|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
o kilkumeczowej karze możemy zapomnieć, gdyby to był wiślak już byśmy się zastanawiali czy to będzie 3 czy 5 meczów ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
a ja wręcz przeciwnie. ja czuję że mu anulują kartkę, a jeśli tak będzie... to ewidentnie będzie widać że komisja robi pod Legię
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niesamowita jest ta forma Zawiszy. Śmiem stwierdzić, że gdyby na jesieni ugrali te 3-4 pkt więcej, to mogliby się jeszcze pokusić o górną "ósemkę".
Dla nas ta kolejka ułożyła się w sumie przyzwoicie. Bałem się, że Korona dziś ogra Amicę, co skutkowałoby sporym problemem w kontekście naszej przewagi nad 9.miejscem. Wydaje się, że 4 pkt w tych 3 meczach zagwarantują nam miejsce w ósemce. Paradoksalnie najłatwiej o wygraną może być we Wrocławiu... Szalenie ciekaw jestem jak uformuje się tabela na koniec "sezonu zasadniczego". Byłoby super, gdyby całe ŚWL pozostało w górnej części... Trzeba zrobić wszystko, żeby wdrapać się na 4.miejsce, bo zagwarantuje to prawdopodobnie spory przypływ z dnia meczowego z Legią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Kolego, bez jednej czy dwóch kolejek to każda w tym roku ułożyła się dla nas przyzwoicie. Wystarczyło wygrywać u siebie bylibyśmy 3pkt do L
I w dalszym ciągu wszyscy zlali GKS tylko nie my. ja p..
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 13.04.2015 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Podział na grupy bez dzielenia punktów? Lepsza opcja ale... Nadal taka jakaś dziwna.
Problem w tym, że Drużyna która jest pierwsza ma taka a nie inną ilość przegranych, a drużyna druga remisów ma tyle że... ![]() Poziom się wyrównał...ze średniego na słaby. Za dużo zagranicznego szrotu, za dużo drużyn i za duże pieniądze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Podział punktów to świetny pomysł. Koniec żlansu na stojaka i dogrywania ogonów od 20 kolejki. Widzieliscie dół tabeli? Od miejsca 8-16 każdy może spaść. A na górze? Wisła ma szanse na MP przy złapaniu formy. I chyba o to chodzi, zeby były emocje, a nie było sprawiedliwie!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niesprawiedliwe to by było, gdyby piłkarze sobie grali i grali aż po 30 kolejkach ktoś ogłosił, że dzielimy punkty na pół i gramy jeszcze 7 kolejek. Jak najbardziej sprawiedliwe, skoro wiadomo o tym przystępując do rozgrywek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I nie chodzi tutaj o sprawiedliwość tylko o takie zwykłe w....ienie, że było fajnie do momentu a później lipa wyszła. I pewnie to jest właśnie głównym źródłem sprzeciwu klubów wobec tego systemu. Wiadomo, że każdy woli stabilność i i coś bardziej pewnego a nie system gdzie w ostatniej chwili można wypaść z gry. Wy chyba macie zbyt romantyczne podejście do polskich klubów skoro myślicie, że ta banda ćwoków, która boi się dziobem ruszyć jak ich dyma UEFA, KL, psiarnia czy inne łajdactwo dając kary za piro czy oprawę meczową, czy ta banda niedorajd w postaci prezesów, trenerów i piłkarzy, którzy potrafią w większości tylko kasę brać zamiast coś robić pożytecznego, zechce dla Waszego dobra, żebyście więcej emocji mieli popierać system, w którym można zbyt dużo stracić, w niektórych przypadkach. ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zawsze ta gruzyna która wygrywa mecz/ligę jest drużyną lepszą i żadna reforma rozgrywek tego nie zmieni. Nie to było celem reformy i trzeba przyznać że cel został osiągnięty - emocje mamy do samego końca.
Eeeee... ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jako kibice Wisły patrzymy z perspektywy naszego klubu. Jest OK póki stoimy w pozycji ligowego średniaka. Co będzie za parę sezonów, gdy będziemy bili się o MP i będąc na pierwszym miejscu po 30 kolejkach podzielą nam punkty? Bezpieczna przewaga 10 punktów stanie się ledwie 5-cio punktową przewagą. 2 mecze i po sprawie. Myślę, że najlepszą opcją byłoby powiększenie ligi do 18 zespołów. Uprzedzam krytyków, że przykład Błękitnych pokazuje, że Ekstraklasa wcale nie odstaje poziomem od 2 ligi, a co dopiero pierwszej. Może i w obecnej sytuacji mamy większe emocje, ale spójrzmy obiektywnie. Kiedyś to my będziemy "poszkodowanymi" liderami.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Pisząc już tak poważniej. Policz ilu jest w tej lidze zagranicznych zawodników, i ilu z nich realnie przewyższa poziomem rodzimych graczy. Przecież taki Muhamad czy inny Vladimir powinien być lepszy żeby w ogóle tutaj grać. Mamy stado przepłaconych zagranicznych kalekich kopaczy, którzy jedyne co robią to pobierają sporą kasę za grę i zabierają miejsce młodym. Problemem są agenci, kluby, które chcą ch... wie ile za zawodnika z Polski, scouting nie w niższych ligach a w 40 lidze włoskiej albo brazylijskiej itd. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, jedyną możliwą alternatywą dla obecnego systemu rozgrywek to okrojenie ekstraklasy do 10 zespołów i gra 4x
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Można też zaliczać punkty zdobyte miedzy zespołami pierwszej ósemki (analogicznie drugiej), a dzielić na połowę te zdobyte między zespołami pierwszej i drugiej połowy tabeli. To dopiero byłaby jazda bez trzymanki, ponieważ już po podziale grup, kolejność mogłaby się znacząco zmienić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bedzie wiecej miejsc dla młodych...A tak już bardziej serio: Nie powinien. Jest dobra kasa do zgarnięcia, tylko trzeba umieć kopnąć piłke prosto. Kto chętny i najlepszy zgarnia kasę. Specjalnie wytłuściłem ową chęc do gry ponieważ 10/10 piłkarzy poważnie myślących o piłce i mających ambicje szkoli się i marzy o tym by karierę kontunuować na 'zachodzie'. Im wcześniej pojawi się szansa tym lepiej. Oni tu nie chcą grać, wolą tam , co wiecej za młodu mogą dopłacić do 'wycieczki' jeśli tylko kierunek jest dobry. Nie robią tego bez powodu i tym powodem na pewno nie śą są 'przepłacani obcokrajowcy'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.04.2015 o godz. 15:29.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Prawda jest taka, że ze sportowego punktu widzenia, można było mieć wy...ne na całe jesienne rozgrywki. Pierwsze DZIEWIĘTNAŚCIE meczy było praktycznie bez emocji, gdyż i tak wszyscy walczyli o wszystko. Z wyjątkiem może Zawiszy który skompromitował się wynikami i nie miał szansy na pierwsza osemke, no i może Legii, która grała zbyt dobrze żeby poza ósemkę wypaść... Cała reszta ligi oglądała pierwsze DZIEWIĘTNAŚCIE spotkań grała bez większych emocji. Na wiosnę rozegrano kolejne osiem spotkań i dalej remis z Górnikiem nie powiedział mi o co walczy Wisła. Jak wygrają trzy ostatnie kolejki będą mieć max 5 punktów do lidera - czyli realnie mogą zdobyć mistrzostwo. Jak przegrają ostatnie trzy kolejki - lądują w grupie spadkowej, gdzie nad bezpiecznym miejscem będą mieć max cztery punkty przewagi - pojawia się widmo spadku. Dlatego dla mnie cała ta reforma jest bez sensu. Mimo, że graliśmy przez cały sezon powyżej średniej, wystarczy w kluczowym momencie stracić ważnych piłkarzy, przegrać pechowo jakiś mecz i można spaść z ligi... W normalnej lidze Zawisza nie miał by szans nas prześcignąć po tak beznadziejnej jesieni... Dlatego u mnie dopiero zaczynają się powoli pojawiać emocje - choć i tak najprawdopodobniej to w jakiej grupie zagramy zadecyduje się w ostatniej kolejce... === Użyję może przykładu MŚ w piłce i MŚ w siatce/piłce ręcznej. W tych drugich zawodach mamy 6-8 drużonowe grupy gdzie czasem 3/4 drużyn wychodzi dalej, potem są kolejne grupy, potem dopiero faza pucharowa. Efekt? W pierwszej fazie ziewamy tak naprawdę, bo wiemy że potęgi i tak pewnie przejdą dalej, a ewentualne straty mogą nadrobić. A w piłce? 3 mecze w grupie, które decydują o wszystkim. Każdy mecz musisz potraktować na 100%. Nawet faworyt nie można potraktować ulgowo jakiegoś słabeusza, bo w razie wtopy aby obronić tytuł musisz już wygrywać wszystko do końca. Czasami nawet rozmiar zwycięstwa ma znaczenie czy awansujesz dalej. === No, ale co kto lubi.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 14.04.2015 o godz. 10:21.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po podziale punktów w zasadzie kazdy walczy o coś lub czegoś musi bronić i jest jak mówisz.
IMO Emocje już od dawna są, tylko nie tam gdzie patrzysz, czy gdzie patrzymy, czyli w walce o MP. ![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://m.przegladsportowy.pl/pilka-n...370,1,721.html
"Legia traktowana najsurowiej przez sędziów..." ![]() Dacie wiarę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak to przeczytałem, to musiałem spojrzeć do kalendarza, czy aby dziś nie jest 1 kwietnia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z treści artykułu nie wynika przecież, że dostają kartki z czapy. Ot, zwykła statystyka. Nawet dziecko wie, że kartka nie ma nic wspólnego z ilością fauli, tylko z jakością (choć zdarzają się też kartki za notoryczne faulowanie). Poza tym upomnienie można otrzymać też za inne przewinienia, niebędące faulem - np. zagranie ręką, opóźnianie gry, pyskowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ej wytłumaczy mi ktoś dlaczego tak mało ludzi było na meczu Śląsk-Lechia ? Przecież to jakiś koszmar... Powodem chyba nie była pogoda bo było słonecznie
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co tu tlumaczyc? Slabe wyniki na wiosne to i ludzi malo chetnych do przychodzenia na stadion.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekaw jestem co roman i jemu podobni napiszą w poniedziałek w swoich szmatławcach na temat dzisiejszej oprawy kibiców(?) Papieskiego Klubu... I ciekaw jestem jak wypadnie porównanie kar(?) za derby u nas i za ich dzisiejsza oprawe...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zydy przegrały i to na pewno na plus, bo zaraz mogą spaść na ostatnie miejsce ale... robi się gorąco i musimy ojebac scyzorow...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dokladnie.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
to zydowskie dno nazywacie kibicami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ale z frekwencją nikt im nie podskoczy:
"Cra.co.via - Pogoń Szcze.cin 0:1 (0:1) Bram.ka: Łu.kasz Zwo.liń.ski (35). Żółta kart.ka - Cra.co.via Kra.ków: Krzysz.tof Ny.kiel. Pogoń Szcze.cin: Karol Da.nie.lak. Sę.dzia: Krzysz.tof Ja.ku.bik (Sie.dl.ce). Wi.dzów 63 555." http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-pogoni/l82c81 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A na stronie "pasiastych panien" standardowo rozkminy w stylu "może jednak nam dadzą walkower za race" "może Ruch nie dostanie licencji" KABARET xD
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podoliński zwolniony. Ciekawe, kto wejdzie na minę i spróbuje uratować żydów przed spadkiem...
![]() |
|
|