The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2015, 13:00
a co ma owiedziec

przyszedlem do klubu w ktorym nie ma pieniedzy, w sumie to jedyny klub ktory sie do mnie zglosil, a troche lipa siedzieć na bezrobociu. posiedze pewnie do konca roku a moze krocej, co za roznica jak i tak beda musieli mi wyplacić cały kontrakt. c odo zawodnikow to moze uda sie jakichs sciagnac z 1 ligi, a jak nie to trudno, przynajmniej wytlumaccze sie ze nie mialem kim grac....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.12.2015, 14:12
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a co ma owiedziec

przyszedlem do klubu w ktorym nie ma pieniedzy, w sumie to jedyny klub ktory sie do mnie zglosil, a troche lipa siedzieć na bezrobociu. posiedze pewnie do konca roku a moze krocej, co za roznica jak i tak beda musieli mi wyplacić cały kontrakt. c odo zawodnikow to moze uda sie jakichs sciagnac z 1 ligi, a jak nie to trudno, przynajmniej wytlumaccze sie ze nie mialem kim grac....
A co miałby powiedzieć, aby go nie krytykowano?

Trzeba mu dać szansę, bo jeśli od 1 dnia pracy będziemy go szczuć na każdym kroku to nic z tego nie będzie. A czym on sobie zasłużył, bo go gnoić zanim zdążył zrobić cokolwiek?

Choć początkowo załamywałem ręce i myślałem podobnie to zmieniam zdanie. Facet ma ambicje i jeśli Cupiał sypnie kasą i wzmocnimy się 3-4 zawodnikami to ma szansę poukładać zespół. W Śląsku do momentu całkowitego wyprzedania drużyny trzymał niezły poziom (pucharowy).

Bez transferów.. teoretycznie startuje z tego samego poziomu co Moskal, który przynajmniej utrzymywał drużynę w czołowej 8. Jeśli drużyna spadnie to nie będzie przebacz, będzie miał plamę w życiorysie. Będzie poza tym persona non grata w Krakowie.

Bardziej jednak niż on, plamę będzie miał Cupiał, więc wierzę, że zrobi przynajmniej niezbędne minimum (wyrównanie płynności, wypłat dla pracowników, jakiekolwiek wzmocnienia), by nie mieć sobie nic do zarzucenia.

Za dużo ludzi pracuje w tym klubie, by wszystkim los Wisły był obojętny. A i powiem więcej - nikomu nie jest.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.12.2015, 15:16
Wybór trenera ma niewielkie znaczenie na tym etapie i z tej puli, na którą Wisła ma rzeczywiście pieniądze. Istotne są potencjalne transfery. Jeśli ściągniemy piłkarzy w stylu Cywki, Popovicia czy Crivellaro, czeka nas walka w grupie spadkowej.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 24.12.2015, 20:31
Za bardzo narzekacie... Brakuje nam NAPASTNIKA i Środkowego Pomocnika... jeśli nikt nie odejdzie a Pawłowski zjednoczy ich to będzie dobrze !!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 24.12.2015, 22:09
Cytat:
Za bardzo narzekacie... Brakuje nam NAPASTNIKA i Środkowego Pomocnika... jeśli nikt nie odejdzie a Pawłowski zjednoczy ich to będzie dobrze !!!
Dodałbym do tego ,,i dobrego skrzydłowego"

Wesołych Świąt Wiślacy!!!!
Odpowiedz cytując
Mortal
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 25.12.2015, 13:28. dlaczego taki kontrakt
Czy nie można podpisać kontraktu na pół roku z opcją przedłużenia na kolejny rok?
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.12.2015, 15:14
Mortal napisał(a):Wyświetl post
Czy nie można podpisać kontraktu na pół roku z opcją przedłużenia na kolejny rok?
Też się nad tym zastanawiam. Jeśli Pawłowski nie awansuje do górnej ósemki i zostanie zwolniony to jemu także trzeba będzie płacić zaległą kasę. Nie wiem czemu w tym klubie nikt nie uczy się na błędach. Powinno być tak: Słuchaj gościu, weźmiemy cię za trenera na pół roku, sprawdzisz się to dostaniesz umowę na następny sezon, jeśli nie to do widzenia.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.12.2015, 15:18
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Też się nad tym zastanawiam. Jeśli Pawłowski nie awansuje do górnej ósemki i zostanie zwolniony to jemu także trzeba będzie płacić zaległą kasę. Nie wiem czemu w tym klubie nikt nie uczy się na błędach. Powinno być tak: Słuchaj gościu, weźmiemy cię za trenera na pół roku, sprawdzisz się to dostaniesz umowę na następny sezon, jeśli nie to do widzenia.
A on na to: Nie macie trenera, nie macie piłkarzy, długi prawie takie jak przychody - szukacie frajera ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.12.2015, 16:12
albo inaczej :

Plusy na pół roku dla klubu : małe odszkodowanie jak go wywalą
Minusy : w przypardku super gry, tracimy go jak teraz Cierzniaka

po za tym przedłuzenie na rok to jest opcja. Opcja dalej będzie opcją nei pewniakiem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.12.2015, 19:05
Oczywiście wszyscy mądrzy, jakby znali wszystkie zapisy w kontrakcie.

A może Pawłowski ma wpisane w kontrakcie, że w razie spadku z ekstraklasy kontrakt jest rozwiązany za porozumieniem stron? Wielu piłkarzy podpisuje takie kontrakty idąc do klubów zagrozonych spadkiem.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.12.2015, 21:04
maTS napisał(a):Wyświetl post
Bedzie dobrze ! Choc ponoc słychać głosy, że niektórzy zawodnicy nie zą szczęśliwi z wyboru Pawłowskiego.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 26.12.2015, 23:15
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Bedzie dobrze ! Choc ponoc słychać głosy, że niektórzy zawodnicy nie zą szczęśliwi z wyboru Pawłowskiego.
Piłkarz ma zapie^dalac na treningu aby być w jak najlepszej formie na mecz, to samo podczas meczu...ma gryźć trawę, on gra dla siebie i dla kibiców nie dla trenera... ] zwolnili Petrescu i kilku innych... bo było im za ciężko...
Ostatnio edytowane przez maTS : 26.12.2015 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.12.2015, 23:46
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
czyli którzy?

przecież ich tam zostało kilku na krzyż..
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.12.2015, 23:58
Pilkarze zwalniaja trenerow w znacznie lepszych ligach niz ekstraklasa, chocby premier league z united, chelsea, liverpoolem.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2015, 00:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
czyli którzy?

przecież ich tam zostało kilku na krzyż..
Moze nie sa szczesliwi bo on slaby trener?

BlurgH napisał(a):Wyświetl post
A on na to: Nie macie trenera, nie macie piłkarzy, długi prawie takie jak przychody - szukacie frajera ?

Cupial: Tylko czytelnie frajerze! pod dzisiejsza data.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.12.2015 o godz. 04:30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.12.2015, 15:04
O czym Wy piszecie jakie dać szanse, jakie zobaczymy. Zatrudnienie Pawłowskiego to działanie na szkodę Wisły.

Trener który w wieku 62 lat był trenerem JEDNEGO klubu ekstraklasy Śląska z którym jest związany od zawsze a poza tym Polar Wrocław, Motobi Kąty Wrocławskie, i jeszcze kluby austriackie o których nikt nie słyszał.

Pawłowski Śląsk zna od podszewki bo to jest jego klub i nic w tym dziwnego że był pomysł, zgoda żeby trenował Śląska. Ale kto wpadł na pomysł żeby zatrudnić Go u nas.

Można było zwolnić Moskala ale trzeba było mieć pomysł kto ma go zastąpić. Ktoś kto zwalnia Moskala a zatrudnia Pawłowskiego działa na szkodę Wisły Kraków. Jaka jest jedna logiczna przesłanka że podniesie Wisłę ja nie widzę żadnej.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 27.12.2015, 15:41
Powinni podpisać z nim kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia, chyba że Smuda czai się na ewentualne wskoczenie w jego miejsce... nie zdziwił bym się, Nic mnie już nie zdziwi. Póki co dajmy mu szansę.
Ostatnio edytowane przez maTS : 27.12.2015 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.12.2015, 16:35
Sprawa jest prosta i oczywista ..
Pytanie teraz czy Pawlowski dotrwa do końca sezonu...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.12.2015, 16:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ale kto wpadł na pomysł żeby zatrudnić Go u nas.
Pewnie Zdzichu Niezniszczalny, no bo kto inny.
Wszystko co najgorsze w tym klubie kojarzy mi się z tym tym typem. Bez podwiązania pod ucho nadprezesa ten osobnik w normalnej sytuacji nie miałby wstępu na Reymonta.
Jednak tak na marginesie, to prawie każdy polski trener będzie działał na szkodę Wisły. Tyle oni wszyscy umieją.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2015, 17:05
A moze Cupiala porwali lub gdzies stoi w betonowych najkach na dnie Raby? Moze pili jakies F16 lub inne paliwko z mety u Zdzicha i boss oslepl? Inaczej zatrudnienia tego ogora jest po prostu bez sensu.

Cokolwiek mu obiecal to jest farmazon. Smudzie nie kupil pilkarzy, Moskalowi nie kupil a ma kupic Pawloskiemu? Trudno go nawet brac serio i na miare naszych oczekiwan. Kontrakt jest pewnie tak napisany, ze Pawloski jak nie skonczy to i tak bedzie w plecy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.12.2015, 17:34
Trzymam kciuki za TP i Wisłę... cóż mi pozostało
Niewątpliwie swego czasu podciągnął Milę i nie tylko jego. Może i u nas Mu się z kimś uda. Oby.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 27.12.2015, 19:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
O czym Wy piszecie jakie dać szanse, jakie zobaczymy. Zatrudnienie Pawłowskiego to działanie na szkodę Wisły.

Trener który w wieku 62 lat był trenerem JEDNEGO klubu ekstraklasy Śląska z którym jest związany od zawsze a poza tym Polar Wrocław, Motobi Kąty Wrocławskie, i jeszcze kluby austriackie o których nikt nie słyszał.

Pawłowski Śląsk zna od podszewki bo to jest jego klub i nic w tym dziwnego że był pomysł, zgoda żeby trenował Śląska. Ale kto wpadł na pomysł żeby zatrudnić Go u nas.

Można było zwolnić Moskala ale trzeba było mieć pomysł kto ma go zastąpić. Ktoś kto zwalnia Moskala a zatrudnia Pawłowskiego działa na szkodę Wisły Kraków. Jaka jest jedna logiczna przesłanka że podniesie Wisłę ja nie widzę żadnej.
Nie wiem czemu cały czas panuje tu przekonanie, że trener Pawłowski był numerem 1 na liscie kandydatów po trenerze Moskalu. Moze on był pierwszy co się zgodził, a reszta odmówiła.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.12.2015, 21:28
Podobno Smuda go polecił i "pomógł z kontaktami"....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 27.12.2015, 21:56
dariook, jeżeli nie stać Cię na odrobinę szacunku dla trenera mojej drużyny, to przynajmniej naucz się poprawnie pisać jego nazwisko. Czasami też przeczytaj to na nabazgrałeś, zanim wciśniesz "wyślij"...
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.12.2015, 22:01
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
dariook, jeżeli nie stać Cię na odrobinę szacunku dla trenera mojej drużyny, to przynajmniej naucz się poprawnie pisać jego nazwisko. Czasami też przeczytaj to na nabazgrałeś, zanim wciśniesz "wyślij"...
Nie wiem co kolega "nabazgral" ale nie przez przypadek od dawna jest 'on top' na mojej liscie ignorowanych.

Co do tematu, osobiscie uwaza ze jesli pilkarze beda mieli placone to spokojnie dostana sie do "osemki".
W naszej cudownej lidze osoba trenenera moze miec znaczenie w przypadku walki o pierwsza trojke (chodz I tu nie jestem pewien) i w Lidze Europy.

Odpowiedz cytując
Member

Stary 28.12.2015, 14:46
Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że Pawłowski został naszym trenerem tylko z jednego powodu? Nikt- uświadomcie to sobie wreszcie- nikt inny, żaden inny trener nie chciał nawet rozmawiać o pracy w Wiśle.
Bardzo podoba mi się powtarzane notorycznie na tym forum hasło- dajmy mu szansę!
Ludzie kochani, to może ustawmy się wszyscy w kolejce i też spróbujmy. Dajmy sobie szansę!
Wrócę na forum po zakończeniu rundy i mam nadzieję, że będę "odszczekiwał". Prawdopodobieństwo zerowe, ale zawsze jest ta ukochana matka...
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 28.12.2015, 14:58
napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że Pawłowski został naszym trenerem tylko z jednego powodu? Nikt- uświadomcie to sobie wreszcie- nikt inny, żaden inny trener nie chciał nawet rozmawiać o pracy w Wiśle.
Bardzo podoba mi się powtarzane notorycznie na tym forum hasło- dajmy mu szansę!
Ludzie kochani, to może ustawmy się wszyscy w kolejce i też spróbujmy. Dajmy sobie szansę!
Wrócę na forum po zakończeniu rundy i mam nadzieję, że będę "odszczekiwał". Prawdopodobieństwo zerowe, ale zawsze jest ta ukochana matka...
O czym Ty mówisz ? Nikt nie chciał myśleć o pracy w Wiśle ? Dla każdego Polskiego trenera Wisła to marka,kibice... aspiracje... zawodnicy nie tacy znowu najgorsi jak by mogło się wydawać, kasa... ok,ale przecież prędzej czy później i tak odzyska, a wpisanie do CV Wisła robi wrażenie mimo wszystko. Zagraniczny trener to już zależy od marki wieku i czy przychodzi żeby coś osiągnąć czy po many many... Wisełka ciągle coś znaczy PAMIĘTAJ CIĘ
Odpowiedz cytując
Member

Stary 28.12.2015, 15:05
maTS napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty mówisz ? Nikt nie chciał myśleć o pracy w Wiśle ? Dla każdego Polskiego trenera Wisła to marka,kibice... aspiracje... zawodnicy nie tacy znowu najgorsi jak by mogło się wydawać, kasa... ok,ale przecież prędzej czy później i tak odzyska, a wpisanie do CV Wisła robi wrażenie mimo wszystko. Zagraniczny trener to już zależy od marki wieku i czy przychodzi żeby coś osiągnąć czy po many many... Wisełka ciągle coś znaczy PAMIĘTAJ CIĘ

Podoba mi się Twój entuzjazm. Niestety, Ty swoje przemyślenia opierasz na domysłach, ja- na wiedzy...
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 28.12.2015, 15:15
Polacy to urodzeni optymiści. I dlatego jesteśmy, tu gdzie jesteśmy - w Dupie.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 28.12.2015, 16:13
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Polacy to urodzeni optymiści. I dlatego jesteśmy, tu gdzie jesteśmy - w Dupie.
A co mam wiecznie narzekać ? Nie tędy droga....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów