The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2015, 10:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a za Guerriera kto?

Oj chyba Lechia się przełamie w tym meczu ...
Dziki jest bez formy więc praktycznie kto by nie zagrał za niego nie będzie gorszy.

Lechia się przełamała ze Śląskiem, nam 3 punkty potrzebne jak tlen.
Ładny kurs na Wisłę, tak swoją drogą
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.12.2015, 10:53
Przejebaliśmy 3 mecze z rzędu, aż tak słabi nie jesteśmy, żeby i 4 prze.......ić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2015, 10:54
no własnie nikt nie bierze jednej rzeczy pod uwage

Moze i DG77 jest bez formy, bez niczego. Ale dalej to jest DG77, czyli typ nieprzewidywalny, skoczny zdolny do wszystkiego. Na takiego zawodnika w składzie inaczej ustawiana bedzie taktyka pilkarzy Lechii niż z np. Marszalikiem.
Nie mozna mowic wiec ze kto by nie zagrał bedzie "nie gorszy" bo to jest w ogole nie adekwatne i nie mozna tego sprawdzić.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.12.2015, 11:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no własnie nikt nie bierze jednej rzeczy pod uwage

Moze i DG77 jest bez formy, bez niczego. Ale dalej to jest DG77, czyli typ nieprzewidywalny, skoczny zdolny do wszystkiego. Na takiego zawodnika w składzie inaczej ustawiana bedzie taktyka pilkarzy Lechii niż z np. Marszalikiem.
Nie mozna mowic wiec ze kto by nie zagrał bedzie "nie gorszy" bo to jest w ogole nie adekwatne i nie mozna tego sprawdzić.
DG77 jak ma wysoką formę to jest najgorszym typem piłkarza dla przeciwnika, gość kompletnie nie przewidywalny. Tu triki Ronaldo, tam czerwona kartka, tu gol prawie z połowy boiska, tam masakra własnego napastnika w polu karnym i jeszcze gol - nigdy nie wiesz co odwali. No i chłop zawsze idzie na całość w walce o piłkę, łeb wsadzi wszędzie gdy jest tylko możliwość, na stykowych piłkach nie kalkuluje, więc sporo lalusiów z ekstraklapy rezygnuje już na starcie z walki. Jedyny problem to stabilizacja formy.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.12.2015, 11:59
Spoko temat występów DG77 na jakiś czas sam się rozwiązał:
Cytat:
Wstępne diagnozy dotyczące Guerriera mówią, że to przywodziciel i to nawet bardzo mocno naderwany lub być może zerwany. Czekają go kolejne diagnozy - dodał opiekun zespołu Wisły Kraków.
za Wisłaporta.
Ile mniej więcej może potrwać przerwa? Zdąży na obóz przygotowawczy?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2015, 12:08
przywodziciel to nawet 3 miesiace.
Wszystko jest jednak zależne od stopnia tego urazu.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2015, 12:14
Obawiam się, ze będzie czwarta z kolei.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2015, 13:17
Niestety boje się strasznej kopaniny, walki w środku pola i o wyniku zadecydują detale. 0:0, 1:0,1:1, 0:1 . Takie wyniki bardzo prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.12.2015, 14:55
a jak z murawą w Gdańsku? bo ostatnia kolejka to była tragedia:/ piłka skakała jak jej się podobało :/
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.12.2015, 19:19
Dość już tej Braziliany, Barcelony czy jak kto woli tiki-taki w polu karnym rywala.
Strzelać panowie jutro z daleka, starając się to robić w światło bramki (może oprócz Jankesa, bo w jego przypadku to i tak nie ma sensu). Jak najwięcej takich piłek wystawiać Mączyńskiemu. Cywka też może popróbować.
Bez strzałów nie ma goli.
Mam także nadzieję na występ Kuby Bartosza.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
twsdfan
Junior Member

Od: 08.2015

Stary 11.12.2015, 20:06
Nie ma DG, Jovica, Brozka... jak wielu kolegow obawiam sie 4rtej przygody z rzedu. Mozecie narzekac na Brozka, ze nieskuteczny, ociezaly, ale bez niego nasza gra z przodu wyglada jak seks bez erekcji...
Murawa z tego co widziałem gdzieś na fejsach, została wymieniona, przynajmniej pewne płaty. Lechia nie gra niczego specjalnego, wątpie by zaskoczyli czymś naszych zawodnikow, wiec licze na 0-0. Będę w szoku jesli strzelimy bramke z akcji.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.12.2015, 22:46
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Strzelać panowie jutro z daleka, starając się to robić w światło bramki .
A kto to ma niby strzelać z daleka i trafiać w to światło bramki ?

Uryga, Boguski, Jankowski

Z całym szacunkiem dla Mączyńskiego, jemu też rzadko uda się trafić.

Każda seria się kiedyś kończy, więc może jutro...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.12.2015, 00:27
Elefant napisał(a):Wyświetl post
A kto to ma niby strzelać z daleka i trafiać w to światło bramki ?

Uryga, Boguski, Jankowski

Z całym szacunkiem dla Mączyńskiego, jemu też rzadko uda się trafić.

Każda seria się kiedyś kończy, więc może jutro...
A najśmieszniejsze, no może to śmieszne nie jest a jednak - że ....a! Jeden z drugim trenuje futbol od szczyla, zarabia tym na życie a nie potrafi oddac strzału...celnego. Juz nie wymagam rogala po długim słupku czy bomby ala Koemana. Tylko podstawowego - czyli silnego, jebanego strzału w światło bramki!

Zawsze uważałem, że swoim piłkarzom się nie ubliża...oficjalnie. Nie gwizda i głównie dopinguje, mimo odniesionych porażek. Trzymałem się tego w 1 lidze, 2 lidze czy ekstraklasie. Może chłopakom brakowało umiejętności, może przeciwnicy na zbyt wiele nie pozwalali, może klub tak wczesniej swoją marką nie mobilizował, jednak każdy wiedział z jakim materiałem ma do czynienia i rzeczywiście było widać kiedy walczą...a kiedy się podkładają

A teraz? Teraz to jest patologia i żerowanie na naszej trudnej sytuacji.
-Taki pedał Jankowski, to powinien byc wyjebany w kosmos! Idzie podanie...(myślę: Tylko nie do tego pedała) i co? No jebany albo się przewraca albo podaje obrońcy albo...no nie ma albo. Debil się mija z piłką.
-Podanie do Boguskiego ( myślę : Ja .......e, tylko nie do tej baby)i Boguski przyjmuje a raczej piłka się odbija od gałęzi na 2 metry. No ja .......e,przecież od betonowego muru się odbija na 1 metr!
- Któryś strzela ( myślę : oby w świało! bramkarz .......dupa z tego będzie) No i huj, jakiś .......ony szczur lub salwa w oświetlenie z orbitą 45 stopni od lewego słupka, dzieciaka nie ma z piłką jakieś 15 minut.

Reasumując. Kiedyś Wisła była słaba... jednak nigdy nie miała tak słabych "symulantów". To jest kpina, że ktoś trzyma takich bezproduktywnych i beztalentnych kopaczy. I tuaj kamyczek do Moskalowego ogródka!

Na pewno ma klub w Sercu i na pewno jest zajebiście wśród nas szanowany. Jednak wystawiając takieggo Jankowskiego czy Boguskiego po raz enty, pokazywał że...no właśnie huj wie co!

Ja też mam Gwiazdę w sercu i dla mnie to niestety - zwykłę cipy. Moje emocje, nie pozwalaja na trzeźwe tolerancyjene wyślenie więc sorki, jeśli kogoś urażam.
Banda pedałów( oczywiście nie wszyscy) w koszulkach naszego klubu, która odgraża się zległościami...na które po prostu nie zasługują.
Niech grają chłopaki od podawania piłek, niech gra ten napadzior z "Meczu gwiazd" a nie te ułomne pseudograjki.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 12.12.2015, 05:49
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A najśmieszniejsze, no może to śmieszne nie jest a jednak - że ....a! Jeden z drugim trenuje futbol od szczyla, zarabia tym na życie a nie potrafi oddac strzału...celnego. Juz nie wymagam rogala po długim słupku czy bomby ala Koemana. Tylko podstawowego - czyli silnego, jebanego strzału w światło bramki!

Zawsze uważałem, że swoim piłkarzom się nie ubliża...oficjalnie. Nie gwizda i głównie dopinguje, mimo odniesionych porażek. Trzymałem się tego w 1 lidze, 2 lidze czy ekstraklasie. Może chłopakom brakowało umiejętności, może przeciwnicy na zbyt wiele nie pozwalali, może klub tak wczesniej swoją marką nie mobilizował, jednak każdy wiedział z jakim materiałem ma do czynienia i rzeczywiście było widać kiedy walczą...a kiedy się podkładają

A teraz? Teraz to jest patologia i żerowanie na naszej trudnej sytuacji.
-Taki pedał Jankowski, to powinien byc wyjebany w kosmos! Idzie podanie...(myślę: Tylko nie do tego pedała) i co? No jebany albo się przewraca albo podaje obrońcy albo...no nie ma albo. Debil się mija z piłką.
-Podanie do Boguskiego ( myślę : Ja .......e, tylko nie do tej baby)i Boguski przyjmuje a raczej piłka się odbija od gałęzi na 2 metry. No ja .......e,przecież od betonowego muru się odbija na 1 metr!
- Któryś strzela ( myślę : oby w świało! bramkarz .......dupa z tego będzie) No i huj, jakiś .......ony szczur lub salwa w oświetlenie z orbitą 45 stopni od lewego słupka, dzieciaka nie ma z piłką jakieś 15 minut.

Reasumując. Kiedyś Wisła była słaba... jednak nigdy nie miała tak słabych "symulantów". To jest kpina, że ktoś trzyma takich bezproduktywnych i beztalentnych kopaczy. I tuaj kamyczek do Moskalowego ogródka!

Na pewno ma klub w Sercu i na pewno jest zajebiście wśród nas szanowany. Jednak wystawiając takieggo Jankowskiego czy Boguskiego po raz enty, pokazywał że...no właśnie huj wie co!

Ja też mam Gwiazdę w sercu i dla mnie to niestety - zwykłę cipy. Moje emocje, nie pozwalaja na trzeźwe tolerancyjene wyślenie więc sorki, jeśli kogoś urażam.
Banda pedałów( oczywiście nie wszyscy) w koszulkach naszego klubu, która odgraża się zległościami...na które po prostu nie zasługują.
Niech grają chłopaki od podawania piłek, niech gra ten napadzior z "Meczu gwiazd" a nie te ułomne pseudograjki.
W pełni się z Tobą zgadzam.
Nawet grając w I lidze nie mieliśmy tak słabych kopaczy jak ta wyżej wymieniona dwójka. Daruje sobie pisać ich nazwiska.
Dzisiaj pewnie znowu będziemy musieli ich "podziwiać" w meczu z Lechią. Pociesza mnie jedynie fakt, że ich kiedyś nie będzie, a my kibice zostaniemy na zawsze.
....ać ich!!! My tworzymy Wisłe, a nie oni! Miejmy nadzieję, że od stycznia się coś ruszy na plus, a ta dwójka już nie "powącha" murawy do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.12.2015, 13:54
Cholera jasna, ciężko się nie zgodzić... co prawda, może nie z obelgami czy inwektywami, ale co do meritum masz rację...
A oprócz braku umiejętności technicznych, także brak zwykłego myślenia na boisku: partner ma piłkę, więc postoje i popatrzę co on zrobi zamiast wyjść na pozycję, biec na wolne pole, czy odciągać rywala i wymuszać na nim błędy,
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.12.2015, 19:03
Gumiś niech się k.rwa wreszcie opamięta.... przegrywa swoją piłkę w fizycznej walce z... Milą.
Nie pierwszy ani trzeci taki duży klops. O d.pę potłuc takiego stopera.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.12.2015, 19:30
Wszyscy oprócz Głowy: oddajcie koszulki bo nie jesteście godni ich noszenia i wypie*dalać.

Piłkarzyki pajacyki.

Cupiał dzięki za wszystko, ale koncz waść, wstydu oszczędź.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 12.12.2015, 19:37
No w końcu przestaliśmy remisować cudlate i inne debile zadowolone
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.12.2015, 19:49
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy oprócz Głowy: oddajcie koszulki bo nie jesteście godni ich noszenia i wypie*dalać.

Piłkarzyki pajacyki.

Cupiał dzięki za wszystko, ale koncz waść, wstydu oszczędź.
O co przypierdalasz się np. do Cierzniaka? O to że nie przegrywamy różnicą 5 goli?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2015, 19:50
Czy by był Moskal, czy nie, to nie ma żadnego znaczenia. Symptomy całkowitej padaczki były widoczne jak na dłoni już w meczu z pasiastymi. Ktoś ten zespół przygotowywał do rundy jesiennej, prawda? Zresztą po każdej przerwie na reprezentacje zespół grał słabo, a to o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2015, 19:50
Cierzniak zajebisty. Szacunek za cały sezon!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.12.2015, 19:51
Ostatnimi meczami Hanbia Wislackie barwy. Jeden młody Bartosz oddał celny strzał na bramke, Jankowskiemu i Boguskiemu powinno byc bardzo głupio z tego powodu. Ten rok juz stracony, trzeba poczekac do lutego i na powrot kontuzjowanych + Drzazga bedzie mogł grac. Musimy wykaraskac sie z tego barłogu i po 30 kolejce byc gornej osemce.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.12.2015, 19:59
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
O co przypierdalasz się np. do Cierzniaka? O to że nie przegrywamy różnicą 5 goli?
Ojjj nie przypierdalam się, przypadkowo go pominalem, bo glupio stawiać kogoś w jednym rzędzie z Glowackim

Niechaj bedzie: wszyscy oprócz Głowy i Cierzniaka - wypie*dalac.
I oczywiście oprócz naszej młodzieży

Choć nie zdziwie się jeśli po sezonie Arek skończy kariere a Cierzniak będzie ją kontynuował gdzieś indziej
Zostanieny z Cywkami, Crivellarami i Jankowskimi
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.12.2015, 20:00
Walczymy o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2015, 20:03
A czego sie spodziewaliscie ? Mysleliscie, ze Wisla bedzie lepiej grac za Broniszewskiego niz Moskala ? Zmiana trenera byla bez sensu, bo wiadomo bylo ze nie wniesie nic jakosci. Przykro na to patrzec.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.12.2015, 20:05
A niech będzie ta grupa spadkowa, rok temu grały tam żydy oraz Piast i widać gdzie są teraz. Z drugiej jednak strony bez rozsądnej polityki kadrowej nic z tego nie będzie, chyba że weźmiemy kilku z niższych lig i wszyscy okażą się talentami na miarę Błaszczykowskiego, a w takie cuda nie wierzę...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2015, 20:05

Wszyscy oprócz bramkarza, części obrony i młodych do wymiany. Łącznie z całym pionem sportowym.

Inaczej sny wielu o I lidze jak najbardziej realne.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 12.12.2015, 20:07
Gumiś wypie....laj drewno, nie stoper, Jankowski, Boguski szkoda słow na tych gości, Mączyński słabiutki, jednym słowem wszyscy .....wa out!!!!!!! oprócz młodzieży Głowa zakończy kariere.... Najbardziej szkoda mi Cierzniaka, dwoi się i troi w bramce, a te cioty tak przegrywaja piłki, pozycje itd !!! 1 bramka Gumisia, 2 Mąki. To jest koniec. Boże jaka szkoda, że jest jeszcze jeden mecz z Pogonią. Ile oni jeszcze będa nas męczyć swoją kopaniną. Wielki + ze Boguski nie zagra, a ta pala jankowska dalej bedzie grac w 1 skladzie?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.12.2015, 20:07
Pisac kompromitacja to tak jakby nie pisać nic...

Brak już slow na to wszystko...
Najslabsza Wisła Cupiała...
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 12.12.2015, 20:14
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A czego sie spodziewaliscie ? Mysleliscie, ze Wisla bedzie lepiej grac za Broniszewskiego niz Moskala ? Zmiana trenera byla bez sensu, bo wiadomo bylo ze nie wniesie nic jakosci. Przykro na to patrzec.
Bez sensu było zwolnienie Smudy, co również widać po wynikach. Może wreszcie skończy się .......enie na tym forum, że spokojnie możemy walczyć o puchary, czy nawet o mistrzostwo. W tej chwili nasz poziom sportowy jest adekwatny do poziomu finansowo - organizacyjnego Klubu. Od 2011 roku mamy równię pochyłą i zmierza to ku wielkiej katastrofie. Mimo wszystko należy się cieszyć, że ten upadek długo się odwlekał, bo gdyby nie ambitna postawa piłkarzy równie dobrze moglibyśmy być w takiej sytuacji już 2 lata temu. a tak chociaż przez chwile żyliśmy złudzeniami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów