|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ponad 30 tys na trybunach do tego chęć zemsty za frajerskie 2-2 i sytuacja w tabeli gdzie goni ich Amica sprawia że ciężko myśleć o pozytywnym wyniku w tym meczu,mimo wszystko cień szansy jest widoczny
1.Z przodu mamy naprawdę mocny skład i zaryzykuje stwierdzenie że duet Sarki + Guerrier do tego Stilić + Chrapek+ Brożek jest jednym z najmocniejszych w lidze,problem niestety zaczyna się z tyłu a jak wiadomo od tyłu zaczyna się cała gra Brak Głowackiego,Bunozy,Jovanovicia, i 2 strzelca Garguły czyli gramy Burliga,Czekaj,Nalepa,Dudka lub Piotr Brożek 2.Trener Smuda na 2 dni przed meczem modli się żeby nie przegrać i puszcza w świat wiadomość że się obawia porażki (to samo co przed Lechem) 3.Ten mecz nie jest decydujący dla nas ,napewno nie pozbawi nas szans na 3 miejsce Jak nie przegramy tego w głowach tak jak z Lechem i nie dostaniemy gola w pierwszych 30 minutach to czas będzie grał na korzysć Wisły,napewno wielu szans nie będzie i skuteczność będzie kluczowa PS: Sędzia Frankowski wydaje się być ok EDIT//Burliga może ustanowić nowy rekord żółtych kartek ma ich już 15 i jeśli dostanie kolejną to pauzuje kolejne 2 mecze ! Wisła Kraków jest jedynym zespołem w lidze,który nie przegrał w tym sezonie z Legią ! Optymistycznie 1-2 dla Wisły,realnie 3-1 dla Legii,oczekuję ambitnej walki i chęci wygranej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 08.05.2014 o godz. 15:00.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
0:1 dla Wisły.. Brozando!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pełna zgoda,ale w 90 minucie by bardziej ich zabolało i mieli jeszcze większe kompleksy
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bez Głowy to raczej mamy marne szanse na zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zobaczymy na ile starczy zapału do gry naszym piłkarzom. Stawiam na jednobramkowe zwycięstwo którejkolwiek ze stron.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
na taktycznie popełnili przedmeczową analizę
http://taktycznie.net/2014/05/taktyk...tra-smuda.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dwa razy takie cuda się nie dzieją.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ostatnio to bez Głowy wygraliśmy 5-0
stay calm, mecz meczowi nierówny.Wszystko zależy od pomocy w tym meczu, zarówno u wojskowych jak i u Nas ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wolalbym zeby Nalepa nie gral z Czekajem na srodku. Dudke tam, a na lewa byle kogo.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- Niedługo będziemy w czołówce - zapowiada pomocnik Wisły, który w marcu przy Łazienkowskiej zdobył gola dla krakowian.
Jacek Staszak: Poprzednią bramkę strzelił pan Legii Warszawa, z którą zmierzycie się w piątek. To najtrudniejszy rywal? Wilde-Donald Guerrier: Są liderem, ale to nie znaczy, że to największy klub w Polsce. Dla mnie najlepsza jest Wisła. Legia jest pierwsza, bo gra w swoim stylu. Ale niedługo my też będziemy w czołówce. Musimy się skupić i ciężko trenować, by osiągać takie wyniki jak Legia, a nawet lepsze. W marcu zremisowaliście z Legią, choć przegrywaliście 0:2 i graliście w osłabieniu. Niektórzy twierdzą, że po tym meczu poczuliście się zbyt pewnie i stąd późniejsza seria bez wygranej. - To nie tak. W piłce takie rzeczy się zdarzają. Załóżmy, że Wisła szczęśliwie wygrywa z Realem Madryt. Możemy sobie wyobrazić, że potem gra ze słabszą drużyną od siebie i przegrywa. Taki jest futbol, a to, co ludzie mówią, nie jest prawdą. Trener Franciszek Smuda mówił, że ma pan problemy fizyczne, które wynikają ze zbyt ciężkich treningów. - Tak, pierwszy raz gram w Europie i nie byłem przyzwyczajony do tak wymagających zajęć. Wcześniej nie miałem takich przygotowań. To jest trochę jak z piciem mocniejszego alkoholu po raz pierwszy - zawsze masz problem. Dlatego też nie byłem w pełni sił. Teraz na boisku czuję się gorzej niż jesienią, ale krok po kroku się przyzwyczajam. Dużo odpoczywam, wysypiam się i jest coraz lepiej. A rozwinął się pan jako piłkarz? - To mój cel i marzenie - rozwijać się w Europie, by zdobywać mistrzostwo z Wisłą. Lubię ciężko pracować i wygrywać. Trener Smuda mówił, że musi się pan nauczyć taktyki. - Na to nacisk kładzie nie tylko Smuda, ale też Marcin Broniszewski. Wielu piłkarzy mi też pomogło: Arkadiusz Głowacki, Paweł Brożek, Emmanuel Sarki. Mówią mi, kiedy powinienem zejść do środka, a kiedy obiegać, trzymać się linii bocznej. Szczególnie Broniszewski bardzo mi pomaga. W Haiti tak naprawdę nie mówi się o taktyce. Kiedy gra drużyna narodowa, to po prostu dzwoni się do piłkarzy, oni przyjeżdżają i grają. Czego nauczył się pan w Wiśle? - Przede wszystkim pressingu. Dzięki temu wiem, co powinienem robić, kiedy przeciwnik ma piłkę. Wiem też, co powinno się robić, kiedy to my ją rozgrywamy. Przychodził pan do Krakowa jako lewy obrońca, ale teraz występuje jako lewoskrzydłowy. Czuje się pan komfortowo na obydwu pozycjach? - A jeszcze wcześniej występowałem jako napastnik. Tak było w kadrach młodzieżowych. Kiedy jednak przyjechałem na zgrupowanie reprezentacji seniorskiej, to okazało się, że lewy obrońca jest kontuzjowany, a selekcjoner zapytał się mnie, czy mógłbym go zastąpić. Zagrałem świetnie i na następne spotkanie kadry zostałem powołany jako obrońca, ale to nie jest moja pozycja. To jak z Garethem Balem. On zaczął grać jako lewy defensor... ...a dziś gra praktycznie wszędzie. - Dokładnie, ja też mogę grać na każdej pozycji. Lewe skrzydło, prawe skrzydło, jako napastnik, jako "dziesiątka". Czyli najbardziej lubi pan strzelać bramki. - Uwielbiam Cristiano Ronaldo, on jest typem snajpera i zdobywa gole w każdym meczu. Zawsze sobie mówię - jeśli nie strzelisz, to nikt cię nie będzie poznawał. Najważniejsze to wygrać i zdobyć bramkę. Powiedział pan w jednym z wywiadów, że podobnie jak Ronaldo uwielbia pan ćwiczyć mięśnie brzucha. - Każdego ranka oraz przed snem robię "brzuszki", bo jeśli chcesz się mierzyć z rywalem, to musisz mieć masę. Zamierza pan wykonywać dodatkową serię przed meczem z Legią? - Jestem odpowiednio przygotowany, ale każdego ranka i tak robię swoje ćwiczenia, bo taki już jestem. Gdy nadchodzi mecz, to nie forsuję się i robię dosłownie kilkadziesiąt powtórzeń. Potem moje ciało staje się większe, silniejsze, twardsze. To też ćwiczenie mentalne. A jak się pan czuje przed meczem z Legią? - W porządku, jestem gotowy. Musimy zagrać dobrze dla każdego z nas, dla drużyny i dla kibiców. http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ow__przed.html ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Baaardzo by się przydało dzisiaj wygrac na Łazienkowskiej. a. Wszystkim. Szydercom malkontentom . Bóg pomoże będzie 2-1 dla Nas.
Brozinio zawsze miał patent na warszawiaków. Oby. ![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wszyscy piszą że Burliga może zrobić rekord w kartkach tylko weście pod uwagę że Hajto zrobił to w 23 meczach, a Łukasz ma 29 meczy już. !!!. I pracuje na te kartki w dłuższym sezonie
Ciężki mecz będzie zobaczymy czy pogoń była słaba czy Wisła taka mocna ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tak jak ostatnio Wiślacy śrubowali serię meczów bez punktów, tak teraz mam nadzieję, czeka nas seria z samymi zwycięstwami. Byłoby pięknie, ale to nie takie proste, jak gubienie oczek
![]() Adrenalina już rośnie, nie mogę doczekać się meczu. Zapowiada się piękny wieczór i miejmy nadzieję, że z happy endem. Dziś Warszawa będzie płakać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Burliga eliminuje sam siebie powinien popracowac nad tymi kartkami i bedzie dobrze
Legia - Wisła 2-4 !!! ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sukcesem bedzie wynik taki jak poprzednio no chyba, ze po meczu z Pogonia dalej bedziemy grali dobrze to moze jakas niespodzianke zrobimy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Środek obrony wygląda dramatycznie. Obawiam się, że będzie to wyglądało podobnie jak w meczu z Lechem. Tak czy siak walczyć trzeba. Ostatni mecz na Ł3 pokazał, że jak chcemy to potrafimy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja tam optymistą przed tym meczem nie jestem, zresztą nie ma podstaw ku temu. Co prawda z Pogonią wygraliśmy gładko i wreszcie Paweł się przełamał, ale w Warszawie znów gramy z przemeblowaną obroną i to jest według mnie największy problem. Remis brałbym w ciemno, ale obawiam się, że nawet z jednym punktem z Wawy nie wrócimy. Obym się jednak mylił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() ![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nalepa + Czekaj = 12 i 13 zawodnik Legi, wkręcani w ziemię strasznie.. ale co od nich można więcej wymagać.. zero agresji, bezradność.. z przekroju sezonu Legia zasłużyła na mistrza
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 09.05.2014 o godz. 20:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dalej ktoś wierzy ze Czekaj czy Nalepa t przyszlosc Wisły
Oni już nigdy nie przeszkocza pewnego poziomu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Niestety obrona gra tragicznie.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i niech mi ktoś qrwa wyjaśni czemu Chavez zapierdala po Chinach gdy obrońca w Krakowie potrzebny
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To musiało się tak skończyć. Takiej pary obrońców to nie chciałby trener żadnej ekstraklasowej drużyny, a i pewnie w I lidze mieliby problem. Pogonić w ....u. Nalepa niech wraca do Niecieczy, a Czekajowi proponuję Puszczę Niepołomice. Marnują tylko miejsce w rezerwach komuś kto może jeszcze zrobić jakiś progres.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Spoko. Z taka obrona to i tak tragedii nie ma. Tak 4-2 moglobybyc. Remis nie realny. Z taka obrona to trzeba zrobic wszystko aby nie wtopic 5-0
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Brak w obronie Głowackiego, Jovanovicia i Bunozy. No i dlatego jest jak jest. Już lepiej było dać na środek obrony Dudkę (bo kto daje dwóch żółtodziobów na środek obrony przeciwko Legii ?), a na lewą obronę chociażby Piotrka Brożka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szczerze?
Pomoc krojona pod europejskie puchary, obrona zebrana jakby z przypadkowych ludzi. Piłkarze ofensywni muszą być sfrustrowani mając za sobą takich obrońców - przez co sami obniżają loty. Zresztą, kompletujac taką kadrę na sezon, prezes czy kto tam pociąga za te sznurki w Wiśle, nie powinien oczekiwać zbyt wiele po takim materiale ludzkim. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|