|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ostatnio pojawiło się w ALTI piwo Trooper:
![]() Cytat:
![]() Przeszkodą jest cena - 13 zeta - ale chyba się złamię. W ALTI też można kupić Pintę Czarna Dziura ![]() Ciemne piwo - walczy u mnie o palmę pierwszeństwa z Atakiem Chmielu. Co prawda to całkiem inny gatunek ale ten sam producent ![]() EDIT: Trzeba by pomyśleć na nową ankietą bo takie piwa to się pija tylko będąc pod ściana ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 26.03.2014 o godz. 10:36.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tyle się dzieje na rynku polskich piw (nie mówię o mózgotrzepach tupu Żywiec itp.), że można magisterkę napisać.
Na pewno w Krakowie znane są piwa z Pracowni Piwa - rewelacyjne stouty W tych lepszych knajpach jak Omerta non-stop w kranie.Oprócz Pracowni w ciemno można brać piwa z Pinty (ich różnorodność powala), AleBrowaru (mocno nachmielone piwa, rewelacja), Artezana. Warto spróbowac piw Birbanta, DoctorBrew, Bazyliszka, Widawy czy z Browaru Bednary. Z tych łatwiej dostępnych na pewno można spróbować coś z Podróży Kormorana - genialny witbier, świetny Weizenbock, Stout czy AIPA. Oj, dzieje się na polskim rynku piwnym. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Do walki palmę pierwszeństwa do "Czarnej Dziury" dołączyła Pinta "Dobry Wieczór" - cholera, naprawdę wypasione piwa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To i ja się wtrącę.
U mnie ostatnio palmę pierwszeństwa trzyma Browar Kormoran - za wyborne PLONy. Podszedł mi także "Toporek" z Bojana, ale gdy piłem go ostatnio, nie smakował już tak dobrze (może inna warka?).
A tegoś Pan próbował? ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeszcze nie.
Z AleBrowaru piłem tylko Rowing Jack'a - piwo świetne ale rzadko pije bo 7 zł to nie mam na co dzień ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kocur te Pinty dostępne w sklepie Na Struga? Ostatnio chciałem tam podjechać wracając z roboty, ale jakiś remont ulicy się odbywa i nie dotarłem. Po ile się ceni ta Pinta za butelkę?
Wczoraj w Auchanie wypatrzyłem jakieś nieznane mi Żywce. Marcowe i Białe. http://zpiwem.blogspot.com/2014/03/z...t-czy-kit.html Recenzja fatalna, więc podejrzewam, że wtopiłem kilka złociszy, ale spróbować nie zaszkodzi. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Strugę mam ostatnio nie po drodze. Od kilku tygodni kupuję w ALTI Strzelców 4 - przy samym Rondzie Barei - mają naprawdę sporty wybór fajnych browarów.
Cena od 6 do 7 z groszami - ja piję tam 1 tygodniowo to jeszcze ujdzie ![]() Maja duży wybór też tańszych browarów - np. bardzo mi podeszło: ![]() Kosztuje jakieś 2zł z hakiem.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 02.04.2014 o godz. 11:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi zaś o Rowing Jacka - uważam go za jedno z lepszych piw, jakie można obecnie zakupić. Szkoda tylko, że czasem ciężko go dostać, a czasem jest po prostu za drogi. ![]() ![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zywiec wypuścił 3 nowe smaki niby z receptury z 1800 któregoś roku. zielony czerwony i biały.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ten Rowing Jack to jest jasne piwko ? Bo mam ochotę spróbować, ale nie cierpię ciemnego piwa więc wolę spytać
i dostanę go gdzieś w Krakowie, ale nie w knajpie, tylko w normalnym sklepie ?![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Piwko jasne - nie pękaj
![]() Gdzieś w temacie były podawane sklepy gdzie można było kupić coś innego niż zwykłe siki. Okolice Prądnika - jak pisałem powyżej - ALTI albo sklepik "Pod wiaduktem" przy Strudze. Na południu ktoś chwalił bardzo sklepik przy Kobierzyńskiej ale nie wiem czy jeszcze istnieje. Był też sklepik niedaleko Ronda Kocmyrzowskiego ale nie znam dokładnie lokalizacji. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z Browaru Namysłów polecam Złoty Denar Chmielowy.Cena ok 2,5 zł.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.04.2014 o godz. 08:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z ciekawostek to w żabkach można ostatnio znaleźć dużo interesujących piw. Szczególnie fortuny w wielosztukach są świetną propozycją, jeśli chcecie włączyć kobietę do degustacji (najlepiej wziąć piwo śliwkowe, mirabelkowe lub czarne - satysfakcja płci pięknej niemal gwarantowana).
).![]()
Dzięki Ci za to Panie |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
goraco polecam Jedrka opowiadajacego o piwie, winie i innych alkoholach: https://www.youtube.com/watch?v=rtmJrzRxre8
zycze udanego dnia ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Oj Krakusy... Macie tyle fajnych sklepów, a o nich nie piszecie. Regularnie bywam w Krakowie i jak dla mnie absolutna czołówka to Strefa Piwa na Krowoderskiej. Mają wszystko.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuzyn przywiózł z Belgii DUVEL TRIPEL HOP.
Mała buteleczka 0,33 kryje znakomite piwko o aromatycznym zapachu. Duża moc, 9,5% a mimo to przyjemny smak, nie wydaje się być tak mocne. ![]()
the future's uncertain
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby ktoś nie wiedział to 23-25.05 odbędzie się w Zabierzowie (
) I Krakowski Festiwal Piwa.https://www.facebook.com/krakowskifestiwalpiwa http://beerfestival.pl/ Ciechana niestety nie będzie. Czyli pewnie Bojanowa i Lwówka też nie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 20.05.2014 o godz. 14:15.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tap House, przy końcu Świętego Jana (patrząc od strony rynku) - dla smakoszy, konkretna oferta, zero koncerniaków oczywiście
niedawno otwarty pub Pracowni Piwa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Coglin : 20.04.2015 o godz. 10:42.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przy okazji niech juz bedzie. Gniewosz korzenne bardzo dobre
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dziś moim życiem rządzi Stern Extra Strong naprawdę polecam po trzech takich przenosimy się z Alicją do krainy czarów
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dzisiaj w końcu otwarłem długo trzymane w lodówce piwko:
![]() Smak dobry - piłem lepsze piwa chociaż ogólnie dużo powyżej średniej. Nie można narzekać. Podobne trochę do Ataku Chmielu. Na pewno nie warte 13 zł jakie kosztuje w sklepie - ale czego się nie robi żeby mieć butelkę Ironów na pamiątkę Edit: Obecna ankieta w tym temacie to bluźnierstwo ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 16.05.2015 o godz. 18:31.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
EB można już kupic bez problemu na rynku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze 2 tygodnie temu kupiłem w Biedronce.
Jak dla mnie słabiutkie, więcej nie kupię. ![]()
the future's uncertain
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Musze poszukać i zakupić tak z ciekawości za tymi starymi czasami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Widziałem tylko w Biedronce we Wrocławiu. Czteropak przetestowany, sentyment pozostał, ale piwko mierne, choć jak za tą cenę podobne do sikaczy niemieckich za pół eurasa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oficjalne otwarcie Browaru Tenczynek odbędzie się w piątek, 19 czerwca 2015 roku.
Browar otworzy swoje bramy dla gości o 17:00, całość imprezy potrwa do późnych godzin wieczornych. Podczas wydarzenia odbędzie się premiera piw z Browaru w Tenczynku. Będziecie mogli skosztować pierwszej warki tenczyńskiego lagera i piwa Tenczynek Marcowe. Atrakcją wieczoru będzie koncert Pawła Kukiza. W dniu otwarcia oraz w sobotę, 20 czerwca, będzie możliwość zwiedzania browaru! Zapraszamy! https://www.facebook.com/events/1648611072021957/ ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak z ciekawości - to reaktywacja po iluś tam latach czy po prostu otwierają nowy lokalny browar?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reaktywacja.
onet napisał(a):
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o sklepy z piwem na poludniu krakowa to polecam "bimberk i piwko" ull Przemiarki 23
Niedawno sie otworzył dopiero, moze oferta nie jest jeszcze taka jak na kobierzyńskiej ( z tego co pamietam ostatnio mial 102 rodzaje piwa ) ale za to bardzo mily i pomocny właściciel. Zawsze doradzi, pogada. Ma też fajne kolekcje regianalnych alkoholi które produkuje/produkował. Polecam serdeczeni. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|