|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten Winnicki z RN mądrze prawi. Zresztą wiele razy go słuchałem w TV i mam o nim jak najlepszą opinię. Chętnie bym go widział w wielkiej koalicji sanacji Polski.
Co do MN. Nie dziwi mnie nowy pomysł Mikkego, który ubździł sobie konkurencyjny marsz gdzieś chyba 5 października czyli na miesiac przed najważniejszym dla Polaków Marszu Niepodległości 11 Listopada. Dla nikogo nie jest tajemnica, ze ten Mikkego odbywałby się kosztem MN. Bo dobrze wiadomo, ze ze względów logistycznych i finansowych ten kto przyjedzie 5 października do Warszawy raczej już nie pojedzie na 11 listopada. Przypadek ? nie sadzę. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 03.07.2014 o godz. 18:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wyciągać pojedyncze zdania z kontekstu, brawo. wsi24 i gw byłoby dumne
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|||||||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam pretensje do wszystkich, którzy to mogli zrobić, począwszy od Bieruta kończąc na Tusku... że tego nie zrobili [ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na ten temat nie mam zdania. On wie więcej, bo działał politycznie w tamtym czasie. Jest to polityk-racjonalista. On wie, że jak działa polityka i ocenia wszystkie działania realnie. Nie widać w nim pobudek emocjonalnych, czyli w ocenach w żadnym wypadku nie kieruje się emocjami. Nie widać u niego chęci zemsty, co elektoratowi PIS-u, czy RN nie na rękę, bo niektórzy to pewnie na Moskwę by czołgami się chcieli pchać i zająć nie tylko Kreml ale i dojść do Kamczatki. Spokojnie. Wyrywanie z kontekstu wypowiedzi, nie znając ogólnego zarysu idei jaką się kieruje, jest słabe. Już całe społeczeństwa do tego doszły, że jest to marny element walki politycznej. Najpierw trzeba poznać intencję, ostatnie działania, wartości którymi się ktoś kieruje, sprawdzić czy to wszystko jest spójne a potem analizować 2 zdania jakiś poglądów na dany temat. A co do Winnickiego. Fajny gość, lubię go, lubię też Bosaka, Zawiszę, i cały ten ich Ruch, ale jedno mi się nie podoba. To nie są politycy, bardziej aktywiści. Nie ma tam elementów tj: zachowanie zimnej krwi, trzeźwej oceny za dużo budowania więzi na emocjach. To polityczny błąd w perspektywie długofalowej. Jak się w Polsce tylko na chwilę poprawi, to nikt nie będzie chciał machać szabelką. A Winnicki niech nie .......i, bo rozumiem, że jak jest taki poprawny politycznie, to niech nie mówi o całej klasie politycznej "postkomuniści" "komuniści" "zdrajcy" itd. - zresztą całkiem słusznie. Sam mówi jak jest a drugiemu zarzuca że robi to samo. Pachnie hipokryzją. Jak ich lubię, to niech nie .......ą proszę ich ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 18:23.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skomentuj też słowa Winnickiego, który kolega wyżej wstawił:
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Winnicki ma inne spojrzenie na wiele rzeczy (podejscie do Polski, gospodarki) niz JKM, wiec po co chcesz tlumaczenia "co autor mial na mysli"? Po prostu opinia jednego polityka na temat drugiego, co wiecej?
I cos dla masochistów : Madrosci życiowe Piotra Szumlewicza... Powód: Szumi
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 03.07.2014 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyli zatkało kakao
![]() Ja po JKM jechałem w tym temacie wiele razy i dalej będę to robił, ale jeżeli ktoś posługuje się kłamstwem i wtyka komuś w usta to czego nie powiedział to trzeba interweniować. Tuby propagandowe PiS-u, w których prym wiedzie Sakiewicz i Karnowscy od eurowyborów sprezentowały już kilkaset laurek nt. JKM i mnie to nie dziwi, bo psy gończe zostały spuszczone i konkurenta politycznego trzeba wyciąć do kości. Kto sądzi, że będzie koalicja PiS-KNP ten arcynaiwniak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co mam komentować? Cała polityka w demokracji to show o czym największym przykładem to obecny sejm. Kto zrobi show lepsze, ten wygrywa. Niestety czy tego chcemy czy nie. Tak samo RN robi show, przychodząc na różnego typu lewicowych kretynów i przerywa ich wydarzenia, tak samo Korwin idzie do telewizji coś tam powie kontrowersyjnego. Tylko różnica jest taka, że tamtych powsadzają do pierdla a temu na FB 5 tys dziennie lajków przybywa, i tym sposobem może dotrzeć do swoich potencjalnych wyborców programem, pokazując filmy z jego występów czy artykuły. JKM osiąga cel, a RN przeciwnie. Na tym polega agitacja polityczna w demokracji. JKM robi to lepiej niż koledzy Winnicki Bosak Zawisza. Winnicki udaje świętą krowe i to mi się nie podoba. Jak walczy o wartości: Bóg Honor Ojczyzna, to niech nie kłamie, nie manipuluje, bo nie przystoi ludziom z tak zacnymi ideałami zarzucać komuś rzeczy, które sami robią.
Ale pomijając moralne pobudki, to niech się pan Winnicki zastanowi, jeśli chce być politykiem. Co jest ważniejsze? Cel, który chce się osiągnąć? Czy forma wystąpień? W polityce robi się rzeczy które prowadzą do celu. A forma jest tylko środkiem do osiągnięcia celu. Tak jak PO kłamało o liberaliźmie, tak teraz są socjal-demokracją, tak PIS kłamie, że jest prawicą a są katolickimi-socjalistami. Ale cel mają osiągnięty! PO przy władzy, PIS jest uważana jako prawica. Jeśli on chce prowadzić politykę i jako środkiem do osiągnięcia celu wziął sobie wartości martyrologiczne, to przegra. Dziś zwłaszcza dziś są one niepopularne czy tego chcemy czy nie! Dziś sławę zdobywa się na skandalach, a JKM wykorzystuje to do osiągnięcia swojego celu. Wzbudza zainteresowanie, czasem skrajne uczucia, niechęć, resztę robi facebook youtube i internet. W obecnych czasach przy tym poziomie wpierania głupot ludziom do głowy i manipulacji, inaczej systemu nie da się zmienić. Czołgami się szturmu na sejm nie zrobi.I na koniec. Sorry taka jest polityka. Ja myślę realistycznie i nie mam ochoty się łudzić. Zastanawiam się co jest moim celem. Moim celem jest więcej wolności: na stadionach, na ulicy, w biznesach i każdym innym obszarze. Żadna partia z obecnych w sejmie mi tego nie gwarantuje. PO mi ogranicza wiele obszarów życia, wszystko pod przymusem PIS robi dokładnie to samo wystarczy program przeczytać, często między sobą zarzucają sobie rzeczy, które sami robią, lub robili- co obniża ich wiarygodność totalnie. Więc ja mam w dupie, co JKM mówi o Jaruzelu, co mówi o niepełnosprawnych, jakie zdanie ma o obywatelu X Jeśli gwarantuje mi to, że będę miał więcej praw, wolności i własności to mi to odpowiada... sorry polityka, taki mam klimat i na niego głosuje. ![]() Jak ktoś ma inny cel. np zemsta i ktoś mu to gwarantuje ok. Niech głosuje. Ktoś lubi szablą machać przed głową Russkich i to mu do szczęścia potrzebne ok. Ma wybór. Są partie w Polsce które to gwarantują ![]() Ja mam trochę inne cele, nie bawi mnie leczenie kompleksów murzyńskości, ani wieczne szukanie winnych. Ja potrzebuje żeby państwo nie wtrącało mi się do przysłowiowego gara z zupą a z zapowiedzi PISU wynika, że oni tego nie gwarantują, wręcz przeciwnie! Mają programy jak mi bardziej do tego gara wleźć, co potwierdziła pani Sadurska z PIS-u dobitnie, więc ja im mówię im STOP przy urnie. To tyle ![]() Polecam słuchać tego pana a nie jakiś idiotek-karierowiczek za pieniądze podatnika: Jak ktoś to oglądnie, to mu się od razu lampka zapali, gdzieś to już słyszałem, ktoś już o tym mówił... JKM ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 22:38.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Sorry chlopaki - rozumiem podniecenie JKM-em , zwykle taka medialna bezkompromisowośc jest lepem na muchy do którego przyciąga się wyborcow a że sie słucha tylko tego co się chce usłyszeć ...no cóz - byly tu podane przyklady w bardzo ograniczonym zakresie. Niby antykomunista ale do Kiszczaka i Jaruzela ma nutke sympatii,niby patriota ale insynuuje że Hitler to nie była taki zły bo nie ma dowodow że wiedział co słychac w Auschwitz, niby liberał ale jednak monarchista , niby monarchista ale chcialby dyktatury. K...a ludzie jak mozna byc dyktatorem - który powiem jak chlop chlopu DYKTUJE upsss rozkazuje innym co maja robić z liberalizmem gdzie każdy robi to co chce. Inaczej mówiąc co ma dyktatura wspolnego z wolnościa. Wiem usłyszeliscie kilka rzeczy które chcielście a na reszta zatykacie uszy. Wasze prawo. Ale chlopaki jesteście dymani. Tyle Wam powiem. Clou sprawy jest tez takie że KNP jest tysiąc razy bardziej bezalternatywne co do mozliwości koalicyjnych niż określany tym zdaniem przez wielu z wyznawców Korwina - PIS. A za tym idzie kompletna niemożnośc realizacji ich/Waszych postulatów gospodarczych. Te są na tyle rewolucjne że nawet jesli byłyby mozliwe do zrealizowania to musialby byc realizowane całościowo a nie tak jak niektórzy twierdza - tylko wybrane - w zamian za popieranie tego czy innego rządu.Ba... szef KNP sam twierdzi ze on nie chce rządzić tyle chce żeby inni realizowali choćby niektore jego pomysly. czyi odpowiedzialności brac nie chce - tylko synekury. Krótko mówiąc - dużo szumu , mało mleka. Szkoda tylko tych kilku procent które urwie prawicy.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.07.2014 o godz. 22:53.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
I tak samo do Putina, niepelnosprawnych itp itd. To tylko niestety pokazuje jakie tepe spoleczenstwo mamy w Polsce i tym razem wcale nie mialem zamiaru cytowac Korwina
![]() |
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj właśnie ze znajomym rozmawialiśmy na tematy stricte sportowe i temat zszedł na pojemność mózgu oraz przeciętne IQ. Wiedziałem, że maksymalnie mózg mężczyzny ma jakieś 1400 cm3 pojemności, a kobiety mniej, bo ledwie 1200 cm3, ale wtedy przypomniał nam się Korwin i to jego stwierdzenie o tym, że kobiety są bardziej uśrednione dzięki czemu mimo, że przegrywają pod względem IQ jeśli chodzi o elity oraz klasę średnią, ale wygrywają jeśli chodzi o przeciętną Kowalską i Kowalskiego.
W tym właśnie elemencie Korwin odróżnia się od reszty klasy politycznej, że posiada naprawdę bogatą wiedzę ogólną i wykorzystuje ją w mniej, bądź bardziej oszołomski sposób. Już to widzę jak nauczeni z kartki i przekazów dnia posłowie PO i PiS dyskutują na tego typu tematy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wrzucenie PiS do worka razem z PO jest co najmniej niestosowne. Poza tym, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki sens mają rozważania, lub jakie wartości merytoryczne mają rozważania na temat poj ludzkiego mózgu w kluczowych dla Państwa Polskiego sprawach?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Guest
|
|
|
Taki, ze np niektorzy glosuja na PO tylko,zeby Pis nie wygral bo bedzie wojna z kacapami bo mniejsze zlo, bo Kaczynski mieszka z kotem itp itd opcje,partie, kandydaci do wyboru.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 05.07.2014 o godz. 17:10.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno różni się od nich KNP
: Na pewno to nie jest program PIS-u i PO ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.07.2014 o godz. 17:26.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Tymochowicz raz jeszcze https://www.facebook.com/ptymochowic...82154568480715
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jaki jest sens wrzucania tutaj Tymochowicza?
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo to odpowiedni temat.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Urbana jeszcze wrzuc w takim razie.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wrzucałem kilka stron wcześniej .
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To twoi mentorzy?
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na pewno nie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Tymbardziej nie rozumiem jaki ma cel przytaczanie przez Ciebie takich indywiduow. Z drugiej strony takie szumowiny idealnie pasuja do obrazu polskiej polityki wiec moze i faktycznie to odpowiednie miejsce. Szkoda tylko, ze na kibicowskim forum ale co zrobisz.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tymochowicz dostal pieniądze za sprowokowanie ustawki z narodowcami z bardzo prostego powodu. Nic bardziej nie laczy jak poczucie zagrozenia a jak sie sprowokuje MW do jakiejs pyskowki mozna to wyciagnac I przedstawic jako regule. Wtedy ruszy oburzenie pseudointeligencji jak to tak mozna I bach, mamy kolejna zaslone dymna typu mamamadzi 6. Zastanawiam sie tylko kto wystawil znanego bezkrgowca Tymochowicza do naglego nawrocenia sie
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Mniej wiecej o to mi chodzilo. Tymochowicz to choragiewka. Nie wiem czy za pieniadze czy za co. Nie wiem kto nim kieruje. Na pewno za to wiem po co. Jak on sam kiedys przyznal polskie spolecznestwo to debile wiec i on stosuje metody dla debili. Nie pojmuje jedynie tego jakie znaczenie dla mnie czy kogos innego kto nie jest debilem maja obecne( bo za rok moga byc inne) poglady tegoz osobnika.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ilustracja na okładkę dziejów dziennikarstwa III RP
![]() ![]() Od lewej : Adam Michnik, Agnieszka Kublik, Monika Olejnik (przypadkiem wszyscy piszą dziś dla Gazety Wyborczej) oraz "człowiek honoru" Czesław Kiszczak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj oj. Te same panie w innym towarzystwie
![]() ![]() PS. Żeby nie było znowu teorii spiskowych to obie panie oprócz Adama Michnika, Czesława Kiszczaka i Jarosława Kaczyńskiego przeprowadzały kilkadziesiąt innych wywiadów wspólnie. Całość została opublikowana w książce "Dwie na jednego" w 2006 roku: http://allegro.pl/dwie-na-jednego-ol...218026806.html JEDEN; Petelicki, Piesiewicz, Pałubicki, Nizieński, Wajda, Balcerowicz, Kiszczak/Michnik, Tusk, Miller, Tusk, Gocłowski, Kwaśniewski, Oleksy, Nałęcz, Życiński, Wassermann, L.Kaczyński, Rokita, Kurtyka, Jurek, J.Kaczyński, Borusiewicz
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.07.2014 o godz. 12:41.
|
|
|