The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2014, 23:29
Myślałem o dwóch jednodniowych wypadach, czyli np: 7:00 wyjście z bazy, 21:00 powrót do bazy.

Czy ewentualne Rysy to dobry pomysł?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2014, 23:34
Super.

Potem jeszcze helikopterem polatacie.

Zajebista wycieczka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 12.08.2014, 23:37
Jak bedziesz pilotem to robi mi robote
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.08.2014, 23:39
Masz wycieczke ktora pilotujesz, dwie osoby pierwszy raz w gorach a ty chcesz z nimi na Rysy dawac...

Pomysl. Jaki w tym sens? Logika?

Wszystko sie da ale moze mniejszymi krokami?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2014, 23:47
Jak na pierwszy raz to ich weź nad Morskie Oko i na Giewont, a nie Dolina Pięciu Stawów, a tym bardziej Rysy... no chyba, że chcesz ludzi zajechać i zniechęcić do późniejszego obcowania z górami. Masz jak w banku, że jedynie spacerować będą po galeriach.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.08.2014, 23:49
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Super.

Potem jeszcze helikopterem polatacie.

Zajebista wycieczka.

tak poważnie to jeśli początki i jednodniówki to 5 stawów to jest max

Zazwyczaj na pierwszy ogień dla nowicjuszy idzie Grześ ale dnia bym na niego nie poświęcił (chyba, że dzień po dniu chcecie uderzać to na rozgrzewkę może być).
Jeśli towarzystwo ambitne to zawsze może nazajutrz spróbować dojść na Kasprowy z Murowańca albo standardowo zrobić Giewont startując z Kuźnic. I tak wszystko zależy od osób, które bierzesz ze sobą i pogody.

Albo najprościej - zabrać ich na Mały Kościelec w pierwszy dzień i powiedzieć, że jutro wychodzimy na tę dużą skałę powyżej albo się zajawią albo po ptokach

----

edit: tak sobie teraz myślę, że gdybyscie nawet dotarli w ten 1. dzień do Piątki to i tak musielibyście pewnie wracać tą sama trasą - także lepiej odpuść. Trzy czwarte dreptania przez las bez widoków, oczw sama Dolina piękna ale na zajawkę lepiej coś bardziej otwartego i zróżnicowanego.
Wystartuj z Kuźnic w kierunku Doliny Gąsienicowej, ładne widoki po drodze, jeśli zrobicie coś extra (Mały Koscielec) to super, jeśli nie to i tak powinni chwycic bakcyla. W razie niepogody przy drodze - a nie na jej końcu, jak w 5 - macie schronisko (Murowaniec).
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 13.08.2014 o godz. 00:12.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.08.2014, 08:52
Droga na Reglami - zależy jaka mają kondycję to mogą zejść w każdej chwili każdą dolinką - a tak i przyjemna ścieżka i zmęczyć się można i nawet miejscami fajne widoczki.

Podstawa czy ich w ogóle góry kręcą, może popatrzą, powiedzą "eee skały jakieś" i będę chcieli wracać na piwo

Pytanie też czy żaden nie ma lęku wysokości, może nawet o tym nie wiedzieć ale jak stanie na Karbie, popatrzy na Gąsienicowy 300 metrów niżej to się zesra, siądzie i się nie ruszy

Edit. Z tymi Rysami to faktycznie niezły pomysł jak na górski debiut
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 14.08.2014, 00:06
Dzięki za pomoc wszystkim, coś jest na rozpisce zobaczymy czy ekipa da radę
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.08.2014, 09:57
Może dodam jeszcze coś od siebie.

Dolina Pięciu Stawów - bardzo dobry pomysł, troszeczkę drapania się pod górę ale widoki fantastyczne. Lepsze to niż asfalt i Morskie Oko.
Jeżeli ekipa chce wyjść gdzieś wyżej to polecam Tatry Zachodnie, są bezpieczniejsze w chodzeniu niż Wschodnie a wysokościami nie ustępują im. Polecam Czerwone Wierchy lub przez Starorobociański na Bystrą 2248 m.n.p.m. to już robi wrażenie a widok na Tatry "skaliste" niezapomniany.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.08.2014, 12:32
Panowie wybieramy się do Pragi na parę dni w celach rekreacyjno-turystyczno-imprezowych, macie do polecenia jakieś miejscówki na nocleg w miarę możliwości blisko centrum i nie 5 gwiazdkowe, najlepiej jakiś hostel? i jakieś "restauracje" do których warto się wybrać?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.08.2014, 12:44
poszukaj na grouponie bo zdarzają się przeceny tylko trzeba przed zkupem pytać o wolne terminy żeby lipy nie było
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.08.2014, 22:53
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Myślałem o dwóch jednodniowych wypadach, czyli np: 7:00 wyjście z bazy, 21:00 powrót do bazy.

Czy ewentualne Rysy to dobry pomysł?
Warunki do łażenia po Tatrach w tym roku są fatalne. Niemal codziennie burze i zlewy, także uważnie sprawdź prognozy przed wyjściem. W tym roku byłem tylko raz w Tatrach i musiałem spieprzać spod Granatów bo zaczęło padać i nie wiadomo było czy zacznie walić piorunami czy nie. Także nie nastawiałbym się na dłuższe wycieczki - raczej takie od 7 rano do 14 - 15.

W Tatrach Zachodnich dodatkowo dochodzi spora ilość błota. Przejeżdżając przez okolice Doliny Chochołowskiej widziałem spustoszenia w drzewostanie jakie wyrządził halny w święta Bożego Narodzenia - koszmarnie to wygląda. Także spora ilość drzewa jest ciągle zwożona a co za tym idzie te dolne odcinki szlaków (szczególnie po ulewach) toną w błocie.

Co do propozycji wypadów - Dolina 5 Stawów jak najbardziej polecam na początek. Stamtąd można zrobić fajną widokowo pętlę do Morskiego Oka przez Świstówkę Roztocką - raczej łatwa trasa. Przy w miarę stabilnej pogodzie z Pięciu Stawów można uderzyć też na Zawrat lub Kozi Wierch - oba szlaki łatwe ale z założeniem, że będziecie wracać tą samą trasą.

Hala Gąsienicowa i Czarny Staw Gąsienicowy i stamtąd tak jak pisał Bóg Trybun na Mały Kościelec i Przełęcz Karb lub łatwy szlak na Zadni Granat (powrót tą samą trasą bo dalej jest już trudniej).

Z Morskiego Oka na początek fajny jest szlak na Wrota Chałubińskiego - cisza i spokój w Dolince Za Mbnichem bezcenne.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 15.08.2014, 02:34
Jestem właśnie w Zakopcu, warunki do chodzenia fatalne. Kolumbus z całym szacunkiem, jeśli łazisz po górach i wiesz na czym to polega to nie zabieraj nowicjuszy na tyle godzin w góry mimo pięknej pogody bo faktycznie ich zrazisz. Po drugie nie planuj z nimi wycieczek dzień po dniu bo nie wytrzymają tempa, jeden dzień odpoczynku to norma dla początkujących. Pozdrawiam do spotkania na szlaku
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.08.2014, 09:18
Polecicie jakieś biuro podróży żeby wyskoczyć na wycieczkę 3 dniową gdzieś za granicę? Wyjazd np. w piątek wieczorem a powrót w niedzielę po południu.

Niestety samochód nie wchodzi w grę.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 11.09.2014, 18:49
poleci ktoś jakieś fajne może być romantyczne miejsce na weekend we dwoje tak żeby wyjechać w sobotę popołudniu,wrócić w niedziele wieczorem,jakiś nocleg coś zjeść dobrego ewentualnie zwiedzić ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.09.2014, 23:26
podłączam się do powyższego pytania
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.09.2014, 07:57
Możecie rzucić okiem na Pałac w Paszkówce. Fajne imprezy organizują, okolica spokojna. Byłem w zimie i ogród był w śniegu ale teraz może być przyjemnie.

Tutaj też przyjemnie http://www.spahoteljawor.pl/ Jest ogród, można się przejść do lasu, fajny basen i strefa spa.

Ale na grouponie widzę fajne miejsca z dobrą ceną więc warto tam zajrzeć i coś wybrać. w tym Jaworze właśnie z takiego groupona byłem.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 12.09.2014 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.10.2014, 14:15
Gdzie mieszkac w Berlinie zeby bylo w miare sensownie cos zobaczyc?

Wyjazd na 3 dni.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.10.2014, 19:29
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Gdzie mieszkac w Berlinie zeby bylo w miare sensownie cos zobaczyc?

Wyjazd na 3 dni.
Podbijam.

qwerty
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.10.2014, 22:32
Kreuzberg.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.10.2014, 11:30
Domek w górach (obojętnie: Wisła, Szczyrk, Karpacz, etc.) dla 6-8 osób w terminie 31.12 - 03.01. Poleci ktoś coś wolnego? Może ktoś ma znajomego kto wynajmuje. Płacę z miejsca i biorę. ASAP.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.11.2014, 10:34
Trochę "wczas" ale nie słyszał ktoś o noclegach na sylwestra Małopolska najlepiej Myślenice lub góry w rozsądnej cenie?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 20.11.2014, 10:39
Myślę że na niektóre górki to już może być pozamiatane. Nie pamiętam teraz dokładnie czy to chodziło o schronisko na Hali Krupowej czy Markowe Szczawiny ale kilka dni temu kumpel mówił że dzwonił i podobno nie ma już miejsc ...

To znaczy może się coś zmieni bo jest nieopłacona rezerwacja ale tak czy owak ludzie już zaklepują.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 16.12.2014, 21:21
poleci ktoś jakiś domek do wynajęcia dla dwóch osób na romantyczny wypad na sylwestra w jakiejś rozsądniej cenie ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.01.2015, 22:21
potrzebuje informacji jak wygląda tatralandia na przełomie maja/czerwca?
dokładnie chodzi mi o ilość ludzi, jak z kolejkami, kiedy zaczyna się tam sezon i jak z cenami po za sezonem( czy są niższe itp) i czy pod koniec maja otwarte są wszystkie atrakcje czy niekoniecznie.
rok tmeu byłem pod koniec września to ludzi praktycznie zero ale to ze względu na pogodę zimno i deszcz dlatego teraz zamierzamy uderzyć tam początkiem czerwca najprawdopodobniej. z góry dzięki za informacje
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2015, 10:56
Potrzebuje jakieś fajne miejsce w które można jechać w Polsce z 2 letnim dzieckiem.
Szukam jakiegoś fajnego pomysłu. Z góry dzięki
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2015, 12:33
Jak najlepiej jechać z Krakowa do Szczecina:

1. Wrocław - Zielona Góra - Gorzów Wlk. - Szczecin
2. Wrocław - Leszno - Nowy Tomyśl - Gorzów Wlk. - Szczecin
3. Wrocław - Cottbus - Berlin - Szczecin
4. Jeszcze jakoś inaczej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.02.2015, 18:46
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak najlepiej jechać z Krakowa do Szczecina:

1. Wrocław - Zielona Góra - Gorzów Wlk. - Szczecin
2. Wrocław - Leszno - Nowy Tomyśl - Gorzów Wlk. - Szczecin
3. Wrocław - Cottbus - Berlin - Szczecin
4. Jeszcze jakoś inaczej.
ponieważ bardzo duzo jeżdże po zachodneij polsce to polecam opcję 1 ewentualnie 3.ale po kraju zawsze lepiej.wiesz czym jeździ policja,gdzie sie moze czaić itdod gorzowa do szczecina jest prawie autostrada.da sie teraz do paprykarzy dojechac na prawde szybko
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 24.02.2015, 21:38
Jakieś hotele polecacie w okolicach Tatrzańskiej Łomnicy?

Gdzie mieszkać?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 24.02.2015, 22:41
Ja wiem że to głupio zabrzmi ale słyszałem od znajomych że stosunek ceny do jakości jest najlepszy w kwaterach prywatnych - gdzie 90% to cygani

Jak sam sprawdzałem hotele kiedyś w okolicy to 40 eurasów za dobę to było minimum - chyba że to akceptowalne
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów