|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Piłkarze Jagi wyszli tak obsrani na mecz, że żadne cudowne taktyki by nie pomogły. Mecz przegrany jeszcze przed wyjściem na murawę. Śląsk.... Pawełek i wszystko jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to Slask i Jagiellonia moga skupic sie na lidze i walce o ... puchary w przyszlym sezonie
![]() Z racji nowego kontraktu TV kluby dostaną do podziału ponad 130 mln zł. Może faktycznie większość tej kasy powinna dostawać czwórka reprezentująca nas w pucharach żeby byli w stanie sprowadzić jakiś konkretnych grajków w szybkim czasie. Chyba to lepsze niż przejadanie tej kasy przez zagraniczny szrot w Łęcznej czy innej Koronie.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 24.07.2015 o godz. 13:44.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Śląsk i Jagiellonia odpadły by walczyć teraz o europejskie puchary w lidze, takie błędne koło. Szkoda w szczególności Lagi Białystok pograli by trochę dłużej to by zdychali jak Niebiescy w poprzednim sezonie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak zwykle poczatkowe rundy i tylko 50% normy wykonane. Najlepiej to niech Nas zawiesza w rozgrywkach to nie bedzie kompromitacji co roku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przy golu Omonii nie było spalonego?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Też odniosłem takie wrażenie, ale o tym nikt nie mówi.
Szkoda Jagiellonii, oczywiście byli gorsi wczoraj, ale też Omonia nie pokazała się ze zbyt dobrej strony i obstawiam, że będzie mieć spore problemy z Brondby. Grali typowy cypryjski futbol, oparty na chaosie, prowokacjach i podstawach wyszkolenia technicznego. Jaga wyszła zbyt spięta i nie mogło się to inaczej skończyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przegrali w szatni i tyle. Kolejny odcinek z cyklu corocznego eurowpierodolu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Krytykując Michała Probierza trzeba pamiętać o dwóch rzeczach.
To jego osoba i jego decyzje, rządy zapewniły Jagiellonii miejsce na podium i grę w europejskich pucharach. Bądź co bądź. Drużyna złożona głównie z młodych piłkarzy, niedoświadczonych. Taki jeden z napastników na przykład, do niedawna kopał piłkę w drugiej lidze. Duży przeskok. Trener robił wiele, żeby awansować. Puszczał nawet doping kibiców Omonii na treningu. Czyli zdawał sobie sprawę z wagi przygotowania mentalnego przed tym meczem. Trener odpowiada w pierwszej mierze za wynik i to na nim wieszają psy. Moim zdaniem o porażce jednak zadecydowały trzy rzeczy: gorsze umiejętności; wyszkolenie techniczne, zbyt wolne rozgrywanie piłki; tutaj po prostu wyszło na jaw jakim tempem rozgrywa się piłkę w Ekstraklasie. Trzecia rzecz to klimat i być może jak już wspomnieliście, słaba mentalność u tych młodych większości piłkarzy. Trochę żal Probierza, kiedy taki Dżalamidze, o niezłych umiejętnościach technicznych, co nie raz pokazywał w naszej lidze, dostaje 4 piłki i 4 traci. A Śląsk? Nie oglądałem meczu. Już przed meczem mówiłem jednak kto jest najsłabszym ogniwem. Tyle tęgich głów, prezesów, trenerów i skautów. Dobrą drużynę buduję się od solidnego bramkarza. Wszystko oczywiście na miarę możliwości finansowych. Mariusz Pawełek jest bardzo słabym bramkarzem. Notorycznie zawala mecze w lidze, zawalił i pucharach. Można było tego oczekiwać. Zrobili go w dodatku kapitanem. Śląsk to taki nasz ligowy przeciętniak. Osłabiony dodatkowo odejściem najlepszego piłkarza. I już po pucharach. Legia już pewnie organizowała wyjazd, a tutaj trzeba jechać do Albanii. Kibicowsko niezbyt ciekawy rywal. Wydaje się, że to Legia dokonała największych wzmocnień w Ekstraklasie. Dużo jakości w ofensywie. Pewnie awansuje. Lech moim zdaniem nie ma większych szans z Bazyleą. W dodatku pierwszy mecz gra u siebie. Nie ta klasa, nie ta liga i tak dalej... |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O co chodzi z "facetem w niebieskiej koszuli" w wywiadzie Probierza?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
nie o trenera, tylko innego pracownika klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Właściciela czy tam prezesa, koleś wygląda jak Arni Boczek
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
a to przepraszam info za onetem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
dynek.pl napisał(a):
Cytat:
![]() Jak dla mnie to kluby wystepujace w pucharach poiwnny dostawac minimum 4 mln zlotych zeby jednak mieli ten mln euro na przygotowanie - wtedy moze taki Slask na przyklad bylby w stanie wczesniej sprowadzic takiego Gecova czy Bilinskiego. Ale oczywiscie musza byc kluby, ktore nigdy nie zagraja w pucharach ale kreca nosem bo dla nich kasa z telewizji to prawie caly budzet. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Swoją drogą te 130mln to napewno jest więcej niż w poprzednim kontrakcie ? Mi się wydawało że było podobnie. Przy budżecie Legii te 15 mln to też nie jest jakieś Aj waj. Dla nas wiadomo - to prawie połowa budrzetu
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...941,1,721.html tutaj info z sezonu 2012/2013 Mistrz dostawał wtedy 8mln PLN więc od tamtego roku kwota się niemal podwoiła ! A tu sezon 2013/2014 http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...-kas,id,t.html Mistrz dostaje ~10mln PS. Znalazłem W ubiegłym sezonie do podziału było 126 mln PLN - więc przyrost w tym sezonie nie powala - tylko 11mln PLN - mniej niż 10%. http://www.przegladsportowy.pl/pilka...581,1,381.html
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydatki Jagiellonii na płace piłkarzy - 6,8 mln PLN Cały Budżet Jagiellonii - 18 mln PLN ... Ładnie ktoś przytulił kasę.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie ma co wieszać psów na Probierzu ani Pawłowskim, tylko uczciwie spojrzeć na to jakie (pod względem organizacyjnym i finansowym) kluby prowadzą.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Poza Legią i Lechem innych klubów z Ekstraklasy nie widzę, które mógłby coś tam ugrać w europejskich pucharach. Ci, którzy twierdzą, że Lech jest bez szans w starciu ze Szwajcarami niech lepiej zobaczą ilu zawodników opuściło FC Basel po sezonie. Problemem Lecha jest na dzień dzisiejszy brak armat z przodu oraz kontuzje czołowych zawodników w szczególności Karola Linettego.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Żeby dobrze wypaść w pucharach to trzeba mieć albo żelazną jedenastkę, która nie zostanie zajechana 2 spotkaniami w tygodniu, albo dwa równorzędne składy
Ewentualnie mieć w cholerę fuksa.W tej chwili Lech/Legia ale w przyszłym sezonie mam nadzieję że Lechia doczłapie do pucharów. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no ale taka Omonia zaczyna sezon za ...miesiąc. Grają tylko sparingi które ile są warte?
Pominę to ze wczoraj w meczu, był taki Pan o naziwsku Asis co ma 37 lat a wygladał jak 19 latek na spidzie, ciężko mi przypomniec sobie kogo on z Jagi nie wydymnał. 37 lat. U nas w wieku 32 by mu powiedziano zeby kariere kończył bo nigdzie juz taki emeryt nie zagra ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Okej, pod względem klasy sportowej, to można naskakiwać na Probierza i tych kopaczy(w końcu kontrakty zawodowe, tyle że liga mocno amatorska, jeśli chodzi o poziom)... ALE, Jaga nie ma największego budżetu w Polsce(ma raczej skromny), a wydatki na płace, to około 7 mln zł(czyli miejsce 2 od końca, jak podają fachowcy od naszej ligi). Dodatkowo trzeba przypomnieć ich bilans z zeszłego sezonu, tzn. zaledwie 19 wygranych(ledwo ponad 50%), 8 remisów i 10 porażek. O żadnej fenomenalnej grze nie może być mowy. Po prostu inni byli bardziej żenujący. Wyścigi kulawych, głuchych i niewidomych. Amika i Legia prezentują trochę inny poziom i inną kulturę gry na tle innych(tutaj też finanse odgrywają znaczącą rolę).
A co do Śląska, to mają po prostu słabego trenera, za którego mecze, to 1 : 0 lub jakiś remis. Facet tam pojechał murować bramkę, żeby dotrwać do karnych i świetnie mu to wyszło .Dwie słabe(lub bardzo słabe) ekipy na arenie międzynarodowej dostały wpi*rdol i tyle, nie ma co dramatyzować. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dobra micha, sen, suplementy i nie ma bata żeby taki czlowiek nie dał rady 2 razy w tygodniu po 90 minut sobie pobiegać - gdzie w naszej lidze zdrowy człowiek w formie ot może sobie na pół gwizdka grać mecze. No ale jak się raz w tygodniu czy więcej siedzi w klubach nocnych, wpierdala jakieś chujstwa, pije colę, nie wysypia się, nie myśli się o piłce, martwi się tylko czy kasa na czas jest na koncie i to najlepiej jakaś gruba kasa bo pan kopacz to jest taki dobry, że musi zarabiać krocie to trudno żeby organizm takiego cepa się zregenerował. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ufffff, brawo Bazylea!
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
20 lat mineło jak jeden dzień.Balonik pękł i dobrze
P.s może by Błękitnych wystawił oni chociaż walczą ?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 29.07.2015 o godz. 21:44.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to juz nie wiem czy cieszyc sie czy nie. Liga Mistrzow bedzie ciekawsza bez Lecha ale wkurza, że nas ciągle dymają bo karny dla Basel jesli już był to czerwona kartka z dupy.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda że w naszych najlepszych czasach nie było takich rozstawień jak teraz...
A tak to Barcelony.. Real i dupa ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|