The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2015, 20:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Podpisując się pod przedmowca, nie miesci mi sie w głowie dlaczego sąd przyznal racje Smudzie. Przeciez nikt Smudy z pracy nie wyrzucil, tylko zwolnil z pelnienia obowiązków. Ktoś może mnie oświecić dlaczego mamy mu wypłacić cala pensje od razu?
nikt cię nei oświeci bo nkt nie wie jakie były zapisy w kontrakcie.dlatego nei obowiazuje tu prawo pracy.wystarczy zapis "w razie gdy klub zwolni mnei z obowiązkow trenera pierwszego zespołu to zobowiązuej sie do natychmiastowego wyplacenia pozostalej części kontraktu"...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.11.2015, 21:11
Co wy chcecie od Smudy. Przecież poszedł do sądu polubownego zatem chcial polubownie zalatwic sprawę.

Po ch... Klub czeka na "pisemne uzasdnienie" skoro uzasadnieniem jest zapis w kontrakcie. A może nie... Nie-zwolnienie Smudy nic by nie dało poniewaz i tak zaplacic musialoby Klub za caly kontrakt tylko ze w "ratach". "Jedynie" do kosztow doszedl Moskal.
Czy Klub liczyl, że bardziej sie opłaca wywalić Smude przy obnizce formy piłkarzy i zatrudnic kogos przy kim realniejsze jest zajecie wyzszego miejsca w lidze i wiekszy dochod na koniec? Dochod ten musiałby byc wyzszy od kontaktu rocznego Moskala.

Czy to prawda, że Probierz odszedl za porozumieniem stron?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 04.11.2015 o godz. 21:13.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.11.2015, 21:29
Probierz podał się do dymisji po prostu.
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 04.11.2015, 22:36
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A łyżka na to "niemożliwe" ... Franz, przyjaciel Bogusia od 20 lat i jeszcze do sądu chodzi ....

Jak to mówił poprzedni prezes? "wychodzimy na prostą"?
Bo umowy trzeba respektować! - A odkąd żyje, wszystkie sprawy Wisła przegrywa...
Niby nie ma pieniędzy a zrywa kontrakty z powodu widzimisię, Wynajmuje lewe firmy, które szukają sponsorów, a którym trzeba płacić grubą mamonę. Cupiał zatrudnia w koło tych samych nieudaczników, którzy drenują budżet...
Przecież to jest samowolka i PRL na wozie gnoju...

Dobrze, że Cupiał już odchodzi - może w końcu ktoś wprowadzi do Wisły 20 wiek (o 21 na razie nie marzę!)
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 04.11.2015, 22:47
Vasquez napisał(a):Wyświetl post
Bo umowy trzeba respektować! - A odkąd żyje, wszystkie sprawy Wisła przegrywa...
Niby nie ma pieniędzy a zrywa kontrakty z powodu widzimisię, Wynajmuje lewe firmy, które szukają sponsorów, a którym trzeba płacić grubą mamonę. Cupiał zatrudnia w koło tych samych nieudaczników, którzy drenują budżet...
Przecież to jest samowolka i PRL na wozie gnoju...

Dobrze, że Cupiał już odchodzi - może w końcu ktoś wprowadzi do Wisły 20 wiek (o 21 na razie nie marzę!)
Zgadzam sie z tym w 100%

To tak jak by kupic sobie jaguara i nie miec na benzyne i na coroczną wymiane oleju
Ostatnio edytowane przez Machor303 : 04.11.2015 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.11.2015, 22:50
R33 napisał(a):Wyświetl post
Pisałem to już, ale przypomnę. Mnie tylko zastanawia kto te kontrakty tak konstruuje, że gość źle wykonuje swoje obowiązki, a i tak mamy mu wszystko wypłacić. Przecież to jest idealna sytuacja dla niego, bo roboty nie musi wykonywać, a jeszcze całą pensję od razu dostał (jakby pracował to dostawałby co miesiąc) i teraz może podjąć się innej pracy za którą będzie miał płacone oddzielnie! Przy zwalnianiu powinna być jakaś odprawa 3-4 pensję i tyle, a nie, że całość od razu. Tak z przymrużeniem oka - to może dlatego w Polsce trenerzy są tak słabi bo im się to opłaca po prostu. Zwolnią ich i od razu wypłata, a potem do innego klubu w końcu na karuzeli trenerskiej cały czas te same nazwiska (Urban, Skorża, Zieliński, Probierz, Brosz itp.) i dodatkowa wypłata.
Otóż to. Przecież to jest działanie na szkodę naszego Klubu. Czy ktoś Wami podpisuje umowę o prace, że jak Was z roboty wypier.d.olą bo będziecie mieć złe wyniki w pracy to Wam wypłacą pensje do końca trwania umowy?

Generalnie Franz całą tę miłość do naszego Klubu niech idzie sprzedać do sąsiadki. Dla mnie to jest persona non grata na Wiśle.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.11.2015, 23:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Probierz podał się do dymisji po prostu.
Bo Probierz miał honor ... W przypadku Smudy próżno go szukać ...
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.11.2015, 23:31
"Umowy trzeba respektować"

Ja życzę Franiowi żeby jeszcze w swoim życiu, którego niewiele mu zostało (swoje lata ma), trafił na kogoś kto go zrobi na jakąś umowę. I wtedy będzie ją musiał "respektować"

Facet jest zarazą polskiej piłki. Dorobił się na reprezentacji milionów (150tys/msc), za które wybudował niesamowity dom w górach. Teraz dorabia się na Wiśle. W obu przypadkach próżno szukać sukcesów. Nieźle potrafi się zakręcić, że trafia na debili, którzy takie umowy z nim podpisują.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2015, 23:36
Najbardziej porażająca jest logika sparciałego Frania. Rano tytuł w PS - nie chce dobijać Wisły. A jakie są czyny? Ano takie, że mając ważny kontrakt już poszedł do sądu po swoje pieniądze ZA NIC. Za siedzenie na dupie w tej swojej pseudorezydencji, która nomen omen jest architektonicznym i deweloperskim niewypałem. Kontrakt, kontraktem ok, ale ciężko jest przekladać zawód trenera 1 do 1 z zawodem listonosza czy innego szwacza - to apropos formalistów od "podpisanych umów". Jest coś takiego jak przyzwoitość a tego Franio nie ma za grosz.

Jak nie byłem fanem Probierza i dalej nie jest to człowiek z mojej bajki - trzeba mu jedno przyznać - miał jaja. Już wtedy klub miał problemy, Probierz o tym wiedział, nie wyszło mu, odszedł jak prawdziwy facet, a nie jak szczur, który wydoi Wisłę z ostatniego grosza.

Co nam pozostaje - pozostaje przychodzić na mecze i zasilać klubową kasę choć w najmniejszym stopniu. Niestety mam cały czas przed oczami Widzew Łódź.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.11.2015, 23:53
A czym zachowanie Smudy różni się od zachowania Maaskanta i piłkarzy sprowadzanych za jego rządów?

Smuda zrobił to samo co Maaskant i jego piłkarze na czele z Genkowem, Jaliensem, itp.

Skoro Basałaj jako jedyny prezes w ostatnich kilkunastu latach miał dużą autonomię i mógł podpisywać jak się później okazało nierealne zobowiązania i nie musiał dbać o przyszłość, np. Maaskant dostał kontrakt 40 tys. euro miesięcznie, więc sprawa Smudy to przy tym dużo mniejszy kaliber, a o pensjach i prowizjach kilku piłkarzy (niby to z wolnych kontraktów, tylko co z tego, skoro nabycie takiego grajka, to był bardzo duży koszt) nawet nie ma co wspominać, czy o sześciu dość dużych gotówkowych transferach (licząc Jovanicia i Bunozę sprzed ery holenderskiej), które przy kryzysie sportowym na jesieni 2011 r. spowodowały poważne kłopoty finansowe, a w konsekwencji bezkarnie Wisłę wydojono na potężne pieniądze, to Smuda z pełną premedytacją wykorzystał to, że Basałaj z Holendrami przy wsparciu znajomych menedżerów robili co chcieli, a i tak Wisła musiała im wszystko wypłacić.

Skoro inni mogli, to czemu Smuda nie może? Jego zachowanie jest skutkiem, a nie przyczyną. Smuda podpatrzył wzorce z ponoć to profesjonalnych krajów.

Już na jesieni 2011 r. za panowania Maaskanta zaczęło się olewanie gry przez jego piłkarzy, ale całość kontraktów tym piłkarzom należało wypłacać bez względu na to, czy Wisła była pierwsza, czy dwunasta - radosna twórczość Basałaja i płacenie grajkom, czy się stoi, czy się leży bardzo wysokich kontraktów - to spowodowało kilkumiesięczne zaległości w wypłatach po tym jak się okazało, że drużyna zbudowana za potężne pieniądze to poziom środka naszej ligi.

Maaskant nie spełnił pokładanych w nim nadziei, tak samo Genkow i jeszcze kilku innych, ale należało im zapłacić całość kontraktów - zdecydowanie wyższych od tego, który miał Smuda.

Pytanie, czemu żaden z wykształconych ludzi nie zabezpieczył Wisły przed słabą grą piłkarzy, którym zapewniono eldorado bez względu na wyniki, a w takim wypadku po co mieli się starać, skoro mieli świadomość, że i tak muszą te pensje dostać co do centa, a to, że przez swoją grę wpędzili Białą Gwiazdę w duży kryzys? Nie interesowało to ich.

Taki Probierz umiał się zachować i wiedział, że bez wsparcia nie da rady wygrać ze spuścizną po Holendrach i podał się do dymisji. Sezon 11/12 nie przegrał Probierz, tylko ten sezon został przegrany przez brak reakcji na wyczyny zawodników Maaskanta i Valckxa, a sezon 12/13 był dalszą konsekwencją właśnie braku reakcji na wyczyny, a nie poziomu Probierza, czy Kulawika.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.11.2015 o godz. 00:13.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.11.2015, 00:54
fialo napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt, kontraktem ok, ale ciężko jest przekladać zawód trenera 1 do 1 z zawodem listonosza czy innego szwacza - to apropos formalistów od "podpisanych umów".
Zależy w jakim stopniu ciężko. Jeżeli jesteś listonoszem, szwaczem, budowlańcem, architektem, prawnikiem itp. to jak źle wykonujesz swoją pracę to Cię albo zwalniają dyscyplinarnie albo za wypowiedzeniem (i wtedy coś dostaniesz, ale nie całość, a poza tym i tak za wykonaną pracę na czas okresu wypowiedzenia). W przypadku trenera są to niespełnione pokładane w nim cele. W przypadku Smudy to, że graliśmy słabo, nie punktowaliśmy odpowiednio, odpuściliśmy PP itp. A to, że większe ryzyko źle wykonanej pracy niż w przypadku zawodów wcześniej wymienionych? Zarobki też większe, tak więc coś za coś.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.11.2015, 08:23
Vasquez napisał(a):Wyświetl post

fajnei cos takiego przeczytac z rana czlowiek sie posmieje
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.11.2015, 08:54
Panowie o co te płacze i pretensje do Smudy? Jedyne czego nie rozumiem w tej sprawie to po jaką cholerę spór ze Smudą kończy się w sądzie? Podpisano z facetem kontrakt i zerwano go wcześniej. Jeżeli w umowie nie było żadnych zapisów o tym, że w takim wypadku kasa się nie należy to Smuda ma prawo dochodzić swoich pieniędzy i kropka. Zwolniono go z takich samych powodów z jakich zwalnia się 90% trenerów na świecie. Brak zadowalających wyników. I w takich sytuacjach zwykle należy się kasa do końca kontraktu i tyle. Czasem strony dochodzą do porozumienia i trener zgadza się na niższą kwotę a czasem nie. Tu się nie zgodził i miał do tego pełne prawo.

Nie jestem zwolennikiem Smudy i nigdy nie byłem. Ale czy w czasie ostatniej przygody u nas był naprawdę taki chujowy? Poza tym, że jest po prostu średnio błyskotliwy, trudno mu cokolwiek zarzucić. Czy Probierz albo Moskal osiągnęli wyższą średnią punktów na mecz niż on? Wątpię. Czego wymagać obecnie od trenera gdy klubu nie stać na żadne sensowne transfery, a regułą są kilkumiesięczne zaległości wobec zawodników i trenerów. O ogólnym burdelu organizacyjnym nie ma co pisać. W obecnej sytuacji żaden trener nie będzie miał tutaj długookresowo sensownych wyników. Może się zdarzyć udana runda, ale na pewno nie sezon. O dłuższym okresie czasu nie ma nawet co pisać.

Wisła działa teraz w totalnej fikcji. Filozofia funkcjonowania polega na nie regulowaniu swoich zobowiązań i ogólnej wegetacji. Z tym właścicielem lepiej nie będzie i kropka. A że przegrywają wszystkie sprawy to chyba logiczne. Nawet lepiej, może szybciej to w końcu .......nie i będzie można coś budować od nowa. Jesteśmy trochę jak Grecja. Wszyscy wiedzą, że to na dłuższą metę nie może się udać ale strach zrobić to co jest logiczne. Czyli zbankrutować i budować od nowa.
:/
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.11.2015, 09:31
irman napisał(a):Wyświetl post
Panowie o co te płacze i pretensje do Smudy?
A o to, że udaje wielkiego przyjaciela Wisły. Opowiada jak to przyszedł w trudnych czasach ratować klub i wyciągnąć go na prostą. W każdym wywiadzie podkreślał jak to jest ciężko (przez co wiadomo robi/robił czarny PR klubowi). Na dodatek przyjął zaproszenie na trenera w meczu gwiazd (pytam po co? )

Ja rozumiem, ze umowy trzeba respektować ale skoro twierdzi ze przyszedł pomóc klubowi to powinien poczekać na lepsze czasy albo nawet zrzec się części długu.

A teraz ten wielki "przyjaciel" Wisły i Cupiała idzie do Sądu po pieniądze. Przecież to nie jest trener na dorobku który nie ma co do garnka włożyć tylko ustawiony na całe życie gość.

Mam nadzieje że dane nam będzie pokazać na R22 co naprawdę o nim sądzimy. Do tej pory uważałem go tylko za rzemieślnika bez honoru. Teraz jest zerem.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Pero : 05.11.2015 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.11.2015, 11:56
Pieniądze należą mu się jak psu buda (niestety), inną sprawą natomiast jest jego kłapanie. Z szacunku dla Wisły zamknąłby po prostu gębę i się w tych sprawach nie wypowiadał dla mediów. Tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2015, 13:27
A może chłop miał dżentelmeńską umowę z Cupiałem w stylu - wiem, że nie ma kasy i jest chujnia, ale będę pracować i jakoś to przeciągniemy przez trudny okres. Nie będę płakać o pieniądze i brak wypłat, w zamian za to pracuję i się nie wpierdalacie.

Po czym przychodzi nowy prezes i zaczyna się mieszać, a następnie trenera zwalnia, bo słabe wyniki (pochodna sytuacji w klubie, nie tylko wina słabego trenera). Cała dżentelmeńska umowa idzie w ....u. Zrobiliście mnie w wała, to teraz ja zrobię was. Pomyślał Smuda i poszedł po swoje.

Tak sobie tylko gdybam, ale nie zdziwiłbym się gdyby tak było.

Odrębna kwestia to fakt, że w fatalnej sytuacji w jakiej jesteśmy jednak podpisujemy tego typu umowy jak ze Smudą, gdzie wiadomo, że w przypadku zwolnienia jesteśmy ujebani. Nie zrozumiem tego, chyba za głupi jestem.
Co gorsza, jest kolejny trener i być może nawet szukamy następnego. PARANOJA KURVA.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2015, 13:47
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
A może chłop miał dżentelmeńską umowę z Cupiałem w stylu - wiem, że nie ma kasy i jest chujnia, ale będę pracować i jakoś to przeciągniemy przez trudny okres. Nie będę płakać o pieniądze i brak wypłat, w zamian za to pracuję i się nie wpierdalacie.

Po czym przychodzi nowy prezes i zaczyna się mieszać, a następnie trenera zwalnia, bo słabe wyniki (pochodna sytuacji w klubie, nie tylko wina słabego trenera). Cała dżentelmeńska umowa idzie w ....u. Zrobiliście mnie w wała, to teraz ja zrobię was. Pomyślał Smuda i poszedł po swoje.

Tak sobie tylko gdybam, ale nie zdziwiłbym się gdyby tak było.

Odrębna kwestia to fakt, że w fatalnej sytuacji w jakiej jesteśmy jednak podpisujemy tego typu umowy jak ze Smudą, gdzie wiadomo, że w przypadku zwolnienia jesteśmy ujebani. Nie zrozumiem tego, chyba za głupi jestem.
Co gorsza, jest kolejny trener i być może nawet szukamy następnego. PARANOJA KURVA.
Dlaczego paranoja?
Przecież tu zawsze tak było. Tyle tylko że 10 czy 15 lat temu kasy było po sufit...
i niekoniecznie było ważne czy ktoś tą kasę zdefraudował, wydał na Nigeryjczyka czy poszła na utrzymanie 5 trenerów..
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.11.2015, 14:07
Dlaczego nie bierzecie pod uwagę takiej możliwości ze gdyby nie ten zapis w kontrakcie to Smuda by w ogóle do nas nie przyszedł ? Kurde, przecież chyba prawnicy Wisły nie są tempakami i wiedzą co podpisują ?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 05.11.2015, 14:22
luke1906 Jeżeli masz racje i miał dżentelmeńską umowę to raczej słabo ją dotrzymywał. Nie przypominam sobie konferencji gdzie nie trąbił o kasie i trudnej sytuacji.

tommiyacht w Wiśle każda decyzja (nawet najmniejszy transfer) musi być przyklepana przez Bossa. Prawnicy zatem nie są "tempakami". Nie mają wyjścia jeżeli z góry jest zielone światło.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Pero : 05.11.2015 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.11.2015, 16:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Pieniądze należą mu się jak psu buda (niestety), inną sprawą natomiast jest jego kłapanie. Z szacunku dla Wisły zamknąłby po prostu gębę i się w tych sprawach nie wypowiadał dla mediów. Tylko tyle i aż tyle.
ale on musi kręcić banke medialna bo teraz cały swiat wie ze super trener jest wolny.

Cupiał se kumpla zatrudnił to niech sobie go spłaca.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.11.2015, 17:06
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie bierzecie pod uwagę takiej możliwości ze gdyby nie ten zapis w kontrakcie to Smuda by w ogóle do nas nie przyszedł ? Kurde, przecież chyba prawnicy Wisły nie są tempakami i wiedzą co podpisują ?
Po żałosnej porażce w me i spadku z 2 ligi ze szkopami na pewno miał wielką kolejkę chętnych pod drzwiami na szczęście Cupiał okazał się najsprytniejszy.60 czy 70 tys/mies-jeden idiotyzm,kontrakt 3 lata i zapłata wszystkiego od razu w razie zwolnienia-kolejne dwie.czy w takim razie nie należało ugaszać sytuacji wiosną zamiast go wywalać?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 06.11.2015, 13:57
Cytat:
- Wyrok nie jest prawomocny. Gdy się to stanie, będzie domagał się Pan natychmiastowej wypłaty ponad miliona złotych? - Zobaczymy. Z każdym można się dogadać. Wiem, w jakiej sytuacji jest Wisła, więc jeśli tylko będzie taka wola ze strony klubu, możemy rozmawiać na temat rozłożenia tego na raty. Problem w tym, że póki co prezes Robert Gaszyński nie szuka ze mną kontaktu. Chyba koncentruje się na szukaniu sponsorów na koszulki, których od prawie roku znaleźć nie może...

- Od momentu Pańskiego zwolnienia z Wisły miał Pan okazję porozmawiać z prezesem?

- Nie. To zwolnienie mnie bolało i dalej boli. On nie szukał kontaktu ze mną, ale ja się nie przejmuję, bo nawet nie za bardzo mam ochotę z nim rozmawiać.

- Początek waszej współpracy wyglądał jednak inaczej.

- Popierałem go. Wydawało mi się, że to jest człowiek, który może Wiśle pomóc, ale później... No cóż, guzik z tego wszystkiego wyszło.

- Jak Pan ocenia to, co dzieje się w Wiśle?
- Życzę Wiśle, żeby do niej wszedł ktoś z pieniędzmi. To jest wielki klub i nie może być tak, że ktoś go demoluje.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9062930,smuda-chce-dostac-tylko-to-co-mi-sie-nalezy,id,t.html
Prezes musiał mu bardzo zajść za skórę ...
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.11.2015, 14:08
Smuda świetnie to rozegrał, udawał że nic się nie dzieje po zwolnieniu, nie domagał się kasy, w prasie robił z siebie zbawcę, bo wiedział że jeśli nie dostanie kasy za cały kontrakt z góry, to odda sprawę do sądu, a tam sprawę wygra i dodatkowo 400 000 odsetek otrzyma. Za całą sprawę oczywiście odpowiedzialny jest Bednarz, który podpisał umowę i Gaszyński, który nie wynegocjował ugody. A Cupiał, po raz wtóry daje się dymać swym najbliższym współpracownikom- te wszystkie rogale, kapki, dyzmy, chcą tylko wydoić nasz klub. Dyzma, jak gdyby nigdy nic chodzi na mecze Wisły, może w końcu przywalą mu zakaz wstępu na stadion.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.11.2015, 14:25
Chwila, Chwila. Przecież on nie został zwolniony, tylko "zwolniony z obowiązku prowadzenia pierwszej drożyny". Powinni mu dac juniorów do prowadzenia ale ... szkoda żeby ich zniszczył...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.11.2015, 14:37
kornd napisał(a):Wyświetl post
i Gaszyński, który nie wynegocjował ugody.
- Franek, idziemy na ugode ?
- Nie.
- A widziałeś kiedyś płonącą Rysulówke ?
- Gdzie mam podpisać ?..

(..)
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2015, 17:39
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Prezes musiał mu bardzo zajść za skórę ...
.......i ten Smuda ze glowa az boli...
Faktycznie Gaszynski ciagnie klub na dno,rozgryzl go Franciszek...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2015, 17:54
Pero napisał(a):Wyświetl post
Chwila, Chwila. Przecież on nie został zwolniony, tylko "zwolniony z obowiązku prowadzenia pierwszej drożyny".
Taa bo takie klub wydał oświadczenie, że został zwolniony z obowiązku prowadzenia pierwszej drużyny i pewnie chodziło to żeby to jakoś w sądzie przeszło. Śmiech na sali. Został zwolniony i tyle.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 06.11.2015, 18:17
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
.......i ten Smuda ze glowa az boli...
Faktycznie Gaszynski ciagnie klub na dno,rozgryzl go Franciszek...
Faktycznie rozgryzł go bo ile można szukać sponora na koszulki

Już rok minął przypominam ...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.11.2015, 18:59
"Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - Franciszek Smuda
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.11.2015, 19:13
kornd napisał(a):Wyświetl post
Smuda świetnie to rozegrał, udawał że nic się nie dzieje po zwolnieniu, nie domagał się kasy, w prasie robił z siebie zbawcę, bo wiedział że jeśli nie dostanie kasy za cały kontrakt z góry, to odda sprawę do sądu, a tam sprawę wygra i dodatkowo 400 000 odsetek otrzyma. Za całą sprawę oczywiście odpowiedzialny jest Bednarz, który podpisał umowę i Gaszyński, który nie wynegocjował ugody. A Cupiał, po raz wtóry daje się dymać swym najbliższym współpracownikom- te wszystkie rogale, kapki, dyzmy, chcą tylko wydoić nasz klub. Dyzma, jak gdyby nigdy nic chodzi na mecze Wisły, może w końcu przywalą mu zakaz wstępu na stadion.
400 odsetek?Skąd to wziąłeś?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów