The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MWK
Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2014, 21:16
Tak, wszyscy się mylą.. Ale wciskanie, że ręka nie była ręką w programie na podsumowanie kolejki, prawie 48h po meczu to już są jaja. Od lat oglądam kontrowersje i ewidentnie widać, że p. Sławek ma problem z Wisłą. Żadnej kontrowersji nie potrafił ocenić obiektywnie. Założyłem się ze znajomym z którym lata gramy w piłę, że dzisiaj będzie podobnie. Dobre piwko mam.
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 05.10.2014, 21:21
I jeszcze tłumaczenie, że "nie chciał". Jak ktoś w życiu/pracy za.je.bie i stwierdzi, że nie chciał to znaczy, że jest w porządku.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 05.10.2014, 23:03
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czyli Obleśny nie kupił meczu zawczasu, wystawiliśmy drugi skład i jeszcze na dodatek Kuciak sabotował drużynę przez całe spotkanie?

Coś ta układanka się sypie w podstawie

Albo kawa, albo herbata. Nigdy w duecie.
O co Ci chodzi? Może nie kupił bo myślał że uda się wygrać bez wspomagania, może kupił ale sędzia nie dał rady, kto to wie. A Kuciak co ma do tego? Miał słabszy mecz i tyle.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2014, 23:30
Czyli nic nie wiesz, ale piszesz
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.10.2014, 23:31
Oj tam, zbędne pieprzenie. Jedyne, co może zagrozić Legii to ona sama, jakieś kłótnie, brak motywacji w wielu meczach. No może trochę krwi napsuje Lech, bo widać, że coś zaczyna się w grze kuchenek zazębiać i dziś natłukli GieKSie więcej niż straciła w dotychczasowych 10 meczach. Dzisiejsza porażka (L) to wina wybiórczego traktowania meczów, popatrzcie z kim oni w lidze przegrywają - praktycznie z samym dołem tabeli + wtopa na inaugurację z nadal nieźle grającym GKS. Jak trzeba wygrać to jest pełna koncentracja i mobilizacja. Za 2 tygodnie na Ł3 jedzie Lechia, szykuje się dobry mecz, ale jestem przekonany, że Warszawka gościnna nie będzie.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 06.10.2014, 02:57
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czyli nic nie wiesz, ale piszesz
Jak bym wiedział "na pewno" to sprawę badała by już prokuratura.
Tak z innej strony to kiedy Tęcza wygrała mecz w lidze w którym sędzia nie popełnił choć jednego rażącego błędu na ich korzyść? Popatrzcie realnie, przecież oni tak zdobywają co najmniej kilkanaście pkt. na sezon. Jak by je odjąć to byliby w środku tabeli.
@!!IRIVER!! Nie przesadzaj, w Turcji, Lokeren i na Pepsi z Lechem tak się koncentrowali i mobilizowali że hej.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.10.2014, 09:04
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, zbędne pieprzenie. Jedyne, co może zagrozić Legii to ona sama, jakieś kłótnie, brak motywacji w wielu meczach. No może trochę krwi napsuje Lech, bo widać, że coś zaczyna się w grze kuchenek zazębiać i dziś natłukli GieKSie więcej niż straciła w dotychczasowych 10 meczach. Dzisiejsza porażka (L) to wina wybiórczego traktowania meczów, popatrzcie z kim oni w lidze przegrywają - praktycznie z samym dołem tabeli + wtopa na inaugurację z nadal nieźle grającym GKS. Jak trzeba wygrać to jest pełna koncentracja i mobilizacja. Za 2 tygodnie na Ł3 jedzie Lechia, szykuje się dobry mecz, ale jestem przekonany, że Warszawka gościnna nie będzie.
Otóż to.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
to macie plany jak kopacz , ona tez coś bredziła o 2020 roku, no po prostu miszczowie , nabiją punktów do 2020 roku i BĘDĄ W lm , DRŻYJCIE NARODY , warszawka do 2020 będzie w lm, Bate Borysow jak to czyta to rży, nie mogą uwierzyć że jest na tej planecie i to tak blisko drużyna która ma takie wspaniałe plany, petrzalka nie może w to uwierzyć,maribor wysyła cały sztab do obleśnego żeby to ogarnąć, no naprawdę jestem pod wrażeniem , i nie tylko ja
No, dobra poszydziłeś, ulżyłeś sobie itp Fajnie.

Zakładasz się, że będą te 3-4 mistrzostwa i dwa razy LM czy jednak pękasz i stać Cię tylko na średnio udaną szyderkę wynikającą z frustracji ?

palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chciał wam przypomnieć, że wy transferów gotówkowych nie robicie...
wiadomo o czym to świadczy, jak was ktoś nie wykupi, to nie łudźcie się, że wasz wyskok to będzie trwała tendencja. Póki co liczcie się z wyprzedażą w lecie, bo wszystko na to wskazuje, że brak awansu do IV rundy pogrąży waszą płynność finansową niebawem. Ratuje was oczywiście LE ale poczekajmy gdzie dojdziecie, bo jak macie grać jak w Trabzonie, to liczcie tylko na farta na nic więcej.

P.s Ta bramka dla Amokorza przeszła tą linie?
Robimy transfery gotówkowe. Wyprzedaży nie będzie, raczej sprzedadzą tylko Żyro o ile odzyska formę, bo ostatnio jest chujowy. Naszej płynności finansowej nie pogorszy brak IV rundy, bo zakładaliśmy LE, i co najważniejsze z fazy grupowej wyjdziemy. Pobożne życzenia generalnie. A poza tym będą też transfery do klubu. Wystarczy żeby były na poziomie Dossy czy Dudy.

Tak, tak fart, sędziowie. Tylko biednym wiatr w oczy. O jak mi przykro

Odjeżdzamy i tyle czy się to komuś podoba czy nie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 06.10.2014, 09:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Otóż to.

No, dobra poszydziłeś, ulżyłeś sobie itp Fajnie.

Zakładasz się, że będą te 3-4 mistrzostwa i dwa razy LM czy jednak pękasz i stać Cię tylko na średnio udaną szyderkę wynikającą z frustracji ?

Robimy transfery gotówkowe. Wyprzedaży nie będzie, raczej sprzedadzą tylko Żyro o ile odzyska formę, bo ostatnio jest chujowy. Naszej płynności finansowej nie pogorszy brak IV rundy, bo zakładaliśmy LE, i co najważniejsze z fazy grupowej wyjdziemy. Pobożne życzenia generalnie. A poza tym będą też transfery do klubu. Wystarczy żeby były na poziomie Dossy czy Dudy.

ok , zakładam się o skrzynkę Ciechana , zapomniałem zapytać Ty wylewasz ? czy pijesz?tylko trzeba ustalić termin zapadalności , nie będę czekał do 2020 czy 2030 roku

sędziowie , sędziowie , wczoraj zawiedli?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2014, 10:21
Janusz napisał(a):Wyświetl post
@!!IRIVER!! Nie przesadzaj, w Turcji, Lokeren i na Pepsi z Lechem tak się koncentrowali i mobilizowali że hej.
Nie oglądałem meczu z Lokeren, więc oceniać go nie będę. Z Turasami zagrali słabo, ale każdy kto by tam pojechał z polskich ekip, dostałby w......., mimo wyniku trzeba uczciwie przyznać, że Trabzon to inna półka i będę bardzo zaskoczony jeśli nie ograja Legii w Warszawie.
Co do meczu z Lechem, oni sami przyznali że zaspali, dali sobie wbić dwa głupie gole, ale jak przyszło co do czego to zrobili swoje i doprowadzili do remisu. Wierz mi albo nie - nie jestem fanem stylu gry Legii, napiszę więcej - tak sędziowie wydatnie im wielokrotnie pomogli w odniesieniu zwycięstw, a ja sam podobnie jak większość tego forum szydzilem z zamieszania z Celtikiem, ALE nie sposób jest nie docenić tego, ze nauczyli się grać na wynik, wytrzymują presję, a jak trzeba to będą wygrywać, podobnie jak wiosną tego roku. Jeśli pamięć mnie nie myli to od czasu walkowera z Jagą, do momentu gdy mieli pewne mistrzostwo nie przegrali niczego, dopiero po balandze dali sie ograć Ruchowi.

I jeszcze właśnie o Ruchu dwa słowa, oczywiście nie jestem zdziwiony ze Kocian wyleciał, to takie typowo polskie postępowanie, z gowna bata nie ukrecisz ale wymagać od gościa trzeba. Zrobił 3 miejsce, otarł sie o grupę LE, ale przegrał kilka meczów i wyjazd. Żenujące tym bardziej ze wraca skompromitowany w kadrze Waldek King.

Kto następny w kolejce? Tarasiewicz, Podolinski i stawiam trochę na wyrost - nasz Franciszek.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.10.2014, 18:46
Dawno się tutaj nie wypowiadałem, ale cóż, czytając tego typu absurdy ciężko nie wyrazić zdziwienia.

Gracie tylko w LE, w lidze jakoś wyraźnie nie dominujecie i raczej jesteście (oby właściwsze było - byliście) silni słabością konkurencji, czyli w główniej mierze Lecha z pajacem-sabotażystą zamiast trenera i Wisły z Legionistą zamiast prezesa i biedą zaglądającą w oczy. Reszta to miks szczęścia, strachu rywali przed "Wielką Legią", kilku błędów sędziów, stosunkowo szerokiej kadry itd. Skąd zatem ta Wasza pycha? Ze sporego budżetu, z którego o ile się nie mylę spłacacie ITI? Z dwóch MP pierwszych od wielu lat bo liga kopie się po czołach bardziej niż Wy?

Na razie nie dzieje się nic, co każe Wam sądzić, że wyprzedziliście ligę. Poza Waszą pychą - w tym to w Lidze Mistrzów już od lat gracie.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 06.10.2014 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.10.2014, 18:52
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Dawno się tutaj nie wypowiadałem, ale cóż, czytając tego typu absurdy ciężko nie wyrazić zdziwienia.

Gracie tylko w LE, w lidze jakoś wyraźnie nie dominujecie i raczej jesteście (oby właściwsze było - byliście) silni słabością konkurencji, czyli w główniej mierze Lecha z pajacem-sabotażystą zamiast trenera i Wisły z Legionistą zamiast prezesa i biedą zaglądającą w oczy. Reszta to miks szczęścia, strachu rywali przed "Wielką Legią", kilku błędów sędziów, stosunkowo szerokiej kadry itd. Skąd zatem ta Wasza pycha? Ze sporego budżetu, z którego o ile się nie mylę spłacacie ITI? Z dwóch MP pierwszych od wielu lat bo liga kopie się po czołach bardziej niż Wy?

Na razie nie dzieje się nic, co każe Wam sądzić, że wyprzedziliście ligę. Poza Waszą pychą - w tym to w Lidze Mistrzów już od lat gracie.
Wszystko ok ale...
z Jackiem już wygraliśmy jakiś czas temu i go w Wiśle już nie ma...
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 06.10.2014, 18:57
Zgoda ale Jacek jeszcze nam sie bedzie odbijac czkawka jakis czas.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.10.2014, 19:23

Ty serio myślisz, że zadłużony po uszy Walter odstąpi wam 30 mln zł straty na was co roku przez 6 lat?
Zapomnij. Dlatego nie robicie transferów gotówkowych, nie stać was na Boruca, ani nawet na Paixao... bierzecie gości za pół darmo a niby macie budżet 115 mln
Trochę to mało spójne. Moim zdaniem zwykły marketing, czyli coś w czym jesteście naprawdę dobrzy. Leśny z kolegami to cienkie bolki jeśli chodzi o kasę. Wasza Legia jest na bank wystawiona na sprzedaż, bo oni nie są w stanie tego utrzymać na dłuższą metę tym bardziej w polskim systemie podatkowym, uwzględniając tak szeroką kadrą i kosztami z nią związanymi. Trochę nie za bardzo chcecie chyba skumać i zamiast pierdzielić o odjeżdżaniu, to skupcie się lepiej na cieszeniu się tym co macie, bo my swego czasu mieliśmy lepszą sytuacje o wiele i też tak mówiliśmy.
Póki co wygrać ligi na stojąco jak to Wisła kilka lat temu robiła - nie potraficie, więc zluzujcie trochę

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem meczu z Lokeren, więc oceniać go nie będę. Z Turasami zagrali słabo, ale każdy kto by tam pojechał z polskich ekip, dostałby w......., mimo wyniku trzeba uczciwie przyznać, że Trabzon to inna półka i będę bardzo zaskoczony jeśli nie ograja Legii w Warszawie.
Dowartościowujesz się w ten sposób, czy dołujesz?

Cytat:
Co do meczu z Lechem, oni sami przyznali że zaspali, dali sobie wbić dwa głupie gole,
Każdy tak mówi.
Z klasyki jest jeszcze: "Nie wiemy co się stało", "Musimy coś zmienić" ,"Przepraszamy kibiców"

Cytat:
ale jak przyszło co do czego to zrobili swoje i doprowadzili do remisu.
albo im sędzia zrobił swoje... uznał bramkę z metrowego spalonego, albo pól metra zza linii,
ps. po meczu przewrotnie mówili, że ciężko im się grało

Cytat:
Wierz mi albo nie - nie jestem fanem stylu gry Legii, napiszę więcej - tak sędziowie wydatnie im wielokrotnie pomogli w odniesieniu zwycięstw, a ja sam podobnie jak większość tego forum szydzilem z zamieszania z Celtikiem, ALE nie sposób jest nie docenić tego, ze nauczyli się grać na wynik, wytrzymują presję, a jak trzeba to będą wygrywać, podobnie jak wiosną tego roku.
No w tej lidze wytrzymać presje to jest po prostu hardcore
a na poważnie uznanie to można mieć do ekip, które są bidne jak mysz kościelna... Górnik, Ruch, czy inne. U nich mimo wszystko z takim budżetem i z taką kadrą powinno być to standardem, więc nie ma się co zachwycać. Póki co presji nie wytrzymują kierownicy drużyny. Wstyd i to jeszcze tak skomleć w UEFA. Nie widziałem skomlenia po bramce z metrowego spalonego. Moralność tylko w jedna stronę... warszawską.

Cytat:
Żenujące tym bardziej ze wraca skompromitowany w kadrze Waldek King.
Raczej kompromitują się ci co ciągle uważają jeszcze pół piłkarskiej Europy za Amatorów, 1/4 za tych co spokojnie musimy ograć i 1/4 z którą możemy powalczyć
Piłka to nie siatkówka i małysz... Piłkę nożną traktuje się w Europie poważnie w przeciwieństwie do naszych narodowych sportów leczących kompleksy. Na piłkę w Europie łoży się olbrzymie pieniądze i nikt nie pozwoli sobie, żeby jakieś polaczki, co zarabiają max 200 tys euro w lidze ogrywali potentatów i wygrywali mecze z kadrami gdzie ligi nam odjechały na lata.
p.s Jeśli chodzi o piłkę reprezentacyjną to wszyscy jesteśmy Warszawiakami. Myślimy że jesteśmy najfajniejsi a tak naprawdę nie potrafimy liczyć kartek

Cytat:
Kto następny w kolejce? Tarasiewicz, Podolinski i stawiam trochę na wyrost - nasz Franciszek.
A czy to ważne?

MWK napisał(a):Wyświetl post
Tak, wszyscy się mylą.. Ale wciskanie, że ręka nie była ręką w programie na podsumowanie kolejki, prawie 48h po meczu to już są jaja. Od lat oglądam kontrowersje i ewidentnie widać, że p. Sławek ma problem z Wisłą. Żadnej kontrowersji nie potrafił ocenić obiektywnie. Założyłem się ze znajomym z którym lata gramy w piłę, że dzisiaj będzie podobnie. Dobre piwko mam.
Chyba po aferze Fryzjera naprawili błędy i mafia działa teraz uważnie, wyprzedając swoje oczekiwania.

Tak ustalili sobie przepisy, żeby sędzia ze wszystkiego był wstanie się wytłumaczyć co by nie zagwizdał, nie dając pretekstu do podejrzeń.
Przykład. Karny podyktowany przez sędziego za tą samą sytuację oznaczałaby dla pana Sławka uwaga..."błąd techniczny"... skutkujący przewinieniem, co wiele razy z jego ust w podobnych sytuacjach padało. Teraz pewnie coś szczekał(nie oglądałem), że piłkarz miał naturalnie ręce i nie miał nad tym kontroli itp. Tak samo jak z tymi spalonymi o pół buta. Jak odgwizdał to był, jak nie odgwizdał, to z duchem sportu Jeszcze coś muszą zrobić z metrowymi spalonymi i piłkami wychodzącymi pół metra za linie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 06.10.2014 o godz. 20:09.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.10.2014, 20:40
MWK napisał(a):Wyświetl post

Święte słowa. Po słynnym błędzie Pana sędziego Jarzębaka powiedział że to nie jego wina, bo on nie wiedział czy to on ma ocenić czy boczny. Nic nie szkodzi ze piłka wyszła o metr za linię tuż obok niego... Pan Sławek to od dłuższego czasu bardziej tragikomiczny aktor, a nie ekspert.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.10.2014, 20:52
Widzę, że plotki o wałkach w Lechii coraz bardziej prawdziwe.

ok , zakładam się o skrzynkę Ciechana , zapomniałem zapytać Ty wylewasz ? czy pijesz?tylko trzeba ustalić termin zapadalności , nie będę czekał do 2020 czy 2030 roku

sędziowie , sędziowie , wczoraj zawiedli?
Nie wylewam, nie pije. Podaj rok, a ja Ci podam ilu się spodziewam mistrzostw, pucharów i awansów do LM w tym czasie. I mamy zakład.

skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

1. To "tylko" jest dla całej reszty nieosiągalnym sufitem. Za rok też będziemy w jakiejś fazie grupowej. I rok temu też byliśmy (choć z chujowymi wynikami - raz na wozie raz pod wozem, grunt że gramy).

2. Nie dominujemy, ale też się na razie na ligę kompletnie nie spinamy, często gramy dziwnymi gośćmi w składzie i jestem przekonany, że jak w kwietniu żarty się skończą to na luzaku odjedziemy.

3. Oczywiście, że odjeżdżamy również (a może nawet i przede wszystkim) dlatego, że u konkurencji jest nieprawdopodobny burdel.

4. Szczęście, sędziowie... zieeeeew.... aha.

5. Za kilka miesięcy będzie trzeci mistrz z rzędu, no a potem powalczymy o kolejne LE i pierwszego od końca lat 80tych czterokrotnego z rzędu mistrza Polski. 'Tylko".

A już zupełnie poważnie. Oglądam ligę wiele lat. Doskonale zdaję sobie sprawę kiedy Legia była chujowa na tle innych. Teraz widzę, że reszta jest chujowa na tle Legii. I widzę również, że jesteśmy pierwszym rozsądnie zarządzanym klubem. Biorąc pod uwagę całkowitą niepełnosprawność na praktycznie każdym polu u konkurencji - to przyniesie efekt. Stary, my z dnia meczowego (w skali roku) mamy tyle co budżet słabych ligowców. Oczywiście raz na jakiś czas przegramy, bo mamy wielu polskich piłkarzy, a nie maszynki do wygrywania. Ale koniec końców w 3 na 4 przypadki zdystansujemy kluby mające trzech piłkarzy na krzyż. Czy się to podoba czy nie

Ty serio myślisz, że zadłużony po uszy Walter odstąpi wam 30 mln zł straty na was co roku przez 6 lat?
Pierdu pierdu. Walter jest spłacony, a dług mamy wobec obecnych właścicieli. Było wielokrotnie wyjaśnianie. Jak kolega się nie załapał albo jest ponad to i uważa, że to kit - to jego sprawa i niech sobie z tym żyje

Zapomnij. Dlatego nie robicie transferów gotówkowych, nie stać was na Boruca, ani nawet na Paixao... bierzecie gości za pół darmo a niby macie budżet 115 mln
Robimy transfery gotówkowe. Pisanie takich bredni już świadczy o tym jak błądzisz. Boruc do nas trafi najpóźniej w 2016 roku.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.10.2014 o godz. 20:55.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.10.2014, 21:12
ja mam podawać rok? to ja opowiadam o odjeżdzie Wisły ? pomyśl jak chcesz się zakładać , snułeś jakieś opowieści o 2020 roku, po prostu napisz kiedy wchodzicie do lm i ile wyciągniecie mistrzostw, tylko proszę nie baw się w boniego czy kopacz bo o 2030 nie rozmawiam , ok?

i jeszcze jedno , popraw dla swojej wiarygodności cyfrę z 11 na wiesz ile?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 06.10.2014 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.10.2014, 21:15
ja mam podawać rok? to ja opowiadam o odjeżdzie Wisły ? pomyśl jak chcesz się zakładać , snułeś jakieś opowieści o 2020 roku, po prostu napisz kiedy wchodzicie do lm i ile wyciągniecie mistrzostw, tylko proszę nie baw się w boniego czy kopacz bo o 2030 nie rozmawiam , ok?
Łącznie z obecnym sezonem, do końca sezonu 17/18 zgarniemy 3 mistrzostwa Polski, dwa puchary i dwa razy zagramy w LM (łącznie z edycją po sezonie 17/18).

czyli np.

2015 mistrz puchar awans LM
2016 mistrz,
2017 puchar,
2018 mistrz, awans LM

To przykład, konfiguracja może być inna, ale generalnie idą tłuste lata.

A do LM myślę, że na pewno awansujemy w ciągu najbliższych trzech prób.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.10.2014 o godz. 21:19.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 06.10.2014, 21:29
Łącznie z obecnym sezonem, do końca sezonu 17/18 zgarniemy 3 mistrzostwa Polski, dwa puchary i dwa razy zagramy w LM (łącznie z edycją po sezonie 17/18).

czyli np.

2015 mistrz puchar awans LM
2016 mistrz,
2017 puchar,
2018 mistrz, awans LM

To przykład, konfiguracja może być inna, ale generalnie idą tłuste lata.

A do LM myślę, że na pewno awansujemy w ciągu najbliższych trzech prób.
jak to trzech próbach? piszesz że dwa razy lm? ,pucharu nie liczę bo go wam przyznają co roku, proszę konkretnie kiedy i ile ewentualnie lm? , ile i do kiedy mp?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.10.2014, 21:49
jak to trzech próbach? piszesz że dwa razy lm? ,pucharu nie liczę bo go wam przyznają co roku, proszę konkretnie kiedy i ile ewentualnie lm? , ile i do kiedy mp?
Nie jestem wróżką. Gdybym był to bym postawił u buka dokładne daty.

Mówię, że do września 2018 roku zagramy dwa razy w LM, zdobędziemy 3 mistrzostwa Polski i dwa Puchary Polski.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.10.2014, 22:24

Pierdu pierdu. Walter jest spłacony, a dług mamy wobec obecnych właścicieli. Było wielokrotnie wyjaśnianie. Jak kolega się nie załapał albo jest ponad to i uważa, że to kit - to jego sprawa i niech sobie z tym żyje

Robimy transfery gotówkowe. Pisanie takich bredni już świadczy o tym jak błądzisz. Boruc do nas trafi najpóźniej w 2016 roku.
Jakie?
(Teraz wszyscy zobaczą za ile Mistrz Polski z rzekomym budżetem 115 mln zł i bez długów robi transfery na Ligę Mistrzów )
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.10.2014, 07:23
Lubię takie pompowanie balonika jakie prezentuje nam 022. Później z reguły jest pierdut, płacz że się komuś zabrało zabawki, zdezorientowany wzrok, nostalgia za tym co było piękne i za tym co miało być ale nie będzie i pretensje do całego świata. No ale legionisci to mistrzowie wciskania korka do dopiero co otwartej butelki szampana...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.10.2014, 07:46
Nie jestem wróżką. Gdybym był to bym postawił u buka dokładne daty.

Mówię, że do września 2018 roku zagramy dwa razy w LM, zdobędziemy 3 mistrzostwa Polski i dwa Puchary Polski.
A ja mysle ze z 5 razy...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2014, 09:05
Jakie?
(Teraz wszyscy zobaczą za ile Mistrz Polski z rzekomym budżetem 115 mln zł i bez długów robi transfery na Ligę Mistrzów )
No przecież już o to pytałeś i kolega Ci wyjaśnił. Jasne, że to nie są transfery w stylu Trabzonu czy innego średniaka europejskiego, ale wskaż mi jeden polski klub, który robi lepsze transfery od nas. Oczywiście pomijając nadmorski kabaret.

shaggy napisał(a):Wyświetl post
Lubię takie pompowanie balonika jakie prezentuje nam 022..
To nie jest żadne pompowanie balonika czy pycha jakby chcialo kilku tutejszych średnio udanych szyderców tylko realna ocena na podstawie kilkunastoletnich obserwacji. Nie zgadzasz się to Twoje prawo.

Tylko proszę odpuść sobie lecenie do mnie z mordą jak Legia przegra z jakąś Łęczną czy jeszcze raz z Bełchatowem. Bo piszę o efekcie końcowym - czyli trofeach, które będą wpadać. Cała Polska zaś będzie mogła jedynie rżeć raz na kilka tygodni z takiego meczu jak w Gliwicach.

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A ja mysle ze z 5 razy...
Aż dziwne, że nie myślisz, że Legia nie zawkalifikuje się do pucharów. Przecież to takie realne, a Śląsk, Lechia, Bełchatów czy Lech to bardzo, bardzo ostra konkurencja.

P.S. Zresztą w ogóle nie czaję skąd to poruszenie i bieżączka skoro Obleśny hasło 3 mistrzostwa w 5 lat rzucił już ponad rok temu. Hmmm.... policzmy ile jeszcze zostało....
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.10.2014 o godz. 09:16.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.10.2014, 13:28
Powrót do teraźniejszości (z przyszłości pełnej sukcesów i osiągnięć w wykonaniu Legii na szczęście wracamy tylko z 2020 roku, dłużej by nam zeszło gdyby 022 rozpisał nam sukcesy klubu tak gdzieś do 2050 roku)

Chcę jeszcze raz dotknąć tematu Kociana. Słowak padł ofiarą swojego sukcesu. Z niebieskimi notował wyniki dużo ponad miarę (sądzę że nieprędko powtórzą taki start w pucharach). Wyciągnął ich z dużego dołka. Gdyby grał w poprzednich sezonach gdzieś tak kolo 5,6 miejsca dzisiaj sądzę zostałby na stołku. A tak przyzwyczaił sterników klubu do wysokiego poziomu i się w d... im poprzewracało.

Pewnie Osuch żałuje, że nie wstrzymał się z zatrudnieniem Mariusza.
Mógł mieć rasowego KOciaNIA a ma wyeksploatowanego RUMAKA...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.10.2014, 13:46
0 22 - najlepsze transfer (za jakość/cena, a w tym roku ogólnie) od dłuższego czasu robi Lech - Jevtić? Rewelka. Keita? Ma możliwości, czeka jeszcze na aklimatyzację (magiczne pół roku). Sadajew? Juz idzie mu nieźle, pod Skorżą może działać cuda. Drewniak? Solidny ligowiec. Jak to się ma do Lewczuka czy Piecha? Do przepłaconych Sa czy Pinto?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2014, 13:51
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Powrót do teraźniejszości (z przyszłości pełnej sukcesów i osiągnięć w wykonaniu Legii na szczęście wracamy tylko z 2020 roku, dłużej by nam zeszło gdyby 022 rozpisał nam sukcesy klubu tak gdzieś do 2050 roku)
Też nie jest zła

PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
0 22 - najlepsze transfer (za jakość/cena, a w tym roku ogólnie) od dłuższego czasu robi Lech - Jevtić? Rewelka. Keita? Ma możliwości, czeka jeszcze na aklimatyzację (magiczne pół roku). Sadajew? Juz idzie mu nieźle, pod Skorżą może działać cuda. Drewniak? Solidny ligowiec. Jak to się ma do Lewczuka czy Piecha? Do przepłaconych Sa czy Pinto?
Co kto lubi. Jeden lubi pomarańcze, a inny jak mu nogi śmierdzą. Ja bym się nie zamienił, prędzej może jakiś klub z krajów bałtyckich albo Islandii.

Pinto jest zdecydowanie przepłacany. Sa ani trochę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2014, 18:42
Co się w tej Lechii dzieje? Wiadomo czy Unton zostanie trenerem na dłużej? Czy też dalej zamieszanie ze stanowiskiem I trenera. Teraz w przerwie na reprezentacje jest najlepszy moment na zmianę trenera. Bardzo jestem rozczarowany całym tym zamieszaniem w Gdańsku. Takim bałaganem organizacyjnym mogą sobie odebrać szansę na grę o wyższe cele.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.10.2014, 18:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Co się w tej Lechii dzieje? Wiadomo czy Unton zostanie trenerem na dłużej? Czy też dalej zamieszanie ze stanowiskiem I trenera. Teraz w przerwie na reprezentacje jest najlepszy moment na zmianę trenera. Bardzo jestem rozczarowany całym tym zamieszaniem w Gdańsku. Takim bałaganem organizacyjnym mogą sobie odebrać szansę na grę o wyższe cele.
A widzisz, można być 2-3 razy bogatszym od Wisły i odnosić słabsze wyniki, a można być i biedniejszym od nas i odnosić lepsze ( Górnik czy Ruch w sezonie). W myśl starej zasady, że pieniądze nie grają.

Lechia w większości nakupiła piłkarskiego szrotu. Zamiast kupić konkretnych 5 zawodników i wkomponować ich do zespołu, ci nakupili 20 i kazali trenerowi w pół rundy zrobić z niej czołowy zespół.

A to czy teraz zmienią trenera, czy nie, co za różnica. Zespół sam się dotrze wiosną, o ile w zimie nie wymienią znowu pół zespołu, co jest bardzo prawdopodobne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2014, 19:23
Jenak kilku piłkarzy było przynajmniej solidnych których pozyskali (Borysiuk, Colak) - tutaj bardziej jest problem w sporej ilości i kupowania na kilogramy a nie pod wizję zespołu jaki ma trener.

A trener ma znaczenie - jeśli będzie to Unton z etykietką tymczasowego trenera, proces docierania może potrwać dłużej. (poczucie tymczasowości). Zdecydowali by ze Unton zostaje - albo zatrudnili szybko docelowego trenera.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.10.2014, 21:18
Ondrej Duda dośrodkował w pole karne Orlando Sa urwał się obrońcom i niemal z kolan, strzałem głową strzelił tuż obok słupka. Bąk bez szans. Powtórki pokazują jednak, że Portugalczyk był na minimalnym spalonym...

to na pewno przypadek - "enty" raz pod rząd ... niech spierdalają
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów