The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2015, 22:55
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Jaga się skompromitowała, a nawet bardziej Probierz się skompromitował. Jaga wyglądała jak zbieranina nieznanych sobie kopaczy, za grosz taktyki. Śląska nie oglądałem, bo nie miałem jak, ale wynik dość słaby, jednak oceniał nie będę dopóki gdzieś nie zobaczę, jak wpadły bramki.
Piłkarze Jagi wyszli tak obsrani na mecz, że żadne cudowne taktyki by nie pomogły. Mecz przegrany jeszcze przed wyjściem na murawę. Śląsk.... Pawełek i wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2015, 23:16
No to Slask i Jagiellonia moga skupic sie na lidze i walce o ... puchary w przyszlym sezonie

Z racji nowego kontraktu TV kluby dostaną do podziału ponad 130 mln zł. Może faktycznie większość tej kasy powinna dostawać czwórka reprezentująca nas w pucharach żeby byli w stanie sprowadzić jakiś konkretnych grajków w szybkim czasie. Chyba to lepsze niż przejadanie tej kasy przez zagraniczny szrot w Łęcznej czy innej Koronie.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 24.07.2015 o godz. 13:44.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.07.2015, 23:29
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze Jagi wyszli tak obsrani na mecz, że żadne cudowne taktyki by nie pomogły. Mecz przegrany jeszcze przed wyjściem na murawę. Śląsk.... Pawełek i wszystko jasne.
Obejrzałem bramki, to, co robił Pawełek to był pokaz Pawełkowania Koleś na przedpolu wygląda gorzej niż Miśkiewicz, przecież to jest parodia... Jak jeszcze pod koniec zeszłego sezonu myślałem, że będą z niego ludzie tak wystarczył jeden mecz, żeby się przekonać - on się nigdy nie zmieni
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.07.2015, 05:29
Śląsk i Jagiellonia odpadły by walczyć teraz o europejskie puchary w lidze, takie błędne koło. Szkoda w szczególności Lagi Białystok pograli by trochę dłużej to by zdychali jak Niebiescy w poprzednim sezonie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.07.2015, 06:02
Jak zwykle poczatkowe rundy i tylko 50% normy wykonane. Najlepiej to niech Nas zawiesza w rozgrywkach to nie bedzie kompromitacji co roku
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.07.2015, 09:17
Przy golu Omonii nie było spalonego?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2015, 10:03
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Przy golu Omonii nie było spalonego?
Też odniosłem takie wrażenie, ale o tym nikt nie mówi.

Szkoda Jagiellonii, oczywiście byli gorsi wczoraj, ale też Omonia nie pokazała się ze zbyt dobrej strony i obstawiam, że będzie mieć spore problemy z Brondby. Grali typowy cypryjski futbol, oparty na chaosie, prowokacjach i podstawach wyszkolenia technicznego. Jaga wyszła zbyt spięta i nie mogło się to inaczej skończyć.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.07.2015, 10:21
Przegrali w szatni i tyle. Kolejny odcinek z cyklu corocznego eurowpierodolu.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2015, 11:05
Krytykując Michała Probierza trzeba pamiętać o dwóch rzeczach.
To jego osoba i jego decyzje, rządy zapewniły Jagiellonii miejsce na podium i grę w europejskich pucharach. Bądź co bądź.
Drużyna złożona głównie z młodych piłkarzy, niedoświadczonych. Taki jeden z napastników na przykład, do niedawna kopał piłkę w drugiej lidze. Duży przeskok.
Trener robił wiele, żeby awansować. Puszczał nawet doping kibiców Omonii na treningu. Czyli zdawał sobie sprawę z wagi przygotowania mentalnego przed tym meczem.

Trener odpowiada w pierwszej mierze za wynik i to na nim wieszają psy. Moim zdaniem o porażce jednak zadecydowały trzy rzeczy: gorsze umiejętności; wyszkolenie techniczne, zbyt wolne rozgrywanie piłki; tutaj po prostu wyszło na jaw jakim tempem rozgrywa się piłkę w Ekstraklasie. Trzecia rzecz to klimat i być może jak już wspomnieliście, słaba mentalność u tych młodych większości piłkarzy.

Trochę żal Probierza, kiedy taki Dżalamidze, o niezłych umiejętnościach technicznych, co nie raz pokazywał w naszej lidze, dostaje 4 piłki i 4 traci.

A Śląsk? Nie oglądałem meczu. Już przed meczem mówiłem jednak kto jest najsłabszym ogniwem.
Tyle tęgich głów, prezesów, trenerów i skautów. Dobrą drużynę buduję się od solidnego bramkarza. Wszystko oczywiście na miarę możliwości finansowych. Mariusz Pawełek jest bardzo słabym bramkarzem. Notorycznie zawala mecze w lidze, zawalił i pucharach. Można było tego oczekiwać. Zrobili go w dodatku kapitanem. Śląsk to taki nasz ligowy przeciętniak. Osłabiony dodatkowo odejściem najlepszego piłkarza.

I już po pucharach.

Legia już pewnie organizowała wyjazd, a tutaj trzeba jechać do Albanii. Kibicowsko niezbyt ciekawy rywal.
Wydaje się, że to Legia dokonała największych wzmocnień w Ekstraklasie. Dużo jakości w ofensywie. Pewnie awansuje.

Lech moim zdaniem nie ma większych szans z Bazyleą. W dodatku pierwszy mecz gra u siebie.
Nie ta klasa, nie ta liga i tak dalej...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.07.2015, 11:15
O co chodzi z "facetem w niebieskiej koszuli" w wywiadzie Probierza?
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 24.07.2015, 12:12
baton napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi z "facetem w niebieskiej koszuli" w wywiadzie Probierza?
O trenera Omoni
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 24.07.2015, 12:50
nie o trenera, tylko innego pracownika klubu
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 24.07.2015, 13:35
Właściciela czy tam prezesa, koleś wygląda jak Arni Boczek
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 24.07.2015, 13:35
a to przepraszam info za onetem...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 24.07.2015, 13:44
dynek.pl napisał(a):
Z racji nowego kontraktu TV kluby dostaną do podziału ponad 130 mln zł. Może faktycznie większość tej kasy powinna dostawać czwórka reprezentująca nas w pucharach żeby byli w stanie sprowadzić jakiś konkretnych grajków w szybkim czasie. Chyba to lepsze niż przejadanie tej kasy przez zagraniczny szrot w Łęcznej czy innej Koronie.
Akurat dzisiaj w Przeglądzie artykuł na ten temat:
Cytat:
Premie dla najlepszych
Wszystkie kluby występujące w europejskich pucharach dostaną bonusy. Docelowo 8 procent z całości od sezonu 2016/17. Obecnie jeszcze 6,5 proc.

Lech za występ w el. Ligi Mistrzów dostanie 4 mln, uczestnicy el. Ligi Europy: Legia 3 mln, Jagiellonia 1,5 mln, a Śląsk blisko 0,5 miliona. Część klubów kręciła nosem, że grający w pucharach mają przecież premie z UEFA, ale pierwsze rundy wcale nie są atrakcyjne finansowo. Często trzeba dokładać. Poza tym dodatkowe pieniądze to premia za reprezentowanie Ekstraklasy na zewnątrz plus późniejsze dzielenie się doświadczeniami z ligowymi partnerami. O takie premiowanie od dłuższego czasu walczyli zarówno przedstawiciele Lecha, jak i Legii.

Jak dla mnie to kluby wystepujace w pucharach poiwnny dostawac minimum 4 mln zlotych zeby jednak mieli ten mln euro na przygotowanie - wtedy moze taki Slask na przyklad bylby w stanie wczesniej sprowadzic takiego Gecova czy Bilinskiego.
Ale oczywiscie musza byc kluby, ktore nigdy nie zagraja w pucharach ale kreca nosem bo dla nich kasa z telewizji to prawie caly budzet.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.07.2015, 13:55
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie to kluby wystepujace w pucharach poiwnny dostawac minimum 4 mln zlotych zeby jednak mieli ten mln euro na przygotowanie - wtedy moze taki Slask na przyklad bylby w stanie wczesniej sprowadzic takiego Gecova czy Bilinskiego.
Ale oczywiscie musza byc kluby, ktore nigdy nie zagraja w pucharach ale kreca nosem bo dla nich kasa z telewizji to prawie caly budzet.
Przede wszystkim dawać premie za dostanie się do faz grupowych a nie za sam występ w 2giej rundize kwalifikacji ...

Swoją drogą te 130mln to napewno jest więcej niż w poprzednim kontrakcie ?
Mi się wydawało że było podobnie.

Przy budżecie Legii te 15 mln to też nie jest jakieś Aj waj.
Dla nas wiadomo - to prawie połowa budrzetu
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 24.07.2015, 14:02
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim dawać premie za dostanie się do faz grupowych a nie za sam występ w 2giej rundize kwalifikacji ...

Swoją drogą te 130mln to napewno jest więcej niż w poprzednim kontrakcie ?
Mi się wydawało że było podobnie.

Przy budżecie Legii te 15 mln to też nie jest jakieś Aj waj.
Dla nas wiadomo - to prawie połowa budrzetu

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...941,1,721.html

tutaj info z sezonu 2012/2013

Mistrz dostawał wtedy 8mln PLN więc od tamtego roku kwota się niemal podwoiła !

A tu sezon 2013/2014

http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...-kas,id,t.html

Mistrz dostaje ~10mln

PS.
Znalazłem

W ubiegłym sezonie do podziału było 126 mln PLN - więc przyrost w tym sezonie nie powala - tylko 11mln PLN - mniej niż 10%.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...581,1,381.html
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 24.07.2015, 14:14
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą - ciekawe co się stało z tą kasą w Jadze ? budżet płacowy u nich jest jeden z najniższych w lidze ...
Wydatki Jagiellonii na płace piłkarzy - 6,8 mln PLN
Cały Budżet Jagiellonii - 18 mln PLN ...
Ładnie ktoś przytulił kasę.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 24.07.2015 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2015, 14:19
Nie ma co wieszać psów na Probierzu ani Pawłowskim, tylko uczciwie spojrzeć na to jakie (pod względem organizacyjnym i finansowym) kluby prowadzą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.07.2015, 14:48
Poza Legią i Lechem innych klubów z Ekstraklasy nie widzę, które mógłby coś tam ugrać w europejskich pucharach. Ci, którzy twierdzą, że Lech jest bez szans w starciu ze Szwajcarami niech lepiej zobaczą ilu zawodników opuściło FC Basel po sezonie. Problemem Lecha jest na dzień dzisiejszy brak armat z przodu oraz kontuzje czołowych zawodników w szczególności Karola Linettego.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.07.2015, 16:28
Żeby dobrze wypaść w pucharach to trzeba mieć albo żelazną jedenastkę, która nie zostanie zajechana 2 spotkaniami w tygodniu, albo dwa równorzędne składy Ewentualnie mieć w cholerę fuksa.
W tej chwili Lech/Legia ale w przyszłym sezonie mam nadzieję że Lechia doczłapie do pucharów.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2015, 16:40
no ale taka Omonia zaczyna sezon za ...miesiąc. Grają tylko sparingi które ile są warte?
Pominę to ze wczoraj w meczu, był taki Pan o naziwsku Asis co ma 37 lat a wygladał jak 19 latek na spidzie, ciężko mi przypomniec sobie kogo on z Jagi nie wydymnał. 37 lat. U nas w wieku 32 by mu powiedziano zeby kariere kończył bo nigdzie juz taki emeryt nie zagra
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.07.2015, 17:00
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem bramki, to, co robił Pawełek to był pokaz Pawełkowania Koleś na przedpolu wygląda gorzej niż Miśkiewicz, przecież to jest parodia... Jak jeszcze pod koniec zeszłego sezonu myślałem, że będą z niego ludzie tak wystarczył jeden mecz, żeby się przekonać - on się nigdy nie zmieni
Szkoda tylko, że tego pawełkowania brak jest w meczach przeciwko Wiśle...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.07.2015, 17:05
Okej, pod względem klasy sportowej, to można naskakiwać na Probierza i tych kopaczy(w końcu kontrakty zawodowe, tyle że liga mocno amatorska, jeśli chodzi o poziom)... ALE, Jaga nie ma największego budżetu w Polsce(ma raczej skromny), a wydatki na płace, to około 7 mln zł(czyli miejsce 2 od końca, jak podają fachowcy od naszej ligi). Dodatkowo trzeba przypomnieć ich bilans z zeszłego sezonu, tzn. zaledwie 19 wygranych(ledwo ponad 50%), 8 remisów i 10 porażek. O żadnej fenomenalnej grze nie może być mowy. Po prostu inni byli bardziej żenujący. Wyścigi kulawych, głuchych i niewidomych. Amika i Legia prezentują trochę inny poziom i inną kulturę gry na tle innych(tutaj też finanse odgrywają znaczącą rolę).

A co do Śląska, to mają po prostu słabego trenera, za którego mecze, to 1 : 0 lub jakiś remis. Facet tam pojechał murować bramkę, żeby dotrwać do karnych i świetnie mu to wyszło .

Dwie słabe(lub bardzo słabe) ekipy na arenie międzynarodowej dostały wpi*rdol i tyle, nie ma co dramatyzować.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.07.2015, 18:38
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Poza Legią i Lechem innych klubów z Ekstraklasy nie widzę, które mógłby coś tam ugrać w europejskich pucharach. Ci, którzy twierdzą, że Lech jest bez szans w starciu ze Szwajcarami niech lepiej zobaczą ilu zawodników opuściło FC Basel po sezonie. Problemem Lecha jest na dzień dzisiejszy brak armat z przodu oraz kontuzje czołowych zawodników w szczególności Karola Linettego.
Pogadamy po meczu. Napompowano balonik wokół FK Sarajevo, które okazało się słabą drużyną. Kompletnie nie było u nich widać tego bałkańskiego pazura. Podbeskidzie by ich puknęło.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2015, 20:00
Cytat:
Żeby dobrze wypaść w pucharach to trzeba mieć albo żelazną jedenastkę, która nie zostanie zajechana 2 spotkaniami w tygodniu, albo dwa równorzędne składy
Zaraz tam jakąś żelazną jedenastkę. Jak chłopy w sile wieku, 20 czy max 35 latkowie mogą nie dac rady zagrać 2 meczów w tygodniu? To są ludzie nieprzepracowani, którzy w życiu tylko kopią piłkę. To całe spuszczanie się nad tym, że oni nie dadza rady grać 2 razy w tygodniu to jest typowe szukanie wymówek i robienie z nich kalek. Wmawia im się, że nie mogą i w rzeczywistości tak się stanie, skoro im w mawiano to przepowiednia sie sama wypełni.
Dobra micha, sen, suplementy i nie ma bata żeby taki czlowiek nie dał rady 2 razy w tygodniu po 90 minut sobie pobiegać - gdzie w naszej lidze zdrowy człowiek w formie ot może sobie na pół gwizdka grać mecze.
No ale jak się raz w tygodniu czy więcej siedzi w klubach nocnych, wpierdala jakieś chujstwa, pije colę, nie wysypia się, nie myśli się o piłce, martwi się tylko czy kasa na czas jest na koncie i to najlepiej jakaś gruba kasa bo pan kopacz to jest taki dobry, że musi zarabiać krocie to trudno żeby organizm takiego cepa się zregenerował.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.07.2015, 21:35
Ufffff, brawo Bazylea!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2015, 21:40
20 lat mineło jak jeden dzień.Balonik pękł i dobrze

P.s może by Błękitnych wystawił oni chociaż walczą ?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 29.07.2015 o godz. 21:44.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 29.07.2015, 21:47
Ja to juz nie wiem czy cieszyc sie czy nie. Liga Mistrzow bedzie ciekawsza bez Lecha ale wkurza, że nas ciągle dymają bo karny dla Basel jesli już był to czerwona kartka z dupy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2015, 21:49
Szkoda że w naszych najlepszych czasach nie było takich rozstawień jak teraz...
A tak to Barcelony.. Real i dupa
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów