The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2014, 12:07
Skrót meczu

http://www.meczyki.pl/skroty/38724/p...krakow_03.html
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.08.2014, 12:10
kolejny mecz i kolejny identyczny post

Semir Stirlitz <klask> <klask> <klask>

imho nie miałem w klubie piłkarza który tak cieszyłby oko swoją grą jak Bośniak. Dlatego żal dupe ściska że tylko do konca sezonu bede miał przyjemnosc ogladania go z gwiazdą na piersi.

Sadlok niech jeszcze zagra z 2 takie mecze i kadra czeka.
Alan Uryga zaczął sezon tragikomicznie a kazdy mecz w jego wykonaniu jest lepszy od poprzedniego. Jak tak bedzie grał do końca sezonu to na bank go ktoś kupi.

No i jeszcze Boguś. Oj Boguś. Taki szczur biegajacy w srodku pola walczacy o kazda piłke. Chleba za dużo nie jadł co udowodnił podcinką, no ale piłka teraz jak mu odkskuje gdy przyjmuje, to przynajmnije odskakuje do Naszego gracza a nie do przeciwnika.
Ogólnie uważam jak w poprzednim sezonie że Smuda wyciąga maks maksow. Szkoda tylko ze po awansie do pierwszej ósemki Nasza gra padnie bo prawie 40 spotkan nie da sie rozegrac jedenastoma ludźmi.

i najwazniejsze.

Bardzo fajnie się to oglądało....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2014, 12:14
Jeszcze jedno słowo odnośnie Buchalika. Wraz z kilkoma osobami broniliśmy go i dostaliśmy za to "po głowie".

Wpisy typu "gramy bez bramkarza" są szczeniackie.
Buchalik bronił świetnie w tym meczu, pewnie jeszcze nie raz uratuje nam skórę i...
popełni masę błędów.
To po prostu dobry bramkarz na jakiego nas stać, jak na nasze ligowe warunki.
To nie Navas ani Ochoa bo gdyby był tak dobry to by nie grał w Wiśle. Banały.

A fakt, znęcania się nad nowym piłkarzem w klubie, tym bardziej bramkarzem już po 3 kolejkach jest przejawem głupoty?
Internet to świat hejterów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2014, 12:57
Buchalik wydaje się o wiele pewniejszym bramkarzem niż Miśkiewicz. Może i nie wybroni nam tylu sytuacji sam na sam co Miśkiewicz, który był w tym dużo lepszy, tak jeśli chodzi o grę nogami, wyprowadzenie piłki a i nawet zwyczajną 'zimną głowę' wydaje się od Miśkiewicza pewniejszy. Poza tym pomimo tego samego wieku, ma o 2 lata w seniorach gry więcej.

Osobiście wolę pewnego Buchalika który zaliczy mniej wtop, niż niepewnego Miśkiewicza który wybroni nam więcej 'setek', ale i więcej zawali. Zresztą wiosna w wykonaniu Miśkiewicza była po prostu tragiczna.

Idę również o zakład że gdyby dzisiaj w obronie grał Głowa z Jovą z jesieni 2013 to byśmy mieli nie 7, a 2-3 stracone bramki na koncie. Tym ciekawszy jest fakt że Miśkiewicz jest dalej bez klubu, a rozgrywki w najważniejszych ligach już ruszyły.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 23.08.2014, 13:07
O meczu w większości napisaliście. Ja powiem tylko, że oglądam właśnie powtórkę na nsport. Celowo, bo przyjemnie patrzeć . A skupiłem się (minęła 1 połowa) specjalnie na Alanie Urydze. Fenomenalna połówka. Odbiory, przerzuty, podania, ustawianie się - rewelacja. Jak Sobol (poza strzałem z dystansu) w najlepszej formie. I piszę to bez przesady.
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 23.08.2014, 13:19
Cała drużyna pokazała że w tej lidze gdy są w postawowym składzie ( tak jka Smuda mowił) to są w stanie poradzić sobie z każdym , dobrze że odpukać póki co nie ma kontuzji , Głowa się nie wykartkował , Teraz chyba po tym roku pracy Smudy widać jego wkład włożony w te drużynę , i podoba mi się takie myślenie jakie zaszczepił piłkarzom że po wygranym meczu dziś się cieszymy a jutro myślimy już o kolejnym i idziemy od meczu do meczu .

Gratulację dla całej drużyny i sztabu szkoleniowego , oraz dzieki za świetną gre
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.08.2014, 13:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno słowo odnośnie Buchalika. Wraz z kilkoma osobami broniliśmy go i dostaliśmy za to "po głowie".

Wpisy typu "gramy bez bramkarza" są szczeniackie.
Co Ty mówisz... i tak Jaś Fasola był lepszy

ps. Teraz jak mamy bramkarza martwią się o skład na następny sezon
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2014, 13:42
szprotson napisał(a):
imho nie miałem w klubie piłkarza który tak cieszyłby oko swoją grą jak Bośniak. Dlatego żal dupe ściska że tylko do konca sezonu bede miał przyjemnosc ogladania go z gwiazdą na piersi.
Mnie jednak bardziej cieszyła gra Meliksona, to był gość z kosmosu

Bośniak oczywiście niewiele mu ustępuje, dlatego też ucieszyłabym się gdyby został u nas na dłużej...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.08.2014, 13:52
Kwestia gustu.
Maor wg. wikipiedii w 46 spotkaniach strzelił dla Wisły 6 bramek. Semir w 21 ma ich...9. Asysty gdzie mozna sprawdzic?
Do tego Maor grał chyba w lepszej druzynie.
no ale kazdy ma swoj punkt widzenia, jeden lubi szybkosć a ja wole maestrię wiec majac do wyboru obu piłkarzy biere natychmiast Stirlitza.

jedyne co frapuję to pytanie kiedy to wszystko co gramy padnie? Czekaj a Dudka to są lata świetlne a co dopiero Czekaj a Głowacki...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.08.2014, 13:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
w tej rundzie? już 30% spotkań za nami, zleci zanim się obejrzymy. Brakuje nam solidnych zmienników w przypadku absencji bocznych obrońców lub Urygi. Zaczną się eksperymenty z przesuwaniem Dudki, ale póki co, widząc przygotowanie zawodników, dużą kulturę gry (w 1 połowie w Szczecinie popełniliśmy zaledwie 2 faule!) nie powinno być tragicznie. Poza Głową nikt nie łapie nagminnie kartek. Burliga ciągle na 0!

Najważniejsze to utrzymać tą formę do derbów 28 września. Wcześniej mamy mecze z Bełchatowem, Zawiszą, Legią i Lechem. Można powiedzieć że niejako najbliższy miesiąc będzie decydujący co do oceny przygotowania do rundy jesiennej.
A może jak 20 letni Uryga będzie wykartkowany to zamiast przesuwać coraz mniej mobilnego 32 letniego Dudkę na środek pomocy to można tam wsadzić młodego 19 letniego Lecha? Może młody Żemło?

Po pierwszych 2 meczach sezonu kiedy Uryga grał przeciętnie wydawało się że Stjepanović będzie nie do zastąpienia. A teraz? Uryga (1,90 wzrostu) gra lepiej w odbiorze i jest sporo silniejszy fizycznie od Macedończyka (1,80). Co też nie jest bez znaczenia kiedy większość naszych piłkarzy poza obrońcami jest słaba fizycznie.

Jeśli zamiast Lecha mielibyśmy kombinować z powolnym Dudką na DP (sam tam nie chce grać) to już byłaby żenada. Nie wolno się bać zmian... bo taki strach to oznaka starczego lęku

Oczywiście mogę zrozumieć lęk przed wstawianiem młodych w jakichś arcyważnych meczach - typu puchary, derby czy mecz z Legią. Ale taki Bełachatów? Taki Zawisza? Może młody Lech od początku obok Urygi? Może Bierzało obok Głowackiego od początku? Trochę odwagi trenerze Smuda
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2014, 14:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kwestia gustu.
Maor wg. wikipiedii w 46 spotkaniach strzelił dla Wisły 6 bramek. Semir w 21 ma ich...9. Asysty gdzie mozna sprawdzic?
Do tego Maor grał chyba w lepszej druzynie.
no ale kazdy ma swoj punkt widzenia, jeden lubi szybkosć a ja wole maestrię wiec majac do wyboru obu piłkarzy biere natychmiast Stirlitza.

jedyne co frapuję to pytanie kiedy to wszystko co gramy padnie? Czekaj a Dudka to są lata świetlne a co dopiero Czekaj a Głowacki...
Biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki:

Melikson 64 mecze / 10 bramek / 19 asyst
Stilic 22 mecze / 10 bramek / 7 asyst

Wątpię, aby Stilic dobił do tych 64 spotkań. Gdyby jednak tak się stało, to myślę, że spokojnie pobije Meliksona.

I masz rację, Melikson grał w lepszym zespole.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.08.2014, 14:39
To jeszcze sam się uzupełnię.

Pkt 1. Podjar podjarem, myślę, że się wszystkim udzielił, ale nie odlatujmy, to dopiero szósta kolejka i nie wiadomo, co będzie dalej. Szczególnie trzeba schłodzić nasze opinie o Urydze, bo chłopak faktycznie zagrał zajebisty mecz - tak dobry, że aż trudno uwierzyć, że mógłby teraz nagle zacząć grać słabiej. Ale to młody chłopak, psychika i koncentracja są dla niego strasznie ważne na boisku, a już niejednego lepszego od niego zagłaskano. Także fajnie, że idzie w dobrym kierunku, ale teraz musi to potwierdzać w kolejnych meczach.

Pkt 2. Wszyscy piszemy jak przyjemnie patrzy się na grę Wisły i chyba wiem skąd to się bierze i wbrew pozrom nie chodzi o efektowne akcje i bramki, skuteczność, czy coś w tym rodzaju. Po prostu po Wiślakach widać, że gra w piłkę sprawia im kupę frajdy i to się widzowi udziela. I widać to nie tylko po zawodnikach ofensywnych, ale także po defensorach, którzy do pojedynków podchodzą z animuszem, ale też dużym skupieniem. To jak Sadlok z Urygą kasowali wczoraj Frączczaka to była poezja - przecież gość ma odejście i pokrętło jak mało kto w lidze, w dodatku jest w formie, a on nawet faulu nie potrafił zarobić. No i przede wszystkim ten team spirit, który niesie się daleko poza boisko - w Wiśle czuć, że jeden drugiemu dobrze życzy i jeden drugiego na boisku wspiera.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2014, 15:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A może jak 20 letni Uryga będzie wykartkowany to zamiast przesuwać coraz mniej mobilnego 32 letniego Dudkę na środek pomocy to można tam wsadzić młodego 19 letniego Lecha? Może młody Żemło?

Po pierwszych 2 meczach sezonu kiedy Uryga grał przeciętnie wydawało się że Stjepanović będzie nie do zastąpienia. A teraz? Uryga (1,90 wzrostu) gra lepiej w odbiorze i jest sporo silniejszy fizycznie od Macedończyka (1,80). Co też nie jest bez znaczenia kiedy większość naszych piłkarzy poza obrońcami jest słaba fizycznie.

Jeśli zamiast Lecha mielibyśmy kombinować z powolnym Dudką na DP (sam tam nie chce grać) to już byłaby żenada. Nie wolno się bać zmian... bo taki strach to oznaka starczego lęku

Oczywiście mogę zrozumieć lęk przed wstawianiem młodych w jakichś arcyważnych meczach - typu puchary, derby czy mecz z Legią. Ale taki Bełachatów? Taki Zawisza? Może młody Lech od początku obok Urygi? Może Bierzało obok Głowackiego od początku? Trochę odwagi trenerze Smuda
Jak już pisałem wcześniej, z naszych młodych graczy Zając i Żemło wydają się gotowi do gry w ekstraklasie, ale reszta musi jeszcze nabrać dużego obycia z seniorami( zresztą w/w dwójka też). Każdy kolejny trening jest dla nich dobrą nauką. A i minuty w lidze przyjdą, bo z naszą kadrą przyjść po prostu muszą. Nie ma innej opcji i niech młodzi trenują solidnie, a kibice cieszą się że Smuda nie musi nikogo na siłę wstawiać do składu, tylko układa wszystko wedle jakiegoś planu. W ten sposób już kiedyś Probierz 'spalił' Kamińskiego na 2 lata, w zeszłym sezonie poniekąd Nalepa był ofiarą wąskiej kadry, bo musiał grać świeżo po kontuzji.

A Uryga bądź co bądź zaliczył już 25 mecz w lidze. W 90% spotkań zaczynał w 1 składzie. Pomimo że ma dopiero 20 lat, jest już sporo przed resztą naszych juniorów. Życzę im podobnej drogi jaką przechodzi Alan. I są na najlepszej drodze, aby tak się stało.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2014 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.08.2014, 15:59
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki:

Melikson 64 mecze / 10 bramek / 19 asyst
Stilic 22 mecze / 10 bramek / 7 asyst

Wątpię, aby Stilic dobił do tych 64 spotkań. Gdyby jednak tak się stało, to myślę, że spokojnie pobije Meliksona.

I masz rację, Melikson grał w lepszym zespole.
A ja bardzo żałuję, że nie połasiliśmy się na Meliksona w tym okienku. 250 tys. euro raczej było w naszym zasięgu po transferze Chrapka. Melikson ze Stiliciem rozwaliliby tę ligę. Szkoda.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.08.2014, 16:14
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A ja bardzo żałuję, że nie połasiliśmy się na Meliksona w tym okienku. 250 tys. euro raczej było w naszym zasięgu po transferze Chrapka. Melikson ze Stiliciem rozwaliliby tę ligę. Szkoda.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.08.2014, 16:36
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Mnie jednak bardziej cieszyła gra Meliksona, to był gość z kosmosu

Bośniak oczywiście niewiele mu ustępuje, dlatego też ucieszyłabym się gdyby został u nas na dłużej...
Racja, Maor jak na polską ligę był niesamowicie widowiskowy. Potrafił długo utrzymać się przy piłce, był szybki, świetnie się kiwał, z tych kiwek niemal zawsze robiła się jakaś sytuacja (to, że reszta drużyny nie potrafiła tych sytuacji wykorzystać, to inna historia). Semir ma za to lepsze i celniejsze kopyto.
Jako kibic mam większy sentyment do Maora, ale to Semir teraz jest w Wiśle i oby swoją grą w następnych meczach jeszcze bardziej przekonał mnie do siebie.

Odnośnie meczu, napiszę tylko tyle, że bardzo fajnie się to wszystko oglądało. Oby tak dalej!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2014, 17:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dlatego żal dupe ściska że tylko do konca sezonu bede miał przyjemnosc ogladania go z gwiazdą na piersi.
.
Ale Semir był już zagranica i ani w Karpatach Lwów ani w Gaziantasoprze sobie rady nie dał.Tak samo w Lechu pod wodza Rumaka grzał ławe.Myśle że więc spokojnie przedłuży kontrakt z Nami.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.08.2014 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.08.2014, 17:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ale Semir był już zagranica i ani w Karpatach Lwów ani w Gaziantasoprze sobie rady nie dał.Tak samo w Lechu pod wodza Rumaka grzał ławe.Myśle że więc spokojnie przedłuży kontrakt z Nami.
Wątpie, szczególnie po tym jak się prezentuje. Chyba tylko ewentualna walka o CL spowodowałaby przedłużenie umowy przez Bośniaka, ale po 6 kolejkach ciężko spekulować o mistrzostwie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.08.2014, 18:23
Wszystko tak naprawdę zależy od Smudy czy go przekona aby został. Jeden cud w postaci sprowadzenia go nastąpił, liczę na drugi w postaci przedłużenia kontraktu.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.08.2014 o godz. 19:27.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.08.2014, 18:53
Cud? Stilić został zweryfikowany w silniejszych ligach i okazał się za słaby. Tak, za słaby. Piłkarz który w ogóle nie gra w defensywie a nie jest Messim to już anachronizm w dzisiejszym futbolu. Dodatkowo Semir nie ma dobrej kondycji (stąd mało biega). W naszej słabej lidze idzie to zamaskować ale w silniejszych już nie. Po prostu gość nie ma szans na dobry klub za granica. Jedyny problem to inne polskie kluby, zwłaszcza przy naszej słabości finansowej.

Oczywiście cieszę się że Stilić gra w Wiśle, ale trzeba pamiętać że w naszej lidze każdy dobrze zaawansowany technicznie piłkarz robi za gwiazdę (np. taki Quintana, Akahoshi, Traore itd) mimo że mają wiele innych piłkarskich braków dyskwalifikujących ich z gry w mocniejszych zagranicznych klubach.
Ale jak już sprowadzać obcokrajowców to właśnie takich jak Stilić czy Melikson, zaawansowanych technicznie, a nie szrot jak Osuch sprowadził do Bydgoszczy (oczywiście nie wszyscy to szrot w Zawiszy, ale większość). Oby więcej takich piłkarzy grało w Wiśle.
Powód: Dla ślepego napinacza Dynka wyboldowałem.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.08.2014 o godz. 19:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2014, 18:56
Semir jest zwyczajnie za wolny na każdą silniejszą lige od naszej ,tak jak Cantoro był.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.08.2014, 19:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Myślę, że każdy by grał pod siebie. Dwóch takich gości w zespole to o jednego za dużo.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Cud? Stilić został zweryfikowany w silniejszych ligach i okazał się za słaby..
Tak, tak wiemy. Wolałbyś oglądać na boisku Żemłę, Lecha i Kuczaka - to przejdź sie może na mecz rezerw
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 23.08.2014, 19:07
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak wiemy. Wolałbyś oglądać na boisku Żemłę, Lecha i Kuczaka - to przejdź sie może na mecz rezerw
Albo czytasz ze zrozumieniem co ktoś pisze i komentujesz, albo robisz za błazna, Wybór należy do ciebie...

BTW
oglądałem choćby dzisiaj mecz naszych rezerw w necie. A ty?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.08.2014 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.08.2014, 19:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Semir jest zwyczajnie za wolny na każdą silniejszą lige od naszej ,tak jak Cantoro był.
Ronaldinho, Pirlo czy Kroos też demonami szybkości nie są

Żeby nie było! Nie porównuje umiejętności Stilicia z w/w panami, tylko ich styl gry - bardziej na chodzonego i "magiczne" dotknięcia piłki.

Ciężko więc stwierdzić czemu Semir nie potrafił zaistnieć w Ukrainie czy Turcji. Przecież to nie Premierleague ani nawet Bundesliga.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2014, 20:01
Prawda jest taka, że najlepsi pomocnicy świata są szybcy. Ale Semir nie kandyduje do takiej nagrody.
Też się dziwię, że nie poradził sobie na Ukrainie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.08.2014, 20:03
Problem Stilica jest taki że jak idzie to gra fenomenalnie ale jak coś zaczyna zgrzytać jak go parę razy sfaulują to potrafi zupełnie zniknąć z boiska dlatego sobie gdzie indziej nie poradził
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.08.2014, 20:23
Stilić poszedł na kasę na wschód, jedynymi normalnymi klubami na Ukrainie są Szachtar i Dynamo, chociaż to ostatnio to też nic ciekawego skoro kupili Teodorczyka za 4 mln euro...
Równie dobrze można napisać ze Wawrzyniak poradził sobie w lidze rosyjskiej więc jest zajebisty a Stilic nie....
.
Odpowiedz cytując
jasiu1988
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 23.08.2014, 20:30
W Villarealu grał taki gość - Riquelme - podobny styl i warunki do Semira miał, grał na najwyższym poziomie w nienajlepszym zresztą wtedy zespole. Czasem jest tak, że się nie układa, a decydują o tym naprawdę różne, często pozasportowe czynniki. Semir może też jest taką osobą która musi dostać kredyt zaufania i mieć pewną swobodę na boisku, tj. nie być pod presją realizowania założeń taktycznych, szczególnie defensywnych w rozbijaniu ataków rywali. Myśle, że Semir przy Smudzie jest spokojny, ma komfort że nawet jak zepsuje 4-5-10 piłek to w końcu jak coś wyjdzie to i tak nikt nie będzie miał pretensji, a w końcowym wyniku wygląda to tak że nie psuje praktycznie żadnej i jest noszony na rękach.
Wydaje mi się, że za Kulawika Sarki grał o niebo lepiej właśnie, bo nikt nie miał do niego pretensji jakby coś zepsuł i w wyniku tego szalał ładnie na prawej flance i mało się zastanawiał tylko grał swoją piłkę. Za Franza to każde złe/średnie zagranie wywoływało palpitacje Smudy na ławce i rzucanie bidonem, dlatego chłopak teraz niepotrzebnie myśli i wygląda jakby był zesrany, brakuje mu troche tego luzu - ale to tylko moje spostrzeżenia, może tak naprawdę jest z niego leniuch i przeciętny kopacz, a w zespole Kulawika wyróżniał się bo tamten zespół był mierny.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.08.2014, 20:50
Stilic wie jak mu sie powiodło za granica mysle, ze nie bedzie chciał znowu popełnic tego samego błedu i przedłuzy umowe o kolejny rok. No chyba, ze Łysy cos spieprzy
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.08.2014, 20:55
A ja myślę że Legia mu zaproponuje lepsze warunki i odejdzie. Za Wisłe umirerać nie będzie......zobaczymy pożyjemy
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów