The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2014, 18:58
Stokowiec teraz do Zaglebia przychodzi.. może być efekt nowej miotły.. raczej coś zaczną punktować.. Widzew natomiast ma tragiczna sytuacje w dalszym ciągu.. wątpię ze utrzymają to tempo które sobie narzucili od meczu z Wisłą.. fajnie że Piast dziś wygrał.. mam sentyment do tego zespołu
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.05.2014, 19:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego niby Łódzki poleci ?
Krecika i żyda do 1 ligi posłać!
bogaci spadają, golasy zostają?
nie chce mi się wierzyć, ale zobaczymy w końcu maja.
@ Lechista 69
A żydzi na razie bez skutku próbują przekonać Fornalika żeby zaczął już (a nie od nowego sezonu).
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 10.05.2014, 19:49
Sam jestem ciekawy czy stawowy dogra sezon do końca.. z filipiakiem nigdy nic nie wiadomo.. Fornalik chyba jakąś swoją godność ma i nie będzie robił za marionetkę profesorka który przez telefon wyda mu komendy kto ma grać ;-)

stawowy: "nie podam się do dymisji bo nie jestem tchórzem ale zarząd ma pełne prawo do podjęcia decyzji o zwolnieniu mnie" - niema to jak zębami trzymać się stołka..

No ale czas skończyć dyskusję o brzydalach i przejść do ważniejszej kwestii czyli walki o 3 miejsce które daje ligę Europy.. Lechia gładko poradziła sobie z Pogonią.. w końcu Sadajev odpalił.. nic nie odbierając Wiśle myślę że walka o tą lokatę rozstrzygnie się między Lechią a Ruchem..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2014, 20:03
Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek. Równie ciekawie w górnej połówce - wszystkie drużyny mogą jeszcze spokojnie powalczyć o puchary. Że to średnio sprawiedliwe, że dorobek z większości sezonu jest w pewnym momencie w połowie unieważniony? I co z tego? Zasady są takie same dla wszystkich, każdy wiedział, że trzeba się przygotować najbardziej na końcówkę sezonu. Kto tego nie zrozumiał, teraz płacze.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.05.2014, 20:44
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek.
Time to say goodbye
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.05.2014, 22:26
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Zajebista ta reforma. Żydki prawie załapały się do górnej połówki, a teraz będą walczyć do końca o spadek. Równie ciekawie w górnej połówce - wszystkie drużyny mogą jeszcze spokojnie powalczyć o puchary. Że to średnio sprawiedliwe, że dorobek z większości sezonu jest w pewnym momencie w połowie unieważniony? I co z tego? Zasady są takie same dla wszystkich, każdy wiedział, że trzeba się przygotować najbardziej na końcówkę sezonu. Kto tego nie zrozumiał, teraz płacze.
Reforma też eliminuje z pucharów/ligi kopaczy kompletnie nieprzygotowanych mentalnie... Każdy mecz to duża stawka, widać to właśnie po sraxie widmo spadku = kompletny paraliż, typowe cipy z nich

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.05.2014, 05:42
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Sam jestem ciekawy czy stawowy dogra sezon do końca.. z filipiakiem nigdy nic nie wiadomo.. Fornalik chyba jakąś swoją godność ma i nie będzie robił za marionetkę profesorka który przez telefon wyda mu komendy kto ma grać ;-)

stawowy: "nie podam się do dymisji bo nie jestem tchórzem ale zarząd ma pełne prawo do podjęcia decyzji o zwolnieniu mnie" - niema to jak zębami trzymać się stołka..

No ale czas skończyć dyskusję o brzydalach i przejść do ważniejszej kwestii czyli walki o 3 miejsce które daje ligę Europy.. Lechia gładko poradziła sobie z Pogonią.. w końcu Sadajev odpalił.. nic nie odbierając Wiśle myślę że walka o tą lokatę rozstrzygnie się między Lechią a Ruchem..
3 miejsce prosi żeby je ktoś zajął tylko chętnych brak.
Jeśli chcecie się pobawić z Kazachami itp. i stać Was na to to zapewne je zajmiecie.
Fornalik ma być marionetką Filipiaka od nowego sezonu - umowa jest podpisana.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.05.2014 o godz. 05:45.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.05.2014, 09:48
arti napisał(a):Wyświetl post
3 miejsce prosi żeby je ktoś zajął tylko chętnych brak.
Jeśli chcecie się pobawić z Kazachami itp. i stać Was na to to zapewne je zajmiecie.
Fornalik ma być marionetką Filipiaka od nowego sezonu - umowa jest podpisana.
Myslisz ze Fornalik bedzie prowadzil druzyne w I lidze ?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.05.2014, 10:13
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Pecunia non olet
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.05.2014, 14:49
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy w umowie jest warunek gry w extra, okaże się wkrótce albo i nie (jeśli się utrzymają).
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.05.2014, 15:18
Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 12.05.2014, 18:54
bardzo smutna to informacja :( o utrzymanie craksy będzie walczył niejaki Hajdo :((

http://www.weszlo.com/news/19747-Fil..._uratuje_lige_
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.05.2014, 12:40
raindog napisał(a):Wyświetl post
Akurat moim skromnym zdaniem, Stawowy to był najlepsze, co mogło spotkać sąsiadkę. Gość w miarę inteligentny, z zasadami... całkowite przeciwieństwo prezesa. Do pojawienia się konfliktu i wyprzedania kluczowych piłkarzy, Cracovia grała całkiem nieźle.

Swoją drogą, wielu zastanawiało się, dlaczego piłkarze grający w innych klubach, po przejściu do Cracovii zapominają, jak się gra w piłkę. Jestem przekonany, że to kwestia klimatu, jaki panuje w tym klubie. Trochę napisał o tym już Matusiak, gdzie oczywiście klubu z nazwy nie wymienił, ale wiadomo o kogo chodzi. W Cracovii piłkarze przez zarząd traktowani są gorzej niż bydło... poza tym, że w przeciwieństwie do bydła dostają kasę. U nas zwykle panował klimat rodzinny. U nich - duże transfery, różni trenerzy - zawsze walka o utrzymanie. U nas wyprzedaż, brak kasy na sprzątaczki i zawsze pierwsza 8, a zwykle walka o MP, choć ostatnio z tym trochę gorzej.
Miałem dokładnie to samo wczoraj napisać, ale mi się odechciało. Dopóki nie rozszedł im się skład to garbaci pod wodzą Stawowego byli rewelacją ligi.
Ale wiadomo - zawsze winny trener.

Mam nadzieję, że zmiana trenera przyniesie efekt odwrotny do zamierzonego, ale to chyba oczywiste

__________________________________________________ _______________

Zmieniając temat - "walka" o puchary to może być niezły kabaret. Nie chcemy ich my, Górnik, nie wiem jak Chorzów i Pogoń. A ktoś będzie musiał dostać wakacyjny oklep od jakiegoś azerskiego albo kazachskiego klubu.
EDIT: Jaja będą jak Ruch znajdzie się w trójce, ale nie dostanie licencji na puchary, bo chyba tak kombinują. Może być strach zająć czwarte miejsce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2014 o godz. 16:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.05.2014, 12:53
Hajdo? Trener w sam raz na 1 lub 2 ligę. Widać gdzie sięgają ambicje Cracovii.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.05.2014, 12:59
Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 13.05.2014, 14:40
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.
Jeszcze Zawisza z Tarasiewiczem.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.05.2014, 16:40
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy
szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(. Mam nadzieję, że jego następca będzie szedł tą samą "wielką drogą" i nas nie zawiedzie... ;-)

podczas kolejnego meczu tej ladacznicy wszyscy będziemy lubinianami... ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.05.2014 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 13.05.2014, 17:36
a w Lubinie w końcu Leńczyk poleciał a na jego miejsce przyszedł Stokowiec.. oby efekt nowej miotły w tym wypadku był pozytywny..

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...iec_nowym.html
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 13.05.2014, 17:41
A miał niedawno jeszcze wąsy golić, pejs .......ony. Szkoda, myślałem że pójdzie na dno z tą tratwą. Się mu ....a tiki-taki z tel -awiwu zachciało, hehe łeb.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 13.05.2014 o godz. 17:47.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.05.2014, 21:27
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(
Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 14.05.2014, 21:53
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji
ale graja tez z walczacymi o utrzymanie bogaczami ze spolki Skarbu Panstwa ktorzy musza walczyc o utrzymanie i zaczac wygrywac, , ze Slaskiem ( wierze ze nie odpuszcza) i kieleckim tworem ktory jest nieobliczalny i czasem MU mecz wyjdzie, nie zapominajmy ze nie ma juz w PZPNie Laty i innych takich przekretasow ( przynajmniej nie w tej ilosci) ....ja mimo wszystko wierze ze ten sezon nie bedzie stracony i tak do konca smutny ...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2014, 07:03
Dokładnie, tu mają pewne punkciki. Jagiellonia nie bedzie umierać za Zagłębie. W dodatku wielce prawdopodobne jest to, ze zdobędą punkty u siebie z raczej pewną utrzymania kielecką wieśniarą. Szkoda, ze Podbeskidzie przegrało mecz w Kielcach, bo ćwoki mając nóż na gardle inaczej by grały w Krakowie. A tak, jest już pozamiatane.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 16.05.2014, 21:18
No i dzis druzyna z warszawy zdobyla Mistrzostwo Polski
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.05.2014, 21:34
25 maja
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2014, 09:17
Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2014, 09:47
1. Legia, 2. Lech, 3. ? i Zawisza

Znamy już komplet uczestników wakacyjnego konkursu na najbardziej spektakularny Eurowp... w pucharach. Ciekawe kto tym razem wygra?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.05.2014, 18:58
0 22 napisał(a):Wyświetl post
25 maja
posiejecie jutro jakieś punkty?
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.05.2014, 10:36
Jeśli porażki zespołu w grupach LE jest nazywana eurow.......em, to ja sobie życzę dla naszej Wisły co sezon takich eurow.......i
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.05.2014, 11:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.
A 3 lata temu w sezonie 2010/11 też grali ze sobą w przedostatniej kolejca i Jaga jakoś słaba nie była wtedy z tego co pamiętam, ale przegrała 0:3.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.05.2014, 11:39
Zobaczymy jak w Lidze Mistrzów poradzi sobie Nowa Legia, według mnie bez 3 bardzo dobrych transferów pokroju niedawnego Ljuboji na bank nie przejdą nawet 3 rundy eliminacyjnej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów