The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2014, 07:30
Nasz trener to się ostatnio chyba głównie udzielaniem wywiadów zajmuje -- prawie codziennie coś nowego się pojawia
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.05.2014, 18:44
to ze pojawiają sie wywiady nie znaczy ze Smuda ich udzielił

bunoza napisał(a):
Wyróżniłbyś któregoś z trenerów, z którym pracowałeś podczas pobytu w Krakowie?
Może niektórych zaskoczę tym, co powiem, ale chciałbym wyróżnić Franciszka Smudę. Naprawdę wszyscy trenerzy byli dobrzy, ale to ten trener mi zaufał i dał szansę. Powiedział: teraz grasz na tej pozycji, ufam Ci. Inni trenerzy, gdy popełniałem błędy, od razu odstawiali mnie na bok. Pierwsze mecze u Smudy grałem dobrze, potem przydarzyło się kilka gorszych występów, ale on cały czas na mnie stawiał, dawał mi szansę i mówił, żebym wracał do dobrej gry. Pokazał prawdziwy charakter, postawił na mnie, a ja w stu procentach się odwdzięczyłem, bo wydaje mi się, że ostatni sezon był moim najlepszym w Wiśle.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Miałem rację. Tylko co z tego?
Przewidziałem jak skończy się ta cała afera.
a pamietasz jak sie ze mna kłóciłeś nt. Małeckiego jaki to z niego nie będzie napadzior? Racji nie miałeś...no ale co z tego, Wisła tonie dalej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.05.2014, 19:51
bunoza napisał(a):
Wyróżniłbyś któregoś z trenerów, z którym pracowałeś podczas pobytu w Krakowie?
Może niektórych zaskoczę tym, co powiem, ale chciałbym wyróżnić Franciszka Smudę. Naprawdę wszyscy trenerzy byli dobrzy, ale to ten trener mi zaufał i dał szansę. Powiedział: teraz grasz na tej pozycji, ufam Ci. Inni trenerzy, gdy popełniałem błędy, od razu odstawiali mnie na bok. Pierwsze mecze u Smudy grałem dobrze, potem przydarzyło się kilka gorszych występów, ale on cały czas na mnie stawiał, dawał mi szansę i mówił, żebym wracał do dobrej gry. Pokazał prawdziwy charakter, postawił na mnie, a ja w stu procentach się odwdzięczyłem, bo wydaje mi się, że ostatni sezon był moim najlepszym w Wiśle.
Ale jaja, chwali Smude, głupi czy co?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 31.05.2014, 20:22
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaja, chwali Smude, głupi czy co?
Poprostu dobrze mu się z nim współżyło
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2014, 17:22
Po tym zajebistym meczu, wywiad z Żemło sprowadził mnie na ziemię. Redaktor zapytał go, czy Smuda z nimi (z nim i Zającem) rozmawiał i czy wie jaka będzie jego rola w pierwszej drużynie Wisły w nadchodzącym sezonie. Po chwili konsternacji odparł, że nie rozmawiał i nie wie, co będzie dalej.

Potem dotarło do mnie, że tegonie było przecież nawet na meczu! Ani na pierwszym, ani na drugim.

No nic, trzeba mieć nadzieję, że chłopaki z drużyny juniorów są tak dobrzy i tak zawzięci, że nawet Smuda nie s.......i potencjału każdego z nich.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.06.2014, 17:33
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Po tym zajebistym meczu, wywiad z Żemło sprowadził mnie na ziemię. Redaktor zapytał go, czy Smuda z nimi (z nim i Zającem) rozmawiał i czy wie jaka będzie jego rola w pierwszej drużynie Wisły w nadchodzącym sezonie. Po chwili konsternacji odparł, że nie rozmawiał i nie wie, co będzie dalej.

Potem dotarło do mnie, że tegonie było przecież nawet na meczu! Ani na pierwszym, ani na drugim.

No nic, trzeba mieć nadzieję, że chłopaki z drużyny juniorów są tak dobrzy i tak zawzięci, że nawet Smuda nie s.......i potencjału każdego z nich.
On potrzebuje grajkow uksztaltowanych a nie jakis juniorow.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2014, 17:38
Dokładnie - minimum 35 lat, skończone dwa kierunki i język obcy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.06.2014, 18:04
Taa sparciały Smuda i dawanie szansy młodym.... Obym się mylił ale jeśli wpuści kilku młodych to tylko wtedy jak dosłownie nie będzie miał kim grać. A jak jakiś młody zagra słabo w kilku pierwszych meczach sparcialec będzie miał wymówkę że są za słabi i zaraz ich pogoni.

Gdyby teraz wchodził do drużyny Chrapek to Smuda zaraz by go pogonił że jest za słaby i tyle byśmy zarobili a nie 1 mln euro za Michała....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.06.2014, 18:25
Kiedy jak nie teraz obserwować i dawać młodym szanse
.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 25.06.2014, 19:32
Ludzie, naczytaliście się Weszło i gadacie, że Smuda nie potrafi pracować z młodzieżą. To trochę jak z tą Akademia Legii. Jak jest taka super, cacy, jak ją weszło prezentuje to czemu nie mają sukcesów?

Po co miał Smuda rozmawiać z Żemło teraz? Chłopak grał w CLJ - dobrze, że dał mu spokój. Na pewno Smuda zobaczy kazdy z meczów pucharów CLJ, jak już nie widział i bedzie wiedział kogo wziasc do swojej kadry.

Ktoś tu pisze, że Smuda powiedział, że Wisła nie ma młodzieży. Smudzie nie chodziło o CLJ, tylko o zawodnikow typu Nalepa, Szewczyk, którzy mają po 22 lata i nie dają się do gry w ekstraklasie i ma racje.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.06.2014, 19:48
Wracając do naszego szkolenia - na pewno warunki nie są optymalne.

Ale też nie można mówić, że nasze szkolenie jest słabe.
W ekstraklasie w obecnej chwili gra najwięcej wychowanków nie Legii, nie Lecha - tylko Wisły Kraków.
Nasi juniorzy lali w tym sezonie każdego jak popadnie i tylko patrzyli czy równo puchnie.

Dobra, nie ma co popadać w hurraoptymizm, bo wiadomo, ze mogłoby być lepiej. Szczególnie pod znakiem marketingu, bo Akademia Piłkarska brzmi dumnie.

Co do zawodników wchodzących do 1 składu to chyba ktoś zapomniał o Michale Chrapku, który wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie stosunkowo niedawno.

Owszem można mieć zastrzeżenia do naszego szkolenia, bo na pewno w Lechu i Legii piłkarze mają lepsze warunki rozwoju niż u nas pod względem odgórnej organizacji. Ale jeśli chodzi o lepszych trenerów to już niekoniecznie. Szkolenie to nie tylko ładne murawy - chociaż są one ważne. Co do zarabiania na sprzedaży piłkarzy - trzeba wziąć pod uwagę, że niestety marka Wisły Kraków nie przyciąga obecnie potencjalnych kupców tak mocno jak Legia czy Lech. Już nie. Dlatego Chrapek wylądował w Serie B zamiast jak emigranci z Legii czy Lecha w League 1 .

Mamy uzdolnioną młodzież pukającą do składu pierwszej drużyny - teraz pytanie, czy dostaną oni w ogóle szanse pokazania się w pierwszej drużynie. I dotyczy to nie tylko chłopaków co zlali pejsów, ale w równym stopniu młodego Clebera. Potencjał jest - przy Smudzie może być różnie, ale nie ma co wróżyć z fusów - rzeczywistość zweryfikuje wszystko.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.06.2014 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.06.2014, 20:17
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, naczytaliście się Weszło i gadacie, że Smuda nie potrafi pracować z młodzieżą..
Potrafić potrafi tylko nie lubi! Lubi już piłkarzy w pełni ukształtowanych. W tym jest problem. Ale obym się mylił...
(Wiadomo, młody czasem na początku popełni błąd który wynika z braku doświadczenia itd)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2014, 20:32
A jeszcze co do obecności Smudy na meczu juniorów to na pewno był na półfinałowym spotkaniu z Amicą. A czy na derbach, nie wiem, ale grzechem byłoby tego nie oglądać..
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 12.07.2014, 13:05
Myślę że kłopoty Smudy z młodymi to trochę wina tego że to gość z innej epoki. On nie do końca rozumie młodych a młodzi jego. Jak się już do kogoś przekona to przecież potrafi wypromować (Lewandowski, Chrapek), problem w tym że ciężko żeby jakiś 19-latek go do siebie przekonał w okresie przygotowawczym przy jego metodach treningowych jak często pewnie nie mogą chodzić przy pierwszym kontakcie z takimi obciążeniami.
Tak czy inaczej teraz młodzi szansę dostaną bo innej opcji po prostu nie ma, muszą grać bo nie ma kim innym...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2014, 13:21
To trzecie okienko transferowe Smudy. Gdy przychodził to wraz z prezesem śpiewał o trzech okienkach transferowych, na drużynę do europejskich pucharów. Zatem czasu oszuści macie coraz mniej.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.07.2014, 13:52
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
To trzecie okienko transferowe Smudy. Gdy przychodził to wraz z prezesem śpiewał o trzech okienkach transferowych, na drużynę do europejskich pucharów. Zatem czasu oszuści macie coraz mniej.
Co mu obiecali ,to mówił.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.07.2014, 14:30
Przecież Smuda sam tej kasy z kieszeni nie wyciągnie obiecali mu to tak powiedział. To w końcu prosty człowiek.

Smuda ciągnie ten bajzel nie marudzi, że mu nie płacą, robi wyniki ponad stan ale przecież to źle.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2014, 14:32
Ktoś to jeszcze pamięta? Ktoś w to jeszcze wierzy?

Z drugiej strony - są ludzie, którzy piszą o Ferrari jako sponsorze i im ręka nie zadrży....
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.07.2014, 14:32
Jezu jeszcze sezon się dobrze nie zaczął, a już zaczynacie truć dupę o Smudzie.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 17:27
Skoro obrywał Maaskant, obrywał Skorża za słowa rzucane na wiatr to dlaczego ma nie obrywać Smuda za swój "ozor" którym kłapie non stop do mediów totalne brednie?
I skąd pewność, że trener nie dostaje pieniądze za prace na rzecz Wisły?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2014, 17:34
Skoro obrywał Maaskant, obrywał Skorża za słowa rzucane na wiatr to dlaczego ma nie obrywać Smuda za swój "ozor" którym kłapie non stop do mediów totalne brednie?
A może dlatego że zarówno Maaskant jak i Skorża prowadzili Wisłę w czasach miodem i mlekiem płynącą ?

teraz nas ledwo stać na regulowanie wypłat 3 miesiące do tyłu a co dopiero na wydawanie pieniędzy w okienku transferowym.

A co do paplaniny Smudy to sam przyznał niedawno - rok temu nie spodziewał się że jest w klubie aż tak źle z finansami.

A co do Twojego ostatniego zdania - Smuda już dawno byłby w Katarze jakby mu zależało na kasie. W tej chwili zarówno kierowanie jak i trenowanie Wisły to najtrudniejsze zadanie w lidze. Krzesło jest bardziej niż gorące.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 17:51
Rozumiem Cię, w takim razie znów należy wylać wiadro pomyj na prezesa który wciskał kity trenerowi, nam kibicom to czy tamto.
Nie robiłem sobie nadziei ani nie wierzyłem w jakieś super transfery, myślałem, że jedynie uregulują wszystkie płatności i stworzą jakiś poukładany i ambitny zespół na miarę ekstraklasy.
Ale skoro prezes co trzy miesiące biegł do mediów i krzyczał: "Za pół roku wyjdziemy na finansową prostą". To trzeba pamiętać takie słowa.
Koniec tematów transferów, ok.
W takim razie "rozgrzeszajmy" Smudę za taktykę i przygotowanie fizyczne, mentalne drużyny.
Startujemy już dziś.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2014, 18:14
Co za porównanie Jakby Smuda był taki jak Maaskant to już by siedział w domu i czekał aż prawnicy załatwią odszkodowanie od Wisły za nie płacenie kontraktu
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 19:03
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Co za porównanie Jakby Smuda był taki jak Maaskant to już by siedział w domu i czekał aż prawnicy załatwią odszkodowanie od Wisły za nie płacenie kontraktu
Śmieszne?
Gdyby Smuda był takim trenerem jak Maaskant to za te pieniądze nie pracowałby w Wiśle.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2014, 20:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A może dlatego że zarówno Maaskant jak i Skorża prowadzili Wisłę w czasach miodem i mlekiem płynącą ?

teraz nas ledwo stać na regulowanie wypłat 3 miesiące do tyłu a co dopiero na wydawanie pieniędzy w okienku transferowym.

A co do paplaniny Smudy to sam przyznał niedawno - rok temu nie spodziewał się że jest w klubie aż tak źle z finansami.

A co do Twojego ostatniego zdania - Smuda już dawno byłby w Katarze jakby mu zależało na kasie. W tej chwili zarówno kierowanie jak i trenowanie Wisły to najtrudniejsze zadanie w lidze. Krzesło jest bardziej niż gorące.
Nie zgadzam się z Tobą w wytłuszczonych kwestiach:
1. Byłby w Katarze bo...? Z jakiego powodu szejkowie chcieliby go zatrudnić? Co poważnego ostatnio wygrał bo niezbyt pamiętam?
2. Naprawdę najtrudniejsze? Wiosną przegrał x razy i włos mu z głowy nie spadł. Co mają powiedzieć trenerzy PBB, Bełchatowa i innych gdzie nie ma ani kasy ani grajków?
Ostatnio edytowane przez arti : 18.07.2014 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Stary 19.07.2014, 13:38
Nie rozumiem dlaczego się tak czepiacie tego Smudy. Jest jaki jest, na pewno nie jest to trener bez wad. Ale nie można go obwiniać za to że klub jest w złej sytuacji finansowej. Gra tym co ma, i robi wyniki trochę ponad stan.
Co do tych obietnic to po prostu nie ma kasy. I nie jest to wina Smudy czy Bednarza tylko tych oszołomów z Holandii i kłopotów tele-foniki.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2014, 14:41
john_doe92 napisał(a):Wyświetl post
Co do tych obietnic to po prostu nie ma kasy. I nie jest to wina Smudy czy Bednarza tylko tych oszołomów z Holandii i kłopotów tele-foniki.
Nie jest to wina żadnych oszołomów z Holandii. W klubie źle oszacowano ryzyko, albo postanowiono zagrać va banque. Sry, ale od pilnowania czy kasa gra nie jest ani trener, ani dyrektor sportowy. W Wiśle był od tego prezes, zarząd i jeszcze pewni kilka osób od podliczania cyferek. Skończmy więc z mitami.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.07.2014, 17:31
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to wina żadnych oszołomów z Holandii. W klubie źle oszacowano ryzyko, albo postanowiono zagrać va banque. Sry, ale od pilnowania czy kasa gra nie jest ani trener, ani dyrektor sportowy. W Wiśle był od tego prezes, zarząd i jeszcze pewni kilka osób od podliczania cyferek. Skończmy więc z mitami.
Dokładnie. Każdy inny trener na miejscu Maaskanta robiłby to co on.
Dajecie mi środki na nowych piłkarzy? Dajecie mi możliwość zrealizowania celów sportowych? Czemu nie? Ok!

Tym bardziej, że to nie on był od cyferek i nie on miał dostęp do pewnych informacji.
Maaskant jest tu o tyle winny, że nie zrealizował planu awansu do Ligi Mistrzów.
Co nie oszukujmy się, w polskich realiach jest cholernie trudnym zadaniem. Szczególnie w tak krótkim czasie.
Odpowiedz cytując
john_doe92
Junior Member

Stary 19.07.2014, 17:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Co do cyferek, jasne. Tylko na pewno nie zgodzę się że ta kasa została zainwestowana w odpowiednich ludzi...
I co ma do tego ciągle krytykowany Bednarz i Smuda, których nie było wtedy w klubie?
Ostatnio edytowane przez john_doe92 : 19.07.2014 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2014, 01:09
Co do Smudy - Krawiec szyje jak mu materiału staje. A patrząc na skład i ławkę to Smudzie nomen omen nie staje.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.07.2014 o godz. 11:05.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów