofensywnego pomocnika. Nie Twoja wina, ze nie masz umiejetnosci. Smuda trenerskim Dyzma, Ty pilkarskim. Poslij kiedys dvd na Kapke czy Cupiala, za cos musisz grac.

Iq77 - wystawiony na zlym skrzydle (co koledzy byli uprzejmi zauwazyc), nie mniej jednak wejscie obunoz przy 1 zoltej kartce, wyklocanie sie z sedzia po "faulu" majac zolta kartke?

Uryga - kolejny pod peleryna niewidka.

Pietrzak - pomysly na rozegranie w srodku pola dobre. Zje sniadanie i bedzie dobrze.

Kobra - zastawiac sie potrafi, duet z Brozkiem powinien wypalic. Dlaczego powinien, a nie wypali? Bo odnosze wrazenie, iz zarowno Kobra jak i Brozio to typowi odgrywajacy. W dalszym ciagu nie ma napastnika zajmujacego sie tylko wykończeniem akcji. Chyba, ze ma nim byc Drzazga?

Burliga - zadnych zarzutow, 2 najlepszy u nas na boisku.

Kto najlepszy? Balaszow. Mimo, iz nie na swoim skrzydle dawal chlopak rade. Najgrozniejsze akcje po jego dryblingach i podaniach.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.02.2016, 09:25
Skoro Balaszow w tym spotkaniu był najlepszy to świadczy, że my nie mamy drużyny, która pod względem sportowym ma jakąkolwiek wartość. Gość prze ponad pół roku nie grał w piłkę, na Ukrainie nikt nie chciał go zatrudnić a przychodzi do nas, pierwszy mecz i jest najlepszy, normalnie szok. A co do Kobry, nie ma podań prostopadłych i dośrodkowań to pozostaje odgrywanie no właśnie do kogo. W ostatnim czasie można było przeczytać, że z Wisłą jest co raz lepiej, szkoda że tego nie widać na boisku. W tym sezonie raczej nie spadniemy ale w przyszłym jesteśmy murowanym kandydatem do spadku, z roku na rok pod względem sportowym idziemy na dno, kolejne (darmowe) transfery nie są tej tendencji w stanie zmienić.
Co do trenera to pozytywna jednostka bez jakichkolwiek kompetencji do trenowania klubu w Ekstraklasie podobni jak wcześniej Moskal.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.02.2016, 09:49
Balaszow najlepszy? bez jaj, pod jakim względem ( ja go po tym meczu zapamiętam z jakiś prób biegania, podania nie w tempo, głupiego dryblingu i niewykorzystanych 2 setek)
Pawłowskiego wg mnie można ocenić z perspektywy wystawienia do gry Cywki... Chłopak jak do nas został sprowadzony budził we mnie wielkie nadzieje. Niestety tak jak w meczu ze Śląskiem lub we wcześniejszych, w ogóle nie potrafi wejść w grę, głupie straty, złe wrzutki brak wyjścia na pozycję.. Wpuszczanie go na boisko w takiej formie to jakaś indolencja trenerska
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 14.02.2016, 10:51
Nieudolnie, ale probowal robic gre, wziac na siebie jej ciezar. O kim napiszesz to samo? Boguski?

Fakt, jedno podanie, wlasnie do Balaszowa. Caly mecz gra jak patalach, ale raz-dwa razy w meczu potrafi zapodac taka pilke jak wlasnie ta z 40 minuty, przez ktorych niewykorzystanie zamazuje sie calkowity obraz jego wystepow (podobnie jak w derbach u siebie).

Pietrzak, Uryga? Zadania defensywne.

Wyjscie jest jedno - dac szanse Crivellaro. Jak nie skorzysta znaczy, ze w nast. okienku musowo do sciagniecia playmaker (w zasadzie to juz na wczoraj).

Wsrod ofensywnych byl najlepszy Ukrainiec - oddaje to skale problemu, co opisal kolega w poprzednim poscie. Wsrod defensywnych Burliga. Owszem, statystycznie byl najlepszy z wszystkich Wislakow. Glowy nie licze, bo on cytujac klasyka "to jakis zupelnie inny poziom". Tylko czy patrzymy nowoczesnie na pozycje bocznego obroncy wlaczajacego sie czesto do akcji ofensywnych, czy archaicznie, tzn. ograniczenie do czyszczenia akcji na lewej/prawej flance?

Jesli to pomysl Teda - kolejny kamyczek do ogrodka.

I jak zostalo wspomniane - Ukrainiec nie gral na swojej nominalnej pozycji.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów