The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2015, 21:24
Gdzieś wyczytałem (ale to już na prawdę nie pamiętam gdzie), że byli potrzebni wtedy jak podpisywali kontrakt żeby spłacić dług potrzebny do uzyskania licencji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.12.2015, 21:25
Vinci napisał(a):Wyświetl post
aż ciśnie się na usta pytanie ile dobrego ta cała mierna UFA dla klubu zrobiła przez ostatnie 2 lata...
dała 2 mln złotych na uratowanie licencji na sezon 14/15 w zamian oczekując, że przez następne 10 lat jej skapnie z 3-4 mln złotych za nic nie robienie.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 21.12.2015, 21:29
Dokładnie rok temu tez pismaki pisały ze nowy sponsor od 1 stycznia Coca-Cola chyba mam deja vu
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 21.12.2015, 21:34
Widzę że sporo osób jeździ po Gaszynskim ale fakty są takie, przejął klub w megaaa złej sytuacji finansowej.... z prasą nie najlepiej... od dawna nie było pucharów... jednym słowem hu*nia. Ciężko to wszystko poukładać w jeden rok bez pomocy prawda? Sponsorzy nie za bardzo przyjdą do klubu gdzie długi a ich pieniądze na spłatę a nie na rozwój...
Odpowiedz cytując
paczus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 21.12.2015, 21:59
Zamieszanie jak zawsze tylko teraz bez kasy więc nie ma czym przykryć nieudolności, ale... nie da się nie kibicować to przecież WISŁA!
Odpowiedz cytując
solek
Banita

Od: 12.2015

Stary 21.12.2015, 23:21
Potwierdzone info, wszystko idzie w dobrą stronę. http://sportowymagazyn.pl/przemiany-...ze-ufa-sports/
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.12.2015, 23:23
solek napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzone info, wszystko idzie w dobrą stronę. http://sportowymagazyn.pl/przemiany-...ze-ufa-sports/

Możesz nie reklamować tutaj swojej strony i swoich żałosnych artykułów przepisywanych z TT i innych mediów?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
solek
Banita

Od: 12.2015

Stary 21.12.2015, 23:34
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Możesz nie reklamować tutaj swojej strony i swoich żałosnych artykułów przepisywanych z TT i innych mediów?
Pokażesz z jakich innych mediów przepisywalem?
O ile wiem na forum jest wolność wypowiedzi, jeżeli nie podoba Ci się co piszę to nie czytaj. Jak ktoś będzie chciał to przeczyta, po co odrazu wyjeżdżać z taką agresją?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.12.2015, 23:41
Ponieważ spamujesz jakąś chujową stronką.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.12.2015, 07:42
Zdzisław Kapka w Zarządzie....znowu

Ja nie wiem jak mam to sobie wytłumaczyć. Uwielbiam ten klub ale to jest dla mnie kolejna próba, którą przetrwam z dumą.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.12.2015, 08:13
Kapka to musi mieć jakieś grube kwity na Bogusia bo niewierze że tyle lat i niemożna się go pozbyć
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2015, 08:23
bo to w porę panowie
cofnelibyscie sie z 7 lat wstecz i tak samo było pisane ze Zdzichu musi miec kwity na BC.

podali dokladna date konferencji ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.12.2015, 08:24
@solek

Macie tam w redakcji jakąś korektę?

"półtorej roku" naprawdę? :X LITOŚCI
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.12.2015 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.12.2015, 10:03
Pierwsze wzmocnienia Bogusława Cupiała w drodze. A konrketnie to są w drodze do Warszawy na testy medyczne.....Cierzniak i Sadlok do Legii. O ile dobrodziej nie obudził się głodny wtedy może ich zawrócić z Tarczyna
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 22.12.2015, 10:07
Dla mnie na wielki plus RG idzie to, że po derbach w marcu 2015 dostaliśmy karę i nikt z C miał nie wejść na kolejne derby. Uważam to za zasługę RG, że weszliśmy na G na derby. Przecież to najważniejszy mecz w sezonie.

Jako mniejszy plus traktuję uszczelnienie Wisły, tj. mało rzeczy wyciekało z Wisły w porównaniu do wcześniejszych czasów. Zarówno jeśli chodzi o transfery, jak i inne działania. Nie tworzył wydumanych konfliktów (może poza tą dziwną akcją z akademią między sezonami).

Gdzieś czytałem, że aby spłacić wcześniejsze ugody na 30.09. dołożył z własnego portfela, ale nie jestem w stanie tego zweryfikować.

Oczywiście są też minusy, ale nie wiemy w ilu przypadkach miał związane ręce. Ja go oceniam pozytywnie. Spektakularnych sukcesów brak, ale tak jak piszę - każdy prezes u Cupiała to do pewnego stopnia jedzie na zaciągniętym ręcznym. Tak jest od lat.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.12.2015, 10:08
Pewnie za obu do wyjęcia będzie jakieś 2,5 - 3 mln PLN. Na trochę by to uspokoiło sytuację w klubie. Bo o sportowych konsekwencjach takiego transferu, to nawet nie ma co wspominać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.12.2015, 10:11
Juz wiemy z czego Cupiał obiecał spłacenia zawodników 6 stycznia Nie z własnej kasy a sprzedaży ostatnich wartościowych graczy.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.12.2015, 10:11
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Pewnie za obu do wyjęcia będzie jakieś 2,5 - 3 mln PLN. Na trochę by to uspokoiło sytuację w klubie. Bo o sportowych konsekwencjach takiego transferu, to nawet nie ma co wspominać...
Za obu to Legia daje milion. Przypominam, ze Cierzniak moze podpisac dowolnym klubem umowę od stycznai bodajże... Moze uda sie wytargać 1.5 mln, ale w czym mam to pomóc ? W spłacie bieżacych długów u zawodników?A co z długami dla byłych? To one spowodują odjęcie punktów przed rundą rewanżową....BC to typowy Jesus Gil y Gil
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.12.2015, 10:19
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A co z długami dla byłych? To one spowodują odjęcie punktów przed rundą rewanżową....BC to typowy Jesus Gil y Gil
Spoko.
jeśli pojdziemy dokladnie taka droga jak Atletico to jestem za!
Tylko Jesus niech już kończy...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.12.2015, 10:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Spoko.
jeśli pojdziemy dokladnie taka droga jak Atletico to jestem za!
Tylko Jesus niech już kończy...
W Widzewie do dzisiaj czekja na spełnienie sie scenariusza haha
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 10:34
Jedno z całą stanowczością trzeba stwierdzic - na dzień dzisiejszy ,nie ma w drużynie zawodnika ,którego odejście mogło spowodowac jakąś "katastrofe" ,wiec bez paniki.
Na miejsce obecnych rzemieśników znajdą sie inni.
Trzeba "wyczyścic" szatnie z chłamu ,który psuje atmaosfere.
Oczywiście to moje zdanie ......
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.12.2015, 10:37
Wyczyścimy szatnię tak, że niedługo będzie stała pusta. Prawdziwego chłamu w postaci Jankowskiego, Crivellaro, Cywki czy Popovicia nie pozbędziemy się tak łatwo. Sądzę, że nawet jeśli byśmy nie płacili tym kopaczom, to nie pójdą do sądu, bo wiedzą, że nikt o zdrowych zmysłach ich nie zatrudni.
Najgorsze jest to, że wszyscy żyjemy w niepewności i rozważamy tysiące scenariuszy, łącznie z tymi od pseudoznawców z portali społecznościowych, a gdzieś tam pod Krakowem ktoś siedzi w fotelu i ma wszystko w głębokim poważaniu.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.12.2015, 10:46
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jedno z całą stanowczością trzeba stwierdzic - na dzień dzisiejszy ,nie ma w drużynie zawodnika ,którego odejście mogło spowodowac jakąś "katastrofe" ,wiec bez paniki.
Czy aby? Na bramkarza czekaliśmy od czasów niesławnej pamięci Dolhy, który też Neuerem nie był. Cierzniak jest dobry więc wypadałoby go zostawić. Oczywiście jest kwestia kasy ale tu sprawa jest jasna - albo się takowa znajdzie (czyli bramkarz powinien zostać) albo się nie znajdzie i lecimy w niebyt. Tylko skoro przyjmujemy wersję drugą to po ch... przedłużać agonię? Olejmy rundę wiosenną i od lata jedziemy z koksem w IV lidze.
Atmosferę w szatni psują głownie przelewy a w zasadzie ich brak. Jak już kiedyś napisałem - w naszej drużynie dla Wisły gra aktualnie dwóch panów: Brożek i Głowa ( obaj emeryci z przyzwoitym statusem majątkowym). Reszta to są pracownicy. Oczywiście jedni pracownicy mogą odejść i przyjdą inni ale nie zmieni to faktu, że następni grający "dla Wisły" najwcześniej pojawią się za kilka lat.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 22.12.2015, 10:58
kristos napisał(a):Wyświetl post
A Cierzniak to nie był zawodnik, który trzymał to "Jakoś". Wyobrażasz sobie Buchalika w bramce w tym sezonie ? Wszystkie strzały w niego by obronił ale tu też mam pewne wątpliwości. Gdyby jednak coś szło już pół metra od niego to jestem pewien, że wpuścił by wszystko jak leci. ....a kto normalny podpisuje umowy z ręcznikiem na 3 lata a z dobrym bramkarzem na rok. Wyczyścimy się z tych lepszych zawodników i zostaniemy z Boguskim, Jankowskim, Popkiem, który całe szczęście ma tylko do końca sezonu kontrakt. A no i jest oczywiście Krzywejajo. O nim chyba nie trzeba nic pisać.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.12.2015, 11:01
kicur napisał(a):Wyświetl post
a kto normalny podpisuje umowy z ręcznikiem na 3 lata a z dobrym bramkarzem na rok.
Tylko że piszesz to z perspektywy dzisiejszej, skąd było wiadomo, że Cierzniak będzie miał tak udaną runde ? Myślę za on sam się tego nie spodziewał. Z Buchalikiem było prościej bo od razu było wiadomo że jest chu.owy i tutaj się zgodze że 3-letni kontrakt to skandal.

Od jakiegoś czasu z nowymi piłkarzami u nas jest jak z kinder niespodzianką - nigdy nie wiesz co ci się trafi.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.12.2015, 11:02
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czy aby? Na bramkarza czekaliśmy od czasów niesławnej pamięci Dolhy, który też Neuerem nie był. Cierzniak jest dobry więc wypadałoby go zostawić. Oczywiście jest kwestia kasy ale tu sprawa jest jasna - albo się takowa znajdzie (czyli bramkarz powinien zostać) albo się nie znajdzie i lecimy w niebyt. Tylko skoro przyjmujemy wersję drugą to po ch... przedłużać agonię? Olejmy rundę wiosenną i od lata jedziemy z koksem w IV lidze.
Atmosferę w szatni psują głownie przelewy a w zasadzie ich brak. Jak już kiedyś napisałem - w naszej drużynie dla Wisły gra aktualnie dwóch panów: Brożek i Głowa ( obaj emeryci z przyzwoitym statusem majątkowym). Reszta to są pracownicy. Oczywiście jedni pracownicy mogą odejść i przyjdą inni ale nie zmieni to faktu, że następni grający "dla Wisły" najwcześniej pojawią się za kilka lat.
Dolha jak gral w Wisle, to byl lepszy od Neuera . Jego problemem bylo to, ze zagral na tym problemie chyba tylko kilka meczow w zyciu. Z tego co wiem po odejsciu z Lecha tez mu sie jakos nie wiodlo.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.12.2015, 11:05
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Wyczyścimy szatnię tak, że niedługo będzie stała pusta. Prawdziwego chłamu w postaci Jankowskiego, Crivellaro, Cywki czy Popovicia nie pozbędziemy się tak łatwo. Sądzę, że nawet jeśli byśmy nie płacili tym kopaczom, to nie pójdą do sądu, bo wiedzą, że nikt o zdrowych zmysłach ich nie zatrudni.
I nie musi. Klub ktory zerwie w ten sposob kontrakt doplaca roznice do tego co zarabia w nowym klubie(przyklad to sprawa Jovanica)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.12.2015, 11:14
Fajnie jak słyszę : nie ma ludzi niezastapionych. Czyżby? Konkretny OSTATNI przykład.
Odchodził Semir Stilić, kóry powiedział, ze aspiracje klubu to max.środek tabeli. Pisaliście, ze nie będzie gorzej, co tam Stilić itp.
Otóż jest. Nie strzelamy, nie podajemy, nie wygrywamy JESTEŚY REALNIE zagrożeni spadkiem. Ten temat służy pokazywaniu NIBYLANDII w zakresie zarzadzania. I to jest realne zwiijanei interesu od 3ech sezonów. Cupiał dał zielone światło na transfery ponad stan, nie pryzjmowął rad do wiadomości-gówno zwlaiło się na Basąłaja i Valcxxa, wymienił prezesów , znowu puscił bajkę o Wiekiej Wiśle pod Gaszyńskim i znowu jest gorzej. A czemu tak jest? Bo co za róznica jaki prezes jak myśł przewodnia jest taka sama. Tzn. nie ma jej zupełnie. Nie wzmacniamy się, tylko podmieniamy koszulki na tańsze w użytkowaniu. Bierzyemy tylko tych co moga za darmo żyć kilka miesiecy. I .......imy o pucharach, niech głupi kibic kupi bilet...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 11:18
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czy aby? Na bramkarza czekaliśmy od czasów niesławnej pamięci Dolhy, który też Neuerem nie był. Cierzniak jest dobry więc wypadałoby go zostawić. .
Nikogo na siłe nie zatrzymasz ,bo wiesz że takie sprawy przerabialiśmy niejednokrotnie.
W tej chwili najważniejsze są sprawy finansowe , jak to załatwimy , to nie tacy (jak obecnie) zawodnicy bedą chciec grac w Wiśle.
I nie mam tu na myśli wielomilionowe kwoty ,ale na spokojne funkcjonowanie klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.12.2015, 11:19
Stilicia nie zastapilismy odpowiednim pilkarzem z takimi samymi umiejetnosciami. Nie znaczy to jednak wcale, ze Stilic jest niezastapiony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów