|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Rozwiniesz? Z czego wynika Twoj sceptycyzm? Ponoć gosc ma 'paiery' na granie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Co do wewnętrznych podziałów wśród kibiców Wisły to faktycznie one występują i szybko nie znikną .Ale jest też część wspólna z którą może zgodzić się każdy . I powinniśmy jej szukać a nie podsycać różnice. Poza tym uważam że nie należy patrzyć na świat "zero-jedynkowo" Owszem , bojkot był w sensie ekonomicznym problemem Wisły ale należy zrozumieć że była to dramatyczna decyzja , wręcz wbrew sobie , aby zwrócić uwagę na fatalne zarządzanie klubem . Ja tak to przynajmniej odbieram . Uważam że ,niestety, bilans rządów pana Bednarza jest zdecydowanie ujemny. Skutkiem bojkotu było odwołanie prezesa czyli rzecz obiektywnie dobra. Czy można to było zrobić lepiej lub szybciej ? Nie wiem , być może . W każdym razie , przyjmując że formalnie Wisła straciła określone pieniądze na bojkocie , trzeba też przyjąć że był to koszt uzdrowienia sytuacji . A bilans zmarnowanych szans? To już na inną opowieść... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
... i jeszcze jedna laurka dla Leśnodorskiego :http://www.weszlo.com/2014/11/27/jak...u-za-piec-lat/
Inspiracja dla nowego zarządu ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
2) Czy to nie bednarz mówił, że wystarczy mu 7 tys a "reszte pieniędzy znajdziemy"? 3) A czy to nie bednarz dał 420 zakazów stadionowych na całą rundę dla bogu ducha winnych ludzi oglądających mecz w restauracji? 4) Czy to nie bednarz olał kibiców z C i kłamał, że to był pomysł KL żeby dać 6 tys zakazów stadionowych na 1 mecz? Kto bojkot wspierał? Jacek Jacek Jacek! p.s kolego zamiast pierd... to weź pomyśl co można zrobi by ten klub uratować. Pierd... na forum nie uratujemy finansów klubu. Skończcie pienić i bierzcie znajomych na wroniecką Amikę. Czasu na propagandę jest dużo!
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.11.2014 o godz. 15:47.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez siemstein : 27.11.2014 o godz. 16:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale pewnie i tak nie rozumiesz różnicy. I wiedziałem w momencie, w którym przywołałem faceta w koralikach, że jakaś tępa strzała przywoła Ostrowską. Co to ma do poziomu zarządzania marketingiem klubu, budowania marki, zarabiania na każdym możliwym polu? Tak jakby - nic. Nie awansowali do LM, a i tak nie będzie u nich trzęsienia ziemi, nie będą musieli sprzedawać rozpaczliwie zawodników i raczej nie grozi im bankructwo. A to dlatego, że budują solidne fundamenty klubu i dywersyfikują dochody.
Załóżmy, że Wisła nagle zacznie punktować słabiej. Najpierw poleci Smuda, później albo jego następca, albo prezes. W to, że Cupiał czegokolwiek się nauczył nie wierzę. Na zbudowanie struktur, marketingu, marki potrzeba lat. Gaszyński naprawdę musi mieć Wisłę w sercu jeśli godzi się na tą posadę. Wcale jednak nie oznacza to, że nie zostanie potraktowany jak śmieć przy najbliższej okazji - czego uczą przykłady Moskala czy Kulawika. Jego CV jednoznacznie pokazuje, że kompetencje w biznesie ma. Pytanie, od kiedy to zaczęły one znaczyć w Wiśle więcej niż znajomości czy humory właściciela?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.11.2014 o godz. 22:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Brawo Wolfy.
Też nie wierzę, by się nauczył. Nie zgadzam się jedynie, że Pan Bogusław panuje nad humorem. Odpowiadając na pytanie- raz na jakiś czas w.klubie trafi się właściwy człowiek na właściwym miejscu. Mielcar, później od niego Petrescu ze.sztabem, holenderskie duo. Pytanie- jak duży dostanie kredyt zaufania? Bo na stanowisku sezon-dwa na stanowisku posiedzi. Nr 2- czego wymagać będzie Cupial? 3- sypnie mu groszem czy nie? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Wcale nie trzeba lat na budowę wizerunku bo wizerunek jest juz zbudowany, tylko nikt nie potrafi tego odpowiednio wykorzystać bo nie ma w Wiśle ludzi którzy obracają sie w odpowiednim towarzystwie. A jedyne co słychać to że klub ma długii ,jest w tarapatach, sto lat za białasami z warszaffy. Co do budowy marki nie można sie powoływać na przykład "koralika" ze stolycy, bo to jest klub który na wstępie ma handicap. A dlaczego? Bo nie ma państwa i ligi w którym nie dominowałby klub ze stolicy (poza USA). Bo to w stolicy są centrale firm, tam stawki są 1,5x krajowa i tam można zdobyć bogatych sponsorów. Dzisiaj czytałem ze 1/3 przychodów jedynego stolycznego klubu to sektory vipowskie. I nic wiecej dodawać nie trzeba. My nie mamy ŻADNYCH szans aby ich dogonić finansowo, tak samo jak żaden inny polski klub. Niestety w Wiśle od dłuuuuuuuuuugiego czasu nie ma żadnego marketingu. Nie ma sponsora na stadion, przód koszulek, tył koszulek, rękawki, spodneki - kompletne NIC, ZERO, NULL.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 27.11.2014 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Skoro czytales ten zajebisty artykul z zeszlo to powinienes przeczytac zdanie, ze marką i wizerunkiem klubu nie są juz (wyłącznie) sukcesy sportowe, a WYNIKI EKONOMICZNE. I w XXI w. właśnie to się liczy najbardziej.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no to może przykłady: St. Petersburg, Porto, Eindhoven, Monachium, Manchester, Donieck, Pilzno, Żylina, Debreczyn, Turyn, Malmo tylko kilka przykładów, że można zrobić coś większego niż robią w stolicy kraju.
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Tylko przynajmniej połowa tych miast leży w krajach gdzie ludzie zarabiają większe pieniądze. Na takie rzeczy składa się masa czynników jak choćby media. Dlaczego mój wujek nie chciał tak długo chodzić na mecze ? Bo w mediach sie nasłuchał jak na stadionach się biją itd. Poszedł, zobaczył i chodzi po dziś dzień.
![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Firma osiąga przychód, ponosi koszty i ma albo zysk albo stratę na koniec okresu rozliczeniowego. Jak juz poprawiasz i innych/łapiesz za słowa sam stosuj bardziej prezycyjną nomenklaturę. Najpierw 'zarobek' jest u Ciebie synonimem przychodu, dwa zdania póżniej synonimem 'zysku'. Oczywiście zgaduję, bo zdanie: 'zarabiania na każdym możliwym polu' wydaje się perpetum mobile jeśli chodzi o zysk a truizmem jeśli chodzi o przychód. Pomijam dyskusje akademicką pt. czy właściwe jest twierdzenie że firma "dywersyfikuje dochody". Jest dywersyfikacja źródeł dochodów i jest dywersyfikacja dochodu. Dochód jest jeden choć może mieć różne żródła. No ale ja sie nie znam na tyle by Cie poprawiać - sam wiesz lepiej czy strzelileś gafę czy nie.
Ogolnie zgoda ale nie dramatyzowałbym aż tak. W każdej pracy są podobne zasady - sprawdzasz się, zostajesz, nie - jest następny. Mam tylko nadzieję że wraz z Gaszyńskim przyjdą obiecane przez TF pieniadze a nie będzie miał środki takie jak Bednarz czyli praktycznie zerowe. Poza tym wydaje mi się że jak z Probierzem nie poleciał Bednarz to i Smuda nie pociągnie za sobą Gaszyńskiego. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
z tym Gaszynkim nie przesadzajcie dzieciaki bo znowu bedzie harakiri zbiorowe - " Z PUSTEGO TO I SALMON NIE NALEJE " - Cupial to pies ogrodnika - zapametajcie to ....wszystko i tak zawsze bedzie zalezalo od (dawnego cinkciarza) Cupiala .... i nie porownojcie lesnego i tego jego drugiego kochanka do Cupiala- bo to dwa rzone bieguny - 2 warszawskie pacynki stoja za pieniedzmi Kulczyka a nasz Boss to intelektualny prostak ...sory panowie, panie i chlopcy - ......zrozumcie ze Cupial to "kolos na glinianych nogach " ...mozemy sie smiac z 7egiii ale nawet startu do niej nie mamy .... za rok 7egia wchodzi do LM i czy nam sie to podoba czy nie - wyprzedza nasza pilka o lata swietlne ... za rok szczytem marzen bedzie walka o vice mistrzostwo ...popatrzcie dokladnie jak stoi teraz Tele-Fonika w porownaniu do 5-7-9 lat wstecz ?/ tak samo jak nasz Klub ...z Cupialem niestety nie osiagniemy juz nic .....bo w sumie na tyle szans - 10 -12 lat- ilez mozna miec mozliwosci podboju Europy
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 28.11.2014 o godz. 01:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chcesz się bawić w łapanie za słowa - Twoja rzecz. Nie ukryjesz w ten sposób zerowego wkładu merytorycznego w dyskusję i braku argumentów.
Ale OK - dziękuję za doprecyzowanie. Nie będziemy przecież tolerować skrótów myślowych i języka potocznego na forum. Zwłaszcza w dyskusji na tak wysokim poziomie ![]()
Albo wdupimy wysoko z Legią lub Cracovią i zacznie się wyrzynka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2014 o godz. 02:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
). Więc napisze prościej prośbę: jak sam stosujesz skróty, pozwól na to innym. Jak już kogoś poprawiasz, sam wykaż w wypowiedzi że masz na to 'papiery'. Dzięki.
Ja mam na to inna teorię. Mianowicie według mnie Bednarz mówiąc o kłopotach bogactwa mówił o punkcie w którym spotka się ścięcie kosztów i obiecane pieniadze z TF. Wtedy, przy dobrze wykonanej robocie, faktycznie moglibyśmy mówić o kłopotach bogactwa (na tle połowy ekstraklasy). Z tego tez powodu okres rotacji dwóch trenerów jaki zakładasz plus pieniadze z TF które ja zakładam, powinny być wystarczające do tego by pokazać czy Gaszyński się nadaje czy nie. W wyrzynkę po kilku meczach nie wierzę - zawsze była spowodowana zbyt wysokim stosunkiem jakośc/cena w ocenie Cupiała. Więc póki po stronie 'płace' jest niewiele, wydaje mi się żę nie ma co myśleć o takim scenariuszu. ![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Niech oni już się nie ośmieszają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja p.i.e.r.d.o.l.e :facepalm: .
Wypadalo by teraz, na pochybel Jankowskiemu jakis bojkot zorganizowac. Do boju prawilne orly z SKWK !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brak mi słów na tych "kibiców"...
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z ta "splata wierzycieli" to zaleciało Bednarzem. Ten madry tez na prawo i lewo chlapal w jakiej dupie jestesmy i robil czarny PR.
Dlugi sa ale po co sie reklamowac w ten sposob nie rozumiem. |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
SKWK moze tak zachecać kibicó wdo przyjscia, natomiast klub musialby sie mocno zastanowić i pewnie to zrobil...dochód z biletów musialby isc na spłate dlugow , a przeciez nie musi. Moze isc na sprawy bierzace...Ktoś rozsadny i odpowiedzialny , ktos kto nie chce miec wiecej klopotow niz ma , unika takich sytuacji...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W filmie nie ma słowa o jakichś wierzycielach i długach: https://www.youtube.com/watch?v=i7UsXmPuero
O wierzycielach, długach i ogólnie problemach finansowych w klubie rozpisują się wszystkie media w Polsce, włącznie z tymi wiślackimi, a głównym motorem napędowym o tym jak to jest zle są posty w tym temacie, który robi czarny PR. Jeżeli chcemy być dokładni.
Ostatnio edytowane przez element : 28.11.2014 o godz. 13:41.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tym razem stwierdzam, że mam podobne zdanie w temacie co SKWK i nie rozumiem Pana Jankowskiego.
Spółce zaszkodził i zaszkodzi w przyszłości, brak pieniędzy, będący wynikiem wieloletniej indolencji zarządzających i -co trzeba przyznać-Bogusława Cupiała, który zupełnie nie trzymał się własnych założeń. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyliczanie ile to klub "stracił" na bojkocie wynika z przekonania, że kibice to chłopi pańszczyźniani i że klubowi się ich pieniądze należą. Mentalność rodem z PRL-u, która przez te wszystkie lata de facto blokowała jakikolwiek normalny rozwój klubu. Kibice to bydło, które można przepychać przez kilka bramek, które będzie czekało w gigantycznych kolejkach i które zeżre to co mu damy. Elektroniczna sprzedaż biletów? Catering? Marketing? Po co? Pieniądze nam się należą. I nawet to jakoś działało, do czasu aż pojawił się debil który postanowił dodatkowo jeszcze publicznie sporej części owych kibiców napluć w twarz. Szok i niedowierzanie - przestali chodzić na stadion. To w połączeniu z odcięciem pieniędzy z T-F spowodowało przebudzenie. Ale doskonale pamiętam jak udowadniałeś, że klub sobie bez kiboli poradzi. Wybacz, taktyka polegająca na rozmywaniu tematu i czepianiu się semantyki w niczym Ci nie pomoże. siemstein - szkoda na Ciebie czasu.
A wpływy z biletów nie są "pisane palcem", tylko mają znaną od lat dynamikę. Przy założeniu - oczywiście - jakichś warunków brzegowych. Przykładowo - prezes nie jest debilem. Wydawałoby się, warunek prosty do spełnienia... Zadaniem klubu jest frekwencję zwiększyć, ale to nie zrobi się samo. SKWK może apelami i oddolną akcją zwiększyć frekwencję na meczach z mało atrakcyjnymi rywalami do poziomu tych bardziej atrakcyjnych - to już jest konkretny zysk dla klubu. Pozyskanie nowych kibiców - to już zadanie dla naszego marketingu. Nie spodziewam się zbyt wiele w tym zakresie, jeżeli mam być szczery. Czy SKWK zaburza strategię marketingową klubu? JAKĄ strategię? Mamy jakąś strategię? Jest jakiś jednolity, spójny przekaz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2014 o godz. 16:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mnie w ogole zdzwilo, ze na telebimie poszedl filmik, na ktorym klub sie chwali 3 ujemnymi punktami z powodu klopotow finansowych. Troche to slabo wygladalo marketingowo. Na szczescie ktos w klubie poszedl po rozum do glowy.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|