|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Nie zawracam sobie glowy warunkami jakie wytowrzyla sama Unia. O dziwo w Anglii, czy u Ciebie w Niemczech jest masa obcokrajowcow nie bedacych obywatelami Unii, z glodu nie umieraja, czyz nie?
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 01.07.2014 o godz. 20:50.
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie chce nic mowic ale wszystkie kraje poza Unia Europejska nie podpisaly Traktatu Lizbonskiego.
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Chyba sobie zartujesz albo nie wiesz o czym mowisz. To ze wiza byla potrzebna nie znaczy, ze nie moglbym pracowac legalnie. Zreszta sprawdz sobie ile osob wyjechalo po 89.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że mógłbyś pracować legalnie, ale jednak rynek nie był tak liberalny i otwarty na obcokrajowców z Europy Wschodniej. Do Niemiec od lat 70-tych masowo ściągano Turków i Jugoli. Brytyjczycy ściągali zewsząd tanią siłę roboczą (głównie Azja i Afryka). Natomiast nie miało to nic wspólnego z pracą na takich zasadach na jakich pracują tubylcy.
Coś o tym wiem, bo wujek uciekł do Niemiec na początku lat 80-tych i musiał zaczynać wszystko od początku robiąc studia w Niemczech (żadna nostryfikacja dyplomu nie wchodziła w grę), a imał się różnych zajęć, głównie pracując bez umowy, bądź nielegalnie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl
![]() |
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno. |
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
bo ja znam takie przypadki. A teraz już dzięki wejściu do UE ten sam wtedy deportowany moze im pokazać cmok w bambus. rozumiesz już czy dalej brniesz ? |
||
|
|
Guest
|
|
|
Ja nie musze pytac emj10 bo znam mase ludzi, ktorzy tutaj przyjechali przed UE badz sa z krajow spoza UE - rosjan, ukraincow, uzbekow. Moja szefowa jest Bulgarka, ktora siedzi tu juz z parenascie lat. Multum jest osob takich jak ona i tak samo duzo Polakow.
Probleym to mogli miec ludzie niewyksztalceni, niewykwalifikowani, nieznajacy jezyka. Tu sie zgodze - takie osoby walily zapewne na czarno po jakichs budowach, farmach, magazynach. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 02.07.2014 o godz. 12:56.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Nam, jako Europejczykom , nie mogą dać złych warunków ze względu na wszechwładze związków zawodowych i innej maści nawiedzonych lewakow. Tu jest trochę inaczej niż piszą w Niezależnej czy innej Wyborczej. Poza tym większe zarobki bardziej napędzają gospodarkę i większe wpływy podatkowe. I po trzecie: tu juz rośnie trzecia generacja ludzi którzy w rubryce zawód wpisują bezrobotny. I ci ludzie niestety mają prawo głosu...
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 02.07.2014 o godz. 16:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Główne media przemilczały ciekawy fragment JK Bieleckiego (szefa Rady Gospodarczej przy premierze Tusku) w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków” :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"?
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u: http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.
Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No czytam, oglądam i w żadnym wypadku nie mogę dojść do takiego wniosku
![]() Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu? ![]() ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorzej, ze sam prezentujesz metdy z WSI-ozależnej czyli rżnięcie głupa. Skoro nie słyszałeś to się nie wypowiadaj. Skoro twierdzisz, że zbrodniarz "dobrze" dba o inteersy to pewnie Hitler czy Stalin też dobrze dbali ? O Jaruzelskim też pewnie nie słyszałeś i o Sikorskim pewnie też.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Poszukaj sobie bo ja nie mam czasu na to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Chyba jednak nie, bo nazwał go tylko obraźliwie "wielce czcigodny", a nie jak na prawdziwego dżentelmena przystało: "jego ekscelencja" ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 17:30.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|