|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
||
|
Porównanie do „komicznego Alego” w istocie uważam z trafne.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.07.2014 o godz. 11:14.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tak tutaj akurat możemy mieć slowo nieprawdy ale pamietaj ze to tylko malutka czastka tego co się dzieje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Szanowni Koledzy i nie tylko. Wiele zostało napisane na temat bojkotu, każda strona przedstawiła swoje racje, argumenty itp.
Ja mam tylko trzy pytania do popierających prezesa. 1. Wyliczacie średnie, statystyki itd, choć niejasno określacie dane, które do wyliczeń uwzględniacie. Jak wiecie (a może i nie wiecie) Biała Gwiazda rozgrywa swoje mecze również na wyjazdach. Proszę o przytoczenie danych statystycznych wyjazdowych (w tysiącach, procentach lub jak wolicie) przed bojkotem i obecnie. Jeżeli wyjdzie 100% czy będzie to oznaczać,że wszyscy kibice popierają bojkot ? 2. Jak wyjdę z psem na spacer (ile statystycznie nóg ma każdy z nas tj. ja i pies)? 3. Pytanie odnośnie mitu, że nic w klubie nie dzieje się bez wiedzy właściciela. Czy za zgubieniem paczki z biletami na mecz wyjazdowy do Warszawy stoi sam Cupiał. Jeżeli tak to czy skitrał za koszulą czy w gaciach? ![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu że te X tysięcy bojkotujących nie jest mało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.07.2014 o godz. 12:02.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Racja pomyliłem się w twoich rozważaniach matematycznych...
Reasumując chyba wiem o co ci chodzi. Przyjmujesz że maksymalna frekwencja jaką uda się jackowi uzbierać, rozdając za darmo bilety, dając zniżki, ściągając ludzi za uszy na stadion lub wpuszczając ludzi nawet bez zniżek(historia opisana w temacie Bilety) będzie mówiła o skali niebojkotujących elit kibicowskich? Hmmm ciekawa koncepcja. Jeszcze jedno. Może tych bojkotujących i C jest 6 tyś ale przy meczach te 6 tysięcy przełoży się na łącznie 24 tyś różnicy nawet jak jacek ściągnie na trybuny 9 tyś w co nie wierzę. Kibic jak konsument. Ten wkurzony ma dużo większe przełożenie na zły odbiór spółki niż klient zadowolony.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 30.07.2014 o godz. 12:12.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Bardziej obrazowe będzie porównanie sprzedaży karnetów. Jak tu się sprawa ma? no i oczywiście wyjazdy. Gdzie jesteście elito? ![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Siła Wisły to przede wszystkim sektor C, a jezeli na nim zasiada 40 osob to znaczy ze bojkot jak najbardziej sie sprawdza.
Czy Pawel Brozek i Jankowski mowia cos pozytywnego o kibicach, ktorzy zapelniaja teraz stadion..ba.. nawet ich nie zauwazaja i otwarcie przyznaja, ze nie ma kibicow, nie ma atmosfery, a Brozek dodaje, ze nikt mu nie wmowi ze cos jest nie tak, bo problem jest i tu duzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja już podziekowalem za wypowiadanie się na temat liczby bojkotujących gdy zobaczyłem sposób ich obliczania...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@raindog.
1)Udajesz, albo nie rozumiesz, że fakultatywny zarzut o „nieuczciwość”, czyli nieetyczność nadal takim pozostaje i w żaden sposób nie wykazałeś jego zasadności. 2)Udajesz, albo nie rozumiesz że jak ktoś (JB) bierze udział świadomy w konkretnym działaniu to bierze za nie odpowiedzialność, lub minimum współodpowiedzialność. A bez odbioru, to ja piszę teraz, oraz pozdrawiam życząc szybkiego powrotu z obłoków do świata realnego, choćby w kontekście powyższego cytatu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No zobacz:
Edit: Ja tą grupę traktuję jak 'niekumatych' czyli tych którzy nie są za bojkotem. @63.5 Kg Na remis w dywagacjach osobiscie przystaję ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.07.2014 o godz. 13:14.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie ...
Dyskusja do skonczenia... Mamy widocznie inna matematykę a raczej czysta logike... Podsumowanie jest jedno publiki nie ma i tyle wystarczy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Spór rozstrzyga fakt; pustki na trybunach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie działanie tego człowieka jest kompletną katastrofą i jesli nic się nie zmieni za niedługo obudzimy się w drugiej lidze , a tu tak na poprawę humoru zwrotka o Jacku
http://zwrotka.meskiegranie.pl/z/2e14fc10c0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tak sobie przypominam słowa Bednarza i jego fanów, jakoby bez bojkotujących dadzą sobie radę wypełnić nie tylko ich miejsca stadionowe, ale i o wiele więcej, a z czasem to rodziny zapełnią cały stadion
. Minęło już trochę tego czasu i wskazuje on na systematyczny zanik kibiców na R22. Dochodzimy się, czy aktualnie liczba fanów Jacka i jego pracowników spadła tylko o 2 tys czy o 4 tys od czasu pierwszych meczów bojkotu i początkowych 7 a potem 5 tysięcy fanów JackaDochodzimy także w skali rosnącej a nie malejącej jak powyżej, czy bojkotujących jest 7 tys , 10 tys, czy może liczba ta urośnie do 25 tys Przecież to absurd aby tak dawać się skłócać i manipulować Bednarzowi i wyłącznie z jego powodu cieszyć się lub płakać, że za chwile nie będzie już nikogo na R22, poza tymi nielicznymi, co mimo iż twierdzą o Jacku identycznie jak wszyscy pozostali kibice, to wbrew interesowi Wisły, choćby temu dotyczącemu jak największej frekwencji na Wiśle, będą manifestować swoją obecnością swoją wrogość do braci po szalu, bez względu na ten prawdziwy interes Wisły. Oczywiście, mówię tu tylko o aspekcie sprawy kibiców i Bednarza, choć wiem, że skala problemów jest o wiele większa i dotyczy całego klubu oraz jego polityki sportowo-finansowej. Ot Polska i Polacy. Tak było, jest i będzie. Z tych waśni naszych, Polska, jako jedyny kraj w Europie zniknął z map świata na prawie 200 lat. Zero lekcji z tej historii. Nadal podpuszczani jak dzieci zwolennicy PO pragną unicestwienia zwolenników PIS i nie było by nic dziwnego gdyby kibice Wisły, zwalczali kibiców Legii dla przykładu, ale żeby kibice Wisły jednocześnie fani Bednarza, zwalczali innych kibiców Wisły czy SKWK , wbrew interesowi Wisły, to już degrengolada społeczna, podobna do tej, która Polskę doprowadziła kiedyś do państwowego nieistnienia, wbrew interesom Polski. A wystarczyło i wtedy i teraz kierować się racją stanu i nie dać się szczuć nikomu, żadnemu, Niemcowi czy Ruskiemu albo Legioniście i tyle w temacie. Ciekawe, kiedy za Legionisty, upadnie Wisła i na jak długo zniknie z mapy ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez kot : 30.07.2014 o godz. 18:25.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jedyny fakt który ciężko negować to ten że 2/3 ludzi przestała chodzić na Wisłę.Wiadomo, przyjdzie taki mecz z Legią, to przyjdzie 8 albo nawet 10 ale normalnie przyszło by 25-30.Ogólnie średnia mniej więcej zostanie zachowana
Natomiast różne są powody bojkotu - nie czarujmy się że wywalą Bednarza i nagle wszyscy tłumnie ruszą na stadion. Żeby było lepiej to musi polecieć Bednarz i muszą przyjść ludzie którzy prowadzą realny plan naprawczy(nie pieprząc ogólnikami ale punkt po punkcie) a na to się kompletnie nie zanosi.Klub bez Bednarza będzie tylko tym różnił że nie będziemy oglądać jego obleśnej mordy ,natomiast degrengolada organizacyjno finansowa jak była tak nadal będzie się pogłębiać. Na chwilę obecną najbardziej realną opcją jest bankructwo SA i (oby) nowy start od tej powiedzmy 4 ligi pod szyldem TS i wtedy powoli będzie można zaczać coś budować, bez 100 mln długu wewnętrznego, 10 czy iluś zewnętrznego, bez tych mord kompletnie niezainteresowanych losem Wisły no i bez Cupiała który albo ma to też już wszystko w dupie albo kompletnie się w tym wszystkim pogubił a jest już chyba za późno by to odkręcić. Pozostaje mityczny nowy właściciel ale to wiara z gatunku tych że król wysłał przelew - idzie z Austrii ![]() Kłótnie w tym temacie to trochę tak jakby na tonącym Titanicu kłócono się czy w przyszłym roku będzie większy zbiór jabłek czy mniejszy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do tych dyskusji o frekwencji - te kłótnie czy bojkotuje 6 czy 10 tys. są bez sensu, bo bazowanie na średniej z zeszłego sezonu też chyba nie jest do końca miarodajne. O ile pamiętam klub przed bojkotem podawał jako frekwencję liczbę sprzedanych biletów, więc faktycznie ludzi na stadionie mogło być 1-2 tys. mniej. Kiedy już trwał bojkot w odpowiedzi na zarzut zawyżania frekwencji klub zaczął podawać faktyczną liczbę widzów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Zwiazane z sektorem szkolnym...ułatwienia i ograniczenia
Cytat:
Cytat:
Czyli ze co |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Słynne Cztery tysiące dwieście siedmdziesiąt siedem
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przy całym zrozumieniu sytuacji pytam. Kto za Bednarza i Smudę (biorąc pod uwagę stan klubowej kasy)
To sa tylko pytania a nie trzymanie którejkolwiek ze stron. Mnie po prostu szkoda klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czy ktos w tym klubie ma rozum ? Przeciez doskonale wiedza ze nie ustapimy i nie pojdziemy na zadnen kompromis z tym lysym cwelem (a przynajmniej mam taka nadzieje). Taki pionek w klubie jest na chwile czy dla jednej osoby ktora ma w dupie ten klub warto lekcewazyc kilkanascie tysiecy kibicow? ja tego w ogole nie rozumiem kto tym klubem zarzadza bo chyba jakas banda idiotow za przeproszeniem przeciez oni graja dla kibicow dla Nas!
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tym czlowiekiem zaden kibic Wisly juz nie bedzie rozmawial, zadna grupa kibicowska. On jest skonczony, skreslony i persona non grata na wieki w oczach fanow Wisly. Bednarz w meczu z Lechem (CLJ) pokazal w strone sektora C "gest Kozakiewicza", ot podsumowanie jego podejscia w stosunku do kibicow Wisly.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.07.2014 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Wojtasik, nie wydaje mi się, żeby Smuda był warunkiem powrotu kibiców na C. Odejdzie Jacuś to i Smudę wyrzuci następny prezes, a Smuda o ile wiem nie nałozył zakazów i nie obrażał kibiców?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wróbelki ćwierkają, że gdy zaczęły się zgrzyty Smuda miał mówić Cupiałowi, żeby "nie dogadywać się z bandytami" określając w ten sposób kibiców Wisły.. a problem w tym , ,że Cupiał bardzo lubi Smudę i jego zdanie często bierze za wzór.
Na ktorejs z konferencji ktos przytoczyl tą sytuacje i Smuda zaczął się jąkać.. Pal licho juz z tym Smudą, on sam po tej sytuacji zdal sobie sprawę, że "sciany mają uszy..." i nie może czuć się pewny.. problemem i to podstawowym jest Bednarz. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
U Sowy rozmawiali, że wróbelki takie informacje mają? Wątpię, więc wracaj do pokeballa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A ja sądziłem, że on tak ma przez całe życie.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
*mam nadzieję, że nie będzie hejtu za Iwana
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 31.07.2014 o godz. 20:00.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Tylko gdzie jest właściciel? Może łaskawie przemówi bo idziemy na samo dno. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Co z krakowskimi kibolami? "Zbigniew Boniek mógłby podjąć się roli mediatora"
Rozmowa z Ryszardem Niemiecem - jeśli ktoś lubi nabijac linki. http://www.sport.pl/pilka/1,64946,16...ek_moglby.html Cytat:
Cytat:
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to kur....jest komando
![]() |
|
|