|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślałem o dwóch jednodniowych wypadach, czyli np: 7:00 wyjście z bazy, 21:00 powrót do bazy.
Czy ewentualne Rysy to dobry pomysł? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Super.
Potem jeszcze helikopterem polatacie. Zajebista wycieczka. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak bedziesz pilotem to robi mi robote
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz wycieczke ktora pilotujesz, dwie osoby pierwszy raz w gorach a ty chcesz z nimi na Rysy dawac...
Pomysl. Jaki w tym sens? Logika? Wszystko sie da ale moze mniejszymi krokami? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jak na pierwszy raz to ich weź nad Morskie Oko i na Giewont, a nie Dolina Pięciu Stawów, a tym bardziej Rysy... no chyba, że chcesz ludzi zajechać i zniechęcić do późniejszego obcowania z górami. Masz jak w banku, że jedynie spacerować będą po galeriach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
tak poważnie to jeśli początki i jednodniówki to 5 stawów to jest max Zazwyczaj na pierwszy ogień dla nowicjuszy idzie Grześ ale dnia bym na niego nie poświęcił (chyba, że dzień po dniu chcecie uderzać to na rozgrzewkę może być). Jeśli towarzystwo ambitne to zawsze może nazajutrz spróbować dojść na Kasprowy z Murowańca albo standardowo zrobić Giewont startując z Kuźnic. I tak wszystko zależy od osób, które bierzesz ze sobą i pogody. Albo najprościej - zabrać ich na Mały Kościelec w pierwszy dzień i powiedzieć, że jutro wychodzimy na tę dużą skałę powyżej albo się zajawią albo po ptokach---- edit: tak sobie teraz myślę, że gdybyscie nawet dotarli w ten 1. dzień do Piątki to i tak musielibyście pewnie wracać tą sama trasą - także lepiej odpuść. Trzy czwarte dreptania przez las bez widoków, oczw sama Dolina piękna ale na zajawkę lepiej coś bardziej otwartego i zróżnicowanego. Wystartuj z Kuźnic w kierunku Doliny Gąsienicowej, ładne widoki po drodze, jeśli zrobicie coś extra (Mały Koscielec) to super, jeśli nie to i tak powinni chwycic bakcyla. W razie niepogody przy drodze - a nie na jej końcu, jak w 5 - macie schronisko (Murowaniec).
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 13.08.2014 o godz. 00:12.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Droga na Reglami - zależy jaka mają kondycję to mogą zejść w każdej chwili każdą dolinką - a tak i przyjemna ścieżka i zmęczyć się można i nawet miejscami fajne widoczki.
Podstawa czy ich w ogóle góry kręcą, może popatrzą, powiedzą "eee skały jakieś" i będę chcieli wracać na piwo ![]() Pytanie też czy żaden nie ma lęku wysokości, może nawet o tym nie wiedzieć ale jak stanie na Karbie, popatrzy na Gąsienicowy 300 metrów niżej to się zesra, siądzie i się nie ruszy ![]() Edit. Z tymi Rysami to faktycznie niezły pomysł jak na górski debiut ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za pomoc wszystkim, coś jest na rozpisce zobaczymy czy ekipa da radę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może dodam jeszcze coś od siebie.
Dolina Pięciu Stawów - bardzo dobry pomysł, troszeczkę drapania się pod górę ale widoki fantastyczne. Lepsze to niż asfalt i Morskie Oko. Jeżeli ekipa chce wyjść gdzieś wyżej to polecam Tatry Zachodnie, są bezpieczniejsze w chodzeniu niż Wschodnie a wysokościami nie ustępują im. Polecam Czerwone Wierchy lub przez Starorobociański na Bystrą 2248 m.n.p.m. to już robi wrażenie a widok na Tatry "skaliste" niezapomniany. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Panowie wybieramy się do Pragi na parę dni w celach rekreacyjno-turystyczno-imprezowych, macie do polecenia jakieś miejscówki na nocleg w miarę możliwości blisko centrum i nie 5 gwiazdkowe, najlepiej jakiś hostel? i jakieś "restauracje" do których warto się wybrać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
poszukaj na grouponie bo zdarzają się przeceny tylko trzeba przed zkupem pytać o wolne terminy żeby lipy nie było
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
W Tatrach Zachodnich dodatkowo dochodzi spora ilość błota. Przejeżdżając przez okolice Doliny Chochołowskiej widziałem spustoszenia w drzewostanie jakie wyrządził halny w święta Bożego Narodzenia - koszmarnie to wygląda. Także spora ilość drzewa jest ciągle zwożona a co za tym idzie te dolne odcinki szlaków (szczególnie po ulewach) toną w błocie. Co do propozycji wypadów - Dolina 5 Stawów jak najbardziej polecam na początek. Stamtąd można zrobić fajną widokowo pętlę do Morskiego Oka przez Świstówkę Roztocką - raczej łatwa trasa. Przy w miarę stabilnej pogodzie z Pięciu Stawów można uderzyć też na Zawrat lub Kozi Wierch - oba szlaki łatwe ale z założeniem, że będziecie wracać tą samą trasą. Hala Gąsienicowa i Czarny Staw Gąsienicowy i stamtąd tak jak pisał Bóg Trybun na Mały Kościelec i Przełęcz Karb lub łatwy szlak na Zadni Granat (powrót tą samą trasą bo dalej jest już trudniej). Z Morskiego Oka na początek fajny jest szlak na Wrota Chałubińskiego - cisza i spokój w Dolince Za Mbnichem bezcenne. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jestem właśnie w Zakopcu, warunki do chodzenia fatalne. Kolumbus z całym szacunkiem, jeśli łazisz po górach i wiesz na czym to polega to nie zabieraj nowicjuszy na tyle godzin w góry mimo pięknej pogody bo faktycznie ich zrazisz. Po drugie nie planuj z nimi wycieczek dzień po dniu bo nie wytrzymają tempa, jeden dzień odpoczynku to norma dla początkujących. Pozdrawiam do spotkania na szlaku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Polecicie jakieś biuro podróży żeby wyskoczyć na wycieczkę 3 dniową gdzieś za granicę? Wyjazd np. w piątek wieczorem a powrót w niedzielę po południu.
Niestety samochód nie wchodzi w grę. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
poleci ktoś jakieś fajne może być romantyczne miejsce na weekend we dwoje tak żeby wyjechać w sobotę popołudniu,wrócić w niedziele wieczorem,jakiś nocleg coś zjeść dobrego ewentualnie zwiedzić
?![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
podłączam się do powyższego pytania
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możecie rzucić okiem na Pałac w Paszkówce. Fajne imprezy organizują, okolica spokojna. Byłem w zimie i ogród był w śniegu ale teraz może być przyjemnie.
Tutaj też przyjemnie http://www.spahoteljawor.pl/ Jest ogród, można się przejść do lasu, fajny basen i strefa spa. Ale na grouponie widzę fajne miejsca z dobrą ceną więc warto tam zajrzeć i coś wybrać. w tym Jaworze właśnie z takiego groupona byłem.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 12.09.2014 o godz. 08:08.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie mieszkac w Berlinie zeby bylo w miare sensownie cos zobaczyc?
Wyjazd na 3 dni. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kreuzberg.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Domek w górach (obojętnie: Wisła, Szczyrk, Karpacz, etc.) dla 6-8 osób w terminie 31.12 - 03.01. Poleci ktoś coś wolnego? Może ktoś ma znajomego kto wynajmuje. Płacę z miejsca i biorę. ASAP.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Trochę "wczas" ale nie słyszał ktoś o noclegach na sylwestra Małopolska najlepiej Myślenice lub góry w rozsądnej cenie?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Myślę że na niektóre górki to już może być pozamiatane. Nie pamiętam teraz dokładnie czy to chodziło o schronisko na Hali Krupowej czy Markowe Szczawiny ale kilka dni temu kumpel mówił że dzwonił i podobno nie ma już miejsc ...
To znaczy może się coś zmieni bo jest nieopłacona rezerwacja ale tak czy owak ludzie już zaklepują. ![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
poleci ktoś jakiś domek do wynajęcia dla dwóch osób na romantyczny wypad na sylwestra w jakiejś rozsądniej cenie
?![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
potrzebuje informacji jak wygląda tatralandia na przełomie maja/czerwca?
dokładnie chodzi mi o ilość ludzi, jak z kolejkami, kiedy zaczyna się tam sezon i jak z cenami po za sezonem( czy są niższe itp) i czy pod koniec maja otwarte są wszystkie atrakcje czy niekoniecznie. rok tmeu byłem pod koniec września to ludzi praktycznie zero ale to ze względu na pogodę zimno i deszcz dlatego teraz zamierzamy uderzyć tam początkiem czerwca najprawdopodobniej. z góry dzięki za informacje ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Potrzebuje jakieś fajne miejsce w które można jechać w Polsce z 2 letnim dzieckiem.
Szukam jakiegoś fajnego pomysłu. Z góry dzięki ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak najlepiej jechać z Krakowa do Szczecina:
1. Wrocław - Zielona Góra - Gorzów Wlk. - Szczecin 2. Wrocław - Leszno - Nowy Tomyśl - Gorzów Wlk. - Szczecin 3. Wrocław - Cottbus - Berlin - Szczecin 4. Jeszcze jakoś inaczej. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
od gorzowa do szczecina jest prawie autostrada.da sie teraz do paprykarzy dojechac na prawde szybko![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś hotele polecacie w okolicach Tatrzańskiej Łomnicy?
Gdzie mieszkać? ![]()
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja wiem że to głupio zabrzmi ale słyszałem od znajomych że stosunek ceny do jakości jest najlepszy w kwaterach prywatnych - gdzie 90% to cygani
![]() Jak sam sprawdzałem hotele kiedyś w okolicy to 40 eurasów za dobę to było minimum - chyba że to akceptowalne ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|