|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Legii też raczej fartowne wpadły, szczególnie to dośrodkowanie
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
zapomniałem dopisać, bramka Brzyskiego z wszystkich czterech najbardziej przypadkowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mój ulubiony fragment z wypowiedzi gwiazdy ligi Miro Radovicia to ten "Przegrani mają pretensje do sędziego", Rado mimo iż jest wygranym z reguły najgłośniej krzyczy kto jest poszkodowany.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 28.09.2014 o godz. 22:05.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wiec nie wiem po co sie czepiasz. Na pożarcie? to tez wg mnie troche tłumaczenie siebie, w PL lidze od dawna nie ma ekipy do ktorej jedzie sie na pożarcie co pokazało nam wiele spotkań. no ale bylo minęło, pompa poszła a Wy nawet bez oprawy..tak tak ,nie weszła ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mieszkam w POZnaniu
Los zwany pracą mnie rzucił. Oni się czuli że jadą przegrać, w sumie chyba każdy tak myślał, ale jakoś im poszło i z tego 1 punktu się cieszą, tylko niedosyt też czują. Spróbuj postawić się na ich miejscu . Grali rezerwami, i prawie prawie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jakimi znowu rezerwami ? Rezerwami to my gralismy z Lechem w pucharze polski. Jedynie o Formelli mozna mowic ze jest rezerwowym a przeciez 2 lata temu sie nim kibice Lecha jarali ze taki talent. No ale teraz najlepiej powiedziec ze przegrali bo nie było Sadajewa ktory w Lechu jest od paru spotkan.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie psuj im legendy
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
2014 Legia moich marzen i snow...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Piast świetnie. A w składzie Piasta młody Radosław Murawski. Również niewiele starsi Szeliga i Osyra. W Legii w pierwszej części 16 letni Bielik (nie on zawalił gole).
Brawo dla trenera Garcii - śmiało stawia na młodych Polaków a nie foruje rodaków jakby się mogło wydawać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba raczej lęków, bo mam ciche przekonanie, że z przyjemnością byś się zamienił.
Wypadek przy pracy za półtora pkt. W zasadzie można olać ciepłym moczem, bo i tak wygramy tą ligę i dołożymy Puchar Polski. Od kwietnia poważne granie - co pokazuje jak durna jest ta reforma. Plan realizowany: lider na wyciągnięcie ręki, w europie awans blisko, w pp awans. Szacunek dla Piasta za roz.......enie nam ryja dzisiaj. Bo to jednak nie porażka tylko roz.......enie ryja. Abstrahując, że dwa gole strzeliliśmy sobie sami, a w składzie grał szesnastolatek. Po prostu nie wypada.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.10.2014 o godz. 16:27.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
dobrze ze uczciwe placzki z Let Football Win przegraly ....przynajmniej narazie w tabeli ciasno i nikt nikomu nie ucieka ...szacun dla Piasta ze sie nie zesral jak niecharakterne ludziki chanbiacy herb Bialej Gwiazdy 2 tygodnie temu
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Plan realizowany: lider na wyciągnięcie ręki, w europie awans blisko, w pp awans.
a za kilka tygodni, ch..., d... i legijna kupa, zapomniałem PP już wam przyznali? czy to kwestia dni? a pzpn już wzięliście jak stęka obleśny? po co macie brać jak od czasów prehistorycznych jest wasz, zabawni goście |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, wiem. Chciałbyś
![]() Ot po prostu, wielką niespodzianką będzie jeśli ktoś nas ogra nie w pojedynczym meczu, a w przekroju całego sezonu. Czy to w lidze czy w pucharze. Tak samo jako kilka lat temu mieliśmy chujowy okres i o obecnej sytuacji mogliśmy pomarzyć. Tak teraz, nawet tak soczysty w....... jak tymczasowe 0-3 w Gliwicach, w zasadzie.... nic nie zmienia. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdzie można w necie zobaczyć obszerniejsze skróty niż na ekstraklasa.tv?
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Faktycznie jest się czym podniecać... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ja się podniecam? Komentuje wielką radochę, że Piast obił ryja Legii. Pogadamy w maju. I mam dziwne przekonanie, że za kilka lat ludzie będą pamiętać majowe rozstrzygnięcia. Aczkolwiek hat trick przeciwko Legii to zawsze wydarzenie. Stad szacunek dla Piasta bo wygrali zupełnie zasłużenie.
A to będzie jakaś wielka sensacja jak Legia w ciągu najbliższych 5 lat zgarnie ze 3-4 mistrzostwa i ze dwa razy zagra w LM? Chcesz się założyć? Prędzej czy później się do wydarzy. Na teraz zamkniemy sezon pewnie z 20-25 punktami w rankingu UEFA, za rok dobiejmy do 30 i mamy rozstawienie. Na luzaku do tej LM wejdziemy do 2020 roku. Grunt, że to się wszystko rozwija na solidnych podstawach, a nie na skokach na zasadzie "awans albo śmierć". No chyba, że ktoś wierzy że mistrzem Polski będzie Bełchatów albo Lechia, a my w zimie/lecie nie będziemy mieli budżetu jak połowa ligi razem wzięta.. To piętro wyżej.. I sądzę, że dupa będzie bolała gdzie indziej..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.10.2014 o godz. 17:27.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
po co wchodzicie wogole w polemike z warszawskimi trolami
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
to macie plany jak kopacz , ona tez coś bredziła o 2020 roku, no po prostu miszczowie , nabiją punktów do 2020 roku i BĘDĄ W lm , DRŻYJCIE NARODY , warszawka do 2020 będzie w lm, Bate Borysow jak to czyta to rży, nie mogą uwierzyć że jest na tej planecie i to tak blisko drużyna która ma takie wspaniałe plany, petrzalka nie może w to uwierzyć,maribor wysyła cały sztab do obleśnego żeby to ogarnąć, no naprawdę jestem pod wrażeniem , i nie tylko ja
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bez sędziego i mistrz nagi
![]() A tak w ogóle to można zapomnieć że garbaci spadną, to co grają scyzoryki i Zawisza to puka od spodu do dna polskiej piłki. Z drugiej strony zwłaszcza koroniarzy kompletnie mi nie żal. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
P.s Ta bramka dla Amokorza przeszła tą linie?
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.10.2014 o godz. 18:09.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakieś tam transfery gotówkowe zostały zrobione, gdyż zarówno Sa, jak i Duda swoje kosztowali. Fakt, że nie jest to kilka mln euro jak za truskawkowej ofensywy o niczym nie świadczy, gdyż priorytety się zmieniły. Wtedy mieliśmy podbijać kosmos oraz LM, a teraz plany są takie żeby regularnie zdobywać MP oraz grać w grupie LE. Jeśli zdobędziemy trzeci raz z rzędu Mistrzostwo Polski to będzie można powiedzieć, że plan jest już częściowo realizowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Skorża robi robotę i, chyba można już powiedzieć, Lech wraca do gry.
W tym sezonie walka o pierwszą ósemkę zapowiada się emocjonująco. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zauważyliście że jak sędzia nie pomyli się kilka razy na korzyść Tęczy Warszawa to dostają w....... nawet od ogórków? Strategia kupowania nie kilku ostatnich meczy ale całego sezonu przynosi mistrzowskie efekty. Nauczyli się na błędach...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczególnie kupiliśmy dzisiejszy mecz. Kuciak kupił
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No właśnie nie kupiliście i wynik jest jaki jest. Może Obleśny myślał że dacie rade? Pomylił się i nawet najlepszy napastnik w ekstraklasie od 10 lat nie pomógł.
ps Kolega który oglądał cały mecz mówił że sędzia się starał, ale pomimo to Tęcza była za słaba na Piasta. Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Janusz : 05.10.2014 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ręka Michała Pazdana nie była ręką wg pana Sławka? To było wg mnie kopytko!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli Obleśny nie kupił meczu zawczasu, wystawiliśmy drugi skład i jeszcze na dodatek Kuciak sabotował drużynę przez całe spotkanie?
Coś ta układanka się sypie w podstawie Albo kawa, albo herbata. Nigdy w duecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie dziw się, dla przypomnienia wypowiedź Przesmyckiego po golu ze spalonego dla legii:
- Pierwszy gol dla Legii nie był błędem arbitra głównego, ale asystenta. Nie chcę go zaciekle bronić, ale wbrew pozorom była to trudna sytuacja. Proszę zwrócić uwagę na moment podania. Nie było wyraźnego ruchu nogą czy zamachu, które pomagają asystentowi w wychwyceniu momentu zagrania. Podający był zwrócony do asystenta prawie przodem, co dodatkowo utrudnia ocenę momentu zagrania bez wyraźnego ruchu nogą. Sytuację skomplikowało też zachowanie strzelca, który nie ruszył od razu do przodu, tylko czekał na reakcję obrońcy. A ten przesunął się w kierunku bramki i przez moment byli niemal w linii. Sędzia popełnił błąd i to jest niezaprzeczalne, ale powtórzę - sytuacja nie była łatwa - uważa Zbigniew Przesmycki, przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN. - Wszyscy się mylą, nawet komputer. Technologia goal-line również nie była idealna, bo mierzyła z dokładnością do 2 cm, i nie jestem pewny, czy teraz ta dokładność jest wyższa. A mecz Wisła - Legia prowadzili najlepsi. Naprawdę robimy wszystko, by sędziowie jak najmniej się mylili i wyznacznikiem wzrostu ich poziomu jest to, że jesteśmy coraz bardziej doceniani w Europie - dodał Przesmycki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Leśnodorski z Mioduskim przygotowują pismo w którym sugerują, że sędzia ustawił mecz nie puszczając jakiegoś minimalnego (tak 1,2 m) spalonego dla Legii tak jak w meczu z Wisła.
To jest nie do pomyślenia, tak nie może być - Lets Footbal Win !!! |
|
|