The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2013, 13:26
Chodzi tutaj o to, że media, które same sobie przyklejały łatkę niezależnych, obiektywnych, czy niepokornych od lat siedziały na kasie związanej z zapleczem PiS-u (choćby SKOK-i), a gdy ktoś podnosił taki zarzut to następowało obruszenie. Teraz przynajmniej mamy jasność, że GP i GPC to tytuły należące bezpośrednio do łona partii, a Karnowscy są współwłaścicielami swoich mediów na spółkę z zapleczem biznesowym PiS.

"Nikt nie powie, że czarne jest czarne, a białe jest białe."

Co do GW, TVN, czy Polsatu to są to media, które wyłoniły się w PRL-bis za pieniądze pochodzące z magdalenkowego podziału dóbr i usług, więc chyba nikt w miarę świadomy tego jak wygląda polska rzeczywistość nie ma wątpliwości, że te media będą za wszelką cenę broniły swoich racji wspierając przez dwie dekady te partie (SLD, UD, UW, czy PO), które gwarantują im zachowanie status quo. Gwoli ścisłości należy też pamiętać, że z magdalenkowego podziału PC zyskało Express Wieczorny oraz Tygodnik Solidarność, ale poza dobrami materialnymi, a konkretnie mówiąc nieruchomościami żaden z tych tytułów nie odniósł sukcesu w PRL-bis.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.09.2013, 13:37
Wałęsa. Tekst polemiczny.
http://wpolityce.pl/artykuly/62146-j...kazde-swinstwo

--------------------------------

Inny temat. Aborcja. Wchodzisz na własną odpowiedzialność:
http://www.fakt.pl/tak-wyglada-aborc...,420636,1.html
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.09.2013, 13:59
Tusk kończy powoli likwidacje przemysłu stoczniowego (teraz Stocznia Gdańska), konkurencyjnego dla stoczni niemieckich. Teraz właśnie zamierzaja sprzedać dochodową polska spółkę, która przynosi realny zysk i znajduje się w strategiicznym miejscu czyli transporcie. Mowa oczywiście o PKP Cargo :

http://wpolityce.pl/artykuly/63612-s...polskich-kolei
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.09.2013, 15:08
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jaki jest przekaz dla ciemnego ludu , ale okazuje się ,ze Kaczyński i PIS mają swoją własną gazete...
Przecież o tych powiązaniach wiadomo już od roku:

http://www.press.pl/newsy/prasa/poka...ska-Codziennie

Nie można powiedzieć by GPC była obiektywna, ma wyraźny przechył w stronę PiS.

Tylko że mój link nie dotyczył gazety o średniej sprzedaży 24 000 egzemplarzy, którą każdy kojarzy z pewną partią, tylko gazety o prawie 10 krotnie wiekszej sprzedaży, która ponoć jest obiektywna i opiniotwórcza.

Brakuje również komentarza, jak sytuacja wygląda w świecie telewizji, gdzie nie ma nawet takiej dysproporcji, a z przesłanego dokumentu wynika że PO może sobie dowolnie kształtować jaka wrzutka dla mediotów znajdzie się w napopularniejszych wiadomościach telewizyjnych.

Cytat:
Materiał w Wiadomościach TVN – ARP nie chce topić kolejnych publicznych
pieniędzy, ale spółki grupy stoczniowej będą zatrudniać stoczniowców, bo rozwijają
produkcję.
Macie Panowie coś podobnego na "PiS-owskie" telewizje?

PS.Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę. Może powiesz mi Asie, jaki kanał mam wybrać?

kamikaze napisał(a):
To nic nowego te rzekomo "niezależne" media są jakoś tak dziwnie przychylne pewnej pseudo-prawicowej partii
Piszesz o takich mediach jak np "Najwyższy Czas?"
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Stary 30.09.2013, 15:32
Akurat co by nie mówić to NC od 1990 roku trzymał się konsekwentnie swojego formatu, czyli niezależności finansowej w pełnym tego zwrotu rozumieniu, a zarazem zależności partyjnej (UPR/KNP) z wyraźnym liberalnym/konserwatywnym/antyeuropejskim/filoamerykańskim sznytem. Za tą konsekwencję wynagradzam ich od czasu do czasu groszem, ale bardziej z ciekawości ciętego pióra niż ze względu na zbieżność poglądów.

Drugim takim tytułem, gdzie nonkonformizm jest w cenie w dalszym ciągu jest "Nasz Dziennik".
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.09.2013, 17:51
Hihihi wiadomo że wszystkie media, które nie powielają mentstreamowej propagandy muszą być pisowskie To sprawia, że choćby głosiły że 2+2=4 w żadnym wypadku nie wolno im wierzyć !

Taka jest refleksja po wpisach "oburzonych" na prawdę. Jakże im współczuję.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 30.09.2013, 18:48
HP wprowadził trochę kolorytu w medialno-polityczne życie, ale prawdziwie ten człon "prawicy" powinni raczej zamienić na słowo zaczynające się na literę... (ż) co będzie zdecydowanie bliższe realiom.

Drozd, ja wiem, że prawdy nie lubisz przyjmować pod żadną postacią, ale akurat tą ciężko w jakikolwiek sposób zaciemnić w sprawie podporządkowania mediów przez różne ugrupowania politycznie (prym wiodą w tym PO oraz właśnie PiS).
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 30.09.2013, 22:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd, ja wiem, że prawdy nie lubisz przyjmować pod żadną postacią, ale akurat tą ciężko w jakikolwiek sposób zaciemnić w sprawie podporządkowania mediów przez różne ugrupowania politycznie (prym wiodą w tym PO oraz właśnie PiS).
A co to? SLD i PSL to się nie liczy? Czemu to PIS zrównujesz z PO?

Gratuluję polotu jeśli z PO zrównujesz jakąkolwiek partię (w tym przypadku PIS) po akcji z Hajdarowiczem.

Takiej łobuzerii jaką uprawia rządząca partia w tym detalu (jak i w każdym) nie było nawet w latach 90
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 30.09.2013, 23:10
Jak dobrze pamiętam to drugiej takiej partii jak PiS jeśli chodzi o szybkość przejęcia mediów publicznych przez dwie dekady nie mieliśmy. Rachu ciachu i po strachu sprawa załatwiona wieczorową porą. A to, że Urbański (dawny prominentny polityk PC), który później nota bene załatwił PiS przez to, że pozwolił na podział na widowni 50/50 podczas kluczowej debaty przedwyborczej między Jarkiem, a Donkiem oraz Wildstein, który swojej miłości do PiS-u w tamtym momencie nawet nie skrywał mocno się poróżnili z centralą PiS-u przez co doszło do odbicia KRRiTV przez SLD w pakiecie z SO i LPR nie reprezentowali interesów PiS w telewizji publicznej w wystarczający sposób to już zupełnie inna kwestia.

Rozumiem, że akcja Hajdarowicza działa na wyobraźnię, ale przypomnij sobie jak za kadencji PiS zmieniły się inne media w Polsce. Ta sama "Rzepa" po odejściu Gaudena zmieniła profil na centroprawicowy i raczej konserwatywny, a "Wprost" po odejściu Króla, a za redakcji Gabryela i Janeckiego należał do głównych piewców rządu PiS. Grupa dziennikarzy, która w latach 2005-2007 znalazła tam miejsce przyczyniła się później do rozbudowy mediów właśnie po tej stronie barykady (Fronda, URZE, W Sieci, Do Rzeczy).

Jakby komuś chciało się zrobić dokładną statystykę głównych mediów w Polsce to byłbym rad, ale to z tego co się orientuję (bardziej czytam o tym niż mam możliwość oglądania) podział pod względem poparcia dla poszczególnych partii w tej chwili wygląda tak.

TVP - PO + PSL + SLD
Polsat - PO
TVN - PO
GW - PO + SLD
Rzepa - PO
Newsweek - PO
Wprost - PO
Polityka - PO + SLD
Przekrój - SLD
Przegląd - SLD

Fakt - PO + SLD
Super Expres - mówiąc szczerze nie wiem, ale z tego co słyszałem raczej nie PO

TV Republika - PiS
GPC - PiS
GP - PiS
Tygodnik Powszechny - PiS
Gość Niedzielny - PiS
Nasz Dziennik - PiS
Do Rzeczy - PiS
W Sieci - PiS
Fronda - PiS

Nie wiem czy wypisałem wszystko (na pewno pominąłem radia, bo rzadko słucham, a tam tylko radio Wnet i oczywiście RM po stronie PiS), ale jeśli umieściłem większość to przyznam, że nadspodziewanie optymistycznie wygląda to dla PiS-u, który przecież wszelkimi niedemokratycznymi metodami jest niszczony, a od ostatniej kampanii wyborczej mocno zyskał od strony medialnej. Nie należy też zapominać o serwisach blogowych, FB i TT, gdzie moim zdaniem od dobrego roku zarysowała się mocna przewaga zwolenników PiS. Obrońców Tuska i jego zadeklarowanych fanboy-ów jakby nagle zrobiła się 1/3 względem tego co było jeszcze w 2011 roku, gdzie oba fronty szły łeb w łeb.

* Palikota specjalnie pominąłem, bo dopiero w październiku się dowiemy czy idą szeroką ławą oraz czy to realny następca PO do promowania w mainstreamie.

Co do PSL-u. Rozumiem, że ta partia liczy się w mediach, ciekawe jakich? Ile miejsca poświęcają tej partii tygodniki od lewa do prawa? Ile jest miejsca w dziennikach? Czy mają tytuły poza stricte rolniczymi, gdzie promuje się kandydatów w wyborach jak ma to miejsce chociażby w GP, która staje się ulotką reklamową jednej partii na okres kampanii wyborczej? Z mojej wiedzy nic takiego nie ma miejsca i jeśli chodzi o media (telewizję publiczną i nie tylko) PSL w ostatniej kampanii należał do najbardziej dyskryminowanych partii.

Żeby nie było, że podaję jakieś niestworzone historie to odsyłam do sprawozdań z kampanii wyborczej, które najlepiej obrazują rzeczywiste intencje mediów względem różnych partii.
wis.la/xn79f

Należy spojrzeć na to jaką przewagę w mediach miało PO i PiS (od 35% do przeszło 60% w zależności od kanału) oraz na to, że zarówno RP, jak i SLD poświęcano więcej czasu niż PSL-owi. Słusznie ta partia oburzała się później, że takie pompowanie innych partii nie jest fair, a statystyki PJN, które w niektórych miejscach są bliskie PSL-owi pokazują, że promowanie Palikota i Kowala szło w najlepsze.

PS. Nie wiem czemu nie pokazuje zdjęć.
PS2. Nie chce mi się bawić z robienie kilkunastu zdjęć, więc wrzucam tylko jedno na imgura.

Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.09.2013 o godz. 23:47.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2013, 06:31
Tygodnik Powszechny - PiS ? ale jaja !
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 01.10.2013, 09:21
Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.10.2013, 09:21
Chodzi tutaj o to, że media, które same sobie przyklejały łatkę niezależnych, obiektywnych, czy niepokornych od lat siedziały na kasie związanej z zapleczem PiS-u (choćby SKOK-i), a gdy ktoś podnosił taki zarzut to następowało obruszenie. Teraz przynajmniej mamy jasność, że GP i GPC to tytuły należące bezpośrednio do łona partii, a Karnowscy są współwłaścicielami swoich mediów na spółkę z zapleczem biznesowym PiS.

"Nikt nie powie, że czarne jest czarne, a białe jest białe."

Co do GW, TVN, czy Polsatu to są to media, które wyłoniły się w PRL-bis za pieniądze pochodzące z magdalenkowego podziału dóbr i usług, więc chyba nikt w miarę świadomy tego jak wygląda polska rzeczywistość nie ma wątpliwości, że te media będą za wszelką cenę broniły swoich racji wspierając przez dwie dekady te partie (SLD, UD, UW, czy PO), które gwarantują im zachowanie status quo. Gwoli ścisłości należy też pamiętać, że z magdalenkowego podziału PC zyskało Express Wieczorny oraz Tygodnik Solidarność, ale poza dobrami materialnymi, a konkretnie mówiąc nieruchomościami żaden z tych tytułów nie odniósł sukcesu w PRL-bis.
Bo to sa media niezależne . Możesz w nich przeczytać artykuły czy informacje : a) zakazane w gazetach sprzyjających rządowi lub postkomunie b) spoza głównego nurtu, w tym obyczajowego c) anty-establishmentowe. W kilka osób uczepiliście się spraw włascicielskich co jest o tyle kuriozalne że primo zawsze media są zależne od właścicieli ale secundo nie ma żadnych jak dotąd dowodów że piszą tam kłamstwa lub ze sa inspirowani politycznie - co jest normą w mediach drugiej strony i można mnozyć przykłady - oficjalnych spotkań, układów, spraw niejasnego finansowania etc. Kto niby miałby niezależne media w Polsce wspierać?- partia opozycyjna antyestablishmentowa wraz z garstką firm NIE UMACZANYCH w układy? czy może oczekiwałbyś Jasia spod budki z Piwem który z kumplami robią zrzutę na Sieci i GP?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 01.10.2013, 10:24
Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2013, 10:28
pysio napisał(a):Wyświetl post
Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce!
Nie ma lepszej reklamy dla PiS niż tej podobne pysiowe opinie

A co do tabelki. Szkoda że nie podali ile z czasu przyporządkowanego partii upłynęło na rzetelnej informacji a ile na czarnej propagandzie. Bo bez tego to takie tabelki o kant potłuc.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.
TRWAM utrzymuje się z wpłat widzów i istnieje już ponad 10 lat. No i nie wiem czy rozumiesz o niezależność od czego chodzi. Mianowicie niezależność od układu trwającego w Polsce od magdalenki,przez nocną zmianę, po nierząd cudaka. Ostatnio Republika której blokuje sie dostęp na kablówki. Żeby nie tworzyła rozdźwięku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.10.2013 o godz. 10:34.
Hej Nasz TS !!
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2013, 10:32
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czegoś takiego jak niezależna telewizja, gazeta czy dziennikarz nawet w HBO czy też Discovery.
...And Justice For All
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2013, 10:45
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czegoś takiego jak niezależna telewizja, gazeta czy dziennikarz nawet w HBO czy też Discovery.
Oczywiście że jest, tylko trzeba sprecyzować od jakich wpływów. Może też być zależna ale rzetelna, czyli swoich oszczędza ale nie posuwa się do kłamstw czy manipulacji żeby dokopać nieswoim. Odcieni jest wiele, niestety u nas dominuje czerwony w najobrzydliwszej postaci.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 01.10.2013, 11:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tygodnik Powszechny - PiS ? ale jaja !
Tygodnik Solidarność oczywiście. Copypasta z rankingu sprzedaży tygodników czasem wychodzi bokiem.

Tygodnik Powszechny - SLD + PO
Tygodnik Solidarność - PiS
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2013, 12:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że jest, tylko trzeba sprecyzować od jakich wpływów. Może też być zależna ale rzetelna, czyli swoich oszczędza ale nie posuwa się do kłamstw czy manipulacji żeby dokopać nieswoim. Odcieni jest wiele, niestety u nas dominuje czerwony w najobrzydliwszej postaci.
Czyli jednej osobie coś można wytykać a drugiej przemilczeć i to nazywasz rzetelnością?
...And Justice For All
emj10
Senior Member

Stary 01.10.2013, 12:16
Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą"

Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę.

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie.

Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi.

Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę.
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 01.10.2013, 14:48
Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą"

Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę.

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie.

Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi.

Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę.
Pierwszy będzie mądrym, otwartym na świat człowiekiem, a drugi wyjdzie z pokoju otępiały, ze śliną na gębie komu by tu wpierdzielić itp itd.

Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam...

PRECZ Z ZACOFANIEM!
JEDNA NOWOCZESNA EUROPA!
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2013, 15:22
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Czyli jednej osobie coś można wytykać a drugiej przemilczeć i to nazywasz rzetelnością?
Oczywiście bo nie wymagam żeby w imię rzetelności gryźć rękę która karmi. Od jej gryzienia są ci których nie karmi. Można oczywiście i z tą taryfą ulgową przesadzić ale tu decydują odbiorcy.

Natomiast rozsiewanie kłamstw i oszczerstw pod adresem przeciwników karmiącej ręki to już manipulacja, której zgubne efekty obserwujemy w Polsce.

pysio napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy będzie mądrym, otwartym na świat człowiekiem, a drugi wyjdzie z pokoju otępiały, ze śliną na gębie komu by tu wpierdzielić itp itd.

Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam...

PRECZ Z ZACOFANIEM!
JEDNA NOWOCZESNA EUROPA!
Ty sam z siebie tak bredzisz czy może pozostajesz pod wpływem jakiegoś nowocześnie oświeconego "autoryteta" ?

Tablet czy smartfon to zabawki dla kretynów żeby mieli bliżej do fejsa, więc ich obsługa musi być maksymalnie prosta. Nie przeszkadza to oczywiście pseudointeligentom szczycić się taką umiejętnością . Dwulatek jak pierwszy raz wysiedzi coś na nocniku, jest z siebie równie zadowolony. Może pysio powinien zostać uhonorowany jakimś okolicznościowym dyplomem ?
Hej Nasz TS !!
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.10.2013, 20:29
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
emj10
Senior Member

Stary 01.10.2013, 21:31
Nie tylko wygodne, ale czasem niezbędne. W czasach hot spotów w każdej kawiarni, internetu LTE, stref Lounge na lotniskach nie wyobrażam sobie życia bez takich gadżetów jak tablet. Smartphony nigdy mnie nie przekonywały, głównie ze względu na to, że te sensowne trzymają do 24h czuwania, więc jestem wierny BB, które dzięki tetheringowi pozwalają mieć hotspot wifi zawsze pod ręką. Poza tym w obecnych czasach Ipad 3, czy Microsoft Surface kosztujące po 500 euro to żaden wydatek.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.10.2013 o godz. 21:34.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.10.2013, 21:52
Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 01.10.2013, 22:00
ja również żądam przeprosin p. Giganta!
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 01.10.2013, 22:07
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?
A jak myślisz znając historię ostatnich lat, gdzie każdą bzdurę w jego wykonaniu czekał niechybnie respons z mojej strony?
Drozd
Senior Member

Stary 01.10.2013, 23:36
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.
Przepraszam jeżeli poczułeś się urażony, natomiast nigdy nie wmówisz mi ze nazwałem kogokolwiek kretynem bo używa smartfona. Natomiast nie ma dyskusji, że rozwój idzie w stronę płynniejszego kontaktu z siecią i fejsem. Czyli musi być prosty, przyszlo Ci do głowy żeby się szczycić umiejętnością obsługi tabletu, smartfona? Jakie to ma znaczenie?

A jak myślisz znając historię ostatnich lat, gdzie każdą bzdurę w jego wykonaniu czekał niechybnie respons z mojej strony?
Twoje niehybne respąsa bawią mnie niezmiennie, obnażając prawdziwe oblicze, myślisz że przedmiotem "sporu" jet użyteczność elektroniki?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.10.2013 o godz. 23:50.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 02.10.2013, 00:36
niechybne czy niehybne?
respons czy respąs?
niezmiennie czy niezmiernie?

Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.10.2013, 03:04
Dla niego jest obojętne czy ta Istota posiada dodatkowy chromosom 21 czy go nie posiada.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=2RZKsLMfsR4
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.10.2013, 07:38
Drogi Przywódca znad Wisły:

Cytat:
Łubu dubu, łubu dubu... AON przyznała premierowi Tuskowi tytuł Człowieka Wielkiej Wiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca. "Nie widziałem większego wazeliniarstwa"

Premier Donald Tusk kolekcjonuje kolejne tytuły i odznaczenia. We wtorkowy poranek szef rządu wziął udział w otwarciu roku akademickiego w Akademii Obrony Narodowej. Myliłby się jednak ten, kto uważałby, że na uczestnictwie się skończyło. Tusk wygłosił przemówienie, a od wdzięcznej za przybycie uczelni otrzymał dość oryginalny prezent.
CZYTAJ WIĘCEJ: Premier Tusk otwiera rok akademicki w AON: "Zapewnienie bezpieczeństwa jest najważniejszym zadaniem władzy. Polska musi mieć własne możliwości odstraszania"
Jak informuje "Rzeczpospolita", AON przyznała premierowi honorowy tytuł Człowieka Wielkiej Wiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca. To nie żart. Opozycja nie zostawia na geście AON suchej nitki:
Nie widziałem większego wazeliniarstwa w ostatnim czasie. I to nie jest żart. Wiele osób mi nie wierzyło nawet, że taki fakt mógł mieć miejsce
- przekonuje poseł PiS Andrzej Jaworski.
A więc już nie tylko Słońce Peru i niemiecka nagroda im. Walthera Rathenaua. Polska rzeczywistość chce za wszelką cenę naśladować zagraniczne wzorce. A dzielny premier tylko się uśmiechnął...
svl, PAP, "Rzeczpospolita"
http://wpolityce.pl/wydarzenia/63738...wazeliniarstwa

P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów