|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Nas tyle razy wyruchali sędziowie w eliminacjach, że mi kompletnie kuchenek nie żal, podobnie jak legionistów sędziowie w ciula zrobią to poczują się jak my w zeszłym sezonie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szkoda, że powieźli ich dzisiaj aż tak, bo może się okazać, że na nas zepną dupę. Gdyby jechali do Szwajcarii z nadziejami to Skorża by pewnie postawił na zmienników.
Szkolne błędy w obronie + wyruchanie przez sędziego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wynik podobny jak nasz parę lat temu tylko w drugą stronę
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bez skutecznego do bólu napadziora (Rudniev czy Franek lub Żuraw z dawnych lat) ciężko walczyć z takim nawet Basel, który był do ogrania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ja tam jestem zadowolony, bo Basel był zdecydowanie lepszy wczoraj - modelowy przykład jak powinno się golić frajerów - na chłodno, w końcu coś wpadnie.
Sytuacja z karnym ? Karny oczywisty, czerwonej bym nie dawał. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Eurowpierodol - koniec aktu drugiego.
Jeśli ktoś spodziewał się innego obrazu meczu z mistrzem Szwajcarii to nieuważnie śledzi poczynania ekipy z Bazylei. Na pół gwizdka lajtowo opędzili chłopaków z Wronek i w rewanżu spokojnie mogą sobie dograć ostatnie 90 minut dwumeczu. Jeśli będą mieli chęć postrzelać to postrzelają, ale gdy będą leniwi to skończy się na marnym 2:0, bo po co się przemęczać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Chciałem remisu. Wtedy żyli by nadzieją i w meczu z Wisłą graliby myślami o LM. A tutaj gładkie 1:3 i po zawodach. Moga sie spiąć w sobotę, bo w LM nie zobacza w tym roku.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak dla mnie nie bylo takiej dysproporcji jak miedzy nami i APOEL-em czy miedzy Legia, a Steaua. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Amikorz myślał że jak kupią Dudkę i Robaka to LM się sama zrobi. A najlepsze jest to że jeżeli w tym roku nie zakwalifikują się do grupy Ligi Europy to za rok będą mieli ranking niższy niż... Śląsk Wrocław czyli będą rozstawieni tylko w I rundzie LE. Polska piłka klubowa to dno i katastrofa.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...trank2016.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja już wiedziałem, że po marzeniach wronek jak Thomalla spierrdolił wyśmienite podanie od Hamalainena.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale APOEL i Steaua to była ostania runda eliminacji. A tutaj dopiero trzecia...
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Basel to inna półka niż Steua czy APOEL.
Amica zagrała na ile umiała ale to było za mało. Wstydem nie jest przegrać z Basel. Chciałbym żebyśmy my mieli tak budowany zespół jak Amica z akademią i juniorami. Teraz jak im się noga powinie w IV eliminacji o wejście do LE (bo z Basel w tej rundzie już w zasadzie odpadli) - to sprzedadzą takiego Linettego czy Kownackiego za 3 mln euro i załatają dziurę budżetową. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Fakty są takie, że Basel zaczęło tak, jakby im się nie chciało
Potem zauważyli że jednak trzeba trochę sił włożyć w mecz. Karny jak to karny ale czerwona z dupy. Posypało się wszystko i nikt nie mógł liczyć na cud.Lech liczył na remis albo minimalną wygraną u siebie by postawić pierdyliard autobusów w rewanżu. W tej chwili czeka ich tylko wycieczka. PS: To co zrobił jeden zawodnik Basel z Trałką... Czekam na gifa z tej akcji bo się popłakałem.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Chlopak idzie sam na sam... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jakby to była liga polska to Basel by pierwszą połowe kończyło w 10 lub mniej.
p.s. Robak słaby ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A czy Basel grało przypadkiem w ćwierćfinale Ligi mistrzów?
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Grało, a w rankingu UEFA są wyżej niż Sevilla i wiekszość włoskich "potęg"
Sędzi im spieprzył mecz, sytuacje mieli, nie wykorzystali. Prawi każdy (oprócz kilku) pojedynek 1;1 zawodnicy Bazel wygrywali, szybkościowo też trochę lepsi. I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli. Pytanie czy to sie na nas nie odbije bo teraz mogą się na lidze skoncentrować, przynajmniej do następnego dwumeczu...
Ostatnio edytowane przez Janusz : 30.07.2015 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polskie kluby nigdy nie zagrają w LM jak nie zaczną inwestować w porządnych piłkarzy to samo tyczy się LE chodź tu może udać się fuksem gra w fazie grupowej
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
co najmniej cztery osoby wcześniej bezdyskusyjnie "nie dają" czerwonej , znają przepisy czy tylko tak piszą?
Janusz "I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli." Ty tak na poważnie ? Basel na pół gwizdka o 2 klasy lepszy a Tobie żal ? pominę że to amikorz nie warty uwagi czy współczucia a Tobie żal ? czego ? tych mitycznych punktów do wirtualnego rankingu ,Panie kabaret, to jest kabaret , na stronie Wisły komuś żal amici , za chwilę będzie żal żydów i warszawki , kto tu pisze?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 30.07.2015 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Żal w sensie że z przebiegu gry nie byli aż o tyle gorsi. Tak po obiektywnemu. I nie chodzi że Amica, czy inna Legia, po prostu z przebiegu meczu.
ps O punktach nawet nie myślałem, bo chwilowo niestety nas to nie dotyczy. Niestety. I tu tż staram się patrzeć obiektywnie. Czasami jest mecz że powinno być 5:0 a jest 3:1 a czasmi 1:1 a jest 3:1, niezależne kto gra. Z tymi 2 klasami tez bym nie przesadzał, byli lepsi, alei co najważniejsze skuteczniejsi.
Ostatnio edytowane przez Janusz : 30.07.2015 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
może przesadziłem że o 2 klasy , ale to naprawdę przepaść , jak Basel przyśpieszyło to amica nie istniała, generalnie grali na pół gwizdka
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
UP:
Kerim od ktorej minuty mozna to przyspieszenie obejrzeć bo nie skupiałem sie na spotkaniu ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kerim, dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu, nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale to utrudnia.
Szczególnie z silniejszym przeciwnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dzięki sędziemu tylko sam sobie był winien. A mam wrażenie, czy z Kędziorą czy bez, Basel i tak Amice wpakowałoby te gole.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Janusz "dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu"
już pisałem karny i czerwona podręcznikowa, no chyba że Wisła gra z warszawką wtedy to jest zagadka dlaczego sędzia tak a nie inaczej postąpił , lepszy numer jest z czerwoną dla Basel, wydaje się że gościu uciekał z nogami i nawet nie dotknął pyrzaka, tak to widziałem w powtórce a sędzia był bliżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
W ogóle nie rozumiem narzekań na podyktowanie rzutu karnego i czerwonej kartki dla Kędziory.
Sami obrońcy Amiki przyznają, że faul był, ale "tylko żółta". Przecież w takiej sytuacji, gdy sędzia gwiżdże faul z automatu musi wyciągnąć czerwoną kartkę jako karę za pozbawienie 100% szansy na gola. Co do czerwonej dla Bazylei, nie wiadomo, czy kontakt był, ale dzisiejsze przepisy są tak skonstruowane, że można ukarać za sam zamiar, a gość sunął z korkami na wysokości kolana... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||