The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2014, 09:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakim trzeba być ogranicznikiem, żeby nie zauważyć prostej zależności:
- traktujesz kibiców jak śmieci, ci przestają przychodzić na stadion. Zakazy, lojalki, idiotyczne wystąpienia dla mediów są przyczyną bojkotu, a więc i strat finansowych. A, byłbym zapomniał o zjebaniu systemu biletowego na początku sezonu tak, żeby nawet Ci co nie bojkotują położyli na całość lachę.
Widzę że popierające Bednarza oszołomy odżyły i próbują pisać na nowo historię najnowszą. Niestety, ale ktoś kto twierdzi że kibiców na stadionie nie potrzebuje i może sobie na nim z pracownikami klubu rezydować jest sabotażystą. Pisałem o tym wcześniej, miałem rację. Nic wielkiego - pisałem truizmy.

Polecam ostatni wywiad z Leśnodorskim w "Weszło!", tam macie właściwe podejście do prowadzenia profesjonalnego klubu piłkarskiego. Cieszę się, że Gaszyński ma doświadczenie biznesowe, pytanie ile jest w stanie realnie zdziałać. Na pewno na efekty trzeba będzie poczekać, a cierpliwość to nie jest atut Cupiałą.

Dziecko, nie baw się w semantykę, bo się na tym przejedziesz. Zadaniem Prezesa jest działanie na korzyść organizacji, na czele której stoi. Jacuś narobił syfu pod względem wizerunkowym, popadł w konflikt z większością klientów (kibiców) powodując, że zaczęliśmy dopłacać do organizacji meczów. Kto przeczyta moje posty z początku bojkotu ten zobaczy, że nie wszyscy byli zaskoczeni takim obrotem sprawy.
"Nie dało się z nim żyć", bo zamiast łagodzić konflikt podsycał go jak tylko potrafił. Brylował w mediach pomimo nazbyt widocznych ograniczeń intelektualnych i braku obycia - ktoś kto potrafi sobie sam zaprzeczyć w odpowiedziach na dwa kolejne pytania dziennikarza powinien usunąć się w cień.

Jacuś narobił szkód, ci którzy go popierali jego działania są ułomni intelektualnie - tak to mniej więcej wygląda.

Od faktów nie uciekniesz.

Że co, bojkot kosztował? Brawo, kto by się domyślił że plucie na klientów może doprowadzić do drastycznego spadku przychodów firmy?

Nie wiem po chu to odgrzewacie.
O co się człowieku pieklisz? Jesteś kolejnym przykładem ignoranta, który czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Pokaż mi fragment w mojej wypowiedzi wcześniejszej, w której piszę, że Bednarz nie jest winny obecnego stanu. Jest! Tak samo jak jest temu winny bojkot. Prosta matematyka, kibice nie przychodzą na stadion = strata pieniędzy. Tuman by to zrozumiał. Przykład pana Leśnodorskiego akurat jest strzałem w stopę, bo wystarczy podać przykład Ostrowskiej czy ostatniego, super profesjonalnego listu, żeby zobaczyć kompromitację i amatorszczyznę prezesa i całej Legii. To przez takich ludzi jak Ty na stadion nie przychodzi dużo kibiców. A może i nie, bo frekwencja na C pokazuje, że to pikniki ratują klub, nie ultrasi. SKWK sieje antagonizmy, my dobrzy-oni źli. Dzielenie kibiców przypomnę nie zaczęło się od Bednarza, ale już od dawna. Nawet wasze bożyszcze Małecki w swojej tępocie nas obraził, żebyśmy na stadion nie przychodzili. Ale to przeszłość. Liczy się to, że nie możesz zauważyć, że przez to, że na stadion nie chodziłeś, klub stracił pieniądze. Ja nie wiem czy ja po chińsku piszę czy jak. Ale jak już dzielimy kibiców: Idź na C, stój na dole w czarnej kurtce i drzyj mordę tam, bo tutaj się do tego nie nadajesz
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.11.2014, 10:59
Jacuś narobił szkód, ci którzy go popierali jego działania są ułomni intelektualnie - tak to mniej więcej wygląda.
Skutki bojkotu widzisz doskonale, zdolnośc predykcji masz świetną, owszem, przyznaję. Jednak argumentacja jaką do tego dokładasz, jest skrajnie kiepska i płytka. Co by nie mówić, postulowanie intelektualnej ułomości Cupiała spokojnie można zestawić z logiką Jacka o 'WTC'.

...pytanie ile jest w stanie realnie zdziałać...
Rozwiniesz? Z czego wynika Twoj sceptycyzm? Ponoć gosc ma 'paiery' na granie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 27.11.2014, 13:17
siemstein napisał(a):Wyświetl post
O co się człowieku pieklisz? Jesteś kolejnym przykładem ignoranta, który czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Pokaż mi fragment w mojej wypowiedzi wcześniejszej, w której piszę, że Bednarz nie jest winny obecnego stanu. Jest! Tak samo jak jest temu winny bojkot. Prosta matematyka, kibice nie przychodzą na stadion = strata pieniędzy. Tuman by to zrozumiał. Przykład pana Leśnodorskiego akurat jest strzałem w stopę, bo wystarczy podać przykład Ostrowskiej czy ostatniego, super profesjonalnego listu, żeby zobaczyć kompromitację i amatorszczyznę prezesa i całej Legii. To przez takich ludzi jak Ty na stadion nie przychodzi dużo kibiców. A może i nie, bo frekwencja na C pokazuje, że to pikniki ratują klub, nie ultrasi. SKWK sieje antagonizmy, my dobrzy-oni źli. Dzielenie kibiców przypomnę nie zaczęło się od Bednarza, ale już od dawna. Nawet wasze bożyszcze Małecki w swojej tępocie nas obraził, żebyśmy na stadion nie przychodzili. Ale to przeszłość. Liczy się to, że nie możesz zauważyć, że przez to, że na stadion nie chodziłeś, klub stracił pieniądze. Ja nie wiem czy ja po chińsku piszę czy jak. Ale jak już dzielimy kibiców: Idź na C, stój na dole w czarnej kurtce i drzyj mordę tam, bo tutaj się do tego nie nadajesz
Szanowny Panie Siemstein , jestem piknikiem ale będę bronił kolegę Wolfy . Najpierw sprawa Leśnodorskiego. To zdecydowanie najlepszy prezes klubu ekstraklasy od wielu lat. Legia pod jego rządami wygląda bardzo dobrze pod każdym względem . To że popełnia błędy (przytoczona Ostrowska) jest rzeczą zrozumiałą. Nie ma menadżerów którzy mają same sukcesy . Chyba że w bajkach. A przy ocenie bierze się pod uwagę bilans całości .A ten dla Legii niewątpliwie jest dodatni . Mimo wymiernych strat z powodu wykluczenia z LM.
Co do wewnętrznych podziałów wśród kibiców Wisły to faktycznie one występują i szybko nie znikną .Ale jest też część wspólna z którą może zgodzić się każdy . I powinniśmy jej szukać a nie podsycać różnice. Poza tym uważam że nie należy patrzyć na świat "zero-jedynkowo" Owszem , bojkot był w sensie ekonomicznym problemem Wisły ale należy zrozumieć że była to dramatyczna decyzja , wręcz wbrew sobie , aby zwrócić uwagę na fatalne zarządzanie klubem . Ja tak to przynajmniej odbieram . Uważam że ,niestety, bilans rządów pana Bednarza jest zdecydowanie ujemny. Skutkiem bojkotu było odwołanie prezesa czyli rzecz obiektywnie dobra. Czy można to było zrobić lepiej lub szybciej ? Nie wiem , być może . W każdym razie , przyjmując że formalnie Wisła straciła określone pieniądze na bojkocie , trzeba też przyjąć że był to koszt uzdrowienia sytuacji . A bilans zmarnowanych szans? To już na inną opowieść...
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 27.11.2014, 15:20
... i jeszcze jedna laurka dla Leśnodorskiego :http://www.weszlo.com/2014/11/27/jak...u-za-piec-lat/
Inspiracja dla nowego zarządu !
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.11.2014, 15:43
Nie wiem człowieku, czy Ty czytać umiesz, ale ja nie piszę kto był przyczyną bojkotu! Ja piszę, że przez ten bojkot straciliśmy pieniądze. Kto jest bytem zero jedynkowym? Ktoś pisze, że nie ma pieniędzy - Bednarz, ktoś pisze, że nie ma frekwencji - Bednarz, ktoś pisze, że woźny na Wiśle miał dziś zatwardzenie - Bednarz. Opanuj się kolego
1) Ale czy to nie bednarz mówił, że jego celem jest gra przy pracownikach klubu i rodzinach piłkarzy?
2) Czy to nie bednarz mówił, że wystarczy mu 7 tys a "reszte pieniędzy znajdziemy"?
3) A czy to nie bednarz dał 420 zakazów stadionowych na całą rundę dla bogu ducha winnych ludzi oglądających mecz w restauracji?
4) Czy to nie bednarz olał kibiców z C i kłamał, że to był pomysł KL żeby dać 6 tys zakazów stadionowych na 1 mecz?
Kto bojkot wspierał?
Jacek Jacek Jacek!

p.s kolego zamiast pierd... to weź pomyśl co można zrobi by ten klub uratować. Pierd... na forum nie uratujemy finansów klubu.
Skończcie pienić i bierzcie znajomych na wroniecką Amikę. Czasu na propagandę jest dużo!
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.11.2014 o godz. 15:47.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 27.11.2014, 16:53
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Szanowny Panie Siemstein , jestem piknikiem ale będę bronił kolegę Wolfy . Najpierw sprawa Leśnodorskiego. To zdecydowanie najlepszy prezes klubu ekstraklasy od wielu lat. Legia pod jego rządami wygląda bardzo dobrze pod każdym względem . To że popełnia błędy (przytoczona Ostrowska) jest rzeczą zrozumiałą. Nie ma menadżerów którzy mają same sukcesy . Chyba że w bajkach. A przy ocenie bierze się pod uwagę bilans całości .A ten dla Legii niewątpliwie jest dodatni . Mimo wymiernych strat z powodu wykluczenia z LM.
Co do wewnętrznych podziałów wśród kibiców Wisły to faktycznie one występują i szybko nie znikną .Ale jest też część wspólna z którą może zgodzić się każdy . I powinniśmy jej szukać a nie podsycać różnice. Poza tym uważam że nie należy patrzyć na świat "zero-jedynkowo" Owszem , bojkot był w sensie ekonomicznym problemem Wisły ale należy zrozumieć że była to dramatyczna decyzja , wręcz wbrew sobie , aby zwrócić uwagę na fatalne zarządzanie klubem . Ja tak to przynajmniej odbieram . Uważam że ,niestety, bilans rządów pana Bednarza jest zdecydowanie ujemny. Skutkiem bojkotu było odwołanie prezesa czyli rzecz obiektywnie dobra. Czy można to było zrobić lepiej lub szybciej ? Nie wiem , być może . W każdym razie , przyjmując że formalnie Wisła straciła określone pieniądze na bojkocie , trzeba też przyjąć że był to koszt uzdrowienia sytuacji . A bilans zmarnowanych szans? To już na inną opowieść...
I tak można rozmawiać, a nie napalać się jak szczerbaty na suchary. Zgadzam się z Panem w 100% co do sytuacji w Wiśle. W końcu jedna osoba zrozumiała, o co mi w tym wszystkim chodzi. Natomiast co do Leśnodorskiego, może się jego polityka podobać, może nie. Odniósł niewątpliwy sukces, ale spójrzmy na fakty. Po pierwsze Legia kreowana jest na najbardziej profesjonalny klub w Polsce i nie dziwię się temu. Klub ze stolicy, największego miasta w Polsce. Ale takie błędy jak z Ostrowską czy z listem pozostawiają wyraźną skazę na wizerunku, nie ma co zaprzeczać. Inną sprawą jest, że media praktycznie w całości popierają Legię. Właśnie o mediach w drugim punkcie. Wyobraźmy sobie sytuację, gdyby to w Wiśle popełniono takie błędy jak w Legii. Wyśmianoby nas na całą Polskę, a w szczególności Weszło, które zamieściło krótką wzmiankę, a w wywiadzie z Leśnodorskim już nie zapytali kompletnie o chociażby list, jedynie zrobili promocję na całą Polskę ubrań z logo Legii. Leśnodorski ma poparcie i kibiców i mediów, i polityków, dzięki czemu Legia rozwija się tak jak się rozwija. A u nas? Poparcie Bednarz miał tylko w związku z nieugiętą postawą wobec kibiców i to tylko dlatego, że kibice zrobili bojkot. Od razu napiszę, że nie chcę tego chwalić! Jedynie stwierdzam sam fakt istnienia faworyzowania przez media Legii. Liczę na to, że Gaszyński od razu zyska poparcie władz klubu i kibiców, by mógł swobodnie ratować dupę naszemu klubowi

palikot napisał(a):Wyświetl post
1) Ale czy to nie bednarz mówił, że jego celem jest gra przy pracownikach klubu i rodzinach piłkarzy?
2) Czy to nie bednarz mówił, że wystarczy mu 7 tys a "reszte pieniędzy znajdziemy"?
3) A czy to nie bednarz dał 420 zakazów stadionowych na całą rundę dla bogu ducha winnych ludzi oglądających mecz w restauracji?
4) Czy to nie bednarz olał kibiców z C i kłamał, że to był pomysł KL żeby dać 6 tys zakazów stadionowych na 1 mecz?
Kto bojkot wspierał?
Jacek Jacek Jacek!

p.s kolego zamiast pierd... to weź pomyśl co można zrobi by ten klub uratować. Pierd... na forum nie uratujemy finansów klubu.
Skończcie pienić i bierzcie znajomych na wroniecką Amikę. Czasu na propagandę jest dużo!
Na Amicę idziemy, znajomych bierzemy, kompletem prezent na mikołaja sobie zrobimy!
Ostatnio edytowane przez siemstein : 27.11.2014 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.11.2014, 22:26
Liczy się to, że nie możesz zauważyć, że przez to, że na stadion nie chodziłeś, klub stracił pieniądze. Ja nie wiem czy ja po chińsku piszę czy jak.
Ignorancie ekonomiczny - klub nie stracił pieniędzy. Nikt S.A. pieniędzy nie ukradł, ani nie zabrał. Klub pieniędzy nie zarobił - przez ciężką głupotę i brak odpowiedzialności JB.
Ale pewnie i tak nie rozumiesz różnicy.

I wiedziałem w momencie, w którym przywołałem faceta w koralikach, że jakaś tępa strzała przywoła Ostrowską. Co to ma do poziomu zarządzania marketingiem klubu, budowania marki, zarabiania na każdym możliwym polu? Tak jakby - nic. Nie awansowali do LM, a i tak nie będzie u nich trzęsienia ziemi, nie będą musieli sprzedawać rozpaczliwie zawodników i raczej nie grozi im bankructwo. A to dlatego, że budują solidne fundamenty klubu i dywersyfikują dochody.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Skutki bojkotu widzisz doskonale, zdolnośc predykcji masz świetną, owszem, przyznaję. Jednak argumentacja jaką do tego dokładasz, jest skrajnie kiepska i płytka. Co by nie mówić, postulowanie intelektualnej ułomości Cupiała spokojnie można zestawić z logiką Jacka o 'WTC'.
Jasne. To nie ja robiłem z siebie błazna przez ostatnie miesiące. Jeżeli Ciebie, FraMat-a, siemsteina czy resztę mózgów dupa boli, sugeruję po prostu zamknąć temat.

Rozwiniesz? Z czego wynika Twoj sceptycyzm? Ponoć gosc ma 'paiery' na granie.
Załóżmy, że Wisła nagle zacznie punktować słabiej. Najpierw poleci Smuda, później albo jego następca, albo prezes. W to, że Cupiał czegokolwiek się nauczył nie wierzę.
Na zbudowanie struktur, marketingu, marki potrzeba lat.
Gaszyński naprawdę musi mieć Wisłę w sercu jeśli godzi się na tą posadę. Wcale jednak nie oznacza to, że nie zostanie potraktowany jak śmieć przy najbliższej okazji - czego uczą przykłady Moskala czy Kulawika. Jego CV jednoznacznie pokazuje, że kompetencje w biznesie ma. Pytanie, od kiedy to zaczęły one znaczyć w Wiśle więcej niż znajomości czy humory właściciela?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.11.2014 o godz. 22:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.11.2014, 22:52
Brawo Wolfy.

Też nie wierzę, by się nauczył. Nie zgadzam się jedynie, że Pan Bogusław panuje nad humorem.

Odpowiadając na pytanie- raz na jakiś czas w.klubie trafi się właściwy człowiek na właściwym miejscu. Mielcar, później od niego Petrescu ze.sztabem, holenderskie duo. Pytanie- jak duży dostanie kredyt zaufania? Bo na stanowisku sezon-dwa na stanowisku posiedzi. Nr 2- czego wymagać będzie Cupial? 3- sypnie mu groszem czy nie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.11.2014, 22:54
I wiedziałem w momencie, w którym przywołałem faceta w koralikach, że jakaś tępa strzała przywoła Ostrowską. Co to ma do poziomu zarządzania marketingiem klubu, budowania marki, zarabiania na każdym możliwym polu? Tak jakby - nic. Nie awansowali do LM, a i tak nie będzie u nich trzęsienia ziemi, nie będą musieli sprzedawać rozpaczliwie zawodników i raczej nie grozi im bankructwo. A to dlatego, że budują solidne fundamenty klubu i dywersyfikują dochody.

Wcale nie trzeba lat na budowę wizerunku bo wizerunek jest juz zbudowany, tylko nikt nie potrafi tego odpowiednio wykorzystać bo nie ma w Wiśle ludzi którzy obracają sie w odpowiednim towarzystwie. A jedyne co słychać to że klub ma długii ,jest w tarapatach, sto lat za białasami z warszaffy.
Co do budowy marki nie można sie powoływać na przykład "koralika" ze stolycy, bo to jest klub który na wstępie ma handicap. A dlaczego? Bo nie ma państwa i ligi w którym nie dominowałby klub ze stolicy (poza USA). Bo to w stolicy są centrale firm, tam stawki są 1,5x krajowa i tam można zdobyć bogatych sponsorów. Dzisiaj czytałem ze 1/3 przychodów jedynego stolycznego klubu to sektory vipowskie. I nic wiecej dodawać nie trzeba. My nie mamy ŻADNYCH szans aby ich dogonić finansowo, tak samo jak żaden inny polski klub.
Niestety w Wiśle od dłuuuuuuuuuugiego czasu nie ma żadnego marketingu. Nie ma sponsora na stadion, przód koszulek, tył koszulek, rękawki, spodneki - kompletne NIC, ZERO, NULL.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 27.11.2014 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.11.2014, 22:58
Skoro czytales ten zajebisty artykul z zeszlo to powinienes przeczytac zdanie, ze marką i wizerunkiem klubu nie są juz (wyłącznie) sukcesy sportowe, a WYNIKI EKONOMICZNE. I w XXI w. właśnie to się liczy najbardziej.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2014, 23:02
no to może przykłady: St. Petersburg, Porto, Eindhoven, Monachium, Manchester, Donieck, Pilzno, Żylina, Debreczyn, Turyn, Malmo tylko kilka przykładów, że można zrobić coś większego niż robią w stolicy kraju.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.11.2014, 23:09
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wcale nie trzeba lat na budowę wizerunku bo wizerunek jest juz zbudowany, tylko nikt nie potrafi tego odpowiednio wykorzystać bo nie ma w Wiśle ludzi którzy obracają sie w odpowiednim towarzystwie. A jedyne co słychać to że klub ma długii ,jest w tarapatach, sto lat za białasami z warszaffy.
Co do budowy marki nie można sie powoływać na przykład "koralika" ze stolycy, bo to jest klub który na wstępie ma handicap. A dlaczego? Bo nie ma państwa i ligi w którym nie dominowałby klub ze stolicy (poza USA). Bo to w stolicy są centrale firm, tam stawki są 1,5x krajowa i tam można zdobyć bogatych sponsorów. Dzisiaj czytałem ze 1/3 przychodów jedynego stolycznego klubu to sektory vipowskie. I nic wiecej dodawać nie trzeba. My nie mamy ŻADNYCH szans aby ich dogonić finansowo, tak samo jak żaden inny polski klub.
Niestety w Wiśle od dłuuuuuuuuuugiego czasu nie ma żadnego marketingu. Nie ma sponsora na stadion, przód koszulek, tył koszulek, rękawki, spodneki - kompletne NIC, ZERO, NULL.
,niemcy,włochy,szwecja.... i troche portugalia. a Legii nic sie nei stanie.byl taaki moment,ze wydawało sie,ze spadna z ligi bo bieda była tam okrutna.ale zaraz sie Daewoo trafilo i ich uratowali.podejrzewam,ze było to w pakiecie z FSO
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.11.2014, 23:33
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
no to może przykłady: St. Petersburg, Porto, Eindhoven, Monachium, Manchester, Donieck, Pilzno, Żylina, Debreczyn, Turyn, Malmo tylko kilka przykładów, że można zrobić coś większego niż robią w stolicy kraju.
Tylko przynajmniej połowa tych miast leży w krajach gdzie ludzie zarabiają większe pieniądze. Na takie rzeczy składa się masa czynników jak choćby media. Dlaczego mój wujek nie chciał tak długo chodzić na mecze ? Bo w mediach sie nasłuchał jak na stadionach się biją itd. Poszedł, zobaczył i chodzi po dziś dzień.
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2014, 00:49
Ignorancie ekonomiczny (...) Klub pieniędzy nie zarobił.
Firma osiąga przychód, ponosi koszty i ma albo zysk albo stratę na koniec okresu rozliczeniowego. Jak juz poprawiasz i innych/łapiesz za słowa sam stosuj bardziej prezycyjną nomenklaturę. Najpierw 'zarobek' jest u Ciebie synonimem przychodu, dwa zdania póżniej synonimem 'zysku'. Oczywiście zgaduję, bo zdanie: 'zarabiania na każdym możliwym polu' wydaje się perpetum mobile jeśli chodzi o zysk a truizmem jeśli chodzi o przychód. Pomijam dyskusje akademicką pt. czy właściwe jest twierdzenie że firma "dywersyfikuje dochody". Jest dywersyfikacja źródeł dochodów i jest dywersyfikacja dochodu. Dochód jest jeden choć może mieć różne żródła. No ale ja sie nie znam na tyle by Cie poprawiać - sam wiesz lepiej czy strzelileś gafę czy nie.

Gaszyński naprawdę musi mieć Wisłę w sercu jeśli godzi się na tą posadę. Wcale jednak nie oznacza to, że nie zostanie potraktowany jak śmieć.....
Ogolnie zgoda ale nie dramatyzowałbym aż tak. W każdej pracy są podobne zasady - sprawdzasz się, zostajesz, nie - jest następny. Mam tylko nadzieję że wraz z Gaszyńskim przyjdą obiecane przez TF pieniadze a nie będzie miał środki takie jak Bednarz czyli praktycznie zerowe. Poza tym wydaje mi się że jak z Probierzem nie poleciał Bednarz to i Smuda nie pociągnie za sobą Gaszyńskiego.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.11.2014, 01:37
z tym Gaszynkim nie przesadzajcie dzieciaki bo znowu bedzie harakiri zbiorowe - " Z PUSTEGO TO I SALMON NIE NALEJE " - Cupial to pies ogrodnika - zapametajcie to ....wszystko i tak zawsze bedzie zalezalo od (dawnego cinkciarza) Cupiala .... i nie porownojcie lesnego i tego jego drugiego kochanka do Cupiala- bo to dwa rzone bieguny - 2 warszawskie pacynki stoja za pieniedzmi Kulczyka a nasz Boss to intelektualny prostak ...sory panowie, panie i chlopcy - ......zrozumcie ze Cupial to "kolos na glinianych nogach " ...mozemy sie smiac z 7egiii ale nawet startu do niej nie mamy .... za rok 7egia wchodzi do LM i czy nam sie to podoba czy nie - wyprzedza nasza pilka o lata swietlne ... za rok szczytem marzen bedzie walka o vice mistrzostwo ...popatrzcie dokladnie jak stoi teraz Tele-Fonika w porownaniu do 5-7-9 lat wstecz ?/ tak samo jak nasz Klub ...z Cupialem niestety nie osiagniemy juz nic .....bo w sumie na tyle szans - 10 -12 lat- ilez mozna miec mozliwosci podboju Europy
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 28.11.2014 o godz. 01:44.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2014, 02:12
(...)
Chcesz się bawić w łapanie za słowa - Twoja rzecz. Nie ukryjesz w ten sposób zerowego wkładu merytorycznego w dyskusję i braku argumentów.

Ale OK - dziękuję za doprecyzowanie. Nie będziemy przecież tolerować skrótów myślowych i języka potocznego na forum. Zwłaszcza w dyskusji na tak wysokim poziomie

Ogolnie zgoda ale nie dramatyzowałbym aż tak. W każdej pracy są podobne zasady - sprawdzasz się, zostajesz, nie - jest następny. Mam tylko nadzieję że wraz z Gaszyńskim przyjdą obiecane przez TF pieniadze a nie będzie miał środki takie jak Bednarz czyli praktycznie zerowe. Poza tym wydaje mi się że jak z Probierzem nie poleciał Bednarz to i Smuda nie pociągnie za sobą Gaszyńskiego.
Smuda - być może nie. Następny trener - prawdopodobnie tak.
Albo wdupimy wysoko z Legią lub Cracovią i zacznie się wyrzynka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2014 o godz. 02:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 28.11.2014, 08:58
Ignorancie ekonomiczny - klub nie stracił pieniędzy. Nikt S.A. pieniędzy nie ukradł, ani nie zabrał. Klub pieniędzy nie zarobił - przez ciężką głupotę i brak odpowiedzialności JB.
Ale pewnie i tak nie rozumiesz różnicy.

Skoro już tak do siebie mówimy, tępaku, jeśli klub nie zarobił to stracił. Nie wiem czy Cię uczyli w zawodówce dodawania i odejmowania, ale za wynajem stadionu, media i inne pierdoły klub musiał zapłacić czyli ponieść KOSZTY. A skoro było mniej kibiców, mieli mniejszy przychód z dnia meczowego, ergo stracili pieniądze. To nie jest wyższa matematyka. A druga sprawa, takie przypadki jak Ostrowska czy list mają bardzo dużo do budowania marki. Z Bereszyńskim to totalna amatorszczyzna w Europie, pozostaje pytanie czy ten klub jest naprawdę profesjonalny. A z listem to już w ogóle strzał w stopę, bo nawet jeśli tak nie jest z listu można wnioskować, że na gwałt Legia potrzebuje pieniędzy. Tak marki klubu się nie buduje. Chociaż nie przeczę, że Legia jest zarządzana najlepiej w Polsce i najlepiej zarabia
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2014, 10:21
Ale OK - dziękuję za doprecyzowanie. Nie będziemy przecież tolerować skrótów myślowych i języka potocznego na forum. Zwłaszcza w dyskusji na tak wysokim poziomie
Nie precyzuje Twoich wypowiedzi. Nie moja rola. poprosiłem jedynie abys rozważył stosowanie jednakowych standardów dla siebie i dla innych bo wychodzi na to że komuś przypisujesz/wytykasz ignorancję a sam wedle zaproponowanych standardów ignorantem jesteś (muszę Tobie takie rzeczy wyjaśniać? ). Więc napisze prościej prośbę: jak sam stosujesz skróty, pozwól na to innym. Jak już kogoś poprawiasz, sam wykaż w wypowiedzi że masz na to 'papiery'. Dzięki.

Smuda - być może nie. Następny trener - prawdopodobnie tak.
Albo wdupimy wysoko z Legią lub Cracovią i zacznie się wyrzynka.
Mooooze.
Ja mam na to inna teorię. Mianowicie według mnie Bednarz mówiąc o kłopotach bogactwa mówił o punkcie w którym spotka się ścięcie kosztów i obiecane pieniadze z TF. Wtedy, przy dobrze wykonanej robocie, faktycznie moglibyśmy mówić o kłopotach bogactwa (na tle połowy ekstraklasy).
Z tego tez powodu okres rotacji dwóch trenerów jaki zakładasz plus pieniadze z TF które ja zakładam, powinny być wystarczające do tego by pokazać czy Gaszyński się nadaje czy nie.

W wyrzynkę po kilku meczach nie wierzę - zawsze była spowodowana zbyt wysokim stosunkiem jakośc/cena w ocenie Cupiała. Więc póki po stronie 'płace' jest niewiele, wydaje mi się żę nie ma co myśleć o takim scenariuszu.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.11.2014, 10:44
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/605...bowiazani.html
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 28.11.2014, 11:36
Niech oni już się nie ośmieszają.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 28.11.2014, 11:55
No ja p.i.e.r.d.o.l.e :facepalm: .
Wypadalo by teraz, na pochybel Jankowskiemu jakis bojkot zorganizowac.
Do boju prawilne orly z SKWK !!!
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.11.2014, 13:19
Brak mi słów na tych "kibiców"...

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.11.2014, 13:22
Z ta "splata wierzycieli" to zaleciało Bednarzem. Ten madry tez na prawo i lewo chlapal w jakiej dupie jestesmy i robil czarny PR.

Dlugi sa ale po co sie reklamowac w ten sposob nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 28.11.2014, 13:27
SKWK moze tak zachecać kibicó wdo przyjscia, natomiast klub musialby sie mocno zastanowić i pewnie to zrobil...dochód z biletów musialby isc na spłate dlugow , a przeciez nie musi. Moze isc na sprawy bierzace...Ktoś rozsadny i odpowiedzialny , ktos kto nie chce miec wiecej klopotow niz ma , unika takich sytuacji...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.11.2014, 13:30
W filmie nie ma słowa o jakichś wierzycielach i długach: https://www.youtube.com/watch?v=i7UsXmPuero

O wierzycielach, długach i ogólnie problemach finansowych w klubie rozpisują się wszystkie media w Polsce, włącznie z tymi wiślackimi, a głównym motorem napędowym o tym jak to jest zle są posty w tym temacie, który robi czarny PR. Jeżeli chcemy być dokładni.
Ostatnio edytowane przez element : 28.11.2014 o godz. 13:41.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.11.2014, 13:34
Tym razem stwierdzam, że mam podobne zdanie w temacie co SKWK i nie rozumiem Pana Jankowskiego.
Spółce zaszkodził i zaszkodzi w przyszłości, brak pieniędzy, będący wynikiem wieloletniej indolencji zarządzających i -co trzeba przyznać-Bogusława Cupiała, który zupełnie nie trzymał się własnych założeń.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 28.11.2014, 14:03
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Tym razem stwierdzam, że mam podobne zdanie w temacie co SKWK i nie rozumiem Pana Jankowskiego.
Spółce zaszkodził i zaszkodzi w przyszłości, brak pieniędzy, będący wynikiem wieloletniej indolencji zarządzających i -co trzeba przyznać-Bogusława Cupiała, który zupełnie nie trzymał się własnych założeń.
Rozumiem ,ze kolega tak jak mozgi z SKWK jest specjalista od negocjacji ukladowych i splat zobowiazan krotko i dlugoterminowych i jak oni uwaza ,ze dobrym pomyslem w obecnej sytuacji klubu jest wysylanie sygnalu do wierzycieli,ze jedyna kasa na jaka moga liczyc to pisane palcem na wodzie wplywy zbiletow.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.11.2014, 15:30
Więc napisze prościej prośbę: jak sam stosujesz skróty, pozwól na to innym. Jak już kogoś poprawiasz, sam wykaż w wypowiedzi że masz na to 'papiery'.
Jest różnica między skrótem myślowym, a totalną ignorancją/głupotą (patrz nasz nowy troll - siemstein).

Wyliczanie ile to klub "stracił" na bojkocie wynika z przekonania, że kibice to chłopi pańszczyźniani i że klubowi się ich pieniądze należą. Mentalność rodem z PRL-u, która przez te wszystkie lata de facto blokowała jakikolwiek normalny rozwój klubu. Kibice to bydło, które można przepychać przez kilka bramek, które będzie czekało w gigantycznych kolejkach i które zeżre to co mu damy. Elektroniczna sprzedaż biletów? Catering? Marketing? Po co? Pieniądze nam się należą.

I nawet to jakoś działało, do czasu aż pojawił się debil który postanowił dodatkowo jeszcze publicznie sporej części owych kibiców napluć w twarz. Szok i niedowierzanie - przestali chodzić na stadion. To w połączeniu z odcięciem pieniędzy z T-F spowodowało przebudzenie. Ale doskonale pamiętam jak udowadniałeś, że klub sobie bez kiboli poradzi.

Wybacz, taktyka polegająca na rozmywaniu tematu i czepianiu się semantyki w niczym Ci nie pomoże.

siemstein - szkoda na Ciebie czasu.

Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ,ze kolega tak jak mozgi z SKWK jest specjalista od negocjacji ukladowych i splat zobowiazan krotko i dlugoterminowych i jak oni uwaza ,ze dobrym pomyslem w obecnej sytuacji klubu jest wysylanie sygnalu do wierzycieli,ze jedyna kasa na jaka moga liczyc to pisane palcem na wodzie wplywy zbiletow.
Zwłaszcza, jeżeli sam prezes Miętta - Mikołajewicz powiedział mniej więcej to samo w oficjalnej wypowiedzi dla mediów? Niektórzy z Was mają już tak nawalone pod kopułą, że gdyby SKWK powiedziało, że ziemia jest okrągła i krąży wokół słońca to zaraz zaczęlibyście analizować średniowieczne skrypty i udowadniać, że jednak nie. Kto tu jest oszołomem?

A wpływy z biletów nie są "pisane palcem", tylko mają znaną od lat dynamikę. Przy założeniu - oczywiście - jakichś warunków brzegowych. Przykładowo - prezes nie jest debilem. Wydawałoby się, warunek prosty do spełnienia...
Zadaniem klubu jest frekwencję zwiększyć, ale to nie zrobi się samo. SKWK może apelami i oddolną akcją zwiększyć frekwencję na meczach z mało atrakcyjnymi rywalami do poziomu tych bardziej atrakcyjnych - to już jest konkretny zysk dla klubu. Pozyskanie nowych kibiców - to już zadanie dla naszego marketingu. Nie spodziewam się zbyt wiele w tym zakresie, jeżeli mam być szczery.

Czy SKWK zaburza strategię marketingową klubu? JAKĄ strategię? Mamy jakąś strategię? Jest jakiś jednolity, spójny przekaz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2014 o godz. 16:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.11.2014, 15:31
Mnie w ogole zdzwilo, ze na telebimie poszedl filmik, na ktorym klub sie chwali 3 ujemnymi punktami z powodu klopotow finansowych. Troche to slabo wygladalo marketingowo. Na szczescie ktos w klubie poszedl po rozum do glowy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 28.11.2014, 15:47
Jest różnica między skrótem myślowym, a totalną ignorancją/głupotą (patrz nasz nowy troll - siemstein).

Wyliczanie ile to klub "stracił" na bojkocie wynika z przekonanie, że kibice to chłopi pańszczyźniani i że klubowi się ich pieniądze należą. Mentalność rodem z PRL-u, która przez te wszystkie lata de facto blokowała jakiekolwiek normalny rozwój klubu. Kibice to bydło, które można przepychać przez kilka bramek, które będzie czekało w gigantycznych kolejkach i które zeżre to co mu damy. Elektroniczna sprzedaż biletów? Catering? Marketing? Po co? Pieniądze nam się należą.

I nawet to jakoś działało, do czasu aż pojawił się debil który postanowił dodatkowo jeszcze publicznie sporej części owych kibiców napluć w twarz. Szok i niedowierzanie - przestali chodzić na stadion. To w połączeniu z odcięciem pieniędzy z T-F spowodowało przebudzenie. Ale doskonale pamiętam jak udowadniałeś, że klub sobie bez kiboli poradzi.

Wybacz, taktyka polegająca na rozmywaniu tematu i czepianiu się semantyki w niczym Ci nie pomoże.

siemstein - szkoda na Ciebie czasu.

Zwłaszcza, jeżeli sam prezes Miętta - Mikołajewicz powiedział mniej więcej to samo w oficjalnej wypowiedzi dla mediów? Niektórzy z Was mają już tak nawalone pod kopułą, że gdyby SKWK powiedziało, że ziemia jest okrągła i krąży wokół słońca to zaraz zaczęlibyście analizować średniowieczne skrypty i udowadniać, że jednak nie. Kto tu jest oszołomem?

A wpływy z biletów nie są "pisane palcem", tylko mają znaną od lat dynamikę. Przy założeniu - oczywiście - jakichś warunków brzegowych. Przykładowo - prezes nie jest debilem. Wydawałoby się, warunek prosty do spełnienia...
Przeżyć człowieku nie możesz, że przez Ciebie i innych bojkotowiczów klub stracił pieniądze. Taka jest prawda. Nie należy się klubowi hajs, ale wystarczy prosty rachunek prawdopodobieństwa, żeby obliczyć ile Wisła miałby więcej przychodu, gdyby nie Wy. Ale w owczym pędzie za SKWK nie widzisz co się wokół Ciebie dzieje. Idź klęknij pod stołem Szymańskiego i ładnie mu podziękuj
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów