The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2015, 11:31
maTS napisał(a):Wyświetl post
Widzę że sporo osób jeździ po Gaszynskim ale fakty są takie, przejął klub w megaaa złej sytuacji finansowej.... z prasą nie najlepiej... od dawna nie było pucharów... jednym słowem hu*nia. Ciężko to wszystko poukładać w jeden rok bez pomocy prawda? Sponsorzy nie za bardzo przyjdą do klubu gdzie długi a ich pieniądze na spłatę a nie na rozwój...
Jakimś wielkim przeciwnikiem Gaszyńskiego nie jestem ale nie da się ukryć że to on skazał nas na Cywkę i Krzywejajo i to przez niego będziemy musieli oglądać ich w koszulkach Wisły jeszcze 2,5 roku. Natomiast moim zdaniem głównym winowajcą obecnej sytuacji jest Bednarz bo to on sprowadził do nas Buchalika i Jankowskiego na 3 lata, to on podpisał ze Smudą tak skonstruowany kontrakt, że teraz wisimy mu jeszcze bańkę, to za kadencji Bednarza rozwiązywano kontrakty i procesowano się z zawodnikami w taki sposób, że teraz co chwilę wylatuje jakiś trup z szafy i to on podpisał skandaliczną umowę z UFA

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.12.2015, 11:46
Hmm to Gaszyński podejmował w stosunku do Cywki i Crivellaro decyzję jednoosobowo? Decyzję podjął sztab trenerski + dyrektor sportowy, Gaszyński mógł co najwyżej doradzić i podpisać kontrakt, bo na tym jego rola się tam kończyła.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.12.2015, 11:50
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Stilicia nie zastapilismy odpowiednim pilkarzem z takimi samymi umiejetnosciami. Nie znaczy to jednak wcale, ze Stilic jest niezastapiony.
Póki co jest. Cel sportowy: Puchary, był środkiem do osiągnięcia celu finansowego: zysku przeznaczonego na spłatę długów., Cel sportowy dno, a więc i finansowo jesteśmy w dupie.
Teraz zapytam: jak be zosiągniecia celu sportowego chcesz oisiągnąć cel finansowy? Podpowiem-wymian 10 razy prezesa nie spowoduje tego...A taki sposób wybrał imć BC.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.12.2015 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.12.2015, 12:45
Nie jest dobrze.
Nie mamy trenera i przy dobrych wiatrach nowy pojawi się nie wcześniej niż krótko przed Sylwestrem (cytat: Plany nowego Zarządu postaramy się przekazać na specjalnej konferencji prasowej - prawdopodobnie w okresie międzyświątecznym - napisał Piotr Dunin-Suligostowski.)
W dodatku możliwe, że nowy trener zastanie szatnię uszczuploną o dwóch podstawowych zawodników (Sadlo, Cierzniak).
Gdzie czas na poszukani zastępców i uzupełnienie aktualnych braków w szatni? Wyrobią się do 11 stycznia (początek zajęć w Myślenicach)? Wątpliwe.
Żeby mieć realne szanse na walkę o górną ósemkę 4-5 nowych zawodników to minimum tego co powinno dojść licząc odejście Sadloka i Cierzniaka i zakładając że chorzy szybko wyzdrowieją.
Runda jest krótka i intensywna, jeżli nowi zawodnicy pojawią się z końcem stycznia to znów będziemy w d...
Mało optymizmu.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.12.2015, 12:47
Ostatni sezon w ekstraklasie się szykuje tak to niestety wygląda ciekaw jestem prawdziwej przyczyny odejścia RG.No to teraz czekamy na powrót Smudy nawet nie chce sobie wyobrażać jak będzie wyglądać nasza kadra na wiosnę.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.12.2015, 12:54
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Gdzie czas na poszukani zastępców i uzupełnienie aktualnych braków w szatni? Wyrobią się do 11 stycznia (początek zajęć w Myślenicach)? Wątpliwe.
Żeby mieć realne szanse na walkę o górną ósemkę 4-5 nowych zawodników to minimum tego co powinno
Szczerze? Nie widzę szansy na walkę o górną 8, gra się toczy o wzmocnienie kadry tak, żeby zająć 1-2 miejsce w dolnej ósemce. Jak dojdzie do podziału pkt. a nam zawodnicy znowu się wysypią to jesteśmy udupieni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2015, 13:09
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Nie jest dobrze.
Nie mamy trenera i przy dobrych wiatrach nowy pojawi się nie wcześniej niż krótko przed Sylwestrem (cytat: Plany nowego Zarządu postaramy się przekazać na specjalnej konferencji prasowej - prawdopodobnie w okresie międzyświątecznym - napisał Piotr Dunin-Suligostowski.)
W dodatku możliwe, że nowy trener zastanie szatnię uszczuploną o dwóch podstawowych zawodników (Sadlo, Cierzniak).
Żeby mieć realne szanse na walkę o górną ósemkę 4-5 nowych zawodników to minimum tego co powinno dojść licząc odejście Sadloka i Cierzniaka i zakładając że chorzy szybko wyzdrowieją.
Runda jest krótka i intensywna, jeżli nowi zawodnicy pojawią się z końcem stycznia to znów będziemy w d...
Mało optymizmu.
dziwnie to brzmi biorac pod uwage ze SKWK napisało (dziś) na tt ze trener bedzie niebawem jak i transfery.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.12.2015, 13:10
Wy tak na poważnie?
Spadek?
Brak szans na walkę o pierwszą ósemkę? O tę ósemkę do której dzielą nas 2 (!) pkt (przy 11 meczach)?

Jeszcze chwile temu mieliśmy skład na puchary i walkę o mistrza, a teraz takie czarnowidztwo?

Nie mówię, ze już różowo, ale trzeba pamiętać że sprzyja nam terminarz. Pierwsza ósemka to dalej cel minimum.

PS. Powiem więcej, nie wyobrażam sobie że możemy być w tabeli na koniec sezonu za parchatą sąsiadką. Liczę, że w klubie mają podobne zdanie na ten temat.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.12.2015 o godz. 13:14.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.12.2015, 13:18
1) radze spojrzec na nasza forme, flashscore-tabela
2) w klubie pewnie maja podobne zdanie ale co z tego jak nie maja hajsów.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.12.2015, 13:20
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
1) radze spojrzec na nasza forme, flashscore-tabela
2) w klubie pewnie maja podobne zdanie ale co z tego jak nie maja hajsów.
A co ma obecna forma do tego co będzie w lutym/marcu?

Przerwa w tym momencie jest to co nam było najbardziej potrzebne. Jakbyśmy teraz grali kolejne mecze to miałbym inne zdanie na temat naszych "szans" na spadek.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2015, 13:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
dała 2 mln złotych na uratowanie licencji na sezon 14/15 w zamian oczekując, że przez następne 10 lat jej skapnie z 3-4 mln złotych za nic nie robienie.
podobno 3 to im sie zrobi z prowizji już po 2-3 latach
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.12.2015, 13:37
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wy tak na poważnie?
Spadek?
Brak szans na walkę o pierwszą ósemkę? O tę ósemkę do której dzielą nas 2 (!) pkt (przy 11 meczach)?

Jeszcze chwile temu mieliśmy skład na puchary i walkę o mistrza, a teraz takie czarnowidztwo?

Nie mówię, ze już różowo, ale trzeba pamiętać że sprzyja nam terminarz. Pierwsza ósemka to dalej cel minimum.

PS. Powiem więcej, nie wyobrażam sobie że możemy być w tabeli na koniec sezonu za parchatą sąsiadką. Liczę, że w klubie mają podobne zdanie na ten temat.
To dlaczego zwalnia się Gaszyński i zwolnili Moskala skoro jest tak świetnie, a było lepiej?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2015 o godz. 13:39.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.12.2015, 13:49
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego zwalnia się Gaszyński i zwolnili Moskala skoro jest tak świetnie, a było lepiej?
W którym miejscu napisałem, że jest świetnie a było lepiej? Bo chyba nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi.

Po drugie za Moskala byliśmy w czołówce, a jego niepotrzebne zwolnienie sprawiło, że jesteśmy tutaj gdzie jesteśmy. Nie można to było dograć rundy i wtedy podziękować za współpracę skoro i tak nie mieliśmy nikogo na jego miejsce?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 22.12.2015, 14:03
Jak patrzeć optymistycznie jak klub nie potrafi zatrzymać Cierzniaka przecież jak mamy budowac silna drużynę to podstawa aby został.Moim zdaniem dalej pikujemy w dół jaszcze szybciej niż rok dwa temu w ostatnich poczynaniach nie widzę nic pozytywnego ....

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 14:12
Jak warszafka sypnie dobrą kasę to niech Cierzniaka biorą.
A Sadlok obowiązkowo musi opuścić Wisłę, słaby grajek.

I czemu Wisła nie umie zatrzymać Cierzniaka? on ma kontrakt z Wisłą i wszystko od niej zależy. Rzecz jasna, jak Cierzniak będzie chciał odejść, a warszafka sypnie kasą to niech odchodzi. Bo z niewolnika nie ma pracownika, a i kasa się przyda.
Tylko w obu wypadkach dobrze warszafkę przycisnąć, żeby nie myśleli, że za paczkę gruszek ich opchniemy tylko dlatego, bo finanse Wisły nie są w najlepszej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez element : 22.12.2015 o godz. 14:14.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 22.12.2015, 14:17
I myslisz ze jak go wezmą to przyjdzie ktoś lepszy ? No way
To tylko pokazuje ze dalej będziemy trwać w tym marazmie . O sadloku celowo nie wspominam bo on tu nie chce grac.

Przecież sam Cierzniaka mówił ze chce tu zostać to jakiego niewolnika?Wywiad masz na głównej tylko widzi co się dzieje w klubie i chce odejść smutne ale prawdziwe. Ludzie ja tylko pisze to co widzę .
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 22.12.2015 o godz. 14:24.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 14:22
Jak przychodził Cierzniak też nie wierzyłeś, że się sprawdzi. Ot pionek. A przyszedł za paczkę frytek i dał radę. Takich Cierzniakow jest trochę, spokojnie.

Teraz kasa jest najważniejsza, jak warszafka dużo sypnie to oddać bez zastanowienia, w pakiecie z tym gamoniem Sadlokiem.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2015, 14:23
przychodzi Cupiał do domu, patrzy na stół a tam oferta za bramkarza który przyszedł za darmo pół roku temu i za pół roku bedzie mógł odejść za free.
Szybka chłodna kalkulacja - Mam bramkarza z Chorzowa co był pierwszym, Jeszcze w razie WU jest Miśkiewicz i mamy juniorów. Krótka analiza - Cierzniak na sprzedaż.

E: no własnie ja nie wiem czy czyta skad czy interesuje go tylko i wyłacznie suma faktury
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.12.2015 o godz. 14:28.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.12.2015, 14:24
Jednak zaraz po tym czyta skąd nadeszła oferta
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.12.2015, 14:25
Cytat:
@SKWK1906
Nazwisko nowego trenera poznamy niebawem, będzie także kilka transferów. Będzie dobrze!
Sadlokowi to bym osobiście bilet na autobus kupił. Mógłby jeszcze Jankowskiego zabrać ze sobą.
Cierzniaka szkoda, ale jak pokazuje historia, bramkarze którzy przechodzą z Wisły do innych klubów Ekstraklasy słabo kończą
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.12.2015, 14:30
W którym miejscu napisałem, że jest świetnie a było lepiej? Bo chyba nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi.
Fakt, ja napisałem 'świetnie' - moja interpretacja tego że na poważnie bierzesz fakt iż mozemy byc wyzej niż sąsiadka która obecnie 'na papierze' gra w pucharach

Po drugie za Moskala byliśmy w czołówce, a jego niepotrzebne zwolnienie sprawiło, że jesteśmy tutaj gdzie jesteśmy. Nie można to było dograć rundy i wtedy podziękować za współpracę skoro i tak nie mieliśmy nikogo na jego miejsce?
Dlatego napisałem że było lepiej (niż jest teraz) poniwaz notowaliśmy remisy zamiast porażek. Jak popatrzysz na dół tabeli, 2 punkty mniej i jesteśmy czerwoną latarnią
I taki stan mamy na dziś.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 22.12.2015, 14:32
No w sumie juz raz szukalismy bramkarza z 5lat to co za różnica .Tez chce aby z Wisła było dobrze ale jak człowiek patrzy na to co się dzieje i trochę mysli to .....

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2015, 14:36
szukalismy bramkarza 5 lat, po czym , przez kontuzja Buchalika Cierzniak znalazł się sam.

Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 22.12.2015, 14:36
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
No w sumie juz raz szukalismy bramkarza z 5lat to co za różnica .Tez chce aby z Wisła było dobrze ale jak człowiek patrzy na to co się dzieje i trochę mysli to .....
jesli Cierzniak zostanie, to za Max rok bedziemy musieli szukac znowu. Gosc ma 32 lata, pod koniec nastepnego sezonu bedzie mial 34. Ja wiem, ze bramkarzom inaczej sie wiek liczy, ale tez nie kazdy jest jak Van Der Sar czy Buffon. Popatrzcie jaki zjazd przez rok zaliczyl Malarz w Leglej (a przeciez wiosa gral calkiem sporo).
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.12.2015, 15:21
http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-do-legii.html

W skrócie, agent Sadloka i Cierzniaka dementuje.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.12.2015, 15:23
Wy tak na poważnie?
Spadek?

a dlacsego nie na powaznie 2 kkt do osemki a widzisz ile Nas dzieli od spadku zima troche szrotu jak latem i co wtedy ? a to ze wyzej nas beda parchy to sobie jednak wyobraz, bo sportowo to daleko nam teraz do nich , wiec mysle ze te cwoki znow beda swietowac fakt ze skonczyli wyzej od Nas sezon - to buractwo nawet z tego potrafi zrobic siwto . A wracajac do Ciezniaka- wszystkie dziennikarzyny ( wiekszosc proWarszawskich) w sezonie ogorkowym pisza o Ciezniaku w &egii , ale czy ktos slyszal zeby Radek sie tam wybieral ? bo ja sie nigdzie nie spotkalem z takim jego tekstem , moze i przejdzie - a moze chlop ma troche wiecej w glowie i nie bedzie sie pchal na lazienkowska i walczyl o miejsce z Kuciakiem czy Malarzem, jak u Nas ma gwarantowane miejsce w bramce , czasem starsi i doswiadczeni zawodnicy nie pchaja sie tylko i wylacznie za kasa , bardzo mozliwe ze Ciezniak przejdzie do &egii , ale ja po prostu nigdzie nie czytalem jakiegos wywiadu zeby z jego ust padla chec grania dla krawaciarzy
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.12.2015, 15:37
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Jak patrzeć optymistycznie jak klub nie potrafi zatrzymać Cierzniaka przecież jak mamy budowac silna drużynę to podstawa aby został.Moim zdaniem dalej pikujemy w dół jaszcze szybciej niż rok dwa temu w ostatnich poczynaniach nie widzę nic pozytywnego ....
A skad ty wiesz ze nie zatrzymamy cierzniaka? Bo ktos sobie napisal a ty juz lamentujesz, idz sie poplacz najlepiej
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.12.2015, 15:45
W przypadku odejścia Cierzniaka, zostają nam Miśkiewicz i Buchalik. Ten pierwszy, kiedy był u szczytu formy, miał kilka świetnych spotkań. Pytanie, jak po tak długiej przerwie może się prezentować....
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2015, 15:58
....a co tu się dzieje ..... prawie same płaczki, Jeszcze mamy większą część sezonu przed sobą a wy płaczecie jakbyśmy już spadli
Ostatnio edytowane przez Wisła Prokocim : 22.12.2015 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 22.12.2015, 16:02
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
większe pół
WTF? Co to jest większe pół?

ale jesli Ci chodzilo o wieksza czesc, to tak, racja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów