The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2014, 15:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
(...)
raindog kojarzy mi się z jedną osobą. Dyskusja z nim jest pozbawiona sensu - dlatego mało kto się jej już w ogóle podejmuje.

Biorąc pod uwagę, że czynniki takie jak słaba gra (mniej więcej od schyłkowego Maaskanta), dramatyczny obraz stanu klubu przedstawiany w mediach (od powrotu Łysej Pały) utrzymują się od kilku lat, a drastyczny spadek frekwencji mitygowany w niewielkim stopniu rozdawaniem darmowych voucherów zaczął się wraz z bojkotem - wniosek może być jeden. raindog próbuje całość jedynie zaciemniać.

Tracisz czas.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2014 o godz. 15:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2014, 15:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Klub piłkarski to specyficzny rodzaj firmy i jak dobrze wiesz(bo tylko chyba udajesz że nie wiesz) ,w niektórych takich firmach 'lud' wybiera prezesa, nie pisząc już o tym że wszelakiego rodzaju protesty(wynikające z różnych przyczyn), są na porządku dziennym na świecie

(...)

Łysy wiadomo że nie zrezygnuje więc zrobić mu klub kokosa - niech zapierdala od 8 do 16 na te swoje 40 tyś ale bez wpływu na nic a następca niech się dogada tak by wilk był syty(czyli klub zarabiał na dniu meczowym) a i owca cała czyli żeby kibice nie byli szykanowani za złamanie nawet najgłupszego przepisu.
Da się? Da się i przynajmniej jedna rzecz będzie funkcjonowała w miarę normalnie.
Albo akcję "Złotówka dla Bednarza" (na odprawę).

Podoba mi się jasno określone stanowisko - dopóki Bednarz "rządzi", dopóty nie ma zmiany stanowiska.

W sumie interesująca jest także historia z Makami - może pomoże otwierać niektórym oczy.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.07.2014, 15:53
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko tak zgaduję - nasza rn to chyba jedyna rada nadzorcza na świecie która akceptuje działania zmierzające do upadłości firmy.
Co nie znaczy że nie działa we własnym czyli TF interesie Bednarz bezsprzecznie sobie z wieloma rzeczami nie radzi, co nie jest równoznaczne z tym że nie wykonuje planu - greczny w stosunku do władz (co moze i na ręke Cupiałowi) jakieś wzmocnienia załatwia Smudzie a i wynik sportowy w poprzednim sezonie też miał. Sukces patykiem na piasku pisany ale jadnak patrząc przez pryzmat gry na czas jaką serwuje nam Cupiał aż tak źle nie jest. Pod warunkeim ze magiczny kurek kiedys znów się odkręci.

BTW, wczesniej wiele osób tutaj wypowiadało się że Cupiał przygotowuje klub pod sprzedaż - dziś już mało kto z nas tak twierdzi. Przypadek?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.07.2014 o godz. 16:40.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2014, 15:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
BDW, wczesniej wiele osób tutaj wypowiadało się że Cupiał przygotowuje klub pod sprzedaż - dziś już mało kto z nas tak twierdzi. Przypadek?
A co niby miałby w tym momencie sprzedać? Marka Wisły S.A. już nie istnieje, piłkarzy wartych jakichś sensowych pieniędzy nie ma, stadion i baza treningowa należą do odpowiednio miasta Krakowa oraz gminy Myślenice. Konflikt z kibicami pozbawił klub ostatniego argumentu przetargowego przy ew. rozmowach ze sponsorami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 29.07.2014, 16:07
WFM napisał(a):Wyświetl post
List otwarty SKWK do Mirosława Pawełczyka. Zaczyna się robić coraz bardziej ciekawie...

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/580...awelczyka.html
Według mnie ten list otwarty, to strzał w kolano ze strony SKWK. Próba jakiejkolwiek pertraktacji z takimi osobami jak Pawełczyk mija się z celem. Przewodniczący RN Wisły, to po prostu kolejne gumowe ucho Cupiała, które zakłamuje rzeczywistość. Jest zwolennikiem hasła "nic się nie stało". Powodów do odwołania Bednarza jest, tyle że decyzja Rady Nadzorczej klubu w tej sprawie powinna być jednogłośna. Skandaliczna umowa z UFA Sports, na której klub traci pieniądze. śmieszna umowa z Totolotkiem, przegrana sprawa z Genkovem (jakby tego było mało kroi się podobny przypadek z Jovaniciem), drastyczny spadek frekwencji na stadionie, brak jakiejkolwiek wizji, co do dalszego rozwoju klubu, stworzenie czarnego PR wokół klubu. No, ale przecież Pawełczyk i jemu podobni dalej będą twierdzić, że wiślacki Neron jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, klubowi oprócz bandy złych kiboli nic nie grozi, a już niedługo Wisła będzie krainą mlekiem i miodem płynącą. Czy naprawdę w klubie mają ludzi myślących za idiotów? Co wynegocjować może Czerwiński, skoro jego głos w zarządzie nic, a nic nie znaczy. Bednarz mając większość w zarządzie (wiceprezesem jest też niejaki Maciej Krupa) może przegłosować totalnie wszystko , co mu przyjdzie na myśl. Niestety, póki Cupiał będzie w swoim otoczeniu takich ludzi tolerował ten kabaret będzie trwał i trwał, a nam zostanie tylko dywagacja i pisanie jakiś listów otwartych.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.07.2014, 16:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co niby miałby w tym momencie sprzedać? Marka Wisły S.A. już nie istnieje, piłkarzy wartych jakichś sensowych pieniędzy nie ma, stadion i baza treningowa należą do odpowiednio miasta Krakowa oraz gminy Myślenice. Konflikt z kibicami pozbawił klub ostatniego argumentu przetargowego przy ew. rozmowach ze sponsorami.
Wystarczy że potraktujesz klub w kategoriach perspektywy a nie towaru. Prestiż, rozgłos. Cos czego nie da kupienie następnego ferrari.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 29.07.2014, 16:43
Jakiej perspektywy? O czym ty w ogole piszesz?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.07.2014, 16:45
List SKWK bardzo spokojny i prawdziwy...
Tylko po przeczytaniu tego taki Pawelczyk tak naprawdę dalej będzie miał wszystko w dupie...
Dopóki cale to towarzystwo wzajemnej adoracji nie zostanie rozjebane dopoty to ono będzie najwazniejsze na Wiśle....
Nie widze na chwile obecna zadnej mozliowsci wyjcia z tego gowna a przykre jest to ze az tak wiele osob ma klapki na oczach...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.07.2014, 17:01
Takie listy wystosowuje sie przede wszystkim po to, zeby wszyscy mogli je poczytac.. a to czy przeczyta je Pawelczak to drugorzedna sprawa.

Gdyby bylo inaczej to nie bylyby one publikowane, a jedynie wyslane pocztą polską.

Wiadomo, ze wiekszosc to "ciemnogród", nie zna tematu, nie wie o co chodzi.. i takie artykuly pozwalaja im przejrzec na oczy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 29.07.2014 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.07.2014, 17:16
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Jakiej perspektywy? O czym ty w ogole piszesz?
Mówię o luksusowym i prestiżowym hobby pod najstarszą marką piłkarską w Polsce.

Choć dziś Pan Wawro przekonuje RN i nas że klub powinien być samowystarczalną firmą:
Cytat:
Klub piłkarski to przedsiębiorstwo, które powinno na siebie zarabiać.
to jednak wierzę że prawda jest bliższa jego innej wypowiedzi:
Cytat:
Przestaję się w to bawić, 400 tys. zł, które przeznaczałem na futsal wydam na coś innego, a problem będzie miał polski futsal, a nie ja.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 29.07.2014, 17:31
Wawro tak powiedzial bo Gren licencji na gre w hali Wisly nie przyznal Krakbetowi a Wawro jako Wislak nie wyobrazal sobie gry jednej z wislackich druzyn poza wislackimi obiektami. Na szczescie licencja zostala przyznana wiec dalej bedzie wydawal.

Ty mowiszo nastarszej marce pilkarskiej w Polsce.A kogo ta marka w Polsce obchodzi oprocz kibicow?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.07.2014, 18:06
Ty mowiszo nastarszej marce pilkarskiej w Polsce.A kogo ta marka w Polsce obchodzi oprocz kibicow?
A kto ma, miał lub chce mieć klub? Bogaci. Wojciechowski, Cupiał, Włodarski, Ptak, Klicki, Drzymała, Król, Rutkowski, Walter. Ile osób w Polsce wiedziałoby kto to Cupiał gdyby nie miał Wisły? Albo znało takiego Wojciechowskiego? Jeden byłby kablarz drugi deweloper, tak jak w Zakopanem jest 'świniorz'. Znacznie gorzej jest jak klub traktuje się jak czysty biznes a nie jak hobby - patrz Solorz.

Wawro tak powiedzial bo Gren licencji na gre w hali Wisly nie przyznal Krakbetowi a Wawro jako Wislak nie wyobrazal sobie gry jednej z wislackich druzyn poza wislackimi obiektami. Na szczescie licencja zostala przyznana wiec dalej bedzie wydawal.
Jestes pewny? Zrezygnować z pasji poniważ nie można byłoby grac na R22? To co mówisz wydaje mi się zbyt populistyczne. Zobacz:

Cytat:
Możemy też oczywiście przenieść się do innego miasta. I to może nie jest na swój sposób zły pomysł. Podejrzewam, że w Bochni mielibyśmy lepszą średnią, jeśli chodzi o widzów, niż w Krakowie w ostatnim sezonie. Ale umówmy się - żaden klub Ekstraklasy nie będzie chciał tam jeździć, bo to jest 50 km więcej w jedną stronę i trzeba będzie za to zapłacić. Dodatkowo byłby problem z terminami.
Edit:
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Oczekujecie jakiegoś oficjalnego wyjaśnienia i przeprosin sytuacji z dnia wczorajszego , gdzie trzeba było stać po bilet 2 godz Czy może Wam to nie przeszkadza i wszystko jest ok bo wkoncu to nowy system itd.
Łap. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...woich_kibicow/
Pomijam merytoryczną zawartość oświadczenia. Coś jest.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.07.2014 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 29.07.2014, 19:22
W Bochni Wawro ma nawet umowe podpisana na wszelki wypadek na wynajem hali. Ale jak myslisz dlaczego akurat w Bochni? "Domem Wisły była, jest i będzie ulica Reymonta 22" - to sa slowa Wawry.

A co do tej elity: Wojciechowski, Cupiał, Włodarski, Ptak, Klicki, Drzymała, Król, Rutkowski, Walter. Wylaczajac Cupiala i Rutkowskiego to sami cinkciarze i przekretasy ile klubow przez nich ucierpialo. Dodaj sobie jeszcze Kuchara, ktory kupil Lechie za iles tam narobil wiekszych dlugow po czym sie wycofal i na drodze prawnej Lechia ma dlug wiekszy u Kuchara niz pieniadze, ktore on w Lechie wlozyl. Czysty biznes. U nas zaczyna wygladac wszystko podobnie jak w Legii za ITI i Waltera. Poszli na wojenke z kibicami, samych dlugow narobili i poszli w cholere. Poki co na przykladzie Lesniodorskiego i spolki niby widac, ze i da sie zarabiac chociaz to Warszawa, jeden klub, wiekszosc kibicow za Legia, marketing tez swoje robi itp itd. Zobaczymy jak skonczy sie w Wisle, poki co zmierza to w kierunku Drzymal, Ptakow, Kucharow i Wojciechowskich.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2014, 20:16
wolfy
No cóż, całkiem przypadkiem, uważam że minister propagandy z czasów Saddama Husajna, to dobra metafora, kabaretowej postawy niektórych użytkowników tego forum. On też ogłaszał, same zwycięstwa, jeszcze kilka minut przed ostateczną klęską, z drugiej strony „komiczny Ali” z dzisiejszej perspektywy dawał rozrywkę, stąd uważam, że podobną rolę pełnią na tym forum miłośnicy, zamiany stadionu R22, na msze ku czci JB, a raczej uroczystości żałobnych, końca piłkarskiego święta, jakim być powinny mecze Wisły Kraków.. do czego zmierza moim zdaniem firmowana przez Jacka Bednarza polityka.
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
przecież lud ma budować piramidy inaczej jest to szalenie, szalenie niebezpieczne (..)
I to jest clou sprawy. Ten poddańczy stosunek do JB, to pomniejszanie wartości bojkotu, przez większość tych co to czynią, to bynajmniej nie tyle niechęć do SKWK, ale właśnie ogólny serwilizm i oportunizm, który widać jest zawsze w cenie (gdzie SKWK jest jego anty-tezą). W PRL-u, wręcz rządził, ale mamy dziś od ćwierć wieku demokrację i co prawda nieśmiało z niej korzystamy, vide frekwencja w każdych kolejnych wyborach, ale .. jeśli mamy się rozwijać na jakiejkolwiek płaszczyźnie, to korzystać z niej musimy.. Nawet Pana Bogusława Wielkiego, naszego dobroczyńcę, nie można traktować jak Faraona w starożytnym Egipcie .. a zwłaszcza, jego namiestników w Wiśle SA.. , z całym szacunkiem za wszystko co zrobił dla nas dobrego, to tylko krytyka, jeśli błądzi, a błądzi, jest działaniem właściwym. Powiedzmy sobie jasno, ta „piramida głupoty”, którą buduje Bednarz nie jest tu nikomu potrzebna… Przestrzeganie prawa, musi wiązać się z obowiązkową współpracą klubu z kibicami (np. cele i forma idei 1 zł.), tak, to obowiązek klubu, a nie dobra wola, jeśli klub chce mieć wysoką frekwencję na stadionie i dobre wyniki sportowe, pytanie czy to jest aktualny cel naszego klubu !? Obowiązkiem też klubu jest karanie, bo takie są zewnętrzne realia, karanie i zwalczanie zachowań patologicznych, ale tylko winnych tych zachowań, bez odpowiedzialności zbiorowej, a jeśli klub nie potrafi np. ich zidentyfikować personalnie, to powinien właściwie zdiagnozować własna niekompetencję, (tak, własną niekompetencję panie Bednarz !) i poprawić ..monitoring, prewencję, ochronę, współpracę z kibicami, oraz wszelką partycypację z SKWK włącznie i obowiązkowo (ale obowiązków z pozycji klubu !), w celu poprawy skutecznego unikania kar, nakładanych na klub. Cała metodologia aktualnego działania, gdzie wszystkich kibiców aktywnie uczestniczących w dopingu wrzucono do jedno worka, to błąd ..więcej .. to jest właśnie współczesna „piramida głupoty”, którą chce zbudować kosztem naszych praw obywatelskich J. Bednarz i na to przynajmniej mojej zgody nie ma.

I jeszcze raz to o czym już to powyżej napisałem .. nie rozumiem,, naprawdę nie rozumiem, dlaczego klub Wisła SA zablokował inicjatywę „1 złotówki” ? Pytam, o to w kontekście, mojego najgłębszego przekonania że w interesie klubu jest biska współpraca z kibicami, a cele tej „1 zł.” są przecież wyłącznie pozytywne , więc o co chodzi !?

Ja rozumiem wolę unikania kar przez klub, ale łączenie tego z „akcją 1 zł”, to jakiś absurd ..

PS. I jeszcze jedna, finalna refleksja, piłka nożna to dziś, tam gdzie jest sukces sportowy, to prestiż, za którym wielu w życiu goni (min. panowie "bogaccy, ale też i mniejszego kalibru "ludzie sukcesu").. nie tylko hobby, nie tylko musi mieć jakiś wymiar ekonomiczny, ale prestiż sponsora, inwestora, a i właściciela jest tu kluczowy.. I pytanie kluczowe, po co taka Wisła jak dzisiejsza Cupiałowi ? Retoryczne, czyli po nic, więc jest tylko kulą u nogi, czyli jedynym jej sensem istnienia jest niedopłacanie przez bossa, a raczej minimalizacja kosztów ..

A jak to zmienić, aby było jak w Legii, czy w Lechii, gdzie jest jakaś , większa, lub mniejsza wola i nadzieja na budowę sportowych sukcesów na miarę oczekiwań kibiców .. Większość z nas to wie, nowi sponsorzy, inwestor strategiczny, może nawet nowy właściciel, i tu jest clou mojego postu .. aby był choć cień szansy potrzebny jest do tego dobry klimat w klubie, czyli .. coś czego JB jest ewidentną przeszkodą i cały ten mój długi wywód, taką konkluzje mieć musi .. bo jakby do tematu nie podejść , dobro Wisły Kraków i J. Bednarz to rzeczy wzajemnie się wykluczające i ja tu miejsca na kompromis nie widzę.

..i po co ten kolejny post przeciw JB, z mojej strony, ano po to aby Ci co chodzą na R22 w czasie bojkotu, wzięli sobie to do serca, a raczej rozumu, że swoim postępowaniem utrzymują status quo, które trwając, niszczy nasz klub, a ufam, że o dobro jego (znaczy klubu, nie JB), też im przecież chodzi, ...przynajmniej chodzić powinno.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.07.2014 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.07.2014, 21:31
jedzie ktoś do Poznania na mecz ? (oprócz pracowników klubu)
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 29.07.2014, 22:15
Zaraz, zaraz na meczach z Legia, Cracovia i Lechem to wlasnie wiekszosc bedzie kibicow typu co ani bojkotuja ani nie chodza na inne mecze ani nie popieraja Bednarza wiec chyba duzo bardziej wiarygodne informacje dostaniemy wlasnie jak tych trzech meczow nie bedziemy liczyc do sredniej frekwencji. Ale komu ja to tlumacze tak poza tym
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.07.2014, 22:32
Dobrze że nadal najważniejsza jest frekwencja
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 29.07.2014, 22:35
raindog napisał(a):Wyświetl post
Dziecko, zanim się rozpędzisz jeszcze bardziej, wymień choć jedno zwycięstwo, które przypisałem Bednarzowi To, mogę tu sobie pożartować z Waszej pokracznej logiki, nie znaczy, że uważam, iż w klubie dzieje się dobrze.
Po pierwsze smarkaczu (właściwe określenie twojej smarkatej postawy na forum, gdzie pogardzając innymi, sam nic pozytywnego tu nie wnosząc), Wiśle Kraków kibicuje od połowy lat 70-tych.

Po drugie nie używaj słów takich jak „logika”, których znaczenia nie rozumiesz.

Cóż wygląda na to, że mają rację inni użytkownicy tego portalu, rozmowa z tobą, to strata czasu.

Edit
A co do meritum, szkoda że nic nie zrozumiałeś z mojego poprzedniego postu, ale biorąc pod uwagę całokształt twojej bezwartościowej twórczości na tym forum, nie powinno mnie to dziwić.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.07.2014 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 29.07.2014, 22:49
Deszczpies przepraszam w ogole, ze sie wtracilem nie zauwazylem w twoim poscie slowa klucz, cytuje:" wg moich obliczen" Przepraszam jeszcze raz to juz sie nie powtorzy
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 29.07.2014, 23:29
raindog
Na tym forum jesteś tylko słabym demagogiem, a logikiem tylko w swojej wyobraźni (możesz wykładać, ale tego nie robisz, być może też możesz latać i śpiewać arie operowe, tylko kogo to obchodzi, po studiach to i ja jestem, ale cóż to za argument..ech Internet..)

Krytykuję rzeczy konkretne, przypisałeś mi "nieuczciwość", czyli złe intencje w ocenie iż frekwencja spadła o 2/3, w pierwszym meczu na nowy sezon na R22 spadła właśnie o 2/3
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Sezon 2011/12:
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Wisła Kraków - Zagłębie Lubin (12 825)

Sezon 2012/13:

Wisła Kraków - GKS Bełchatów (15 047)

Sezon 2013/14:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze (13 244)

Sezon 2014/15:

Wisła Kraków - Piast Gliwice ( 4 277)

A Jacek i tak powie, że wakacje stąd słaba frekwencja..
/Jacek i raindog/
I takie są dane porównawcze na nowy sezon, innych nie ma, a ty dalej idziesz w zaparte, jakby rzecz nie miała miejsca, więc twierdze iż twoja rzeczywistość to świat wyobraźni i każdym kolejnym postem jedynie to potwierdzasz. Samo zarzucenie mi nieuczuciowości i kolejne impertynencje pod moim adresem, już powinny zakończyć relacje z tobą.

Co do JB., starasz sie pomniejszać wartość jego bojkotu, więc de facto nieudolnie próbujesz na tym forum wzmocnić jego pozycję.
Sam tu zachwycałeś sie jego konsekwencją ..
Z jednej strony podoba mi się jego konsekwencja,.
Tak więc dalej pseudo-logiku, pomniejszaj usilnie wartość bojkotu, wymyślaj średnią 6, albo 2, lub 4 tyś. widzów, niech ci się nadal podoba bardzo logiczna konsekwencja JB. .. bo w istocie „bardzo konsekwentnie” obiecał kłopoty bogactwa w 2014 roku i równie bardzo „konsekwentnie się z tej deklaracji wycofał, aby ponownie bardzo konsekwentnie obiecać je w 2015 roku.. taki z ciebie konsekwentny logik, jak z Bednarza wzór uczciwości, logiki i konsekwencji, która tobie tak imponuje.

Prawda jest prozaiczna, jesteś tu tylko po to aby szukać konfliktu, nic pozytywnego, lub racjonalnego do tego forum nie wprowadzając. Stąd nie zasługujesz na dialog.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.07.2014 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2014, 07:29
Ej pytanie logiku panegiryku raindogigu.

Jeśli na legię przyjdzie 6 tyś ludzi(w większości to są ci właśnie chodzący dla 7) tz że bojkotujących jest 27 tyś
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.07.2014, 07:38
27 tys. to nie Ci co bojkotują tylko Ci, co są kibicami sukcesów....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2014, 08:14
To raczej będzie znaczyło, że niebojkotujących jest 6 tys. i nie więcej. Aby obliczyć ilość bojkotujących, musisz policzyć średnią frekwencje z tego sezonu - uwzględniając mecze z Legią, Cracovia i Lechem, a następnie porównać ją do 15,5 tys. bo taka frekwencja wyszła w poprzednim sezonie, w okresie bez bojkotu.

@miłosz
Pięknie - obliczanie średniej z próby 1... W takim razie, wytłumacz nam, dlaczego rok temu, na Górniku bojkotowało 2 tys. widzów...

No tak, wskazanie tego, że ktoś jest konsekwentny jest odtrąbieniem sukcesu Wisły

Bez odbioru.
Aha, czyli nie ma po co czekać bo na twoje bojkotujacych jest 6 tys i tyle?

Co by się musiało stać aby liczba bojkotujacych wzrosła przynajmniej do 10 tyś w twoich wyliczeniach?

Co za troll
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.07.2014, 09:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Co za troll
Żaden trol - próbuje pokazać Ci że się mylisz.

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Aha, czyli nie ma po co czekać bo na twoje bojkotujacych jest 6 tys i tyle?
A na co czekać i po co? Odwróć kota ogonem. W momencie gdy zostanie ogłoszony koniec bojkotu czym będziesz tłumaczył frekwencję np 8 tysięcy? Tym że niektórzy nadal kontynuują bojkot? Uważasz iż 6k kibiców czeka w boksach na zielone swiatło by przyjśc na stadion a jedyna przeszkodą jest bojkot?

P.S.
3-5 tys. Reszta to chorągwie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.07.2014 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 30.07.2014, 09:30
@miłosz (..) , wytłumacz nam, dlaczego (..) Bez odbioru.
I to jest cała Twoja "logika", mam Ci (bo "nam" znaczy i Tobie) coś wytłumaczyć, ale jednocześnie bez odbioru.

Nie wiem na co cierpisz, ale wygląda mi to na przejawy autyzmu.

1.Wymyślasz sobie wyimaginowanego adwersarza, wyimaginowany zarzut i oczekujesz, odniesienia się do niego. Wskaż mi gdzie napisałem iż to Ty, konkretnie Ty twierdzisz, że JB ma sukcesy, co mnie wcześniej zarzuciłeś.. Otóż o sukcesach to ja pisałem, ale w kontekście propagandy rzecznika Saddama w czasie wojny Irackiej, o rzekomych zwycięstwach tejże armii w czasie gdy ponosiła same porażki, ale skoro nie rozumiesz prostej metafory..(z grzeczności Ci wyjaśnię rzecz jest w świecie równoległym, który uf propagandzista tworzył, a był w tym wielce zabawny, stąd szybko złapał pseudonim od zachodnich dziennikarzy "komiczny Ali", nieco go w istocie przypominasz).

2.Zarzuciasz mi „nieuczciwość”, dokładnie używając tego określenie pod moim adresem, po czym ciężar udowodnienia zrzucasz na mnie, otóż mylisz się, to jest Twój zarzut wobec mnie, więc cały ciężar gatunkowy udowodnienia tej tezy spoczywa na Tobie, a nie na mnie. Udowodnij więc moją rzekomą nieuczciwość, czyli kierowanie się złą wolą, bo to Ty taki zarzut mnie postawiłeś.

3.Twierdzisz iż krytykując Twoje poglądy, nie odnoszę się do nich, co jest ewidentną nieprawdą.

a)Neguję Twoją tezę postawioną wobec mnie o moją rzekomą „nieuczciwość”. Ciężar gatunkowy jednak jej udowodnienia spoczywa wyłącznie na Tobie.

b)Krytykuję Twój pogląd, iż „podoba ci się u Jacka Bednarza jego konsekwencja”. Argumentów na liczne przejawy niekonsekwencji JB, jest tu bez liku. Wpierw w relacjach z SKWK zgadzał się na wszystko, po czym z dnia na dzień, zmienił front o 180 stopni. Akceptował pomysł 1 zł., po czym nagle go zakwestionował, stawiając nowe warunki zaporowe wobec SKWK. Głosił tezę o kłopotach bogactwa w 2014 roku, po czym się z niej wycofał w roku bieżącym. Głosił iż ma rację w sprawie Wilka, zaś po przegranej, stwierdził, iż od początku wiedział iż racji nie miał. Głosił iż wszystkie zaległości są płacone na bieżąco, po czym okazało się iż ma Wisła SA zaległości wobec Genkowa. Przykładów podobnego postępowania jest wiele innych, ale główny zarzut o niekonsekwencje Bednarza, dotyczy faktu iż cała ta jego krucjata wobec SKWK i wmawianie opinii publicznej iż stowarzyszenie to, to samo zło, jest w absolutnej sprzeczności, wobec poprzednich jego oświadczeń .. chwalących to samo stowarzyszenie, za piękne oprawy i za znakomity doping.. U JB nie ma żadnej konsekwencji, jest tylko doraźność i ciągłe zmienianie zdania.. jeśli już to ..konsekwentnie jest niekompetentny i konsekwentnie kłamie .. tylko wówczas Twoja ocena iż „podoba mi się jego konsekwencja”, oznaczać musi iż podoba Ci się jego niekompetencja, oraz podobają Ci się jego kłamstwa .. a tego to już komentować nie zamierzam, cóż de gustibus non est disputandum.

I teraz, jeśli nie będzie jakiegoś kontinuum, czego bym sobie życzył, to z niekłamaną przyjemnością ..bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.07.2014 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2014, 10:40
Jak widzę, bednarzowi propagandyści powoli wymyslają bajeczki na temat nieuchronnego blamażu frekwencyjnego na meczu z Legią. Skoro w zeszłym sezonie mogło przyjść 32,5 tys. widzów (i niech to bedzie, ze wśród nich były pikniki, kiełbasiarze itp.), to teraz przy "nic nie znaczącym bojkocie" i zaledwie "4 tys. bojkotujących" dlaczego nie miało by przyść te 28 tys. A jak będzie zobaczymy już niebawem . Tylko musicie wnieśc się na wyzyny, żeby rozdźwięk między liczbami jakoś wytłumaczyć. Na pewno śmiechu bedzie co nie miara.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2014, 10:42
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29260

Po tych statystykach widać jak wielki potencjał ma ten klub i jak jest on marnowany!

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2014, 10:44
Kolejny prawdziwy artykul:

Początek sezonu nie zapowiada się dla Wisły optymistycznie…

Wisła zremisował drugi mecz w tym sezonie. Piast to drużyna, którą Biała Gwiazda powinna ogrywać zawsze i wszędzie, w każdych okolicznościach. Tymczasem już na początku zaliczyliśmy falstart i nie wróży to dobrze na przyszłość. Zwłaszcza, że w następnej kolejce gramy w Poznaniu, a porównując aktualną formę naszych piłkarzy do dyspozycji zawodników z Wielkopolski, ciężko liczyć na dobry wynik w Pyrlandii.
Na wyjazd do Poznania klub zorganizował zapisy. Bilety na ten mecz będzie można odebrać… w Poznaniu pod kasami. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że na jedyny wyjazd na który klub sprzedawał wejściówki czyli wiosenny mecz w Chorzowie został sprzedany jeden bilet (padł on łupem kolekcjonera) i raczej tłumu fanów z Krakowa w Poznaniu nikt się nie spodziewa, to trzeba podkreślić dobitnie absurd tej sytuacji. Ciężko sobie wyobrazić, że kibice Białej Gwiazdy ot tak po prostu odbierają wejściówki na stadion w Poznaniu. Znając ogromną sympatię jaką darzą się oba zespoły mogło by się to skończyć różnie. Nie zraża to jednak naszego klubu zarządzanego przez Jacka Bednarza. Czasami trudno nie oprzeć się wrażeniu, że jest to działanie celowe, którym prezes po raz kolejny chciałby pokazać, że walcząc z kibicami swojego klubu ma słuszność. Nie wykluczone jest, że w pod kasami Lecha pojawiłoby się kilku straceńców. Gdyby doszło tam do jakiejś spornej sytuacji prezes miałby przez kilka dni znowu okazję błyszczeć w mediach i chadzać na kolejne konferencję prasowe z lubiącym owoce morza ministrem. Ot taki kolejny pomysł, którym odwracałby uwagę od aktualnych problemów klubu. Jednym z nich jest na przykład brak umiejętności zamówienia biletów na mecz wyjazdowy i sprzedaż ich kibicom w Krakowie, po to, żeby zapewnić im komfort. O organizacji transportu przez grzeczności nawet nie będziemy wspominać. Jednakże nawet w tak prostej sytuacji indolencja klubu wychodzi w całej okazałości.
Kolejnym powodem do dumy Jacka Bednarza i jego świty niech będzie awaria (druga w odstępie tygodnia) systemu biletowego. Ludzie, którzy zdecydowali się pójść na mecz, który wyglądał jak sparing średniej klasy, stali w kolejce po wejściówki niekiedy nawet do trzydziestej minuty. Dla fanów otwarto cztery kasy. Świetnie to kontrastowało się z kampanią „Szanujemy wszystkich”. Jacek Bednarz popijał sobie w loży whisky, a ludzie staliw w upale, bo znowu coś się nie udało. Śmieje się Weszło, śmieją się fora internetowe. Ale czym my się właściwie martwimy. Przecież medialność nam skacze…
Pierwszy mecz w sezonie zawsze wywołuje ogromną ciekawość. Każdy chce zobaczyć zespół po przerwie, oglądać w akcji nowych piłkarzy. Tymczasem frekwencja w porównaniu z ubiegłym sezonem i pierwszym spotkanie z Górnikiem spadła o prawie dziewięć tysięcy. Dziewięć tysięcy! To niewyobrażalna liczba i jasno widać, że na Wisłę zarządzaną przez Bednarza ludziom przychodzić się nie chcę. Ale ciężko się dziwić, bo nikt nie lubi być nazywany swołoczą.
Dziesięć lat temu Jacek Bednarz był rzecznikiem prasowym Legii Warszawa, w której właśnie rozpoczął się pierwszy etap wojny z fanami. Na płocie zawisł wtedy transparent „Teraz kupicie sobie kibiców?” Takie samo hasło można zaadresować teraz do prezesa Wisły S.A. Można tylko dodać, że go już na to nie stać.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2014, 10:57
Co się wszyscy uparli na te 4 kasy? Czy ktoś wogóle był w środku czy bazuje na 2-3 komentarzach z internetu? Wszystkie byly otwarte. Nie, nikogo nie bronie i mam dość łysego, ale obiektywnym trzeba być...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.07.2014, 10:59
silver03 napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29260

Po tych statystykach widać jak wielki potencjał ma ten klub i jak jest on marnowany!
Że będziemy w topie to wiadomo, ale że Ległą i Amicę z taką przewagą wyprzedzimy? Bardzo dobrze! I przynajmniej wiemy, że to my jesteśmy obiektem zainteresowania (czy ktokolwiek kibicuje Piastowi Gliwice?!). Gdyby teraz wypełnić stadion to mielibyśmy spore argumenty dla ewentualnego sponsora. Ale że Jacuś nie chce...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów