The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2015, 10:50
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
W ogóle wypowiadanie się o kimś w mediach per "prezesik" jest jakimś totalnym brakiem profesjonalizmu i kultury. I jeszcze płakanie w FAKCIE. Co trzeba mieć w głowę, żeby pójść na żale do takiego szmatławca? Kompletny brak klasy.
A czy to kogokolwiek w ogóle dziwi? Przecież Smuda to troglodyta bez honoru, klasy i kultury, który sprzedałby duszę diabłu za parę srebrników. Szkoda nerwów na tego człowieka. Nie warto zaprzątać sobie głowy jego żenującymi wypowiedziami.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 04.11.2015, 11:03
Cóż, Franz tylko potwierdza to, co każdy o nim wie.

Mnie zastanawia tylko czy nie można tego wywiadu wykorzystać do dyscyplinarnego zwolnienia go. Wciąż jest pracownikiem Wisły, a jednocześnie wywleka wewnętrzne sprawy klubu plus obraża przełożonego. Może nawet dałoby się przywalić mu jakąś karę (np w wysokości zaległych pensji)?
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 04.11.2015 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.11.2015, 11:08
W jednym jednak trzeba przyznać Smudzie rację - sponsorzy rzeczywiście nie walą do nas drzwiami i oknami. . .
Pozostałe rzeczy można pominąć - typowe "Smudzenie".
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.11.2015, 11:12
Pomijając kwestie związane z samym Smudą, bo te w ocenie byłego trenera są bardzo negatywne, to w ocenie Gaszyńskiego ma rację.

Rok temu o tej porze odbywała się swoista licytacja, który ze sponsorów da więcej.

Jeden, który miał dawać trzy mln zł rocznie nie chciał przyjść, bo Bednarz mu przeszkadzał.

Skoro Bednarza już ponad rok czasu nie ma, to chyba nie ma przeciwwskazań, aby ten sponsor do Wisły wszedł.

Potem wraz z przyjściem Gaszyńskiego rozgłaszano kolejne wizje, że poważni sponsorzy czekają w kolejce.

Naobiecywano wiele, o innych obietnicach prezesa już nawet nie ma co wspominać, więc akurat w tym temacie Smuda ma rację.

Co potwierdza też to, że na początku Gaszyński był szeroko obecny w mediach, teraz od dawna milczy.

Kilka spraw, które posłużyło do realizacji swoich celów i po pozytywnym dla pewnych kręgów rozstrzygnięciu zostały tradycyjnie zamiecione pod dywan, co jest ze szkodą dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.11.2015 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.11.2015, 12:42
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Pomijając kwestie związane z samym Smudą, bo te w ocenie byłego trenera są bardzo negatywne, to w ocenie Gaszyńskiego ma rację.

Rok temu o tej porze odbywała się swoista licytacja, który ze sponsorów da więcej.

Jeden, który miał dawać trzy mln zł rocznie nie chciał przyjść, bo Bednarz mu przeszkadzał.

Skoro Bednarza już ponad rok czasu nie ma, to chyba nie ma przeciwwskazań, aby ten sponsor do Wisły wszedł.

Potem wraz z przyjściem Gaszyńskiego rozgłaszano kolejne wizje, że poważni sponsorzy czekają w kolejce.

Naobiecywano wiele, o innych obietnicach prezesa już nawet nie ma co wspominać, więc akurat w tym temacie Smuda ma rację.

Co potwierdza też to, że na początku Gaszyński był szeroko obecny w mediach, teraz od dawna milczy.

Kilka spraw, które posłużyło do realizacji swoich celów i po pozytywnym dla pewnych kręgów rozstrzygnięciu zostały tradycyjnie zamiecione pod dywan, co jest ze szkodą dla Wisły.
To ja Ci tak napisze na krotko...
Masz dużo racji z tymi sponsorami i zapewnieniami...
Tylko teraz wypada tez popatzrec ile się udało osiagnac w ciągu roku,ile się udało zalatwic spraw z długami, z zaległościami, ze sprawami licencyjnymi...
Nikt nikogo nie zmusi do tego żeby pzryszedl i został sponsorem niestety...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.11.2015, 12:51
Wydaje mi się, że sponsorzy świadomi są sytuacji właścicielskiej i nie chcą wchodzić na tak niepewny grunt, jakim teraz jest Wisła - i wizerunkowo i finansowo wygląda to słabo jak na razie.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.11.2015, 13:23
Za takie opowieści pan Franciszek powinien zostać ukarany finansowo, najlepiej równowartością kilku wypłat.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2015, 15:11
Co ciekawe mowil wczoraj ze sie nie spieszy a dzis juz wyrok. Na szcześcei nieprawomocny
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...ml#BoxSportImg
Dokładnie milion 159 tys. złotych musi Wisła Kraków zapłacić byłemu trenerowi - Franciszkowi Smudzie w związku ze zwolnieniem go z posady w marcu tego roku. Wyrok sądu polubownego PZPN nie jest prawomocny.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.11.2015, 16:17
Za jakie grzechy dostaliśmy tego Smude? Za jakie? Analfabeta bez żadnego warsztatu jadący na sukcesach z lat 90tych zarabiający tyle pieniędzy... Masakra...
Jeszcze opętany że mógł być jedynym zbawicielem klubu. Wyjdzie na to że będzie jego grabarzem... I jeszcze i tak w jego głupiej głowie będzie wizja jak to dobrze zrobił...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.11.2015, 16:28
Niestety wychodzi kompletna amatorka klubu odnośnie podpisywanych umów/kontraktów. Przypominam, że do spłaty został jeszcze Cwetan Genkow:

Wisła Kraków musi zapłacić Cwetanowi Genkowowi ponad 2 miliony złotych. Krakowski klub wyczerpał bowiem drogę odwoławczą i przegrał ostatecznie spór z bułgarskim piłkarzem.

Marko Jovanović ? - około 2 miliony złotych

i Milan Jovanić ? - kwota odszkodowania może wynieść nawet 2,5 mln złotych

Na końcu zadam pytanie: czy ktoś poniósł/ poniesie za to konsekwencje ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 16:32
Czyli zakładając, że wyrok się uprawomocni to wypłacamy teraz całą kasę Smudzie i on teraz może iść do innej pracy i tam dostawać pensję?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 04.11.2015, 16:39
R33 napisał(a):Wyświetl post
Czyli zakładając, że wyrok się uprawomocni to wypłacamy teraz całą kasę Smudzie i on teraz może iść do innej pracy i tam dostawać pensję?
Jak mu wypłacimy kasę to on będzie pił szampana i śmiał się z debili którzy podpisali z nim taki kontrakt ...

Nie sądzę, żeby ktoś go zatrudnił z takimi wygórowanymi wymaganiami finansowymi a swoje lata już ma i wystarczająco dużo zarobił żeby teraz odpoczywać na wczasach

Cytat:
Decyzją Piłkarskiego Sądu Polubownego Wisła musi mu zapłacić 1 159 375 zł plus odsetki od 19 maja. Dodatkowo krakowski klub musi pokryć koszty sądowe, łącznie 24.317 zł.

Skąd takie kwoty? Według naszych informacji, w umowie Smudy znalazł się zapis, który w chwili zwolnienia gwarantował mu natychmiastową wypłatę wynagrodzeń pozostałych do końca kontraktu (wygasał w czerwcu 2016 roku). Tymczasem klub chciał mu płacić co miesiąc tak jak wtedy, gdy pracował w klubie.

W dzisiejszym wydaniu „Super Expressu” były trener Wisły twierdził, że klub ma wobec niego jeszcze inne zaległości. - Zapłacono mi za pracę do września 2014 r., a pracowałem do 9 marca 2015 r., czyli jest pół roku zaległości – mówi Smuda.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.11.2015, 16:45
R33 napisał(a):Wyświetl post
Na to wygląda.
Poj... kontrakt z jeszcze bardziej poj... klauzulą wypłaty (jeśli to prawda).
Dziękujemy Panie Cupiał - mistrzowski ruch.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.11.2015 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 04.11.2015, 16:52
Najkrócej mówiąc jeśli wyrok zostanie podtrzymany Smuda ogolił frajerów i do tego śmieje się Wiśle w twarz.

Taka jest niestety bolesna prawda.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2015, 16:58
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Marko Jovanović ? - około 2 miliony złotych

Na końcu zadam pytanie: czy ktoś poniósł/ poniesie za to konsekwencje ?
a ten niby za co mialby dostać ieniadze? za to ze jest/ byl chory?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 04.11.2015, 17:01
W styczniu 2015 roku klub rozwiązał kontrakt z piłkarzem. Ten uznał jednak, że Wisła nie miała ku temu podstaw, i walczy o zaległe pieniądze w UEFA.

http://www.fakt.pl/pilka-nozna/marko...ly,521744.html

Teraz jest już zdrowy i gra w lidze serbskiej w FK Voždovac
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.11.2015 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2015, 17:12
Franciszek&Bogusław. Koniec przyjaźni,koniec wspólnego oglądania meczów na loży..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2015, 17:14
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
W styczniu 2015 roku klub rozwiązał kontrakt z piłkarzem. Ten uznał jednak, że Wisła nie miała ku temu podstaw, i walczy o zaległe pieniądze w UEFA.

http://www.fakt.pl/pilka-nozna/marko...ly,521744.html

Teraz jest już zdrowy i gra w lidze serbskiej w FK Voždovac
nie wiem jak tutaj mozna przegrać ta sprawe, skoro przepisy mowia ze musi mieć zgode polskiego lekarza a takowej nie miał. to ze mu gdzies tam w dupie jakiejś dali zgode nie obowiązuje w polsce
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.11.2015, 18:03
Nie wiem nad czym wszyscy się tak dziwią. Prezes zwalniając Smudę musiał wiedzieć że musi mu wypłacić kasę do końca kontraktu. I powinni to zrobić a nie teraz płacić pewne odsetki. Oby się tak nie dziwili jak im przyjdzie do głowy kolejnego trenera zwalniać.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
landryna99
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 04.11.2015, 18:06
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem nad czym wszyscy się tak dziwią. Prezes zwalniając Smudę musiał wiedzieć że musi mu wypłacić kasę do końca kontraktu. I powinni to zrobić a nie teraz płacić pewne odsetki. Oby się tak nie dziwili jak im przyjdzie do głowy kolejnego trenera zwalniać.
Dobrze prawisz kolego,ciekawi mnie sytuacja z byłymi trenerami np.Maaskant było płacone na bieżąco ?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.11.2015, 18:10
Tak się zastanawiam co by nam dał awans do LM za Maaskanta i Valckxa..
Długi zostały jak cholera a pewnie z pieniędzy po awansie i tak 80% poszło by na premie dla nich dla piłkarzy i menadżerów... I koniec jak Leeds
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 04.11.2015, 18:11
Wisla jak zawsze przegrywa sprawe w sadzie
http://weszlo.com/2015/11/04/jak-co-...-wisly-krakow/

Jedyna linia obrony Wisly to chyba to, ze Smuda jest dalej pracownikiem klubu ale nie musi trenować. Ale nikt nei wie jak to bylo w kontrakcie zapisane.
Winni sa ci co podpisywali kontrakty. Pewnie jakis znany prawnik
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 04.11.2015, 18:12
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Wisla jak zawsze przegrywa sprawe w sadzie
http://weszlo.com/2015/11/04/jak-co-...-wisly-krakow/

Jedyna linia obrony Wisly to chyba to, ze Smuda jest dalej pracownikiem klubu ale nie musi trenować. Ale nikt nei wie jak to bylo w kontrakcie zapisane.
Winni sa ci co podpisywali kontrakty. Pewnie jakis znany prawnik
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam co by nam dał awans do LM za Maaskanta i Valckxa..
Długi zostały jak cholera a pewnie z pieniędzy po awansie i tak 80% poszło by na premie dla nich dla piłkarzy i menadżerów... I koniec jak Leeds
Leeds jest tam gdzie jest bo nie weszlo do LM. Nas ratuje tylko to ze liga jest juz na zenujacym poziomie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.11.2015, 18:14
Wisła sama jest sobie winna, smutne to ale taka prawda.
Po mega wtopie Smudy na Euro i spuszczenie drużyny z ligi w Niemczech my podpisujemy z nim kontrakt na trzy lata. Na 3 miesiące z opcją przedłużenia bym mógł mu zaproponować, chociaż nie, wróć, w ogóle bym go nie zatrudnił ale to inna inszość.
Z Moskalem też kontrakt został za długi podpisany, pomijając to czy należy go zwolnić lub zostawić.
Nie uczymy się niestety na błędach. Żeby spłacić wszystkich to trzeba by jeszcze przynajmniej 6 akcji "Wisła Kraków to moja historia".
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2015, 18:45
Kontrakt faktycznie chory,ale jeśli chodzi o sam fakt zatrudnienia Smudy to był to dobry ruch. Poskładał jakoś z tego co było drużynę, która ugrała co mogła. Dzięki niemu mogliśmy oklaskiwać Stilica...a bez Semira to by marnie wyglądała sytuacja w tabeli. Zatem bez przesady co do oceny jego pracy.Trzeba to rozdzielić.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.11.2015, 18:54
A łyżka na to "niemożliwe" ... Franz, przyjaciel Bogusia od 20 lat i jeszcze do sądu chodzi ....

Jak to mówił poprzedni prezes? "wychodzimy na prostą"?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.11.2015, 19:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Leeds jest tam gdzie jest bo nie weszlo do LM. Nas ratuje tylko to ze liga jest juz na zenujacym poziomie.
Akurat sytuacja z Leeds jest idealnym porównaniem, chujowo zarządzany klub. Tak samo jak Borissia przez pewien czas. Z tym że przykład Borussi pokazuje że odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu mogą zmienić wszystko.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.11.2015, 19:46
ciekawe czy ten sparcialy nieudacznik wciaz jest ulubionym trenerem szanownej mamy pana Cupiala ? ....kolejny cyrk zafundowany nam przez dyletanctwo i calkowity brak umiejetnosci prowadzenia klubu przez Cupiala i jego klakierow .....mam tylko nadzieje ze ten chciwy dziad bedzie mial calkowity zakaz zblizania sie do R22 ....apropo : nie mozna bylo go gdzies przeniesc zamiast zwalniac i wciaz placic np jako pracownika klubu - dac mu miotle ,albo jakas grupe mlodziezowa itp , albo rezerwy , cokolwiek to chyba pierwszy w swiecie taki kontrakt ze wrzod i skompromitowany nieudacznik trenerski ma dostac cala pensje i miesiac pozniej podjac prace w innym klubie- to jest tak nieprawdopodobne ze az nie chce mi sie wierzyc ze prawdziwe , a co do zlotoustego Gaszynskiego to akurat powiedzial glosno prawde- w ktora niestety wiekszosc tego forum nie nie chce i nie chcialo nigdy wierzyc ..... pamietacie jak SKWK nie lyknelo jak mlode pelikany tej calej wizji Gaszynckiego na poczatku jego rzadow ? bo nie bylo zadnych podstaw ...a myslalem ze Cupial juz mnie niczym nie zaskoczy ... Wisla zaczyna przypominac klub z filmow Bareji - absurd goni absurd
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 19:53
Pisałem to już, ale przypomnę. Mnie tylko zastanawia kto te kontrakty tak konstruuje, że gość źle wykonuje swoje obowiązki, a i tak mamy mu wszystko wypłacić. Przecież to jest idealna sytuacja dla niego, bo roboty nie musi wykonywać, a jeszcze całą pensję od razu dostał (jakby pracował to dostawałby co miesiąc) i teraz może podjąć się innej pracy za którą będzie miał płacone oddzielnie! Przy zwalnianiu powinna być jakaś odprawa 3-4 pensję i tyle, a nie, że całość od razu. Tak z przymrużeniem oka - to może dlatego w Polsce trenerzy są tak słabi bo im się to opłaca po prostu. Zwolnią ich i od razu wypłata, a potem do innego klubu w końcu na karuzeli trenerskiej cały czas te same nazwiska (Urban, Skorża, Zieliński, Probierz, Brosz itp.) i dodatkowa wypłata.
Ostatnio edytowane przez R33 : 04.11.2015 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.11.2015, 20:35
Podpisując się pod przedmowca, nie miesci mi sie w głowie dlaczego sąd przyznal racje Smudzie. Przeciez nikt Smudy z pracy nie wyrzucil, tylko zwolnil z pelnienia obowiązków. Ktoś może mnie oświecić dlaczego mamy mu wypłacić cala pensje od razu?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów