The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2014, 14:27
Przejrzyjcie na oczy ....

Bardzo dobry artykul na forum Wisła
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.07.2014, 14:32
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Pokazal gdzie ma te napisy i mial dobra zabawe. Zalosne to sa osoby co robia te napisy.
Jeśli napina się przez media do żałosnych ludzi to chyba nie za dobrze o nim świadczy prawda? Widziałeś kiedyś, żeby ktoś kto ma wysokie poczucie własnej wartości w tak emocjonalny i natarczywy sposób reagował? Oczywiście, że tym gestem subkomunikuje posrane gacie, to każdy obiektywny widzi. To z kolei pokazuje, że brak mu jaj, wytrwałości konsekwencji i pewności siebie. Prezes mniej niż zero.

Nawet Bogusław się z Filipiakiem nie posiłkuje, bo ma go za pospolitego pejsa co buty czyści, a różnica w hierarchii społeczno-ekonomicznej nieporównywalnie mniejsza, niż między żałosnym prezesem a "żałosnymi osobami" co robią te napisy
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.07.2014, 14:34
Redaktor z Forumwisla bardzo elegancko podsumował Bednarza (polecam!)
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.07.2014, 14:35
palikot napisał(a):Wyświetl post
Więc nie powtarzajcie tych komunistycznych prawidełek, o tym, że kibic szantażuje Bossa.
Proste pytanie - jest według Ciebie możliwa sytuacja w której po odejściu Jacka klub podtrzymuje decyzję o rezygnajcji z projektu 'złotowka od biletu'?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.07.2014, 14:45
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Proste pytanie - jest według Ciebie możliwa sytuacja w której po odejściu Jacka klub podtrzymuje decyzję o rezygnajcji z projektu 'złotowka od biletu'?
Przecież nie chodzi o to czy ona będzie, czy nie, tylko chodzi o to w jaki sposób zerwano negocjacje. Przecież znamy tylko oficjalne stanowiska, nie wiemy, w jaki sposób przebiegała komunikacja, i jak się traktowano przy stole. Jeśli będą sobie mówić prawdę, szanować się przy kolejnych negocjacjach a nie się rolować, to wtedy będziemy mądrzejsi. Póki co Bednarz kłamał od początku tej afery, więc powinien odejść.
Nic więcej.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 14:49.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.07.2014, 14:47
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Redaktor z Forumwisla bardzo elegancko podsumował Bednarza (polecam!)
Bednarza i może ,ale Cupiała już nie....Oczywiscie,ze to wszystko działo sie za wiedzą/aprbatą Cupiała.Prawie nic tu sie inaczej nie dzieje.Skwituje to tak: Ktoś pluje w twarz, a ktoś udaje,że pada.

Cytat:
A takimi akcjami, jak ta wczorajsza, kiedy postanowił zrobić sobie sesję zdjęciową z myjką ciśnieniową... Trzeba powiedzieć wprost: to jest kompromitacja. To nie jest prywatny photoblog, tylko oficjalna strona poważnego klubu. Klubu, który jest trzynastokrotnym mistrzem Polski!
A akcja z napisami to chwała........
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.07.2014 o godz. 14:56.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.07.2014, 14:55
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Bednarza i może ,ale Cupiała już nie....Oczywiscie,ze to wszystko działo sie za wiedzą/aprbatą Cupiała.Prawie nic tu sie inaczej nie dzieje.Skwituje to tak: Ktoś pluje w twarz, a ktoś udaje,że pada.
A może to działo się na zasadzie rób co chcesz, ja mam sąd na głowie?

Nie wiemy takich spraw, więc po co o nic w ogóle gadać?
Za jasnowidza chcesz robic?

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post

A akcja z napisami to chwała........
jak Jacek będzie sobie reprezentował siebie to może nawet gołe dupsko na swoim prywatnym blogu zamieścić. Jest reprezentantem Wisły Kraków na najwyższym stanowisku i porównywanie go z motłochem jest karygodne.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 15:01.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.07.2014, 15:26
raindog napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale te stwierdzenia - "My kibice mówimy nie", to czysty PRL.
Bo człowiek może swobodnie wypowiedzieć swoją opinię i działać według własnej woli? To jest PRL?
Cytat:
Jak się coś klientowi nie podoba, to zmienia markę
A może to jest PRL? Ty już wiesz co powinien zrobić klient gdy mu się coś nie podoba zmienić markę
A może nie chce zmieniać marki? Być może chce tam być gdzie mu było do jakiegoś momentu dobrze?
A może się odczepisz tymi lewymi rączkami i dasz mu spokojnie zadecydować? To jest wolny człowiek nie niewolnik

Cytat:
Gospodarka socjalna i myślenie lewicowe zwykle wszystko kontroluje, tj. sprzedawca nie ma prawa odmówić klientowi sprzedaży określonych produktów.
A jak nie ma produktu? Dla pewnego typu kibica produktem nie jest siedzisko na stadionie i piłka kopana, tylko np. emocje, adrenalina, doping, poczucie przynależności, lojalności, rozrywka? Nie każdy sport musi interpretować według twoich potrzeb tak jak ty to robisz.

Cytat:
Klienci bojkotują Bednarza - fajnie to brzmi. Wszyscy klienci zawsze razem. Spoko rozumiem analogię, tyle że ona tu w ogóle nie działa i jest nietrafiona.
Musisz wyzbyć się uprzedzeń, spojrzeć na problem z punktu widzenia osoby postronnej, żeby być obiektywnym Ja u ciebie widzę po prostu jedno. Strasznie pałasz nienawiścią do innych ludzi mimo tego, że czasem nie potrafią dobrze uwydatnić swoich intencji.

Cytat:
Jak ktoś nazywa szantaż szantażem, to jest zwykłą Ku***?!? Nie ma to jak żelazna logika.
Nie dlatego są ku%^&*, że nazywają szantaż szantażem, tylko dlatego, że są hipokrytami, którzy mówią ci, że ty nie możesz szantażować, tylko masz siedzieć cicho i słuchać rozkazów pana który wie lepiej co ci potrzeba, ale według tych samych mędrców komunistycznych, pan już może cię szantażować na zasadzie ja wiem lepiej jakie ty masz potrzeby więc siedź cicho, bo dobro Wisły jest najważniejsze. O to tutaj chodzi. Te ku%^&* z wyborczej całą przestrzeń polityczną tak ustawiły więc nie ma co się dziwić.

Cytat:
A tu w 100% się zgadzam. ...tyle, że to uderza nie tylko w Bednarza, ale i także w wielu osób udzielających się na forum.
Fajnie że się zgadzasz
Miło mi, że twoje myślenie idzie ku wolności

Cytat:
BTW - Pan Bogusław tak się przejął tym sadem, że od kilku miesięcy codziennie gada ze swoimi prawnikami po 8 godzin dziennie i nie ma w ogóle czasu na Wisłę. Tak wiele pracy, że nawet trudno o wykonanie telefonu do Bednarza. "A niech robi sobie co chce, bo przecież taki jestem zapracowany, a Wisła to przecież tylko moje niewinne hobby".
Tak cały Los Telefoniki i Wisły Kraków leży w rękach skarbówki. Zobaczymy, czy TF podzieli los Optimusa i zniszczą nie tylko przedsiębiorcę ale i potężną firmę i przy okazji wiele emocji na poziomie ekstraklasowym na Wiśle? Ciekawe kogo wtedy za to obwinisz?
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 15:36.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2014, 15:42
Cytat:
Czerwiński ma rozpocząć z kibicami dialog, który ma przywrócić przy Reymonta 22 spodziewaną frekwencję. Znajdująca się w fatalnej sytuacji finansowej Wisła łaknie bowiem wyższych wpływów z dnia meczu jak kania dżdżu. Jednocześnie na stanowisku prezesa klubu do końca kontraktu, czyli do czerwca 2015 roku, ma pozostać Bednarz, który nie zamierza zbaczać z obranej drogi i rozpoczynać dialogu z kibicami spod znaku SKWK.
no way!

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 24.07.2014, 15:44
Sorry, ale te stwierdzenia - "My kibice mówimy nie", to czysty PRL. Jak się coś klientowi nie podoba, to zmienia markę - to jest kapitalizm i wolny rynek. Gospodarka socjalna i myślenie lewicowe zwykle wszystko kontroluje, tj. sprzedawca nie ma prawa odmówić klientowi sprzedaży określonych produktów. W wolnym rynku może i robi to własną odpowiedzialność. Kibic = klient? Klienci bojkotują Bednarza - fajnie to brzmi. Wszyscy klienci zawsze razem. Spoko rozumiem analogię, tyle że ona tu w ogóle nie działa i jest nietrafiona.

Jak ktoś nazywa szantaż szantażem, to jest zwykłą Ku***?!? Nie ma to jak żelazna logika.

A tu w 100% się zgadzam. ...tyle, że to uderza nie tylko w Bednarza, ale i także w wielu osób udzielających się na forum.

BTW - Pan Bogusław tak się przejął tym sadem, że od kilku miesięcy codziennie gada ze swoimi prawnikami po 8 godzin dziennie i nie ma w ogóle czasu na Wisłę. Tak wiele pracy, że nawet trudno o wykonanie telefonu do Bednarza. "A niech robi sobie co chce, bo przecież taki jestem zapracowany, a Wisła to przecież tylko moje niewinne hobby".

Rzeczywistość nie jest czarno-biała, o czym świadczy choćby Czerwiński. Gdyby nie był za kibicami, byłby dla Was czerwoną mendą, a że jest, to kto by się tym przejmował.
1. to się zdecyduj, czy używasz kibiców jako zbiorowego odnosnika w tym sporze czy nie
2. jeśli jednak się bawisz w klientów i sprzedawców to czemuż byś miał odmówić w wolnym rynku sprzedawcom wywiezienia swojego "interesu" czy tam "firmy" do innego miasta z "nieawanturujacymi się klientami bez krawatów", np. na pole ziemniaczane do Grodziska? Wolny rynek? Wolny rynek. .... ze specyfiką i zrozumieniem, używając kapitalistycznej nomenklatury, branży.

I wreszcie 3. Towarzysz czerwiński jest czerwoną mendą, która w dodatku zainspirowała żurawia (wg jego własnych słów) do kandydowania ze śmierdzącej listy "wyrywalim paznokietki i co nam zrobicie?" i tak traktował go będę ja i wielu moich znajomych (ze stadionu, nie z forum), co nie zmienia w zupełnosci mojego podejscia do bednarzyny.

Problem z bednarzyną jest o tyle niewspółmierny, że chłop wymyslił sobie, jak Ty, klub, w którym kibice są tylko klientami i robi wszystko, zeby to wariactwo przeforsować (nie mówiąc juz o srodkach, jakie podejmuje w tym temacie). Komuch czerwiński ma w głowie ciut więcej oleju i stara się tym kibicom w łaski wkupić. Dla mnie obydwaj są z tej samej parafii, tyle, ze jeden tępy a drugi cwany.

Uprzedzając wypowiedzi elementa i aNouca, z którymi w wielu aspektach się zgadzam - mam głęboko w chuju zasługi brodatego tadeusza czy jego zamiłowanie do Wisły - nikt mi nie wmówi, ze na pezetpeerowska placówkę za ocean wysyłało się przypadkowe osoby.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.07.2014, 16:06
Bogu - Najważniejsze teraz to wrócić na stadion. To, że w naszym klubie jest źle, to wiemy. Wiemy też co wpływa na to, że jest źle. Dlatego ja osobiście uważam że nie powinniśmy wchodzić w konflikt z klubem, w innym aspekcie niż "Bednarz" bo nie uda nam się doprowadzić do tego, żeby rozpocząć prawdziwej restrukturyzacji klubu. Konflikt z Bednarzem trzeba wykorzystać do tego, aby zacząć rozmawiać o zmianach w tym klubie. Chodzi mi o wszystkie względy i organizacyjne i kibicowskie i sportowe i komunikacyjne. Sprzedaż, marketing, PR, kontakty z kibicami, transfery, wplywy, ostatnie sezony 8 miejsca, kompromitacje na każdym polu, dramatyczny scauting, zgredy na stanowiskach. Wszystko leży. Ultimatum pt: "Wyjebać Jacka" należy zacząć rozmawiać jak zacząć naprawiać klub. Jak wypracować najlepsze rozwiązania i czerpać z nich korzyści. My kibice mamy w tym pomóc jasnymi deklaracjami i stanowiskami ale też nie jak zaślepione oszołomy. Komuchów i zgredów należy usunąć. Jednak wszystkich na raz nie damy rady. Zacznijmy od Jacka, nie upierajmy się o to, żeby odszedł za wszelką cenę w momencie gdy piłkarze nie dostają pensji a ta gnida ma dostać 480 tys odszkodowania. Niech robi tu rok fucha sie dla niego znajdzie, ale nie idźmy zaślepieni jak głąby tylko myślmy jak współpracować dla dobra Wisły. Odejdzie za rok, trochę murów jest do czyszczenia, my ratujmy biletami finanse klubu i organizujemy to co chcieliśmy robić np w obrębie akcji "złotówka do biletu". Na razie tyle możemy.
To tyle
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 16:16.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.07.2014, 16:12
Przecież znamy tylko oficjalne stanowiska, nie wiemy, w jaki sposób przebiegała komunikacja, i jak się traktowano przy stole. Jeśli będą sobie mówić prawdę, szanować się przy kolejnych negocjacjach a nie się rolować, to wtedy będziemy mądrzejsi.
Widzisz, w takim przypadku zmienia się negocjatorów lub negocjatora a nie żąda usunięcia go ze stanowiska. Przed chwilą negocjator był łysy, dziś jest czerwony - RN cos kombinuje.

A pytalem o złotówke ponieważ wydaje mi się żę dobrze wiesz że z kłamliwym Bednarzem można żyć... ale nie da się współpracować. Czy zgodzisz się że obecnie wymuszana jest współpraca na lini SKWK z klubem? Jeśli tak, to jak nazwiesz ten sposób wymuszenia?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2014, 16:17
Bogu - Najważniejsze teraz to wrócić na stadion. To, że w naszym klubie jest źle, to wiemy. Wiemy też co wpływa na to, że jest źle. Dlatego ja osobiście uważam że nie powinniśmy wchodzić w konflikt z klubem, w innym aspekcie niż Bednarz bo nie wygramy. Konflikt z Bednarzem trzeba wykorzystać do tego, aby zacząć rozmawiać o zmianach w tym klubie. Chodzi mi o wszystkie względy i organizacyjne i kibicowskie i sportowe i komunikacyjne. Wszystko leży. Należy zacząć rozmawiać jak naprawić klub. My kibice mamy w tym pomóc. Komuchów i zgredów należy usunąć ale stopniowo. Zacznijmy od Jacka, nie upierajmy się o to, żeby odszedł za wszelką cenę w momencie gdy piłkarze nie dostają pensji a ta gnida ma dostać 480 tys odszkodowania. Niech robi tu rok fucha sie dla niego znajdzie, ale nie idźmy zaślepieni jak głąby tylko myślmy jak współpracować dla dobra Wisły.
To tyle
ale je nie mam co do bednarzyny żadnych wątpliwości, więcej - mam pewne podejrzenia (lanserka w parlamencie itp.)

co do aktualnej sytuacji to też się zgadzam - bednarzyna chce zniszczyć ruch kibicowski na Wiśle więc jest priorytetem pogonienie go stąd jak najszybciej

to logiczne

natomiast niech będzie jasność w temacie - w przerwie meczu z Sevillą zachowaliśmy się elegancko i nie uhonorowaliśmy kapiszona zaszczytem występu na stulecie klubu na jednym boisku z nami - w tym roku gruby kwas i antyreklama dla eseldysty macieja - wypadałoby być konsekwentnym i nie honorować czerwieńca tytułami, nawet jeśli faktycznie nosi w sercu Wisłę

Wisłę w sercu nosił też pono niejaki Walter i jakoś absolutnie mi go nie brakuje

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2014, 16:28
A odpowiadając na Twoje pytanie - nie odmawiam im takiej możliwość, ani tez nie zmuszam do tego. Mogą to zrobić, ale najwidoczniej bardziej opłaca im się zostać. Jak im się nie będzie to opłacało, to sprzedają wszystko w tzw. piźdz**** albo znajdą sobie inne miejsce.
i właśnie o to się rozchodzi w tym temacie

Klub Wisła założony w Krakowie, 1906, funkcjonuje w oparciu o kibiców a nie dorobkiewiczów, którzy "dzisiaj tu, jutro tam"
to jest marka, praca pokoleń i wspólnota, czy się to komus podoba, czy nie - wolny rynek to przede wszystkim przestrzeń, w której wymianie podlegają dobra, którym przypisujemy jakieś wartości - jaką wartość przypisałbyś , dajmy na to, Wiśle Grodzisk? I jaką wartość przypisuje Wiśle i ludziom, którzy za nia pójdą w ogień, zacięty jacenty?

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2014, 16:56
pomijając kwestię tego, na ile "czysty" był pieniądz Cupiała i jak wpadł na technologię światłowodów - pomijając, bo na tej zasadzie to wszystkie kluby musiałyby od klasy A startować chyba - nietrudno zauważyć, że swoją wypowiedź skonsktruowałeś zakładając, ze Cupiał nie jest kibicem Wisły (a więc jest dorobkiewiczem, dla którego ten klub nie przedstawia wartości, dla której warto cokolwiek poświęcić). A tak chyba - abstrahując od tego, czy się Cupiała lubi czy nie - nie jest.

I jeszcze jedno - "małą mądrością ten świat jest rządzony" - bardzo trafne powiedzenie.
PS. Gdyby ten klub poszedł w plajtę, to nie mam watpliwości, że po klepichach A-klasowych jeździliby za nim ludzie tacy jak Wesoły a nie biznesmeny a la bednarzyna. Lechia już to przerobiła, Śląsk kosztem "wyniku sportowo-biznesowego" storpedował fuzję. Da się?

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2014, 17:21
Te same przymiotniki można przypisać ludziom, których popierasz, a nawet Tobie.
Jacek prowadzi politykę właściciela i w kwestii złotówki niewiele miał do gadania, a jeśli uważasz inaczej (wbrew temu, że Bednarz nadal jest w klubie), to albo jesteś nieuczciwy albo naiwny, bo wierzysz, że wszystkiemu winny jest Bednarz. Czerwiński w roli prezesa by Ci odpowiadał? Nie przeszkadza Ci jego czerwona przeszłość i teraźniejszość? Tu jakoś honor nie protestuje?
Jeśli Bednarz wyleci, to nie za politykę względem tzw. kiboli, lecz sposób jej realizacji. Obie strony nie prowadzą uczciwej gry i zamiast dążyć do kompromisu, zaogniają konflikt.
Coś Ci się już miesza w głowie .. ja mam cechy Bednarza (?), otóż wprost przeciwnie, Ty je masz ! Skoro nie przeszkadza Ci karanie setek niewinnych ludzi, skoro uważasz że mówienie iż nie chce widzieć 2/3 kibiców, bo taka liczba go bojkotuje do końca życia na R22, a ogólnie wszystkich ma w d. , znaczy, ze sam masz takie samo podejście, czyli podobne cechy osobowe. Bednarza popierają ..netowe bednarzątka ..czyli, ludzie o podobnych cechach i ocenach. A przeciw niemu są ludzie różni, czasem bardzo różni, a dlatego że JB zawalił na tylu polach swej działalności w Wiśle SA, że można chcieć jego odejścia z wielu powodów, konflikt z kibicami, tylko zamyka całość jego szkodliwej obecności w Wiśle Kraków.

Nikt nie twierdzi że JB, działa w próżni i jasnym jest, że boss daje mu na to przyzwolenie, a pewnie i wiele wymaga, .. ale czy pomysł aby karać setki ludzi za nic, albo żeby walić na konferencji że ma część kibiców Wisły w d. to też pomysły Cupiała, które Bednarz tylko realizuje,.. przypuszczam, że wątpię. Ja tu zakładam sporo spontanicznej twórczości JB. A Czerwiński, jest zaś po prostu uczciwym człowiekiem kochającym Wisłę Kraków, jakoś nie przeszkadza jego „czerwoność”, być prawie od dekady honorowym prezesem SKWK, widać z jego politycznymi poglądami, problem masz głównie ty.

Toż o metody chodzi. Właśnie o karanie setek niewinnych kibiców. I za to min. wyleci,, prędzej czy później, ale i za wiele innych rzeczy wylecieć powinien.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.07.2014 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 24.07.2014, 17:48
Może sobie robić co chce, ale przedsiębiorca nie ma obowiązku się do niego decydować. W każdym razie jeśli klient skłania przedsiębiorce do zmiany polityki np. poprzez niszczenie jego mienia, szukanie jakichś haków itp. to jet to właśnie szantaż. Bojkot nie jest szantażem.
No właśnie o to chodzi, że cała ta sprawa z malunkami to jest marginalna sprawa i ona nie pokazuje ogólnych tendencji. Jest tylko lansowana na potrzeby medialne lub interes Jacka.
Dodam że sprawa z racami jest również marginalna, bo pokrycie kosztów kar za nie są równie marginalne w porównaniu do wytoczenia przez prezesa wojny z kibicami, gdzie koszty konfliktu są bardzo poważne. To miliony zł stat z dnia meczowego wizerunku, PR, i formy drużyny. Pamiętaj o tym, że odpowiedzialny przedsiębiorca jeśli chce utrzymać firmę, to musi kalkulować wszystkie zmienne i tendencje społeczne. Musi przewidzieć, że jeśli wywoła wojne to się ludzie odwrócą plecami. Czasem ma związane ręce, i musi kombinować, ale przecież zarabia za to pieniądze na życie więc nie ma prawa narzekać a to wszystko co się dzieje to ja bym to porównał po prostu do zabijania kury znoszącej złote jaja. Ja życzę Bogusławowi, żeby nie zmieniał kierunku który obrał w 1998 roku i dalej chciał budować wielką Wisłę

Cytat:
Wiesz, dla mnie można to nazwać produktem, ale dla wielu Twoich ziomków to sens życia i gdyby ja użył stwierdzenia "klient/produkt" to zapewne zostałbym obrażony.
To jest kwestia semantyki. Mi chodzi o mechanizm o pokazanie jak to działa.

Cytat:
Uprzedzeń? Wyzywam kogoś? Obrażam (jeśli ktoś przeinacza sens mojej wypowiedzi, tylko po to by przypisać mi jakąś wyimaginowaną treść, chyba obrazą nie będzie stwierdzenie - nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?)? Piszę nazwy własne z małej litery? Jadę po Bednarzu lub po SKWK (wiem, że dla niektórych stwierdzenie, że są niekonsekwentni i bronią swoich interesów jest obrazą)?
Widzę w twoich postach pogardę dla ludzi którzy inaczej myślą.

Cytat:
Twoja pomyłka, to typowa pomyłka w stylu Freudowskim. Przypisujesz mi postawy, które sam prezentujesz.
Ja wcale nie mam pogardy dla ludzi tylko dlatego, socjalizacja tych ludzi z różnych względów nie przebiegła sprawnie i się mylą. Mylić się to jest podstawowa rzecz ludzka. Ja mam pogardę tylko dla tych, co z premedytacją i umyślnie postępują niewłaściwie.

Cytat:
Czyli zgadzasz się ze mną, że race stanowiły szantażowanie klubu?
Nie wiem do dzisiaj jakimi motywami kierowali się ludzie co je rzucili na boisko. Być może mieli taki motyw, aby pokazać im, że nie chcecie mieć rac na trybunach będą na boisku i to był szantaż. Nie łączył bym tego do sprawy do 1 zł od biletu.

Cytat:
BTW - przed chwilą stwierdziłeś, że takie emocjonalne wystąpienia, świadczy o pełnych gaciach. Dlaczego więc działasz tak emocjonalnie? Naprawdę nie mam nic do Ciebie, bo Cię nie znam. Jednak chyba mogę próbować wskazać pewne niekonsekwencje w Twojej wypowiedzi?
Ja jestem spokojny.

Cytat:
...i prokuratury. Mimo wszystko jest różnica pomiędzy Optimusem prowadzonym przez Kluskę, który był do bólu uczciwy i za to został ukarany, a z Telefoniką gdzie nie wszystko chyba było tak jak należy.
Chyba nie zarzucasz Bogusławowi, że działał niezgodnie z prawem, które zresztą jest tak zawiłe i skonstruowane, że samo zachęca a wręcz czasem i nie da się działać legalnie.

Cytat:
Naturalnie gdyby zarzuty się potwierdziły wolałby, aby los w tym przypadku był łaskawy, co oczywiście stanowi pewnego hipokryzję z mojej strony. Przyznaj ę to. Z Waszej strony też oczekiwałbym postawy, gdzie zauważacie, że kierujący bojkotem wcale nie są tacy nieskazitelni w tym sporze, a Bednarz wcale nie jest taki czarny, ale po prostu kierujący bojkotem realizują wasze postulaty, stąd ich popieracie.
Wcale nie uważamy, że jesteśmy nieskazitelni. Kibice Ruchu mają transparent "Psychofani" a żydy spiewają o sobie ".......nięci jesteśmy od lat"
A tak na poważnie, trochę książkowo pojadę: po prostu te środowisko tak ma, że pozycja społeczno-ekonomiczna ludzi szczególnie młodych w połączeniu z ich cechami buntu i pragnienia wolności, upartości, doprowadza do tego, że kumuluje się w nich energia czasem pozytywna czasem negatywna która zależy od bodźców emocjonalnych i musi ta energia ulec jakiejś ekspresji. To normalne zawsze tak było, i zawsze tak będzie.. Kiedyś na wojnach potem na ulicach pod blokiem, teraz na stadionach. Nie wolno tego tłumić, bo zostanie zachwiana równowaga i będą z tego problemy. (Dlatego mówię, żeby ci czerwoni co chcą na siłę wszystkich ugrzecznić i sprowadzić do jednego mianownika żeby się zastanowili lepiej). Ludzie tego nie rozumieją i to jest problem. Ja rozumiem też ludzi starszych, którzy mają ten etap życia za sobą chcą się czuć bezpiecznie komfortowo, ich energia zanika, bardziej są powściągliwi i cenią sobie spokój. To jest normalne i ty jesteś pewnie w tej grupie tak mi się wydaje. Tylko mało ludzi to rozumie, że czasem patrzenie ze swojego punktu widzenia i ocenianie innych na jego podstawie właśnie rodzi konflikty i nieporozumienia, co potem widać w debatach na forum. Trzeba umieć swoje intencje rozpoznać, bo ty twierdzisz, że kochasz Wisłę ale ten co czasem coś naskrobie na murze, też ją kocha, tylko w inny sposób tę miłość wyraża. Czasem może niezbyt poprawny, czasem na granicy prawa, lecz jednak. Wiele razy jechałem pociągiem specjalnym na wyjazd i zdarzało się, że jakiś młokos popisał wagon pisakiem i dostał za to w pysk od starszego i został sprowadzony do pionu. Dostał, nauczył się czegoś(życie), ale ten fakt nie zmienił jego pozycji. Jest Wiślakiem i człowiekiem który popełnia błędy i się uczy. Ważne, żeby tylko zachowywać pewne zasady które obowiązują wszystkich i nas łączą, bo łączy nas coś więcej niż wiek płeć, pozycja materialna czy sektor zajmowany na trybunie. Łączą nas te Wiślackie zasady inaczej miłość jak kto woli
Pozdro.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 18:11.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.07.2014, 18:17
Drogi jacku pora zejść z wysokiego kontraktu bo w kasie przecież pusto a ty pobierasz więcej niż niejeden piłkarz...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2014, 18:31
A skąd wiesz, że mi nie przeszkadza? Z jednej strony podoba mi się jego konsekwencja
Co ci się w nim podoba Konsekwencja ! Aha, no tak konsekwencja w karaniu setek niewinnych kibiców, że sobie na to zasłużyli. Cieszę się że sobie wszystko wyjaśniliśmy.
Wracając jednak do tematu - stwierdziłem jedynie, że nie jesteś uczciwy, a przynajmniej twoje rozumowanie dalekie jest od uczciwości. Nawet teraz powtórzyłeś, że frekwencja zmniejszyła się o 10 tys. co jest nieprawdą. Dalej piszesz, że wszystkich ma w d. - to tez nieprawda. Nieprawdą jest że (Istnieje taka grupa kibiców, których Bednarz ma dupie <-> Bednarz ma wszystkich w dupie <-> Bednarz ma w dupie ludzi, którzy go obrażają poprzez napisy na murach miasta). Skoro nie potrafisz uczciwie odnieść się do rzeczy w kilka linijkach tekstu, mogę jedynie poradzić Ci, abyś najpierw sam bądź uczciwy, a dopiero później zarzucaj innym brak tejże cechy.
Sam jesteś nieuczciwy ..no co za hipokryzja.. Twierdze że 2/3 kibiców go bojkotuje, gdzie tu nieuczciwość, taka moja ocena i mam do niej prawo, twoja teza że jest to weryfikowalne, jest właśnie nieuczciwością, jedyna weryfikacja, to np. porównanie meczu z L, z bojkotem i bez bojkotu, lub lepiej całego sezonu, a ponieważ nie ma takich danych, każdy ma prawo do swojej oceny, więc Twoją nieuczciwością jest zarzucanie mi nieuczciwości.

Co do „d..y” istota sprawy jest ta sama, rzecz nie w tym czy ma wszystkich, czy wybranych kibiców przez siebie samego , bo dobrze wiesz, iż rzecz dotyczy słownictwa, Tobie ono imponuje mnie razi. Czyli masz cechy JB. Cieszę się że mamy tu jasność.

PS. Podoba Ci się jego (JB) konsekwencja, no to to zapamiętam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.07.2014 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.07.2014, 19:24
A są jakieś opcje na to kto będzie nowym prezesem i w końcu ruszy ten klub do przodu? Bo wszyscy zdają sobie sprawe przecież, że nie będzie to Czerwiński.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2014, 20:42
Piotr Jawor.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2014, 20:50
a kto zacz ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 24.07.2014, 21:04
Mam nadzieję jutro o 10.30 przeczytać komunikat o następującej treści: "Wisła Kraków S.A. informuje, iż z dniem dzisiejszym tj. 25 lipca 2014 r. Pan Jacek Bednarz przestał pełnić obowiązki prezesa zarządu Wisły Kraków S.A. Powodem tej decyzji jest utrata zaufania do pana Jacka Bednarza oraz brak rozwoju Spółki pod jego kierownictwem. Dziękujemy panu Jackowi Bednarzowi za dotychczasową współpracę i życzymy samych sukcesów w życiu zawodowym oraz prywatnym"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2014, 21:22
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję jutro o 10.30 przeczytać komunikat o następującej treści: "Wisła Kraków S.A. informuje, iż z dniem dzisiejszym tj. 25 lipca 2014 r. Pan Jacek Bednarz przestał pełnić obowiązki prezesa zarządu Wisły Kraków S.A. Powodem tej decyzji jest utrata zaufania do pana Jacka Bednarza oraz brak rozwoju Spółki pod jego kierownictwem. Dziękujemy panu Jackowi Bednarzowi za dotychczasową współpracę i życzymy samych sukcesów w życiu zawodowym oraz prywatnym"
Zarząd klubu jednocześnie informuje, że Jacek Bednarz zostaje viceprezesem Rady Nadzorczej Wisły Kraków.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 24.07.2014, 21:32
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Zarząd klubu jednocześnie informuje, że Jacek Bednarz zostaje viceprezesem Rady Nadzorczej Wisły Kraków.
viceprezes Rady Nadzorczej ?
nie ma chyba czegoś takiego

Ale skąd u Was nagle takie miłosierdzie ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 24.07.2014, 21:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
viceprezes Rady Nadzorczej ?
nie ma chyba czegoś takiego

Ale skąd u Was nagle takie miłosierdzie ?
a wiesz co to sarkazm?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.07.2014, 22:14
Grantar ogólnie niewiele wie...

Co ja piszę - szanuję wszystkich, w tym Grantara!
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.07.2014 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 24.07.2014, 22:18
Serek wie wszystko ....
Please oświeć mnie ...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2014, 22:18
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Całkiem możliwe, że będą chcieli gdzieś go upchać. To takie w stylu rządzących naszym klubem.
Mafia. Ręka rękę myje.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 25.07.2014, 06:11
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Całkiem możliwe, że będą chcieli gdzieś go upchać. To takie w stylu rządzących naszym klubem.
Mafia. Ręka rękę myje.
W takim razie niech go upchają w du.pie. Przydałoby się jeszcze wydupcyć parę mądrych głów z zarządu, którzy odpowiadają za przekazywanie informacji, m.in. ci "panowie", którzy mieli przekazać coś Cupiałowi.
Albo my albo on, koniec kropka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów