The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2015, 13:40
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony przede wszystkim nie, nie i jeszcze raz nie dla wiecznie spóźnionych wypłat dla zawodników i innych patologii w klubie.

Chętnie rozliczę zawodników w momencie, gdy klub będzie wywiązywał się ze swoich zobowiązań w stosunku do nich. Teraz trudno dziwić się, że marazm, brak perspektyw i brak morale odbija się na ich postawie. Tym bardziej, że tkwią w tym bagnie od kilku lat.
chyba nie wierzę w to co czytam... adwokat diabła się znalazł... prezydent elekt nie zarabia tyle co oni... ile masz lat dzieciaku
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.06.2015, 13:59
A co cie obchodzi ile zarabiaja?. Maja takie kontrakty podpisane to maja tyle regularnie dostawac jak w kazdym normalnym klubie. Sami sobie tych kontraktów nie podpisali. Niektorzy podobno kilka miesiecy czekaja na przelew.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2015, 14:07
Barti napisał(a):Wyświetl post
chyba nie wierzę w to co czytam... adwokat diabła się znalazł... prezydent elekt nie zarabia tyle co oni... ile masz lat dzieciaku

Prezydent elekt powinien wybrać zatem grę w piłkę albo wystąpić w Warsaw Shore, a nie studiować prawo. Co to za głupie porównanie? A klub, jeśli chce wymagać i oczekiwać konkretnych efektów, powinien zacząć od siebie. Nie chodzi tylko o pieniądze, ale całą sytuację, która na pewno nie pozostaje bez wpływu na wyniki.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 14:15
Zawsze byłem daleko od grupy spierającej się o pensję mimo że miałem nóż na gardle. Osiągnijcie coś w życiu a ktoś będzie się o Was ubiegał i zachowajcie pokorę... Porada gratis
Kolego Kurz pogadaj z rodzicami oni Ci wytłumaczą.
Ostatnio edytowane przez Barti : 04.06.2015 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.06.2015, 14:18
Tradycyjnie będą podziały na forum i pewnie kłótnie, ale tak naprawdę koniec końców wszyscy dostaną swoją kasę, zarówno piłkarze jak i zarząd. Tylko kibice są na tym całym burdelu na minusie, nie dość, że wydawali kasę, zdzierali gardła to jeszcze byli oszukiwani przez kilkanaście meczów, zarówno przez piłkarzy jak i prezesa.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2015, 14:49
Mam pytanie:
- Czy zajęcie dobrego miejsca w lidze (drugie, trzecie) skutkuje obowiązkiem grania w pucharach, czy można z tego przywileju zrezygnować?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 04.06.2015, 14:50
Zawsze byłem daleko od grupy spierającej się o pensję mimo że miałem nóż na gardle. Osiągnijcie coś w życiu a ktoś będzie się o Was ubiegał i zachowajcie pokorę... Porada gratis
Kolego Kurz pogadaj z rodzicami oni Ci wytłumaczą.
Kolego Barti. Rodzice nie muszą mi niczego tłumaczyć, tym bardziej, że z zaświatów byłoby to trudne. Osiągnąłem w życiu to czego chciałem. Nigdy nie miałem noża na gardle, bo jestem dobry w tym co robię. Spełnienie i zadowolenie sprawia, że nie muszę tryskać jadem na forum. I daje niezbędny dystans. I tu moja rada gratis. Więcej dystansu, kolego, więcej dystansu.

Rustin napisał(a):Wyświetl post
Tradycyjnie będą podziały na forum i pewnie kłótnie, ale tak naprawdę koniec końców wszyscy dostaną swoją kasę, zarówno piłkarze jak i zarząd. Tylko kibice są na tym całym burdelu na minusie, nie dość, że wydawali kasę, zdzierali gardła to jeszcze byli oszukiwani przez kilkanaście meczów, zarówno przez piłkarzy jak i prezesa.
Oszukiwani przez kilkanaście meczów? Chyba przez siebie, bo gdyby potrafili wyciągać logiczne wnioski z powtarzającej się od kilku lat sytuacji, wiedzieliby, że tej drużyny na nic spektakularnego nie stać. Przebłyski lepszej gry, które od czasu do czasu obserwujemy to wypadek przy pracy, a nie norma. Normą jest 5-7 miejsce w ekstraklasie. Od ładnych paru lat. Boleśnie powtarzalny wynik.

I jeszcze jedno, co chyba wszystkim umyka. Spora część zarobków naszych piłkarzy zależy od wyników. Przegrane to mniej kasy. Tak więc ta sytuacja dotykach wszystkich bez wyjątku.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2015, 15:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli finansowo się to równoważy - to szanse na prawdziwą kasę wynoszą "0" (awans do grupy). A zostaje ryzyko zrypanych przygotowań i potem walka o utrzymanie jak Ruch ostatnio.

Podsumowując - zarabiasz grosze bez grupy a rozwalasz sobie przygotowania do sezonu. Pytanie czy warto?
Przy naszej nędzy kadrowej i słabiźnie wg mnie nie.
Trzydniowy wyjazd miałby zrujnować przygotowania ? Owszem stanowiłby utrudnienie, ale bez przesady.
Raczej zrujnowałby plany urlopowe...

Bardziej się obawiam, że ktoś w klubie sobie uświadomił, że 2 lipca możemy nie mieć jedenastu piłkarzy do wystawienia na plac. Co już przerabialiśmy chyba w 2010 roku. I taki argument do mnie bardziej przemawia, niż domniemane straty finansowe z tego tytułu.
No, chyba, że ktoś przedstawi realne wyliczenia kosztów.

Co do zarobionych "groszy", przypomnę, że ostatnio była akcja z szalikami cegiełkami po 30 zł.
Miały uratować klub...
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 04.06.2015, 15:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie:
- Czy zajęcie dobrego miejsca w lidze (drugie, trzecie) skutkuje obowiązkiem grania w pucharach, czy można z tego przywileju zrezygnować?
Można Zrezygnować tak jak z każdych rozgrywek. W tedy wskakuje następna drużyna
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2015, 15:38
Kolego Kurz... Najmocniej przepraszam... Moje rozgoryczenie wynika z faktu, że zawsze najwięcej do powiedzenia o zarobkach w firmie mają osoby które nic nie znaczą. Porównywanie dzisiejszych piłkarzy z Henrykiem Reymanem czy JWP "filantropa" Cupiała z Panem Łopuszańskim to jak porównywanie (niech każdy sobie sam wpisze) z....
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 04.06.2015, 16:12
Kolego Kurz... Najmocniej przepraszam... Moje rozgoryczenie wynika z faktu, że zawsze najwięcej do powiedzenia o zarobkach w firmie mają osoby które nic nie znaczą. Porównywanie dzisiejszych piłkarzy z Henrykiem Reymanem czy JWP "filantropa" Cupiała z Panem Łopuszańskim to jak porównywanie (niech każdy sobie sam wpisze) z....
W czasach Reymana piłka była według obecnych kryteriów sportem amatorskim, kierowanym i uprawianym przez pasjonatów. Dzisiaj to ogromny przemysł ze wszystkimi plusami i minusami tego stanu rzeczy. Ta przemiana może się nie podobać, ale nie da się tych dwóch rzeczywistości porównać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów