The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Janusz
Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2014, 20:43
Legii też raczej fartowne wpadły, szczególnie to dośrodkowanie
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 28.09.2014, 21:22
zapomniałem dopisać, bramka Brzyskiego z wszystkich czterech najbardziej przypadkowa
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.09.2014, 22:02
Mój ulubiony fragment z wypowiedzi gwiazdy ligi Miro Radovicia to ten "Przegrani mają pretensje do sędziego", Rado mimo iż jest wygranym z reguły najgłośniej krzyczy kto jest poszkodowany.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 28.09.2014 o godz. 22:05.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.09.2014, 21:24
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle pieprzysz glupoty, jechalismy praktycznie na pozarcie patrzac na kontuzje i sklad, duzo nie brakowalo a by bylo zwyciestwo, nic tylko bic brawo ze postawili sie "najlepszej druzynie swiata"
Przeciez pisze zebyście cieszyli się z punktu (mogliscie wygrac mogliscie przegrac w koncowce, a jak sam piszesz jechaliscie na pożarcie wiec w takim przypaku ofiara raczej jeden punkt przyjmuje z radościa)
wiec nie wiem po co sie czepiasz.

Na pożarcie? to tez wg mnie troche tłumaczenie siebie, w PL lidze od dawna nie ma ekipy do ktorej jedzie sie na pożarcie co pokazało nam wiele spotkań.
no ale bylo minęło, pompa poszła a Wy nawet bez oprawy..tak tak ,nie weszła
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 30.09.2014, 04:43
Mieszkam w POZnaniu Los zwany pracą mnie rzucił. Oni się czuli że jadą przegrać, w sumie chyba każdy tak myślał, ale jakoś im poszło i z tego 1 punktu się cieszą, tylko niedosyt też czują. Spróbuj postawić się na ich miejscu . Grali rezerwami, i prawie prawie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.09.2014, 12:07
Jakimi znowu rezerwami ? Rezerwami to my gralismy z Lechem w pucharze polski. Jedynie o Formelli mozna mowic ze jest rezerwowym a przeciez 2 lata temu sie nim kibice Lecha jarali ze taki talent. No ale teraz najlepiej powiedziec ze przegrali bo nie było Sadajewa ktory w Lechu jest od paru spotkan.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.09.2014, 14:44
Nie psuj im legendy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.10.2014, 16:09
2014 Legia moich marzen i snow...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.10.2014, 16:15
Piast świetnie. A w składzie Piasta młody Radosław Murawski. Również niewiele starsi Szeliga i Osyra. W Legii w pierwszej części 16 letni Bielik (nie on zawalił gole).

Brawo dla trenera Garcii - śmiało stawia na młodych Polaków a nie foruje rodaków jakby się mogło wydawać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.10.2014, 16:25
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
2014 Legia moich marzen i snow...
Chyba raczej lęków, bo mam ciche przekonanie, że z przyjemnością byś się zamienił.

Wypadek przy pracy za półtora pkt. W zasadzie można olać ciepłym moczem, bo i tak wygramy tą ligę i dołożymy Puchar Polski. Od kwietnia poważne granie - co pokazuje jak durna jest ta reforma.

Plan realizowany: lider na wyciągnięcie ręki, w europie awans blisko, w pp awans.

Szacunek dla Piasta za roz.......enie nam ryja dzisiaj. Bo to jednak nie porażka tylko roz.......enie ryja. Abstrahując, że dwa gole strzeliliśmy sobie sami, a w składzie grał szesnastolatek. Po prostu nie wypada.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.10.2014 o godz. 16:27.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.10.2014, 16:32
dobrze ze uczciwe placzki z Let Football Win przegraly ....przynajmniej narazie w tabeli ciasno i nikt nikomu nie ucieka ...szacun dla Piasta ze sie nie zesral jak niecharakterne ludziki chanbiacy herb Bialej Gwiazdy 2 tygodnie temu
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 05.10.2014, 16:47
Plan realizowany: lider na wyciągnięcie ręki, w europie awans blisko, w pp awans.

a za kilka tygodni, ch..., d... i legijna kupa, zapomniałem PP już wam przyznali? czy to kwestia dni? a pzpn już wzięliście jak stęka obleśny? po co macie brać jak od czasów prehistorycznych jest wasz, zabawni goście
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.10.2014, 16:54
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
a za kilka tygodni, ch..., d... i legijna kupa
Wiem, wiem. Chciałbyś

Ot po prostu, wielką niespodzianką będzie jeśli ktoś nas ogra nie w pojedynczym meczu, a w przekroju całego sezonu. Czy to w lidze czy w pucharze.

Tak samo jako kilka lat temu mieliśmy chujowy okres i o obecnej sytuacji mogliśmy pomarzyć. Tak teraz, nawet tak soczysty w....... jak tymczasowe 0-3 w Gliwicach, w zasadzie.... nic nie zmienia.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.10.2014, 17:11
Gdzie można w necie zobaczyć obszerniejsze skróty niż na ekstraklasa.tv?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.10.2014, 17:16
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, wiem. Chciałbyś

Ot po prostu, wielką niespodzianką będzie jeśli ktoś nas ogra nie w pojedynczym meczu, a w przekroju całego sezonu. Czy to w lidze czy w pucharze.

Tak samo jako kilka lat temu mieliśmy chujowy okres i o obecnej sytuacji mogliśmy pomarzyć. Tak teraz, nawet tak soczysty w....... jak tymczasowe 0-3 w Gliwicach, w zasadzie.... nic nie zmienia.
Slaby "miszcz" słabej ligi ...
Faktycznie jest się czym podniecać...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 05.10.2014, 17:19
Wiem, wiem. Chciałbyś

uwierzyłeś w te 100 mln euro obleśnego? , wy już macie manię wielkości, ale będzie dupa bolała, wielka, wspaniała, niepowtarzalna,jedyna,cudowna... a tu już trzy razy wp...ol , i obstawa czarnych w każdym meczu, masz rację nikt was nie ogra , no chyba że znowu kartki policzycie, ale jak pamiętam w Polsce to nie działa, vide Flota,
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.10.2014, 17:22
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Slaby "miszcz" słabej ligi ...
Faktycznie jest się czym podniecać...
A czy ja się podniecam? Komentuje wielką radochę, że Piast obił ryja Legii. Pogadamy w maju. I mam dziwne przekonanie, że za kilka lat ludzie będą pamiętać majowe rozstrzygnięcia. Aczkolwiek hat trick przeciwko Legii to zawsze wydarzenie. Stad szacunek dla Piasta bo wygrali zupełnie zasłużenie.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
uwierzyłeś w te 100 mln euro obleśnego?
A to będzie jakaś wielka sensacja jak Legia w ciągu najbliższych 5 lat zgarnie ze 3-4 mistrzostwa i ze dwa razy zagra w LM? Chcesz się założyć?

Prędzej czy później się do wydarzy. Na teraz zamkniemy sezon pewnie z 20-25 punktami w rankingu UEFA, za rok dobiejmy do 30 i mamy rozstawienie. Na luzaku do tej LM wejdziemy do 2020 roku. Grunt, że to się wszystko rozwija na solidnych podstawach, a nie na skokach na zasadzie "awans albo śmierć".

No chyba, że ktoś wierzy że mistrzem Polski będzie Bełchatów albo Lechia, a my w zimie/lecie nie będziemy mieli budżetu jak połowa ligi razem wzięta.. To piętro wyżej..

I sądzę, że dupa będzie bolała gdzie indziej..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.10.2014 o godz. 17:27.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.10.2014, 17:23
po co wchodzicie wogole w polemike z warszawskimi trolami ? olewac ich, nie odpowiadac, nie cytowac ..... niekarmiony troll zdechnie z glodu ....
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 05.10.2014, 17:44
to macie plany jak kopacz , ona tez coś bredziła o 2020 roku, no po prostu miszczowie , nabiją punktów do 2020 roku i BĘDĄ W lm , DRŻYJCIE NARODY , warszawka do 2020 będzie w lm, Bate Borysow jak to czyta to rży, nie mogą uwierzyć że jest na tej planecie i to tak blisko drużyna która ma takie wspaniałe plany, petrzalka nie może w to uwierzyć,maribor wysyła cały sztab do obleśnego żeby to ogarnąć, no naprawdę jestem pod wrażeniem , i nie tylko ja
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.10.2014, 18:00
Bez sędziego i mistrz nagi

A tak w ogóle to można zapomnieć że garbaci spadną, to co grają scyzoryki i Zawisza to puka od spodu do dna polskiej piłki.
Z drugiej strony zwłaszcza koroniarzy kompletnie mi nie żal.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.10.2014, 18:05
A czy ja się podniecam? Komentuje wielką radochę, że Piast obił ryja Legii. Pogadamy w maju. I mam dziwne przekonanie, że za kilka lat ludzie będą pamiętać majowe rozstrzygnięcia. Aczkolwiek hat trick przeciwko Legii to zawsze wydarzenie. Stad szacunek dla Piasta bo wygrali zupełnie zasłużenie.

A to będzie jakaś wielka sensacja jak Legia w ciągu najbliższych 5 lat zgarnie ze 3-4 mistrzostwa i ze dwa razy zagra w LM? Chcesz się założyć?

Prędzej czy później się do wydarzy. Na teraz zamkniemy sezon pewnie z 20-25 punktami w rankingu UEFA, za rok dobiejmy do 30 i mamy rozstawienie. Na luzaku do tej LM wejdziemy do 2020 roku. Grunt, że to się wszystko rozwija na solidnych podstawach, a nie na skokach na zasadzie "awans albo śmierć".

No chyba, że ktoś wierzy że mistrzem Polski będzie Bełchatów albo Lechia, a my w zimie/lecie nie będziemy mieli budżetu jak połowa ligi razem wzięta.. To piętro wyżej..

I sądzę, że dupa będzie bolała gdzie indziej..
Ja bym chciał wam przypomnieć, że wy transferów gotówkowych nie robicie... wiadomo o czym to świadczy, jak was ktoś nie wykupi, to nie łudźcie się, że wasz wyskok to będzie trwała tendencja. Póki co liczcie się z wyprzedażą w lecie, bo wszystko na to wskazuje, że brak awansu do IV rundy pogrąży waszą płynność finansową niebawem. Ratuje was oczywiście LE ale poczekajmy gdzie dojdziecie, bo jak macie grać jak w Trabzonie, to liczcie tylko na farta na nic więcej.

P.s Ta bramka dla Amokorza przeszła tą linie?
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.10.2014 o godz. 18:09.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2014, 18:12
Jakieś tam transfery gotówkowe zostały zrobione, gdyż zarówno Sa, jak i Duda swoje kosztowali. Fakt, że nie jest to kilka mln euro jak za truskawkowej ofensywy o niczym nie świadczy, gdyż priorytety się zmieniły. Wtedy mieliśmy podbijać kosmos oraz LM, a teraz plany są takie żeby regularnie zdobywać MP oraz grać w grupie LE. Jeśli zdobędziemy trzeci raz z rzędu Mistrzostwo Polski to będzie można powiedzieć, że plan jest już częściowo realizowany.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.10.2014, 19:02
Skorża robi robotę i, chyba można już powiedzieć, Lech wraca do gry.
W tym sezonie walka o pierwszą ósemkę zapowiada się emocjonująco.

Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 05.10.2014, 19:45
Zauważyliście że jak sędzia nie pomyli się kilka razy na korzyść Tęczy Warszawa to dostają w....... nawet od ogórków? Strategia kupowania nie kilku ostatnich meczy ale całego sezonu przynosi mistrzowskie efekty. Nauczyli się na błędach...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 05.10.2014, 20:17
Szczególnie kupiliśmy dzisiejszy mecz. Kuciak kupił
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 05.10.2014, 20:34
No właśnie nie kupiliście i wynik jest jaki jest. Może Obleśny myślał że dacie rade? Pomylił się i nawet najlepszy napastnik w ekstraklasie od 10 lat nie pomógł.
ps
Kolega który oglądał cały mecz mówił że sędzia się starał, ale pomimo to Tęcza była za słaba na Piasta.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Janusz : 05.10.2014 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 05.10.2014, 20:59
Ręka Michała Pazdana nie była ręką wg pana Sławka? To było wg mnie kopytko!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 05.10.2014, 21:06
Czyli Obleśny nie kupił meczu zawczasu, wystawiliśmy drugi skład i jeszcze na dodatek Kuciak sabotował drużynę przez całe spotkanie?

Coś ta układanka się sypie w podstawie

Albo kawa, albo herbata. Nigdy w duecie.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.10.2014, 21:07
MWK napisał(a):Wyświetl post
Ręka Michała Pazdana nie była ręką wg pana Sławka? To było wg mnie kopytko!
Nie dziw się, dla przypomnienia wypowiedź Przesmyckiego po golu ze spalonego dla legii:

- Pierwszy gol dla Legii nie był błędem arbitra głównego, ale asystenta. Nie chcę go zaciekle bronić, ale wbrew pozorom była to trudna sytuacja. Proszę zwrócić uwagę na moment podania. Nie było wyraźnego ruchu nogą czy zamachu, które pomagają asystentowi w wychwyceniu momentu zagrania. Podający był zwrócony do asystenta prawie przodem, co dodatkowo utrudnia ocenę momentu zagrania bez wyraźnego ruchu nogą. Sytuację skomplikowało też zachowanie strzelca, który nie ruszył od razu do przodu, tylko czekał na reakcję obrońcy. A ten przesunął się w kierunku bramki i przez moment byli niemal w linii. Sędzia popełnił błąd i to jest niezaprzeczalne, ale powtórzę - sytuacja nie była łatwa - uważa Zbigniew Przesmycki, przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN.

- Wszyscy się mylą, nawet komputer. Technologia goal-line również nie była idealna, bo mierzyła z dokładnością do 2 cm, i nie jestem pewny, czy teraz ta dokładność jest wyższa. A mecz Wisła - Legia prowadzili najlepsi. Naprawdę robimy wszystko, by sędziowie jak najmniej się mylili i wyznacznikiem wzrostu ich poziomu jest to, że jesteśmy coraz bardziej doceniani w Europie - dodał Przesmycki.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.10.2014, 21:10
Leśnodorski z Mioduskim przygotowują pismo w którym sugerują, że sędzia ustawił mecz nie puszczając jakiegoś minimalnego (tak 1,2 m) spalonego dla Legii tak jak w meczu z Wisła.

To jest nie do pomyślenia, tak nie może być - Lets Footbal Win !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów