The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2014, 17:31
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Poza tym te 10 lat polityki miłości i Kaczolandu razem pozwoliły na stworzenie państwa, w którym aparatczyki z PO kradną i czują się bezkarni, a politycy z PiS-u urządzają sobie różne nocne eskapady, bądź chleją opór wraz z żonkami w rejsowych samolotach. Poziom obłudy, złodziejstwa i bezczelności podobny.
Sęk w tym emj10, że ja nie pamiętam za bardzo tych eskapad i tych uchejstw w opór. Mógłbyś mi odświerzyć pamięć- i pisze bez sarkazmu. Po prostu jestem ciekaw- bo póki co skala "grzechów" jest chyba niewspółmierna.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.11.2014, 17:41
Wypady Hoffmana i agenta Tomka, jakieś tam uszkodzone wózki golfowe i ostatni słynny zabawowy samolot z Madrytu. Nie mówiąc już o nawalonych w trzy dupy posłance Kruk, byłej szefowej KRRiTV, a także trzeciemu bliźniakowi owiniętemu w kable od kamery

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...i-alkohol.html
http://wpolityce.pl/polityka/221244-...ncelarii-sejmu
http://wpolityce.pl/polityka/221252-...awe-do-madrytu

Jeszcze rodzynek w tej sprawie od ulubieńca niektórych Pana Zawiszy.
http://www.wprost.pl/ar/478685/Zawis...jasniepanstwo/
Cytat:
Artur Zawisza z Ruchu Narodowego na swoim profilu na Facebooku w ostrych słowach skomentował incydent na pokładzie samolotu linii Ryanair z udziałem polityków PiS.
Zawisza dosadnie skrytykował Adama Hofmana, Mariusza Antoniego Kamińskiego, Adama Rogackiego i Dawida Jackiewicza oraz ich żony. „Sk...y z Prawa i Sprawiedliwości. Nie chodzi nawet o alkohol i awantury w samolocie, bo to naganne, ale może zdarzyć się i najlepszym. Chodzi o to, że panowie Hofman, Kamiński, Rogacki i Jackiewicz z żonami (choć w przypadku rozwodnika posła Kamińskiego tytuł żony jest na wyrost) traktują dni Wszystkich Świętych oraz Zaduszki jako tzw. długi weekend” – napisał polityk. Wypomniał też „czterem kulturowo wykorzenionym z polskości gówniarzom”, że robią sobie „weekendową wycieczkę do Madrytu”, gdy Polacy czczą świętych i wspominają zmarłych.

„Ja we Wszystkich Świętych i Zaduszki nawiedzałem m.in. Powązki, modląc się i zapalając znicze pod pomnikiem ofiar katastrofy smoleńskiej oraz na grobach np. posłanki PiS i minister Grażyny Gęsickiej oraz dowódcy sił lotniczych gen. Andrzeja Błasika. W tym samym czasie bydło z PiS robiło sobie długi weekend, począwszy od awantur w samolocie. Bo krzyże, cmentarze, znicze i modlitwy są dla frajerów, a jaśniepaństwo z PiS gardzi polskimi frajerami z cmentarzy. Zarówno żywymi, jak i zmarłymi” – podsumował Zawisza.
Nie ukrywam, że kilka razy w kuluarach polityki byłem i widziałem na rautach czołowych polityków naszego państwa, ale nikt gorzej nie wypada od młodych z PiS-u. Strasznie słoma im z butów wyłazi.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.11.2014 o godz. 17:48.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 07.11.2014, 17:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ten sondaż jest prawdziwy, to znaczy że rację miał Lis gdy mówił " że ludzie nie są tacy głupi na jakich wyglądają ale są o wiele głupsi "
Dlaczego uważasz że ten co na PIS nie głosuje jest głupi?

jakieś tam uszkodzone wózki golfowe
Coś o tych wózkach
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...a-rozrobe.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.11.2014 o godz. 17:49.
emj10
Senior Member

Stary 07.11.2014, 17:47
Odwróciłbym to pytanie zadając je w ten sposób: "dlaczego uważasz, że ten co głosuje na PiS nie jest głupi?"

PS. Ten fragment o Hoffmanie i spółce z portalu Karnowskich jest dobry.

Cytat:
Teraz w sprawie pojawił aspekt finansowy. Wedle portalu tvn24.pl Hofman i Kamiński wzięli kilkanaście tysięcy zaliczki z sejmowej kasy na podróż do Madrytu prywantymi autami. Ostatecznie, jednak wraz z żonami, polecieli tanimi liniami. Bilety „Ryanaira” to wydatek rzędu kilkuset złotych. Tymczasem zwrot za delegację samochodową to nawet kilkanaście tysięcy.
Wedle reporterówTVN politycy nie uczestniczyli w obradach, które były oficjalnym celem ich podróży. Mariusz Kamiński był obecny tylko na przedpołudniowym spotkaniu 30 października. Natomiast Adam Rogacki i Adam Hofman zajerestrowali się dopiero po południu i natychmiast opuścili budynek parlamentu, nawet nie wchodząc do sali, gdzie odbywało się spotkanie.
W normalnym kraju takich złodziei powinno się wywalić z kopa na bruk i niech zasuwają za własną kasę, a nie od wczesnej młodości na garnuszku podatnika
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.11.2014 o godz. 17:57.
york09
Banita

Stary 07.11.2014, 18:01
Dziwi mnie że żony polityków nie mogły godziny bez alkoholu wytrzymać. Musiały takiego obciachu w samolocie zrobić mężom.
A teraz biedny Hofman musi na haku wisieć. (bo jak czytam to go zawiesili)
Zresztą Kamiński też za grzechy byłego "aniołka Kaczyńskiego" musi cierpieć .
Zdaje się że Marcin Mastalerek (Brevik) na stałe wygryzł Adasia, bo to bez mała on zostanie gębą Kaczyńskiego
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.11.2014 o godz. 18:12.
Pablo84
Senior Member

Stary 07.11.2014, 18:25
Emj, pokazałeś mi faktycznie parę kamyczków- tylko te kamyczki dalej są kamyczkami a nie wierzchołkami góry lodowej.
Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że politycy kradli kradną i będą kraść, są nieuczciwi, są populistami i mają lud w dupie.Chodzi tu tylko o to, by wybrać tych, którzy będa jak najmniej pazerni lub tych, którym się będzie dokładnie patrzeć na ręce. Pokazałeś mi jakieś eskapady polityków, którzy pózniej zostali zawieszeni, tymczasem mamy taką (jedną z kilkudziesięciu wielkich) aferkę taśmową gdzie an Nowak jawnie łamie prawo, nie zostaje wy.......ony- bo dano mu złożyć mandat poselski, tymczasem nic w tej sprawie się nie dzieje i bezczelnie stara się "przeczekać sprawę". Rozumiesz o co mi chodzi?
W Norwegii Pani Minister podaje się do dymisj, bo za "państwowe" kupiła pieluchy, a tutaj takie czyste charkanie w twarz Polakom.
Ja wiem, że PiS będzie kradł, tylko logicznie myśląc, będzie kradł mniej, bo TVN i Wyborcza by go rozszarały. A jeśli ktoś jest wrogiem wyborczej jest moim przyjacielem, ponieważ GW to zwyczajnie antypolska gazeta- W tych kwestiach myślę jednak trochę zero- jedynkowo.

Jeśli to by było normalne Państwo z nieupolitycznionymi (nie wiem czy to odpowiednie słowo- myślę , że Michałkiewicz użył by innego ) mediami, partia taka jak PO nie miała by racji bytu- po prostu. Ciekawy jestem York, czy zachodnie media wiedzą o tych aferkach . Jak myślisz?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.11.2014 o godz. 18:38.

kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 07.11.2014, 19:27
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
nikt się nie obudził, mnie skręcało ze złości a statystyczny leming bił brawo, posłuchaj co o tym monitoringu mówi rzecznik prokuratury czy rzecznik policji,brak słów ale leming tego nie rozumie że jutro padnie na niego , co będziemy daleko szukać , popytaj o opinie takiego szpenia czy warszawiaczka emj 10 , pojadą kajdanowiczem czy kużniarem ,
no to york ileś tam już wytłumaczył co widział na filmie, czekamy na szpenia i warszawiaczka emj10, na razie zajęty straszną aferą hofmana i lotem do madrytu , jak ochłonie to napisze co widział na monitoringu
Pablo84
Senior Member

Stary 07.11.2014, 19:44
Mogłbyś kerim normalnie z nimi pisać? Bez kitu za duże tych pomyj jest w telewizji, może chociaż tutaj uczestniczymy wyjątek i jakoś w miarę normalnie pisali na te bardzo niezdrowe tematy?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.11.2014 o godz. 19:55.

kerim1906
Banita

Stary 07.11.2014, 20:42
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mogłbyś kerim normalnie z nimi pisać? Bez kitu za duże tych pomyj jest w telewizji, może chociaż tutaj uczestniczymy wyjątek i jakoś w miarę normalnie pisali na te bardzo niezdrowe tematy?
o jakich pomyjach piszesz? czytałeś co york pisze o monitoringu? , mam przejść do porządku dziennego bo Twoja estetyka tego nie znosi? i nic nie mówić ? wybacz ale nie potrafię?
Pablo84
Senior Member

Stary 07.11.2014, 20:47
Rób jak chcesz, ale wydaje mi się, że czasami warto złapać się za głowę, ale jeszcze raz cierpliwie odpisać- bez bluzgów, bo one nic nie dają a pokazują pewną bezsilność.

kerim1906
Banita

Stary 07.11.2014, 20:50
gdzie te bluzgi i pomyje? zacytuj albo daj sobie spokój bo Cie szanuję i nie chce mi się przekrzykiwac
kerim1906
Banita

Stary 07.11.2014, 20:52
Piszesz serio czy tylko trollujesz? Jeśli to druga opcja to ok, a jeśli pierwsza to dwa pytania:
- Człowieku, czy ty w ogóle oglądałeś ten film, czy relacje bierzesz od pana redaktora z TVN`u?

Ręce czasami opadają, bo niektórzy mylą USA z Europą...
a tak odpisałeś yorkowi na ten temat,
Pablo84
Senior Member

Stary 07.11.2014, 21:23
Ale ja nie piszę, że teraz coś napisałeś. Pamiętam jedynie, że strasznie się żartliście wcześniej.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.11.2014 o godz. 21:45.

kerim1906
Banita

Stary 07.11.2014, 22:05
Ale ja nie piszę, że teraz coś napisałeś. Pamiętam jedynie, że strasznie się żartliście wcześniej.
lubię fakty i konkrety, najlepiej cytaty z tego"żarcia", mam taki charakter że nie przechodzę do porządku dziennego jak ktoś mówiąc grzecznie mija się z prawdą , po prostu reaguję i punktuję , staram się merytorycznie, przyznaję że czasami nie wytrzymuje, ale są granice
emj10
Senior Member

Stary 07.11.2014, 22:07
Emj, pokazałeś mi faktycznie parę kamyczków- tylko te kamyczki dalej są kamyczkami a nie wierzchołkami góry lodowej.
Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że politycy kradli kradną i będą kraść, są nieuczciwi, są populistami i mają lud w dupie.Chodzi tu tylko o to, by wybrać tych, którzy będa jak najmniej pazerni lub tych, którym się będzie dokładnie patrzeć na ręce. Pokazałeś mi jakieś eskapady polityków, którzy pózniej zostali zawieszeni, tymczasem mamy taką (jedną z kilkudziesięciu wielkich) aferkę taśmową gdzie an Nowak jawnie łamie prawo, nie zostaje wy.......ony- bo dano mu złożyć mandat poselski, tymczasem nic w tej sprawie się nie dzieje i bezczelnie stara się "przeczekać sprawę". Rozumiesz o co mi chodzi?
W Norwegii Pani Minister podaje się do dymisj, bo za "państwowe" kupiła pieluchy, a tutaj takie czyste charkanie w twarz Polakom.
Ja wiem, że PiS będzie kradł, tylko logicznie myśląc, będzie kradł mniej, bo TVN i Wyborcza by go rozszarały. A jeśli ktoś jest wrogiem wyborczej jest moim przyjacielem, ponieważ GW to zwyczajnie antypolska gazeta- W tych kwestiach myślę jednak trochę zero- jedynkowo.

Jeśli to by było normalne Państwo z nieupolitycznionymi (nie wiem czy to odpowiednie słowo- myślę , że Michałkiewicz użył by innego ) mediami, partia taka jak PO nie miała by racji bytu- po prostu. Ciekawy jestem York, czy zachodnie media wiedzą o tych aferkach . Jak myślisz?
Mogę pokazać kamyczki z drugiej strony, czyli Rasia, który podczas rozmowy przez telefon rozmawiał niczym po zarażeniu się wirusem filipińskim, czy skarbnika PO kompletnie zalanego, ale nie w tym rzecz.

Przy założeniu, że nie głosuje się na komuchów, czyli primo SLD, które jest w prostej linii spadkobiercą tworu, który z Domu Partii przeskoczył na Rozbrat w 1990 i zmienił nazwę na SdRP oraz popłuczyny lewicowe wspierane przez Urbana i jemu podobnych to do wyboru pozostają centro-lewicowe partie tj. PiS, PO, czy PSL, bądź centro-prawicowe, czyli KNP i RN.

Osobiście mam bardzo złe zdanie o całym bloku postsolidarnościowym, a dokładnie popłuczynach po pierwszej i drugiej Solidarności. Patrząc na liczbę rozbójniczych prywatyzacji, uwłaszczenie się na majątku państwowym, zniszczenie wielu fabryk i zakładów przez właśnie ten blok, a także cofnięcie całego rolnictwa od dekadę wstecz po rozwaleniu spółdzielni produkcyjnych, zrzeszeń rolników oraz PGR-ów przez Balcerowicza to nasuwa się pytanie, czy wielu postsolidarnościowym liderom nie chodziło jedynie o dobranie się do koryta i stworzenie dzięki swoim partiom i ugrupowaniom dobrze prosperujących przedsiębiorstw.

No i właśnie w tym momencie dochodzimy do kluczowego momentu, czyli końca lat 90-tych, gdzie jeszcze kilka spraw w kraju nie zostało uregulowanych i mamy wtedy podczas głosowania nad programem powszechnego uwłaszczenia obywateli RP bardzo ważne, jedno z najlepszych w historii wystąpień poselskich. Mianowicie chodzi o to wystąpienie byłego posła PSL Bogdana Pęka.

Uważam, że Bogdan Pęk był jednym z najlepiej merytorycznie przygotowanych do swojego zawodu polityków i miał nie tylko sporą wiedzę, ale też łatwość kojarzenia oraz analizowania wielu zagadnień.

Jakże aktualne do dziś dzień przemówienie o tym jak SLD z AWS-UW podzieliło się polskim majątkiem pokazującym przy tym środkowy palec reszcie Polaków.
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata3.nsf/main/37F32113

Cytat:
Chcę natomiast powiedzieć, że dalszy etap uwłaszczenia powinien się-- moim zdaniem - odbyć przede wszystkim przez wyznaczenie znacznej części majątku prywatyzowanego. Szacunki są różne. My oceniamy, że co najmniej 40% tego majątku powinno pójść na wzmocnienie funduszy rentowo-emerytalnych, ubezpieczeń zdrowotnych i ewentualnie reformę oświaty. To będzie realne uwłaszczenie, jeżeli to zostanie sporządzone prawidłowo. Na tym etapie Polskie Stronnictwo Ludowe będzie wnosić o przekazanie projektu do Komisji Skarbu Państwa, Uwłaszczenia i Prywatyzacji w celu dalszego opracowania. Myślę, że będzie to - zwracam się do pana posła Bieli i wnioskodawców - trudna, gorąca praca, wymagająca wielu przemyśleń. Jak sądzę, będą potrzebne daleko idące kompromisy, ale jestem także przekonany... Nie wyobrażam sobie, żeby klub Akcji Wyborczej Solidarność nie przypilnował tego teraz, gdy ma taką przewagę - bo to nie jest kwestia opozycji, to jest kwestia dzisiejszej koalicji rządzącej - nie wyobrażam sobie, żeby z tej ostatniej szansy uwłaszczenia polskiego społeczeństwa nie skorzystać. Jeżeli tak się nie stanie, to będą miały miejsce takie fakty, jakie miały miejsce dotąd, kiedy np. pan minister Lewandowski wobec polskiego parlamentu głosił tezę: jak nie sprzedamy miedzi dzisiaj za niską kwotę, to sprzedamy ją jutro za jeszcze niższą. A za rok się okazało, że polski koncern miedziowy miał najlepsze wyniki na świecie. Ja wiem, że dzisiaj ceny miedzi spadają, ale pan by to już dawno sprzedał, i nic byśmy z tego jako naród polski nie mieli. Pamiętam prywatyzację porcelany, pamiętam pomniki w niektórych miastach, które spowodowały poważną burzę w prasie, ale nie mam złudzeń co do tego, że w tej sprawie większość polskich mediów zechce zabrać głos. Te media zabierają głos jedynie wtedy, gdy się powoduje polaryzację, podział słuszny, tzn. na postkomunę i postsolidarność, ze wspaniałą Unią Wolności w środku. A tymczasem, Wysoka Izbo, trzeba wreszcie postawić sobie pytanie kluczowe dla przyszłości Polski. Jest to pytanie, jak sądzę, także do znacznej większości Akcji Wyborczej Solidarność. Czy jeżeli wreszcie nie stworzymy podziału prawdziwego na tych, którzy wykazują wystarczającą dbałość o majątek narodowy, tych, którzy, rozumiejąc zasady wolnego rynku, nie idą w ciemno i nie powierzają swojej godności takim hochsztaplerom jak Soros i fundusze powielające, odbierającym dorobek całych narodów. (Oklaski) Ostatnie decyzje i działania tych wyspecjalizowanych instytucji doprowadziły do odebrania dorobku tzw. tygrysom azjatyckim, co może powodować kryzys światowy w niedługiej przyszłości. Ja nie wierzę, panie ministrze Lewandowski - i mówię to wprost wszystkim liberałom czy pseudoliberałom, natchnionym wspaniałą ideą wolnego rynku - w żaden wolny rynek. Dzisiaj nie ma wolnego rynku. Dzisiaj jest wielki rynek spekulacyjny, gdzie obrót dobrami nierealnymi wynosi 95%, a realnymi 5. Jeżeli ten obrót się utrzyma, a my zbudujemy taką giełdę, to zostaniemy na łasce tych, którzy prostymi machinacjami i spekulacjami mogą pozbawić naród polski, tak ciążko pracujący od 1989 r., tego niewielkiego dorobku, jaki ma.
Nie chcę także, żeby w myśl zasad ideologii, która jest mi obca - i sądzę, że powinna być obca także większości AWS - powtórzyły się takie działania podejmowane w imię utrzymania złotówki, bo już takie zapowiedzi pana ministra Balcerowicza mamy, jakie były w 1989 r., gdy był kryzys inflacyjny. Prostym wyjściem było pozbawienie większości społeczeństwa oszczędności. Takie było wyjście. I znajdą oczywiście owi magowie wolnego rynku takie wyjście, tylko za każdym razem rachunki będzie płacił naród.
Panie Posłanki! Panowie Posłowie! Polskie Stronnictwo Ludowe uważa - powtarzam to jeszcze raz - że jest to debata historyczna i nie dotyczy ona formalnych treści zapisu w tym dokumencie, który stanowi projekt ustawy. Jest to debata, w której jest kluczowe pytanie: jaki jest podział sceny politycznej w Polsce, ten prawdziwy, z punktu widzenia polskich interesów teraz i jutro i czy jest tu większość zdolna do tego, żeby podjąć działania mające na celu uwłaszczenie polskiego narodu. Polskie Stronnictwo Ludowe jest zdecydowane podjąć takie działania w sposób racjonalny. Będziemy wszystkie racjonalne działania wspierać i póki istniejemy, będziemy zawsze pokazywać tym, którzy naród oszukują, i tym, którzy prowadzą tak zwane reformy kosztem większości narodu, że nie tędy droga i że trzeba szukać rozwiązań takich, które będą mogły być zaakceptowane przez większość polskiego społeczeństwa. Dziękuję za uwagę. (Oklaski)

W dużej mierze PO i PiS wyrosły na uwłaszczeniu się pewnych środowisk w bogatych regionach. PO skorzystała na wielu uwłaszczeniach na Pomorzu, gdzie w pewnym momencie mieli kilka gazet, w tym nawet tygodnik "Życie". Natomiast PiS bazował na tym co dostał w Warszawie i okolicach.

Kilka moich starych cytatów.
Co do GW, TVN, czy Polsatu to są to media, które wyłoniły się w PRL-bis za pieniądze pochodzące z magdalenkowego podziału dóbr i usług, więc chyba nikt w miarę świadomy tego jak wygląda polska rzeczywistość nie ma wątpliwości, że te media będą za wszelką cenę broniły swoich racji wspierając przez dwie dekady te partie (SLD, UD, UW, czy PO), które gwarantują im zachowanie status quo. Gwoli ścisłości należy też pamiętać, że z magdalenkowego podziału PC zyskało Express Wieczorny oraz Tygodnik Solidarność, ale poza dobrami materialnymi, a konkretnie mówiąc nieruchomościami żaden z tych tytułów nie odniósł sukcesu w PRL-bis.
Później w nagrodę za "nie bycie" w Magdalence dostają za bezcen od Wałęsy m.in. "Ekspres Wieczorny" wraz z zakładami graficznymi na ul. Nowogrodzkiej, biurowcem na ul. Srebrnej oraz siedzibą Ekspresu. Dziwnym trafem wszystkie te nieruchomości należą teraz do... PiS-u

Warto jednak było wtedy usiąść do stołu z Kiszczakiem i zagryzać goudę ogóraskiem

Generalnie sporo pisania, aby to wszystko streścić w jedną składną wypowiedź. Spróbuję po powrocie, gdyż właśnie biorę się za pakowanie.
kerim1906
Banita

Stary 07.11.2014, 22:12
http://nick.salon24.pl/614195,kolejn...zety-wyborczej

i to cieszy, tak trzymać, dawno by padli bez budżetowej kroplówki peło, ale rządowa gazeta musi trwać , myślę że już niedługo

a gostek powyżej dalej swoje kłamstwa o srebrnej czy innym uwłaszczeniu Pisu, i jak nie reagować?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 07.11.2014 o godz. 22:14.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2014, 22:34
lubię fakty i konkrety, najlepiej cytaty z tego"żarcia", mam taki charakter że nie przechodzę do porządku dziennego jak ktoś mówiąc grzecznie mija się z prawdą , po prostu reaguję i punktuję , staram się merytorycznie, przyznaję że czasami nie wytrzymuje, ale są granice
Nikt nie będzie Nam wmawiał, że białe jest białe, a czarne jest czarne

http://nick.salon24.pl/614195,kolejn...zety-wyborczej

i to cieszy, tak trzymać, dawno by padli bez budżetowej kroplówki peło, ale rządowa gazeta musi trwać , myślę że już niedługo
po co się tak podniecać jak wszystkim leci z wydań papiperowych? Nie od dziś wiadomo, że publikacja ciekawych treści potrzebuje szybkich reakcji, więc internet ma i zdobywać będzie dalej swoją przewagę.

Cytat:
Największy spadek w zestawieniu - wynoszący 22 proc. - odnotowała jednak „Gazeta Polska Codziennie” (Forum). Średni sprzedażowy wynik tego dziennika wyniósł 20 652 egz. W zestawieniu tytuł ten był siódmy.
a jest to spowodowane internetem. Tylko Fakt trzyma się dobrze, ale osoby go czytające, raczej w internecie nie spędzają za dużo czasu ...

Cytat:
Na początku października br. w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Tomasza Sakiewicz, redaktor naczelny „Gazety Polskiej Codziennie”, odnosząc się do wyników tytułu, podkreślał, że spada sprzedaż wszystkich dzienników. - Nie ma planów zamknięcia gazety, bo przynosi ona zysk - dodał. Jednocześnie maleje zatrudnienie w „GP Codziennie”, a Sakiewicz stawia obecnie na rozwój portalu Niezalezna.pl, który jest bardziej dochodowy
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.11.2014, 23:06
Stonoga na manifestacji sektora małych przedsiębiorstw pod sejmem.

Pierwsza w postkomunie manifestacja która jest o coś... tzn nie o żądanie przywilejów i więcej socjalu, tylko o wolność przedsiębiorców i niższych podatków
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.11.2014 o godz. 23:19.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 07.11.2014, 23:19
Nie no przepraszam, ale już wcześniej była jedna manifestacja o coś, a dokładnie o dobra cyfrowe i nazywała się potocznie "ACTA"
york09
Banita

Stary 08.11.2014, 11:05
no to york ileś tam już wytłumaczył co widział na filmie,
Antyterorysta na ten temat
http://www.tvp.info/17564008/dziewul...zdanie-ankieta
@Kerim wyobraź sobie że jesteś policjantem. Interweniujesz w sprawie pijanego, a inny pijak startuje do ciebie nie wykonuje twoich poleceń, byłbyś pewny że za chwilę nie wyciągnie noża i nie będzie chciał odbić kumpla?
Co do policjantki która siedziała na nim i go okładała , to to już było przegięcie.
kerim1906
Banita

Stary 08.11.2014, 11:26
york09 napisał(a):Wyświetl post
Antyterorysta na ten temat
http://www.tvp.info/17564008/dziewul...zdanie-ankieta
@Kerim wyobraź sobie że jesteś policjantem. Interweniujesz w sprawie pijanego, a inny pijak startuje do ciebie nie wykonuje twoich poleceń, byłbyś pewny że za chwilę nie wyciągnie noża i nie będzie chciał odbić kumpla?
Co do policjantki która siedziała na nim i go okładała , to to już było przegięcie.
york litości , nie brnij i nie wklejaj komucha pseudoantyterroryste dziewulskiego,poczytaj o jego "dokonaniach antyterrorystycznych", proszę nie brnij bo się kompromitujesz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 08.11.2014 o godz. 11:34.
kerim1906
Banita

Stary 08.11.2014, 11:34
szpen czy Ty rozumiesz słowo pisane, rządowa gadzinówka dostaje tlen od lat , papierowe wydania są "prenumerowane" przez wszystkie instytucje w tym kraju, w środku ogłoszenia spółek skarbu o dajmy tak pierwsze z brzegu "o korzyściach z odwiedzania lasu" -to nie żart, to fakt, poczytaj statystyki dotowania gadzinówek typu wybiórcza, lisweek, tusk vision network i inych przez Państwo PO a może zrozumiesz w czym rzecz, internet nie ma tu nic do rzeczy , chociaż faktem jest że zabiera czytelników papierowych,
york09
Banita

Stary 08.11.2014, 12:14
@kerim1906 jak na razie to w Polsce jest tak, że każdy może mieć swoje zdanie na różne sprawy. Może za rządów Jarka to się zmieni i ludzie podobni do ciebie narzucą narodowi jak mają myśleć. (coś jak Kim w Korei)
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.11.2014, 12:36
york słuchajże- ten cały profil "młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków" to IRONIA. Czaisz?
Anty PO-PiS!!!
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 08.11.2014, 13:55
Grabowski i Olbrychski na konwencji PO
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.11.2014, 14:00
szpen czy Ty rozumiesz słowo pisane, rządowa gadzinówka dostaje tlen od lat
Dokładnie dostaje kasę od zawsze. Szły ogłoszenia kiedy rządziło SLD, szły ogłoszenia kiedy rządził PiS i idą teraz kiedy rządzi PO. Czy tego chcesz czy nie GW to najbardziej poczytny dziennik w Polsce. Nikt normalny nie wrzuci ogłoszeń bulwarowce jaka jest Fakt.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.11.2014, 14:47
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie dostaje kasę od zawsze. Szły ogłoszenia kiedy rządziło SLD, szły ogłoszenia kiedy rządził PiS i idą teraz kiedy rządzi PO. Czy tego chcesz czy nie GW to najbardziej poczytny dziennik w Polsce. Nikt normalny nie wrzuci ogłoszeń bulwarowce jaka jest Fakt.
Ale np. dlaczego ogłoszeń czy przetargów nie dadzą do Gazety Prawnej tylko wspierają tego szmatławca, przecież Gazeta Prawna jest bardziej odpowiednim miejscem na zamieszczanie takich informacji niż GW.
kerim1906
Banita

Stary 08.11.2014, 14:49
Szpen napisał(a):Wyświetl post
znasz genezę powstania tego "najbardziej poczytnego"dziennika w Polsce ? , znasz profil reklam w tym "najbardziej poczytnym" dzienniku ? reklama odpoczynku w lesie to nie żart tylko przykład , kolejny to np reklama złomowania sprzętu wojskowego,byle by kaska poszła z budżetu, a potem michnik pochwali, obroni i da odpór wrednym kaczystom, na rynku mediów panuje nierównowaga, kto się trochę tym interesuje widzi to bez problemu, Ty nie widzisz bo nie chcesz , proste
kerim1906
Banita

Stary 08.11.2014, 14:52
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Grabowski i Olbrychski na konwencji PO
karolak ,kondrat,stuhr młody , stary , i reszta ferajny jest ?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 08.11.2014, 15:21
GW systematycznie traci, a gdyby nie to że spora część nakładu jako prenumeraty rozchodzi się po instytucjach państwowych, urzędach, czy nawet w pociągach InterCity (a jest to ok.25 tys egz. rozdawanych)... Już mają 165 tys egz czyli 2,5 razy mniej niż kilka lat temu.....
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...tniej-kupowany

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów