|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że sponsorzy świadomi są sytuacji właścicielskiej i nie chcą wchodzić na tak niepewny grunt, jakim teraz jest Wisła - i wizerunkowo i finansowo wygląda to słabo jak na razie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Za takie opowieści pan Franciszek powinien zostać ukarany finansowo, najlepiej równowartością kilku wypłat.
![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co ciekawe mowil wczoraj ze sie nie spieszy a dzis juz wyrok. Na szcześcei nieprawomocny
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...ml#BoxSportImg Dokładnie milion 159 tys. złotych musi Wisła Kraków zapłacić byłemu trenerowi - Franciszkowi Smudzie w związku ze zwolnieniem go z posady w marcu tego roku. Wyrok sądu polubownego PZPN nie jest prawomocny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Za jakie grzechy dostaliśmy tego Smude? Za jakie? Analfabeta bez żadnego warsztatu jadący na sukcesach z lat 90tych zarabiający tyle pieniędzy... Masakra...
Jeszcze opętany że mógł być jedynym zbawicielem klubu. Wyjdzie na to że będzie jego grabarzem... I jeszcze i tak w jego głupiej głowie będzie wizja jak to dobrze zrobił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Niestety wychodzi kompletna amatorka klubu odnośnie podpisywanych umów/kontraktów. Przypominam, że do spłaty został jeszcze Cwetan Genkow:
Wisła Kraków musi zapłacić Cwetanowi Genkowowi ponad 2 miliony złotych. Krakowski klub wyczerpał bowiem drogę odwoławczą i przegrał ostatecznie spór z bułgarskim piłkarzem. Marko Jovanović ? - około 2 miliony złotych i Milan Jovanić ? - kwota odszkodowania może wynieść nawet 2,5 mln złotych Na końcu zadam pytanie: czy ktoś poniósł/ poniesie za to konsekwencje ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czyli zakładając, że wyrok się uprawomocni to wypłacamy teraz całą kasę Smudzie i on teraz może iść do innej pracy i tam dostawać pensję?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nie sądzę, żeby ktoś go zatrudnił z takimi wygórowanymi wymaganiami finansowymi a swoje lata już ma i wystarczająco dużo zarobił żeby teraz odpoczywać na wczasach ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:47.
|
||
|
|
Guest
|
|
Poj... kontrakt z jeszcze bardziej poj... klauzulą wypłaty (jeśli to prawda). Dziękujemy Panie Cupiał - mistrzowski ruch.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.11.2015 o godz. 17:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najkrócej mówiąc jeśli wyrok zostanie podtrzymany Smuda ogolił frajerów i do tego śmieje się Wiśle w twarz.
Taka jest niestety bolesna prawda.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a ten niby za co mialby dostać ieniadze? za to ze jest/ byl chory?
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W styczniu 2015 roku klub rozwiązał kontrakt z piłkarzem. Ten uznał jednak, że Wisła nie miała ku temu podstaw, i walczy o zaległe pieniądze w UEFA.
http://www.fakt.pl/pilka-nozna/marko...ly,521744.html Teraz jest już zdrowy i gra w lidze serbskiej w FK Voždovac
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Franciszek&Bogusław. Koniec przyjaźni,koniec wspólnego oglądania meczów na loży..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie wiem nad czym wszyscy się tak dziwią. Prezes zwalniając Smudę musiał wiedzieć że musi mu wypłacić kasę do końca kontraktu. I powinni to zrobić a nie teraz płacić pewne odsetki. Oby się tak nie dziwili jak im przyjdzie do głowy kolejnego trenera zwalniać.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobrze prawisz kolego,ciekawi mnie sytuacja z byłymi trenerami np.Maaskant było płacone na bieżąco ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam co by nam dał awans do LM za Maaskanta i Valckxa..
Długi zostały jak cholera a pewnie z pieniędzy po awansie i tak 80% poszło by na premie dla nich dla piłkarzy i menadżerów... I koniec jak Leeds ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla jak zawsze przegrywa sprawe w sadzie
http://weszlo.com/2015/11/04/jak-co-...-wisly-krakow/ Jedyna linia obrony Wisly to chyba to, ze Smuda jest dalej pracownikiem klubu ale nie musi trenować. Ale nikt nei wie jak to bylo w kontrakcie zapisane. Winni sa ci co podpisywali kontrakty. Pewnie jakis znany prawnik ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wisła sama jest sobie winna, smutne to ale taka prawda.
Po mega wtopie Smudy na Euro i spuszczenie drużyny z ligi w Niemczech my podpisujemy z nim kontrakt na trzy lata. Na 3 miesiące z opcją przedłużenia bym mógł mu zaproponować, chociaż nie, wróć, w ogóle bym go nie zatrudnił ale to inna inszość. Z Moskalem też kontrakt został za długi podpisany, pomijając to czy należy go zwolnić lub zostawić. Nie uczymy się niestety na błędach. Żeby spłacić wszystkich to trzeba by jeszcze przynajmniej 6 akcji "Wisła Kraków to moja historia". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kontrakt faktycznie chory,ale jeśli chodzi o sam fakt zatrudnienia Smudy to był to dobry ruch. Poskładał jakoś z tego co było drużynę, która ugrała co mogła. Dzięki niemu mogliśmy oklaskiwać Stilica...a bez Semira to by marnie wyglądała sytuacja w tabeli. Zatem bez przesady co do oceny jego pracy.Trzeba to rozdzielić.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A łyżka na to "niemożliwe" ... Franz, przyjaciel Bogusia od 20 lat i jeszcze do sądu chodzi ....
Jak to mówił poprzedni prezes? "wychodzimy na prostą"? ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat sytuacja z Leeds jest idealnym porównaniem, chujowo zarządzany klub. Tak samo jak Borissia przez pewien czas. Z tym że przykład Borussi pokazuje że odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu mogą zmienić wszystko.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ciekawe czy ten sparcialy nieudacznik wciaz jest ulubionym trenerem szanownej mamy pana Cupiala
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pisałem to już, ale przypomnę. Mnie tylko zastanawia kto te kontrakty tak konstruuje, że gość źle wykonuje swoje obowiązki, a i tak mamy mu wszystko wypłacić. Przecież to jest idealna sytuacja dla niego, bo roboty nie musi wykonywać, a jeszcze całą pensję od razu dostał (jakby pracował to dostawałby co miesiąc) i teraz może podjąć się innej pracy za którą będzie miał płacone oddzielnie! Przy zwalnianiu powinna być jakaś odprawa 3-4 pensję i tyle, a nie, że całość od razu. Tak z przymrużeniem oka - to może dlatego w Polsce trenerzy są tak słabi bo im się to opłaca po prostu. Zwolnią ich i od razu wypłata, a potem do innego klubu w końcu na karuzeli trenerskiej cały czas te same nazwiska (Urban, Skorża, Zieliński, Probierz, Brosz itp.) i dodatkowa wypłata.
Ostatnio edytowane przez R33 : 04.11.2015 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podpisując się pod przedmowca, nie miesci mi sie w głowie dlaczego sąd przyznal racje Smudzie. Przeciez nikt Smudy z pracy nie wyrzucil, tylko zwolnil z pelnienia obowiązków. Ktoś może mnie oświecić dlaczego mamy mu wypłacić cala pensje od razu?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|