|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
najbardziej w tym wszystkim żal mi Pawła Brożka.
Strzela swoją 100 bramkę w lidze, podbiega do trybuny z ktora w 99% przypadkow go dopingowała i biła mu brawo, robi swój samolocik celebrując setną bramkę i co? I patrzy na te puste szare trybuny......patrzy na te puste krzesełka, gdzie jest ta wisienka na torcie w postaci podziękowania od piłkarzy za 100 bramek strzelonych ? Tego Pawłowi wspołczuje, bo juz nigdy 100 bramki nie strzeli, a czasu niestety nie cofniemy. Paweł !! BROŻEK!! Dziekujemy! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jestes moderatorem i zamiast tonowac nastroje jeszcze takimi głupimi wpisami w....iasz ludzi. Jestes takim samym szkodnikiem Wisły i jej wizerunkowi jak łysa pała ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dajmy sobie już spokój z ustalaniem kto ma rację. Jedni niech bojkotują inni niech chodzą na stadion. Czas pokaże kto miał rację. Wzajemne obrzucanie się pomyjami do niczego nie prowadzi. Szczęśliwie ten temat zaczął powoli wygasać i niech tak zostanie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I czego Ty chcesz po czasie się dowiedzieć? Czy miałeś rację nie wspierając ludzi, którzy dostali zakazy za nic? Ten temat nie wygaśnie, bo dla dużej części kibiców Białej Gwiazdy nie jesteście braćmi po szalu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Po co szukasz drugiego dna? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
polityki pt. jak zaorać klub i pozostawić po sobie spaloną ziemie?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Właśnie miałem to napisać - te 200 tyś to mogą być w większości koszulki czekające na kupców w Wiślackim Świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie.
Nie uważam. Uważam, że na trybunach powinno być ok. 30 tys kibiców Wisły. I szkoda mi, że klub nie potrafi kibiców przyciągnąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Osób, które dostały zakazy ani nie wspierałem ani nie potępiałem. Ot ktoś zasłużył a ktoś był w złym miejscu w złym czasie. Jak to w życiu. Swoją drogą ciekawe czemu ja piknik wiedziałem że coś się szykuje pod stadionem a kumaci nie wiedzieli. Sami niewinni się nawinęli. Gdybym znalazł się w podobnej sytuacji i czułbym się pokrzywdzony pewnie zawalczyłbym o swoje. Chyba, że nie miałbym argumentów.. "Lojalka" jest przeszkodą? Cóż trzeba było wcześniej przeczytać regulamin stadionowy - to też lojalka tylko większość aktualnie pokrzywdzonych miała ją w dupie. Policja na stadionie? Była, jest i będzie. Albo w mundurze albo bez - jakie to ma znaczenie? Tylko ktoś ograniczony umysłowo wierzył, że na "trybunie kiboli" nie siedzi przynajmniej ze 100 tajniaków. Teraz przynajmniej od razu wiadomo gdzie się ulokowali. Czy ta policja planuje kogoś zwijać ze stadionu za normalny doping? Nie wydaje mi się. Czy będą zwijać za umiarkowaną ilość bluzgów? Nie sądzę. Wcześniej tego nie robili to po ch.. mają to robić teraz? Miejsc w aresztach w całej Małopolsce by zabrakło. Pierwszy mecz bez was był jakiś taki ponury, drugi był już tylko dziwny. Trzeci w zasadzie był normalny. Kwestia przyzwyczajenia. Jest pusto? Ano jest. No i? Czy to jest problem tych którzy przychodzą? Nie. Jest to ewentualnie problem klubu. Przyjezdni będą głośniejsi? Nic tak nie ucisza jak kolejna stracona bramka. Tego też nic nie zmieni. Tak samo uciszało was jak i każdych innych. Zresztą konkurencja na decybele zawsze kręciła tylko ultrasów. Polecą bluzgi od przyjezdnych? Pewnie nie jedne, problem polega na tym, że wśród obecnych nie obejdzie to prawie nikogo. Czy pojawią się kiedyś ludzie na stadionie? Oczywiście, że tak - warunek jest zawsze tylko jeden - dobra gra. Albo będzie gra i będą kibice albo będzie tak samo chujowo. Wrócicie na trybuny a nie będzie dobrej gry? 4 mecze i frekwencja zbliży się do wczorajszych rozmiarów. Ludzie chodzą z różnych powodów na stadiony. Jedni dla wyników, inni dla kibicowania jeszcze inni z przyzwyczajenia. Jak zwał tak zwał "kibole" to tylko jeden z elementów składowych publiczności. Watek "braci po szalu" sobie daruję żeby nie dolewać oliwy do ognia. Zresztą dorabianiem wzniosłych ideologii do prostej rozrywki dla mas jaką jest piłka nożna darowałem sobie jakieś 10 lat temu. Uczucia wyższe zostawiam na inne chyba jednak obiektywnie ważniejsze okazje.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.05.2014 o godz. 16:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Daruję sobie dyskusję z Tobą, bo wszystko co tutaj napisałeś zdążyłem już od Ciebie "usłyszeć" czytając Twoje wcześniejsze posty. Odniosę się krótko tylko do ostatniego akapitu, bo trafnie Cię obrazuje - Ty po prostu nie jesteś jednym z nas, dla Ciebie klub to tylko i wyłącznie piłka nożna, sport i tyle. Ja Twoje podejście potrafię zrozumieć, Ty naszego nie pojmiesz nigdy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to musi pójść list do Cupiała.. zejść z żądania o zwolnieniu Smudy bo tutaj Skwk nie jest kompetentne żeby zwalniać trenera.. może zaproponować Cupiałowi żeby po sezonie zwolnił Bednarza a na jego miejsce zaproponować listę swoich kandydatów z których być może jeden zostanie zaakceptowany? Po czym skończyć ten cyrk i wznowić działalność kibicowską.. to że Bednarz musi odejść żeby klub mógł normalnie funkcjonować jest oczywiste.. teraz pozostaje przekonać Cupiała żeby zrobił to zaraz po zakończeniu sezonu co przyśpieszy powrót do normalności.. a potem tylko umowy o złotówce od biletu.. pomnik, muzeum.. no nie wiem co jeszcze.. byle tylko żaden kumaty debil nie odpalał znowu bombowców dla zabawy
![]()
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 04.05.2014 o godz. 20:25.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
2. Lista kandydatów, którą akceptuje SKWK? Bez żartów, Cupiał to chyba na tyle poważny i rozsądny człowiek, że władzy SKWK nie odda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w myślach się zamieszałem.. chodziło mi o nawiązanie kontaktu bezpośrednio z Cupiałem i po prostu po ludzku nakreślenie sytuacji oraz sposobów (realnych) na zakończenie konfliktu.. raczej Skwk komórki do Cupiała niema żeby zadzwonić
![]() Co do kandydatów.. to może niech Cupiał zaproponuje kogoś.. grunt żeby główny prowodyr Bednarz zniknął z pola widzenia.. ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
.. klub to robi raczej wszystko aby ich odepchnąć.. Nadal nie rozumiem po co ta eskalacja konfliktu, toż można by było problem rozwiązać kompromisem, eliminując to co mogłoby powodować potencjalne kary nakładane na klub, jednocześnie wspierając wszystkie pozytywne działania kibiców, również tych z SKWK.. Jak to jest że taki klub jak L, potrafi wiele rzeczy robić inaczej, może to jednak nie tylko właściciel, ale destrukcyjna moc Pana J.B. ma tu znaczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Można mieć coraz większe wątpliwości co do jego rozsądku, patrząc się na trzymanie w klubie tego strupa Bednarza, który kładzie mu a wkrótce całkiem rozłoży Wisłę na łopatki. Nowy sezon zbliża się wielkimi krokami, przy takiej frekwencji łysemu słupki nie będą się schodzić dramatycznie. n arazie stadion straszy pustkami, wkrótce kasa będzie tak wyglądać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z tą różnicą, że ja nie robię selekcji na kibiców mniej i bardziej potrzebnych. Nie prowadzę też statystyk kto jest bardziej albo mniej "bratem po szalu". PS Odwrócę Twoje stwierdzenie - ja Wasze podejście już przerabiałem, większość z Was moje wcześniej czy później przerobi. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Sprobuje wyjasnic lopatologicznie o co chodzi bo widze, ze nie dociera. Chodzi o lamistrrajkow a nie wszysstkich piknikow bo posrod piknikow tez sa ludzie, ktorzy sa za bojkotem.
Za komuny jak gornicy czy ktokolwiek inny walczyl z MO lamistrajkami byli szpicle milicyjni albo aparatczykowie partyjni a MO dzialalo podobnie jak lysa pala - lapali kogo popadnie czy winnego czy niewinnego i wsadzali do pierdla no chyba, ze podpisal lojalke. Wiem, ze podalem drastyczny przyklad ale mniej wiecej tak to dziala dzisiaj w Wisle dzieki kojakowi i jesli nie rozumiecie istoty bojkotu to wezcie pod uwage przytoczony przeze mnie przyklad, moze bedzie wam latwiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Ja również jestem za tym, aby SKWK spotkało się z Cupiałem osobiście i porozmawiali, wyciągnęli wszsytkie argumenty, możliwe wyjścia. Możliwe jest, że Cupiał o kilku sprawach nawet nie wie, albo widzi je tylko od strony opowiadań łysego. Najlepiej jeśli druga strona przedstawi swój obraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktoś kumaty mógłby mi pomóc w samookreśleniu, kim jestem? Bo ja już sam nie wiem.
Chodze na Wisłe od 20 lat , chętnie poszedłbym na mecz z Górnikiem. P.S prosiłbym moderatorów o nieusuwanie tego wpisu bo nie jest on obraźliwy - ja już nas serio nie za bardzo wiem kim jestem i do czego mam prawo . ![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Każdy z nas chętnie poszedłby na mecz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Osobą która wie że oprócz twojego "chciałbym" jest ważne dla wielu "oni nie mogą". ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Jeśli najdzie mnie ochota pogadać o Miśku, który jeździ na ustawki to pójdę sobie na Onet, po.......ić z kimś bardziej ogarniętym w temacie. ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 05.05.2014 o godz. 10:07.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kazdy ma swoje priorytety
niesety kazdy ma swoje wady i zalety... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja osób, które nie respektują kibolskiej solidarności nie nazywam łamistrajkami tylko konsumentami, dla których to co się dzieje na boisku jest po prostu "produktem", ale nic ponad to. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Sporo za uszami ma Jacek Bednarz jak i SKWK. Są na tym świecie ludzie którzy są w stanie widzieć jak kretyńskie i wysoce niesprawiedliwe jest zachowanie Jacka Bednarza, ale widzące też, że SKWK również się nie popisało. Tak jak kiedyś pisałem zazdroszczę ludziom dla których świat jest jasny prosty i czarno biały. Wasze życie musi być o wiele bardziej proste. My Ci "dobzi" oni Ci "nie dobzi", kto nie z nami ten przeciw nam i wszystko jest klarowne. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...slacka_matura/
Powodzenia chłopaki! Sam również przeżywam, łączę się w cierpieniu ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|