The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
york09
Banita

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2014, 12:21
Kerim nadajesz tak jak prezes, Polska się zwija i ty to powtarzasz. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć osiągnięć PISu gdy rządzili. Co takiego za ich rządów powstało? Przypomnij mi jak się Polska rozwinęła za rządów twojej partii.
Jak już nie możesz w kraju znaleźć ich dokonań to przynajmniej za co Kraków powinien dziękować prezesowi
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 21.11.2014, 12:30
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Rafał Ziemkiewicz o zajściach w PKW: Dziś chłodne oko potrzebne jest nam jak nigdy
https://www.youtube.com/watch?v=l28OriP0DGg
też miałem wczoraj wrażenie że PIS wyszedł przed szereg z tym oświadczeniem, dzisjaj to potwierdzam , jak nie robią nic , uważają że w tym kraju da się demokratycznie coś zrobić , niech nie wysyłają durnych oświadczeń , niech nie zniechęcają ludzi , rządzący robią przekręt wyborczy na ogólnopolską skalę a PIS wydaję żenujące oświadczenia, ja wiem że reżimowe media będą ich wiązać z "atakiem" na PKW , ale ich durne oświadczenia nic nie zmienią , i tak to będą robić , mało tego już robią, uważam że lepiej milczeć niż się kompromitować i zniechęcać ludzi do działania
kerim1906
Banita

Stary 21.11.2014, 12:34
york09 napisał(a):Wyświetl post
Kerim nadajesz tak jak prezes, Polska się zwija i ty to powtarzasz. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć osiągnięć PISu gdy rządzili. Co takiego za ich rządów powstało? Przypomnij mi jak się Polska rozwinęła za rządów twojej partii.
Jak już nie możesz w kraju znaleźć ich dokonań to przynajmniej za co Kraków powinien dziękować prezesowi
yorkuś , proszę daj spokój, jak nie pamiętasz to zajrzyj do danych z tych lat, przypomnę Ci że PIS rządził 15 miesięcy w towarzystwie konia i leppera,rządzić z nimi to dramat , dłużej się nie dało
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.11.2014, 12:36
Deficyt budżetowy - jeden z krytycznych czynników, dla którego poprawy skradziono 150 mld co niewiele pomogło.

Takich pozycji jak poniżej można wymieniać dziesiątki.

1. Od stycznia 2008 roku Polska weszla do Systemu Informacyjnego Schengen, dzięki czemu zniesione zostaly kontrole graniczne na przejściach na zachodniej oraz południowej granicy, natomiast od marca 2008 roku również na przejściach lotniczych.

2. Wg danych GUS w pierwszym kwartale 2007 roku wzrost PKB osiągnął 7,4%, podczas gdy w roku 2005 wzrost PKB wynosił zaledwie 3,6%.

3. Od lipca 2007 roku o blisko połowę zredukowano składkę rentową, natomiast od stycznia 2008 roku składka rentowa zostanie zredukowana do 2% płacy brutto, co spowoduje, że pensje wzrosną o około 9%

Za ostatnie 7 lat też można wymieniać dziesiątki:

1. Podniesienie podatków
2. Rekordowy wzrost bezrobocia
3. Rekordowa suma ujawnionych korupcji
4. Zniesienie większości ulg
5. Rekordowa emigracja ludzi w wieku produkcyjnym
6. Rekordowa ilość założonych podsłuchów na wniosek prokuratur w całym kraju

itp itd
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
kerim1906
Banita

Stary 21.11.2014, 12:42
Kocur , chciałem żeby sam poszukał , jest nakarmiony propagandą jak szalony stefan i pamięta tylko to co usłyszał w reżimówkach
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 21.11.2014 o godz. 12:45.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.11.2014, 12:57
Akurat zniesienie ulg, ograniczenie pomostówek, mundurówek i zmniejszenie liczby wczesnych rencistów trudno interpretować jako minus chyba, że ktoś jest socjalistą
kerim1906
Banita

Stary 21.11.2014, 13:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Akurat zniesienie ulg, ograniczenie pomostówek, mundurówek i zmniejszenie liczby wczesnych rencistów trudno interpretować jako minus chyba, że ktoś jest socjalistą
dobra rozmywacz napisał i wraca do pracy u niemca , w badylarni ? w geriatrii ? pochwali się ?
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 21.11.2014, 13:02
emj10 zgoda, ulgi zniesione, a dług rośnie... Tak to miało wyglądać?
york09
Banita

Stary 21.11.2014, 13:11
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
yorkuś , proszę daj spokój, jak nie pamiętasz to zajrzyj do danych z tych lat, przypomnę Ci że PIS rządził 15 miesięcy w towarzystwie konia i leppera,rządzić z nimi to dramat , dłużej się nie dało
Zgoda, ale niech prezes nie pieprzy o zwijaniu jak sam nic nie zrobił, mówiąc że z nimi nieszło (koń i lepper)
Skoro się zwija to powinno być gorzej niż przed 2005 r.
Co do długu, to jak w nic nie inwestował to i dług był mały.
Żeby wykorzystać Unijne dotacje, trzeba było dołożyć sporo miliardów. A skąd to wsiąść?
Na każde 5 mln z Unii musieliśmy wyłożyć 6 mln swojego
http://tychy.naszemiasto.pl/artykul/...t,t,id,tm.html
Do tego raty za F16

Jeszcze bym się jakiegoś warszawiaka zapytał z czego się bardziej cieszy: z Metra albo z Muzeum Powstania.
Ostatnio edytowane przez york09 : 21.11.2014 o godz. 14:33.
Kocur
semper fi

Stary 21.11.2014, 13:27

Ale jedno z drugim nie ma wiele wspólnego.

Utrzymywanie wszystkich przywilejów mundurowych czy kopalnianych to choroba i samobójstwo finansowe - natomiast umiejętne ulgi mają wpływ na tempo inwestycji czy tak przyziemne tematy jak przyrost naturalny.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.11.2014, 17:22
Curva, Tusk zadłużył Polskę na 450 mld zł. w 7 lat, więcej niż Gierek a tu znaleźli się spece od robienia laurek obecnej bandzie. Żyjecie na kredyt, Ryży nabrał kredytów na wasz koszt i spierd...,,ł z Polski do Brukseli. On tego nie będzie spłacał tylko wy.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.11.2014, 17:42
prawica mówi jasno. umów należy dotrzymywać. Skoro się umówili na 65 lat czy w niektórych zawodach na 50 to państwo miało obowiązek się wywiązać z umowy.
w socjaliźmie zatem jest tak, że pańśtwo ma cię w ch.uju, jesteś niewolnikiem zdanym na ich łaskę.
W średniowieczu Panem była szlachta a niewolnikiem chłop pańszczyźniany
Dziś panem jest państwo niewolnikiem całe społeczeństwo.
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.11.2014 o godz. 17:45.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 21.11.2014, 18:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Curva, Tusk zadłużył Polskę na 450 mld zł. w 7 lat, więcej niż Gierek a tu znaleźli się spece od robienia laurek obecnej bandzie. Żyjecie na kredyt, Ryży nabrał kredytów na wasz koszt i spierd...,,ł z Polski do Brukseli. On tego nie będzie spłacał tylko wy.
ja też reaguję emocjonalnie na bzdety pożytecznych idiotów ale myślę że nie warto, szkoda zdrowia, ich nic i nikt nie zmieni,
york09
Banita

Stary 21.11.2014, 18:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Curva, Tusk zadłużył Polskę na 450 mld zł. w 7 lat, więcej niż Gierek
A kto miał nam dołożyć do autostrad,obwodnic, stadionów samolotów F16 itd.
Prezes chce uzbroić nas po zęby, a z czego jak nie z kredytu.
A może przez 7 lat mieliśmy nic nie robić żeby długu nie było? też dobre wyjście.
A co zrobi np prezes gdyby tak objął stery z Unijną kasą którą to nam dali do zagospodarowania do 2020r, odda albo zagospodaruje dodając 2X tyle krajowej kasy.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.11.2014, 18:57
york09 napisał(a):Wyświetl post
A kto miał nam dołożyć do autostrad,obwodnic, stadionów samolotów F16 itd.
.
te autostrady i stadiony które wybudowaliście Yorku są najdroższe w Europie !!! Mamy wszystko najdroższe i najtańszą siłę roboczą - gdzie w takim razie pieniądze?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.11.2014 o godz. 19:04.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.11.2014, 19:55
sambo napisał(a):Wyświetl post
6. Rekordowa ilość założonych podsłuchów na wniosek prokuratur w całym kraju

itp itd
dodaj do tego sytuacje geopolityczną i gospodarczą i możemy rozmawiać dalej.
york09
Banita

Stary 21.11.2014, 20:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
te autostrady i stadiony które wybudowaliście Yorku są najdroższe w Europie !!!
Ale i najpiękniejsze.
Dlaczego piszesz wybudowaliście
Czyżbyś mieszkał w Wolsce? bo ja mieszkam w Polsce i tu płacę podatki.
Kocur
semper fi

Stary 21.11.2014, 21:03
Według Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad:

1 km autostrady bez mostów i wiaduktów ~ 8 mln złotych

Niemcy - oficjalne dane 1km autostrady 2 mln euro

Cena ta sama, przy 5x krotnie większych kosztach osobowych (pensje) materiałach i co wielu nie zauważa - 3 pasy plus pas awaryjny

Odcinek A4 Kraków Tarnów jest pod lupą prokuratury ze względu na prawie 100 km ekranów akustycznych wysokich na 5 metrów w szczerym polu ... metr bieżący ekranu ~ 1300 zł
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.11.2014, 21:06
Tak mi sie skojarzyło apropo PiSu i odcięcia sie od wczorajszych wydarzeń w PKW. Jak żyd lub zdrajca (bo nie mówię, że każdy w PiSie to żyd, nie, nie, spokojnie), który głosował za przyznaniem żydom prześladowanym przez NIEMCÓW i SOWIETÓW emerytury 100 Euro / miesiąc mógłby poprzeć Polaków? No jak? Po co żyd/zdrajca ma popierać Polaków?
Przecież widać dla kogo oni działają.
Jakoś popierać "pokojowych" demonstrantów na Ukrainie nie mieli problemu, jakoś wtedy nie było problemem popieranie rewolucji mającej rozwalić legalnie, demokratycznie wybranego prezydenta i rząd.
Ciekawe kto tam pociąga za sznurki i daje wytyczne Jarkowi. Pozdrawiam wyznawców PiSu. Pamiętajcie, za swoim wodzem aż do śmierci, wybraliście sobie Pana i nieważne co sie stanie musicie swojemu Panu być wierni. Inaczej byście zbawienia nie otrzymali.
Ostatnie wydarzenia dobitnie pokazały po czyjej stronie stoi PiS. Popieranie tych łajdaków dzisiaj to jest po prostu zdrada Polski. Była afera taśmowa, jest skandal z PKW, był Majdan i banderowskie slava Ukrainie, było popieranie krwawego buntu, było głosowanie za emeryturą dla żydów, było ozusowienie umów śmieciowych. Dawajcie się robić w chuja dalej, bądźcie lemingami razem z wyznawcami Donka. Wstyd.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 21.11.2014, 21:21
nie generalizuj, jestem zwolennikiem PIS, dałem wyraz swojemu oburzeniu oświadczeniem PIS,poczytaj na poprzedniej stronie
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.11.2014, 22:00
Bracie, tu nie ma co oburzenia prezentować, tych łajdaków trzeba się wyrzec. Ja wiem, że każdy popełnia grzeszki, nie ma partii ani ludzi idealnych, do każdego się można o coś dowalić ale jak już zostaje odkrytych tyle kart - afera taśmowa, przecież od razu było wiadomo, że oni będą tylko gadać i nic nie zrobią, emerytury dla żydów, popieranie banderowców i pozdrawianie ich słowami, przy których ginęli Polacy, teraz afera z wyborami i wiadomo, że też na gadaniu sie skończy + odcięcie sie od ludzi protestujących - to wszystko już jest jasne.
Wiadomo już dlaczego oni od 25 lat, czy jako PiS od lat około 10 nic nie mogą zdziałać, po prostu nic nie chcą zdziałać. Do tego obrażają się jak się ich nazywa oszołomami, moherami czy sterowaną opozycją a przecież to nikt inny jak środowisko PiS wszędzie widzi ruskich agentów itp, wszędzie to znaczy w jakichś ruchach / ludziach, którzy tez są opozycją względem PO i ogólnie Okrągłego Stołu.
A nie zastanawia Cię przypadkiem dlaczego w wyborach na prezydenta ma startować jakiś nieznany szerzej Pan z Twojego awatara? Kurde... akurat teraz jak ciągle PO traci a PiS zyskuje ot dają na te wybory jakiegoś no name'a? Co to w ogóle ma być? Dlaczego dają tego typa? Bo robią wszystko żeby tylko nie wygrać wyborów i przypadkiem całej władzy nie zgarnąć bo się nagle okaże, że się rządzi a nie się jest opozycją.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
palikot
Senior Member

Stary 21.11.2014, 22:07
AYALA napisał(a):Wyświetl post
te autostrady i stadiony które wybudowaliście Yorku są najdroższe w Europie !!! Mamy wszystko najdroższe i najtańszą siłę roboczą - gdzie w takim razie pieniądze?
teh york naprawdę taki głupi czy tylko udaje?
On serio uważa, że budowanie gospodarczej potę... tpfh o czym ja mówie, ... wzrostu gospodarczego polega na zaciąganiu kredytów i dotacjach z UE?

Ja naprawdę się zastanawiam skąd się tacy ludzie biorą... ciężko powiedzieć.

z serii druga twarz PIS-u:

Oraz Winnicki o polskiej lewicy która udaje prawicę...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...3d80&_ticrsn=3

Szpen napisał(a):Wyświetl post
Nie przekonałeś mnie. Co więcej, wg mnie nigdy nie było lepiej.

Czasami mam wrażenie, że ludzie mają jakąś zbiorową amnezje. Nie pamiętają syfu po wojnie, okupacji, PRLu, okresu zmian lat 80', dziadostwa,prowizorki i szalonych lat 90', zmian światopoglądowych XXI wieku itd.

Mam tu na myśli wszystkie obszary: gospodarcze,geopolityczne,obywatelskie itd.

Wiele można zmienić,wręcz trzeba! Ale nikt mnie nie przekona, że Polska to ruina.
Ale ja nie mam takiego zamiaru żeby cię przekonywać naprawdę. Żyjemy przecież w demokracji, głupich zawsze jest więcej.

Sprawa jest klarowna: Ty uważasz za słuszną zasadę, "jak nie jest źle, to jest dobrze", z głodu przecież nie umieramy, masz absolutną racje, nie jest źle ale...
ludziom chodzi o to, że mają swoje potrzeby, które ten system im ogranicza. Posłużę się przykładami jednego polityka: Chcą lecieć i stanąć na Marsie, chcą wejść do środka ziemi, chcą odkrywać, bogacić się, ciągle rozwijać.
A myślenie które reprezentujesz i które reprezentuje cała lewica uczące nas od małego, że należy zaakceptować taką rzeczywistość którą zastajemy, bo przecież nie umieramy z głodu, ogień nie pali nam domów i przecież parę kilometrów autostrad nam łaskawy pan wybudował(...., że za nasze pieniądze, .... że ukradł przy tym połowe), to jest takie myślenie minimalisty, bądź ludzi w sędziwym wieku, a nie ludzi młodych energicznych, którzy są ofiarami tego ustroju a na początku bezbronni, no chyba że mają wysoko postawionego tatusia w resorcie...

Każda władza boi się rewolucji. Każda demokratyczna komunistyczna monarchiczna, autorytarna, to normalne. Ale dla dobra społeczeństwa, patologie trzeba rozwiązać. Globalną patologią jest socjalizm, jego trzeba raz na zawsze zniszczyć. Dziś oglądałem w polsacie o Japonii... taka piękna bogata innowacyjna gospodarka... i co?... W recesji, bo s....ysy.ny drukują pieniądze, podwyższają podatki, by rozdawać w kredytach a przy okazji kraść. To jest niesamowite, taka piękna gospodarka która na liberalnym podejściu do wolności gospodarczej(nie tylko ona, bo USA czy zachód Europy również w podobny sposób budowali potęgę, a teraz budują je takie kraje jak Singapur, Chiny itp.), ich wojowniczej pracowitej i honorowej mentalności doszła do niesamowitej pozycji na świecie, taka tam wyspa gdzieś tam na Oceanie Spokojnym, a teraz wirus Marksa dotarł i tam... może jak się Polska szybko ogarnie, to wykorzystamy ten syf na zachodzie na naszą korzyść, ale to tylko marzenia ściętej głowy....

http://krowoderska.pl/troche-rada/

Tu macie jeszcze jak zabetonowane są struktury polityczne w radach miast: tutaj przykład naszego miasta
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.11.2014 o godz. 22:38.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.11.2014, 22:54
W poprzednich 2 wyborach wyniki końcowe były zgodne z 'exit-polls'
(różnica poniżej 1 punktu procentowego w każdym przypadku)

W ostatnich Eurowyborach też była książeczka do głosowania.
Na pierwszej stronie była Solidarna Polska, która nie osiągnęła
nawet progu.Tak więc tłumaczenie niebywałego wyniku PSL tym że był
na pierwszej stronie nie trzyma się kupy (nomen omen).

Eurowybory 2014

Exit-poll / wyniki oficjalne
PO - 32,8 / 32,13
PiS - 32,8 / 31,78
SLD - 9,7 / 9,44
KNP - 7,2 / 7,15
PSL - 7 / 6,8

Parlamentarne 2011

PO - 39,6 / 39,18
PiS - 30,1 / 29,89
RuPa - 10,1 / 10,02
PSL - 8,2 / 8,36
SLD - 7,7 / 8,24

Samorządowe 2010

PO - 33,8 / 30,89
PiS - 27 / 23,05
SLD - 15,8 / 15,20
PSL - 13,1 / 16,30
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.11.2014, 23:12
RN to nie jest moja bajka, ale identyczne komentarze z lewa i prawa względem zgromadzenia podobnego do tych które miały miejsce podczas ACTA to już ostre przegięcie charakteryzujące partie, które chcą dalej tkwić w spetryfikowanym systemie, w którym od 25 lat żyje się za darmo z pieniędzy podatników.
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.11.2014, 23:32
http://www.prawy.pl/felieton/7593-pi...acym-patriotom
drozd:
palikot
Senior Member

Stary 21.11.2014, 23:38
RN to nie jest moja bajka, ale identyczne komentarze z lewa i prawa względem zgromadzenia podobnego do tych które miały miejsce podczas ACTA to już ostre przegięcie charakteryzujące partie, które chcą dalej tkwić w spetryfikowanym systemie, w którym od 25 lat żyje się za darmo z pieniędzy podatników.
Ja rozumiem, że komuś może się nie podobać okupacja PKW, bo sam uważam, że nie jest to do końca przemyślane zachowanie, ale kurde, mówić o tych ludziach, że to V kolumna Putina, proputinowscy czy cokolwiek takiego i to niby partia, która mówi o sobie patrioci, to łeb pęka.
Samo to że do tego doszło, pokazuje w jakim stopniu rozkładu jest polskie państwo. Prezydent lata rozpierdal.aj.acym się samolotem i rozbija się w Rosji, ludzie w ogóle bez jakichkolwiek przeszkody, wchodzą sobie do kancelarii prezydenta, gdzie koleś otwiera im normalnie drzwi, to jest naprawdę dramat...

Ja w ogóle nie kumam jednej rzeczy.... Jak Premier czy Prezydent może bezczelnie wchodzić w kompetencje "niezawisłych" sądów i mówić do mediów że powtórki wyborów na pewno nie będzie?!
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.11.2014 o godz. 23:56.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 22.11.2014, 10:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bracie, tu nie ma co oburzenia prezentować, tych łajdaków trzeba się wyrzec. Ja wiem, że każdy popełnia grzeszki, nie ma partii ani ludzi idealnych, do każdego się można o coś dowalić ale jak już zostaje odkrytych tyle kart - afera taśmowa, przecież od razu było wiadomo, że oni będą tylko gadać i nic nie zrobią, emerytury dla żydów, popieranie banderowców i pozdrawianie ich słowami, przy których ginęli Polacy, teraz afera z wyborami i wiadomo, że też na gadaniu sie skończy + odcięcie sie od ludzi protestujących - to wszystko już jest jasne.
Wiadomo już dlaczego oni od 25 lat, czy jako PiS od lat około 10 nic nie mogą zdziałać, po prostu nic nie chcą zdziałać. Do tego obrażają się jak się ich nazywa oszołomami, moherami czy sterowaną opozycją a przecież to nikt inny jak środowisko PiS wszędzie widzi ruskich agentów itp, wszędzie to znaczy w jakichś ruchach / ludziach, którzy tez są opozycją względem PO i ogólnie Okrągłego Stołu.
A nie zastanawia Cię przypadkiem dlaczego w wyborach na prezydenta ma startować jakiś nieznany szerzej Pan z Twojego awatara? Kurde... akurat teraz jak ciągle PO traci a PiS zyskuje ot dają na te wybory jakiegoś no name'a? Co to w ogóle ma być? Dlaczego dają tego typa? Bo robią wszystko żeby tylko nie wygrać wyborów i przypadkiem całej władzy nie zgarnąć bo się nagle okaże, że się rządzi a nie się jest opozycją.
odpowiem krótko "TEN TYP " wygra z bulem , zdziwisz się ?,nie chce mi się dyskutować o stawianiu znaku równości pomiędzy PIS a Państwem PO, po prostu przesadzasz ,sam znasz fakty , nie lubisz PIS i to wszystko, ja też uważam że robi błędy, dużo o nich można pisać, uważam jednak że jest to jedyna siła zdolna coś zmienić , dla mnie gwarantem są tacy ludzie jak Kaczyński, Kamiński , napisz co proponujesz bo korwin tutaj nie pomoże a wręcz zaszkodzi , o narodowcach nie wspominam bo nie mam za grosz do nich zaufania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.11.2014, 10:30

Można? Można.

lub wersja alternatywna wg prezydenta :
kerim1906
Banita

Stary 22.11.2014, 10:36
Palikot , ok , wypowiedziałem się co myślę o oświadczeniu PIS , tylko nie wkładaj w ich usta tekstów o V kolumnie czy proputinizmie, dzięki
kerim1906
Banita

Stary 22.11.2014, 10:40
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
W poprzednich 2 wyborach wyniki końcowe były zgodne z 'exit-polls'
(różnica poniżej 1 punktu procentowego w każdym przypadku)

W ostatnich Eurowyborach też była książeczka do głosowania.
Na pierwszej stronie była Solidarna Polska, która nie osiągnęła
nawet progu.Tak więc tłumaczenie niebywałego wyniku PSL tym że był
na pierwszej stronie nie trzyma się kupy (nomen omen).

Eurowybory 2014

PO - 32,8 / 32,13
PiS - 32,8 / 31,78
SLD - 9,7 / 9,44
KNP - 7,2 / 7,15
PSL - 7 / 6,8

Parlamentarne 2011

PO - 39,6 / 39,18
PiS - 30,1 / 29,89
RuPa - 10,1 / 10,02
PSL - 8,2 / 8,36
SLD - 7,7 / 8,24

Samorządowe 2010

PO - 33,8 / 30,89
PiS - 27 / 23,05
SLD - 15,8 / 15,20
PSL - 13,1 / 16,30
PIS wystąpił do tvp i ipsos o podanie dokładnej listy komisji gdzie przeprowadzony był sondaż ze szczegółowymi wynikami, jak dobrze pamiętam ankieterów w całej Polsce było 2 lub 3 tysiące , taka próba myli się do 2%, tego nie da się zakłamać

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów