|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Odnośnie tego posła to nie wiedziałęm, ze to poseł, bo to jakaś mało znana postać i trzeba też znać skalę. Poseł jest jednym z ponad czterystu a szef partii jest number one. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jemu ucieklo a wy z PiSu widze dodajecie od siebie. Gdzie w tej wypowiedzi jest napisane, ze Jaruzelski byl polskim patriota?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiem co to kontekst ale nie widze tutaj zaleznosci. Dziwne, ze tylko PiSowcy widza. Cos ze mna nie tak czy z wami?
W wypowiedzi Kaczynskiego o Gierku zapewne kontekstu juz nie ma? Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 18:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Gierka i porównania go do Jaruzelskiego. Poczytaj moze cos oprócz bulwarówek lub tabloidów. Chcesz porównywać sowieckiego generała, który zanim wprowadził w imieniu Moskwy stan wojenny w Polsce, utopił we krwi Wybrzeże w 1970 r. Są chyba jakieś granice pier....nia ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gwiazdzisty nie wiem jak was tam ucza w PiSie. Dla mnie nazwisko Jaruzelski kojarzy sie raczej z byciem ruskim patriota a nie polskim. Tymbardziej jak sie zaznajomi z jego biografia od czasow wstapienia do LWP. Takze dalej nie rozumiem twojego kontekstu a raczej nie twojego tylko partyjnego bo czytajac twoje wpisy z calym szacunkiem ale ty samodzielnie raczej nie myslisz.
Co do Gierka. Nie chodzi mi o zadne dziecinne porownania. Chodzi o kontekst . Gierek byl komuchem? Byl. Kaczynski go chwali? Chwali. Dobry komuch? Czy jak wam teraz w partii nakazuja?Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ziemkiewicz: Chciałbym, żeby ludzie, którzy sprawdzają czy inni mają umyte nogi, sami mieli czyste ręce
https://www.youtube.com/watch?v=zVWuCV7z3t0 https://www.youtube.com/watch?v=1WN8t1ehWGY |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową.
Ja stronie od emocjonalnych poglądów na tematy komuny Jaruzela czy Kiszczaka. Prawda jest taka, że dzisiaj dalej mamy komunę, którą wprowadzili agenci okrągłego stołu. Dalej mamy w gospodarce przymus i "liberałów" i "prawicę" w której "podrzędni" posłowie dalej okradają ludzi... Możemy się przerzucać filmikami kto o kim powiedział patriota, ale Jaruzelskiemu i Kiszczakowi przyznasz zasługę: Zrobili coś niesamowitego. Zrobili pozory że coś się zmienia. I zmieniła się agentura przy korycie która przekupiona przez zachodnią lewicę pozostawiła w Polsce socjalizm ustrój złodziejski w który wielu z was wierzy i modli się jak w obrazek Marki Boskiej.
![]() Co do Korwina to nie zgadzam się z nim, że to mógł być patriota. Patriota to raczej ktoś honorowy, odważny, który za dobro kraju jest nawet podjąć decyzje w wyniku której mogło trochę ludzi zginąć na ulicach, a to był zwykły posraniec i tyle. Zresztą ja myślę, że JKM nie chciał tego napisać, tylko podkreślić, że jego rola w tym wszystkim nie jest taka jak dzisiaj pewne kręgi udające prawicę (a tak naprawdę odepchnięte od koryta przez Bezpiekę) próbują jego wizerunek kreować.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2015 o godz. 18:52.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
nie zaklinajcie rzeczywistości , Korwin , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o mordercy i ruskim agenci to kompromitacja i nie da się tego obronić
IncognitoTSW co to jest za tekst tylko bez kręcenia ? "można cenić jako generała" mordercę? , ruskiego agenta?, niszczącego Polskę od lat powojennych aż do końca swoich dni/, cofającego Polskę w rozwoju w latach osiemdziesiątych ?,akuszera 3RP ? trzymającego haki na "styropian solidarnościowy", ten człowiek powinien być zdegradowany do stopnia szeregowca , koniec kropka palikot nie kompromituj się tekstem z 18.42, naprawdę nie wierzę że to Ty ,można bronić guru ale nie takim kosztem , tego nie da się obronić "z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową" wykasuj to bo wstyd , jak to zrobisz ja też wykasuję
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.03.2015 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie zaklinajcie rzeczywistości , Kaczynski , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o dobrym Gierku rozdajacym cukierki to kompromitacja i nie da się tego obronić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.03.2015 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie wiem co mam usuwać. Hipotezę o tym, że Jaruzelski gdyby miał jaja to mógłby zrobić przewrót jak Pinochet? To jest oczywistość oczywista. To tak jak PIS miałoby jaja po dojściu do władzy zrobić system gospodarczy jak w Nowej Zelandii zreformować całe państwo a wiadomo, że tego nie zrobi, bo Jarek wierzy w socjalizm. I co Jarkowi odmówisz patriotyzmu? To jest ślepy i głupi socjalista narodowy ale patriota. Natomiast Jaruzelski to zwykły ciptok, który za wszelką cenę chciał socjalizm zatrzymać i zatrzymał a nie musiał. I to był jego błąd? Bo co liczył, że będzie mial życzliwych? Że jak podzieli się udziałami w tym nieszczęsnym państwie z Urbanoplatfusami, to będą jego wizerunek reperować, tym bardziej w społeczeństwie rusofobicznym? To jest właśnie dowód na to, że Korwin ma rację, że to ciapowata postać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2015 o godz. 19:35.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt. To co gada o Putinie to tez fakt. To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie. PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do skupiania sie na ważnych rzeczach, to jest bardzo ważne żeby odsiać takich Palikotów czy Korwinów od wpływu na polską rzeczywistość. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Porównanie jak porównanie, zbrodnia jest mierzona w ilości ofiar, znane są i tu i tu. Porównujesz dwie liczby filozofie i wychodzi Ci, kto popełnił większą zbrodnię.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gwiazdzisty, jestem w stanie zrozumiec to co wypisujesz zgodnie z prikazem wodza naczelnego partii bo rozkaz to rozkaz. Dochodze jednak do wniosku, ze wy w PiSie chyba faktycznie sie boicie skoro to dla was takie bardzo wazne.
Zostamwy tylko Pis i PO-PSL tak jak to bylo od x lat, na pewno zmieni sie na lepsze Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
he, he Gwiazdzisty Pisowiec
, i jeszcze słucha Prezesa , mało tego , boi się go ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No tak anglofilem, szpiegiem w sluzbie her Majesty, sorry Jej Krolewskiej Mosci
he, he zle mnie zrozumiales he, he PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Gwiaździsty bracie nie ma sensu przekomarzanie się z korwinowcami. Oni mają swój świat. Nawet, jeżeli Korwin powie, że mrówkę należy nazywać od dziś wielbłądem, to oni znajdą pokrętne argumenty na wytłumaczenie takiej durnoty.
wiesniak842 napisał(a):
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wiesniak842"poza PO,PSL, SLD i PiSem."
he, he , dawaj kogoś z 10-cioma procentami , he,he PIS nigdy nie będzie w koalicji z wymienionymi ,zgadnij dlaczego ? he, he dobrze Cie zrozumiałem, zerknij na cytat z siebie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Smuga, twoje tlumaczenie jest tak smieszne, ze nie wiem co napisac doslownie. To tak jakby polskie podziemie w latach 50tych miala wypowiedziec wojne komunistycznym Wegrom powiedzmy w celu walki z sowietami
aha i po co mam dawac kogos powyzej 10ciu procent jak Korwin nawet tylu nie ma a wy juz plujecie jadem jak mozecie, Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W 2001 roku Janusz Korwin-Mikke startował w wyborach do Senatu RP z list komitetu Blok Senat 2001, w skład którego weszli ludzie z AWS, UW, PO + SKL + Korwin-Mikke, PiS ( ![]() Nie jest tajemnicą? A kto tak mówi? Jareczek? |
|
|