The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2014, 17:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też nie słyszałem aby Korwin lizał tyłek Putinowi. Co najwyżej stwierdził, że to przywódca, który dobrze dba o własny naród i z tą tezą również ja się zgadzam.

Dorabianie dalszych historii do tych wypowiedzi to już metody rodem z pisozależnej.
A jak skomentujesz takie zdania wypowiedziane przez JKM ? :
Cytat:
[o Kiszczaku] P. gen. Kiszczaka należy podziwiać. Z tego, co wiem, jeszcze na kilka dni przed rozmowami Polska miała pójść drogą chińską: zachować zamordyzm – zlikwidować po cichu socjalizm. Tak jak radzili: śp. Mirosław Dzielski (polecał nazwę: „socjalizm indywidualistyczny”…) śp. Stefan Kisielewski („Wziąć za pysk – i wprowadzić liberalizm!”), Stanisław Michalkiewicz (z pewnymi zastrzeżeniami…) czy niżej podpisany.

[o Jaruzelskim, powtarza komunistyczne kłamstwa o groźbie sowieckiej agresji] P. Generał w 1982 roku to nie był żaden polityk, żaden wojskowy – tylko ciapowaty wrażliwiec, który pragnął tylko, by panował spokój i porządek, by nie weszli Sowieci

[o Jaruzelskim] Generał Jaruzelski to postać historyczna, dość tragiczna, dobry wojskowy

[o Jaruzelskim raz jeszcze] Bo ja mam pretensje, że p.gen. Wojciech Jaruzelski nie poszedł drogą śp. Augusta Pinocheta, choćby miało zginąć jeszcze 1500 (jak w Chile) ludzi.

[o Józefie Stalinie] Stalinizm był dyktaturą jednostki, d***kracja to dyktatura (tfu!) Większości. Z dwojga złego chyba już wolę Stalina. Był mniej krwiożerczy – i można Mu było przemówić do rozsądku. Tej (tfu!) Większości się nie da.

[o stalinowskich sędziach] Jeżeli Stalin kazał kogoś skazać, to sędziowie mieli na ogół taki odruch, żeby nie skazywać.

[o ewentualnym skazaniu Kiszczaka] W sprawach komunistycznych... Jestem tu akurat nieobiektywny, bo uważam, że w ogóle powinno tu być przedawnienie.

[o ustawie śmieciowej i znowu Stalinie] to jest niestety realizacja kretyńskich zaleceń tej bandy złodziei i durniów, czyli Komisji Europejskiej... (...) Stalin jednak, co by o nim nie powiedzieć, takich głupich ustaw nie wydawał.

[o spaleniu budki koło ambasady rosyjskiej, w trakcie ostatniego Marszu Niepodległości] Moim zdaniem prezydent albo minister spraw zagranicznych powinien bardzo starannie przeprosić za to zajście, nie czekając aż MSZ rosyjski zażąda przeprosin. Trzeba było samemu wyjść z inicjatywą. Opóźnienia w tej sprawie są niedopuszczalne.

[o Piłsudskim] w każdym mieście i miasteczku są ulice noszące nazwisko człowieka,który najprawdopodobniej na niemieckie polecenie (plebiscyt w Prusiech i na Śląsku!!) wdał się był w idiotyczną wojnę z bolszewikami – ale i popierał bolszewików przeciwko „białym” (którą to sprzeczność najłatwiej zrozumieć przy założeniu, że bolszewicy byli niemieckimi agentami…)

[o morderstwie na Przemyku] Któregoś dnia lekko sobie podpiwszy szedł sobie z kolegami wpadł na policję, wykrzykiwał na baranach antyrządowe hasła. Policjanci go wzięli, przyłożyli mu parę razy, a Przemyk chudzina niestety nie przeżył

[o morderstwie na Popiełuszce] Najprawdopodobniejsza hipoteza była taka, że pan generał Jaruzelski, kiedyś chrząknął i powiedział „ten ksiądz, to chyba za dużo gada”, generał niżej powiedział „generał Jaruzelski powiedział., że ten ksiądz za dużo gada”, ktoś jeszcze niżej powiedział coś tam, a Piotrowski powiedział „no to chłopaki, bierzemy kamulki i idziemy”

[jeszcze troszkę] Z punktu widzenia generała Jaruzelskiego zarówno wydarzenia w kopalni Wujek, jak i to to są wypadki przy pracy. Przecież to nie było w żadnym przypadku planowane
R.Winnicki o JKM :
Cytat:
Polityk to organizator życia zbiorowego. Dlatego Korwina-Mikke jako polityka nie traktuję. Jest on celebrytą, który od ćwierć wieku urządza specyficzny show polityczny, trwoniąc w kolejnych przegranych kompaniach wyborczych zaangażowanie i potencjał wielu, najczęściej młodych i bardzo młodych, ludzi. Nie mam jeszcze trzydziestki, a jestem w stanie wymienić co najmniej kilka fal odejść od Korwina znanych mi osobiście ludzi rozczarowanych tym, że zamiast poważnej roboty politycznej, potrafi każdą sprawę zamienić w jednoosobowy cyrk.

Janusz Korwin-Mikke został wykluczony z Honorowego Komitetu Poparcia Marszu Niepodległości. Decyzję podjęło kierownictwo Stowarzyszenia Marsz Niepodległości. Paragraf, na podstawie którego JKM został usunięty, brzmiał: notoryczne opowiadanie głupot szkodzących inicjatywie Marszu. W sumie dobrze się stało, ponieważ już tydzień później Korwin-Mikke rozpoczął swoją prywatną wojnę z paraolimpiadą, udowadniając po raz enty, że albo nie chce, by brano jego wypowiedzi poważnie, albo że rzeczywiście lubuje się w opowiadaniu głupot. W jednym czy w drugim przypadku dobrze się stało, że został usunięty z Komitetu. Wiem, że fani Korwina potrafią każdy jego wyskok próbować wytłumaczyć, ale niestety – naprawdę mamy dosyć wyzywania od socjalistów (pobożnych, narodowych czy jakichkolwiek) każdego, kto nie zgadza się z jego wizją świata. Uważam to za obłędne i sekciarskie, a politycznie jałowe, czego najlepszym świadectwem jest historia kolejnych struktur partyjnych tworzonych przez tego człowieka. Marsz Niepodległości to impreza narodowa, wspólnotowa. Uczestniczą w niej ludzie z bardzo szerokiego spektrum ideowego – jeśli ktoś własnego ego, swojej manii fałszywego etykietowania ludzi i swojego partyjniactwa nie potrafi w związku z tym schować na ten jeden dzień, to niestety nie jest nam po drodze.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2014, 17:48
Ten Winnicki z RN mądrze prawi. Zresztą wiele razy go słuchałem w TV i mam o nim jak najlepszą opinię. Chętnie bym go widział w wielkiej koalicji sanacji Polski.

Co do MN. Nie dziwi mnie nowy pomysł Mikkego, który ubździł sobie konkurencyjny marsz gdzieś chyba 5 października czyli na miesiac przed najważniejszym dla Polaków Marszu Niepodległości 11 Listopada. Dla nikogo nie jest tajemnica, ze ten Mikkego odbywałby się kosztem MN. Bo dobrze wiadomo, ze ze względów logistycznych i finansowych ten kto przyjedzie 5 października do Warszawy raczej już nie pojedzie na 11 listopada. Przypadek ? nie sadzę.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 03.07.2014 o godz. 18:01.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2014, 18:09
Wyciągać pojedyncze zdania z kontekstu, brawo. wsi24 i gw byłoby dumne
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.07.2014, 18:10
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
A jak skomentujesz takie zdania wypowiedziane przez JKM ? :
Cytat:
[o Kiszczaku] P. gen. Kiszczaka należy podziwiać. Z tego, co wiem, jeszcze na kilka dni przed rozmowami Polska miała pójść drogą chińską: zachować zamordyzm – zlikwidować po cichu socjalizm. Tak jak radzili: śp. Mirosław Dzielski (polecał nazwę: „socjalizm indywidualistyczny”…) śp. Stefan Kisielewski („Wziąć za pysk – i wprowadzić liberalizm!”), Stanisław Michalkiewicz (z pewnymi zastrzeżeniami…) czy niżej podpisany.
Tak podziwia go, za to, że wszystkich tym idiotów z solidarności przekupił i zarazem wykiwał. Ja też o go podziwiam w tym wypadku, a w sumie ja mam inne zdanie. Prostych roboli po marksistowskich, czy tam leninowskich zawodówkach każdy kto ma trochę oleju w głowie by zagrał jak z dziećmi. Więc zgadzam się, z tym podziwem dla Kiszczaka JKM przesadza. Nie zrobił nic nadzwyczajnego. Po prostu ich ograł jak dzieci

Cytat:
[o Jaruzelskim, powtarza komunistyczne kłamstwa o groźbie sowieckiej agresji] P. Generał w 1982 roku to nie był żaden polityk, żaden wojskowy – tylko ciapowaty wrażliwiec, który pragnął tylko, by panował spokój i porządek, by nie weszli Sowieci
No tak bo skąd miał wiedzieć, czy Ruscy wejdą? Nikt tego nie wie do dzisiaj

Cytat:
[o Jaruzelskim] Generał Jaruzelski to postać historyczna, dość tragiczna, dobry wojskowy
Józef Piłsudski wielki mąż stanu, a jak robił zamach stanu zamordował więcej niż Jaruzelski. Tylko co to ma do rzeczy w ocenie jego osiągnięć wojskowych?

Cytat:
[o Jaruzelskim raz jeszcze] Bo ja mam pretensje, że p.gen. Wojciech Jaruzelski nie poszedł drogą śp. Augusta Pinocheta, choćby miało zginąć jeszcze 1500 (jak w Chile) ludzi.
Za wykipedia: "Od momentu przejęcia władzy, Pinochet rozpoczął intensywne reformy wolnorynkowe w Chile. 11 marca 1974 Pinochet ogłosił deklarację, której najważniejszą tezą był program "zamienienia Chile z kraju proletariuszy w kraj wolnych przedsiębiorców". Zgodnie z tą deklaracją Pinochet prowadził politykę gospodarczą opartą na wolnym rynku, dla której teoretyczną podstawą były koncepcje Miltona Friedmana i ekonomistów z kręgu "Chicago Boys". W ciągu kilku lat przeprowadzono niemal całkowitą reprywatyzację majątku, częściowo znacjonalizowanego przez Allende, likwidację istniejących jeszcze przed czasami Allende monopoli państwowych, zniesiono płacę minimalną, zakazano działania związkom zawodowym, obniżono podatki (w największym stopniu dla osób najzamożniejszych, ponieważ wprowadzono podatek ryczałtowy osobowy, w miejsce progresywnego) oraz przeprowadzono gruntowną reformę systemu bankowego i emerytalnego." Cały program KNP

Ja mam pretensje do wszystkich, którzy to mogli zrobić, począwszy od Bieruta kończąc na Tusku... że tego nie zrobili

[
Cytat:
o Józefie Stalinie] Stalinizm był dyktaturą jednostki, d***kracja to dyktatura (tfu!) Większości. Z dwojga złego chyba już wolę Stalina. Był mniej krwiożerczy – i można Mu było przemówić do rozsądku. Tej (tfu!) Większości się nie da.
Wyrywanie zdań z kontekstu jest przezabawne. Idąc tym waszym tropem rozumowania to: Dyktatura też jest w Chinach, jakoś nie widzę, żeby Chińczykom było źle w obecnym systemie gospodarczym. Zresztą Chilijczykom też chyba źle nie było za Pinocheta

Cytat:
[o stalinowskich sędziach] Jeżeli Stalin kazał kogoś skazać, to sędziowie mieli na ogół taki odruch, żeby nie skazywać.
To samo, dodam jeszcze, że rozumiem, żyłeś w tym systemie, albo czytałeś różne książki historyków na temat tego jak kształtowały się moralne wartości komunistycznych sędziów i ich korelację z ich decyzjami

Cytat:
[o ewentualnym skazaniu Kiszczaka] W sprawach komunistycznych... Jestem tu akurat nieobiektywny, bo uważam, że w ogóle powinno tu być przedawnienie.
Konteksty konteksty...

Cytat:
[o ustawie śmieciowej i znowu Stalinie] to jest niestety realizacja kretyńskich zaleceń tej bandy złodziei i durniów, czyli Komisji Europejskiej... (...) Stalin jednak, co by o nim nie powiedzieć, takich głupich ustaw nie wydawał.
Jeśli Stalin takich głupich ustaw nie wydawał, to pokazuje tylko jak idiotycznym systemem jest Unijny. JKM na 100% tutaj racji. Nie wiem o co ci chodzi?

Cytat:
[o spaleniu budki koło ambasady rosyjskiej, w trakcie ostatniego Marszu Niepodległości] Moim zdaniem prezydent albo minister spraw zagranicznych powinien bardzo starannie przeprosić za to zajście, nie czekając aż MSZ rosyjski zażąda przeprosin. Trzeba było samemu wyjść z inicjatywą. Opóźnienia w tej sprawie są niedopuszczalne.
Nie rozumiem kompletnie o co ci chodzi. Zarzucasz komuś, że ma odrobinę kultury. To jest cały PIS?

Cytat:
[o Piłsudskim] w każdym mieście i miasteczku są ulice noszące nazwisko człowieka,który najprawdopodobniej na niemieckie polecenie (plebiscyt w Prusiech i na Śląsku!!) wdał się był w idiotyczną wojnę z bolszewikami – ale i popierał bolszewików przeciwko „białym” (którą to sprzeczność najłatwiej zrozumieć przy założeniu, że bolszewicy byli niemieckimi agentami…)
Można to sparafrazować w stylu JKM z przymrużeniem oka oczywiście: Postać historyczna. Wielki Polityk, wojskowy słaby?

Cytat:
[o morderstwie na Przemyku] Któregoś dnia lekko sobie podpiwszy szedł sobie z kolegami wpadł na policję, wykrzykiwał na baranach antyrządowe hasła. Policjanci go wzięli, przyłożyli mu parę razy, a Przemyk chudzina niestety nie przeżył
Ale co z tego wynika? Sugerujesz, że twierdzi, że winny jest Przemyk tej tragedii?

Cytat:
[o morderstwie na Popiełuszce] Najprawdopodobniejsza hipoteza była taka, że pan generał Jaruzelski, kiedyś chrząknął i powiedział „ten ksiądz, to chyba za dużo gada”, generał niżej powiedział „generał Jaruzelski powiedział., że ten ksiądz za dużo gada”, ktoś jeszcze niżej powiedział coś tam, a Piotrowski powiedział „no to chłopaki, bierzemy kamulki i idziemy”
Pogrubione i wszystko w temacie.

Cytat:
[jeszcze troszkę] Z punktu widzenia generała Jaruzelskiego zarówno wydarzenia w kopalni Wujek, jak i to to są wypadki przy pracy. Przecież to nie było w żadnym przypadku planowane
No na zdrowy rozsądek, gdyby było planowane to wszystkie strajki w tamtym czasie byłyby w ten sposób tłumione. Tak samo jak zginął ten młody 13 letni kibic w 97. Chyba nie sugerujesz, że to nie był wypadek przy pracy. Owszem, że był, skoro by nie był, to by wytłukli wszystkich. Pałą dostał jeden tak się złożyło, że śmiertelnie ale nikt nie usprawiedliwia czynu, tak samo jak jego wypowiedź na temat kopalni Wujek nie usprawiedliwia tych co strzelali. JKM tą logiką kieruje się w wielu wypowiedziach. Znowu konteksty konteksty

Ja na ten temat nie mam zdania. On wie więcej, bo działał politycznie w tamtym czasie. Jest to polityk-racjonalista. On wie, że jak działa polityka i ocenia wszystkie działania realnie. Nie widać w nim pobudek emocjonalnych, czyli w ocenach w żadnym wypadku nie kieruje się emocjami. Nie widać u niego chęci zemsty, co elektoratowi PIS-u, czy RN nie na rękę, bo niektórzy to pewnie na Moskwę by czołgami się chcieli pchać i zająć nie tylko Kreml ale i dojść do Kamczatki. Spokojnie. Wyrywanie z kontekstu wypowiedzi, nie znając ogólnego zarysu idei jaką się kieruje, jest słabe. Już całe społeczeństwa do tego doszły, że jest to marny element walki politycznej. Najpierw trzeba poznać intencję, ostatnie działania, wartości którymi się ktoś kieruje, sprawdzić czy to wszystko jest spójne a potem analizować 2 zdania jakiś poglądów na dany temat.

A co do Winnickiego. Fajny gość, lubię go, lubię też Bosaka, Zawiszę, i cały ten ich Ruch, ale jedno mi się nie podoba. To nie są politycy, bardziej aktywiści. Nie ma tam elementów tj: zachowanie zimnej krwi, trzeźwej oceny za dużo budowania więzi na emocjach. To polityczny błąd w perspektywie długofalowej. Jak się w Polsce tylko na chwilę poprawi, to nikt nie będzie chciał machać szabelką.
A Winnicki niech nie .......i, bo rozumiem, że jak jest taki poprawny politycznie, to niech nie mówi o całej klasie politycznej "postkomuniści" "komuniści" "zdrajcy" itd. - zresztą całkiem słusznie. Sam mówi jak jest a drugiemu zarzuca że robi to samo. Pachnie hipokryzją. Jak ich lubię, to niech nie .......ą proszę ich
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 18:23.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2014, 18:15
Skomentuj też słowa Winnickiego, który kolega wyżej wstawił:

Cytat:
Polityk to organizator życia zbiorowego. Dlatego Korwina-Mikke jako polityka nie traktuję. Jest on celebrytą, który od ćwierć wieku urządza specyficzny show polityczny, trwoniąc w kolejnych przegranych kompaniach wyborczych zaangażowanie i potencjał wielu, najczęściej młodych i bardzo młodych, ludzi. Nie mam jeszcze trzydziestki, a jestem w stanie wymienić co najmniej kilka fal odejść od Korwina znanych mi osobiście ludzi rozczarowanych tym, że zamiast poważnej roboty politycznej, potrafi każdą sprawę zamienić w jednoosobowy cyrk.

Janusz Korwin-Mikke został wykluczony z Honorowego Komitetu Poparcia Marszu Niepodległości. Decyzję podjęło kierownictwo Stowarzyszenia Marsz Niepodległości. Paragraf, na podstawie którego JKM został usunięty, brzmiał: notoryczne opowiadanie głupot szkodzących inicjatywie Marszu. W sumie dobrze się stało, ponieważ już tydzień później Korwin-Mikke rozpoczął swoją prywatną wojnę z paraolimpiadą, udowadniając po raz enty, że albo nie chce, by brano jego wypowiedzi poważnie, albo że rzeczywiście lubuje się w opowiadaniu głupot. W jednym czy w drugim przypadku dobrze się stało, że został usunięty z Komitetu. Wiem, że fani Korwina potrafią każdy jego wyskok próbować wytłumaczyć, ale niestety – naprawdę mamy dosyć wyzywania od socjalistów (pobożnych, narodowych czy jakichkolwiek) każdego, kto nie zgadza się z jego wizją świata. Uważam to za obłędne i sekciarskie, a politycznie jałowe, czego najlepszym świadectwem jest historia kolejnych struktur partyjnych tworzonych przez tego człowieka. Marsz Niepodległości to impreza narodowa, wspólnotowa. Uczestniczą w niej ludzie z bardzo szerokiego spektrum ideowego – jeśli ktoś własnego ego, swojej manii fałszywego etykietowania ludzi i swojego partyjniactwa nie potrafi w związku z tym schować na ten jeden dzień, to niestety nie jest nam po drodze.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 03.07.2014, 20:11
Winnicki ma inne spojrzenie na wiele rzeczy (podejscie do Polski, gospodarki) niz JKM, wiec po co chcesz tlumaczenia "co autor mial na mysli"? Po prostu opinia jednego polityka na temat drugiego, co wiecej?

I cos dla masochistów : Madrosci życiowe Piotra Szumlewicza...
Powód: Szumi
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 03.07.2014 o godz. 21:14.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.07.2014, 21:16
Czyli zatkało kakao

Ja po JKM jechałem w tym temacie wiele razy i dalej będę to robił, ale jeżeli ktoś posługuje się kłamstwem i wtyka komuś w usta to czego nie powiedział to trzeba interweniować.

Tuby propagandowe PiS-u, w których prym wiedzie Sakiewicz i Karnowscy od eurowyborów sprezentowały już kilkaset laurek nt. JKM i mnie to nie dziwi, bo psy gończe zostały spuszczone i konkurenta politycznego trzeba wyciąć do kości.

Kto sądzi, że będzie koalicja PiS-KNP ten arcynaiwniak.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.07.2014, 21:25

Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.07.2014, 21:33
http://www.podgladajac-ziemian-a-w-s...5/zakaz-wstepu AMEN
palikot
Senior Member

Stary 03.07.2014, 22:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Skomentuj też słowa Winnickiego, który kolega wyżej wstawił:
Co mam komentować? Cała polityka w demokracji to show o czym największym przykładem to obecny sejm. Kto zrobi show lepsze, ten wygrywa. Niestety czy tego chcemy czy nie. Tak samo RN robi show, przychodząc na różnego typu lewicowych kretynów i przerywa ich wydarzenia, tak samo Korwin idzie do telewizji coś tam powie kontrowersyjnego. Tylko różnica jest taka, że tamtych powsadzają do pierdla a temu na FB 5 tys dziennie lajków przybywa, i tym sposobem może dotrzeć do swoich potencjalnych wyborców programem, pokazując filmy z jego występów czy artykuły. JKM osiąga cel, a RN przeciwnie. Na tym polega agitacja polityczna w demokracji. JKM robi to lepiej niż koledzy Winnicki Bosak Zawisza. Winnicki udaje świętą krowe i to mi się nie podoba. Jak walczy o wartości: Bóg Honor Ojczyzna, to niech nie kłamie, nie manipuluje, bo nie przystoi ludziom z tak zacnymi ideałami zarzucać komuś rzeczy, które sami robią.

Ale pomijając moralne pobudki, to niech się pan Winnicki zastanowi, jeśli chce być politykiem. Co jest ważniejsze? Cel, który chce się osiągnąć? Czy forma wystąpień? W polityce robi się rzeczy które prowadzą do celu. A forma jest tylko środkiem do osiągnięcia celu. Tak jak PO kłamało o liberaliźmie, tak teraz są socjal-demokracją, tak PIS kłamie, że jest prawicą a są katolickimi-socjalistami. Ale cel mają osiągnięty! PO przy władzy, PIS jest uważana jako prawica. Jeśli on chce prowadzić politykę i jako środkiem do osiągnięcia celu wziął sobie wartości martyrologiczne, to przegra. Dziś zwłaszcza dziś są one niepopularne czy tego chcemy czy nie! Dziś sławę zdobywa się na skandalach, a JKM wykorzystuje to do osiągnięcia swojego celu. Wzbudza zainteresowanie, czasem skrajne uczucia, niechęć, resztę robi facebook youtube i internet. W obecnych czasach przy tym poziomie wpierania głupot ludziom do głowy i manipulacji, inaczej systemu nie da się zmienić. Czołgami się szturmu na sejm nie zrobi.

I na koniec. Sorry taka jest polityka. Ja myślę realistycznie i nie mam ochoty się łudzić. Zastanawiam się co jest moim celem. Moim celem jest więcej wolności: na stadionach, na ulicy, w biznesach i każdym innym obszarze. Żadna partia z obecnych w sejmie mi tego nie gwarantuje. PO mi ogranicza wiele obszarów życia, wszystko pod przymusem PIS robi dokładnie to samo wystarczy program przeczytać, często między sobą zarzucają sobie rzeczy, które sami robią, lub robili- co obniża ich wiarygodność totalnie. Więc ja mam w dupie, co JKM mówi o Jaruzelu, co mówi o niepełnosprawnych, jakie zdanie ma o obywatelu X Jeśli gwarantuje mi to, że będę miał więcej praw, wolności i własności to mi to odpowiada... sorry polityka, taki mam klimat i na niego głosuje.
Jak ktoś ma inny cel. np zemsta i ktoś mu to gwarantuje ok. Niech głosuje. Ktoś lubi szablą machać przed głową Russkich i to mu do szczęścia potrzebne ok. Ma wybór. Są partie w Polsce które to gwarantują
Ja mam trochę inne cele, nie bawi mnie leczenie kompleksów murzyńskości, ani wieczne szukanie winnych. Ja potrzebuje żeby państwo nie wtrącało mi się do przysłowiowego gara z zupą a z zapowiedzi PISU wynika, że oni tego nie gwarantują, wręcz przeciwnie! Mają programy jak mi bardziej do tego gara wleźć, co potwierdziła pani Sadurska z PIS-u dobitnie, więc ja im mówię im STOP przy urnie.
To tyle

Polecam słuchać tego pana a nie jakiś idiotek-karierowiczek za pieniądze podatnika:

Jak ktoś to oglądnie, to mu się od razu lampka zapali, gdzieś to już słyszałem, ktoś już o tym mówił... JKM
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.07.2014 o godz. 22:38.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.07.2014, 22:49
Sorry chlopaki - rozumiem podniecenie JKM-em , zwykle taka medialna bezkompromisowośc jest lepem na muchy do którego przyciąga się wyborcow a że sie słucha tylko tego co się chce usłyszeć ...no cóz - byly tu podane przyklady w bardzo ograniczonym zakresie. Niby antykomunista ale do Kiszczaka i Jaruzela ma nutke sympatii,niby patriota ale insynuuje że Hitler to nie była taki zły bo nie ma dowodow że wiedział co słychac w Auschwitz, niby liberał ale jednak monarchista , niby monarchista ale chcialby dyktatury. K...a ludzie jak mozna byc dyktatorem - który powiem jak chlop chlopu DYKTUJE upsss rozkazuje innym co maja robić z liberalizmem gdzie każdy robi to co chce. Inaczej mówiąc co ma dyktatura wspolnego z wolnościa. Wiem usłyszeliscie kilka rzeczy które chcielście a na reszta zatykacie uszy. Wasze prawo. Ale chlopaki jesteście dymani. Tyle Wam powiem. Clou sprawy jest tez takie że KNP jest tysiąc razy bardziej bezalternatywne co do mozliwości koalicyjnych niż określany tym zdaniem przez wielu z wyznawców Korwina - PIS. A za tym idzie kompletna niemożnośc realizacji ich/Waszych postulatów gospodarczych. Te są na tyle rewolucjne że nawet jesli byłyby mozliwe do zrealizowania to musialby byc realizowane całościowo a nie tak jak niektórzy twierdza - tylko wybrane - w zamian za popieranie tego czy innego rządu.Ba... szef KNP sam twierdzi ze on nie chce rządzić tyle chce żeby inni realizowali choćby niektore jego pomysly. czyi odpowiedzialności brac nie chce - tylko synekury. Krótko mówiąc - dużo szumu , mało mleka. Szkoda tylko tych kilku procent które urwie prawicy.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.07.2014 o godz. 22:53.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.07.2014, 08:39
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Sorry chlopaki - rozumiem podniecenie JKM-em , zwykle taka medialna bezkompromisowośc jest lepem na muchy do którego przyciąga się wyborcow a że sie słucha tylko tego co się chce usłyszeć ...no cóz - byly tu podane przyklady w bardzo ograniczonym zakresie. Niby antykomunista ale do Kiszczaka i Jaruzela ma nutke sympatii,niby patriota ale insynuuje że Hitler to nie była taki zły bo nie ma dowodow że wiedział co słychac w Auschwitz, niby liberał ale jednak monarchista , niby monarchista ale chcialby dyktatury.
Trzeba być naprawdę ograniczonym, żeby nie zrozumieć o co chodzi w aluzjach do Hitlera.
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 08:49
I tak samo do Putina, niepelnosprawnych itp itd. To tylko niestety pokazuje jakie tepe spoleczenstwo mamy w Polsce i tym razem wcale nie mialem zamiaru cytowac Korwina
emj10
Senior Member

Stary 05.07.2014, 09:33
Wczoraj właśnie ze znajomym rozmawialiśmy na tematy stricte sportowe i temat zszedł na pojemność mózgu oraz przeciętne IQ. Wiedziałem, że maksymalnie mózg mężczyzny ma jakieś 1400 cm3 pojemności, a kobiety mniej, bo ledwie 1200 cm3, ale wtedy przypomniał nam się Korwin i to jego stwierdzenie o tym, że kobiety są bardziej uśrednione dzięki czemu mimo, że przegrywają pod względem IQ jeśli chodzi o elity oraz klasę średnią, ale wygrywają jeśli chodzi o przeciętną Kowalską i Kowalskiego.

W tym właśnie elemencie Korwin odróżnia się od reszty klasy politycznej, że posiada naprawdę bogatą wiedzę ogólną i wykorzystuje ją w mniej, bądź bardziej oszołomski sposób. Już to widzę jak nauczeni z kartki i przekazów dnia posłowie PO i PiS dyskutują na tego typu tematy
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.07.2014, 16:02
Wrzucenie PiS do worka razem z PO jest co najmniej niestosowne. Poza tym, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki sens mają rozważania, lub jakie wartości merytoryczne mają rozważania na temat poj ludzkiego mózgu w kluczowych dla Państwa Polskiego sprawach?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 17:10
Taki, ze np niektorzy glosuja na PO tylko,zeby Pis nie wygral bo bedzie wojna z kacapami bo mniejsze zlo, bo Kaczynski mieszka z kotem itp itd opcje,partie, kandydaci do wyboru.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 05.07.2014 o godz. 17:10.
palikot
Senior Member

Stary 05.07.2014, 17:23
Na pewno różni się od nich KNP
:

Na pewno to nie jest program PIS-u i PO
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.07.2014 o godz. 17:26.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.07.2014, 18:23
Tymochowicz raz jeszcze https://www.facebook.com/ptymochowic...82154568480715
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 19:11
Jaki jest sens wrzucania tutaj Tymochowicza?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.07.2014, 19:29
Bo to odpowiedni temat.
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 19:30
Urbana jeszcze wrzuc w takim razie.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.07.2014, 19:49
wrzucałem kilka stron wcześniej .
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 20:33
To twoi mentorzy?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.07.2014, 20:59
na pewno nie.
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 21:06
Tymbardziej nie rozumiem jaki ma cel przytaczanie przez Ciebie takich indywiduow. Z drugiej strony takie szumowiny idealnie pasuja do obrazu polskiej polityki wiec moze i faktycznie to odpowiednie miejsce. Szkoda tylko, ze na kibicowskim forum ale co zrobisz.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 05.07.2014, 22:07
Tymochowicz dostal pieniądze za sprowokowanie ustawki z narodowcami z bardzo prostego powodu. Nic bardziej nie laczy jak poczucie zagrozenia a jak sie sprowokuje MW do jakiejs pyskowki mozna to wyciagnac I przedstawic jako regule. Wtedy ruszy oburzenie pseudointeligencji jak to tak mozna I bach, mamy kolejna zaslone dymna typu mamamadzi 6. Zastanawiam sie tylko kto wystawil znanego bezkrgowca Tymochowicza do naglego nawrocenia sie
wiesniak84
Guest

Stary 05.07.2014, 22:25
Mniej wiecej o to mi chodzilo. Tymochowicz to choragiewka. Nie wiem czy za pieniadze czy za co. Nie wiem kto nim kieruje. Na pewno za to wiem po co. Jak on sam kiedys przyznal polskie spolecznestwo to debile wiec i on stosuje metody dla debili. Nie pojmuje jedynie tego jakie znaczenie dla mnie czy kogos innego kto nie jest debilem maja obecne( bo za rok moga byc inne) poglady tegoz osobnika.
palikot
Senior Member

Stary 06.07.2014, 02:12
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Tymochowicz dostal pieniądze za sprowokowanie ustawki z narodowcami z bardzo prostego powodu. Nic bardziej nie laczy jak poczucie zagrozenia a jak sie sprowokuje MW do jakiejs pyskowki mozna to wyciagnac I przedstawic jako regule. Wtedy ruszy oburzenie pseudointeligencji jak to tak mozna I bach, mamy kolejna zaslone dymna typu mamamadzi 6. Zastanawiam sie tylko kto wystawil znanego bezkrgowca Tymochowicza do naglego nawrocenia sie
I na ogół ma to skutek odwrotny od zamierzonego... jak z JKM

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 07.07.2014, 12:22
Ilustracja na okładkę dziejów dziennikarstwa III RP

Od lewej : Adam Michnik, Agnieszka Kublik, Monika Olejnik (przypadkiem wszyscy piszą dziś dla Gazety Wyborczej) oraz "człowiek honoru" Czesław Kiszczak
emj10
Senior Member

Stary 07.07.2014, 12:31
Oj oj. Te same panie w innym towarzystwie

PS. Żeby nie było znowu teorii spiskowych to obie panie oprócz Adama Michnika, Czesława Kiszczaka i Jarosława Kaczyńskiego przeprowadzały kilkadziesiąt innych wywiadów wspólnie.

Całość została opublikowana w książce "Dwie na jednego" w 2006 roku:
http://allegro.pl/dwie-na-jednego-ol...218026806.html

JEDEN; Petelicki, Piesiewicz, Pałubicki, Nizieński, Wajda, Balcerowicz, Kiszczak/Michnik, Tusk, Miller, Tusk, Gocłowski, Kwaśniewski, Oleksy, Nałęcz, Życiński, Wassermann, L.Kaczyński, Rokita, Kurtyka, Jurek, J.Kaczyński, Borusiewicz
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.07.2014 o godz. 12:41.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów