|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wałęsa. Tekst polemiczny.
http://wpolityce.pl/artykuly/62146-j...kazde-swinstwo -------------------------------- Inny temat. Aborcja. Wchodzisz na własną odpowiedzialność: http://www.fakt.pl/tak-wyglada-aborc...,420636,1.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tusk kończy powoli likwidacje przemysłu stoczniowego (teraz Stocznia Gdańska), konkurencyjnego dla stoczni niemieckich. Teraz właśnie zamierzaja sprzedać dochodową polska spółkę, która przynosi realny zysk i znajduje się w strategiicznym miejscu czyli transporcie. Mowa oczywiście o PKP Cargo :
http://wpolityce.pl/artykuly/63612-s...polskich-kolei |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
http://www.press.pl/newsy/prasa/poka...ska-Codziennie Nie można powiedzieć by GPC była obiektywna, ma wyraźny przechył w stronę PiS. Tylko że mój link nie dotyczył gazety o średniej sprzedaży 24 000 egzemplarzy, którą każdy kojarzy z pewną partią, tylko gazety o prawie 10 krotnie wiekszej sprzedaży, która ponoć jest obiektywna i opiniotwórcza. Brakuje również komentarza, jak sytuacja wygląda w świecie telewizji, gdzie nie ma nawet takiej dysproporcji, a z przesłanego dokumentu wynika że PO może sobie dowolnie kształtować jaka wrzutka dla mediotów znajdzie się w napopularniejszych wiadomościach telewizyjnych. Cytat:
PS.Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę. Może powiesz mi Asie, jaki kanał mam wybrać? kamikaze napisał(a):
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak dobrze pamiętam to drugiej takiej partii jak PiS jeśli chodzi o szybkość przejęcia mediów publicznych przez dwie dekady nie mieliśmy. Rachu ciachu i po strachu sprawa załatwiona wieczorową porą. A to, że Urbański (dawny prominentny polityk PC), który później nota bene załatwił PiS przez to, że pozwolił na podział na widowni 50/50 podczas kluczowej debaty przedwyborczej między Jarkiem, a Donkiem oraz Wildstein, który swojej miłości do PiS-u w tamtym momencie nawet nie skrywał mocno się poróżnili z centralą PiS-u przez co doszło do odbicia KRRiTV przez SLD w pakiecie z SO i LPR nie reprezentowali interesów PiS w telewizji publicznej w wystarczający sposób to już zupełnie inna kwestia.
Rozumiem, że akcja Hajdarowicza działa na wyobraźnię, ale przypomnij sobie jak za kadencji PiS zmieniły się inne media w Polsce. Ta sama "Rzepa" po odejściu Gaudena zmieniła profil na centroprawicowy i raczej konserwatywny, a "Wprost" po odejściu Króla, a za redakcji Gabryela i Janeckiego należał do głównych piewców rządu PiS. Grupa dziennikarzy, która w latach 2005-2007 znalazła tam miejsce przyczyniła się później do rozbudowy mediów właśnie po tej stronie barykady (Fronda, URZE, W Sieci, Do Rzeczy). Jakby komuś chciało się zrobić dokładną statystykę głównych mediów w Polsce to byłbym rad, ale to z tego co się orientuję (bardziej czytam o tym niż mam możliwość oglądania) podział pod względem poparcia dla poszczególnych partii w tej chwili wygląda tak. TVP - PO + PSL + SLD Polsat - PO TVN - PO GW - PO + SLD Rzepa - PO Newsweek - PO Wprost - PO Polityka - PO + SLD Przekrój - SLD Przegląd - SLD Fakt - PO + SLD Super Expres - mówiąc szczerze nie wiem, ale z tego co słyszałem raczej nie PO TV Republika - PiS GPC - PiS GP - PiS Tygodnik Powszechny - PiS Gość Niedzielny - PiS Nasz Dziennik - PiS Do Rzeczy - PiS W Sieci - PiS Fronda - PiS Nie wiem czy wypisałem wszystko (na pewno pominąłem radia, bo rzadko słucham, a tam tylko radio Wnet i oczywiście RM po stronie PiS), ale jeśli umieściłem większość to przyznam, że nadspodziewanie optymistycznie wygląda to dla PiS-u, który przecież wszelkimi niedemokratycznymi metodami jest niszczony, a od ostatniej kampanii wyborczej mocno zyskał od strony medialnej. Nie należy też zapominać o serwisach blogowych, FB i TT, gdzie moim zdaniem od dobrego roku zarysowała się mocna przewaga zwolenników PiS. Obrońców Tuska i jego zadeklarowanych fanboy-ów jakby nagle zrobiła się 1/3 względem tego co było jeszcze w 2011 roku, gdzie oba fronty szły łeb w łeb. * Palikota specjalnie pominąłem, bo dopiero w październiku się dowiemy czy idą szeroką ławą oraz czy to realny następca PO do promowania w mainstreamie. Co do PSL-u. Rozumiem, że ta partia liczy się w mediach, ciekawe jakich? Ile miejsca poświęcają tej partii tygodniki od lewa do prawa? Ile jest miejsca w dziennikach? Czy mają tytuły poza stricte rolniczymi, gdzie promuje się kandydatów w wyborach jak ma to miejsce chociażby w GP, która staje się ulotką reklamową jednej partii na okres kampanii wyborczej? Z mojej wiedzy nic takiego nie ma miejsca i jeśli chodzi o media (telewizję publiczną i nie tylko) PSL w ostatniej kampanii należał do najbardziej dyskryminowanych partii. Żeby nie było, że podaję jakieś niestworzone historie to odsyłam do sprawozdań z kampanii wyborczej, które najlepiej obrazują rzeczywiste intencje mediów względem różnych partii. wis.la/xn79f Należy spojrzeć na to jaką przewagę w mediach miało PO i PiS (od 35% do przeszło 60% w zależności od kanału) oraz na to, że zarówno RP, jak i SLD poświęcano więcej czasu niż PSL-owi. Słusznie ta partia oburzała się później, że takie pompowanie innych partii nie jest fair, a statystyki PJN, które w niektórych miejscach są bliskie PSL-owi pokazują, że promowanie Palikota i Kowala szło w najlepsze. PS2. Nie chce mi się bawić z robienie kilkunastu zdjęć, więc wrzucam tylko jedno na imgura. ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 30.09.2013 o godz. 23:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tygodnik Powszechny - PiS ? ale jaja !
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() A co do tabelki. Szkoda że nie podali ile z czasu przyporządkowanego partii upłynęło na rzetelnej informacji a ile na czarnej propagandzie. Bo bez tego to takie tabelki o kant potłuc. TRWAM utrzymuje się z wpłat widzów i istnieje już ponad 10 lat. No i nie wiem czy rozumiesz o niezależność od czego chodzi. Mianowicie niezależność od układu trwającego w Polsce od magdalenki,przez nocną zmianę, po nierząd cudaka. Ostatnio Republika której blokuje sie dostęp na kablówki. Żeby nie tworzyła rozdźwięku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.10.2013 o godz. 10:34.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie ma czegoś takiego jak niezależna telewizja, gazeta czy dziennikarz nawet w HBO czy też Discovery.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że jest, tylko trzeba sprecyzować od jakich wpływów. Może też być zależna ale rzetelna, czyli swoich oszczędza ale nie posuwa się do kłamstw czy manipulacji żeby dokopać nieswoim. Odcieni jest wiele, niestety u nas dominuje czerwony w najobrzydliwszej postaci.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czyli jednej osobie coś można wytykać a drugiej przemilczeć i to nazywasz rzetelnością?
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą"
Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę. Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie. Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi. Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam... PRECZ Z ZACOFANIEM! JEDNA NOWOCZESNA EUROPA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Natomiast rozsiewanie kłamstw i oszczerstw pod adresem przeciwników karmiącej ręki to już manipulacja, której zgubne efekty obserwujemy w Polsce.
Ty sam z siebie tak bredzisz czy może pozostajesz pod wpływem jakiegoś nowocześnie oświeconego "autoryteta" ?Tablet czy smartfon to zabawki dla kretynów żeby mieli bliżej do fejsa, więc ich obsługa musi być maksymalnie prosta. Nie przeszkadza to oczywiście pseudointeligentom szczycić się taką umiejętnością . Dwulatek jak pierwszy raz wysiedzi coś na nocniku, jest z siebie równie zadowolony. Może pysio powinien zostać uhonorowany jakimś okolicznościowym dyplomem ? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie tylko wygodne, ale czasem niezbędne. W czasach hot spotów w każdej kawiarni, internetu LTE, stref Lounge na lotniskach nie wyobrażam sobie życia bez takich gadżetów jak tablet. Smartphony nigdy mnie nie przekonywały, głównie ze względu na to, że te sensowne trzymają do 24h czuwania, więc jestem wierny BB, które dzięki tetheringowi pozwalają mieć hotspot wifi zawsze pod ręką. Poza tym w obecnych czasach Ipad 3, czy Microsoft Surface kosztujące po 500 euro to żaden wydatek.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.10.2013 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
ja również żądam przeprosin p. Giganta!
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.10.2013 o godz. 23:50.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niechybne czy niehybne?
respons czy respąs? niezmiennie czy niezmiernie? Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla niego jest obojętne czy ta Istota posiada dodatkowy chromosom 21 czy go nie posiada.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=2RZKsLMfsR4 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drogi Przywódca znad Wisły:
Cytat:
P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów . |
|
|