The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
moonga
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2014, 16:33
Wie ktoś może jak w najnowszym firefoxe dodać dodatkowy pasek narzędzi ? Po przeinstalowaniu windowsa, zainstalowaniu firefoxa mam tylko opcje wyświetlania paska kart, a nigdzie nie ma opcji dodania paska narzędzi
" Płoną perony, płynie krew,
To szlak Wiślackiej wiary,
Rzucamy wokół śmierci zew,
Łopoczą nam sztandary

Niech chwała Twoja wiecznie trwa,
Zwyciężaj Wisło ma, Zwyciężaj Wisło ma"

Nauczmy sie Roty!
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.10.2014, 20:06
Witam,

czy google nexus 7 II (wersja 32 gb, 2 gb ramu, niestety bez 3G) będzie współdziałał z jakimś modemem 3G poprzez przejściówkę z miniUSB na USB? Czy w ten sposób da się też podpiąć pendrive?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.10.2014, 12:11
Czy jak schowam flaszkę absoluta do zamrażalnika to mi nie pieprznie przez 12 godzin ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.10.2014, 12:29
Nie pieprznie Ci w ogóle. Żadna wódka Ci nie zamarznie, ile byś jej tam nie trzymał, oczywiście przy odpowiedniej temperaturze Poniżej -20 stopni już mogła by zamarznąć.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 18.10.2014 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.10.2014, 12:31
Pytałem bo sto lat temu na studiach kumpel trzymał kilka dni i była gęsta - baliśmy się że to ostatnia chwila bo potem by zamarzła
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.10.2014, 12:41
mam butelkę żubrówki białej od Sylwestra w lodówce i ma się dobrze.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 18.10.2014, 12:53
pytał o zamrażalnik a nie lodówke

Wszystko zależy od temperatury jaką masz z zamrażalniku. Kiedyś słyszałem ze powoli może zamarzać od -25.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.10.2014, 14:15
alterego napisał(a):Wyświetl post
mam butelkę żubrówki białej od Sylwestra w lodówce i ma się dobrze.
szacun że wytrzymałeś...

kiedyś w akademiku schowaliśmy but. wódki do zamrażarki żeby szybko się schłodziła ustawiając lodówkę na największe mrożenie i zaczęliśmy pić browary - o wódce zapomnieliśmy. Następnego dnia chcieliśmy ją wyciągnąć ale przymarzła... po godz. walki rozebraliśmy (rozwaliliśmy) lodówkę - freon wyleciał ale wódkę odzyskaliśmy.
Wniosek: prędzej lodówka się rozwali niż but. wódki.
pzdr
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.10.2014, 15:39
polecicie w Krakowie jakiegoś dobrego chirurga ortopedę, który głównie specjalizuję się w złamaniach dokonanych podczas uprawiania sportu, np kolarstwo górskie.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.10.2014, 15:24
Witam,

W 2006 roku zacząłem studiowanie na prywatnej uczelni, a po ok 0,5 roku zrezygnowałem z nauki i wyjechałem. Po krótkim czasie chciałem odzyskać świadectwo maturalne, ale uczelnia zażyczyła sobie zapłacenie czesnego za cały rok, na co nie chciałem się zgodzić i tak po kilku latach przekomarzania się z nimi skierowali sprawę do sądu, którą ten sąd ... umorzył ze względu na przedawnienie, czyli nie musiałem płacić całego czesnego. Napisałem do uczelni o zwrot świadectwa (z ksero werdyktu od sądu) , a ni odp :
Cytat:
Witam tak świadectwo zostanie dowiezione z archiwum i bedzie do odebrania lub mozemy wysłać do pana , informuje ze należy opłacić opłatę archiwizacyjna ( 60 zł za rok licząc od roku następnego po tym jak został pan skreślony lub skończył studia )
Koszt przesyłki to 5,50 zł
czyli 7 lat x 60 zł = 350 zł za taką przysługę mimo, że ja chciałem odzyskać to już w roku w którym zrezygnowałem, a oni nie chcieli oddać dopóki nie zapłacę całego czesnego (sprawa umorzona w sądzie).

I moje pytanie jest takie czy uczelnia ma prawo żądać ode mnie tyle pieniędzy za "archiwizowanie" świadectwa ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.10.2014, 15:49
A nie lepiej tak?

http://www.oke.krakow.pl/inf/staticp...90115134806212

Albo pizz ze koszty zawyżone, ze nie byłeś informowany o tych kosztach które są niewspółmiernie wysokie.

Maja cennik z taką opłatą?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.10.2014, 15:55
1) musisz zapoznac sie z regulaminem studiow; jesli takiej info nie ma to nie maja prawa nawet pierdnac.
2) 7x60zł= 420 zł
3) sprobuj udac sie do szkoly sredniej w ktorej mature zdales; jest szansa, ze maja tam jakies ksero czy odpis tego dokumentu
4) wedlug mnie nie powinienes placic nic jesli sprawe umorzono, czyli oni sprawe przegrali wiec na pewno nie powinienes placic nic za czas, przez ktory byla klotnia i sprawa w sadzie. Ewent jest opcja, ze musisz cos zaplacic za okres od umorzenia do 1szej proby odebrania dokumentu po umorzeniu( chyba ze od razu zarzadales dokumentu).
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.10.2014, 20:53
zna się ktoś na deskach snowboardowych ? może ktoś w sklepie z takimi pracował albo pracuje ?
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 21.10.2014, 21:00
Siema

czy jest na forum ktoś z uprawnieniami archeologa? Potrzebuję żeby mi "klepnął" odhumusowanie działki przed budową, która znajduje się niby w strefie ochrony konserwatorskiej.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.10.2014, 21:25
South napisał(a):Wyświetl post
zna się ktoś na deskach snowboardowych ? może ktoś w sklepie z takimi pracował albo pracuje ?
Co chcesz wiedziec o deskach? Kilka kupowalem moze cos poradze.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.10.2014, 19:04
Poleci ktoś dobrą szkołę językową w Krakowie ? W paru widziałem promocje 2 kursy w cenie jednego.. A co szkoły to chodzi głównie o jakość nauczania, atmosfere itp Wszelkie informacje mile widziane
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 23.10.2014, 19:46
tanie a dobre kurtki zimowe w Krakowie gdzieś?
W Diversie są zajebiste, strasznie mi sie podobają, ale chodzą po 250-300zł, a szukam czegoś za max 200.

Chyba że ma ktoś jakieś zniżki w Diversie wieksze?
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 23.10.2014, 19:53
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś dobrą szkołę językową w Krakowie ? W paru widziałem promocje 2 kursy w cenie jednego.. A co szkoły to chodzi głównie o jakość nauczania, atmosfere itp Wszelkie informacje mile widziane
Jaki jezyk?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 23.10.2014, 20:28
Jaki jezyk?
Angielski + Niemiecki
Powód: Wygrana z TSP !
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 24.10.2014 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.10.2014, 21:21
Słuchajcie, chciałbym re-instalować system w swoim laptopie ponieważ już tak zamula, że nawet przy otwieraniu zakładek w Mozzili łapie zawiasy, podobnie jak przy chodzeniu po katalogach na dysku. Obecnie w lapku siedzi Windows Vista Business zainstalowany od nowości. Mój laptop to IBM Lenovo SL500 2746 - 3ZG. Możecie mi podpowiedzieć jak się przygotować do tego procesu i jak go wykonać ? Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ? Wchodząc w Mój komputer mam takie dyski: SV_Preload ( C, Lenovo ( Q, SERVICE003 (S

Poradzicie coś ? Kwestię zgrania danych pomijam bo to oczywistość.

Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 26.10.2014, 21:35
Angielski + Niemiecki
Co do niemieckiego to nie wiem niestety ale angielski na naprawde dobrym poziomie to Bell i York. Nie polecam Empik bo oszuści i Profilingua bo masówka okropna i duże grupy.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 26.10.2014, 21:35
Zgraj sterowniki do komputera na pendrive - po formacie mogą się przydać. Potem ściągnij skądś system, stwórz bootowalny pendrive/płykę i z poziomu BIOSu odpal komputer z niej. Zainstaluj system, wgraj te sterowniki i wszystko. Ja zawsze tak robiłem, wiem, że zależnie od laptopa mogą być inne sposoby ale ten robi pełen, czysty format.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 26.10.2014, 21:47
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie, chciałbym re-instalować system w swoim laptopie ponieważ już tak zamula, że nawet przy otwieraniu zakładek w Mozzili łapie zawiasy, podobnie jak przy chodzeniu po katalogach na dysku. Obecnie w lapku siedzi Windows Vista Business zainstalowany od nowości. Mój laptop to IBM Lenovo SL500 2746 - 3ZG. Możecie mi podpowiedzieć jak się przygotować do tego procesu i jak go wykonać ? Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ? Wchodząc w Mój komputer mam takie dyski: SV_Preload ( C, Lenovo ( Q, SERVICE003 (S

Spróbuj przy uruchamianiu nacisnąć F11. Powinno Ci włączyć Rescue and Recovery
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 27.10.2014, 17:12
Co do niemieckiego to nie wiem niestety ale angielski na naprawde dobrym poziomie to Bell i York. Nie polecam Empik bo oszuści i Profilingua bo masówka okropna i duże grupy.
Duże grupy ? Koleżanka chodziła u mówi że max 15 osób w grupie więc tragedii pod tym względem nie ma. Aaa i wiadomo poziom angielskiego juz dość zaawansowany ( B1 lub B2 ) a niemiecki od podstaw...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.10.2014, 20:04
adam_09 napisał(a):Wyświetl post

Ja myślałem że wszystkie nowe Lenovo mają taki specjalny przycisk "Novo", po naciśnięiu którego następuję reinstalacja systemu.
Mój Lenovo tak ma. I chyba wszystkie Lenovo z Vistą.
Jesli się myle to sorry.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Cycu103
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 28.10.2014, 16:10. mam pytanie
kiedy i od której do której godziny są treningi na zarabiu w myślenicach
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 28.10.2014, 16:26
Cycu103 napisał(a):Wyświetl post
kiedy i od której do której godziny są treningi na zarabiu w myślenicach
Bywałem w bazie koło 16-17 i wtedy mieli zazwyczaj gierki na boisku. Pewnie jeszcze rano koło 10 jest trening na boisku lub ewentualnie siłka.
Edit: Pytanie " kiedy" jest co najmniej dziwne. Na pewno nie w dniu meczu oraz dzień po meczu, który często jest wolny lub tylko rozbieganie i odnowa..
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 28.10.2014 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 28.10.2014, 18:15
Duże grupy ? Koleżanka chodziła u mówi że max 15 osób w grupie więc tragedii pod tym względem nie ma. Aaa i wiadomo poziom angielskiego juz dość zaawansowany ( B1 lub B2 ) a niemiecki od podstaw...
15 osob do efektywnej nauki języka to moim zdaniem zbyt duża grupa.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 28.10.2014, 18:17
15 osob do efektywnej nauki języka to moim zdaniem zbyt duża grupa.
No ok. Profi-lingua kusi tym 2 językiem w cenie. Zawsze można sobie przypomnieć podstawy języka którego kiedyś tam sie uczyło.
Edit: I pamiętaj że max 15 osób czyli może być też 9 osób w grupie ( w co nie wierze ) ale jest to możliwe.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 29.10.2014, 19:37
No ok. Profi-lingua kusi tym 2 językiem w cenie. Zawsze można sobie przypomnieć podstawy języka którego kiedyś tam sie uczyło.
Edit: I pamiętaj że max 15 osób czyli może być też 9 osób w grupie ( w co nie wierze ) ale jest to możliwe.
Telefon Sony Xperia M2. Pytanie. Aktualizować system ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów