The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2015, 10:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Z dedykacją dla kerima, który by chciał aby Polska stała się drugą Grecją:
http://www.kufel.pl/pelnykufel/1231/...eckiej-spolki/
po pierwsze pisałem to w prześmiewczym tonie , po drugie jesteśmy od szwaba nie mniej uzależnieni niż Grecja a g...o z tego mamy, napisz o zarobkach czy emeryturach greckich i porównaj z bananową republiką znad Wisły, a w Grecji ? jeszcze chwila i pogonią Ciprasa , mądry i przewidujący naród walczący o swoje
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.08.2015, 10:17
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Zapewne przez te 10 lat się coś zmieniło w tej sprawie, nie podejmuję się komentarza z powodu braku elementarnej wiedzy (operacyjnej?) i przygotowania merytorycznego, jakiego nie brakuje panu oficerowi, który nie szanuje naszego klubu.
Niewinne pachole nadal liże rany po swoich wygłupach w temacie ubezpieczeń społecznych. Cierp dzieciaczku cierp. Podobno to uszlachetnia....
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.08.2015, 10:29
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Niewinne pachole nadal liże rany po swoich wygłupach w temacie ubezpieczeń społecznych. Cierp dzieciaczku cierp. Podobno to uszlachetnia....
Panie posterunkowy, zamiast produkować się w internecie to może się wybierz kiedyś na mecz Wisły Kraków, bo jakoś nie zdążyłeś nam powiedzieć dlaczego w czasie meczów poświęcasz się swojej policyjnej służbie na forum.
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 11:24
Panie posterunkowy, zamiast produkować się w internecie to może się wybierz kiedyś na mecz Wisły Kraków, bo jakoś nie zdążyłeś nam powiedzieć dlaczego w czasie meczów poświęcasz się swojej policyjnej służbie na forum.
Schopenhuer od siedmiu boleści . Biedna dziecina nie może przeżyć że stała się publicznym pośmiewiskiem i wymyśliła sobie, że wyjdzie z tej pożałowania godnej sytuacji z przytupem: uwolni się od niewygodnych pytań kwestionując wiarygodność polemisty (a swoją drogą co wspólnego ma kibicowanie danej drużynie z systemem emerytalnym? czy jeśli propozycje zmian zostaną zgłoszone przez kibica powiedzmy Legii będą z założenia niewarte rozważenia komplety absurd). Metoda którą sam Schopenhauer uznał za godną tylko "tchórzy i konfabulantów". I tak sam sobie wystawił cenzurkę: dobry materiał na kapusia (i pewnie stąd to skojarzenie z policją).
A jeśli chodzi o mój wiślacki staż to tłumaczenie się z niego przed takim króliczkiem jak Ty, było by mnie więcej tym samym czym tłumaczenie się profesora przed studentem. Zwyczajnie żenujące. Umówmy się możesz się ponownie zgłosić gdy licznik wyjazdów dobije Ci do setki.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 11:37
Schopenhuer od siedmiu boleści . Biedna dziecina nie może przeżyć że stała się publicznym pośmiewiskiem i wymyśliła sobie, że wyjdzie z tej pożałowania godnej sytuacji z przytupem: uwolni się od niewygodnych pytań kwestionując wiarygodność polemisty (a swoją drogą co wspólnego ma kibicowanie danej drużynie z systemem emerytalnym? czy jeśli propozycje zmian zostaną zgłoszone przez kibica powiedzmy Legii będą z założenia niewarte rozważenia komplety absurd). Metoda którą sam Schopenhauer uznał za godną tylko "tchórzy i konfabulantów". I tak sam sobie wystawił cenzurkę: dobry materiał na kapusia (i pewnie stąd to skojarzenie z policją).
A jeśli chodzi o mój wiślacki staż to tłumaczenie się z niego przed takim króliczkiem jak Ty, było by mnie więcej tym samym czym tłumaczenie się profesora przed studentem. Zwyczajnie żenujące. Umówmy się możesz się ponownie zgłosić gdy licznik wyjazdów dobije Ci do setki.
Sprawdziłeś sobie policjancie-profesorze w kartotece na ilu wyjazdach byłem?

Poza tym czy ja Twoją propozycję uznaję za niegodną rozważenia?

A kto się ze mnie śmieje oprócz waszego obozu niepodległościowego, panie posterunkowy?

"możesz się ponownie zgłosić" - kolejna naleciałość z pracy widzę. A na którą komendę się mam zgłosić na to przesłuchanie?
kerim1906
Banita

Stary 19.08.2015, 11:48
IncognitoTSW "A kto się ze mnie śmieje oprócz waszego obozu niepodległościowego"

ja się z Ciebie nie śmieję chociaż trzeba przyznać poległeś na odcinku "zusu" , niepotrzebnie bierzesz to osobiście , jest to zauważalne od 2 dni , wyluzuj
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 12:01
1. Sprawdziłeś sobie policjancie-profesorze w kartotece na ilu wyjazdach byłem?
2. Poza tym czy ja Twoją propozycję uznaję za niegodną rozważenia?
3. A kto się ze mnie śmieje oprócz waszego obozu niepodległościowego, panie posterunkowy?
4. "możesz się ponownie zgłosić" - kolejna naleciałość z pracy widzę. A na którą komendę się mam zgłosić na to przesłuchanie?
1. Kartoteka? Wystarczy zapoznać się z poziomem Twojej "twórczości" żeby zauważyć że abyś zrobił setkę wyjazdów, powinieneś zacząć wtedy gdy na kupę mówiłeś papu. Mało prawdopodobne.
2. No to rozważaj.
3. Fajnie wiedzieć że nie jesteś z "obozu niepodległościowego". Pewnie, tak jak Twój polityczny idol, od niepodległości wolisz Moskala.
4. Rozumiem że, jak każdemu początkującemu konfidentowi, bliski jest Ci model z wizytowaniem komend ale nie ten adres.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 12:08
1. Kartoteka? Wystarczy zapoznać się z poziomem Twojej "twórczości" żeby zauważyć że abyś zrobił setkę wyjazdów, powinieneś zacząć wtedy gdy na kupę mówiłeś papu. Mało prawdopodobne.
2. No to rozważaj.
3. Fajnie wiedzieć że nie jesteś z "obozu niepodległościowego". Pewnie, tak jak Twój polityczny idol, od niepodległości wolisz Moskala.
4. Rozumiem że, jak każdemu początkującemu konfidentowi, bliski jest Ci model z wizytowaniem komend ale nie ten adres.
1. A na te wyjazdy to nie jeździłeś przypadkiem w roli służbowej? Od kiedy to selekcja na wyjazdy jest pod kątem jakiegoś poziomu twórczości?
2. To ją przedstaw, tego zapomniałeś profesorze-policjancie.
3. To znaczy kto? Ten, który podpisywał traktat lizboński? A nie, sorry..
4. Ciekawe skąd tyle wiesz o tym jak się zachowują konfidenci Kolejna naleciałość z pracy.
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 12:18
1. A na te wyjazdy to nie jeździłeś przypadkiem w roli służbowej? Od kiedy to selekcja na wyjazdy jest pod kątem jakiegoś poziomu twórczości?
2. To ją przedstaw, tego zapomniałeś profesorze-policjancie.
3. To znaczy kto? Ten, który podpisywał traktat lizboński? A nie, sorry..
4. Ciekawe skąd tyle wiesz o tym jak się zachowują konfidenci Kolejna naleciałość z pracy.
1. Twórczości nie. Ale wieku jak najbardziej. Osoby w wieku w którym na kupę mówią papu nie jeżdżą.
2. "Umówmy się możesz się ponownie zgłosić gdy licznik wyjazdów dobije Ci do setki". Powtarzam się.
3. Ot i jezuityzmy nieszczęśnika przesiąkniętego moskiewską propagandą.
4. Nie trzeba zajmować się tym zawodowo. Wystarczy poobserwować takich jak Ty.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 12:28
1. Twórczości nie. Ale wieku jak najbardziej. Osoby w wieku w którym na kupę mówią papu nie jeżdżą.
2. "Umówmy się możesz się ponownie zgłosić gdy licznik wyjazdów dobije Ci do setki". Powtarzam się.
3. Ot i jezuityzmy nieszczęśnika przesiąkniętego moskiewską propagandą.
4. Nie trzeba zajmować się tym zawodowo. Wystarczy poobserwować takich jak Ty.
Czyli te wyjazdy to faktycznie służbowo
Ten cytat był w kontekście twojego stażu na trybunach, już się zapominasz staruszku. Poza tym "zgłoś się" to możesz sobie mówić do podwładnych na komendzie albo do innych aresztowanych. Jak nie chcesz wygłosić swojej propozycji i uraczyć nas swoją mądrością, to się zamknij w tym temacie i wszyscy będą wiedzieć, że nie masz nic do zaproponowania oprócz tego o czym pisał Jaroo, czyli o dalszym zadłużaniu, aż nas za długi przejmą Niemcy i tak się skończy wasza misja "niepodległościowa".
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 13:19
Czyli te wyjazdy to faktycznie służbowo
Ten cytat był w kontekście twojego stażu na trybunach, już się zapominasz staruszku. Poza tym "zgłoś się" to możesz sobie mówić do podwładnych na komendzie albo do innych aresztowanych. Jak nie chcesz wygłosić swojej propozycji i uraczyć nas swoją mądrością, to się zamknij w tym temacie i wszyscy będą wiedzieć, że nie masz nic do zaproponowania oprócz tego o czym pisał Jaroo, czyli o dalszym zadłużaniu, aż nas za długi przejmą Niemcy i tak się skończy wasza misja "niepodległościowa".
W takim razie razie za Tuwimem:
"Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam Ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet pies Cię je.bał
Bo to mezalians byłby dla psa"
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.08.2015 o godz. 13:23.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 13:28
W takim razie razie za Tuwimem:
"Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam Ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet pies Cię je.bał
Bo to mezalians byłby dla psa"
Puściły nerwy panie posterunkowy? To było małe.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2015, 13:32
Jaki idol - wieszcz takie poglądy u starego piernika aparatczyka
kerim1906
Banita

Stary 19.08.2015, 14:06
IncognitoTSW dostałeś wsparcie i to jakie ? aparatczyka urbanoplatfusowego, zsteseelowego czy komuchowego ?

gratulacje , wołomiński "mitoman" wspiera wiślaka przeciwko wiślakowi , cudne , żeby było śmieszniej nie pierwszy raz na tym forum , no cudne
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 14:13
Ja tam nikogo o wsparcie nie wołałem, zresztą jak widzisz "wislak" skapitulował (i to naśladując Leszka Millera) czego można było się spodziewać bo od samego początku nie chciał przedstawić swoich poglądów a jedynie wywołać burzę.
Poza tym Wiślakiem to on może był kiedyś, teraz to faktycznie jest "wislak", który nawet nie potrafi uszanować meczu.
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 14:28
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jaki idol - wieszcz takie poglądy u starego piernika aparatczyka
Tuwim wieszczem? Chyba musicie sołtysie zainwestować w lepszego nauczyciela bo ten obecny coś was kiepsko kształci.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.08.2015, 14:42
Akurat sołtysowi chodzi o politycznego wieszcza - komucha Millera, który użył tej riposty na mównicy sejmowej względem palikota.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.08.2015, 14:45
Gratuluję spostrzegawczości
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 14:57
Tym niemniej warto odnieść się również do przedstawionych przez kolegę propozycji,bo przy całej swojej ograniczoności, adresują niektóre z problemów związanych z reformą emerytalną. I tak:
1. Rozbudowaną wypowiedź w punkcie pierwszym można podsumować dwoma zdaniami: oszczędności budżetowe.
2. Punkt drugi to analiza opłacalności inwestycji realizowanych (współfinansowanych) przez budżet.
3. Punkt trzeci, podobne jak punkt pierwszy można zaklasyfikować do grupy: oszczędności budżetowe.
4. Ten punkt to działania stymulujące wzrost gospodarczy (kolega proponuje dwa konkretne narzędzia: obniżenie podatków i tzw: deregulację). Warto zauważyć że zdaniem kolegi pozostawienie ludziom większej ilości pieniędzy poprzez obniżenie podatku VAT będzie miało efekt stymulujący popyt wewnętrzny, natomiast ta sama operacja, polegająca na przekazaniu ludziom pieniędzy w postaci dofinansowania dzieci (opisana w punkcie 3), takiego efektu mieć już nie będzie. Zaznaczmy tylko że przeczy to wynikom badań współczesnej ekonomii.
5. Ten punt to powtórzenie myśli z punktu 2 powyżej: analiza opłacalności inwestycji realizowanych (współfinansowanych) przez budżet
6. W tym punkcie kolega proponuje aby część kosztów związanych z reformą przenieść jednak na obywateli. Z kontekstu wypowiedzi wnioskuje że wspomnianymi kosztami chce obarczyć nie obecnych emerytów (i tych którzy się nimi niedługo staną) ale ludzi którzy są już na rynku pracy (stosunkowo niedługo) i tych którzy dopiero na niego wejdą. Pozwolę sobie zauważyć w ten sposób kolega odpowiada na pytanie które postawiłem rozpoczynając tę dyskusję.
7. Podobnie jak punkt 1 i 3, oszczędności budżetowe. Przy okazji zwracam uwagę że mamy do czynienia ze sprzecznością, jeśli weźmiemy pod uwagę postulaty z punktu 4. Trudno nie zauważyć że wydatki współfinansowane przez UE miały ogromny efekt stymulujący wzrost gospodarczy. Rezygnacja z nich oznaczałaby: większe bezrobocie, mniejsze wpływy budżetowe, jeszcze większe problemy z realizacją reformy emerytalnej.
Podsumowuję: kolega wskazuje na trzy obszary działań niezbędnych, jego zdaniem, do przeprowadzenia reformy (wskazując dodatkowo w niektórych spośród tych obszarów pewne instrumenty, za pomocą których można oddziaływać na system emerytalny)
1. budżet (wskazując oszczędności i analizę efektywności inwestycji budżetowych),
2. działania stymulujące wzrost gospodarczy (proponując obniżkę VAT i deregulację, przy jednoczesnym odrzuceniu stymulacji w postaci dotacji na dzieci i wydatków unijnych)
3. przerzuceniu części kosztów reformy na barki osób obecnie pracujących i tych którzy dopiero mają wejść na rynek pracy (bez podania żadnego narzędzia takiego działania).
Od siebie dodam że wskazane powyżej rozwiązania są bardzo cząstkowe i nie wyczerpują ani wszystkich obszarów ani dostępnych instrumentów. Tym niemniej pozwalam sobie nie rozwijać na chwilę obecną tych elementów. A nuż do dyskusji podłączy się ktoś jeszcze ....
Powyżej, nieco wyedytowany, post numer 33240, będący moją odpowiedzią na propozycje przedstawione przez kolegę Jaroo1. Cząstkowe i niepełne propozycje (a w zasadzie usystematyzowanie propozycji zgłoszonych przez Jaroo1), które w założeniu miały być zaproszeniem do dalszej dyskusji (zdecydowanie wolę tą metodę niż wywalenie wszystkiego "kawa na ławę"). Pozwalam sobie zarzucić ten post ponownie ponieważ zaczynają padać oskarżenia o to że: "od samego początku nie chciał przedstawić swoich poglądów a jedynie wywołać burzę" czy tego że " nie potrafi uszanować meczu" (przyznam że ten drugi rozbawił mnie do łez, rozumiem że autor tego przemyślenia, z szacunku do meczu, leje w trakcie jego trwania prosto w portki).
Jeśli ktokolwiek ma ochotę na dalszą dyskusję na temat systemu ubezpieczeń i jego reformy pozostaję do dyspozycji. Oczekuję jednak że punktem wyjścia będzie odniesienie się do cytatu zamieszczonego powyżej.
kerim1906
Banita

Stary 19.08.2015, 15:00
he, he kabaret , tłumaczą z wołominiaka na nasze , i jakie zadowolenie to wywołało u rzeczonego , wręcz zachwyt , będzie spijanie z dzióbków ? tak tylko pytam
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 15:02
Nie pouczajcie policjanta, nie macie elementarnej wiedzy i kompetencji. To, że on uznał, że chodziło o wieszcza Tuwima to znaczy, że musiało o niego chodzić

Zauważcie też szybką zmianę tematu.
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 15:03
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Akurat sołtysowi chodzi o politycznego wieszcza - komucha Millera, który użył tej riposty na mównicy sejmowej względem palikota.
Czy fakt cytowania inwokacji przez Jaruzelskiego czyni z niego "wieszcza"? Czy to że Miller zacytował Tuwima w polemice z Palikotem ma powodować że każdy kto powtórzy ten cytat (zresztą dość błyskotliwy) staje się millerowcem? Rozumiem że ten sposób rozumowania jest w sam raz na poziomie sołtysa, ale trochę się dziwię że muszę tłumaczyć to Tobie.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.08.2015, 15:08
I generalnie "dyspute zusowska" mozna w paru krotkich slowach strescic - wislak68 oferujac cala game politycznej korpogadki jak rowniez pytan bez wyjscia, tzn. Ktora grupe spoleczna obarczylbys kosztami reformy? vs Incognito, ktorego wypowiedzi na ten temat mozna skrocic rowniez krotko - propolskie, proobywatelskie myslenie. Znacznie blizej mi do drugiej opcji. Wszyscy wiedza, ze PiS tego programu socjalnego nie zrealizuje. To byla zwykla kielbasa wyborcza. Az dziwi mnie, ze nadal goraca. Socjal niszczy, nie buduje, cofa wszystko vel. nie prowadzi niczego do przodu. Przyklady z komornikami i dlugami sa bajecznie proste i logiczne. Rowniez takie samo jest podejscie forumowej grupy sympatyzujacej z PiSem, totalnie grzebiace ekonomie, czyli na zasadzie "glodowalem, oszczedzalem, czyli je*ać komornika, kupuje iPhone'a". Nakręcanie gospodarki to świetny argument, ale nie w kraju, gdzie sam VAT to 1/4 kosztow produktu/uslugi. Do tego dochodowy PIT, i robi sie z tego cos circa about 40%.

Cytat:
Czy fakt cytowania inwokacji przez Jaruzelskiego czyni z niego "wieszcza"? Czy to że Miller zacytował Tuwima w polemice z Palikotem ma powodować że każdy kto powtórzy ten cytat (zresztą dość błyskotliwy) staje się millerowcem? Rozumiem że ten sposób rozumowania jest w sam raz na poziomie sołtysa, ale trochę się dziwię że muszę tłumaczyć to Tobie.
A mnie dziwi to, że muszę Cię odesłać do definicji słów ironia oraz sarkazm.

Poza tym - użyłeś tego w kontekście rozmów politycznych. Rozumiem, Palikot odszedł, najchętniej podobnie jak Miller byś go tym pocisnął, to teraz rozumiem Incognito?

Cytat:
he, he kabaret , tłumaczą z wołominiaka na nasze , i jakie zadowolenie to wywołało u rzeczonego , wręcz zachwyt
TłumaczĄ? Może tłumaczY? Pozbyłbyś się w końcu tej 3osobowej formy. Ktoś jeszcze pomyśli, żeś nadal w poprzednim systemie. Zachwytu w jego wypowiedzi nie widzę. I jeżeli grupie peace'Owej musiałbym to tłumaczyć, raczej urągałoby to Waszej inteligencji

Cytat:
będzie spijanie z dzióbków ? tak tylko pytam
Od Sołtysa wolę rude. Myślę, że Ów się nie obrazi

Cytat:
Zebrało się towarzystwo wzajemnej adoracji pod wodzą herszta (Sołtysa) i bełkotem próbuje zaklinać rzeczywistość.
Tak, zebrało. Wislak68, Kerim1906, Smuga. Brakuje Drozda.

Rzeczywistość? Myślałem, że "rozmowa" była o przyszłości systemu emerytalnego?

Zaklinanie rzeczywistości/przyszłości to naprawa owego socjalem.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.08.2015 o godz. 15:23.
Anty PO-PiS!!!
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 19.08.2015, 15:13
Zebrało się towarzystwo wzajemnej adoracji pod wodzą herszta (Sołtysa) i bełkotem próbuje zaklinać rzeczywistość. A do kolegi Sołtysa ogromna prośba: Może byś tak wreszcie skomentował sprawę fabryki Jaguara wybitnie sknoconą przez Twojego politycznego przyjaciela Janusza?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 15:26
I generalnie "dyspute zusowska" mozna w paru krotkich slowach strescic - wislak68 oferujac cala game politycznej korpogadki jak rowniez pytan bez wyjscia, tzn. Ktora grupe spoleczna obarczylbys kosztami reformy? vs Incognito, ktorego wypowiedzi na ten temat mozna skrocic rowniez krotko - propolskie, proobywatelskie myslenie. Znacznie blizej mi do drugiej opcji. Wszyscy wiedza, ze PiS tego programu socjalnego nie zrealizuje. To byla zwykla kielbasa wyborcza. Az dziwi mnie, ze nadal goraca. Socjal niszczy, nie buduje, cofa wszystko vel. nie prowadzi niczego do przodu. Przyklady z komornikami i dlugami sa bajecznie proste i logiczne. Rowniez takie samo jest podejscie forumowej grupy sympatyzujacej z PiSem, totalnie grzebiace ekonomie, czyli na zasadzie "glodowalem, oszczedzalem, czyli je*ać komornika, kupuje iPhone'a". Nakręcanie gospodarki to świetny argument, ale nie w kraju, gdzie sam VAT to 1/4 kosztow produktu/uslugi. Do tego dochodowy PIT, i robi sie z tego cos circa about 40%.
Rozumiem że to powyżej to zaproszenie do bardziej ogólnych rozważań na temat gospodarki (w przeciwieństwie do znacznie węższego tematu jakim jest system emerytalny). Pomijam "polityczną korpogadkę" bo zupełnie nie wiem co to znaczy. Jeśli chodzi o "pytania bez wyjścia" to takie postawienie sprawy w zasadzie zamyka wszelką dyskusję (bo skoro są bez wyjścia to po co o nich dyskutować). Uważam że postawiony problem nie tylko jest do rozwiązania ale wręcz że w przeciągu najbliższych dziesięciu lat będziemy musieli go rozwiązać. A dyskutować powinniśmy o tym jak to zrobić. Zupełnie nie rozumiem co jest propolskiego i proobywatelskiego w pomyśle Incognito który sprowadza się do tego by kontynuować przez najbliższych 30 lat istniejący system z opcją że po tym okresie wprowadzimy dobrowolność ubezpieczenia. Fantasmagoria.
Zupełnie nie rozumiem też argumentu wiążącego poziom fiskalizacji gospodarki z możliwością stymulowania jej wzrostu ("nakręcanie"). Przecież chociażby ostanie działania podjęte na Zachodzie, pomimo bardzo podobnego a w niektórych przypadkach wręcz wyższego, poziomu fiskalizacji, przyniosły jak najbardziej oczekiwany skutek.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.08.2015, 15:38
Cytat:
Jeśli chodzi o "pytania bez wyjścia" to takie postawienie sprawy w zasadzie zamyka wszelką dyskusję (bo skoro są bez wyjścia to po co o nich dyskutować).
To są pytania w stylu antycznego bohatera tragicznego, tzn. którą opcję nie wybierze, jest skazany na zagładę. Tutaj tak samo. Wybierze emerytów, rencistów, 6 latki, working class, middle class, business class- nie ma przebacz. "A więc to obarczysz grupę X,Y,Z?" Incognito już wtedy wiedział, że "dyskusji" już nie będzie.

Cytat:
Zupełnie nie rozumiem co jest propolskiego i proobywatelskiego w pomyśle Incognito który sprowadza się do tego by kontynuować przez najbliższych 30 lat istniejący system z opcją że po tym okresie wprowadzimy dobrowolność ubezpieczenia. Fantasmagoria.
Z tego, co zauważyłem dyskusji merytorycznej na tym etapie już nie było. Również przez "pytania bez wyjścia". Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw. Sam zainteresowany może to potwierdzić, bądź zaprzeczyć.

Cytat:
Zupełnie nie rozumiem też argumentu wiążącego poziom fiskalizacji gospodarki z możliwością stymulowania jej wzrostu ("nakręcanie"). Przecież chociażby ostanie działania podjęte na Zachodzie, pomimo bardzo podobnego a w niektórych przypadkach wręcz wyższego, poziomu fiskalizacji, przyniosły jak najbardziej oczekiwany skutek.
Tu nie chodzi o samą fiskalizację gospodarki, tylko o ustalenie odpowiedniej jej stopy przez państwo i jej akceptację przez społeczeństwo zgodnie z modelami Mankiwa-Romera-Weila czy też Domara-Solowa.
Anty PO-PiS!!!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 15:40

Z tego, co zauważyłem dyskusji merytorycznej na tym etapie już nie było. Incognito zaś całokształtem swych wypowiedzi pozostawił u mnie wrażenie pozytywistycznej pracy u podstaw. Sam zainteresowany może to potwierdzić, bądź zaprzeczyć.
Rzecz jasna, edukować i dać zarządzać własnymi pieniędzmi.

Zapewne PiS ma jakąś gotową receptę jak to zrobić w mniej niż 30 lat, niestety partyjny ekspert nie raczył nas nią poczęstować.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 19.08.2015, 15:40
ABGwislakABG napisał(a):
Tak, zebrało. Wislak68, Kerim1906, Smuga. Brakuje Drozda.
Ten fragment akurat nie był skierowany w Twoją stronę, więc jeżeli dostałeś rykoszetem, to serdecznie przepraszam. Natomiast fakt, że Sołtys „nakręca” klakę wcale mnie, nie dziwi. Pozwolicie Panowie, że zacytuję Gwiaździstego, który celnie, to ujął:

Gwiaździsty napisał(a):
Powoli kończy mu się wygodne życie przy ZSL-owkskim chlewiku. Jeszcze trochę pochłepce, a potem od listopada pass.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
wislak68
Senior Member

Stary 19.08.2015, 15:42
A mnie dziwi to, że muszę Cię odesłać do definicji słów ironia oraz sarkazm.
Poza tym - użyłeś tego w kontekście rozmów politycznych. Rozumiem, Palikot odszedł, najchętniej podobnie jak Miller byś go tym pocisnął, to teraz rozumiem Incognito?
Żeby znów sięgnąć do klasyki: ironii i sarkazmu jest w tym tyle ile trucizny w zapałce.
Więc uważasz że moje "dysputy" z Incognito za "polityczne". Bo jeśli tak to chyba faktycznie będę musiał sięgnąć po definicję słów "ironia" i "sarkazm".
Gdybym chciał, jak to ująłeś, "pocisnąć" palikota Tuwimem, to zwyczajnie bym to zrobił. Jeśli natomiast chodzi o Incognito to myślę że pewnie zawiesił byś sobie na ścianie trofeum sfrustrowanego gówniarza, który akurat zdał sobie sprawę że jest kompletnym kretynem i w ramach tej frustracji bredzi coś o policji i "szacunku dla meczu". Takie trofeum mógłbyś sobie policzyć za dwa.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2015, 15:48
Widzisz, dla kibiców dzień meczu ich klubu to dzień święty. Nie zrozumiesz. Jakim stopniem się do Ciebie zwracać? bo widzę, że reagujesz na posterunkowego ale nie wiem czy to stan faktyczny.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów