|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przejrzyjcie na oczy ....
Bardzo dobry artykul na forum Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Nawet Bogusław się z Filipiakiem nie posiłkuje, bo ma go za pospolitego pejsa co buty czyści, a różnica w hierarchii społeczno-ekonomicznej nieporównywalnie mniejsza, niż między żałosnym prezesem a "żałosnymi osobami" co robią te napisy ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Redaktor z Forumwisla bardzo elegancko podsumował Bednarza (polecam!)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Proste pytanie - jest według Ciebie możliwa sytuacja w której po odejściu Jacka klub podtrzymuje decyzję o rezygnajcji z projektu 'złotowka od biletu'?
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic więcej.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 14:49.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bednarza i może ,ale Cupiała już nie....Oczywiscie,ze to wszystko działo sie za wiedzą/aprbatą Cupiała.Prawie nic tu sie inaczej nie dzieje.Skwituje to tak: Ktoś pluje w twarz, a ktoś udaje,że pada.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.07.2014 o godz. 14:56.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiemy takich spraw, więc po co o nic w ogóle gadać? Za jasnowidza chcesz robic? jak Jacek będzie sobie reprezentował siebie to może nawet gołe dupsko na swoim prywatnym blogu zamieścić. Jest reprezentantem Wisły Kraków na najwyższym stanowisku i porównywanie go z motłochem jest karygodne.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 15:01.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Bo człowiek może swobodnie wypowiedzieć swoją opinię i działać według własnej woli? To jest PRL?
Cytat:
A może nie chce zmieniać marki? Być może chce tam być gdzie mu było do jakiegoś momentu dobrze? A może się odczepisz tymi lewymi rączkami i dasz mu spokojnie zadecydować? To jest wolny człowiek nie niewolnik ![]() Cytat:
Cytat:
Ja u ciebie widzę po prostu jedno. Strasznie pałasz nienawiścią do innych ludzi mimo tego, że czasem nie potrafią dobrze uwydatnić swoich intencji.Cytat:
Cytat:
![]() Miło mi, że twoje myślenie idzie ku wolności ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 15:36.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
no way!http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
2. jeśli jednak się bawisz w klientów i sprzedawców to czemuż byś miał odmówić w wolnym rynku sprzedawcom wywiezienia swojego "interesu" czy tam "firmy" do innego miasta z "nieawanturujacymi się klientami bez krawatów", np. na pole ziemniaczane do Grodziska? Wolny rynek? Wolny rynek. .... ze specyfiką i zrozumieniem, używając kapitalistycznej nomenklatury, branży. I wreszcie 3. Towarzysz czerwiński jest czerwoną mendą, która w dodatku zainspirowała żurawia (wg jego własnych słów) do kandydowania ze śmierdzącej listy "wyrywalim paznokietki i co nam zrobicie?" i tak traktował go będę ja i wielu moich znajomych (ze stadionu, nie z forum), co nie zmienia w zupełnosci mojego podejscia do bednarzyny. Problem z bednarzyną jest o tyle niewspółmierny, że chłop wymyslił sobie, jak Ty, klub, w którym kibice są tylko klientami i robi wszystko, zeby to wariactwo przeforsować (nie mówiąc juz o srodkach, jakie podejmuje w tym temacie). Komuch czerwiński ma w głowie ciut więcej oleju i stara się tym kibicom w łaski wkupić. Dla mnie obydwaj są z tej samej parafii, tyle, ze jeden tępy a drugi cwany. Uprzedzając wypowiedzi elementa i aNouca, z którymi w wielu aspektach się zgadzam - mam głęboko w chuju zasługi brodatego tadeusza czy jego zamiłowanie do Wisły - nikt mi nie wmówi, ze na pezetpeerowska placówkę za ocean wysyłało się przypadkowe osoby. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bogu - Najważniejsze teraz to wrócić na stadion. To, że w naszym klubie jest źle, to wiemy. Wiemy też co wpływa na to, że jest źle. Dlatego ja osobiście uważam że nie powinniśmy wchodzić w konflikt z klubem, w innym aspekcie niż "Bednarz" bo nie uda nam się doprowadzić do tego, żeby rozpocząć prawdziwej restrukturyzacji klubu. Konflikt z Bednarzem trzeba wykorzystać do tego, aby zacząć rozmawiać o zmianach w tym klubie. Chodzi mi o wszystkie względy i organizacyjne i kibicowskie i sportowe i komunikacyjne. Sprzedaż, marketing, PR, kontakty z kibicami, transfery, wplywy, ostatnie sezony 8 miejsca, kompromitacje na każdym polu, dramatyczny scauting, zgredy na stanowiskach. Wszystko leży. Ultimatum pt: "Wyjebać Jacka" należy zacząć rozmawiać jak zacząć naprawiać klub. Jak wypracować najlepsze rozwiązania i czerpać z nich korzyści. My kibice mamy w tym pomóc jasnymi deklaracjami i stanowiskami ale też nie jak zaślepione oszołomy. Komuchów i zgredów należy usunąć. Jednak wszystkich na raz nie damy rady. Zacznijmy od Jacka, nie upierajmy się o to, żeby odszedł za wszelką cenę w momencie gdy piłkarze nie dostają pensji a ta gnida ma dostać 480 tys odszkodowania. Niech robi tu rok fucha sie dla niego znajdzie, ale nie idźmy zaślepieni jak głąby tylko myślmy jak współpracować dla dobra Wisły. Odejdzie za rok, trochę murów jest do czyszczenia, my ratujmy biletami finanse klubu i organizujemy to co chcieliśmy robić np w obrębie akcji "złotówka do biletu". Na razie tyle możemy.
To tyle
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 16:16.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A pytalem o złotówke ponieważ wydaje mi się żę dobrze wiesz że z kłamliwym Bednarzem można żyć... ale nie da się współpracować. Czy zgodzisz się że obecnie wymuszana jest współpraca na lini SKWK z klubem? Jeśli tak, to jak nazwiesz ten sposób wymuszenia? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
co do aktualnej sytuacji to też się zgadzam - bednarzyna chce zniszczyć ruch kibicowski na Wiśle więc jest priorytetem pogonienie go stąd jak najszybciej to logiczne natomiast niech będzie jasność w temacie - w przerwie meczu z Sevillą zachowaliśmy się elegancko i nie uhonorowaliśmy kapiszona zaszczytem występu na stulecie klubu na jednym boisku z nami - w tym roku gruby kwas i antyreklama dla eseldysty macieja - wypadałoby być konsekwentnym i nie honorować czerwieńca tytułami, nawet jeśli faktycznie nosi w sercu Wisłę Wisłę w sercu nosił też pono niejaki Walter i jakoś absolutnie mi go nie brakuje |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Klub Wisła założony w Krakowie, 1906, funkcjonuje w oparciu o kibiców a nie dorobkiewiczów, którzy "dzisiaj tu, jutro tam" to jest marka, praca pokoleń i wspólnota, czy się to komus podoba, czy nie - wolny rynek to przede wszystkim przestrzeń, w której wymianie podlegają dobra, którym przypisujemy jakieś wartości - jaką wartość przypisałbyś , dajmy na to, Wiśle Grodzisk? I jaką wartość przypisuje Wiśle i ludziom, którzy za nia pójdą w ogień, zacięty jacenty? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pomijając kwestię tego, na ile "czysty" był pieniądz Cupiała i jak wpadł na technologię światłowodów - pomijając, bo na tej zasadzie to wszystkie kluby musiałyby od klasy A startować chyba - nietrudno zauważyć, że swoją wypowiedź skonsktruowałeś zakładając, ze Cupiał nie jest kibicem Wisły (a więc jest dorobkiewiczem, dla którego ten klub nie przedstawia wartości, dla której warto cokolwiek poświęcić). A tak chyba - abstrahując od tego, czy się Cupiała lubi czy nie - nie jest.
I jeszcze jedno - "małą mądrością ten świat jest rządzony" - bardzo trafne powiedzenie. PS. Gdyby ten klub poszedł w plajtę, to nie mam watpliwości, że po klepichach A-klasowych jeździliby za nim ludzie tacy jak Wesoły a nie biznesmeny a la bednarzyna. Lechia już to przerobiła, Śląsk kosztem "wyniku sportowo-biznesowego" storpedował fuzję. Da się? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Nikt nie twierdzi że JB, działa w próżni i jasnym jest, że boss daje mu na to przyzwolenie, a pewnie i wiele wymaga, .. ale czy pomysł aby karać setki ludzi za nic, albo żeby walić na konferencji że ma część kibiców Wisły w d. to też pomysły Cupiała, które Bednarz tylko realizuje,.. przypuszczam, że wątpię. Ja tu zakładam sporo spontanicznej twórczości JB. A Czerwiński, jest zaś po prostu uczciwym człowiekiem kochającym Wisłę Kraków, jakoś nie przeszkadza jego „czerwoność”, być prawie od dekady honorowym prezesem SKWK, widać z jego politycznymi poglądami, problem masz głównie ty. Toż o metody chodzi. Właśnie o karanie setek niewinnych kibiców. I za to min. wyleci,, prędzej czy później, ale i za wiele innych rzeczy wylecieć powinien.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.07.2014 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||
Dodam że sprawa z racami jest również marginalna, bo pokrycie kosztów kar za nie są równie marginalne w porównaniu do wytoczenia przez prezesa wojny z kibicami, gdzie koszty konfliktu są bardzo poważne. To miliony zł stat z dnia meczowego wizerunku, PR, i formy drużyny. Pamiętaj o tym, że odpowiedzialny przedsiębiorca jeśli chce utrzymać firmę, to musi kalkulować wszystkie zmienne i tendencje społeczne. Musi przewidzieć, że jeśli wywoła wojne to się ludzie odwrócą plecami. Czasem ma związane ręce, i musi kombinować, ale przecież zarabia za to pieniądze na życie więc nie ma prawa narzekać a to wszystko co się dzieje to ja bym to porównał po prostu do zabijania kury znoszącej złote jaja. Ja życzę Bogusławowi, żeby nie zmieniał kierunku który obrał w 1998 roku i dalej chciał budować wielką Wisłę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak na poważnie, trochę książkowo pojadę: po prostu te środowisko tak ma, że pozycja społeczno-ekonomiczna ludzi szczególnie młodych w połączeniu z ich cechami buntu i pragnienia wolności, upartości, doprowadza do tego, że kumuluje się w nich energia czasem pozytywna czasem negatywna która zależy od bodźców emocjonalnych i musi ta energia ulec jakiejś ekspresji. To normalne zawsze tak było, i zawsze tak będzie.. Kiedyś na wojnach potem na ulicach pod blokiem, teraz na stadionach. Nie wolno tego tłumić, bo zostanie zachwiana równowaga i będą z tego problemy. (Dlatego mówię, żeby ci czerwoni co chcą na siłę wszystkich ugrzecznić i sprowadzić do jednego mianownika żeby się zastanowili lepiej). Ludzie tego nie rozumieją i to jest problem. Ja rozumiem też ludzi starszych, którzy mają ten etap życia za sobą chcą się czuć bezpiecznie komfortowo, ich energia zanika, bardziej są powściągliwi i cenią sobie spokój. To jest normalne i ty jesteś pewnie w tej grupie tak mi się wydaje. Tylko mało ludzi to rozumie, że czasem patrzenie ze swojego punktu widzenia i ocenianie innych na jego podstawie właśnie rodzi konflikty i nieporozumienia, co potem widać w debatach na forum. Trzeba umieć swoje intencje rozpoznać, bo ty twierdzisz, że kochasz Wisłę ale ten co czasem coś naskrobie na murze, też ją kocha, tylko w inny sposób tę miłość wyraża. Czasem może niezbyt poprawny, czasem na granicy prawa, lecz jednak. Wiele razy jechałem pociągiem specjalnym na wyjazd i zdarzało się, że jakiś młokos popisał wagon pisakiem i dostał za to w pysk od starszego i został sprowadzony do pionu. Dostał, nauczył się czegoś(życie), ale ten fakt nie zmienił jego pozycji. Jest Wiślakiem i człowiekiem który popełnia błędy i się uczy. Ważne, żeby tylko zachowywać pewne zasady które obowiązują wszystkich i nas łączą, bo łączy nas coś więcej niż wiek płeć, pozycja materialna czy sektor zajmowany na trybunie. Łączą nas te Wiślackie zasady inaczej miłość jak kto woli ![]() Pozdro.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.07.2014 o godz. 18:11.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Drogi jacku pora zejść z wysokiego kontraktu bo w kasie przecież pusto a ty pobierasz więcej niż niejeden piłkarz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Co do „d..y” istota sprawy jest ta sama, rzecz nie w tym czy ma wszystkich, czy wybranych kibiców przez siebie samego , bo dobrze wiesz, iż rzecz dotyczy słownictwa, Tobie ono imponuje mnie razi. Czyli masz cechy JB. Cieszę się że mamy tu jasność. PS. Podoba Ci się jego (JB) konsekwencja, no to to zapamiętam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 24.07.2014 o godz. 19:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A są jakieś opcje na to kto będzie nowym prezesem i w końcu ruszy ten klub do przodu? Bo wszyscy zdają sobie sprawe przecież, że nie będzie to Czerwiński.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Piotr Jawor.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
a kto zacz ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Mam nadzieję jutro o 10.30 przeczytać komunikat o następującej treści: "Wisła Kraków S.A. informuje, iż z dniem dzisiejszym tj. 25 lipca 2014 r. Pan Jacek Bednarz przestał pełnić obowiązki prezesa zarządu Wisły Kraków S.A. Powodem tej decyzji jest utrata zaufania do pana Jacka Bednarza oraz brak rozwoju Spółki pod jego kierownictwem. Dziękujemy panu Jackowi Bednarzowi za dotychczasową współpracę i życzymy samych sukcesów w życiu zawodowym oraz prywatnym"
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie ma chyba czegoś takiego Ale skąd u Was nagle takie miłosierdzie ? ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Grantar ogólnie niewiele wie...
Co ja piszę - szanuję wszystkich, w tym Grantara!
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.07.2014 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serek wie wszystko ....
Please oświeć mnie ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2012