|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Godło było z czasów przedwojennej Polski, więc podobnie jak w przypadku martin_6 zadałbyś sobie odrobinę trudu i douczył się jak wówczas wyglądał ustrój Polski za czasów XX-lecia międzywojennego nie kompromitowałbyś się powyższymi wpisami.
To, że chce opierać swą władzę na wartościach chrześcijańskich to coś złego? Głosi jedynie zgodnie z Pismem Św., że wszelka władza pochodzi od Boga. Obiera sobie Chrystusa jako wzór i chce być na Ziemi jego pomazańcem jak on sam swego Ojca. Cytat:
Bezbożny zaś interpretujemy jako działanie pozbawionych wyższych wartości, bezwzględność, ŚWIĘTOKRADZTWO (co koreluje z moimi wzmiankami o lasach, emeryturach etc.). To samo znajdziesz w parę minut na internecie. Najlepiej jednak kompromitować się na forum wpisami pozbawionymi jakiejkolwiek retoryki, znajomości naukowej i umiejętności czytania ze zrozumieniem. Na razie bez odbioru. Z odbiorem może być jeśli zaczniesz używać w końcu mózgu, wyłączysz reżimówkę, a gw co najwyżej będziesz używać do podcierania. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Sam nazywa się monarchistą. Twierdzi, że demokracja jest z definicji złym systemem, bo brak jej wartość niepodlegających głosowaniu. A skąd te wartości? Chyba nie można mieć wątpliwości w przypadku osoby, która tak często odwołuje się do religii. Do tego zmiana preambuły konstytucji z podkreśleniem roli Boga, zmiana godła i wypowiedzi typu: "proszenie o błogosławieństwo to poważna polityka", "dokonajmy fundamentalnej zmiany ideowej - bez Boga ani do proga", "realizujcie program pracy organicznej: kościół, szkoła, strzelnica" (cytaty z pamięci, z debaty). Moim zdaniem to oczywiste, że jego ideałem jest autorytarny, niedemokratyczny system, który jest podporządkowany religii. Nie nazwałem tego państwem wyznaniowym, ale nie uznałbym takiego podsumowania poglądów Brauna za nadinterpretację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Braun wyraźnie mówi, że trzeba oddzielić władze kościelną od państwowej. Mówi, że w jego kraju ateiści by nie byli dyskryminowani itp bo przecież są Polakami więc dla niego jako dla Polaka nie ma możliwości żeby swojego brata szargać.
Ja go odczytuję tak, przedewszystkim Braun jest Polakiem a dopiero później katolikiem ale jako, że jest katolikiem to przejawia się to w jego życiu, jako, że Polska jest katolicka 1049 lat to on chce dalej łączyć tę religię z Państwem i tyle. Polak jest zawsze najważniejszy dla niego ale tam gdzie nie godzi to w interes Polaka wplata religię. Żeby zaraz mit u ktoś nie wyskakiwał, że zakaz in vitro godzi w część Polaków, ok ale jako, że chłop jest katolikiem to chce wyznwać zasady tej religii i po prostu jego światopogląd na pewne sprawy zgrywa się ze światopoglądem katolickim. A spór o godło to jest na takiej zasadzie jakby za PRLu się ludzie spierali czy ma wracać orzeł z koroną, w sumie to po co, mamy orła, że bez korony to co tam, niech se będzie dalej. Oczywiście obecny orzeł nie razi tak jak ten bez korony ale na pewno nie jest tak piękny jak ten z czasów II RP, do tego ma w sobie jakieś masońskie znaki. Także fajnie by było w symbolicznym geście przywrócić nam naszego prawdziwego Orła a nie coś wymyślonego chyba z jakichś nieczystych pobudek. Ten Orzeł Niepodległościowy, że tak go nazwę był "pełny" (krzyż w koronie) i piękny, był dumny. Chyba niektórzy zbyt mała wagę przykładają do symboliki. Wiadomo, symboliką nikt się nie naje, to, że zmienimy godło to nie wykarmi nam rodziny ale inaczej się żyje pod flagą biało czerwoną wśród pomników Dmowskiego itp niż wśród pomników armii czerwonej, inaczej się żyje i myśli pod godłem z czasów II RP a obecnym i inaczej się żyje z dumnym Orłem a nie czekoladowym - chociaż tym drugim to jednak by rodzinę wykarmił. Chodzi po prostu o narodową dumę, na pewno nikomu nie jest w smak słuchać o polskich obozach zagłady a to przecież też tylko symbolika, kawałek historii, prawdy tym też się nikt nie naje ale jednak chcemy prawdy, chcemy żeby nasze tradycje i przeszłość szanowano, i to samo jest z tym godłem, chcemy dumnego i prawdziwego godła. EDIT Kolego jova, piszesz ogólnikami - oczywiście to są słowa Brauna. Może problem polega na tym, że on nie precyzuje dokładnie co się kryje za tymi ogólnikami - chociaż kilka razy gdzieś mówił o tym i jakoś ciarek na plecach nie miałem, że w jego państwie byłbym gorszy za to, że jestem niepraktykującym chrześcijaninem. Podaj jakieś przykłady co niby takiego by się w państwie Brauna stało niewierzącym, co by ta religia złego nam zrobiła?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 08.05.2015 o godz. 15:16.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Głosujcie na portalu tęczowego Krzysia http://weszlo.com/2015/05/08/na-kogo...-weszlo-sonda/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że użytkownik jova dostał ka$ę za robienie z Brauna antykatola, albo co gorsze dla niego ma wyprany mózg przez reżimówki. Sam nie wiem, co gorsze.
Cytat:
Kończ waść, wstydu sobie oszczędź.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 08.05.2015 o godz. 15:46.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ciekawy jestem, czy w sondażach uwzględniają głosy Polonii ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W monarchii wola wodza jest wolą Boga, więc religia tak naprawdę sprowadza się do tego, co wódz uzna za dopuszczalną religię. Celowo nie nazywałem tego religią katolicką, bo to by była religia wodza. Jego jedyna słuszna interpretacja. Co dokładnie złego mogłoby się stać w państwie rządzonym zgodnie z wizją Brauna? Wszystko. Czy wodzem byłby Braun, czy ktoś inny, nie ma tu większego znaczenia. Nigdy nie powinno się rezygnować z demokracji i powierzać komuś tak wielkiej władzy na czas nieokreślony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
BUTA BUTA BUTA! Gbur jakich mało! Należy mu się bo jest najmądrzejszy! co za cham!
- W sprawie Debaty w TVN-ie Bravo Panie Rymanowski jedyni dziennikarz z tej stacji dla którego mam szacunek!
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 08.05.2015 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Widzę, że nie było mnie raptem kilka dni, a tutaj tyle wydarzeń. Wrócił stary dobry Drozd w lekko odświeżonym anturażu, więc ograniczony będzie udział wynalazków drozdopodobnych w stylu Dzorda, a także innych nickopodobnych
![]() Najważniejsze jednak w tym wszystkim co zostało dopisane na dodatkowych kilkudziesięciu stronach jest to jaki majstersztyk wykonano z napompowaniem wyniku Kukiza. Dzisiaj już we wszystkich sondażach ma zgodnie minimum 15%, a Marcin Palade prognozuje, że może mieć 25% !!! Pompowanie Palikota przy tym to był pikuś. Oj lemingi, lemingi Cytat:
Komorowski - 38% Duda - 30% Kukiz - 18% Korwin-Mikke - 4% Jarubas - 3% Ogórek - 3% Palikot - 2% Braun - 1% Kowalski - 1% Wilk - 0% Tanajno - 0% Frekwencja: 52%
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.05.2015 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
jednak na koniec kampanii rzucili wołominiaka emj10 ,no cóż służba nie drużba , zaraz wyskoczy że będzie głosował na Wilka ? , a może Brauna ? , na przestrzeni ostatnich lat głosował na wszystkich oprócz Pisu bo ten go wydymał , a właściwie wydymał go Sasin z Pisu , bo nie wszyscy wiedzą że wołominiak to aparatczyk , a to zeteselu , a to urbanoplatfusów , komuchom też nie odmówi , taki omnibus , dla każdego coś miłego
he, he palade kukiz 22 % ha, ha wołominiak kukiz 18 % no i wiadomo po co wpadł , rozmyć i napompować Kukiza , gdzie w pierwszym akapicie temu się dziwi i pisze pieszczotliwie lemingi , lemingi , o sobie pisze ? , mistrzunio emj10 "Wrócił stary dobry Drozd w lekko odświeżonym anturażu" pamiętam jak kilka miesięcy temu wrócił wislak68, też się łasił do niego w tym stylu, nie chce mi się cytować odpowiedzi wislak86, wołominiak zmasakrowany , bardzo zabawna sytuacja,
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 08.05.2015 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do kolejności obstawiam podobnie. Więcej tylko daję Dudzie i Bronkowi (tak po 4 pkt. procentowe więcej dla obu). Kukiz tak w okolicach 10 %. Frekwencja mniejsza niż 50% (koło 45% myślę). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie z tym Kukizem dobry myk. Nastroje antysystemowe wzrastają więc po co ma mieć Korwin czy Kowalski po 3-10% skoro można dać swojego ziomka i zabierze im wszystko.
Widać to po tych sondażach, w których Kukiz zgarnął chyba wszystkie głosy ludzi, którzy powiedzmy stali tak po środku i się wahali czy Duda czy może jednak JKM, czy nie iśc na wybory czy może JKM lub Kowalski. Dostali Kukiza, w mediach go dobrze napompowano i się znalazł w sam raz kandydat. Niby konserwatywny ale nie konserwatywny, niby prawy ale i z lewymi chce sie dogadać. Taki właśnie dobry chłopak, na którego nie ma o co psioczyć, neutralny i .......i system. Kowalski czy Mikke na swoim poziomie, ze swoim żelaznym elektoratem, że tak powiem. Także wszystko co mogło iść do nich, do Dudy, do Bronka ( na pewno tez i tacy się znaleźli co z Bronka przeskoczyli na Kukiza) czy nawet na Ogórek to przeszli na Kukiza, ciekawe. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To dobrze czy zle?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze dla systemu oczywiście.
![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Aha czyli Kukiz w drugiej turze oddaje glosy Bronkowi rozumiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
hehe...zabawa to jest 8% w sondazach...15% to juz zabawa nie jest. Na czym polega "pompowanie"? Kto pompuje i dlaczego akurat Kukiza? Dlaczego o pompowaniu mówimy w jego przypadku a nie np. w przypadku Dudy który ma poparcie 2 razy wieksze (jest 2 razy bardziej pompowany?) i zaloze sie ze zanim zabawil sie w kandydowanie (a raczej Jarosaw zabawil sie w wystawienie Dudy jako kandydata bo sam Duda to za wiele do powiedzenia pewnie nie mial) wiecej ludzi słyszało o Kukizie niz o Dudzie...Wiecej ludzi kojazyło Dude z Wilkowyj.
Tak...poniewaz Kukiz urosl do miana Czarnego Konia tej zabawy to w razie czego zrobimy z niego konia napompowanego, pobawimy sie w szacunki, porownamy czlowieka do Palikota bo tak latwiej, uwalimy jego JOWy, w czym prym wioda antysalonowcy (!!!) nie bedzie trzeba sie tlumaczyc, ze wybieramy przypudrowanego maminsynka...no bo kogo? Napompowanego przez mainstream Kukiza? Na niego to tylko oszolomy...i tym sposobem z oszolomstwa wczesniejsi antysystemowcy przepoczwazyli sie w cywilizowanych, rozwaznych i pragmatycznych obywateli. I tylko patrzec jak przestana wierzyc w zamach! A akurat tutaj, na tym forum WYŁĄCZNIE bawimy sie w polityke bo jakos nie kojaze, zeby ktokolwiek tu był politykiem czynnym.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 08.05.2015 o godz. 21:46.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie ja tak napisałem? Ja od początku twierdzę, że Kukiz jest podejrzany. Jest wystawiony do boju tak jak Palikot. Czy jest w układzie - nie wiem, być może jest wykorzystywany nawet samemu o tym nie wiedząc. Może mają na niego jakieś haki więc go pompują bo jak nie teraz to go później złamią.
I co najważniejsze to nie twierdzę, że Kukiz ma odegrać swoją rolę w tych wyborach, to jest tylko preludium. Szykowany jest na jesień i na wybory parlamentarne. Tam już te 5-10-15% to będzie coś.Na jesieni urwie komu ma urwać a później pewnie będzie taką sama opozycją dla PO jak Palikoty lub zaraz po wejściu zaczną się rozpady, rozłamy i podziały, bo skoro chce iść ze wszystkimi do tych wyborów, z lewakami itd to tak to się powinno skończyć, że w końcu się poróżnią z liberałami lub prawicowcami. Nie wierzę w Kukiza tak jak w PiS i Dudę, chociaż chciałbym się w 100% mylić i żeby w końcu coś się zmieniło w tym burdelu. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wszystko zaczęło się tak naprawdę w okolicach marca, gdzie Kukiz wskoczył na poziom ok. 5% przeskakując Korwina i Ogórek, a na dobre sprawa wybuchła pod koniec kwietnia po tych dwóch tekstach. http://kontrowersje.net/komorowski_a...ka_z_palikotem http://wpolityce.pl/polityka/242674-...esc-kandydatow Poza tym zarówno ja jak też Jaroo1 pisaliśmy we wcześniejszej fazie kampanii, że Kukiz może być wentylem bezpieczeństwa. Dla mnie nie jest jednak do końca pewne, czy PO, czy PiS, więc ogólnie to ujmując systemu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Post po północy.
Ostatnio edytowane przez dwdx1906 : 09.05.2015 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cisza wyborcza a temat otwarty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Na szczęście nikt nie agituje. Możemy pogadać o frekwencji. Będzie 50%?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
to miałeś stresa jak zobaczyłeś
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.05.2015 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i teraz ciekawe jak długo, po wstępnych wynikach, będzie trwało liczenie głosów, żeby znowu wygrał Szczunykiewicz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknie Kukiz pozamiatał w tusk vision network
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pięknie to po raz kolejny wszystkie media i 3/4 wyborców się przejechało na tych zjebanych sondażach, które służą do fałszowania wyborów i rozmywania debaty.
Najpierw dzień w dzień .......enie o sondażach żeby na końcu po 3 miesiącach tego .......enia nic się nie zgadzało. Hańbą jest pokazywac te sondaże (kary za to powinny być) i dyshonorem dla Polaka jest się podniecać tymi sondażami. ![]()
drozd:
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Do czasu aż ktoś zgłosi do prokuratury nierzetelność - może się lekko obsrają - przecież v-ce prezes OBOP'u czy CBOS'u to jakaś rodzina bula czy słońca Peru - oficjalnie podawali
inna sprawa że durny lud ciągle tymi sondażami się kieruje ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kukiza skutecznie dopompowano na ostatniej prostej (przypominam, że w piątek wszystkie sondaże dawały mu już od 15% w górę, a Palade nawet 25%) i prawdopodobnie jego wynik będzie miał dwójkę z przodu.
Teraz pozostaje otwarte pytanie kto i dlaczego stoi za Kukizem, a także jakie wyciągną z tego wnioski sztabowcy PO i PiS ![]()
Frekwencja jest dla mnie natomiast negatywnym zaskoczeniem, gdyż przy udziale tylu antysystemowców wydawało się, że 50% pęknie z palcem w dżemie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sądzę, że w tej wypowiedzi było sporo populizmu i scenicznych gestów, w których Kukiz - jako piosenkarz - jest bardzo dobry. Nie chcę sugerować, iż nie mówił tego szczerze, ale np. zarzut dotyczący szkalowania jego rodziny, czy zaszczucia ojca wydaje się być mocno przesadzony, zważywszy na tłumaczenia Moniki Olejnik.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|