The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BlueBerry
Junior Member

Od: 02.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2015, 17:38
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2015, 17:38
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
POSEŁ to nie "jakiś działacz lokalny". Mogą Ci pluć w mordę a i tak powiesz, że deszcz pada.
Rozumiem, ze ci Mikke nie pluje Jaruzelskim w mordę i udajesz, że deszcz pada ?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.03.2015, 17:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze ci Mikke nie pluje Jaruzelskim w mordę i udajesz, że deszcz pada ?
Czy Mikke to Twój nieślubny ojciec, że jesteś na niego taki zły?
Przyznasz, że kłamałeś z "lokalnym działaczem"?
Cytat:
"To mu się należy. Był dobrym generałem. Ale był politykiem, który zmarnował szansę. Gdyby zrobił to samo co Pinochet, Polska byłaby dziś trzy razy bogatsza niż Niemcy i byłby noszony na rękach. A on zrobił stan wojenny. Nie miał pojęcia o polityce i gospodarce. I nie miał odwagi, by słuchać swoich dobrych doradców". I dodał, że Jaruzelskiego można cenić jako generała, ale nie jako polityka".
Co w tej wypowiedzi jest nieprawdziwego?
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.03.2015, 17:57
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Czy Mikke to Twój nieślubny ojciec, że jesteś na niego taki zły?
Przyznasz, że kłamałeś z "lokalnym działaczem"?

Co w tej wypowiedzi jest nieprawdziwego?
Wypadł Ci ten wycinek :
Cytat:
Niestety: p. Generał – dobry żołnierz i chcący jak najlepiej patriota
Nazywanie tego sowieciarza patriotą to plucie Polakom w twarz. Nieprzypadkowa zbieżność poglądów z komuchami i innymi lokalnymi sowieciarzami, jeśli doda się jego poglądy na temat Smoleńska i wywdzięczanie się Putinowi.

Odnośnie tego posła to nie wiedziałęm, ze to poseł, bo to jakaś mało znana postać i trzeba też znać skalę. Poseł jest jednym z ponad czterystu a szef partii jest number one.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.03.2015, 18:01
Jemu ucieklo a wy z PiSu widze dodajecie od siebie. Gdzie w tej wypowiedzi jest napisane, ze Jaruzelski byl polskim patriota?
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.03.2015, 18:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jemu ucieklo a wy z PiSu widze dodajecie od siebie. Gdzie w tej wypowiedzi jest napisane, ze Jaruzelski byl polskim patriota?
Z kontekstu wynika, wiesz co to kontekst ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 18:07
Wiem co to kontekst ale nie widze tutaj zaleznosci. Dziwne, ze tylko PiSowcy widza. Cos ze mna nie tak czy z wami?

W wypowiedzi Kaczynskiego o Gierku zapewne kontekstu juz nie ma?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 18:08.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.03.2015, 18:16
Wiem co to kontekst ale nie widze tutaj zaleznosci. Dziwne, ze tylko PiSowcy widza. Cos ze mna nie tak czy z wami?

W wypowiedzi Kaczynskiego o Gierku zapewne kontekstu juz nie ma?
Skoro nie widzisz kontekstu nazywania przez Mikkego tow. Jaruzelskiego patriotą to myśl, ze chodziło mu o ....chińskiego patrotę.

Co do Gierka i porównania go do Jaruzelskiego. Poczytaj moze cos oprócz bulwarówek lub tabloidów. Chcesz porównywać sowieckiego generała, który zanim wprowadził w imieniu Moskwy stan wojenny w Polsce, utopił we krwi Wybrzeże w 1970 r. Są chyba jakieś granice pier....nia ?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 18:16
Wypadł Ci ten wycinek :

Nazywanie tego sowieciarza patriotą to plucie Polakom w twarz. Nieprzypadkowa zbieżność poglądów z komuchami i innymi lokalnymi sowieciarzami, jeśli doda się jego poglądy na temat Smoleńska i wywdzięczanie się Putinowi.

Odnośnie tego posła to nie wiedziałęm, ze to poseł, bo to jakaś mało znana postać i trzeba też znać skalę. Poseł jest jednym z ponad czterystu a szef partii jest number one.
Breivik też był chcącym jak najlepiej patriotą, przez metodykę realizacji celów został jednak słusznie potępiony. Co nie zmienia faktu, że był patriotą.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 18:25
Gwiazdzisty nie wiem jak was tam ucza w PiSie. Dla mnie nazwisko Jaruzelski kojarzy sie raczej z byciem ruskim patriota a nie polskim. Tymbardziej jak sie zaznajomi z jego biografia od czasow wstapienia do LWP. Takze dalej nie rozumiem twojego kontekstu a raczej nie twojego tylko partyjnego bo czytajac twoje wpisy z calym szacunkiem ale ty samodzielnie raczej nie myslisz.

Co do Gierka. Nie chodzi mi o zadne dziecinne porownania. Chodzi o kontekst . Gierek byl komuchem? Byl. Kaczynski go chwali? Chwali. Dobry komuch? Czy jak wam teraz w partii nakazuja?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 18:26.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.03.2015, 18:27
Ziemkiewicz: Chciałbym, żeby ludzie, którzy sprawdzają czy inni mają umyte nogi, sami mieli czyste ręce
https://www.youtube.com/watch?v=zVWuCV7z3t0
https://www.youtube.com/watch?v=1WN8t1ehWGY
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 18:39
https://www.facebook.com/events/613959055372413/
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.03.2015, 18:42
Z kontekstu wynika, wiesz co to kontekst ?
z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową.
Ja stronie od emocjonalnych poglądów na tematy komuny Jaruzela czy Kiszczaka. Prawda jest taka, że dzisiaj dalej mamy komunę, którą wprowadzili agenci okrągłego stołu. Dalej mamy w gospodarce przymus i "liberałów" i "prawicę" w której "podrzędni" posłowie dalej okradają ludzi... Możemy się przerzucać filmikami kto o kim powiedział patriota, ale Jaruzelskiemu i Kiszczakowi przyznasz zasługę: Zrobili coś niesamowitego. Zrobili pozory że coś się zmienia. I zmieniła się agentura przy korycie która przekupiona przez zachodnią lewicę pozostawiła w Polsce socjalizm ustrój złodziejski w który wielu z was wierzy i modli się jak w obrazek Marki Boskiej.

Gwiazdzisty nie wiem jak was tam ucza w PiSie. Dla mnie nazwisko Jaruzelski kojarzy sie raczej z byciem ruskim patriota a nie polskim. Tymbardziej jak sie zaznajomi z jego biografia od czasow wstapienia do LWP. Takze dalej nie rozumiem twojego kontekstu a raczej nie twojego tylko partyjnego bo czytajac twoje wpisy z calym szacunkiem ale ty samodzielnie raczej nie myslisz.

Co do Gierka. Nie chodzi mi o zadne dziecinne porownania. Chodzi o kontekst . Gierek byl komuchem? Byl. Kaczynski go chwali? Chwali. Dobry komuch? Czy jak wam teraz w partii nakazuja?
Nie. On nie był żadnym patriotą. To był po prostu bezjajeczny przywódca-polityk-parasol, który sam doprowadził do swojej tragedii, tym, że nie potrafił wziąć władzy w swoje ręce. Zresztą jak to lewicowy posraniec, który nie ma za bardzo odwagi, honoru itp. liczy że jakoś to będzie i dotrwa do swojego kresu. I dotrwał... jakoś go nie zabili, emerytury mu nie odebrali, państwowy pogrzeb miał, a debile dalej nie wiedzą, że dobre życie komuchów w III RP to zasługa agentury siedzącej przy okrągłym stole
Co do Korwina to nie zgadzam się z nim, że to mógł być patriota. Patriota to raczej ktoś honorowy, odważny, który za dobro kraju jest nawet podjąć decyzje w wyniku której mogło trochę ludzi zginąć na ulicach, a to był zwykły posraniec i tyle. Zresztą ja myślę, że JKM nie chciał tego napisać, tylko podkreślić, że jego rola w tym wszystkim nie jest taka jak dzisiaj pewne kręgi udające prawicę (a tak naprawdę odepchnięte od koryta przez Bezpiekę) próbują jego wizerunek kreować.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2015 o godz. 18:52.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 09.03.2015, 18:48
nie zaklinajcie rzeczywistości , Korwin , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o mordercy i ruskim agenci to kompromitacja i nie da się tego obronić
IncognitoTSW co to jest za tekst tylko bez kręcenia ? "można cenić jako generała"

mordercę? , ruskiego agenta?, niszczącego Polskę od lat powojennych aż do końca swoich dni/, cofającego Polskę w rozwoju w latach osiemdziesiątych ?,akuszera 3RP ? trzymającego haki na "styropian solidarnościowy", ten człowiek powinien być zdegradowany do stopnia szeregowca , koniec kropka

palikot nie kompromituj się tekstem z 18.42, naprawdę nie wierzę że to Ty ,można bronić guru ale nie takim kosztem , tego nie da się obronić
"z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową"

wykasuj to bo wstyd , jak to zrobisz ja też wykasuję
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.03.2015 o godz. 18:55.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 18:53
nie zaklinajcie rzeczywistości , Kaczynski , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o dobrym Gierku rozdajacym cukierki to kompromitacja i nie da się tego obronić
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.03.2015, 18:54

No to nie rozumiem, chyba nie przeczytałęś dokłądnie o co chodzi, bo dla Mikkego Jaruzelski był rzekomo polskim patriotą. Co do tych prostych porównań i żelaznej a raczej dziecinnej logiki. Poczytaj coś kim był np. Imre Nagy, podpowiem, ze też komuchem ale za porównanie go z Jaruzelskim dostałbyś od Węgów w zęby.
kerim1906
Banita

Stary 09.03.2015, 19:00
nie zaklinajcie rzeczywistości , Kaczynski , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o dobrym Gierku rozdajacym cukierki to kompromitacja i nie da się tego obronić
nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.03.2015 o godz. 19:08.
palikot
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:23
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej
ale tu nie ma co krytykować. Wszyscy wiemy jaki był system - narzucony. Ludzie w nim funkcjonujący mogli być przekonani o jego słuszności tak po prostu, jak dziś są. Gierek to mógł być patriota. A skąd wiesz, że nie? Ja też znam dzisiaj ludzi którzy za socjalizm daliby się pokroić. Osobiście znam! I nie widać w nich objawów antypolskiści. To po prostu durnie, którymi można sterować ale poczciwi ludzie.
Ja nie wiem co mam usuwać. Hipotezę o tym, że Jaruzelski gdyby miał jaja to mógłby zrobić przewrót jak Pinochet? To jest oczywistość oczywista. To tak jak PIS miałoby jaja po dojściu do władzy zrobić system gospodarczy jak w Nowej Zelandii zreformować całe państwo a wiadomo, że tego nie zrobi, bo Jarek wierzy w socjalizm. I co Jarkowi odmówisz patriotyzmu? To jest ślepy i głupi socjalista narodowy ale patriota.
Natomiast Jaruzelski to zwykły ciptok, który za wszelką cenę chciał socjalizm zatrzymać i zatrzymał a nie musiał. I to był jego błąd? Bo co liczył, że będzie mial życzliwych? Że jak podzieli się udziałami w tym nieszczęsnym państwie z Urbanoplatfusami, to będą jego wizerunek reperować, tym bardziej w społeczeństwie rusofobicznym? To jest właśnie dowód na to, że Korwin ma rację, że to ciapowata postać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2015 o godz. 19:35.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 19:24
No to nie rozumiem, chyba nie przeczytałęś dokłądnie o co chodzi, bo dla Mikkego Jaruzelski był rzekomo polskim patriotą. Co do tych prostych porównań i żelaznej a raczej dziecinnej logiki. Poczytaj coś kim był np. Imre Nagy, podpowiem, ze też komuchem ale za porównanie go z Jaruzelskim dostałbyś od Węgów w zęby.
Po stokroc nie. Ja tylko trzymam sie faktow a nie domyslow. Faktem jest, ze Korwin nic nie powiedzial o Jaruzelskim jako polskim patriocie. On ogolnie jak cos gada to tylko i wylacznie z linia faktow.
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt.
To co gada o Putinie to tez fakt.
To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie.

PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska jestem za trzezwym, samodzielnym mysleniem
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:26.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:35
Po stokroc nie. Ja tylko trzymam sie faktow a nie domyslow. Faktem jest, ze Korwin nic nie powiedzial o Jaruzelskim jako polskim patriocie. On ogolnie jak cos gada to tylko i wylacznie z linia faktow.
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt.
To co gada o Putinie to tez fakt.
To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie.

PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska jestem za trzezwym, samodzielnym mysleniem
No to porównanie Piłsudskiego do Jaruzelskiego wystawia jego autorowi najlepsze świadectwo. Małpa z brzytwą też ma swój styl.
Co do skupiania sie na ważnych rzeczach, to jest bardzo ważne żeby odsiać takich Palikotów czy Korwinów od wpływu na polską rzeczywistość.
kerim1906
Banita

Stary 09.03.2015, 19:41
palikot skrytykowałem wypowiedz Kaczyńskiego o Gierku, tyle i aż tyle, nie pisałem nic o systemie do którego jak rozumiem znasz mój stosunek ,proszę nie brnij w "wolskiego", to odrażająca postać , Korwin przegiął, Ty nie musisz
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 19:42
No to porównanie Piłsudskiego do Jaruzelskiego wystawia jego autorowi najlepsze świadectwo. Małpa z brzytwą też ma swój styl.
Co do skupiania sie na ważnych rzeczach, to jest bardzo ważne żeby odsiać takich Palikotów czy Korwinów od wpływu na polską rzeczywistość.
Porównanie jak porównanie, zbrodnia jest mierzona w ilości ofiar, znane są i tu i tu. Porównujesz dwie liczby filozofie i wychodzi Ci, kto popełnił większą zbrodnię.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 19:44
Gwiazdzisty, jestem w stanie zrozumiec to co wypisujesz zgodnie z prikazem wodza naczelnego partii bo rozkaz to rozkaz. Dochodze jednak do wniosku, ze wy w PiSie chyba faktycznie sie boicie skoro to dla was takie bardzo wazne.
Zostamwy tylko Pis i PO-PSL tak jak to bylo od x lat, na pewno zmieni sie na lepsze
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:45.
palikot
Senior Member

Stary 09.03.2015, 19:48

Ty jesteś ukryta opcja Królowej Brytyjskiej

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 09.03.2015, 19:51
he, he Gwiazdzisty Pisowiec , i jeszcze słucha Prezesa , mało tego , boi się go
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 19:52
No tak anglofilem, szpiegiem w sluzbie her Majesty, sorry Jej Krolewskiej Mosci

he, he Gwiazdzisty Pisowiec , i jeszcze słucha Prezesa , mało tego , boi się go
he, he zle mnie zrozumiales he, he PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 19:57.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 09.03.2015, 20:08
Gwiaździsty bracie nie ma sensu przekomarzanie się z korwinowcami. Oni mają swój świat. Nawet, jeżeli Korwin powie, że mrówkę należy nazywać od dziś wielbłądem, to oni znajdą pokrętne argumenty na wytłumaczenie takiej durnoty.

wiesniak842 napisał(a):
PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem.
Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
kerim1906
Banita

Stary 09.03.2015, 20:12
wiesniak842"poza PO,PSL, SLD i PiSem."

he, he , dawaj kogoś z 10-cioma procentami , he,he PIS nigdy nie będzie w koalicji z wymienionymi ,zgadnij dlaczego ? he, he dobrze Cie zrozumiałem, zerknij na cytat z siebie
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 20:13
Smuga, twoje tlumaczenie jest tak smieszne, ze nie wiem co napisac doslownie. To tak jakby polskie podziemie w latach 50tych miala wypowiedziec wojne komunistycznym Wegrom powiedzmy w celu walki z sowietami

"poza PO,PSL, SLD i PiSem."

he, he , dawaj kogoś z 10-cioma procentami , he,he PIS nigdy nie będzie w koalicji z wymienionymi ,zgadnij dlaczego ? he, he dobrze Cie zrozumiałem, zerknij na cytat z siebie
Zle zrozumiales, gdzie ja o jakiejs oficjalnej koalicji pisalem, Pisowi jest na reke to jak jest teraz czyli duopol wladzy bo wtedy..... nic sie nie zmienia czyli caly czas pierdzimy w stolki dostajac za to kase. Teraz rozumiesz?

aha i po co mam dawac kogos powyzej 10ciu procent jak Korwin nawet tylu nie ma a wy juz plujecie jadem jak mozecie,
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.03.2015 o godz. 20:17.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2015, 20:16
Smuga napisał(a):Wyświetl post

Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku.

W 2001 roku Janusz Korwin-Mikke startował w wyborach do Senatu RP z list komitetu Blok Senat 2001, w skład którego weszli ludzie z AWS, UW, PO + SKL + Korwin-Mikke, PiS (?) i ROP. Cóż tam robi PiS?

Nie jest tajemnicą? A kto tak mówi? Jareczek?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów