The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2015, 18:25
wiertar napisał(a):Wyświetl post
ja jestem ciekaw jaka kare "dowali" dudzie za czerwoną kartke. moim zdaniem faul brutalniejszy do tego za ktorego Sadlok dostał 3 mecze
będzie pauzował w następnym meczu, bo KL nie da grać ległej bez kluczowego zawodnika
o kilkumeczowej karze możemy zapomnieć, gdyby to był wiślak już byśmy się zastanawiali czy to będzie 3 czy 5 meczów
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.04.2015, 19:16
a ja wręcz przeciwnie. ja czuję że mu anulują kartkę, a jeśli tak będzie... to ewidentnie będzie widać że komisja robi pod Legię
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.04.2015, 20:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem ten podział jest głupi i niesprawiedliwy - normalniej by to wyglądało gdyby grać mecze o 1,5 pkt i o 0,5 za remis. Ale dzięki temu liga jest ciekawa bo z racji tego systemu są mniejsze różnice punktowe między klubami (bo zamiast 3 i 1 pkt zdobywa się 1,5 i 0,5 - wolniej się ucieka innym). Jak do tego dodamy ostatnie 7 meczów za prawdziwe 3 pkt to jeszcze ciekawiej się robi bo tam już nie ma taryfy ulgowej w postaci podziału pkt i optymistycznej myśli na przyszłość, że nawet jak teraz stracę pkt to sobie dogonię po podziale innych. Tyle.
Nigdzie tu nie narzekałem na te zasady a tym bardziej nie płakałem. Wyraziłem tylko swoją opinię i napisałem o plusach i minusach tego systemu.

PS idąc Twoim tokiem rozumowania to powinniśmy zrobić ligę na 18-20 zespołów bo tak jest w Hiszpanii, Anglii czy Niemczech i tam grają najlepsi piłkarze świata a nie w USA. System to tylko system, on nie determinuje tego jacy piłkarze grają w klubach. Czy system świadczy o atrakcyjności ligi? Patrząc na zainteresowanie globalne to myślę, że w zerowym stopniu bo nikt z zagranicy nie zacznie oglądać polskich kopaczy ze względu na to, że do końca ligi mamy emocje w tabeli. Czy świadczy o atrakcyjności w skali kraju? Myślę, że w niewielkim stopniu, na pewno jest to ciekawe dla osób, które już kibicują ale myślę, że nie przyciągnie to na stadiony rzesz owych kibiców bo tutaj znowu wracamy do punktu, że o klasie ligi decydują piłkarze.
Wiesz, tu jednak dalej chodzi o grę, o zaprezentowanie swoich umiejętności a nie o emocjonowanie się tym, że jest fajny podział punktów więc będę się interesował ligą dlatego, że budzi tylko pod tym względem emocje. Chociaż oczywiście dla nas, już wtajemniczonych, kibiców jest to plus bo skoro kopacze nie potrafią grać w piłkę a my i tak ich oglądamy to chociaż fajnie, że liga jest ciekawa z tego względu.
Ja tam ogólnie opieram się na tym żeby piłkarzyny nauczyły się grać mecze pod tak zwaną presją. Przed reformą połowa ekip nie grała w lidze o nic, teraz właściwie wszystko jest możliwe. Moja nadzieja opiera się na tym, że jeśli taka drużyna zagra w Ekstraklasie więcej meczów z nożem na gardle to łatwiej będzie im w pucharach coś ugrać( Ruch i Legia potwierdziły moją tezę w tym sezonie Zawisza i Lech nie). Może to i sztuczne wprowadzenie rywalizacji, ale mimo wszystko według mnie potrzebne, biorąc pod uwagę również przeszłość korupcyjną naszej ligi bo tak na dobrą sprawę to meczami mogą handlować póki co tylko sędziowie, żadna drużyna na to sobie pozwolić nie może.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.04.2015, 22:02
Niesamowita jest ta forma Zawiszy. Śmiem stwierdzić, że gdyby na jesieni ugrali te 3-4 pkt więcej, to mogliby się jeszcze pokusić o górną "ósemkę".
Dla nas ta kolejka ułożyła się w sumie przyzwoicie. Bałem się, że Korona dziś ogra Amicę, co skutkowałoby sporym problemem w kontekście naszej przewagi nad 9.miejscem.
Wydaje się, że 4 pkt w tych 3 meczach zagwarantują nam miejsce w ósemce. Paradoksalnie najłatwiej o wygraną może być we Wrocławiu...
Szalenie ciekaw jestem jak uformuje się tabela na koniec "sezonu zasadniczego". Byłoby super, gdyby całe ŚWL pozostało w górnej części... Trzeba zrobić wszystko, żeby wdrapać się na 4.miejsce, bo zagwarantuje to prawdopodobnie spory przypływ z dnia meczowego z Legią.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.04.2015, 10:21
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dla nas ta kolejka ułożyła się w sumie przyzwoicie.
Kolego, bez jednej czy dwóch kolejek to każda w tym roku ułożyła się dla nas przyzwoicie. Wystarczyło wygrywać u siebie bylibyśmy 3pkt do L

I w dalszym ciągu wszyscy zlali GKS tylko nie my. ja p..
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 13.04.2015 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.04.2015, 10:53
Podział na grupy bez dzielenia punktów? Lepsza opcja ale... Nadal taka jakaś dziwna.
Problem w tym, że Drużyna która jest pierwsza ma taka a nie inną ilość przegranych, a drużyna druga remisów ma tyle że...
Poziom się wyrównał...ze średniego na słaby.
Za dużo zagranicznego szrotu, za dużo drużyn i za duże pieniądze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.04.2015, 11:20
Podział punktów to świetny pomysł. Koniec żlansu na stojaka i dogrywania ogonów od 20 kolejki. Widzieliscie dół tabeli? Od miejsca 8-16 każdy może spaść. A na górze? Wisła ma szanse na MP przy złapaniu formy. I chyba o to chodzi, zeby były emocje, a nie było sprawiedliwie!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.04.2015, 11:43
Niesprawiedliwe to by było, gdyby piłkarze sobie grali i grali aż po 30 kolejkach ktoś ogłosił, że dzielimy punkty na pół i gramy jeszcze 7 kolejek. Jak najbardziej sprawiedliwe, skoro wiadomo o tym przystępując do rozgrywek.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.04.2015, 12:30
Cytat:
Podział punktów to świetny pomysł. Koniec żlansu na stojaka i dogrywania ogonów od 20 kolejki. Widzieliscie dół tabeli? Od miejsca 8-16 każdy może spaść. A na górze? Wisła ma szanse na MP przy złapaniu formy. I chyba o to chodzi, zeby były emocje, a nie było sprawiedliwie!
Emocje przy tym systemie gwarantowane tylko zauważcie, że ktoś kto dzisiaj jest na 9 miejscu i ma przed sobą perspektywę spadku bo mu podzielą punkty a w ostatnich 7 kolejkach coś nie pyknie, lub ten kto dziś jest na 3 miejscu a po podziale i 7 kolejkach spadnie na 5, może się trochę poczuć jak wydymany bez mydła.
I nie chodzi tutaj o sprawiedliwość tylko o takie zwykłe w....ienie, że było fajnie do momentu a później lipa wyszła.
I pewnie to jest właśnie głównym źródłem sprzeciwu klubów wobec tego systemu. Wiadomo, że każdy woli stabilność i i coś bardziej pewnego a nie system gdzie w ostatniej chwili można wypaść z gry.

Wy chyba macie zbyt romantyczne podejście do polskich klubów skoro myślicie, że ta banda ćwoków, która boi się dziobem ruszyć jak ich dyma UEFA, KL, psiarnia czy inne łajdactwo dając kary za piro czy oprawę meczową, czy ta banda niedorajd w postaci prezesów, trenerów i piłkarzy, którzy potrafią w większości tylko kasę brać zamiast coś robić pożytecznego, zechce dla Waszego dobra, żebyście więcej emocji mieli popierać system, w którym można zbyt dużo stracić, w niektórych przypadkach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.04.2015, 12:50
Nie zawsze ta gruzyna która wygrywa mecz/ligę jest drużyną lepszą i żadna reforma rozgrywek tego nie zmieni. Nie to było celem reformy i trzeba przyznać że cel został osiągnięty - emocje mamy do samego końca.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Poziom się wyrównał...ze średniego na słaby.
Za dużo zagranicznego szrotu, za dużo drużyn i za duże pieniądze.
Czyli jakby było wiecej szrotu polskiego, mniej drużyn i mniejsze pieniądze byłoby lepiej?
Eeeee...
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.04.2015, 13:35
Jako kibice Wisły patrzymy z perspektywy naszego klubu. Jest OK póki stoimy w pozycji ligowego średniaka. Co będzie za parę sezonów, gdy będziemy bili się o MP i będąc na pierwszym miejscu po 30 kolejkach podzielą nam punkty? Bezpieczna przewaga 10 punktów stanie się ledwie 5-cio punktową przewagą. 2 mecze i po sprawie. Myślę, że najlepszą opcją byłoby powiększenie ligi do 18 zespołów. Uprzedzam krytyków, że przykład Błękitnych pokazuje, że Ekstraklasa wcale nie odstaje poziomem od 2 ligi, a co dopiero pierwszej. Może i w obecnej sytuacji mamy większe emocje, ale spójrzmy obiektywnie. Kiedyś to my będziemy "poszkodowanymi" liderami.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.04.2015, 14:04
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Czyli jakby było wiecej szrotu polskiego, mniej drużyn i mniejsze pieniądze byłoby lepiej?
Eeeee...
Oczywiście że tak. Po pierwsze mniejsze pieniądze za ten sam szrot to oszczędność to raz, dwa że to polski szrot a nie zagraniczny i dajemy w razie czego możliwość rozwoju i poprawy umiejętności Polakom a nie ch... wie komu.

Pisząc już tak poważniej.
Policz ilu jest w tej lidze zagranicznych zawodników, i ilu z nich realnie przewyższa poziomem rodzimych graczy.
Przecież taki Muhamad czy inny Vladimir powinien być lepszy żeby w ogóle tutaj grać.
Mamy stado przepłaconych zagranicznych kalekich kopaczy, którzy jedyne co robią to pobierają sporą kasę za grę i zabierają miejsce młodym.
Problemem są agenci, kluby, które chcą ch... wie ile za zawodnika z Polski, scouting nie w niższych ligach a w 40 lidze włoskiej albo brazylijskiej itd.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 13.04.2015, 14:31
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Jako kibice Wisły patrzymy z perspektywy naszego klubu. Jest OK póki stoimy w pozycji ligowego średniaka. Co będzie za parę sezonów, gdy będziemy bili się o MP i będąc na pierwszym miejscu po 30 kolejkach podzielą nam punkty? Bezpieczna przewaga 10 punktów stanie się ledwie 5-cio punktową przewagą. 2 mecze i po sprawie. Myślę, że najlepszą opcją byłoby powiększenie ligi do 18 zespołów. Uprzedzam krytyków, że przykład Błękitnych pokazuje, że Ekstraklasa wcale nie odstaje poziomem od 2 ligi, a co dopiero pierwszej. Może i w obecnej sytuacji mamy większe emocje, ale spójrzmy obiektywnie. Kiedyś to my będziemy "poszkodowanymi" liderami.
W życiu... Do bólu będę podawał dwa argumenty. W Polsce finansowo nie stać 18-stu zespołów na grę w ekstrach... oraz martwy środek handlujący meczami. Spłaszczenie punktowe bardzo dobrze wpływa na rywalizację w lidze. Temat wałkowany tyle razy, a wciąż wraca ja bumerang.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.04.2015, 14:46
Barti napisał(a):Wyświetl post
W życiu... Do bólu będę podawał dwa argumenty. W Polsce finansowo nie stać 18-stu zespołów na grę w ekstrach... oraz martwy środek handlujący meczami. Spłaszczenie punktowe bardzo dobrze wpływa na rywalizację w lidze. Temat wałkowany tyle razy, a wciąż wraca ja bumerang.
Dokładnie, jedyną możliwą alternatywą dla obecnego systemu rozgrywek to okrojenie ekstraklasy do 10 zespołów i gra 4x
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.04.2015, 15:20
Można też zaliczać punkty zdobyte miedzy zespołami pierwszej ósemki (analogicznie drugiej), a dzielić na połowę te zdobyte między zespołami pierwszej i drugiej połowy tabeli. To dopiero byłaby jazda bez trzymanki, ponieważ już po podziale grup, kolejność mogłaby się znacząco zmienić
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.04.2015, 15:27
Mamy stado przepłaconych zagranicznych kalekich kopaczy, którzy (....) zabierają miejsce młodym.
Zatem może jednak zwiększyć liczbę zespołów w ekstraklasie? Bedzie wiecej miejsc dla młodych...
A tak już bardziej serio:

Przecież taki Muhamad czy inny Vladimir powinien być lepszy żeby w ogóle tutaj grać.
Nie powinien. Jest dobra kasa do zgarnięcia, tylko trzeba umieć kopnąć piłke prosto. Kto chętny i najlepszy zgarnia kasę. Specjalnie wytłuściłem ową chęc do gry ponieważ 10/10 piłkarzy poważnie myślących o piłce i mających ambicje szkoli się i marzy o tym by karierę kontunuować na 'zachodzie'. Im wcześniej pojawi się szansa tym lepiej. Oni tu nie chcą grać, wolą tam , co wiecej za młodu mogą dopłacić do 'wycieczki' jeśli tylko kierunek jest dobry. Nie robią tego bez powodu i tym powodem na pewno nie śą są 'przepłacani obcokrajowcy'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.04.2015 o godz. 15:29.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.04.2015, 10:15
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie zawsze ta gruzyna która wygrywa mecz/ligę jest drużyną lepszą i żadna reforma rozgrywek tego nie zmieni. Nie to było celem reformy i trzeba przyznać że cel został osiągnięty - emocje mamy do samego końca.
Naprawdę nie wiem o co wam chodzi z tymi "emocjami do samego końca". Jeśli już, to emocje pojawią się "od samego końca"...

Prawda jest taka, że ze sportowego punktu widzenia, można było mieć wy...ne na całe jesienne rozgrywki.

Pierwsze DZIEWIĘTNAŚCIE meczy było praktycznie bez emocji, gdyż i tak wszyscy walczyli o wszystko. Z wyjątkiem może Zawiszy który skompromitował się wynikami i nie miał szansy na pierwsza osemke, no i może Legii, która grała zbyt dobrze żeby poza ósemkę wypaść...

Cała reszta ligi oglądała pierwsze DZIEWIĘTNAŚCIE spotkań grała bez większych emocji.

Na wiosnę rozegrano kolejne osiem spotkań i dalej remis z Górnikiem nie powiedział mi o co walczy Wisła. Jak wygrają trzy ostatnie kolejki będą mieć max 5 punktów do lidera - czyli realnie mogą zdobyć mistrzostwo. Jak przegrają ostatnie trzy kolejki - lądują w grupie spadkowej, gdzie nad bezpiecznym miejscem będą mieć max cztery punkty przewagi - pojawia się widmo spadku.

Dlatego dla mnie cała ta reforma jest bez sensu. Mimo, że graliśmy przez cały sezon powyżej średniej, wystarczy w kluczowym momencie stracić ważnych piłkarzy, przegrać pechowo jakiś mecz i można spaść z ligi... W normalnej lidze Zawisza nie miał by szans nas prześcignąć po tak beznadziejnej jesieni...

Dlatego u mnie dopiero zaczynają się powoli pojawiać emocje - choć i tak najprawdopodobniej to w jakiej grupie zagramy zadecyduje się w ostatniej kolejce...

===

Użyję może przykładu MŚ w piłce i MŚ w siatce/piłce ręcznej. W tych drugich zawodach mamy 6-8 drużonowe grupy gdzie czasem 3/4 drużyn wychodzi dalej, potem są kolejne grupy, potem dopiero faza pucharowa. Efekt? W pierwszej fazie ziewamy tak naprawdę, bo wiemy że potęgi i tak pewnie przejdą dalej, a ewentualne straty mogą nadrobić.

A w piłce? 3 mecze w grupie, które decydują o wszystkim. Każdy mecz musisz potraktować na 100%. Nawet faworyt nie można potraktować ulgowo jakiegoś słabeusza, bo w razie wtopy aby obronić tytuł musisz już wygrywać wszystko do końca. Czasami nawet rozmiar zwycięstwa ma znaczenie czy awansujesz dalej.

===

No, ale co kto lubi.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 14.04.2015 o godz. 10:21.
Ddf
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 14.04.2015, 13:02
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze DZIEWIĘTNAŚCIE meczy było praktycznie bez emocji, gdyż i tak wszyscy walczyli o wszystko. Z wyjątkiem może Zawiszy który skompromitował się wynikami i nie miał szansy na pierwsza osemke, no i może Legii, która grała zbyt dobrze żeby poza ósemkę wypaść...
Oczywiście, najbardziej zacięta walka w sezonie zasadniczym jest o środek tabeli. Góra i dół jak w kolarstwie musi trzymac jedynie kontakt z czołówką. Jest to jeden z głównych powodów dla którego mamy tak płaską tabelę przez cały czas rozgrywek. Zauważ jeszcze że obecny system rozgrywek motywuje 'średniaków' do ciułania punktów na każdym. Dlatego też liga dawno nie miała tak słabego 'mistrza'. A to że zwala się to na barki 'niesprawiedliwości' .. coż.. kwestia gustu.

Po podziale punktów w zasadzie kazdy walczy o coś lub czegoś musi bronić i jest jak mówisz.

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Na wiosnę rozegrano kolejne osiem spotkań i dalej remis z Górnikiem nie powiedział mi o co walczy Wisła.
O to w tym wszystkim chodzi.
IMO Emocje już od dawna są, tylko nie tam gdzie patrzysz, czy gdzie patrzymy, czyli w walce o MP.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.04.2015, 08:57
http://m.przegladsportowy.pl/pilka-n...370,1,721.html

"Legia traktowana najsurowiej przez sędziów..."
Dacie wiarę?
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.04.2015, 09:05
Jak to przeczytałem, to musiałem spojrzeć do kalendarza, czy aby dziś nie jest 1 kwietnia.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 18.04.2015, 13:23
Z treści artykułu nie wynika przecież, że dostają kartki z czapy. Ot, zwykła statystyka. Nawet dziecko wie, że kartka nie ma nic wspólnego z ilością fauli, tylko z jakością (choć zdarzają się też kartki za notoryczne faulowanie). Poza tym upomnienie można otrzymać też za inne przewinienia, niebędące faulem - np. zagranie ręką, opóźnianie gry, pyskowanie.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.04.2015, 17:02
ej wytłumaczy mi ktoś dlaczego tak mało ludzi było na meczu Śląsk-Lechia ? Przecież to jakiś koszmar... Powodem chyba nie była pogoda bo było słonecznie
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.04.2015, 17:18
Co tu tlumaczyc? Slabe wyniki na wiosne to i ludzi malo chetnych do przychodzenia na stadion.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 18.04.2015, 20:54
Ciekaw jestem co roman i jemu podobni napiszą w poniedziałek w swoich szmatławcach na temat dzisiejszej oprawy kibiców(?) Papieskiego Klubu... I ciekaw jestem jak wypadnie porównanie kar(?) za derby u nas i za ich dzisiejsza oprawe...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.04.2015, 21:29
Zydy przegrały i to na pewno na plus, bo zaraz mogą spaść na ostatnie miejsce ale... robi się gorąco i musimy ojebac scyzorow...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.04.2015, 21:44
12345q napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem co roman i jemu podobni napiszą w poniedziałek w swoich szmatławcach na temat dzisiejszej oprawy kibiców(?) Papieskiego Klubu... I ciekaw jestem jak wypadnie porównanie kar(?) za derby u nas i za ich dzisiejsza oprawe...
Dokladnie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.04.2015, 23:59
to zydowskie dno nazywacie kibicami ta kibicowska kpine prosze was
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2015, 00:14
ale z frekwencją nikt im nie podskoczy:

"Cra.co.via - Pogoń Szcze.cin 0:1 (0:1)

Bram.ka: Łu.kasz Zwo.liń.ski (35).

Żółta kart.ka - Cra.co.via Kra.ków: Krzysz.tof Ny.kiel. Pogoń Szcze.cin: Karol Da.nie.lak.

Sę.dzia: Krzysz.tof Ja.ku.bik (Sie.dl.ce). Wi.dzów 63 555."

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-pogoni/l82c81
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.04.2015, 08:24
A na stronie "pasiastych panien" standardowo rozkminy w stylu "może jednak nam dadzą walkower za race" "może Ruch nie dostanie licencji" KABARET xD
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.04.2015, 16:22
Podoliński zwolniony. Ciekawe, kto wejdzie na minę i spróbuje uratować żydów przed spadkiem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów