![]() |
Ekstraklasa 2013/2014
Myślę że można założyć już nowy temat.
Właśnie pojawił się już nowy terminarz: wis.la/ghalj Cytat:
EDIT: prośba o przyklejenie |
W rundzie jesiennej Lech i Legia u siebie. Derby na wyjeździe... ogólnie terminarz może nam pozwolić wykorzystać atut własnego boiska i urwanie punktów tym, którzy niewątpliwie w przyszłym sezonie będą najmocniejsi :)
|
Cytat:
|
Na jesieni aż 21 kolejek. Żadna inna liga w Europie tyle nie gra od lipca do grudnia ;)
|
Cytat:
|
Jednak do stycznia, a nie do końca grudnia. Tak, wiem że to co napisałem jest może przesadą, ale patrząc na przeskok z 15 do 21 spotkań różnica będzie nieziemska. Szerokie kadry odegrają tutaj niezwykle ważną rolę.
|
Cytat:
Zgadzam się, że to spory przeskok i na pewno będzie to widać, pewnie już koło 10-11 kolejki :P |
Dlatego najlepiej kluczowe mecze zagrać na początku - nie wiem czy będzie drużyna która przygotuje się fizycznie na taką zmianę.
|
Cytat:
|
Zdychają już teraz. Teraz będzie agonia.
|
rok temu puchary europejskie zakończyły sie dla naszych drużyn już w sierpniu a w nowym sezonie pewnie bedzie tak samo więc dlatego tyle meczów w lidze na jesieni w nowym sezonie
|
tyle kolejek, kurde- naprawde trzeba miec solidna i duza kadre ....no tak, tylko u nas jej nie ma wogule , wiekszosc sie wykartkuje i spuchnie szybko ....chyba najwiecej teraz w nogach juniorow ....czyli znowu jestesmy w czarnej dupie ......szczegolnie ze Franz juz sobie zaklepal u wislackich pseudofachowcow i dzialaczy mila posadke na minimum 1,5 sezonu - a swoje rzady sprytnie podzielil na raty - czyli na 3 okienka - oby to 3 nie bylo juz lige nizej - wracajac do ligi : jesli 7 i Amika dostana sie do LE ( choc bardzo w to watpie) to bedzie to jesien wielu niespodzianek i przypadku ......mam tylko nadzieje ze sie utrzymamy ... i ogramy parchate gowno
|
Cytat:
Czy to przypadkiem nie był Chrapek? Będzie ciekawie :D |
Michał Szewczyk w meczu z Polonią Warszawa.
Masz jakiś ciężki problem z tym Chrapkiem, bez kitu. |
Cytat:
W 1/16 finału dwa polskie kluby minimalnie odpadły ze zwycięzcami grup LE Sportingiem Lizbona (późniejszym półfinalistą) i Standardem Liege... No, ale o tym nie ma co wspominać, lepiej skupić się na tym jak Jaga odpadła z Irtyszem... |
Z tym Tottenhamem to się zagalopowałeś nieco.
|
Wiadomości z rynku:
Cytat:
|
wiadomo, Franz ma 3 okienka na zbudowanie nowej mocnej drużyny, ale według mnie, Wisła musi awansować w przyszłym roku do pucharów, nie ma po prostu innej opcji i coś czuję, że w ekstraklasie zajmiemy miejsce 5, ale zdobędziemy PP.
|
Ty się bój o utrzymanie, a nie, puchary sie marzą...
|
Cytat:
Tylko że czas leci, a lepsi ofensywni Polacy typu Przybecki, Wszołek, Mila, Pawłowski nie u nas. Makami i Demjanem to my raczej na pudło nie wskoczymy. |
Cytat:
A za rok, 2 znowu to samo, stary zdemoralizowany zespół gdzie nie ma nawet kogo sprzedać. I zdziwienie że Amica i Legia nam odjeżdżają. |
Na dzisiaj, to raczej nikt nie zagrozi Amice i Legii w przyszlym sezonie. Tak, jak byly te druzyny poza zasiegiem w zakonczonym, tak beda i w nastepnym. Duze budzety, silne sklady, dobra praca z mlodzieza, solidne uzupelnienia/wzmocnienia(a to podobno poczatek w obu ekipach), najlepsza gra w poprzednim sezonie. 2 miejsce pucharowe sa zajete niemal z "automatu". Namieszac moze jedynie Slask i ewentualnie Lubin(ale tutaj zapowiadana ofensywa transferowa wyglada mizernie).
|
Spokojnie liga jeszcze nie ruszyła, a już rokujecie co będzie się działo w następnym sezonie? Niewątpliwe na starcie przewagę nad resztą stawki ma Legia i Amica, ale trzeba wziąć od razu pod uwagę specyfikę tego sezonu, zwiększenie ilości kolejek na jesieni z 15 do 21 (sic!), prawdopodobny udział piłkarzy Legii i Amiki w rozgrywkach pucharowych dłużej niż przez jedną rundę (dodatkowe kilka spotkań dla każdego zawodnika), a także loteryjność naszej ligi, gdzie w jednym sezonie walczysz o podium, a w drugim ocierasz się o spadek (Ruch).
Czarnym koniem rozgrywek może być moim zdaniem Lechia prowadzona przez Probierza. Jeśli zrobią kilka mądrych transferów, a takie zapowiadają to mogą powalczyć z każdym. Natomiast beniaminkom będzie raczej ciężko powtórzyć sukces Piasta i będę się plątać w drugiej części tabeli. Resztę typów będzie można dopisać za miesiąc przed startem ligi. |
Cytat:
|
Legia poza zasięgiem przy obecnych nakładach finansowych (plus akademia z prawdziwego zdarzenia) na kilka latek , chyba tylko Lech na powaznie włączy sie do rywalizacji.Reszta ligi - niestety bezbarwnym tłem. Każdy może wygrać z każdym jak było w ostatnim sezonie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:lol: |
nie przesadzajcie- nasza liga jest tak slaba, tandetna i bylejaka ze tylko od gestu BC zalezy czy 7 przejmie hegemonie Wisly w polskiej lidze ...jak narazie Wszechmocny boss stacza nasz klub ku przepasci i osmiesza ...ale gdybajac, wystarczy 1 gest miliardera z Myslenic zeby odwrocic wszystko w 1 sezon ....najprawdopodobniej tak nie bedzie, ale to jest niestety poklosie rzadow tylko i wylacznie jednago czlowieka w klubie, do tego nie oszukujmy sie- nie dokonca zrownowazonego emocjonalnie ... smutne, ale prawdziwe ....
|
Cytat:
Wczoraj na koniec sparingu zabawiłem się ze znajomymi w turbokozaka i właśnie strzał z połowy sprawiał największe problemy. Wkręcanie z rogu to przy tym pestka. Wracając do Lechii to w czym upatruję ich szanse na zaistnienie w ekstraklasie w przyszłym sezonie? Właśnie w Probierzu, który pokazał, że z trudnym materiałem piłkarskim może zrobić lepsze wyniki niż mogłoby się wydawać. Jeśli Bobo Kaczmarek, który nie ma co ukrywać, ale ma łatkę jedynie trenera ratunkowego zrobił z nimi 8 miejsce to po lekkim wzmocnieniach, a takie tam się szykują spokojnie mogą wskoczyć kilka oczek wyżej. PS. Wiem, wiem że miłość do Holendrów trwa wiecznie, ale patrząc na to jaki komfort życia mieli oni w Wiśle, a z czym zmagał się Probierz, któremu piłkarze weszli na głowę, a później radością na twarzy "zwolnili" to trzeba patrzeć na to z dystansem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl