The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2015, 21:51
https://www.youtube.com/watch?v=DBkDl0GoNUw

Życie to walka
a lech to pralka

WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.07.2015, 21:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja to juz nie wiem czy cieszyc sie czy nie. Liga Mistrzow bedzie ciekawsza bez Lecha ale wkurza, że nas ciągle dymają bo karny dla Basel jesli już był to czerwona kartka z dupy.

Nas tyle razy wyruchali sędziowie w eliminacjach, że mi kompletnie kuchenek nie żal, podobnie jak legionistów sędziowie w ciula zrobią to poczują się jak my w zeszłym sezonie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2015, 21:56
Szkoda, że powieźli ich dzisiaj aż tak, bo może się okazać, że na nas zepną dupę. Gdyby jechali do Szwajcarii z nadziejami to Skorża by pewnie postawił na zmienników.
Szkolne błędy w obronie + wyruchanie przez sędziego.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.07.2015, 22:03
Wynik podobny jak nasz parę lat temu tylko w drugą stronę
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2015, 22:14
Bez skutecznego do bólu napadziora (Rudniev czy Franek lub Żuraw z dawnych lat) ciężko walczyć z takim nawet Basel, który był do ogrania.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2015, 07:27
ja tam jestem zadowolony, bo Basel był zdecydowanie lepszy wczoraj - modelowy przykład jak powinno się golić frajerów - na chłodno, w końcu coś wpadnie.

Sytuacja z karnym ? Karny oczywisty, czerwonej bym nie dawał.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.07.2015, 09:10
Eurowpierodol - koniec aktu drugiego.

Jeśli ktoś spodziewał się innego obrazu meczu z mistrzem Szwajcarii to nieuważnie śledzi poczynania ekipy z Bazylei. Na pół gwizdka lajtowo opędzili chłopaków z Wronek i w rewanżu spokojnie mogą sobie dograć ostatnie 90 minut dwumeczu. Jeśli będą mieli chęć postrzelać to postrzelają, ale gdy będą leniwi to skończy się na marnym 2:0, bo po co się przemęczać.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.07.2015, 09:35
Chciałem remisu. Wtedy żyli by nadzieją i w meczu z Wisłą graliby myślami o LM. A tutaj gładkie 1:3 i po zawodach. Moga sie spiąć w sobotę, bo w LM nie zobacza w tym roku.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2015, 10:06
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Eurowpierodol - koniec aktu drugiego.

Jeśli ktoś spodziewał się innego obrazu meczu z mistrzem Szwajcarii to nieuważnie śledzi poczynania ekipy z Bazylei. Na pół gwizdka lajtowo opędzili chłopaków z Wronek i w rewanżu spokojnie mogą sobie dograć ostatnie 90 minut dwumeczu. Jeśli będą mieli chęć postrzelać to postrzelają, ale gdy będą leniwi to skończy się na marnym 2:0, bo po co się przemęczać.
Roznie to sie moglo potoczyc bo do momentu czerwonej kartki jednak bylo 1:1, a i Lech mial dosyc dobre sytuacje.
Jak dla mnie nie bylo takiej dysproporcji jak miedzy nami i APOEL-em czy miedzy Legia, a Steaua.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.07.2015, 10:17
Amikorz myślał że jak kupią Dudkę i Robaka to LM się sama zrobi. A najlepsze jest to że jeżeli w tym roku nie zakwalifikują się do grupy Ligi Europy to za rok będą mieli ranking niższy niż... Śląsk Wrocław czyli będą rozstawieni tylko w I rundzie LE. Polska piłka klubowa to dno i katastrofa.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...trank2016.html
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2015, 10:19
Ja już wiedziałem, że po marzeniach wronek jak Thomalla spierrdolił wyśmienite podanie od Hamalainena.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2015, 10:39
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie nie bylo takiej dysproporcji jak miedzy nami i APOEL-em czy miedzy Legia, a Steaua.
Ale APOEL i Steaua to była ostania runda eliminacji. A tutaj dopiero trzecia...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 30.07.2015, 11:18
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ale APOEL i Steaua to była ostania runda eliminacji. A tutaj dopiero trzecia...
Tym się nie ma co sugerować bo wynikało tylko z faktu, ze już w 3 rundzie nie byli rozstawieni. Basel ma wiekszy wspolczynnik niz APOEL i Steaua razem wziete
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2015, 11:40
Basel to inna półka niż Steua czy APOEL.

Amica zagrała na ile umiała ale to było za mało. Wstydem nie jest przegrać z Basel.

Chciałbym żebyśmy my mieli tak budowany zespół jak Amica z akademią i juniorami. Teraz jak im się noga powinie w IV eliminacji o wejście do LE (bo z Basel w tej rundzie już w zasadzie odpadli) - to sprzedadzą takiego Linettego czy Kownackiego za 3 mln euro i załatają dziurę budżetową.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.07.2015, 11:49
Fakty są takie, że Basel zaczęło tak, jakby im się nie chciało Potem zauważyli że jednak trzeba trochę sił włożyć w mecz. Karny jak to karny ale czerwona z dupy. Posypało się wszystko i nikt nie mógł liczyć na cud.
Lech liczył na remis albo minimalną wygraną u siebie by postawić pierdyliard autobusów w rewanżu. W tej chwili czeka ich tylko wycieczka.
PS: To co zrobił jeden zawodnik Basel z Trałką... Czekam na gifa z tej akcji bo się popłakałem.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2015, 11:54
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że Basel zaczęło tak, jakby im się nie chciało Potem zauważyli że jednak trzeba trochę sił włożyć w mecz. Karny jak to karny ale czerwona z dupy. Posypało się wszystko i nikt nie mógł liczyć na cud.
Lech liczył na remis albo minimalną wygraną u siebie by postawić pierdyliard autobusów w rewanżu. W tej chwili czeka ich tylko wycieczka.
PS: To co zrobił jeden zawodnik Basel z Trałką... Czekam na gifa z tej akcji bo się popłakałem.
Ewidentna czerwona...
Chlopak idzie sam na sam...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2015, 12:26
jakby to była liga polska to Basel by pierwszą połowe kończyło w 10 lub mniej.

p.s. Robak słaby
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2015, 12:26
A czy Basel grało przypadkiem w ćwierćfinale Ligi mistrzów?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 30.07.2015, 12:59
Grało, a w rankingu UEFA są wyżej niż Sevilla i wiekszość włoskich "potęg"
Sędzi im spieprzył mecz, sytuacje mieli, nie wykorzystali. Prawi każdy (oprócz kilku) pojedynek 1;1 zawodnicy Bazel wygrywali, szybkościowo też trochę lepsi.
I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli.
Pytanie czy to sie na nas nie odbije bo teraz mogą się na lidze skoncentrować, przynajmniej do następnego dwumeczu...
Ostatnio edytowane przez Janusz : 30.07.2015 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.07.2015, 13:00
Polskie kluby nigdy nie zagrają w LM jak nie zaczną inwestować w porządnych piłkarzy to samo tyczy się LE chodź tu może udać się fuksem gra w fazie grupowej
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 30.07.2015, 13:16
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ewidentna czerwona...
Chlopak idzie sam na sam...
co najmniej cztery osoby wcześniej bezdyskusyjnie "nie dają" czerwonej , znają przepisy czy tylko tak piszą?

Janusz "I żal Lecha bo na 1-3 nie zasłużyli."

Ty tak na poważnie ? Basel na pół gwizdka o 2 klasy lepszy a Tobie żal ? pominę że to amikorz nie warty uwagi czy współczucia a Tobie żal ? czego ? tych mitycznych punktów do wirtualnego rankingu ,Panie kabaret, to jest kabaret , na stronie Wisły komuś żal amici , za chwilę będzie żal żydów i warszawki , kto tu pisze?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 30.07.2015 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 30.07.2015, 13:35
Żal w sensie że z przebiegu gry nie byli aż o tyle gorsi. Tak po obiektywnemu. I nie chodzi że Amica, czy inna Legia, po prostu z przebiegu meczu.
ps
O punktach nawet nie myślałem, bo chwilowo niestety nas to nie dotyczy. Niestety. I tu tż staram się patrzeć obiektywnie.
Czasami jest mecz że powinno być 5:0 a jest 3:1 a czasmi 1:1 a jest 3:1, niezależne kto gra.
Z tymi 2 klasami tez bym nie przesadzał, byli lepsi, alei co najważniejsze skuteczniejsi.
Ostatnio edytowane przez Janusz : 30.07.2015 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.07.2015, 13:50
może przesadziłem że o 2 klasy , ale to naprawdę przepaść , jak Basel przyśpieszyło to amica nie istniała, generalnie grali na pół gwizdka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2015, 13:57
UP:
Kerim od ktorej minuty mozna to przyspieszenie obejrzeć bo nie skupiałem sie na spotkaniu ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.07.2015, 14:58
szprotson "jakby to była liga polska to Basel by pierwszą połowe kończyło w 10 lub mniej."

fakt nie skupiłeś się na spotkaniu, w sumie na czym tu się skupiać ? na amice
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 30.07.2015, 16:17
Kerim, dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu, nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale to utrudnia.
Szczególnie z silniejszym przeciwnikiem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.07.2015, 16:18
Nie dzięki sędziemu tylko sam sobie był winien. A mam wrażenie, czy z Kędziorą czy bez, Basel i tak Amice wpakowałoby te gole.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.07.2015, 17:32
Janusz "dzięki sędziemu Lech grał w 10 od pewnego momentu"

już pisałem karny i czerwona podręcznikowa, no chyba że Wisła gra z warszawką wtedy to jest zagadka dlaczego sędzia tak a nie inaczej postąpił , lepszy numer jest z czerwoną dla Basel, wydaje się że gościu uciekał z nogami i nawet nie dotknął pyrzaka, tak to widziałem w powtórce a sędzia był bliżej
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 30.07.2015, 19:52
W ogóle nie rozumiem narzekań na podyktowanie rzutu karnego i czerwonej kartki dla Kędziory.

Sami obrońcy Amiki przyznają, że faul był, ale "tylko żółta". Przecież w takiej sytuacji, gdy sędzia gwiżdże faul z automatu musi wyciągnąć czerwoną kartkę jako karę za pozbawienie 100% szansy na gola.

Co do czerwonej dla Bazylei, nie wiadomo, czy kontakt był, ale dzisiejsze przepisy są tak skonstruowane, że można ukarać za sam zamiar, a gość sunął z korkami na wysokości kolana...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2015, 19:56
Festence napisał(a):Wyświetl post
W ogóle nie rozumiem narzekań na podyktowanie rzutu karnego i czerwonej kartki dla Kędziory.

Sami obrońcy Amiki przyznają, że faul był, ale "tylko żółta". Przecież w takiej sytuacji, gdy sędzia gwiżdże faul z automatu musi wyciągnąć czerwoną kartkę jako karę za pozbawienie 100% szansy na gola.

Co do czerwonej dla Bazylei, nie wiadomo, czy kontakt był, ale dzisiejsze przepisy są tak skonstruowane, że można ukarać za sam zamiar, a gość sunął z korkami na wysokości kolana...
Legia Botosani - faul na Nikoliciu - karny - ale żadnej kartki ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów