The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak84
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2014, 20:47
Nie zawracam sobie glowy warunkami jakie wytowrzyla sama Unia. O dziwo w Anglii, czy u Ciebie w Niemczech jest masa obcokrajowcow nie bedacych obywatelami Unii, z glodu nie umieraja, czyz nie?
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 01.07.2014 o godz. 20:50.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.07.2014, 20:50
Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 01.07.2014, 20:58
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę nic mówić, ale wszystkie kraje w Unii Europejskiej podpisały Traktat Lizboński.
Acha. W Irlandii dwa razy rzeba było referendum robic bo pierwsze nie poszlo po mysli, NIE Francuzów i Holendrow zlekceważono, rzeczywiscie wszystkie kraje podpisały... Rządy podpisały wbrew woli obywateli- Z tym bym sie zgodził.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.07.2014, 20:59
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie,ze nie mial wyjscia. W koncu sprzedal suwerennosc kraju z pobudek patriotycznych a ponoc wielkim byl patryjota.

A na temat wycieczek personalnych (co innego mozna wymyslec jak argumentow brakuje) to bez wspanialej Unii nie moglbym do Anglii przyjechac?
Raczej sam masz problem z właściwą argumentacją, bo o ile do Anglii mógłbyś przyjechać, to bez tej Unii legalnie byś nie mógł pracować. I dobrze o tym wiesz. Ale to nie przeszkadza jak widać w struganiu "niezłomnego".
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.07.2014, 21:01
sanderuss i wiesniak84

Pretensje możecie mieć do rządu za czasów SLD i społeczeństwa które w wyniku wyborów zdecydowało o wejściu do UE a nie do późniejszych decyzji Śp. Lecha Kaczyńskiego ...

Cytat:
Czy wyraża Pan/Pani zgodę na przystąpienie Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej?

Według oficjalnych wyników PKW do urn poszło 58,85% uprawnionych do głosowania (tj. 17 586 215 osób) spośród 29 868 474 uprawnionych, 77,45% z nich (tj. 13 516 612) odpowiedziało tak na postawione pytanie. 22,55% z nich (tj. 3 936 012) odpowiedziało nie. Oddano również 126 194 głosy nieważne.
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.07.2014 o godz. 21:04.
wiesniak84
Guest

Stary 01.07.2014, 21:02
Nie chce nic mowic ale wszystkie kraje poza Unia Europejska nie podpisaly Traktatu Lizbonskiego.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.07.2014, 21:04
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Ale im bardziej chodzi o to, że nie podpisał .... Korwin tak jak nie podpisał Grodzka, Palikot czy Biedroń
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.07.2014, 21:09
Dodam wiecej, 3/4 entuzjaastow Unii mysli tak samo jak ty bo tak kazano im myslec. Na szczescie juz niedlugo i sie posypie.
Akurat mnie euroentuzjastą raczej ciężko nazwać, gdyż byłem przeciwko wejściu do UE
wiesniak84
Guest

Stary 01.07.2014, 21:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Raczej sam masz problem z właściwą argumentacją, bo o ile do Anglii mógłbyś przyjechać, to bez tej Unii legalnie byś nie mógł pracować. I dobrze o tym wiesz. Ale to nie przeszkadza jak widać w struganiu "niezłomnego".
Chyba sobie zartujesz albo nie wiesz o czym mowisz. To ze wiza byla potrzebna nie znaczy, ze nie moglbym pracowac legalnie. Zreszta sprawdz sobie ile osob wyjechalo po 89.
emj10
Senior Member

Stary 01.07.2014, 21:14
Oczywiście, że mógłbyś pracować legalnie, ale jednak rynek nie był tak liberalny i otwarty na obcokrajowców z Europy Wschodniej. Do Niemiec od lat 70-tych masowo ściągano Turków i Jugoli. Brytyjczycy ściągali zewsząd tanią siłę roboczą (głównie Azja i Afryka). Natomiast nie miało to nic wspólnego z pracą na takich zasadach na jakich pracują tubylcy.

Coś o tym wiem, bo wujek uciekł do Niemiec na początku lat 80-tych i musiał zaczynać wszystko od początku robiąc studia w Niemczech (żadna nostryfikacja dyplomu nie wchodziła w grę), a imał się różnych zajęć, głównie pracując bez umowy, bądź nielegalnie.
wiesniak84
Guest

Stary 01.07.2014, 21:20
Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.07.2014, 07:14
Oczywiscie masz racje. Ja tylko staram sie co poniektorym przedstawic jasna i klarowna sytuacje - bez UE swiat by sie nie skonczyl
Pewnie nie, ale tacy jak Ty lub podobni, którzy wyjechali do Angli w zdecydowanej wiekszości musieliby pracować na czarno, chowając się jak szczury przed Urzędem Imigracyjnym. Bez emerytury w przyszłości itp.Tak, ze róznica jest spora. W dalszym ciagu udajesz, ze nie rozumiesz o co chodzi.
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche
Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2014, 08:18
Pewnie nie, ale tacy jak Ty lub podobni, którzy wyjechali do Angli w zdecydowanej wiekszości musieliby pracować na czarno, chowając się jak szczury przed Urzędem Imigracyjnym. Bez emerytury w przyszłości itp.Tak, ze róznica jest spora. W dalszym ciagu udajesz, ze nie rozumiesz o co chodzi.
Pewnie dlatego, ze kłóci się to z lansowaniem tekstów Korwina Mikkego o UE. Zapewne wiesz, że jak taki bliski mu pogladowo kolega jak Neigel Farage doszedłby do władzy, to tacy jak Ty zostaliby za kark odstawieni do Dover i mocnym kopem odesłani na ląd po drugiej stronie kanału La Manche
Dlatego trochę zabawne są takie teksty, gdy jednocześnie dzieki UE chłepce się z angielskiej miski a jednocześnie dokazuje się na nią jako diabeł. Jednym słowem chciałbys jednocześnie zjeść ciastko i mieć ciastko, a tak sie po prostu nie da.
Gwiaździsty o czym ty piszesz? Otwarcie rynku pracy w Anglii było chłodna i wyrachowana kalkulacja kasty rządzącej. Bez dopływu młodej krwi i zapelnieniu dziury prac "entry level" i nisko płatnych prac fizycznych oraz przez to dopływu kasy z podatków Labourzysci nie byli by w stanie utrzymać rozrosnietego systemu benefitow i dopłat społecznych bez doprowadzenia kraju do bankructwa. Chleptanie z Angielskiej miski ma tu niewiele wspólnego z układem z Schengen czy regulacjami euro-kolchozu.
wiesniak84
Guest

Stary 02.07.2014, 08:54
Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co Imigracyjny ewentualnie za nielegalny pobyt ale jak juz przyznales po naprostowaniu Ciebie jednak i bez Unii moglbym w Uk przebywac legalnie. Za prace na czarno to skarbowka moglaby sie przyczepic a i nie tyle do mnie co do zatrudniajacego.
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 02.07.2014, 12:50
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty o czym ty piszesz? Otwarcie rynku pracy w Anglii było chłodna i wyrachowana kalkulacja kasty rządzącej. Bez dopływu młodej krwi i zapelnieniu dziury prac "entry level" i nisko płatnych prac fizycznych oraz przez to dopływu kasy z podatków Labourzysci nie byli by w stanie utrzymać rozrosnietego systemu benefitow i dopłat społecznych bez doprowadzenia kraju do bankructwa. Chleptanie z Angielskiej miski ma tu niewiele wspólnego z układem z Schengen czy regulacjami euro-kolchozu.
Sanderuss, niestety pomyliłeś pojęcia. Gdyby to zależało od kalkulacji rynku pracy to Anglia ściągnęła by na kontrakty do siebie pracowników z Bangladeszu czy innych Papuasów z wizą pobytową na czas pracy za 200 funtów/m bez możliwości zabrania na ten czas rodziny, tak jak to robili Niemcy np. w latach 90 -tych odnośnie polskich pracowników. Wiza na 2 lata (z konkretnym miejscem pracy) a potem wypad. A tu jednak sytuacja Wieśniaka84 i tych co skorzystali po wejściu do UE jest całkiem inna. Legalne osiedlenie, zarobki prawie jak miejscowi, składki na emeryturkę, socjal jak u tubylców itp. itd.

Cytat:
Dalej wypisujesz dyrdymaly. Kto by mnie deportowal, za co Imigracyjny ewentualnie za nielegalny pobyt ale jak juz przyznales po naprostowaniu Ciebie jednak i bez Unii moglbym w Uk przebywac legalnie. Za prace na czarno to skarbowka moglaby sie przyczepic a i nie tyle do mnie co do zatrudniajacego.
Swoja droga 1/4 sektora w Polsce, tak, w 2014 roku, tak w UE, pracuje na czarno.
O czym piszesz ? chyba niedokładnie przeczytałes o czym pisałem, przeczytaj więc jeszcze raz. Co do przebywania legalnie w Angli czy gdziekolwiek w Europie przed wstąpieniem UE, to było kilka możliwości ale tylko dla nielicznych. Prawda jest taka, że 90 % po wygaśnięciu wizy turystycznej przebywało by tam już nielegalnie ze wszystkimi tego konsekwencjami. Popytaj sie może emj co robili np. Niemcy jak złapali takiego jak Ty podczas pracy na czarno w Nimeczech bo ja znam takie przypadki. A teraz już dzięki wejściu do UE ten sam wtedy deportowany moze im pokazać cmok w bambus. rozumiesz już czy dalej brniesz ?
wiesniak84
Guest

Stary 02.07.2014, 12:54
Ja nie musze pytac emj10 bo znam mase ludzi, ktorzy tutaj przyjechali przed UE badz sa z krajow spoza UE - rosjan, ukraincow, uzbekow. Moja szefowa jest Bulgarka, ktora siedzi tu juz z parenascie lat. Multum jest osob takich jak ona i tak samo duzo Polakow.

Probleym to mogli miec ludzie niewyksztalceni, niewykwalifikowani, nieznajacy jezyka. Tu sie zgodze - takie osoby walily zapewne na czarno po jakichs budowach, farmach, magazynach.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 02.07.2014 o godz. 12:56.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2014, 15:51
Sanderuss, niestety pomyliłeś pojęcia. Gdyby to zależało od kalkulacji rynku pracy to Anglia ściągnęła by na kontrakty do siebie pracowników z Bangladeszu czy innych Papuasów z wizą pobytową na czas pracy za 200 funtów/m bez możliwości zabrania na ten czas rodziny, tak jak to robili Niemcy np. w latach 90 -tych odnośnie polskich pracowników. Wiza na 2 lata (z konkretnym miejscem pracy) a potem wypad. A tu jednak sytuacja Wieśniaka84 i tych co skorzystali po wejściu do UE jest całkiem inna. Legalne osiedlenie, zarobki prawie jak miejscowi, składki na emeryturkę, socjal jak u tubylców itp. itd.
Nie znasz się na lokalnych realiach to pozwól ze ci wytłumaczę. Nielegalnych z Pakistanow/Bangladeszów i innych egzotycznych miejscowej jest od zajebania. Tu nie potrzeba NINu i pozwolenia żeby zacząć pracę. Tu akceptują nawet lewe pozwolenia które ktoś se w paincie przerobił i wydrukować i stare włoskie dowody które każdy średnio rozgarnięty może sobie w domu na drukarce strzelić. Ostatnio nawet Theresa May ( taka nasza wersja Sienkiewicza ) przyznala ze dawno stracili rachubę ile tego tu jest. Kiedyś na bani wpadłem do kebaba w Portsmouth i krzyklem: "Immigration!" to cała obsługa chciała się o drzwi wyjściowe zabić, tak s..... .
Nam, jako Europejczykom , nie mogą dać złych warunków ze względu na wszechwładze związków zawodowych i innej maści nawiedzonych lewakow. Tu jest trochę inaczej niż piszą w Niezależnej czy innej Wyborczej. Poza tym większe zarobki bardziej napędzają gospodarkę i większe wpływy podatkowe.
I po trzecie: tu juz rośnie trzecia generacja ludzi
którzy w rubryce zawód wpisują bezrobotny. I ci ludzie niestety mają prawo głosu...
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 02.07.2014 o godz. 16:03.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 03.07.2014, 13:36
Główne media przemilczały ciekawy fragment JK Bieleckiego (szefa Rady Gospodarczej przy premierze Tusku) w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków” :
Cytat:
"W 2006 roku rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował o obniżeniu stawek podatku dochodowego z 40% na 32% i z 30% na 18%. Te zmiany weszły w życie od 2009 roku. W 2007 roku obniżyli też składkę rentową z 13% na 10%. Te zmiany dały istotny impuls prorozwojowy dla gospodarki"

Przyjaciel Tuska dodaje, że obniżka podatków wprowadzona przez rząd Jarosława Kaczyńskiego okazała się „bardzo korzystna dla Polski w momencie gwałtownego kryzysu, który miał miejsce na świecie w 2008 roku” i „przyczyniła się do tego, że Polska nie pogrążyła się w recesji”.

Szok i niedowierzanie! To pisowski rząd potrafił zrobić coś dobrego? I to ta zdrajczyni Gilowska? Panie premierze, proszę postawić do pionu pańskich współpracowników. Takie analizy ocierają się o dywersję!
LINK
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.07.2014, 14:58
Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2014, 15:59
palikot napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty dalej uważasz, jak "to jest absurd, żeby ludzie sami decydowali o tym na co wydawać swoje pieniądze"?
Pogorszyło Ci się na zmianę pogody ? Mniej ogladania komika Mikkego i będzie dobrze

Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u:

http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga
palikot
Senior Member

Stary 03.07.2014, 16:14
Pogorszyło Ci się na zmianę pogody ? Mniej ogladania komika Mikkego i będzie dobrze

Policja POlityczna w akcji. Metody jak w PRL-u:

http://niezalezna.pl/56977-poranna-w...zkanca-elblaga
Nie, nie, nie, akurat mi się pogorszyło od oglądania wystąpień niejakiej Małgorzaty Sadurskiej z PIS-u

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2014, 16:31
Nie, nie, nie, akurat mi się pogorszyło od oglądania wystąpień niejakiej Małgorzaty Sadurskiej z PIS-u
No to jej nie ogladaj, wielu ludzi dostaje też torsji jak słyszy Mikkego liżącego tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu.
palikot
Senior Member

Stary 03.07.2014, 16:45
No to jej nie ogladaj, wielu ludzi dostaje też torsji jak słyszy Mikkego liżącego tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu.
A na czym polega te lizanie dupy Putinowi Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2014, 16:48
A na czym polega te lizanie dupy Putinowi Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu?
Nie czytasz wywaidów swojego guru ? Lepiej się nie przyznawaj
emj10
Senior Member

Stary 03.07.2014, 16:52
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.

Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej.
palikot
Senior Member

Stary 03.07.2014, 17:06
Nie czytasz wywaidów swojego guru ? Lepiej się nie przyznawaj
No czytam, oglądam i w żadnym wypadku nie mogę dojść do takiego wniosku
Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2014, 17:07
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.

Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej.
Gorzej, ze sam prezentujesz metdy z WSI-ozależnej czyli rżnięcie głupa. Skoro nie słyszałeś to się nie wypowiadaj. Skoro twierdzisz, że zbrodniarz "dobrze" dba o inteersy to pewnie Hitler czy Stalin też dobrze dbali ? O Jaruzelskim też pewnie nie słyszałeś i o Sikorskim pewnie też.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 03.07.2014, 17:09
Liczyłem, że przedstawisz jakieś cytaty, których nie widziałem, bądź nagrania, gdzie liże tyłek Putinowi, Jaruzelskiemu czy Sikorskiemu?
Nie mam czasu bawić się wszukanie linków. Niedawno wypowiadał się o "Jego Ekscelencji Sikorskim" jaki to fajny i madry polityk . Poszukaj sobie bo ja nie mam czasu na to.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.07.2014, 17:20
Było pewnie w pisozależnej, a tam cała prawda całą dobę

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
palikot
Senior Member

Stary 03.07.2014, 17:26
Nie mam czasu bawić się wszukanie linków. Niedawno wypowiadał się o "Jego Ekscelencji Sikorskim" jaki to fajny i madry polityk . Poszukaj sobie bo ja nie mam czasu na to.
Powtarzał jeszcze setki razy WIELCE CZCIGODNY JAROSŁAW KACZYŃSKI a wczoraj w Kropce nad I powiedział, że w czasach trudnych(wojna) byłby dobrym prezydentem więc nie wiem czy jemu też dupę lizał czy nie?
Chyba jednak nie, bo nazwał go tylko obraźliwie "wielce czcigodny", a nie jak na prawdziwego dżentelmena przystało: "jego ekscelencja"
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 17:30.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów