The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2014, 18:32
Reserve napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...slacka_matura/

Powodzenia chłopaki! Sam również przeżywam, łączę się w cierpieniu
Matura to jest takie cierpienie, że masakra... zwłaszcza podstawa (tam to już nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby nie zdać).
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.05.2014, 21:16
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że to i tak jest poziom dla Ciebie nieosiągalny.
Jeśli najdzie mnie ochota pogadać o Miśku, który jeździ na ustawki to pójdę sobie na Onet, po.......ić z kimś bardziej ogarniętym w temacie.
Masz nieaktualne dane - ponoć Wisłę przejmuje.

http://polska.newsweek.pl/czy-kibol-...,285393,1.html

Edit:
Dla tych którzy nie lubią nabijać klinięć:
Cytat:
Czy kibol, który rzucał nożem w Dino Baggio, przejmie majątek Wisły?

Kiedyś Paweł M., pseudonim Misiek, pogrążył klub piłkarski Wisła Kraków. A teraz – jak twierdzą niektórzy – chce przejąć wielomilionowy majątek Towarzystwa Sportowego Wisła.

W tej opowieści o słynnym kibolu, 35-letnim Pawle M., pseudonim Misiek, który w 1998 r. podczas meczu krakowskiej Wisły z Parmą zranił w głowę włoskiego piłkarza Dino Baggio, narratorami będą ludzie, którzy (jak twierdzą) czują totalny dyskomfort psychiczny. O Miśku, który dziś w Towarzystwie Sportowym Wisła prowadzi sekcję Trenuj Sporty Walki i siłownię White Star Power (od Białej Gwiazdy, symbolu Wisły), opowie trzech znanych działaczy TS Wisła. I jeden anonimowy policjant.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.05.2014 o godz. 21:20.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.05.2014, 21:25
R33 napisał(a):Wyświetl post
Matura to jest takie cierpienie, że masakra... zwłaszcza podstawa (tam to już nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby nie zdać).
Nowa matura to pestka. Stara matura, to było coś. Przystępując do polskiego trzeba było umieć cały program nauczania, temat na wypracowanie (minimum kilka stron A4) poznawało się w dniu egzaminu na jego rozpoczęciu. Trzy błędy ortograficzne = ocena 1.0.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.05.2014, 21:37
Oczywiście miałem na myśli aktualną.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.05.2014, 23:08
Jeśli oceniać wiedzę tylko z obowiązkowych podstaw to ok. Jest calkiem sympatycznie, do ogarnięcia max. W tydzień.
Tylko dołóżcie sobie do tego ewentualne rozszerzenia (w moim przypadku chemia, biologia, angielski) i już nie jest tak pięknie

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.05.2014, 23:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co dziwne, okazało się, że bez "frekwencji" i bez fanatyków Wisła też potrafi grać i wygrywać.
Zastanawiam, się czemu ten osobnik szczyci się w ogóle przywilejem moda?
To kolejny klon GrzegorzaTS Witka i innych "celebrytów" forumowych, którzy swoje jakże "mądre" przemyślenia wplatają tutaj i ośmieszają całą ABG w oczach całej Polski. To nie wyobrażalne do czego ten internet doprowadził, to nie wyobrażalne że funkcję moda pełni prowokator, co się w ogóle tutaj dzieje Czy na prawdę nie ma tutaj ludzi którzy mają wpływ na to co się tutaj wyprawia? Czy moderatorem tego forum musi być niejaki Witek, który z dumą obwieszcza że jego koledzy kupili bilet na Wisłę tylko dlatego, że część kibiców ogłosiła protest w postaci bojkotu? Czy moderatorem tego forum musi być osoba, która swoimi prowokacyjnymi wpisami chce nam dać do zrozumienia, że Wisła tak naprawdę nie potrzebuje kibiców? To jest niewiarygodne po prostu

FraMat napisał(a):Wyświetl post
No cóż, @Gwiaździsty napisał, że frekwencja była słaba, to ja napisałem, że to nie przeszkodziło Wiśle wygrać.
Po co szukasz drugiego dna?
Naprawdę? Wpadłeś na to dopiero teraz, czy tuż po końcowym gwizdku? Lubisz podsycać grać emocjami i być kontrowersyjny? Może płacą ci za to?
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.05.2014 o godz. 23:47.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.05.2014, 00:28
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Masz nieaktualne dane - ponoć Wisłę przejmuje.

http://polska.newsweek.pl/czy-kibol-...,285393,1.html

Edit:
Dla tych którzy nie lubią nabijać klinięć:
Towarzystwo Sportowe nie jest i nigdy nie będzie czyjąś własnością więc darujmy sobie takie epitety, to tak jak by napisać że Wisłę SA przejął Bednarz...

Co do tego tekstu i jemu podobnym na czoło wysówa się postać, czyli niejaki Misiek. Ten sam co trafił nożem D.Baggio i który odsiedział za to 6 lat, domniemany szef Wislackiej Ferajny. A teraz zastanówmy się czy taki tekst by miał miejsce gdyby za tego co skrzywdził D.Baggio wstawić np. Misia Uszatka?

No pewnie by nikt o tym nie napisał, bo kogo obchodzi z pismaków co w takim klubie jak T.S Wisłą się dzieje? Liczy się sekcja piłkarska, a nie jakieś tam sporty niszowe więc nikt wczesniej nie napisał o trudnej sytuacji Towarzystwa czy przekrętach uwczesnych dziadów włodarzy którzy doprowadzili T.S na skraj bankróctwa.

Co oznacza że włądzę pomału zaczeli przejmować kibice? No do ....y nędzy kto ma tym rządzić? Ta sama klika starych betonów, którzy jak taki Engel, Strejlał cz Piechniczek w pzpn, tutaj w Krakowie zwą sie działaczami, i skaczą z stołka na stołek?

Pojwienie się ludzi młodych, ustatkowanych i przede wszystkim oddanym klubowi sprawiło że T.S z finansowego trupa wychodzi na prostą. Dzięki pomysłom i nowoczesnemu podejsciu do zarządzania klubem od niepamiętnych lat betonowej posuchy widać efekty pracy ludzi, którzy nie robią tego dla pieniędzy - bo sami na nich śpią a z czystej miłości do klubu na którym się wychowywali.

No i na koniec podstawowe pytanie, mianowicie kogo to ....a tak w oczy kłuje? Odpowiedz jest prosta...klikę żydowską, kryjącą się w redakcjach gazet, sejmikach , urządach czy komendach policji. Tu nie chodzi o ich istnienie,bo nasza frakcja Wiślacka też jest po krakowie rozsiana tylko chodzi o problem bardziej przyziemny - O krakowską dominację .

Nie wiem na ile ktoś jest rozeznany ale uczulam na ton w jakim jest większość tych artykułów pisana. Jest tak skonstrułowana, że dla czytelnika który słyszy/czyta że "zabawa w kluby" kończy się czasami rozlewem krwi, wniosek wyłania się jeden - Bandyci szkolą bandytów...
Pomysłodawcą tej zabawy jest człowiek, który kradnie maczety przed napadem na zwaśniona grupę kibolów, ten sam który o mało nie zabił Baggio, jeśli mało? to prowadzi się po ulicach marką Porche - prawdopodobnie z handlu narkotykami, bo niby jak po zawodówce można się takiego dorobić?

Tak pisane artykuły czy newsy mają jeden cel. Doprowadzić u ludzi spoza klimatu piłkarsko/krakowsko/kibicowskiego, którzy mają możliwości sprawcze w mieście, reakcję naturalną na zło czyli blokady przedsięwzięć T.S Wisły.

Bo dla krakowskich judaszy sekcja TSW oraz siłownia nie jest fermą bandytów,bo takich choduje ulica, bieda i patologia . To przedsięwzięcia będące magnesem dla ludzi twardych oraz młodych chcących szkolić się w sportach walki.
Nie oszukujmy się, to oczywiście przełoży się to na Kraków i tzw "swobodę poruszania" po mieście i klubach. Doskonale icki są świadome scenariusza jaki to wykreuje...
Nie mają żadnej, ale to żadnej alternatywy na taką incjatywę Wisły...wiedzą że czasy kiedy bajki o bogactwie i gangsterskim życiu były wystarczającym powodem dla frajera by przejsc na stronę wroga, niepowrotnie się skończyły.

Całe te lobby na działalność Wisły jest tylko i wyłącznie spowodowane obawą przed dominacją na krakowskim podwórku ludzi związanych z T.S. a nie obawą przed działalnością zbrodniczą, tak natrętnie i wszechobec sugerowaną...tak naprawdę legalną i przede wszystkim związaną ze sportem i statutową działalnością klubu.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 06.05.2014 o godz. 00:39.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 07:59
Co oznacza że włądzę pomału zaczeli przejmować kibice? No do ....y nędzy kto ma tym rządzić? Ta sama klika starych betonów, którzy jak taki Engel, Strejlał cz Piechniczek w pzpn, tutaj w Krakowie zwą sie działaczami, i skaczą z stołka na stołek?
Za bardzo się spinasz.
Zwyczajnie artykuł pojawił się w prasie więc go zacytowałem. Newsweek małym czasopismem nie jest. Każdy z nas ma jakieś wyrobione poglądy na tą sprawę. Akurat zacytowałem przy Twoim poście bo pamietam że nawiązałeś do Miśka i zakładałem że na pewno włączysz się do dyskusji.

Prywatnie oczywiście dobrze wyczuwasz sprawę - podchodzę do tego sceptycznie/neutralnie. Dlaczego chyba nie muszę Ci tłumaczyć - znasz moje stanowisko wystarczająco dobrze. Jeśli nadal jesteś ciekaw możemy poprzerzucać się argumentami na PW by nie zaśmiecać tematu.

P.S.
Całe te lobby na działalność Wisły jest tylko i wyłącznie spowodowane obawą przed dominacją na krakowskim podwórku ludzi związanych z T.S. a nie obawą przed działalnością zbrodniczą, tak natrętnie i wszechobec sugerowaną...tak naprawdę legalną i przede wszystkim związaną ze sportem i statutową działalnością klubu.
trochę Ci się zdanie źle złożyło. Wyszło że dominacja na podwórkach jest legalna lub 'działalność zbrodnicza' jest legalna . Chyba również nie powinno być 'klubu' a 'stowarzyszenia. Tak czy siak wiem co chciałeś powiedzieć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.05.2014 o godz. 08:05.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.05.2014, 08:26
O TS w najbliższym czasie czuje że będzie się sporo pisało.

Ponoć jest mega ciśnienie na wypowiedzi o tym więc przygotujcie się na mocno głupawe "artykuły".
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2014, 09:28
Ja tylko przypomnę, że Newsweek to genialne pismo, które potrafi zaprzeczyć sobie dwoma artykułami w tym samym numerze. Nie pamiętam dokładnie, który numer, ale jedne wypociny oskarżały arcybiskupa (chyba Hozera) o bierność 20 lat temu w czasie ludobójstw w Ugandzie (lub gdzieś tam), a 10 stron wcześniej apelowali o zapomnienie komunistycznych "dokonań" prof. Baumanna, bo przecież to było 30/40 lat temu.
Z dużą dozą prawdopodobieństwa można więc powiedzieć, że gdyby Twój Ruch, czy inna lewacka partia szkoliła oddziały paramilitirane i dla treningu strzelano by w plakaty JPII, Kaczyńskiego, Ziobry, czy innego tam Korwina, to chyba poziom szczęścia i orgazmu sięgnąłby w redakcji zenitu. Oczywiście powstałby artykuł o tym, jak polska lewica dzielnie walczy z przeciwnikami oporu i ciemnogrodem.
Najbardziej przeraża fakt, że ta paraobiektywna gazeta ma duży nakład i naprawdę dobrze się rozchodzi, co oznacza, że ludzie łykają to wszystko, co tam jest.

PS żeby nie było offtopu- niech się w końcu decydują, czy więzienie ma resocjalizować, czy nie. Bo jak nie, to niech za kradzież mydła dają dożywocie i koniec bajki. Natomiast Misiek w tym momencie robi rzecz, na której skorzystać może całe społeczeństwo. Daleki jestem od idealizowania faceta, no bo swoje ma za uszami (choćby ten nóż), ale należy dawać takim ludziom drugą sznse, a czy Misiek ją wykorzysta, to już zobaczymy po jakimś czasie. Na razie nie ma argumentów, poza przeszłością, do tego, by posądzać go o szkolenie bojówek.
Ostatnio edytowane przez piotek : 06.05.2014 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 10:20
piotek napisał(a):Wyświetl post
Natomiast Misiek w tym momencie robi rzecz, na której skorzystać może całe społeczeństwo. Daleki jestem od idealizowania faceta, no bo swoje ma za uszami (choćby ten nóż), ale należy dawać takim ludziom drugą sznse, a czy Misiek ją wykorzysta, to już zobaczymy po jakimś czasie. Na razie nie ma argumentów, poza przeszłością, do tego, by posądzać go o szkolenie bojówek.
Nie rozumiem dlaczego sprowadzasz temat do 'szkolenia bojówek', tak jak nie rozumiem dlaczego temat bojkotu sprowadza się do zakazów. Co takie uproszczeni daje?

Poza tym możemy popatrzeć na Bydgoszcz - kibice dopięli swego. Będzie szansa uczyć się na błędach lub naśladować postępowanie. Czyli na plus dla naszej sprawy - coś się ruszyło w układance.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.05.2014 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.05.2014, 10:30
Nie rozumiem dlaczego sprowadzasz temat do 'szkolenia bojówek', tak jak nie rozumiem dlaczego temat bojkotu sprowadza się do zakazów. Co takie uproszczeni daje?

Poza tym możemy popatrzeć na Bydgoszcz - kibice dopięli swego. Będzie szansa uczyć się na błędach lub naśladować postępowanie. Czyli na plus dla naszej sprawy - coś się ruszyło w układance.

Możesz rozwinąć?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 10:32
Proszę.
Właściciel Zawiszy ogłasza odejście
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...odejscie/rp6bg
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.05.2014, 10:39
Proszę.
Właściciel Zawiszy ogłasza odejście
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...odejscie/rp6bg
Pyrrusowe zwycięstwo
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.05.2014, 10:45
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Pyrrusowe zwycięstwo
Ale dokładnie o to im chodziło.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 10:47
Nie wydaje mi się żeby to tak szybko poszło ale jednak są w stanie dopiąć swego. Natomiast warto tam patrzeć. Konflikt jest bardziej podobny do naszego, zdecydowanie bardziej niż warszawski.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.05.2014, 10:50
Nie wydaje mi się żeby to tak szybko poszło ale jednak są w stanie dopiąć swego. Natomiast warto tam patrzeć. Konflikt jest bardziej podobny do naszego, zdecydowanie bardziej niż warszawski.
Jest podobny ale na Szczęście SKWK nie żąda odejścia Cupiała a Bednarza.

Poza tym co by nie mówić w Bydgoszczy przyczyna konfliktu była delikatnie mówiąc śmieszna. W naszym nawet nie zgadzając się ze stroną bojkotującą nie można przyznać im, że działania Jacka Bednarza są delikatnie mówiąc najniższych lotów.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.05.2014, 10:51
rozumiem ze Zawisza wycofuje się z Ligi Europy ? W takim wypadku kto wchodzi na ich miejsce ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 10:57
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jest podobny ale na Szczęście SKWK nie żąda odejścia Cupiała a Bednarza.
Być może tylko dlatego że jest Bednarz i Cupiał nie sprawuje władzy osobiście.
Być może podstawowym błędem Osucha było to że nie miał takiego 'Bednarza' którego można 'zwolnić'.
Ale owszem - mamy szczęście.

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Poza tym co by nie mówić w Bydgoszczy przyczyna konfliktu była delikatnie mówiąc śmieszna.
Wierzysz w 'śmieszne' powody patrząc na to co się tam dzieje?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.05.2014 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 06.05.2014, 13:02
Najpierw przypomnijcie sobie jaki był powód rozpoczęcia konfliktu w Bydgoszczy.Cała sytuacja to przykład na to, że z kibolami nikt nie wygra.Szkoda, że do pewnego momentu pinokio wydawał się sensownym właścicielem, ale dwoma ruchami wszystko przegrał.

PS: Nie łudźcie się, że Wisła wskoczy w ewentualne miejsce Bydgoszczy do pucharów. Osuch głupi nie jest, więc pewnie za rok będziemy mieć nową drużynę w ekstraklasie na licencji Zawiszy z wszystkimi jej zawodnikami.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.05.2014, 14:23
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
dwoma ruchami wszystko przegrał
Mógłbyś rozwinąć?
Wiem tylko tyle ze tam poszło o kasę (catering, sklepik, szkolenie młodzieży).
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 06.05.2014, 14:34
Mógłbyś rozwinąć?
Wiem tylko tyle ze tam poszło o kasę (catering, sklepik, szkolenie młodzieży).
Sprawdź prv.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.05.2014, 15:34
Od początku pisałem, że firmowanie czegokolwiek osobą Miśka jest strzałem w kolano. Każdy myślący mógł się domyślić jaki będzie najazd w mediach na TS w związku z taką sytuacją. Powtórzę się : można to było zrobić na kogokolwiek, psa sąsiada czy ki ch... wie kogo tylko nie jego - ale nie, ważniejsze było pokazać kto tu rządzi.
Moim zdaniem długofalowo wielki błąd. Nie oceniam tu samego Miśka czy pomysłu na siłownię. Oceniam tylko klimat jaki wytworzył się wokół TS'u. Nawet największa kasa od Miśka czy tych którzy za nim stoją nie zrekompensuje strat (docelowo) finansowych które będą konsekwencją czarnego PR'u.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2014, 15:38
To jaki klimat wytwarza się w mediach zależy głównie od polityków a nie od logiki. Bo logicznie rzecz ujmując z roku na rok na stadionach jest coraz bezpieczniej a nagonka robi się coraz większa.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2014, 15:44
Rafkur w ten sposób popierasz dyktaturę kurewskich mediów... podporządkujesz się im i zgadzasz na ich warunki. A prawda jest taka, że z tymi mediami należy walczyć, na każdym kroku pokazywać im że gówno znaczą dla kibiców, że ich opinia interesuja nas dokładnie tak samo jak zeszłoroczny śnieg... cóż i robić swoje.
Niech każda szmata dziennikarska pokroju "dziewczyny", o której kilka słów prawdy powiedział kiedyś Małecki, wie że z nami nie wygra.

Tak naprawdę to naszymi przeciwnikami są bardziej liberalne media niż politycy, bo polityków to wszystko gówno by interesowało, gdyby nie to, że mogą stracić PRowo po akcji np. gówna wybiórczego czy innego syfu krakowskiego...

Te media promują w społeczenstwie najgorsze wzorce i brak wartości.

25 lat działalności GW wyrządziło w naszym społeczeństwie dewastację moralną porównywalną do 50 lat komunizmu...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.05.2014 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2014, 15:51
Politycy i odpowiednie media żyją w symbiozie, niestety. Dlatego propaguje się pewnie linie redakcyjne, promuję się pewne tematy lub mniej istotne problemy (a czasami nawet sztucznie się je tworzy), ale za to są bardzo głośne, więc angażujące opinię publiczną.Ważne tematy są przekrywane "śmieciami", więc jest to po częsci cenzura.
W drugą stronę za to idą granty dla mediów pod postacią reklam np min infrastruktury, programów unijnych, nagradzani są wizytami ministrów- podnosząc tym rankę danych programów.

Tak to niestety jest...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2014, 15:59
mam jednak nadzieję, że idzie odrodzenie naszej sceny politycznej..., że pseudo debaty zastąpione zostaną prawdziwą debatą ludzi, którzy mają inne spojrzenie na świat, państwo, gospodarkę i społeczenstwo.

Że "gówno prawda" serwowana nam od 4.06.1989 r. zostanie zastąpiona realną narodową alternatywą, dzięki której wielu Polaków poczuje, że żyje w swoim kraju, żyje dla siebie, swoich rodzin oraz następnych pokoleń.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.05.2014 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.05.2014, 16:00
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Rafkur w ten sposób popierasz dyktaturę kurewskich mediów... podporządkujesz się im i zgadzasz na ich warunki. A prawda jest taka, że z tymi mediami należy walczyć, na każdym kroku pokazywać im że gówno znaczą dla kibiców, że ich opinia interesuja nas dokładnie tak samo jak zeszłoroczny śnieg... cóż i robić swoje.
Niech każda szmata dziennikarska pokroju dziewczyny, o której kilka słów prawdy powiedział kiedyś Małecki, wie że z nami nie wygra.

Tak naprawdę to naszymi przeciwnikami są bardziej liberalne media niż politycy, bo polityków to wszystko gówno by interesowało, gdyby nie to, że mogą stracić PRowo po akcji np. gówna wybiórczego czy innego syfu krakowskiego...

Te media promują w społeczenstwie najgorsze wzorce i brak wartości.

25 lat działalności GW wyrządziło w naszym społeczeństwie dewastację moralną porównywalną do 50 lat komunizmu...

Ale żyjemy w takim a nie innym świecie i jak mamy się w nim odnaleźć na jakimś godnym miejscu to musimy walczyć metodami współczesnymi a nie "średniowiecznymi".
Czy nam się podoba czy nie to media w dużym stopniu kreują rzeczywistość, zazwyczaj jak to nazwałeś "gównianą". Trzeba tak nimi jednak pokierować żeby kreowały ją wg naszych chęci albo przynajmniej jak najbliżej naszych oczekiwań. Tu nie chodzi o mnie czy o Ciebie bo obaj mamy jakieś tam swoje zdanie. Tu chodzi o odbiór szerokich mas. Zły wizerunek to murowany brak kasy od kogokolwiek bo nikt nie odważy się pokazać w takim a nie innym towarzystwie. Wystawienie Miśka jako firmującego cokolwiek to wyjście na rynek z gołą dupą.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2014, 16:06
widzisz, ja rozumiem Twoje myślenie. Ma swoje zalety, ale jednak mi chodzi o coś bardziej fundamentalnego. Jeśli nie chcesz śmierdzieć gównem, to po prostu lepiej go nie dotykaj. No chyba, że z daleka i widłami.

Ty proponujesz współpracę w celu ocieplenia wizerunku, proponujesz współpracę z ludzmi, którzy nie mają żadnych zasad, poza zasadą wypełnionej kieszeni oraz zasadą sensacji - najlepiej czymś negatywnym.

Jak wyobrażasz sobie współpracę z "Panią J." z gówna wybiórczego ? Aby ta ....a napisała coś pozytywnego o Wiśle, to musiałby na trybunach powstać tęczowy sektor lub kibice Wisły musieliby śpiewać międzynarodówkę (specjalnie z małej...)...

Jeszcze raz powtarzam z nimi nie może być współpracy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.05.2014 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.05.2014, 16:07
A ta lysa kur.... dalej bawi się w wielkiego Pana...
Nie zawsze popierałem SKWK często byłem przeciwny ale jestem w stanie to na spokojnie uwierzyć ze ten kut.... mogl tak kombinować z biletami...

Prze ........
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów